בסופש בילינו עם כל הילדים ובני הזוג שלהם בחופשה חלומית בצפון.
התארחנו בוילה מדהימה, מעל הכינרת עם בריכת אינפיניטי מעלפת לנוף מוגזם!
אלו החופשות שאני הכי אוהבת, כשכל הילדים שלנו ביחד איתנו, זו החופשה הכי אולטימטיבית בעיניי.
למזלי כל הילדים שלי שלו ושלנו מסתדרים מעולה אחד עם השני, והחופשות המשפחתיות הן משהו שאני מחכה לו .
בחופשה האחרונה התחשק לכולנו פיצה, אבל באיזור שישנו בו לא היו הרבה אפשרויות בסוף שבוע
והגיעה לוילה פיצה לא הכי מדהימה אבל היא היתה שמנמנה ומצופה כולה בשומשום.
למחרת במוצש חזרנו הביתה ומוצש זה ערב פיצה קבוע אצלנו, אבל לא היה בצק שמרים בבית ולא התחשק לי להזמין
אז הכנתי פיצה מבצק פריך, כלומר ניסיתי להתחכם, עם שומשום שמצפה אותה בשוליים וקראתי לה פיצה מבצק פריך ועפנו עליה.
וכשאני אומרת עפנו אני מתכוונת אליי ולנתן ולא לילדים חחחח, הם לא הבינו למה אני מכינה להם פיצה מבצק פריך
ולא הסכימו אפילו לטעום, אז אני ונתן נהננו מכל המאפה הזה לעצמנו בלבד ואמאלה כמה שזה היה טעים !
זה מסוג המאפים שאי אפשר להפסיק לאכול.
הבצק פריך ונמס בפה, וטעם הפרמז׳ן מוסיף לו עומק מושלם, לא צריך לצנן אותו במקרר ולחכות שיתייצב אפשר ישר להכין ממנו
מאפה בלי להמתין. השתמשתי ברוטב עגבניות לפיצה מוכן, ופרסתי גבינת מוצרלה שהיתה לי במקרר.
קצת עגבניות מעל, אפייה של 30 דקות ויש לכם מאפה פריך מושלם בטעם פיצה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
גאלט פיצה מבצק פריך/תבנית תנור רגילה
מצרכים למתכון:
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל
150 גר׳ קוביות חמאה קרות מהמקרר
1/4 כפית מלח דק
30 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגורדת
2-3 כפות מי קרח
למלית :
2-3 כפות רוטב עגבניות לפיצה
150 גר׳ פרוסות גבינת מוצרלה או גבינת מוצרלה מגורדת
פרוסות עגבניה מ 2 עגבניות שלמות או חופן עגבניות שרי חצויות
מלח, שמן זית
לעיטור:
שומשום
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה או בקערה עם הידיים מערבבים קמח, מלח, וגבינת פרמז׳ן
מוסיפים חמאה קרה ומעבדים לפיררורי בצק
מוסיפים מים קרים כף בכל פעם ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומניחים נייר אפייה על משטח נח לעבודה
מקמחים את נייר האפייה ומניחים עליו את כדור הבצק
מקמחים את הכדור גם בחלקו העליון ובעזרת מערוך מרדדים לעיגול דק
(לא חשוב ולא קריטי אם העיגול שלכם לא מדוייק, זה מסתדר אחכ בסגירת הבצק)
מעבירים 3 כפות רוטב פיצה למרכז הבצק ובעזרת כף מורחים את הרוטב על הבצק ומשאירים שוליים נקיים
מניחים על רוטב העגבניות פרוסות מוצרלה, ומעל הגבינה פרוסות עגבניה.
ממליחים מעט ומזלפים מעט שמן זית מעל העגבניות.
סוגרים את הטארט לצורת גאלט: סוגרים את השולייים פנימה למרכז הטארט.
מברישים את שולי הבצק במים ומפזרים שומשום.
אופים את הטארט למשך 30-35 דקות עד להזהבה של הבצק ושהגבינה שחומה ומבעבעת.
מגישים חם
5 Comments
קרן אפשר משהו אחר במקום חמאה?
היי קרן
אפשר להכין את הבצק מראש ושינוח במקרר קצת? לפניי שמכינים וטורפים?
בטח שאפשר
הי,
נראה מעולה והמתכונים שלך צמיד מוצלחים!
אפשר לוותר על הפרמזן בבצק?
בטח