הכנה ואפייה של עוגות שמרים יכולה להיות דבר מאוד יצירתי, והרשת מלאה במתכונים חדשים וטכניקות עיצוב לעוגות שמרים חדשות
יפיפיות כל הזמן, חלקן נשארות איתנו לתמיד וחלקן הן קצת כמו אופנה חולפת, באות בגלים ואז נעלמות להן.
לפני כמה שנים, זה קרה עם המתכון לדפי שמרים קינמון, שאני באופן אישי הכרתי דרך פה.
אז, כולנו הכנו אותן בלי סוף, ואפילו העליתי מתכון שלהן לבלוג הקודם שלי, ועם הזמן הן קצת נעלמו.
כשהעברתי את כל המתכונים לבלוג הנוכחי, היו כמה שלא עברו איתי בעיקר משום שהתמונות שלהם לא היו ראויות או שהיה נדמה
לי שהם כבר לא יעניינו אף אחד.
אבל דווקא השבוע, קיבלתי הודעה ממישהי שהכינה אותן בזמנו דרך הבלוג הקודם ועכשיו מחפשת את המתכון שוב.
זה היה אחלה סימן שהגיע הזמן לצלם אותן שוב ולהעלות לפה את המתכון.
אבל כשהתכוונתי ״רק״ להעתיק את המתכון הקודם, ולהדביק לכם פה הבנתי כמה אז, כשהעליתי אותו,
עוד הייתי קצת חסרת נסיון בכתיבה, בצילום וגם יחסית באפייה, שלא לדבר על הסטיילינג המביך.
ולכן, תוך כדי שאני קוראת את ההקדמה למתכון ואת המתכון, הבנתי שהיום אני בעלת ידע נרחב יותר
גם באפייה, גם בכתיבה וגם בצילום, והחלטתי ברגע האחרון לשנות את המתכון ולהתאים אותו למה שאני חושבת
שנכון יותר היום, ולכן העליתי את המתכון בעצם כפוסט חדש.
את ההכנה והצילום של העוגות תיזמנתי לשבת בבוקר, כדי שאוכל אחרי הצילומים לשנע אותן לביקור הקבוע בבסיס של החיילת.
אבל החיילת ביקשה גם כרוביות מטוגנות ופשטידת פסטה, ומצאתי את עצמי מג'נגלת במטבח בין טיגונים לאפייה ללישת בצק.
ברגע האחרון הצלחתי עוד להגניב לעוגות צילום קטן כשאני כבר עם מעיל ותיק על הכתף
צורחת על כולם שאנחנו מאחרים כשבעצם אני בכלל עוד מצלמת והם כבר עומדים ליד הדלת ומחכים לי.
חוץ מזה שדפי השמרים ממש יפים ופוטוגניים, הכי כייף באמת לתלוש אותם אחד אחד ולאכול.
המתכון מספיק ל 2 עוגות, ויש לכם 2 אופציות מילוי, אחת עם קינמון והשניה עם שוקולד,
אם אתם מחליטים להכין את שתי העוגות עם מילוי אחד, תכפילו כמויות שלו.
דפי שמרים קינמון +שוקולד / 2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות (לא חד פעמי)
לבצק:
850 גר' קמח
2 כפות שמרים יבשים
170 גרם חמאה רכה
3/4 כוס (150 גר') סוכר
3 ביצים גודל L
כוס ורבע (312 מ״ל) חלב מעט חמים
כפית מלח
למלית קינמון: (כמות לעוגה 1)
2/3 כוס (133 גר') סוכר חום בהיר
130 גר' חמאה רכה
2 כפות אבקת קינמון
מערבבים יחד את כל החומרים ומכניסים לקירור עד לשימוש
למלית קקאו : ( כמות לעוגה 1 )
80 גר' שוקולד מריר
80 גר' חמאה
2 כפות קקאו
1/2 כוס אבקת סוכר
ממיסים במיקרוגל בקערה חסינת חום שוקולד וחמאה,
מערבבים היטב, מוסיפים אבקת סוכר וקקאו ומכניסים לקירור עד לשימוש.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה מערבבים קמח שמרים וסוכר
מוסיפים את החלב החמאה, הביצים והמלח וממשיכים ללוש כ 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בחמאה או שמן קנולה, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי
מוציאים את הבצק ומחלקים ל 2 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן.
בעזרת פלטה או גב כף מורחים על כל אחד מהמלבנים את המילוי.
חותכים את המלבן לאורכו לשש רצועות שוות (הכי נח בעזרת גלגלת פיצה)
עורמים את הרצועות אחת על גבי השנייה, ובעזרת סכין חותכים את ערימת הרצועות לשישה ריבועים שווים
מעבירים את ששת הריבועים על צידם אחד ליד השני לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה
(את שלבי ההכנה באופן ברור אפשר לראות כאן או כאן)
מתפיחים שוב כ 30 דקות
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות 20-30 דקות, עד שהעוגות קצת שחומות מלמעלה אך לא יותר מדי.
הערות שלי :
**אם משתמשים בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות, הן יחסית קטנות וייתכן שיישארו לכם שאריות בצק.
**חשוב להימנע מאפית יתר, חלק מהכייף של העוגות שהן יוצאות מאוד רכות, אפשר להניח נייר כסף מלמעלה
אם נראה שהן מתחילות להשחים מדי.
**את העוגות שומרים כשהן עטופות היטב בניילון נצמד עד יום למחרת או מקפיאים כשהם עדיין חמימות ועטופות היטב,
ומפשירים היטב לפני הגשה.
47 Comments
שלום קרן,
על איזה קמח את ממליצה בעוגה הזו?
הי אפרת, קמח לבן רגיל יעשה עבודה מצויינת
היי קרן, ראיתי שאת ממליצה להקפיא את העוגות כשהן עדיין חמימות. מה הסיבה לזה ? משום מה חשבתי שעדיף להקפיא לאחר שהצטננו לגמרי. תודה
היי קרן , בסרטון רואים שהבחורה מטרות חמאה על הבצק ואז מפזרת אבקה של קינמון…את רשמת לערבב את כל החומרים יחד משמע גם את החמאה ..ממש .חבל .
הי מיטל
לא הבנתי על מה חבל?
המתכון הוא גרסה שלי והסרטון נועד כדי לעזור להמחיש את אופן הכנת הדפים.
אין קשר בין המתכון שלי למתכון שלה מבחינת המילוי.
היי קרן, כל מתכון שלך בול פגיעה! את אלופה ובזכותך יוצאות לי עוגות מדהימות נבצרים שלך אליפות! אז קודם כל תודה
שנית האם אפשר למתכון הזה להכין מילוי קרם פיסטוק עם שוקולד לבן כמו בשושני שמרים שלך?
תודהההה, ובטח שאפשר
היי קרן, תודה על מתכונים מעולים ותמונות מעלפות. יש אפשרות להמיר לפרווה?
תודה מירי
את יכולה להכין את הבצק עם שמן קנולה במקום חמאה (2/3 כוס שמן ) ומים או חלב סויה במקום חלב
במילוי אפשר להמיר למרגרינה או לשמן קוקוס 0100 גר׳ במצב רך אך לא נוזלי)
בהצלחה
הי קרן יקרה
האם ניתן להכין את הבצק ולשמור אותו לילה במקרר?
הי קרן יקרה
האם ניתן להכין את הבצק ולשמור אותו לילה במקרר?תמי
בטח
היי קרן, ראיתי שינית על אופן המרה לפרווה, תוכלי גם להמיר את המילויים בהתאם?
איזה כיףףףף שגיליתי אותך, בכלל דרך אתר "המתוקים שלי"…(;
תודה!
הי גליה ברוכה הבאה, אני שמחה תמיד לקבל אורחים חדשים:-)
את החמאה במילוי תחליפי בשמן קנולה או קוקוס, אני חושבת שבאיזור ה 1/3 כוס.. אבל אני ממליצה פשוט להתחיל לערבב סוכר וקינמון, ואז להוסיף לאט לאט שמן ולערבב כל הזמן עד לקבלת מרקם משחתי.
בהצלחה
היי קרן
תודה על המתכונים המהממים אחד אחד!
שאלה- לא מברישים את העוגה בסירופ סוכר?
אין צורך להבריש בסירופ
הי קרן . יש אפשרות להשתמש בשמרים טריים? יש לי קוביות של 25 גרם
קוביה זה בדרכ 50 גר..וזה שווה לשתי כפות שמרים יבשים
אז חצי קוביה תספיק לחצי מכמות הבצק
היי קרן, ראיתי שאת ממליצה להקפיא את העוגות כשהן עדיין חמימות. מה הסיבה לזה ? משום מה חשבתי שעדיף להקפיא לאחר שהצטננו לגמרי. תודה
אני אוהבת להקפיא כשהן מעט חמימות זה שומר עליהן טריות בהפשרה אבל את יכולה כם לצנן לגמרי לפני הקפאה אין בעיה
את מברישה בביצה לפני האפיה?
אם לא כתוב אז לא
הי, הכנתי היום את העוגות והמריחה של שני הממרחים היתה כמעט בלתי אפשרית :-(. האם הקירור שלהם לפני המריחה, הכרחי?
הקירור לא הכרחי אם הם מספיק יציבים
ואם יש קושיא במריחה אז נותנים לזה לעמוד קצת מחוץ למקרר או שמכניסים לכמה שניות למיקרו
מעולה
ככה פשוט ❤️
הי קרן, איזו עוגה מהממת!! רציתי לדעת אם אפשר במקום ב2 תבניות להכין בתבנית אחת עגולה את כל הכמות? האם יש דגשים כלשהם במידה וההכנה בתבנית אחת
אחת
תודה!
אין בעיה תבנית אחת גדולה
מניחה שזמן האפייה מתארך
היי קרן
כיף כל פעם מחדש להכין מתכונים שלך
חושבת שהעוגה יכולה לעבוד עם ממרח לוטוס קנוי?
בטח
היי קרן,
חייבת להגיד שאני חייבת בכל יום לצפות במתכון שאת מצלמת ומעלה, נהנית מכל רגע וגם מהמתכונים שלך שאני אופה!
את אלופה!!!
מחכה להגיע אליך לסדנא! מקווה שיצא לי בקרוב………
שאלה לגבי השמרים, אני מעוניינת להכין כמות ולהקפיא האם לדעתך ניתן לאפות ולהקפיא או עדיף להכין בתבנית את הרצועות כשזה לא אפוי ואז להקפיא?
תודה הלן
אין בעיה להקפיא גם לפני וגם אחרי אפייה
הי,אפשר להשתמש בממרח נוטלה?
כן ממליצה להוסיף קצת חמאה רכה פנימה 50 גר׳ וכף קקאו
יש מצב שאת יודעת להעריך על איזה כמות של ממרח צריך לעוגה אחת? בהנחה שמוסיפים חמאה וקקאו?
החזרת לי את הכיף בלהכין עוגות שמרים. תודה :). אנסה בקרוב את הבצק ללא לישה.
יש לי שאלה התנור שלי עושה סימנים של עייפות. יש לך המלצה לתנור אפיה ביתי טוב (לא גרמני) חשבתי על דה דיטריש או סמג מכירה?
בקרוב ארכוש תנור ביתי חדש ואז אגע להמליץ
פוזלת לכיוון סאוטר
הי קרן
ראשית אין לי מילים לתאר את הכיף של הבלוג וגם באינסטוש… מכינה כמעט כל דבר והכל מעולצקי פלוסססס
שאלונת לגבי המתכון של הדפים אין צורך לשפוך אחר כך קצת מים עם סוכר ותמצית וניל? ככה שיהיה רטבטב…
תודה רותי , אפשרי בהחלט את לא חובה
הי, מה שלומך? עושה דברים מדהימים !!שוב.
שתי שאלות כלליות….
לגבי מינון המילוי בשמרים שוקולד למשל- אני ממלאת בנוטלה…כיצד יודעים מהי כמות המלית האופטימלית (לא יותר מדי ולא פחות מדי) שאין כמות מדודה במתכון? כמה גרם לערך אמורה למלא מבצק שמכינה של עוגת רוגעלך מבולגנת ואותו מחלקת לשתי עוגות למשל.
שאלה שניה היא לגבי זמן האפיה של עוגות השמרים- מה יותר "בטוח" לאפות ב150 מעלות כ- 40 דקות או 180 25-30 דקות? היות ולעיתים למעלה היא זהובה אולם בפנים לא תמיד הכל…אז מה הזמן האופיטמלי שגם לא תישרףך?
תודה רבה
היי אפשר להשתמש במקום קמח רגיל בקמח תופח? ואם כן אז מה לשנות בבצק?
זה בצק שמרים
קמח ושמרים לא קמח ואבקת אפייה לכן לא מתאים פה קמח תופח
הכמות גדולה מידי לתבנית אינגליש קייק, הכל יצא החוצה ):
בתבנית עם הקינמון הכל שחה בחמאה ונהיה "מושי" /:
יש כל מני גדלים של אינגליש אולי השתמשת בחד פעמי או בתבנית לא מתאימה
שלום קרן.
תודה על המתכון. האם לאפות בטורבו?
חום עליון תחתון
שלום, המתכון נראה מעולה, רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את הבצק?
אפש ר בהחלט