זה הדבר הכי טעים שיש! בראוניז מדהימים לפי מתכון של בראוניז שקיים באתר כבר שנים, רק ששידרגתי עם בצק פריך
בתחתית הבראוניז ועוד קצת פירורי בצק מעל, וזה לגמרי מתכון שווה, שאתם לא תפסיקו להכין!
אז בבית היה עליהן ריב, מי לוקח לאיזה חברים, כי כשמכינים אותם, רוצים רק לתת לכמה שיותר אנשים לאכול מהם.
זה ביי פאר הבראוניז הכי טעימים שתכינו. קדימה, תפשילו שרוולים!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
חיתוכיות בראוניז על בצק פריך עם קראמבל/תבנית מרובעת 24*24
מצרכים למתכון:
לבצק הפריך :
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל
3/4 כוס (75 גר׳) קמח שקדים (או שקדים טחונים לאבקה)
2 כפות (20 גר׳) אבקת סוכר
200 גר׳ קוביות חמאה קרות מהמקרר
לבראוניז:
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס ( 200 גרם) סוכר לבן
4 ביצים גדולות
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפיות דבש
3/4 כוס קמח לבן רגיל (100 גרם)
קורט כפית מלח
אופן ההכנה:
מכינים בצק פריך:
מחממים תנור ל 170 מעלות
במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר עם הידיים בקערה או במיקסר עם וו גיטרה) מערבבים קמח, קמח שקדים,
ואבקת סוכר, מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לפירורים כמו קוסקוס. מפרישים 3/4 כוס פירורים הצידה.
מוסיפים למעבד מזון מים כף מי קרח ומעבדים שוב, ואם יש צורך מוסיפים מעט מים בכל פעם, עד שהבצק אחיד.
מעבירים את הבצק לתבנית, ובעזרת הידיים מהדקים היטב לתחתית עד שכל התחתית מכוסה.
מחוררים את הבצק בתבנית עם מזלג, ומכינים לאפייה מוקדמת של 10-12 דק.
זה רק כדי לייצב מעט את הבצק הוא לא אמור להשחים וזה בסדר.
בינתיים מכינים את הבראוניז:
בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה, מוסיפים דבש ומערבבים.
בקערה נפרדת טורפים עם מטרפה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה
מוסיפים תמצית וניל, ואת תערובת השוקולד המומס. מוסיפים מלח ומנפים פנימה את הקמח.
מערבבים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את מלית הבראוניז מעל הבצק הפריך בתבנית ומפזרים את הפירורים
שהשארנו בצד מעל הבראוניז באופן שווה.
אופים כ 25 דקות עד שקיסם המוחדר לאמצע התבנית יוצא עם פירורים לחים עליו.
הבראוניז מוכנים כאשר החלק העליון שלהם נראה מוכן
אך בפנים הם עדיין מעט רכים . מוציאים ומצננים לחלוטין
* זמן האפיה בבראוניז חשוב ביותר-אם מפספסים ואופים אותם קצת יותר ממה שנדרש
הם הופכים בקלות מבראוניז לעוגת שוקולד רגילה, שימו לב.
51 Comments
ברשימת מצרכים לא כתוב מה לשים בבצק פריך
מה במקום קמח שקדים? אפשר עוד קמח לבן?
1/2 כוס קמח לבן
הי. תודה .
אולי זה רק אצלי אבל לא מצליחה לראות את רשימת החומרים לבצק הפריך.
יש דרך אחרת לראות אותם?
שוב תודה רבה.
תיקנתי עכשיו
תבדקי
היי קרן יש מצב להפוך את זה לפרווה
להשתמש במחמאה/נטורינה לבצק ולבלילה של הבראוניז
יעבוד עם שמן קוקס במקום החמאה ?
היי, איך להמיר ללא גלוטן? הבת שלי צליאקית
קמח ללא גלוטן במקום קמח לבן 1:1
תודה וחג שמח
האם אפשר לעשות את המתכון בגרסה של פרווה
כן, מחמאה או נטורינה
אפשר להקפיא?
בטח, כשהם עטופים היטב
חגית
היי. נראה מעולהההה. 170 מעלות רגיל למעלה למטה או על טורבו?
לא בטורבו, חום עליון תחתון
אפשר שמן קוקוס במקום חמאה?
אני מניחה שכן לא ניסיתי
אפשר בתבנית עגולה 26 או 24?
אפשר 24
הי אפשר שמן במקום חמאה שיהיה פרווה?
יש סרטון ?
ברילס באינסטגרם פה
https://www.instagram.com/reel/CisNeISI4zJ/?igshid=MmIxOGMzMTU=
היי קרן, מבולבלת מעניין המים/מי קרח שכתבת להוסיף
מה הכוונה מבולבלת?
כי רשום ״מים כף מי קרח״ ואז גם להוסיף קצת אם צריך. מה הכוונה? כל מים שמוסיפים שיהיו מי קרח או רק כף?
כן, לעבוד עם מי קרח לאורך כל הדרך
אפשר להחליף את הדבש או לוותר?
לוותר על הדבש אין בעיה
היי קרן 🙂 נראה מעולה
אין לי בבית תבנית 24 מלבנית, לאיזה גודל תבנית עגולה/מלבנית אפשר להמיר?
תודה!
24 עגולה או 26
הי קרן
לא רשום באיזה שלב להוסיף את הדבש.
הוספתי עכשיו תודה, לשוקולד
היי אפשר להמיר את השוקולד המומס באבקת קקאו?
לא אפשרי זה ייצא חנק ולא בראוניז
היי קרן, ממש טעים !
לשמור את העוגה במקרר? לכמה ימים היא טובה ?
תודה
שנה טובה
היא תחזיק מעמד 4-5 ימים במקרר כן
העוגיות הכי טעימות שאכלתי בשנים האחרונות!!!!! תודה גדולה על המתכון
תודה שירז שמחה שאהבת
היי,
אם אני רוצה להמיר את החמאה בשמן קוקוס, כמה לשים?
80% מסך החמאה
This came out AMAZING! It was delicious, easy to make and looked exactly like in your pictures. Thank you so much for a great recipe!!
🙂
אחד המתכונים היותר אהובים עליי! בשילוב של תנור שלוקח לו מלא זמן לאפות דברים ושהיה במקרר יצא לי חיתוכיות פאג׳יות משגעות ממש, חתכתי אותם לחתיכות של סמ וחצי על סמ וחצי וזה פשוט הביס המושלם! מתוק מושחת על עוגיה פשוט וואוו!
תודה על מתכון מוצלח כל כך שודאי הולך להפוך אצלי לצנצנת קבועה במקרר.
תודה מעיין
היי קרן
זאת אביגיל חג שמייח ….
אני הכנתי שוב את העוגה הזאת היום ויש לי מחר אורחים האם נכון לשמור במקרר או בארון
אני רוצה שהעוגיות היו לא יציבות וחזקות כמו שהם אחרי שעה שהם יצאו מהתנור יש מצב ?
אין צורך להכניס למקרר
היי קרן! נראה מעולה, האם אפשר במקום להכין את הבצק פריך להשתמש בתחתית עוגיות קיימות מפוררות ? ואם כן , האם עלי לערבב אותן עם חמאה? ( כמו שעושים בתחתית עוגת גבינה לפעמים עם פתיבר ?)
אפשר תחתית עוגיות
זה הלול למצגת מתוק מאוד
וחייב חמאה כדי לחבר את העוגיות