img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות שמרים

גביניות ריקוטה קצת אחרות

נובמבר 20, 2019 | 79 תגובות

img

78 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
יהודית אביב
starstarstarstarstar
נובמבר 20, 2019 בשעה 19:05

וואוווו רעיון וביצוע מושלמים. אהבתי מאוד והתמונות למות

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 20, 2019 at 10:12 pm

תודה אהובתי על המחמאות

השב
User Avatar
תמר גרייבסקי
starstarstarstarstar
נובמבר 20, 2019 בשעה 19:38

במקום פירות יער לכאילו שלא אוהבים מה את ממליצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 20, 2019 at 10:12 pm

לוותר על פירות היער

השב
User Avatar
שרי
פברואר 1, 2020 at 3:50 pm

וואוו, איזה יופי של מתכון ותמונות מהממות. בהחלט מתכוונת להכין. תוכלי בבקשה לעדכן אם ניתן להמיר החמאה בבצק לשמן? אשמח גם לדעת היכן אפשר להשיג הקורצן? חיפשתי באינטרנט, אך לא מצאתי קוטר 8 ס"מ.

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2020 at 4:23 pm

את הקורצן אפשר להשיג בחנויות שמתמחות באפייה תלוי איפה את גרה אין בעיה להמיר חמאה בשמן קנולה 1/3 כוס

השב
User Avatar
בת-עמי
starstarstarstarstar
נובמבר 22, 2019 בשעה 14:35

איך אפשר למנוע את ה'נזילה' של פירות היער הקפואים כשהם מפשירים? להפשיר לפני? לזגג?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 22, 2019 at 2:36 pm

אני משתמשת ישירות מהמקפיא את יכולה להפשיר ולסנן

השב
User Avatar
הילה
מאי 9, 2020 at 10:35 am

היי קרן, הכנתי אתמול ויצאו מושלמות!! רק שאלה, איפה לאחסן אותן? אפשר בחוץ בטמפ' החדר או במקרר? תודה!

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 9, 2020 at 1:13 pm

כשחם אפשר מקרר עטופות היטב בימים אלו אפשר גם לא מקרר

השב
User Avatar
אלונה
starstarstarstarstar
נובמבר 22, 2019 בשעה 14:43

אוי זה מהמם! יחכה ליום ראשון כי אין לי ריקוטה. פירות יער יש לי תמיד מלא!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 22, 2019 at 2:49 pm

שווה לחכות

השב
User Avatar
ורד
starstarstarstarstar
נובמבר 23, 2019 בשעה 08:55

קרן יקרה! זה פשוט נראה מושלם! מזמן לא נדלקתי ככה על משו שממש בוער לי באצבעות להכין אותו :) כיףףףף השאלה שלי היא מה את עושה עם ה 12-15 עיגולים הפנימיים שקרצת מתוך העיגולים העליונים? ממלאת אותם באיזה אופן או מרדדת את כולם יחד ליריעה אחת ומכינה עוד עוגת שמרים קטנה ממולאת ריקוטה? פשוט תהיתי... תודה רבה, ושבת מצויינה! ורד

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 23, 2019 at 9:17 am

תודה ורד! אני מחברת את כל העיגולים הקטנים שוב ומרדדת לעוד קונכיות ::-) בהצלחה

השב
User Avatar
ורד
נובמבר 23, 2019 at 12:22 pm

תודה רבה רבה קרן!! :)

השב
User Avatar
ורד
נובמבר 24, 2019 at 8:45 pm

הכנתי את הקונכיות המהפנטות האלה והן לא רק יפייפיות הן פשוט מעולות! רכות ונימוחות והמלית תענוג... תודה רבה רבה קרן על מתכון מושלם!

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 24, 2019 at 9:26 pm

איזה כייף ורד שחזרת לספר אני מכורה אליהן

השב
User Avatar
שמחה זייד
דצמבר 1, 2019 at 8:12 am

הי קרן זו לי הפעם הראשונה באתר שלך ונפעמת מאוד מהתמונות הראשונות שעניי נתקלות בהן הכונכיות ריקוטה. זה נפלא ומחכה להגיע הבייתה ולהכין אותם לאהוביי. תודה רבה

השב
User Avatar
רבקה דיגה
starstarstarstarstar
נובמבר 24, 2019 בשעה 09:36

איזה מילוי ניתן לעשות במקום גבינה.חייבת להכין זה נראה סוףףףףףףףףףף

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 24, 2019 at 9:38 am

תודה, לא ניסיתי, יש מצב שמלית פרג תהיה מוצלחת פה

השב
User Avatar
סיגל
starstarstarstarstar
נובמבר 29, 2019 בשעה 21:42

יצא פשוט מעולה!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 29, 2019 at 9:45 pm

תודה! כייף שהכנת

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
דצמבר 19, 2019 בשעה 07:13

היי, כמה זה כף שמרים יבשים בשמרים טריים? תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 24, 2019 at 10:43 pm

25 גר׳ שמרים טריים יספיקו

השב
User Avatar
קובי
starstarstarstarstar
דצמבר 25, 2019 בשעה 10:04

האם אפשר להחליף את המלית למלוחה?

השב
User Avatar
ללי
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2020 בשעה 11:28

היי קרן יקרה, המון זמן אני עוקבת אחרי המתכונים המהממים שלך וכשראיתי את אלו אמרתי לעצמי מספיק עם התירוצים את חייבת להכין אותם יצא לי בצק פצצה נעים וקל לעבודה ברמה אחרת כשהנחתי את הגביניות בתנור (חם וכבוי) להתפחה חוזרת הם תפחו נורא ונדבקו אחת לשניה איך אפשר למנוע את זה? אבל יצא טעיםםםם ( והכנתי עם קמח כוסמין) אז המון תודה על האתר הנפלא

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2020 at 11:43 am

תודה רבה! כנראה שהיה חם מדי בתנור או שלא שמרת מספיק על רווחים והן נדבקו

השב
User Avatar
תמי
ספטמבר 27, 2020 at 2:58 pm

הי. האם אפשר להכין כעוגה שלמה בתבנית ?

השב
User Avatar
ללי
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2020 בשעה 12:02

תודה על התגובה המהירה... כמה הם אמורות לתפוח (בהתפחה השניה)? היה כ"כ קר אתמול ולא היה לי איפה להתפיח...

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2020 at 12:35 pm

קשה להגדיר כמה אמורות לתפוח, לא מדדתי אף פעם אבל הן אמורות לגדול ולהיות אווריריות

השב
User Avatar
אורית
ספטמבר 17, 2020 at 11:56 am

הי קרן תודה על המתכון! האם אפשר לכדאי לעשות את הצורה הקלאסית של גביניות? אין לי קורצנין מיוחדים ולא רוצה להסתבך.. זה כבר בתפיחה..

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2020 בשעה 13:18

הי קרן.. אני באמצע הכנה של הקונכיות המטריפות.. אמן ותעני לי.. האם צריך לשים את הפרות יער בתוך המלית עצמה או רק לשים בסוף 2-3 פירות מעל כל קונכיה? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 23, 2020 at 1:21 pm

2-3 פירות מעל המלית לפני אפייה

השב
User Avatar
מור
ינואר 23, 2020 at 1:23 pm

אלופה.. תודה!!

השב
User Avatar
מעין
starstarstarstarstar
פברואר 7, 2020 בשעה 20:36

היי קרן נראה מדהים! אפשר להכין את הבצק בערב ולהתפיח כל הלילה במקרר(או חלק בחוץ והשאר במקרר) או שלא כדאי? אני רוצה להכין את הגביניות ולהגיש מחר בצהריים ולא בטוחה שיהיה לי מספיק זמן לשתי ההתפחות בבוקר... תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 7, 2020 at 11:16 pm

אין בעיה להתפיח לילה במקרר, זה מעולה. להוציא בבוקר חצי שעה לפני שימוש כדי שיהיה נח לעובד עם הבצק ולהמשיך כרגיל בהצלחה

השב
User Avatar
מעין
פברואר 7, 2020 at 11:17 pm

תודה רבה!!!

השב
User Avatar
אלה
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2020 בשעה 13:36

היי, מתכון מעולה. אני פינטזתי עליו כבר כמה ימים. וזאת הפעם הראשונה שאני מכינה קינוח שהוא לא עודת ביסקוויטים :) רציתי לשאול- בטוח שכל עיגול צריך להיות בגובה של 2-3 ס"מ? כי אם כן, יצא לי בערך 8 גביניות..

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 1, 2020 at 1:49 pm

לפעמים יש הבדלים ואולי זה מרודד אצלך פחות, לא נורא, ייצאו לך 8 גביניות שמנמנות וטעימות

השב
User Avatar
שירן
מאי 17, 2020 at 12:23 pm

הי קרן, האם ניתן להתפיח לילה במקרר?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 17, 2020 at 12:27 pm

בהחלט

השב
User Avatar
מיקי
אוקטובר 8, 2020 at 9:01 am

מדובר בריקוטה למריחה או ריקוטה רגילה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 8, 2020 at 11:49 am

רגילה, לא למריחה

השב
User Avatar
לוי צביה
starstarstarstarstar
מאי 10, 2020 בשעה 18:36

שלום לך קרן יקרה!!!!!!!!!!! הכנתי את הגביניות ורציתי לשתף אותך בתוצאה. נתחיל בבצק שהיה מעולה!!! המילוי מדהים!!!!!!!!! והטעם גן עדן!!!!!!!!!! הבצק הזה הוא מושלם!!!!!!!!!!!!! תבורכי. צביה לוי

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 10, 2020 at 8:37 pm

תודהההה צביה

השב
User Avatar
מור
מאי 30, 2021 at 3:36 pm

היי מה אפשר במקום הריקוטה בבצק?

השב
User Avatar
אייריס
starstarstarstarstar
מאי 12, 2020 בשעה 11:36

היי קרן. במידה ואני ממירה את הריקוטה לגבינה לבנה, האם אני צריכה לסנן אותה? ושאלה כללית, מהי גבינת ריקוטה? זו גבינה לבנה בלי נוזלים? אז מה ההבדל בינה לבין טוב טעם. במידה ואני רוצה להיות ספונטנית (ואני בד"כ כזו), לא תמיד יש לי ריקוטה בבית.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 12, 2020 at 11:40 am

הי אייריס את יכולה להמיר לגבינה לבנה אין בעיה תמיד אפשר לסנן אותה, כדי לייבש אותה טיפה ריקוטה היא גבינה איטלקית המופקת ממי הגבינ ההיא מאוד מאוד עדינה ומוסיפה המון רכות ונעימות. אפשר להמיר בקלות בגבינה לבנה או טוב טעם בכולן התוצאה קצת שונה וטעימה בכל מקרה, הם כולן משמשות למילוי של עוגות שמרים

השב
User Avatar
אורית
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2020 בשעה 12:00

הי קרן תודה על המתכון! האם אפשר לכדאי לעשות את הצורה הקלאסית של גביניות? אין לי קורצנין מיוחדים ולא רוצה להסתבך.. זה כבר בתפיחה..

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 17, 2020 at 12:01 pm

ברור שאפשר

השב
User Avatar
Limor Yaakov
starstarstarstarstar
נובמבר 6, 2020 בשעה 08:33

מתכון מעולה , יצא מושלם !!! קצצתי משמעותית בסוכר כדי לחסוך בקלוריות וזה יצא במתיקות מעודנת. תודה על מתכון מוצלח !!

השב
User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
נובמבר 21, 2020 בשעה 13:23

מושלם!!!׳ לא היה לי ריקוטה אז עשיתי עם גבינת טוב טעם ו מסקרפונה (יצא אלוהי) בצק מושלם לעבודה . צודה מקרב לב על המתכון

השב
User Avatar
דורון
starstarstarstarstar
ינואר 11, 2021 בשעה 10:35

היי, אפשר להחליף את פירות היער באננס קפוא?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 11, 2021 at 1:18 pm

בטח

השב
User Avatar
נעה בלבן
starstarstarstarstar
פברואר 17, 2021 בשעה 20:07

הי, שאלה, את חושבת שילך טוב עם תותים טריים?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2021 at 10:29 pm

ברורררר

השב
User Avatar
עמית
starstarstarstarstar
פברואר 18, 2021 בשעה 11:21

נראה מדהים! לסטודנטית בדירת שותפים- טוסטר אובן (איכותי אבל) יכול לעבוד עם המתכון ?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 18, 2021 at 2:01 pm

ברור-טוסטר יכול הכל

השב
User Avatar
גל
starstarstarstarstar
מאי 13, 2021 בשעה 12:40

הי האם אפשר להקפיא ? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 13, 2021 at 9:39 pm

אפשר להקפיא לפני אפייה כגביניות או אחרי אפייה כשהמאפים עודם טריים

השב
User Avatar
MOR
ספטמבר 21, 2023 at 2:37 pm

היי קרן האם זה פוגע במקרם ובטעם אם מקפיאים כגביניות לפני אפייה? וכמה זמן צריך להמין אחרי שמוציאים מהמקפיא עד לאפייה? אני מניחה שזה לא צריך להכפיל נפח..

השב
User Avatar
נופר
starstarstarstarstar
מאי 15, 2021 בשעה 12:27

נראה מעולה! אני תוהה אם אפשר להכין את אותו דבר בצורת עוגת שמרים (ולא בתור מאפים אישיים).. חושבת שיצליח?

השב
User Avatar
אורית
starstarstarstarstar
מאי 5, 2023 בשעה 09:32

האם אפשר להשתמש בקמח לחם?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2023 at 7:47 am

בטח

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img