טבעונילחמים ומאפים

הפוקאצ׳ה של הסדנאות שלי

יוני 9, 2024 13 Comments

זו הפוקאצה שאני מכינה בכל סדנה ואף פעם לא מוותרת עליה, הטופינג שלה משתנה בהתאם לעונה של הפירות, ובכל פעם ירק אחר או גבינה שונה,

הבצק תמיד אותו בצק, והיא תמיד מוציאה מאנשים קריאות התפעלות. תחילה מהמראה שלה, ואז מהרכות ומהטעם.

זו פוקאצה שאחרי שמכינים פעם אחת לא מפסיקים לרצות לארח איתה.

אני השתמשתי הפעם בסיר יציקת ברזל אבל אפשר לאפות אותה בכל תבנית אלומניום מלבנית (לא בחד פעמי ולא בפיירקס)

סיר היציקה מוביל חום מדהים ולכן מניב תוצאות של פוקאצה קריספית במיוחד.

לצפייה בשלבי הכנה של המתכו בוידאו לחצו כאן 

הפוקאצ׳ה של הסדנאות שלי/ פוקאצה אחת

עם משמשים בצל סגול מקורמל וגבינת רוקפור

מצרכים למתכון:

500 גר׳ קמח פיצה/פוקאצ׳ה/לחם או קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

3 כפות  סוכר לבן

כף מלח דק

3 כפות שמן זית עדין

2-3 שיני שום כתושות 

300-350 מ״ל (כוס ורבע וחצי) מי ברז

לטופינג:

בצל סגול גדול מטוגן הרבה זמן במחבת עם שמן זית 

מעט שמן זית

מלח אטלנטי גס

150 גר׳ חתיכות של גבינה כחולה מכל סוג

2 משמשים פרוסים לשמיניות 

עלי זעתר טריים

מעט שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבבים כוס מים, שמרים יבשים מלח סוכר וקמח, מתחילים בפעולת הלישה, ומוסיפים שמן זית ושום כתוש.

מוסיפים לאט לאט מים, הבצק צריך להיות בצק דביק.

לשים את הבצק למשך 10 דק׳, עד שהוא חלק וגמיש, ועדיין דביק.

מתפיחים את הבצק בקערה שלו כשהוא מכוסה בניילון נצמד ובמגבת

למשך שעה וחצי שעתיים.

כשהבצק תפח,מוזגים לסיר יציקת ברזל 1/3 כוס שמן זית

ומנייחם את הבצק בפנים, מסדרים אותו קצת על התבנית כדי שיכסה את התחתית. מזלפים מעט שמן זית, מכסים במגבת ושולחים את הבצק

להתפחה נוספת של 40 דקות. כשהבצק תפח, יוצרים גומות בבצק בעזרת האצבעות

מסדרים מעל הבצק פרוסות משמשים,  ומפזרים צ׳אנקים של גבינה כחולה ואת הבצל המקורמל. מניחים עלי זעתר, אפשר גם עם הגבעול, ומפזרים מלח

גס,וקצת /שומשום אפשר בשלב הזה לשלב עוד קצת שמן זית על הכל.

מחממים תנור ל 210-220 מעלות, ומכניסים את הפוקאצ׳ה לאפייה,עם מכסה 20-25 דקות, מסירים מכסה ואופים 10 דקות נוספות להשחמה

מוציאים ומברישים מעט בשמן זית, ומגישים.

**את הפוקאצה אפשר להכין מראש ולחמם מעט לפני הגשה.

**את הטופינג אתם יכולים להמיר בכל תוספת אחרת שאתם אוהבים כולל ירקות וסוגים שונים של גבינות

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

רותי יוני 10, 2024 at 7:08 am

נשמע נפלא אך אין לי סיר יצוק. האם אפשר בכלי אמייל ועליו כיסוי נייר אפייה ועליו ניר אלומיניום ?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2024 at 11:33 am

לא צריך כיסוי

Reply
עטרה יוני 10, 2024 at 10:02 am

אפשר להכין בתבנית רגילה ?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2024 at 11:25 am

בטח

Reply
מרינה כהן יוני 10, 2024 at 11:54 am

היי קרן,
האם אפשר לאפות בתבנית פירקס עם כיסוי נייר אלמניום?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2024 at 11:24 am

עדיף תבנית אלומיניום

Reply
ג'ודי אייזן יוני 10, 2024 at 12:19 pm

המתכונים שלך מעולים!! תודה על השיתוף.
חג שבועות שמח ובשורות טובות

Reply
קרן אגם יוני 11, 2024 at 11:24 am

חג שמח

Reply
רוני ברוש יוני 10, 2024 at 3:52 pm

תודה רבה,
האם אפשר להתפיח לילה במקרר?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2024 at 9:23 am

בטח

Reply
תומר יוני 13, 2024 at 8:45 am

היי, המתכונים מעולים אבל רק לתשומת לב, רשומה הזו ספציפית לא עברה הגהה בכלל וזה ממש פוגם בקריאה ובתחושה שלוקחים את הקוראים ברצינות, יש כל כך הרבה טעויות הקלדה שלפעמים הייתי צריכה לפענח למה התכוונת.

Reply
קרן אגם יוני 16, 2024 at 8:03 am

אמירה מיותרת כל כך, הרי אם לא הייתי לוקחת ברצינות לא הייתי מקימה אתר, מיצרת מתכונים, מכינה משקיעה מצלמת ועונה, אפשר להעיר שיש טעויות, זה גם בסדר ומספיק כדי שאתקן

Reply
רחלי יוני 10, 2024 at 7:38 pm

אפשר לעשות בתבנית מקרמיקה?

Reply

Leave a Comment