חגיםחנוכה

הסופגניות המדהימות של סבתא שרה

נובמבר 6, 2020 34 Comments

דרור גולן הוא חבר שלי, מה שנקרא חבר חדש. הכרנו באינסטוש כשגיליתי שיש מישהו שעוקב

אחרי הדף שלי והוא מעצב על, והתחלתי לעקוב בחזרה, ולמרות שהיחסים ביננו חברים בלבד,

דרור ממש חיזר אחריי, והציע שנעשה ביחד סדנה בראש השנה. אני אומרת חיזר אחריי,

וזה נשמע אולי מתנשא, אבל אני גם כזו. חיזרתי אחרי כמעט כל החברות שלי, וממש עשיתי

להן צייד, רק כי היתה לי ידיעה פנימית עוד לפני שהן ידעו, שאנחנו חברות, וכדי לזרז את העניין

החברי הייתי יוצרת לנו תוכן משותף ולא מניחה להן, עד שהיה נופל להן האסימון והם היו מתאהבות

באישיות המהממת שלי בחזרה.. אז מה שדרור עושה? אני כבר מכירה. ואני מודה ללו על זה,

כי תוך זמן ממש ממש קצר הפכנו לחברים.

לדרור יש המון כשרונות, וחוץ מהיותו מעצב יש לו גם חנות און ליין הורסת עם המון דברים,

ובעיקר בזמן אחרון כולם מכירים אותו מערכות שהוא מוכר לימי הולדת ולחגים.

לקראת ראש השנה עשינו יחד סדנה משותפת אצלי בבית והוא עיצב פה שולחן חג של החלומות .

היום הוא היה אצלי ועיצב שולחן לחנוכה עם חנוכיה הורסת שהוא יצר ואתם רק תיכנסו לאתר

שלו ותזמינו ממנו ערכות מעלפות.

חוץ מזה הוא כזה חבר טוב שהוא הכריח אותי להכין היום את הסופגניות של סבתא שרה

שלו הבולגריה, כאלו מבצק שמרים שמטגנים כשהריבה כבר בפנים, שיטה שלא הכרתי

וטוב שכך! כי זה ממכר. אז היום הכנו אותן והן פשוט היסטריות! אתם חייבים להכין.

הבצק רך רך וסופר נעים בפה, והקטע עם הטיגון של הריבה כבר בפנים חוסך מלא עבודה

של אחרי, וגם לא מבזבזים זמן, וכשהסופגניה יוצאת מהשמן אפשר לקשט אותה יפה עם

אבקת סוכר ומיד לזלול.

הסופגניות של סבתא שרה/20 סופגניות בינוניות

מצרכים למתכון:

5 כוסות(700 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים בשים

50 גר׳ חמאה רכה

חצי כוס (100 גר׳) סוכר
מעט מלח

ביצה גודל L
כוס (240 מ״ל) מים
כוס (240 מ״ל)חלב

למילוי:

1/2 כוס ריבת תות איכותית ורצוי יציבה ולא נוזלית

לעיטור:

אבקת סוכר

לטיגון:

בקבוק (ליטר) שמן קנולה

אופן ההכנה:

במיקסר לשים היטב את כל המצרכים למשך 8-10 דק׳ , עד לקבלת כדור חלק וגמיש.

מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את כדור הבצק כך שיצופה שומן על כל צדדיו.

מניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר ואפשר גם לילה במקרר. אם התפחתם לילה במקרר

תנו לבצק לעמוד שעה מחוץ למקרר (עטוף בקערה) שיגיע לטמפרטורת החדר.

מחלקים את הבצק ל 20 כדורים שווים, אני שקלתי כל כדור ל 65 גר׳.

בעזרת הידיים פותחים את הכדור ויוצרים גומחה קטנה במרכז שלו. ממלאים כפית ריבה בגומחה

ומיד סוגרים את הריבה עם בצק מעל ומהדקים היטב בחזרה לכדור. מניחים על תבנית מעט מקומחת

כשהחלק עם התפר כלפי מטה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ 20-25 דק׳.

לא מומלץ להתפיח יותר את הסופגניות מהחשש שהתפר עם הריבה ייפתח.

לפני טיגון הסבר קצר: סופגניה שתטוגן בשמן חם מדי תשחים מהר מאוד מבחוץ אך לא תהיה אפויה מבפנים, אני ממליצה להרתיח שמן ואז להוריד מעט את החום ולהכניס את הסופגניות פנימה.חום השמן האידאלי לטיגון הוא 165 מעלות.

מחממים שמן בסיר רחב ועמוק, וכשהשמן רותח מורידים מעט את האש, מעבירים פנימה סופגניות, אפשר לטגן 4-5 בו זמנית

תלוי בגודל הסיר שלכם, כשהחלק התחתון של הסופגניה , זה עם התפר כלפי מטה בשמן.

מטגנים כדקה מכל צד, ומוציאים בעזרת כף מחוררת לנייר אפייה. מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

**אפשר להמיר ריבת תות בכל ריבת אחרת שאוהבים, או כל מילוי אחר שאוהבים.

**לפרווה המירו חמאה בבצק במחמאה באותה הכמות, או 1/4 כוס שמן קנולה והשתמשו רק במים.

Print Friendly, PDF & Email

34 Comments

אלה נובמבר 6, 2020 at 5:14 pm

אפשר לעשות אותן ריקות? ללא המילוי? נראה משגעעע

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2020 at 5:40 pm

כן בטח

Reply
דינה קליינמן נובמבר 6, 2020 at 7:20 pm

הי קרן מקסימה (וגם דרור) תודה על המתכון! האם יעבוד לדעתכם בלי ביצה?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2020 at 7:11 am

יש מצב שעם תוספת קטנה של שמן זה יעבוד

Reply
מיכל נובמבר 7, 2020 at 8:37 am

היי קרן.
האם ממליצה גם באפייה במקום טיגון ?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2020 at 8:49 am

יש באתר מתכון הורס לסופגניות ריקוטה אפויות מומלץ ממש

Reply
חן נובמבר 6, 2020 at 10:27 pm

האם יש תחליף לביצה ושייצא עדיין טעים?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2020 at 7:10 am

מאמינה שאם תוסיפי קצת שמן זה יהיה בסדר

Reply
רוז נובמבר 18, 2020 at 11:48 am

כמה זמן הבצק יכול לשרוד במקרר? אפשרי 24 שעות?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2020 at 1:26 pm

עד 24 שעות

Reply
מרתה נובמבר 7, 2020 at 3:02 am

כמויות מדויקות לשמן טיגון? אפשר גם שמן זית?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2020 at 7:10 am

ליטר שמן, אפשר שמן זית אני באופן אישי מעדיפה את הזנים העדינים שלא יהיה טעם לוואי

Reply
נועה ניסים נובמבר 7, 2020 at 8:06 pm

קרן אגם המופלאה,
כל מתכון שלך יוצא שלמות.. אז קודם כל תודה!
אפשר לעבד את הבצק ביד במקום במיקסר?

Reply
קרן אגם נובמבר 8, 2020 at 6:42 am

בטח שאפשר
לישה של 8-10 דק ידנית

Reply
קרן כרמל נובמבר 14, 2020 at 4:11 pm

וואו, נראה ונשמע נפלא!
שאלה קטנה – יודעת לומר פחות או יותר מה צריכה הטמפרטורה פחות או של השמן לפני שמכניסים את הסופגניות?
אני בד"כ מחממת לאזור ה 160-165 מעלות. זה בסדר גם במקרה הזה?

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2020 at 7:39 pm

הי קרן, בהחלט הטמפרטורה לטיגון לא משתנה

מרתה נובמבר 17, 2020 at 12:02 am

תודה. אם אני חוצה את הכמות, לחצות גם את כמות שמן הטיגון?

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2020 at 6:56 am

ממש לא , הסופגניות חייבות להיטגן בשמן עמוק
את יכולה לטגן אחת אחת בסיר מאוד קטן ואז כמות השמן תהיה קטנה אבל ייתכן שזה ייקח יותר זמן והשמן ככל שמטגנים בו יותר זמן הוא פחות יעיל

Reply
אנה נובמבר 7, 2020 at 10:37 am

היי קרן
זה משנה אם שמים את המילוי לאחר הטיגון? כל מילוי, כולל ריבה

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2020 at 11:00 am

לא משנה אפשר ככה או ככה

Reply
מירב נובמבר 7, 2020 at 1:32 pm

היי. קרן . אם רוצים ללא מילוי צריך להתפיח את הכדורים?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2020 at 6:55 pm

ברור

Reply
חנוכה נובמבר 11, 2020 at 7:50 am

לא מכניסים ריבה לפני הטיגון. הסופגנייה,לא תהיה אפויה מבפנים. כך לא מטגנים סופגניות

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 7:54 am

לא הבנתי את התגובה, אם העליתי תכון לאתר שלי, אחרי נסיון של הסופגניות אצלי בבית והן יצאו מדהימות, מאיפה התגובה שלך? מציעה וממליצה לנסות אותן הן מדהימות,
ואחכ אולי לכתוב, מה שגורם לסופגניה להישאר לא אפויה מבפנים זו טמפרטורת שמן גבוה מדי ששורפת את הסופגניה מבחוץ ומשאירה אותה לא אפויה במפנים
אין שום קשר בין סופגניה מוכנה מבפנים לריבה. חולקת לחלוטין על ההמלצה הגורפת שנתת פה

Reply
מיכל משה נובמבר 15, 2020 at 2:11 pm

מצטרפת לקרן, את ממש מדברת שטויות, אני קונדיטורית כבר 10 שנים וזאת אותה שיטת הכנה מוצלחת, תנסי ואחרכך תבואי בטענות, הטמפרטורה של השמן היא הקובעת. צריכה לנוע בין 155 ל165 מעלות גג. תנסי ותראי בהצלחה!

Reply
זהבה נובמבר 11, 2020 at 10:39 pm

וואו קרן, זה גאוני! יאלה שיבוא כבר חנוכה שאוכל להכין את הסופגניות המהממות האלה… אעדכן איך יצא! בינתיים אני אכין את החצ׳פורי של מיקה 🙂

Reply
שירן נובמבר 21, 2020 at 3:30 pm

היי קרן,
המתכון מתאים גם לאפיה או רק לטיגון של הסופגניות?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2020 at 4:36 pm

גם לאפייה גם לטיגון

Reply
גבריאל נובמבר 21, 2020 at 3:44 pm

היי קרן
כמה זמן מראש אפשר להכין את הסופגניות? או כמה זמן הן נשארות טריות? עם או בלי בילוי
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2020 at 4:35 pm

סופגניות אוכלים טריות הן במיטבן עם היציאה מהשמן, אפשר לשמור לכמה שעות בכלי אטום, ולחמם לפני הגשה

Reply
שני נובמבר 22, 2020 at 2:33 am

היי קרן! נראה מדהים! איזה גודל לעשות לכל סופגניה? יש לך טיפ איך לשמור אותן טריות גם אחר כך??
אם אני אקפיא את הריבה ככדורים שיהיה יותר נוח למלא את הסופגניות זה יעבוד טוב לדעתך?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2020 at 3:38 pm

כתוב בדיוק לכמה כדורים וכמה כל אחד שוקל בפוסט…
לגבי הקפאת הריבה נשמע לי אחלה

Reply
חן נובמבר 23, 2020 at 11:01 am

אני חייבת להבין אחת ולתמיד אם אין לי מד טמפרטורה איך אני יודעת מה חום השמן בטיגון? על איזה גודל גז אני בכלל שמה את הסיר? בהכי גדול? בבינוני? לפי מה שהבנתי, לחמם שמן על הגז הבינוני. לאחר שחיממתי להנמיך את השמן לאמצע נגיד , להמתין טיפה שהחום יפחת ואז לטגן? לפעמים הבצק יוצא לי מדהים (פריקסה, ספינג') ואז הכל נהרס בזמן הטיגון 🙁 אשמח לעזרה וכללי אצבע. תודה ענקית

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2020 at 7:44 pm

אם תיקני מד חום לשמן הוא יעמוד על הטמפרטורה הנכונה של 165 מעלות, אם אין אז מרתיחים את השמן ובאמת מורידים לאש בינונית כדי שהסופגניות לא
יישרפו מבחוץ ויישארו לא מוכנות מבפנים, ולקחת בחשבון שכל כיריים מגיבות אחרת והאש לא בכולן זהה אז לגמרי צריך קצת ללמוד את זה ולהבין
טמפרטורת בכיריים שלך בבית.

Reply

Leave a Comment