אתם יודעים שאני מטורפת על מתכונים של פעם, אלו שהסבתות שלנו היו מכינות, אול שלעולם לא יימאס לי לאכול.
אני מטורפת על חיתוכיות ריבה והכנתי בעבר כמה וכמה גרסאות שלהם.
השבוע התכוונתי להכין עוגיות ריבה מהספר החדש שלי, אלו עוגיות מבצק פריך אולי הכי טוב שאני מכירה שיש בו קינמון,
בשישי האחרון הלכנו לאכול אורחת ערב אצל אמא.
בעלה של אמא שלי שרוף על כל מה שיש בו קינמון והחלטתי לפנק אותם בעוגיות קינמון
אבל אחרי שהכנתי את הבצק, קלטתי שיש לי 2 חלבונים יתומים והחלטתי ברגע להכין מרנג
ובמקום עוגיות הכנתי מהבצק והריבה חיתוכיות קצף ריבה. הכמות של המרנג נראתה לי קצת דלילה אז פינקתי את עצמי בעוד 2 חלבונים,
ואז נשארתי עם 2 חלמונים יתומים חחחח, בסוף הכנתי מהם שקשוקה אבל זה כבר לפוסט אחר.
לא אכלתם בצק כזה! החיתוכיות האלו אמנם לפי מסורת ישנה ועתיקה אבל השגרוג שעשיתי להן? הן טעימות פי 1000.
תתכוננו להתאהבות .
לשלבי הכנה של המתכון בוידאו לחצו כאן
חיתוכיות קצף ריבה קינמון מבצק אלוהי/15-20 חיתוכיות תבנית מלבנית 35*25
מצרכים למתכון:
220 גר׳ חמאה רכה
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן/חום בהיר
כפית אבקת קינמון
2 כפות (40 גר׳) דבש
2 חלמונים מביצים גודל L
כף תמצית וניל
3/4 כפית מלח דק (כפית לאמיצים)
1 כוסות+1/3 (185 גר׳) קמח לבן רגיל
1 כוס (140 גר׳) קמח דורום רימצ׳ינטה (אפשר להמיר בקמח לבן רגיל)
כוס ריבה מכל סוג שאוהבים
4 חלבונים מביצים L
1/2 כוס (100 גר) סוכר לבן
1/2 כוס (50 גר׳) קוקוס טחון
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים חמאה עד שהיא הופכת לממרח. מוסיפים מלח, קינמון וסוכר ומעבדים היטב
מוסיפים חלמונים וניל ודבש ומערבבים שוב, כשהתערובת אחידה מוסיפים קמח ומעבדים תחילה עם כף,
ואחכ אפשר לעבור לידיים, עד לקלבת כדור בצק.
מחממים תנור ל 180 ומשמנים היטב תבנית אפייה
משטחים את הכדור על נייר אפייה מקומח היטב, מקמחים מעט מעל הבצק ומניחים נייר אפייה נוסף מעל.
בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן בגודל התבנית שבחרתם.
הופכים את הבצק על התבנית, כשנייר האפייה למעלה. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק
לתבנית.
מעבירים את הריבה מעל הבצק ובעזרת פחטה או כף מורחים אותה שתכסה את הבצק באופן אחיד.
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים עם סוכר לבן, למשך כמה דקות עד שמתקבל קצף יציב
מוסיפים קוקוס, מערבבים מעט, ומעבירים את קצף מעל הריבה בתבנית.
בעזרת סכין או פלטה מיישרים את הקצף שיכסה את הכל. אופים למשך 30-35 דקות עד שהקצף מקבל צבע שחום יפה.
מוציאים, מצננים לגמרי, ופורסים לריבועים.
מאחסנים את העוגיות בצנצנת או קופסא למשך 3-4 ימים אין סיכוי שהם יחזיקו מעמד ככ הרבה זמן.
**סוכר חום בבצק ניתן להמיר לסוכר לבן
**במקום קוקוס במרנג אפשר להוסיף אגוזים קצוצים מכל סוג
**אפשר כל זוג של ריבה, תות משמש שזיפים וכו…
42 Comments
הי קרן נראה מדהים אפשר קמח ללא גלוטן ואם כן באותה כמות?
הי קרן, מהמם. אפשר ממרח נוטלה או לוטוס במקום ריבה?
בטח
קרן מה אפשר במקום חמאה יש אלרגיה
היי קרן, האם אפשר להוסיף את המרנג לקראת סוף האפיה? לדעתי יש לך מתכון עם קצף שמתוסף בסוף. מה דעתך?
אפשר לשים סילאן במקום הדבש ?
אז סהכ שתי כוסות ושליש קמח לבן..
תודה
יצא טעים מאוד
איך גורמים למרנג להיות יותר קראנצ'י?
מרנג קראנצי זה מרנג שנאפה הרבה זמן זה פחות מתאים פה
רוצה להרוג אותנו עם חמאה שלך בכל מתכון די עם הרעלים האלא חמאה קמח לבן סוכר. איפה איכותיות שלך להמיר בשמן קוקוס. סוכר קוקוס. קמח שיבולת. קמח שקדים
הי דני, מוזמן להמיר בכל מה שהזכרת, אתה אחראי על הבריאות שלך לא אני.
תגובה מצויינת לדני בכייני.
מי שלא טוב לו, יום טוב לו.
אחת התגובות המצחיקות. מי נכנס לבלוג כזה ומתלונן על קמח וסוכר? שמן קוקוס זה גם לא דבר בריא במיוחד אם אתה כבר מתלונן
נראה מדהים! מה היתרון של קמח דורום? שוקלת לקנות במיוחד 🙂
הוא נותן מרקם מושלם למאפים , קשה להסביר במילים, תיקני ותביני, שימי לב שאת קונה סמוחינה בטחינה דקה או רימצינטה ולא דורום רגיל
היי קרן. האם לסדנאות שלך יש כשרות? מעריצה מושבעת. וגם מכינה המון המון מתכונים שלך בעהש.
תודה עליזה, אצלי בבית אין כשרות אבל את יכולה להתצרף לסדנה כשרה שאני מעבירה פעם בחודש במשק יעקבס בעמק חפר וההרשמה אליהן דרך דפי מהמשק 0523233523
מה עוד אפשר לעשות עם הבצק הזה? הוא פשוט מושלם!
הוא אלוהי!!! תכיני מגולגלות עם ממרח תמרים או ריבה
היי קרן תודה על כל המתכונים המדהימים !!
הבצק ללא אבקת אפיה ??
לא הזכרת אבקת אפיה במתכון !!
אם לא הזכרתי אז הוא בלי
היי
יש לי קמח דורום בטחינה דקה אבל לא כתוב רימנצטה זה בסדר?
חייבים קוקוס?
לא חייבים
האם קצף ביצים יכול להיות מוכן בחום של 180 וחצי שעה בלבד? לצערי לא הצליח לי, המרנג ממש נשאר חי♂️
כן זה אמור להיות מוכן ורך, אלו לא נשיקות מרנג
הי, האם ניתן להמיר את החמאה לפרווה?
מחמאה או נטורינה
שוקלת להמיר את השכבה של הביצים המוקצפות בחלק מאותו הבצק מפורר. מה דעתך? בכל מקאה אין לי תבנית כזו גדולה, אז יהיה כנראה עודף בצק, או לעוגיות אחרות..
אין בעיה
אפשר עם שמן או שמן קוקוס ? אם כן באיזו כמות..? נראה ממש טוב
תודה
אפשר שמן קוקוס 80% מסך החמאה
אפשר עם כוסמין מלא?
קרן
האפיה בטורבו או רגיל או שלא חשוב?
חום עליון תחתון
העוגיות טעימות מאוד אך צריך להוריד את כמות הסוכר
אכן אלוהי.
המבקרים לא הפסיקו לשבח 🙂
תודה רבה
תודה מירב
אשמח לדעת באיזו כוס השתמשת למדידת הקמח ?
כוס מידה אוניברסלית
היי קרן, נראה מהמם! אפשרי להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן? אם כן, אותה כמות?
הי כן , בטח, באותה הכמות