עוגות שמרים

גביניות ריקוטה קצת אחרות

נובמבר 20, 2019 38 Comments

גבניות שמרים

שמרים גבינה זה אצלי במקום שלישי אחרי שמרים קינמון ושמרים פרג, וקשה לי ממש לעמוד

בפני עוגות שמרים עם גבינה, בייחוד כשהן יוצאות מהתנור ומתקשטות באבקת סוכר.

לאחרונה באחת הסדנאות שלי הכנתי גרסה קצת שונה של גביניות והן היו כל כך יפות אבל דרשו קצת שיפור

והמון אנשים ביקשו ממני את המתכון, והנה הגעתי לתוצאה מדהימה, ואני ממליצה לכם להכין ולברוח מהבית.

הן עד כדי כך טעימות.

רציתי לקרוא להן קונכיות, אבל זה הזכיר לי קונכיות בצק עלים עם כבד ופטריות שהיו מגישים

בשנות השמונים בחתונות,ואני הייתי מטורפת על זה!

אני עוד חולמת לאכול קונכיה כזו בגלגול הזה, אבל אלו לא קונכיות בצק עלים של חתונות, אלו גביניות שהפכו לקונכיות,

הן מבצק שמרים שמכיל ריקוטה, ממולאות בתערובת ריקוטה ופירות יער והן טעימות בטירוף.

התוספת של ריקוטה לתוך בצק השמרים הופכת אותו לרך נעים והוא מזכיר קצת סופגניה.

גבניות שמרים ריקוטה

גביניות ריקוטה קצת אחרות / 12-15 גביניות

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1 ביצה גודל L

85 גר׳ חמאה רכה

3 כפות גבינת ריקוטה

2/3 כוס (160 מ״ל) חלב

1/2 כפית מלח דק

למלית:

1 גביע (250 גר׳) ריקוטה קלאסית (אני משתמשת בגד 5% או בריקוטה של משק יעקבס)

4-5 כפות גבינה לבנה רגילה

1 כפית מחית או תמצית וניל איכותית

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

6 כפות(50 גר׳) אבקת סוכר

1/2 כפית גרידת לימון

חופן פירות יער קפואים

לציפוי:

ביצה טרופה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים, מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית

מוסיפים חמאה, ביצה, ריקוטה, וחצי מכמות החלב וממשיכים ללוש עוד כדקה,

אם יש צורך מוסיפים עוד חלב, כף אחת בכל פעם. מוסיפים מלח ולשים למשך 8 דקות נוספות

עד שמתקבל בצק רך חלק וגמיש למגע. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בשומן.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, הבצק לא מכפיל את נפחו וזה בסדר.

מכינים את המלית:

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית למחית חלקה, שומרים במקרר.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו למלבן בעובי 2-3 ס״מ, אל תרדדו דק  מדי,

אחרת יצאו לכם מאפים נמוכים .

בעזרת קורצן בקוטר 8 ס״מ קורצים עיגולים מהבצק, בכל עיגול שני קורצים עיגול פנימי קטן יותר, בעזרת קורצן

קטן בקוטר 5 ס״מ כך שיש לכם כמות שווה של עיגולים שלמים ועיגולים עם חור באמצע כמו פה:

מניחים את עיגולי הבצק השלמים על גבי תבנית האפייה ומעליהם את עיגולי הבצק הדקים (אלו שעשינו להם חור באמצע)

ממלאים כל עיגול בצק במלית גבינה, אל תפחדו להעמיס, זה טעים!, מניחים מעל כל גבינית 2-3 פירות יער

מכסים את המגש באופן רופף בניילון נצמד, ומניחים שוב להתפחה של 50-60 דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומברישים בעדינות את הגביניות בחלקן העליון ובצדדים.

אופים כ 20 דקות עד שהגביניות שחומות וגבוהות.

מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

***הגביניות במיטבן ביום האפייה אבל ניתן להקפיא אותן בעודן טריות כשהן עטופות היטב, להפשיר

בטמפרטורת החדר ולחמם מעט לפני הגשה.

**אני בטוחה שתשאלו אותי מה אפשר במקום ריקוטה:-) אבל אני ממליצה להשקיע ולהכין את הבצק הזה רק עם ריקוטה

**אפשר להמיר פודינג וניל בשקית סוכר וניל ו 2 כפות קורנפלור

גביניות ריקוטה

 

Print Friendly, PDF & Email

38 Comments

יהודית אביב נובמבר 20, 2019 at 7:05 pm

וואוווו רעיון וביצוע מושלמים. אהבתי מאוד והתמונות למות

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2019 at 10:12 pm

תודה אהובתי על המחמאות

Reply
תמר גרייבסקי נובמבר 20, 2019 at 7:38 pm

במקום פירות יער לכאילו שלא אוהבים מה את ממליצה?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2019 at 10:12 pm

לוותר על פירות היער

Reply
שרי פברואר 1, 2020 at 3:50 pm

וואוו, איזה יופי של מתכון ותמונות מהממות. בהחלט מתכוונת להכין. תוכלי בבקשה לעדכן אם ניתן להמיר החמאה בבצק לשמן? אשמח גם לדעת היכן אפשר להשיג הקורצן? חיפשתי באינטרנט, אך לא מצאתי קוטר 8 ס"מ.

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2020 at 4:23 pm

את הקורצן אפשר להשיג בחנויות שמתמחות באפייה תלוי איפה את גרה
אין בעיה להמיר חמאה בשמן קנולה 1/3 כוס

Reply
בת-עמי נובמבר 22, 2019 at 2:35 pm

איך אפשר למנוע את ה'נזילה' של פירות היער הקפואים כשהם מפשירים? להפשיר לפני? לזגג?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2019 at 2:36 pm

אני משתמשת ישירות מהמקפיא
את יכולה להפשיר ולסנן

Reply
אלונה נובמבר 22, 2019 at 2:43 pm

אוי זה מהמם! יחכה ליום ראשון כי אין לי ריקוטה. פירות יער יש לי תמיד מלא!

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2019 at 2:49 pm

שווה לחכות

Reply
ורד נובמבר 23, 2019 at 8:55 am

קרן יקרה!
זה פשוט נראה מושלם! מזמן לא נדלקתי ככה על משו שממש בוער לי באצבעות להכין אותו 🙂 כיףףףף
השאלה שלי היא מה את עושה עם ה 12-15 עיגולים הפנימיים שקרצת מתוך העיגולים העליונים?
ממלאת אותם באיזה אופן או מרדדת את כולם יחד ליריעה אחת ומכינה עוד עוגת שמרים קטנה ממולאת ריקוטה?
פשוט תהיתי…

תודה רבה,
ושבת מצויינה!
ורד

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2019 at 9:17 am

תודה ורד!
אני מחברת את כל העיגולים הקטנים שוב ומרדדת לעוד קונכיות ::-)
בהצלחה

Reply
ורד נובמבר 23, 2019 at 12:22 pm

תודה רבה רבה קרן!! 🙂

Reply
ורד נובמבר 24, 2019 at 8:45 pm

הכנתי את הקונכיות המהפנטות האלה והן לא רק יפייפיות הן פשוט מעולות! רכות ונימוחות והמלית תענוג…
תודה רבה רבה קרן על מתכון מושלם!

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2019 at 9:26 pm

איזה כייף ורד שחזרת לספר
אני מכורה אליהן

Reply
שמחה זייד דצמבר 1, 2019 at 8:12 am

הי קרן
זו לי הפעם הראשונה באתר שלך ונפעמת מאוד מהתמונות הראשונות שעניי נתקלות בהן הכונכיות ריקוטה. זה נפלא ומחכה להגיע הבייתה ולהכין אותם לאהוביי.
תודה רבה

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2019 at 10:13 am

תודה שמחה, כייף שאת פה

Reply
רבקה דיגה נובמבר 24, 2019 at 9:36 am

איזה מילוי ניתן לעשות במקום גבינה.חייבת להכין זה נראה סוףףףףףףףףףף

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2019 at 9:38 am

תודה, לא ניסיתי, יש מצב שמלית פרג תהיה מוצלחת פה

Reply
סיגל נובמבר 29, 2019 at 9:42 pm

יצא פשוט מעולה!

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2019 at 9:45 pm

תודה! כייף שהכנת

Reply
אורלי דצמבר 19, 2019 at 7:13 am

היי,

כמה זה כף שמרים יבשים בשמרים טריים?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2019 at 10:43 pm

25 גר׳ שמרים טריים יספיקו

Reply
קובי דצמבר 25, 2019 at 10:04 am

האם אפשר להחליף את המלית למלוחה?

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2019 at 10:39 am

כמו מה? הבצק הוא בצק של עוגת שמרים
פחות מתאים מלית מלוחה
אפשר לקחת כל בצק אחר כמו הבצק של הלחמניות האלו
https://kerenagam.co.il/לחמניות-פסטו-הכי-רכות-בעולם/
ולהכין ממנו את אותה צורה של קונכיות הגבינה ולמלא במלית מלוחה

Reply
ללי ינואר 22, 2020 at 11:28 am

היי קרן יקרה,
המון זמן אני עוקבת אחרי המתכונים המהממים שלך
וכשראיתי את אלו אמרתי לעצמי מספיק עם התירוצים את חייבת להכין אותם
יצא לי בצק פצצה נעים וקל לעבודה ברמה אחרת
כשהנחתי את הגביניות בתנור (חם וכבוי) להתפחה חוזרת הם תפחו נורא ונדבקו אחת לשניה
איך אפשר למנוע את זה?
אבל יצא טעיםםםם ( והכנתי עם קמח כוסמין)
אז המון תודה על האתר הנפלא

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2020 at 11:43 am

תודה רבה!
כנראה שהיה חם מדי בתנור או שלא שמרת מספיק על רווחים והן נדבקו

Reply
ללי ינואר 22, 2020 at 12:02 pm

תודה על התגובה המהירה…
כמה הם אמורות לתפוח (בהתפחה השניה)?
היה כ"כ קר אתמול ולא היה לי איפה להתפיח…

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2020 at 12:35 pm

קשה להגדיר כמה אמורות לתפוח, לא מדדתי אף פעם אבל הן אמורות לגדול ולהיות אווריריות

Reply
מור ינואר 23, 2020 at 1:18 pm

הי קרן.. אני באמצע הכנה של הקונכיות המטריפות.. אמן ותעני לי..
האם צריך לשים את הפרות יער בתוך המלית עצמה או רק לשים בסוף 2-3 פירות מעל כל קונכיה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2020 at 1:21 pm

2-3 פירות מעל המלית לפני אפייה

Reply
מור ינואר 23, 2020 at 1:23 pm

אלופה.. תודה!!

Reply
שושני שמרים ריקוטה ושטרויזל אוכמניות - נשואה למאפייה ינואר 27, 2020 at 10:55 pm

[…] מלית הגבינה לקחתי מאותה מלית של קונכיות הגבינה מהבלוג, רק שהפעם הכנתי […]

Reply
מעין פברואר 7, 2020 at 8:36 pm

היי קרן
נראה מדהים!
אפשר להכין את הבצק בערב ולהתפיח כל הלילה במקרר(או חלק בחוץ והשאר במקרר) או שלא כדאי? אני רוצה להכין את הגביניות ולהגיש מחר בצהריים ולא בטוחה שיהיה לי מספיק זמן לשתי ההתפחות בבוקר…
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2020 at 11:16 pm

אין בעיה להתפיח לילה במקרר, זה מעולה.
להוציא בבוקר חצי שעה לפני שימוש כדי שיהיה נח לעובד עם הבצק ולהמשיך כרגיל
בהצלחה

Reply
מעין פברואר 7, 2020 at 11:17 pm

תודה רבה!!!

Reply
אלה אפריל 1, 2020 at 1:36 pm

היי,
מתכון מעולה. אני פינטזתי עליו כבר כמה ימים. וזאת הפעם הראשונה שאני מכינה קינוח שהוא לא עודת ביסקוויטים 🙂
רציתי לשאול- בטוח שכל עיגול צריך להיות בגובה של 2-3 ס"מ? כי אם כן, יצא לי בערך 8 גביניות..

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 1:49 pm

לפעמים יש הבדלים ואולי זה מרודד אצלך פחות, לא נורא, ייצאו לך 8 גביניות שמנמנות וטעימות

Reply

Leave a Comment