זה לא יאומן כמה שנים אני רוצה כבר להעלות את המתכון לחמין המשפחתי שלנו, זה שגדלתי עליו, שהילדים שלי גדלו עליו, ושאני בטוחה שעוד ילווה
את המשפחה שלנו לדורי דורות, כי אני בטוחה שגם הילדים שלי יכינו אותו לילדים שלהם וכו…
זה החמין שאמא שלי הכינה כל חייה, ואנחנו מכורים אליו.
נכון, כל אחד אוהב את החמין של אמא שלו וכולם אומרים, של אמא שלי הכי טעים, וזה כנראה גם נכון, כי יש משהו בחמין הביתי
שלכל משפחה יוצא קצת אחרת ומתרגלים אליו.
אני חושבת שהיתה רק פעם אחת בחיי, שאכלתי חמין אצל חברה שלי, והוא היה טעים לי לפחות כמו שלנו, וזה נדיר שאתן מחמאה
כזו לחמין של מישהו אחר.
אצלנו, כמו כל המתכונים של המשפחה המתכון ממש קל להכנה ולא דורש יותר מדי שלבים, תכלס מניחם את כל המצרכים בסיר
ומתחילים. אני יודעת שבחלק מהמתכונים מתחילים בסגירה של בשר אבל אמא שלי מעולם לא עשתה את זה וזה תמיד יצא לה מעולה.
יש משפחות שמשתמשות בחיתול או ברשת כדי להפריד בתוך החמין חיטה ועוד.. אבל אמלנו לא מפרידים ושמים הכל יחד, משם לדעתי מגיעה
כל העסיסיות של הכל. אמא שלי לא נהגה להוסיף חיטה, רק לפעמים אם אני זוכרת טוב, אבל הילדים שלי לא אוהבים ולכן לא הוספתי מעולם.
המתיקות של הסילאן זה הדבר הכי טעים בסיר הזה, אל תוותרו!
לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאןכאן
החמין המשפחתי שלי/ סיר גדול שנכנס לתנור
מצרכים למתכון:
3-4 כפות שמן
1 קילו בשר שפונדרה קוביות גדולות (אפשר להמיר במספר 5)
1 חבילה של קישקע מופשר מעט
שקית קפואה של שקט קטניות לחמין (אפשר להמיר ב 2 כוסות תערובת שעועית לבנה ואדומה שהושרתה לילה במים, ולסנן)
10 תפא אדמה קטנים יחסית קלופים
ראש שלם של שום
בצל גדול
חבילה של ערמונים בוואקום
3-4 עצמות מח
8 ביצים או לפי הצורך
4 עלי דפנה
כף מלח,1/2 כף פלפל שחור טחון דק, כף אבקת מרק עוף (לא חובה בכלל)
5-6 כפות סילאן
מים לכיסוי מלא
אופן ההכנה:
בתחתית הסיר מורחים שמן קנולה ומניחים מעל לפי הסדר הבא:
בשר ועצמות ומעל תפ״א, מעל זה לפזר שעועית או לקט, לקלף את הבצל ולחתוך לארבעה רבעים ולהניח בדפנות
להניח 4 עלי דפנה בדפנות, להניח במרכז הסיר ראש שלם של שום מקולף מעלים
להוסיף תבלינים כולל סילאן מעל הכל
להניח מעל ביצים, ואת העצמות והקישקע, לא לשכוח לדקור אותו מעט עם מזלג למנוע התפוצצות שלו בתנור
ממלאים מים עד כיסוי מלא של החמין
מביאים לרתיחה על הגז, ואז מעבירים לתנור שחומם מראש למ 250 למשך שעה
אפשר בשלב הזה עשות כמו אמא שלי ולהניח נייר כסף בין המכסה לחמין
אחרי שעה מורידים חום ל 100 מעלות ומבשלים את החמין כל הלילה.
בבוקר פותחים את הסיר לוודא שהכל חום מהמם, ומסננים חלק מהנוזלים (לא לסנן את כל הנוזלים כדי שהחמין לא ייתייבש)
מחזירים לתנור, ולפני הגשה מסננים את יתרת הנוזלים (תמיד אפש רלהשאיר קצת בתחתית בשביל העסיסיות)
מגישים חם.
אצלנו מניחים בנפרד את הביצים, תפא, והקישקע, וכ השאר בצלחת ענקית למרכז השולחן
10 Comments
יאמי?
טיפ של סבתא שלי ז״ל בצל גדול נקי מהזקן באמצע הטשולנט, תורם לצבע.
קישקע: 2-כוסות קמח+בצל גדול מגורד על פומפיה, 2-3 כפות שמן קנולה+מלח פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה ומים חמים מוסיפים רבע כוס ולשים את העיסה, אם יבשה מוסיפה עוד מים וזהו שמים ככה במרכז או בצד זה לא מתפרק בכלל וזה טעים טעים.
תודה לאה על הטיפ
מה שתיארת זה לא קישקע, זה קוקלה.
קישקע זה מעיים ממולאות.
תודה על המתכון! תוכלי לכתוב איך להוסיף חיטה במקום קטניות?
וואו, נראה טעיםםם! ינוסה בהקדם.
אשמח לקבל המלצה לקישקע – גם אצלנו מאוד אוהבים אבל לא הצלחתי למצוא אחד איכותי 🙁
ממש אודה לטיפ ממך היכן לרכוש.
תודה ושבת נעימה!
יש ביפו את איטליז עמוס שיש לו קישקע מעולה, לדעתי מוכרים אותו בעוד רשות שיווק ולא רק אצלו בקצביה
בוקר טוב ושבוע טוב, תודה על המתכונים מוסברים בטוב טעם מוצלחים וקלים להכנה
הערה קטנה בשר שריר מוגדר כמס' 8 ולא 5 כפי שציינת, בהצלחה
תודה הדסה זו אכן טעות
אפשר לעשות גם ב slow cooker? כאילו לא בתנור?
בטח