שמרים גבינה זה אצלי במקום שלישי אחרי שמרים קינמון ושמרים פרג, וקשה לי ממש לעמוד
בפני עוגות שמרים עם גבינה, בייחוד כשהן יוצאות מהתנור ומתקשטות באבקת סוכר.
לאחרונה באחת הסדנאות שלי הכנתי גרסה קצת שונה של גביניות והן היו כל כך יפות אבל דרשו קצת שיפור
והמון אנשים ביקשו ממני את המתכון, והנה הגעתי לתוצאה מדהימה, ואני ממליצה לכם להכין ולברוח מהבית.
הן עד כדי כך טעימות.
רציתי לקרוא להן קונכיות, אבל זה הזכיר לי קונכיות בצק עלים עם כבד ופטריות שהיו מגישים
בשנות השמונים בחתונות,ואני הייתי מטורפת על זה!
אני עוד חולמת לאכול קונכיה כזו בגלגול הזה, אבל אלו לא קונכיות בצק עלים של חתונות, אלו גביניות שהפכו לקונכיות,
הן מבצק שמרים שמכיל ריקוטה, ממולאות בתערובת ריקוטה ופירות יער והן טעימות בטירוף.
התוספת של ריקוטה לתוך בצק השמרים הופכת אותו לרך נעים והוא מזכיר קצת סופגניה.
גביניות ריקוטה קצת אחרות / 12-15 גביניות
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
1 ביצה גודל L
85 גר' חמאה רכה
3 כפות גבינת ריקוטה
2/3 כוס (160 מ״ל) חלב
1/2 כפית מלח דק
למלית:
1 גביע (250 גר') ריקוטה קלאסית (אני משתמשת בגד 5% או בריקוטה של משק יעקבס)
4-5 כפות גבינה לבנה רגילה
1 כפית מחית או תמצית וניל איכותית
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
6 כפות(50 גר') אבקת סוכר
1/2 כפית גרידת לימון
חופן פירות יער קפואים
לציפוי:
ביצה טרופה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים, מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית
מוסיפים חמאה, ביצה, ריקוטה, וחצי מכמות החלב וממשיכים ללוש עוד כדקה,
אם יש צורך מוסיפים עוד חלב, כף אחת בכל פעם. מוסיפים מלח ולשים למשך 8 דקות נוספות
עד שמתקבל בצק רך חלק וגמיש למגע. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בשומן.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, הבצק לא מכפיל את נפחו וזה בסדר.
מכינים את המלית:
בקערה מערבבים את כל חומרי המלית למחית חלקה, שומרים במקרר.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו למלבן בעובי 2-3 ס״מ, אל תרדדו דק מדי,
אחרת יצאו לכם מאפים נמוכים .
בעזרת קורצן בקוטר 8 ס״מ קורצים עיגולים מהבצק, בכל עיגול שני קורצים עיגול פנימי קטן יותר, בעזרת קורצן
קטן בקוטר 5 ס״מ כך שיש לכם כמות שווה של עיגולים שלמים ועיגולים עם חור באמצע כמו פה:
מניחים את עיגולי הבצק השלמים על גבי תבנית האפייה ומעליהם את עיגולי הבצק הדקים (אלו שעשינו להם חור באמצע)
ממלאים כל עיגול בצק במלית גבינה, אל תפחדו להעמיס, זה טעים!, מניחים מעל כל גבינית 2-3 פירות יער
מכסים את המגש באופן רופף בניילון נצמד, ומניחים שוב להתפחה של 50-60 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומברישים בעדינות את הגביניות בחלקן העליון ובצדדים.
אופים כ 20 דקות עד שהגביניות שחומות וגבוהות.
מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
***הגביניות במיטבן ביום האפייה אבל ניתן להקפיא אותן בעודן טריות כשהן עטופות היטב, להפשיר
בטמפרטורת החדר ולחמם מעט לפני הגשה.
**אני בטוחה שתשאלו אותי מה אפשר במקום ריקוטה:-) אבל אני ממליצה להשקיע ולהכין את הבצק הזה רק עם ריקוטה
**אפשר להמיר פודינג וניל בשקית סוכר וניל ו 2 כפות קורנפלור
79 Comments
וואוווו רעיון וביצוע מושלמים. אהבתי מאוד והתמונות למות
תודה אהובתי על המחמאות
במקום פירות יער לכאילו שלא אוהבים מה את ממליצה?
לוותר על פירות היער
וואוו, איזה יופי של מתכון ותמונות מהממות. בהחלט מתכוונת להכין. תוכלי בבקשה לעדכן אם ניתן להמיר החמאה בבצק לשמן? אשמח גם לדעת היכן אפשר להשיג הקורצן? חיפשתי באינטרנט, אך לא מצאתי קוטר 8 ס"מ.
את הקורצן אפשר להשיג בחנויות שמתמחות באפייה תלוי איפה את גרה
אין בעיה להמיר חמאה בשמן קנולה 1/3 כוס
היי, אפשר להמיר את החלב בחלב שקדים?
כן
האם ניתן לשמור בצק במקרר ולהכין יום אחרי ? כמו בריוש ?
כן
מהמם! מה ניתן לשים במקום קורנפלור עם סוכר הוניל?
פודינג וניל
נראה מדהים !!! בא לי להכין למחר לחייך קצת את המשפחה שלי מהתופת… כמה עיגולים יוצאים בערך מכמות הבצק המדובר?
תודה
איך אפשר למנוע את ה'נזילה' של פירות היער הקפואים כשהם מפשירים? להפשיר לפני? לזגג?
אני משתמשת ישירות מהמקפיא
את יכולה להפשיר ולסנן
היי קרן, הכנתי אתמול ויצאו מושלמות!! רק שאלה, איפה לאחסן אותן? אפשר בחוץ בטמפ' החדר או במקרר? תודה!
כשחם אפשר מקרר עטופות היטב בימים אלו אפשר גם לא מקרר
אוי זה מהמם! יחכה ליום ראשון כי אין לי ריקוטה. פירות יער יש לי תמיד מלא!
שווה לחכות
קרן יקרה!
זה פשוט נראה מושלם! מזמן לא נדלקתי ככה על משו שממש בוער לי באצבעות להכין אותו 🙂 כיףףףף
השאלה שלי היא מה את עושה עם ה 12-15 עיגולים הפנימיים שקרצת מתוך העיגולים העליונים?
ממלאת אותם באיזה אופן או מרדדת את כולם יחד ליריעה אחת ומכינה עוד עוגת שמרים קטנה ממולאת ריקוטה?
פשוט תהיתי…
תודה רבה,
ושבת מצויינה!
ורד
תודה ורד!
אני מחברת את כל העיגולים הקטנים שוב ומרדדת לעוד קונכיות ::-)
בהצלחה
תודה רבה רבה קרן!! 🙂
הכנתי את הקונכיות המהפנטות האלה והן לא רק יפייפיות הן פשוט מעולות! רכות ונימוחות והמלית תענוג…
תודה רבה רבה קרן על מתכון מושלם!
איזה כייף ורד שחזרת לספר
אני מכורה אליהן
הי קרן
זו לי הפעם הראשונה באתר שלך ונפעמת מאוד מהתמונות הראשונות שעניי נתקלות בהן הכונכיות ריקוטה. זה נפלא ומחכה להגיע הבייתה ולהכין אותם לאהוביי.
תודה רבה
תודה שמחה, כייף שאת פה
איזה מילוי ניתן לעשות במקום גבינה.חייבת להכין זה נראה סוףףףףףףףףףף
תודה, לא ניסיתי, יש מצב שמלית פרג תהיה מוצלחת פה
יצא פשוט מעולה!
תודה! כייף שהכנת
היי,
כמה זה כף שמרים יבשים בשמרים טריים?
תודה 🙂
25 גר׳ שמרים טריים יספיקו
האם אפשר להחליף את המלית למלוחה?
כמו מה? הבצק הוא בצק של עוגת שמרים
פחות מתאים מלית מלוחה
אפשר לקחת כל בצק אחר כמו הבצק של הלחמניות האלו
https://kerenagam.co.il/לחמניות-פסטו-הכי-רכות-בעולם/
ולהכין ממנו את אותה צורה של קונכיות הגבינה ולמלא במלית מלוחה
היי קרן יקרה,
המון זמן אני עוקבת אחרי המתכונים המהממים שלך
וכשראיתי את אלו אמרתי לעצמי מספיק עם התירוצים את חייבת להכין אותם
יצא לי בצק פצצה נעים וקל לעבודה ברמה אחרת
כשהנחתי את הגביניות בתנור (חם וכבוי) להתפחה חוזרת הם תפחו נורא ונדבקו אחת לשניה
איך אפשר למנוע את זה?
אבל יצא טעיםםםם ( והכנתי עם קמח כוסמין)
אז המון תודה על האתר הנפלא
תודה רבה!
כנראה שהיה חם מדי בתנור או שלא שמרת מספיק על רווחים והן נדבקו
הי.
האם אפשר להכין כעוגה שלמה בתבנית ?
בטח
אם מכינים כעוגה שלמה בתבנית, איך היית מכינה? עיגול גדול עם שוליים והמילוי חשוף? או כמו עוגת שמרים 'קלאסית' – לרדד את הבצק, למרוח מילוי, ולסגור?
שתי האופציות אחלה
תודה על התגובה המהירה…
כמה הם אמורות לתפוח (בהתפחה השניה)?
היה כ"כ קר אתמול ולא היה לי איפה להתפיח…
קשה להגדיר כמה אמורות לתפוח, לא מדדתי אף פעם אבל הן אמורות לגדול ולהיות אווריריות
הי קרן תודה על המתכון! האם אפשר לכדאי לעשות את הצורה הקלאסית של גביניות? אין לי קורצנין מיוחדים ולא רוצה להסתבך.. זה כבר בתפיחה..
הי קרן.. אני באמצע הכנה של הקונכיות המטריפות.. אמן ותעני לי..
האם צריך לשים את הפרות יער בתוך המלית עצמה או רק לשים בסוף 2-3 פירות מעל כל קונכיה?
תודה רבה
2-3 פירות מעל המלית לפני אפייה
אלופה.. תודה!!
היי, אני לא מוצאת ריקוטה… יש בכל זאת משהו שיכול להחליף?
גבינה לבנה או טוב טעם
היי קרן
נראה מדהים!
אפשר להכין את הבצק בערב ולהתפיח כל הלילה במקרר(או חלק בחוץ והשאר במקרר) או שלא כדאי? אני רוצה להכין את הגביניות ולהגיש מחר בצהריים ולא בטוחה שיהיה לי מספיק זמן לשתי ההתפחות בבוקר…
תודה
אין בעיה להתפיח לילה במקרר, זה מעולה.
להוציא בבוקר חצי שעה לפני שימוש כדי שיהיה נח לעובד עם הבצק ולהמשיך כרגיל
בהצלחה
תודה רבה!!!
היי,
מתכון מעולה. אני פינטזתי עליו כבר כמה ימים. וזאת הפעם הראשונה שאני מכינה קינוח שהוא לא עודת ביסקוויטים 🙂
רציתי לשאול- בטוח שכל עיגול צריך להיות בגובה של 2-3 ס"מ? כי אם כן, יצא לי בערך 8 גביניות..
לפעמים יש הבדלים ואולי זה מרודד אצלך פחות, לא נורא, ייצאו לך 8 גביניות שמנמנות וטעימות
הי קרן, האם ניתן להתפיח לילה במקרר?
בהחלט
מדובר בריקוטה למריחה או ריקוטה רגילה?
רגילה, לא למריחה
שלום לך קרן יקרה!!!!!!!!!!!
הכנתי את הגביניות ורציתי לשתף אותך בתוצאה.
נתחיל בבצק שהיה מעולה!!!
המילוי מדהים!!!!!!!!!
והטעם גן עדן!!!!!!!!!!
הבצק הזה הוא מושלם!!!!!!!!!!!!!
תבורכי.
צביה לוי
תודהההה צביה
היי מה אפשר במקום הריקוטה בבצק?
היי קרן.
במידה ואני ממירה את הריקוטה לגבינה לבנה, האם אני צריכה לסנן אותה?
ושאלה כללית, מהי גבינת ריקוטה? זו גבינה לבנה בלי נוזלים? אז מה ההבדל בינה לבין טוב טעם.
במידה ואני רוצה להיות ספונטנית (ואני בד"כ כזו), לא תמיד יש לי ריקוטה בבית.
הי אייריס
את יכולה להמיר לגבינה לבנה אין בעיה תמיד אפשר לסנן אותה, כדי לייבש אותה טיפה
ריקוטה היא גבינה איטלקית המופקת ממי הגבינ ההיא מאוד מאוד עדינה ומוסיפה המון רכות ונעימות.
אפשר להמיר בקלות בגבינה לבנה או טוב טעם בכולן התוצאה קצת שונה וטעימה בכל מקרה, הם כולן משמשות למילוי של עוגות שמרים
הי קרן תודה על המתכון! האם אפשר לכדאי לעשות את הצורה הקלאסית של גביניות? אין לי קורצנין מיוחדים ולא רוצה להסתבך.. זה כבר בתפיחה..
ברור שאפשר
מתכון מעולה , יצא מושלם !!! קצצתי משמעותית בסוכר כדי לחסוך בקלוריות וזה יצא במתיקות מעודנת. תודה על מתכון מוצלח !!
מושלם!!!׳ לא היה לי ריקוטה אז עשיתי עם גבינת טוב טעם ו מסקרפונה (יצא אלוהי) בצק מושלם לעבודה . צודה מקרב לב על המתכון
היי, אפשר להחליף את פירות היער באננס קפוא?
בטח
הי, שאלה, את חושבת שילך טוב עם תותים טריים?
ברורררר
נראה מדהים! לסטודנטית בדירת שותפים- טוסטר אובן (איכותי אבל) יכול לעבוד עם המתכון ?
ברור-טוסטר יכול הכל
הי
האם אפשר להקפיא ?
תודה
אפשר להקפיא לפני אפייה כגביניות או אחרי אפייה כשהמאפים עודם טריים
היי קרן האם זה פוגע במקרם ובטעם אם מקפיאים כגביניות לפני אפייה? וכמה זמן צריך להמין אחרי שמוציאים מהמקפיא עד לאפייה? אני מניחה שזה לא צריך להכפיל נפח..
אין בעיה להקפיא לפני אפייה. להוציא ולהפשיר ולהתפיח.
נראה מעולה! אני תוהה אם אפשר להכין את אותו דבר בצורת עוגת שמרים (ולא בתור מאפים אישיים).. חושבת שיצליח?
האם אפשר להשתמש בקמח לחם?
בטח