לחמים ומאפים

חלה מקומחת מארבע רצועות (הכי הכי טובה בעולם)

מרץ 20, 2020 51 Comments

 

אין לי זמן אפילו לכתוב לכם פוסט, רק להגיד שהחלות האלו שהעליתי אתמול באינסטוש הפילו את האתר

מרוב שנכנסתם וניסתם למצוא אותן, אז בימים טרופים אלו, תתנחמו בהכנת חלות הן מדהימות.

היום העליתי באינסטגרם את הסרטונים להכנת חלות מארבע רצועות ואתם מוזמנים להיכנס ולצפות כאן

חלה מקומחת מארבע רצועות/ 3 חלות בינוניות

מצרכים למתכון:

קילו קמח לבן (אני קונה קמחים של הטחנות הגדולות אין עליהם)

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

3 כפות שמן קנולה

כף מלח דק

550-600 מ״ל (2-2.5 כוסות) מי ברז (בחורף אפשר חמימים)

אופן ההכנה:

מנפים קמח למיקסר ומוסיפים שמרים יבשים סוכר ומלח, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית

מוסיפים שמן קנולה ואת המים לאט לאט עד שהבצק מתגבש לכדור.

לשים עוד 8 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת כשעה וחצי

עד שעתיים, עד שהבצק תפח והכפיל את הנפח.

מוציאים את הבצק למשטח נוח לעבודה, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 150 גר׳

כל כדור, זה יניב תוצאה של שלוש חלות בינוניות, אם אתם רוצים חלות גדולות יותר

אפשר לחלק את הבצק לכדורים של 200-220 גר ואז תקבלו שתי חלות גדולות.

מניחים את כדורי הבצק על משטח או מגש מקומח מעט, מקמחים אותם מעט מעל,

ומכסים במגבת ל 1/4-1/2 שעה, עד שהכדורים תופחים מעט.

מוציאים לכל כדור אויר, ומגלגלים לרצועות.

קולעים חלות מארבע רצועות (כל ההסברים כאן באינסטוש שלי)

ומניחים אותן להתפחה חוזרת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למשך 1/2 שעה לפחות.

כשהחלות כמעט תפחו מחממים תנור ל 180 מעלות.

בעזרת מסננת קטנה, מקמחים את החלות בקמח.

אופים בתנור כ 25-35 דקות, תלוי בתנו רשלכם ובגודל החלות. הן אמורות לצאת שזופות כמו בתמונה.

מצננים מעט וטורפים.

החלות במיטבן ביום האפייה, ושומרים אותן כשהן עטופות היטב.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

51 Comments

אלמוג מרץ 20, 2020 at 6:06 pm

אפשר להפוך לטבעוני איכשהו?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2020 at 6:58 pm

היא טבעונית למיטב ידיעתי

Reply
יולי אפריל 2, 2020 at 9:16 pm

היי,
אפשר לשטוף את החלות לפני האפייה לקבלת האפקט השחום כמו במתכון החלות השני?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 9:24 pm

בטח, רק בלי קמח למעלה אחכ

Reply
שי מרץ 21, 2020 at 1:57 pm

מהממת ברמות לא הגיוניות!
אפשר להמיר בכוסמין לבן?
תודהה

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 2:02 pm

בטח! אוהבת כוסמין לבן

Reply
שי מרץ 27, 2020 at 3:08 pm

יצא מדהים עם כוסמין לבן!!! תודה

Reply
עלמה מרץ 21, 2020 at 4:43 pm

היי קרן,
הבצק יצא לי קצת דביק זה בסדר?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 4:53 pm

תוסיפי קצת קמח ואל תילחצי
במהלך ההתפחה הוא שותה מים

Reply
א מרץ 21, 2020 at 6:41 pm

אשר להשאיר לתפיחה המקרר לכל הלילה?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 6:44 pm

בטח

Reply
סיוון מרץ 21, 2020 at 8:25 pm

אין לי מיקסר , מה עושים ?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 9:07 pm

אפשר ללוש ידנית לישה רצופה 10-12 דקות

Reply
אמיר שלו מרץ 24, 2020 at 10:50 pm

מתכון אחלה של אחלה
למה בעצם צריך את הקימוח ?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2020 at 5:03 am

כי זה יפה ?
בעצם אין ביצה או מים לא שומשום או פרג אז זה בכל זאת מוסיף למראה החלה

Reply
יעל אפריל 4, 2020 at 4:14 pm

היי קרן!
החלה יצאה מדהימה בפעם הראשונה שהכנתי אותה (וזו החלה הראשונה שהכנתי אי פעם!) אך בפעם השניה משהו השתבש והבצק פשוט לא התמסר.
בשתי הפעמים לשתי לישה ידנית כי אין לי מיקסר. בפעם הקודמת השתמשתי רק ב2 כוסות מים ואילו הפעם המשכתי להוסיף והבצק הרגיש יבש ומתנגד כזה. (לשתי 20 דק׳)

קיוויתי שישתפר לאחר התפחה אבל הוא נשאר לא נוח, התוצאה יצאה בסדר אבל מאוד שונה מהחלה הקודמת.
יש לך טיפים או רעיון מה היתה הסיבה? (השתמשתי בקמח לבן פשוט בשתיהן אך הפעם של חברה אחרת(

תודה מראש!

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 4:30 pm

ייתכן שזה הקמח, ויכול להיות גם שמרים, ועוד פרמטרים שקצת שינו את המשחק עם הבצק הזה
נסי להכין שוב עם הקמח שאיתו הכנת לראשונה, קמח מנצח עדיף לא להחליף

Reply
Maya Moran Harush מרץ 21, 2020 at 8:46 pm

כמה כוסות מים זה ?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 9:06 pm

עד 2.5 כוסות

Reply
רחלי מרץ 21, 2020 at 9:19 pm

קרן האם אפשר עם קמח מלא

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 10:26 pm

אפשר ולהוסיף עוד נוזלים לבצק

Reply
סופי מרץ 26, 2020 at 11:27 pm

אצלינו אוהבים חלה מתוקה , האם היא יוצאת מתוקה ?
או שלהוסיף עוד סוכר ?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 6:56 am

היא לא יוצאת מתוקה, תוסיפי לפחות 1/2 כוס

Reply
נאוה מרץ 21, 2020 at 9:29 pm

הי קרן
נראות יפהיפיות
רציתי לשאול ספציפית לגבי קמח איזה קמח מתאים? קמח.לחם או קמח חלות או רב תכליתי?

תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 10:26 pm

כל הקמחים שציינת טובים

Reply
ליאל מרץ 21, 2020 at 10:05 pm

היי קרן אני מכינה את החלות שלך מקמח פיצה והם מושלמותתתת יותר טעימות מהחנות (אין מישהו שלא אמר 😉
מה עדיף? חחח אני יודעת שזה שאלה קשה… השאלה אם כדאי לנסות משהו אחר או שפשוט שניהן מומלצות?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 10:26 pm

שתיהן מומלצות ! נסי גם את זו

Reply
שרון מרץ 21, 2020 at 10:49 pm

חייבים להפריד לכדורים לפני התפחה ראשונה? (במידה ואני רוצה לעשות את המתכון להפרשת חלה)

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 11:11 pm

חלוקה לכדורים נעשית אחרי ההתפחה הראשונה ולפני השנייה

Reply
מיכל מרץ 22, 2020 at 8:06 pm

היי קרן, לא צריך למרוח ביצה,?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2020 at 9:02 pm

לא

Reply
נורית כהן מרץ 25, 2020 at 12:25 pm

כמות זהה אם משתמשת בשמרים טריים?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2020 at 4:46 pm

בשמרים טריים משתמשים בכ 50 גר (קוביה או שקית שמרית )

Reply
לירון מרץ 25, 2020 at 10:48 pm

היי קרן!
אם רוצים להתפיח ללילה, האם זה אחרי הקליעה?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2020 at 11:25 pm

לפני קליעה
התפחה ראשונה במקרא

Reply
בת-אל מרץ 26, 2020 at 9:28 am

היי קרן תוכלי לשלוח בבקשה את המידות המדויקות לפי חצי ק״ג קמח?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 10:39 am

פשוט לחלק הכל בחצי

Reply
ארכימדס מרץ 27, 2020 at 6:12 am

שאלה מצוינת תודה בת אל!

Reply
אורית מרץ 26, 2020 at 7:49 pm

איך הן בהקפאה??

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 7:57 pm

אם מקפיאים אותן טריות אז אחלה

Reply
Maya Crabtree מרץ 27, 2020 at 12:09 pm

היי קרן,
אם אני משתמשת בשמרים טריים בואקום, מה ההמרה?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 12:14 pm

50 גר שמרים טריים

Reply
קארין מרץ 27, 2020 at 11:14 pm

אפשר להשתמש בקמח שמרים או רק קמחים רגילים?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 6:49 am

אין בעיה להשתמש בקמח שמרים

Reply
אבנר מרץ 28, 2020 at 9:46 am

את מדהימה כל פעם מחדש בריאות ואושר יהיו מנת חלקך.

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 10:30 am

תודה אבנר

Reply
חני מרץ 29, 2020 at 2:34 am

הכנתי והן יצאו כל כך טעימות!!!
רכות מבפנים, קצת קראנצ׳ מבחוץ,
וכאלה יפיפיות!
מתכון מושלם, תודה כל כך

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 7:53 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
לימור אפריל 4, 2020 at 11:19 am

היי קרן,
אם אני רוצה להכין כמות מחצי קילו קמח, איך לפעול לגבי שאר המרכיבים?
קילו פשוט מרגיש לי כמות גדולה מדי, אנחנו שני מבוגרים וילד 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 12:02 pm

ממש פשוט, לחלק הכל בחצי בלי בעיה

Reply
לימור אפריל 4, 2020 at 12:06 pm

תודה 🙂

Reply

Leave a Comment