עוגות שמרים

דפי שמרים קינמון + שוקולד

דצמבר 15, 2018 16 Comments
דפי שמרים קינמון

הכנה ואפייה של עוגות שמרים יכולה להיות דבר מאוד יצירתי, והרשת מלאה במתכונים חדשים וטכניקות עיצוב לעוגות שמרים חדשות

יפיפיות כל הזמן, חלקן נשארות איתנו לתמיד וחלקן הן קצת כמו אופנה חולפת, באות בגלים ואז נעלמות להן.

לפני כמה שנים, זה קרה עם המתכון לדפי שמרים קינמון, שאני באופן אישי הכרתי דרך פה.

אז, כולנו הכנו אותן בלי סוף, ואפילו העליתי מתכון שלהן לבלוג הקודם שלי, ועם הזמן הן קצת נעלמו.

כשהעברתי את כל המתכונים לבלוג הנוכחי, היו כמה שלא עברו איתי בעיקר משום שהתמונות שלהם לא היו ראויות או שהיה נדמה

לי שהם כבר לא יעניינו אף אחד.

אבל דווקא השבוע, קיבלתי הודעה ממישהי שהכינה אותן בזמנו דרך הבלוג הקודם ועכשיו מחפשת את המתכון שוב.

זה היה אחלה סימן שהגיע הזמן לצלם אותן שוב ולהעלות לפה את המתכון.

אבל כשהתכוונתי ״רק״ להעתיק את המתכון הקודם, ולהדביק לכם פה הבנתי כמה אז, כשהעליתי אותו,

עוד הייתי קצת חסרת נסיון בכתיבה, בצילום וגם יחסית באפייה, שלא לדבר על הסטיילינג המביך.

ולכן, תוך כדי שאני קוראת את ההקדמה למתכון ואת המתכון, הבנתי שהיום אני בעלת ידע נרחב יותר

גם באפייה, גם בכתיבה וגם בצילום, והחלטתי ברגע האחרון לשנות את המתכון ולהתאים אותו למה שאני חושבת

שנכון יותר היום, ולכן העליתי את המתכון בעצם כפוסט חדש.

את ההכנה והצילום של העוגות תיזמנתי לשבת בבוקר, כדי שאוכל אחרי הצילומים לשנע אותן לביקור הקבוע בבסיס של החיילת.

אבל החיילת ביקשה גם כרוביות מטוגנות ופשטידת פסטה, ומצאתי את עצמי מג׳נגלת במטבח בין טיגונים לאפייה ללישת בצק.

ברגע האחרון הצלחתי עוד להגניב לעוגות צילום קטן כשאני כבר עם מעיל ותיק על הכתף

צורחת על כולם שאנחנו מאחרים כשבעצם אני בכלל עוד מצלמת והם כבר עומדים ליד הדלת ומחכים לי.

חוץ מזה שדפי השמרים ממש יפים ופוטוגניים, הכי כייף באמת לתלוש אותם אחד אחד ולאכול.

המתכון מספיק ל 2 עוגות, ויש לכם 2 אופציות מילוי, אחת עם קינמון והשניה עם שוקולד,

אם אתם מחליטים להכין את שתי העוגות  עם מילוי אחד, תכפילו כמויות שלו.

דפי שמרים קינמון +שוקולד / 2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות (לא חד פעמי)

לבצק:

850 גר׳ קמח

2 כפות שמרים יבשים

170 גרם חמאה רכה

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר

3 ביצים גודל L

כוס ורבע (312 מ״ל) חלב מעט חמים

כפית מלח

למלית קינמון: (כמות לעוגה 1)

2/3 כוס (133 גר׳) סוכר חום בהיר

130 גר׳ חמאה רכה

2 כפות אבקת קינמון

מערבבים יחד את כל החומרים ומכניסים לקירור עד לשימוש

למלית קקאו : ( כמות לעוגה 1 )

80 גר׳ שוקולד מריר

80 גר׳ חמאה

2 כפות קקאו

1/2 כוס אבקת סוכר

ממיסים במיקרוגל בקערה חסינת חום שוקולד וחמאה,

מערבבים היטב, מוסיפים אבקת סוכר וקקאו ומכניסים לקירור עד לשימוש.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה מערבבים קמח שמרים וסוכר

מוסיפים את החלב החמאה, הביצים והמלח וממשיכים ללוש כ 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בחמאה או שמן קנולה, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי

מוציאים את הבצק ומחלקים ל 2 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן.

בעזרת פלטה או גב כף מורחים על כל אחד מהמלבנים את המילוי.

חותכים את המלבן לאורכו לשש רצועות שוות (הכי נח בעזרת גלגלת פיצה)

עורמים את הרצועות אחת על גבי השנייה, ובעזרת סכין חותכים את ערימת הרצועות לשישה ריבועים שווים

מעבירים את ששת הריבועים על צידם אחד ליד השני לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה

(את שלבי ההכנה באופן ברור אפשר לראות כאן או כאן)

מתפיחים שוב כ 30 דקות

אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות 20-30 דקות, עד שהעוגות קצת שחומות מלמעלה אך לא יותר מדי.

דפי שמרים שוקולד

הערות שלי :

**אם משתמשים בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות, הן יחסית קטנות וייתכן שיישארו לכם שאריות בצק.

**חשוב להימנע מאפית יתר, חלק מהכייף של העוגות שהן יוצאות מאוד רכות, אפשר להניח נייר כסף מלמעלה

אם נראה שהן מתחילות להשחים מדי.

**את העוגות שומרים כשהן עטופות היטב בניילון נצמד עד יום למחרת או מקפיאים כשהם עדיין חמימות ועטופות היטב,

ומפשירים היטב לפני הגשה.

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

Efrat Sela דצמבר 19, 2018 at 1:55 pm

שלום קרן,
על איזה קמח את ממליצה בעוגה הזו?

Reply
קרן אגם דצמבר 19, 2018 at 2:00 pm

הי אפרת, קמח לבן רגיל יעשה עבודה מצויינת

Reply
ירדן מאי 2, 2019 at 10:45 pm

היי קרן, ראיתי שאת ממליצה להקפיא את העוגות כשהן עדיין חמימות. מה הסיבה לזה ? משום מה חשבתי שעדיף להקפיא לאחר שהצטננו לגמרי. תודה

Reply
מיטל דצמבר 21, 2018 at 1:18 pm

היי קרן , בסרטון רואים שהבחורה מטרות חמאה על הבצק ואז מפזרת אבקה של קינמון…את רשמת לערבב את כל החומרים יחד משמע גם את החמאה ..ממש .חבל .

Reply
קרן אגם דצמבר 21, 2018 at 1:34 pm

הי מיטל
לא הבנתי על מה חבל?
המתכון הוא גרסה שלי והסרטון נועד כדי לעזור להמחיש את אופן הכנת הדפים.
אין קשר בין המתכון שלי למתכון שלה מבחינת המילוי.

Reply
מירי דצמבר 30, 2018 at 11:55 am

היי קרן, תודה על מתכונים מעולים ותמונות מעלפות. יש אפשרות להמיר לפרווה?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2018 at 11:59 am

תודה מירי
את יכולה להכין את הבצק עם שמן קנולה במקום חמאה (2/3 כוס שמן ) ומים או חלב סויה במקום חלב
במילוי אפשר להמיר למרגרינה או לשמן קוקוס 0100 גר׳ במצב רך אך לא נוזלי)
בהצלחה

Reply
תמי כהן ינואר 10, 2019 at 5:43 pm

הי קרן יקרה
האם ניתן להכין את הבצק ולשמור אותו לילה במקרר?

Reply
תמי כהן ינואר 10, 2019 at 5:44 pm

הי קרן יקרה
האם ניתן להכין את הבצק ולשמור אותו לילה במקרר?תמי

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2019 at 5:55 pm

בטח

Reply
גליה פברואר 5, 2019 at 9:09 pm

היי קרן, ראיתי שינית על אופן המרה לפרווה, תוכלי גם להמיר את המילויים בהתאם?

איזה כיףףףף שגיליתי אותך, בכלל דרך אתר "המתוקים שלי"…(;

תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2019 at 3:50 am

הי גליה ברוכה הבאה, אני שמחה תמיד לקבל אורחים חדשים:-)
את החמאה במילוי תחליפי בשמן קנולה או קוקוס, אני חושבת שבאיזור ה 1/3 כוס.. אבל אני ממליצה פשוט להתחיל לערבב סוכר וקינמון, ואז להוסיף לאט לאט שמן ולערבב כל הזמן עד לקבלת מרקם משחתי.
בהצלחה

Reply
ענת רונן פברואר 28, 2019 at 3:53 pm

הי קרן . יש אפשרות להשתמש בשמרים טריים? יש לי קוביות של 25 גרם

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2019 at 8:28 pm

קוביה זה בדרכ 50 גר..וזה שווה לשתי כפות שמרים יבשים
אז חצי קוביה תספיק לחצי מכמות הבצק

Reply
ירדן מאי 2, 2019 at 10:45 pm

היי קרן, ראיתי שאת ממליצה להקפיא את העוגות כשהן עדיין חמימות. מה הסיבה לזה ? משום מה חשבתי שעדיף להקפיא לאחר שהצטננו לגמרי. תודה

Reply
קרן אגם מאי 3, 2019 at 7:12 am

אני אוהבת להקפיא כשהן מעט חמימות זה שומר עליהן טריות בהפשרה אבל את יכולה כם לצנן לגמרי לפני הקפאה אין בעיה

Reply

Leave a Comment