ללחמניות האלו בכלל לא התכוונתי לקרוא ג׳בטות.
אתמול, יצאנו ללילה בצימר עם הילדים. החלטנו שיוצאים ב 10:00. פחחחחחח בחיים לא הצלחתי לצאת בזמן מהבית.
כשהם היו קטנים, נטל האריזות היה נופל עלינו, ודאגנו לקחת כל מה שאולי הם יזדקקו לו.
היום? נטל האריזות נופל עלינו סתם כי הם מתבגרים שיושבים ומחכים.
כלומר, הם מארגנים לבד כל אחד את התיק שלו. אבל בזה זה נגמר. הם יושבים על הספה, בעוד אני מתרוצצת ברחבי הבית.
לארוז אוכל, להכין אוכל לדרך, הוא רוצה טוסט, היא כריך עם גבינה בולגרית ופסטו, צריך לקחת קרם שיזוף, ולא לשכוח מגבות,
להוציא את הכלב לפני, לדאוג שהחתולים בבית לפני שאני סוגרת ליומיים את דלת המרפסת, להשקות עציצים, לשים מספיק מים ואוכל
לחיות, לזרוק את הפח בבית לפח הגדול למטה ברחוב, וכו וכו וכו… בזמן הזה הם יושבים על הספה.
ואומרים: למה קראת לנו אם את עוד לא מוכנה? לא פיפי?
האמת שאני תמיד לחוצה ביציאות מהבית, תמיד עצבנית ובטוחה שלא אספיק משהו. בדרך כלל מאוד נלחצת
מכמות המשימות שיש לי לפני היציאה וזה גורם לי להיראות כמו פקעת עצבים.
מזל שהילדים צוחקים עליי, ומכניסים הומור לכל זה.
חזרה ללחמניות. קמתי בשש בבוקר, כי ידעתי שאני רוצה להכין משהו לבלוג לפני נסיעה.
הכנסתי בצק למיקסר, ותוך כדי החלטתי להכין אותו עם יוגורט.
שלחתי להתפחה והמשכתי בעינייני. כשהוא תפח הוא היה ממש נעים ויפה. ראיתי שיטת הכנה איפשהו דומה למה
שתיכף תכינו, והחלטתי ברגע ליישם אותה.התוצאה?
טירוף.הלחמניות יצאו מהתנור ועמדתי משתהה מולן איך אוכל להכיל את כל היופי הזה?
הילדים ראו אותן וביקשו כל אחד כריך.
הן הלחמניות הכי רכות ונעימות שיצא לי להכין. הפעם נשבעת:-) וזה לגמרי מה הילדים אמרו.
הכנתי מהן כריכים ולא יכולתי להשאיר אותן בבית אז לקחנו אותן איתנו לצימר, קנינו חומוס בדרך,
וישבנו אחר הצהריים לאכול מהן, והן עדיין היו רכות מטורפות.
הילדים קראו להן ג׳בטות בגלל הצורה שלהן, אבל בשונה מג׳בטה אמיתית שקריספית מאוד מבחוץ,
כאן הוסכר והיוגורט מקנים ללחמניות מרקם רך היסטרי שהיה לי קשה לוותר עליו.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
ג׳בטות טריק מהירות הכנה/ 12 ג׳בטות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה/מניטובה לבן או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
4 כפות גדושות יוגורט (השתמשתי ביוגורט עיזים של משק צוריאל יצא פצצה)
3/4 כף מלח שטוחה
1/2 כוס (120 מ״ל) מים חמימים או מי ברז
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר.
מוסיפים יוגורט ומתחילים ללוש, מוסיפים שמן זית ומחצית מכמות המים ולשים.
אם יש צורך מוסיפים עוד מים, שימו לב שהבצק צריך להיות חלק גמיש, ומעט מעט נדבק לתחתית הקערה, שבשום אופן לא יהיה יבש!
לשים סהכ 12 דרות ומעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן זית, מגלגלים את הבצק בשומן ומכסים בניילון נצמד.
מניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים.
מוציאים לבצק את האויר, מקמחים בעדינות משטח רידוד ומרדדים את הבצק לריבוע גדול.
שימו לב, אין צורך לרדד את הבצק לדרגת עובי דקיקה. הוא יכול להיות בעובי של 3-4 מ״מ.
בעזרת קלף מתכת או גלגלת פיצה מחלקים את הבצק ל 12 ריבועים שווים .
מניחים את הריבועים עם מרווח קטן ביניהם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מכסים במגבת או בניילון רופף ומניחים להתפחה שוב בטמפרטורת החדר למשך 30-40 דק׳,
כש הריבועים תפחו.
מחממים תנור ל 200-210 מעלות, ומניחים תבנית חסינת חום בתחתית התנור.
כשהתנור חם, מקמחים בעזרת מסננת את חלקן העליון של הלחמניות.
שמכניסים לתנור את הלחמניות מוזגים מים לתבנית שנמצאת בתחתית התנור.
(זה בשביל לחות בתנור, אפשר גם לזרוק פנימה כמה קוביות קרח במקום)
אופים את הלחמניות למשך 15-20 דק׳ עד להזהבה.
שימו לה שכל תנור אופה אחרת אז תתחילו לבדוק אחרי 10 דק׳ ולפי הצבע תחליטו כמה זמן עוד לאפות.
הלחמניות לא צריכות להיות שחומות מדי.
מוציאים ומצננים מעט. תכלס, אני צוחקת פה כי אנחנו לא חיכינו שניה התנפלנו עליהן .
בתאבון.
**את היוגורט אפשר להמיר במים , אני מניחה שזה יקנה ללחמניות מרקם שונה ועדיין מצויין.
**את שמן הזית אפשר להמיר בשמן קנולה.
120 Comments
על איזה קמח את ממליצה להשתמש?
קמח שמיועד למאפי שמרים, כמו לחם או פיצה. אני השתמשתי בקמח מניטובה והוא פצצה
זה היה נראה טוב וממש רציתי לעשות אז השתמשתי ביוגורט רגיל, והכל עשיתי לפי המתכון ויצא לי יבש. את יודעת למה ?
אולי. כל זאת היו חסרים מים בבצק והוא לא היה מספיק עם נוזלים או שאפית יותר מדי זמן
קרן על 3.5 כוס קמח, רח חצי כוס מים, זה לא מעט?
יש יותר מים תעברי שוב על המתכון
את בטוחה ששמים חצי כוס מים?
הכנתי את הג'בטות היום עם קמח לחם יצאו מעולות אבל חצי כוס מים לא הספיק …שמתי כמעט כוס.
אולי אצלך הכמות לא הספיקה אבל אצלי כן, ואצל כל מי שהכין… אבל בהחלט בצק מתנהג אחרת בכל בית. העיקר שיצאו נהדרות
גם אני שמתי כוס מים,ועוד קצת.עד שהבצק נדבק מעט לתחתית המיקבר,והיה נעים ורך למגע.השתמשתי בקמח מניטובה.
אפשרי עם קמח כוסמין?
לבן? כן אפשר את כל הקמח. מלא? רק חצי כמות ולהוסיף עוד מים ליצירת בצק אלסטי וגמיש
אפשר להתפיח במקרר? אם כן, לכמה זמן?
בטח, עד 24 שעות לפני
ניתן להכין פרווה?
כמה זה 4 כפות יוגורט? גביע קטן של 150 גר?
אם אני מכינה פרווה ושמה מים במקום יוגורוט, כמה מים לשים ביחס ל 4 כפות יוגורט גדושות?
4 כפות ואם יש צורך להוסיף
קרן מה אפשר לשים במקום יוגורט לפרווה?
מים
אפשר שמנת חמוצה או גבינה לבנה במקום היוגורט? זה מה יש במלאי היום…
בטח שאפשר, שמנת חמוצה אחלה
היי קרן אפשר להפוך את זה לפרווה?
כתוב במתכון למטה
ביוגורט יש שומנים
ואם מחליפים במים הכמות 4 כפות?
אותה כמות
קרן תודה על המתכון. נראה סופר פשוט. מחכה כבר להכין. הרגת אותי מצחוק לגבי התיאור של היציאה לטיול. מסתבר שזה קורה בכל בית ובכל גיל של הילדים. מזל שעוד הצלחת לגרור אותם אתכם לטיול
תודה אלה, לגמרי אצל כולנו היציאה בטח נראית אותו דבר:-)
מה שמים כדי שיצאו הגרגרים הקראנצ'ים האלה שאני רואה גם בתמונה?
הסוכר הכרחי?
אפשר להפחית אבל לא להוריד לגמרי
אפשר להחליף 5ת הסוכר בסילאן?
בטח
האם אפשר לרדד את הבצק עבה יותר? 4 מ"מ נראה לי דק מידי ולא בטוח שאצליח
עוד מתכון של האלופה! מחכה להכין ב"ה.
וכן, אני מניחה שככה נראית כמעט כל יציאה אצל כולנו. הזדהיתי לחלוטין.
הכנתי היום, ואני הרבה שנים מכינה בצקי שמרים אבל כזה רך בחיים לא יצא לי.זה מאפה מושלם מתכון להיט תודה!
תודה עדי
אפשר להכין מקמח כוסמין או מלא?
כן מחצית מהכמות
היי קרן
אפשר להשתמש בקמח כוסמין או מלא?
חצי מהכמות
הי קרן,
נראות מטריפות! ינוסה בהקדם.
שאלה, איזה "קשקושים" אפשר להכניס פנימה? ובאיזה שלב?
הכוונה לחתיכות גבינה/זיתים וכאלה…
לא ניסיתי כי הבצק מאוד אוורירי כמו שהוא לא יודעת אם תוספות בבצק לא יכבידו עליו
שווה לנסות
בשלב הלישה
איפה רוכשים את הקמח מניטובה?
באתר של הטחנות הגדולות של ארץ ישראל בחיפה
בוקר טוב, נראה נפלא. אפשר להכין מקמח כוסמין? אם כן, יש צורך לשנות משהו במתכון, כמות מים? תודה
נראה נהדר אכין עם מים רוצה אותן פרווה. תודה
יש יוגורט על בסיס סויה או שקדים.
היי. אפייה בטורבו או רגיל?
לא בטורבו , חום עליון תחתון
הכנתי בטאבון
יצא מטורף!
הי קרן, אפשר להכין את הבצק לילה לפני?
אפשר בלי בעיה
היי!
אפשרי להכין את הבצק בערב, להתפיח התפחה ראשונה, להכניס למקרר ובבוקר להמשיך את התהליך? )צריכה אותם לארוחת בוקר מוקדמת 😉
בטח
היי איזה עוד תחליפים יש ליוגורט? אפילו )חלביים(
שמנת חמוצה
נראה מוששלםם, אשמח לדעת כמות מדויקת יותר של היוגורט. מיכל של 150 ג"ר?
4 כפות אני מניחה שזה באיזור ה 3/4 מכיל, לא מדדתי מעבר לכמות הכפות
נראה פצצה! מה למרוח למעלה לפני שמכניסים לתנור?
כפי שכתוב, לקמח
איזו תכנית בתנור מתאימה?
חום עליון תחתון
היי קרן כמו תמיד כל המתכונים שלך אש!!
נראה לך יעבוד עם קמח מלא? כוסמין?
חצי כמות כן, ולהוסיף עוד קמצ מים
Las cucharadas de yogurt y sal son grandes o son cucharaditas (15 o 5 gramos )
במה אפשר להחליף את היוגורט אם רוצים פרווה?
כתוב למטה בפוסט, במים
אפשר קצפת צימחית במקום יוגורט?
לא ניסיתי מניחה שכן
אפשר להקפיא?
אפשר להקפיא כשהלחמניות טריות
היי, אפשר עם קמח חלה?
בטח
קרן את מלכה. אהבתי את הסיפור ובהחלט אנסה את המתכון. תודה
תודה יואב
עשיתי היום
יצאו אבנים
בצק תפח יפה
אבל לחמניות לא תפחו בכלל
אחרי אפיה היו טובות אבל כשהתקררו הפכו לאבנים
הי ליליה מצער לשמוע, זה לא אמור לקרות
אולי הפחתת מלח או סוכר ? אולי אפית יותר מדי זמן ואולי הבצק היה יבש..
היי, מה הגודל הפיזי שכל לחמניה יוצאת??
היי קרן, הרידוד של הבצק 3-4 ממ? איך זה תופח לחמנייה? זה נשמע דק מדי
יש לך צילום של הבצק המרודד לפני ההתפחה?
הי אתי
באינסטגרם שלי יש בפיד דוגמא
שלום,
איזה שמחה את משמחת אותנו כל שבוע מחדש – תודה! את גדולה ומיוחדת ונדר!
נשמח מאד אם גם ל – "4 כפות יוגורט" יהיה גרמים
כמו לכל מרכיב אחר המתכון – נורא נמאס לנו למדוד בכפות וכפיות…
כמו לכל דבר אחר
מי שעובד עם כפות/כפיות/כוסות לא צריך משקל
אבל
כל היתר (כמוני) שלא סובלים מדידות אינסופיות ומעדיפים משקל – נהיה אסירי תודה ואפילו מראש!
אני שמחה לשמח
נראה לי הרבה יותר פשוט להוציא ארבע כפות ממיכל יוגורט מאשר להתחיל למדוד בגרמים, מלכלך כלים ומיותר
כיון שלא תמיד המתכונים שלי מתוכננים, לא הכל נשקל בצורה מדוייקת
אבל ארבע כפות זה ממש מדוייק במתכון הזה
מה שמים כדי שיצאו הגרגרים הקראנצ'ים האלה שאני רואה גם בתמונה?
לא יודעת על איזה גרגרים את מדברת …. קימחתי את הלחמניות לפנ יתנור, אולי לקמח ?
היי אין לי יוגורט אפשר להשתמש בשמנת 9% ?
כן אפשר
עשיתי היום
יצאו מדהים!!!!
תודה לידיה
הי קרן יקרה שאלה, אם אני מכינה את הבצק וישר מכניסה למקרר. כמה זמן לפני התנור עלי להוציא מהמקרר? האם התפיה של 3 שעות במקרר מספיקה לבצק?
תתפיחי לפחות 6 שעות
הכנתי יצא ממש מושלם היה קל להכנה והתוצאה כמו בתמונה מאמצת מתכון
שמחה לשמוע עדי תודה
יצא פצצה!!! כמו כל המתכונים שלך!!!!
היי קרן רצי י לשאול האם אפשר להחליף את השמרים במחמצת ?
מניחה שכן אבל לא אדע כמויות אני לא מגדלת מחמצת
הי, הכנתי עם תבנית מים בתחתית והלחמניות לא השחימו למטה, כך שהייתי צריכה להפוך אותן. לא ידוע לי על בעיה בתנור, אופה מצוין בלי המים… יש דרך מיוחדת לעשות את זה? זה משנה איזה תבנית מניחים? כך או כך, הלוחמניות נטרפו תודה!
להבא תאפי בלי מים, תכלס זה לא אמור לקרות אז אני לא ככ יודעת מה היתה הבעיה, העיקר שטרפו
הכנתי היום, ואני הרבה שנים מכינה בצקי שמרים אבל כזה רך בחיים לא יצא לי.זה מאפה מושלם מתכון להיט תודה!
[…] מזמן הכנתי לאתר ג׳בטות טריק במינימום עבודה עם בצק, והשבוע הבנתי שבאותה השיטה אפשר […]
היי קרן
אשמח לדעת האם אפשר לאפות בטאבון
ואם כן איך?
לא ניסיתי לאפות את הג׳אבטות האלו בטאבון מניחה שאפש רוהן ייצאו מאוד שונות וזמן האפייה שלהן יהיה ממש ממש קצר.
אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא? תוודה
מומלץ לערבב עם קמח לבן מכל סוג שלא ייצאו דחוסות
ולהוסיף יןתר מים
היי קרן!
אני מתה על הבלוג שלך, ואני עכשיו באמצע להכין את המתכון ג'בטות השני שלך.. שמתי לב שבמתכון פה יש סוכר (כמו ברוב הבצקים למאפים שהכנתי) ובמתכון שם אין סוכר… זה מקרי/טעות או שיש סיבה קולינרית לזה?
אלו שני בצקים קצת שונים ושניהם מביאים לתוצאות טובות ואחרות
היי קרן, אפינו בבית והילדים טרפו. ביקשו לעשות כריכים לבית הספר איתן. מאמצת את המתכון !! תודה על מתכון מדהים ובכלל הבלוג והמתכונים מאוד מוצלחים, הרבה מתכונים שלך מככבים אצלינו בבית !
תודה רבה!
היי זה סבבה להקפיא?
סבבה לגמרי
היי קרן! אפשרי לדעתך להכין חצי מהכמות ואז להשתמש בחצי מכל מצרך? אנחנו בסהכ 3 בבית 🙂
בטח
הכנתי בטאבון
יצא מטורף!
איזה כייף
היי אפשר במקום היוגורט גבינה לבנה או גבינת שמנת מה עדיף?
מים
יואו, איזה טעים יצא! והלוק הכפרי- משהו!
הכפלתי כמויות והכל נזלל.
תודה רבה על מתכון מעולה!
אוי הן מושלמות,
כולם בבית עפו עליהן 🙂 תודה גדולה
תודה עדי שמחה לשמוע
במקום היוגורט עדיף חלב סויה או מים?
מים אחלה