אין לי זמן אפילו לכתוב לכם פוסט, רק להגיד שהחלות האלו שהעליתי אתמול באינסטוש הפילו את האתר
מרוב שנכנסתם וניסתם למצוא אותן, אז בימים טרופים אלו, תתנחמו בהכנת חלות הן מדהימות.
לקליעה מארבע רצועות ועוד מגוון קליעות, אתם יכולים להכנס לערוץ היוטיוב שלי ממש כאן
לחלה מ2 רצועות תכינו חצי מכמות הבצק ותחלקו לרצועות שוות במשקל 200 גר לרצועה, לסרטון מדריך קליעה לחצו כאן
חלה מקומחת מארבע רצועות/ 3 חלות בינוניות
מצרכים למתכון:
קילו קמח לבן (אני קונה קמחים של הטחנות הגדולות אין עליהם)
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
3 כפות שמן קנולה
כף מלח דק
550-600 מ״ל (2-2.5 כוסות) מי ברז (בחורף אפשר חמימים)
אופן ההכנה:
מנפים קמח למיקסר ומוסיפים שמרים יבשים סוכר ומלח, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית
מוסיפים שמן קנולה ואת המים לאט לאט עד שהבצק מתגבש לכדור.
לשים עוד 8 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת כשעה וחצי
עד שעתיים, עד שהבצק תפח והכפיל את הנפח.
מוציאים את הבצק למשטח נוח לעבודה, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 150 גר'
כל כדור, זה יניב תוצאה של שלוש חלות בינוניות, אם אתם רוצים חלות גדולות יותר
אפשר לחלק את הבצק לכדורים של 200-220 גר ואז תקבלו שתי חלות גדולות.
מניחים את כדורי הבצק על משטח או מגש מקומח מעט, מקמחים אותם מעט מעל,
ומכסים במגבת ל 1/4-1/2 שעה, עד שהכדורים תופחים מעט.
מוציאים לכל כדור אויר, ומגלגלים לרצועות.
קולעים חלות מארבע רצועות (כל ההסברים כאן באינסטוש שלי)
ומניחים אותן להתפחה חוזרת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למשך 1/2 שעה לפחות.
כשהחלות כמעט תפחו מחממים תנור ל 180 מעלות.
בעזרת מסננת קטנה, מקמחים את החלות בקמח.
אופים בתנור כ 25-35 דקות, תלוי בתנו רשלכם ובגודל החלות. הן אמורות לצאת שזופות כמו בתמונה.
מצננים מעט וטורפים.
החלות במיטבן ביום האפייה, ושומרים אותן כשהן עטופות היטב.
345 Comments
אפשר להפוך לטבעוני איכשהו?
היא טבעונית למיטב ידיעתי
הי קרן אם אני מפתיצה כ12 שעות במקרר האם זה עדיין מצריך שלבי התפתח או שאפשר אחרי התפחה ארוכה לקלוע את החלה ולאפות בתנור?
החלה חייבת התפחה אחרי קיליעה לצורה שלה אחרת תצא דחוסה ולא אוורירית
היי,
אפשר לשטוף את החלות לפני האפייה לקבלת האפקט השחום כמו במתכון החלות השני?
בטח, רק בלי קמח למעלה אחכ
היי, האם אפשר להבריש בביצה מעל ולמרוח שומשום/קצח?
כן
אפשר להתפיח לילה לפני במקרר?
בטח
למה האפיה פה ב 180 ובחלות אחרות שלך ב 200 מעלות?
כדי שהקמח לא יישרף
אם אני מתפיחה את החלות ללילה שלם במקרר
אחרי עשיית החלות עדיין צריך להתפיח אותם חצי שעה ? או שבגלל שהם היו במקרר אז לא לעשות את זה …?
לא ממליצה להתפיח חלה מעוצבת לילה במקרר
שאלה
איך לגרום לחלה להיות אוורירית יותר
לא לפחד להוסיף מעט נוזלים כדי שהבצק יהיה עסיסי וזמני התפחות ארוכים
הי קרן,הכנתי את החלות אתמול והן באמת טעימות ומופלאות. בעיה אחת: הקמח אשר פיזרתי לפני האפיה עפ המתכון ,נשרף ושרף את תחתית החלה.נאלצתי להוציא את החלות ,לגרד את השכבה השרופה ולהחזיר לתנור. יש לך רעיון מדוע קרה ומה לעשות בפעם הבאה?
חום תנור גבוה מדי, או שהחלה לא היתה ממוקמת נכון בתנור
היי קרן, באיזה שלב בתנור החלה אמורה להיות ממוקמת? האם צריך אפייה רגילה או טורבו?
רגילה באמצע התנור
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום לבן?
ואם כן האם זה משנה משהו במתכון?
קמח כוסמים מלא או לבן לא ציינת
אם הכוונה לכוסמים מלא אני לא ממליצה את כל הכמת בבת אחת כיון שקמח מלא דורש יותר נוזלים ונסיון בעבודה איתו
להמיר מחצית ולהוסיף מים למתכון ולוודא שהבצק אלסטי וגמיש
אפשרי קמח כוסמין לבן?
בטח
הי קרן:)אפשר להכין את החלה כלחמניות?אם כן, לכמה לחמניות היית מחלקת?והאם צריך לעשות משהו שונה?
אפשר לחלק ל 16-17 כדורים של 100 גר ולהכין לחמניות
אפשר להחליף את השמן בחמאה?
אפשר וזה מיותר בחלה הזו לגמרי
היי קרן הכנתי את החלות כמה פעמים והן מושלמות ! רק לא מעט לאחרונה הן לא תופחות לגובה אלא משתטחות. למה ?
קרן יקרה, האם יש לך ניסיון עם חלות שמכינים ואז מקפיאים לפני האפיה? תודה רבה
לא הקפאתי אף פעם חלה לפני אפיה
הי קרן, אני אמנם כבר לא אופה חלות רגילות אלא ללא גלוטן. השאלה שלי היא כזאת. אני מבינה שאת לא מורחת ביצה לפני שאת מכניסה לתנור ועדיין החלות יוצאות שזופות יפה להפליא. פשוט קימחת מעל והכנסת לתנור? ואי אפשר בעצם לפזר שומשום או פרג…נכון ? זה בעצם העניין של החלה המקומחת. נכון?
במידה ורוצים שומשום או פרג רצוי להבריש תא החלות בביצה או מים, כדי שהתוספות ייתפסו על הבצק. אם לא, אפשר פשוט עם מסננת לקמח
קבוע אני מכינה את החלות האלה לשבת, אין פעם אחת שלא טרפו אותה!!!! תודה לך!!!
מהממת ברמות לא הגיוניות!
אפשר להמיר בכוסמין לבן?
תודהה
בטח! אוהבת כוסמין לבן
יצא מדהים עם כוסמין לבן!!! תודה
הכנתי עם כוסמין לבן , יצא מצוין !!!
מה לגבי כוסמין מלא ?
אפשר בקלות להמיר 50% ולהוסיף קצת נוזלים
היי קרן אהובה האם ניתן במקום הקמח שמעל החלה למרוח ביצה?? אצלי לא יאהבו את הקמח מעל.
ברור שאפשר
כוסמין מלא מלא..הכוונה שלי,ולא קמח לבם.כמה מים נדרש?
להוסיף כמה כפות ולוודא שהבצק אלסטי גמיש ולא יבש
אם ארצה להקפיא חלק מהחלטת. מתי מומלץ? לפני או אחרי האפייה? והאם יש לך ניסיון עם בהפשרה הן נשארות שוות?
אפשר להקפיא מיד עם סיום האפייה ואז הן נשארות טריות. יש לעטוף אותן הרמטית בניילון ולהכניס להקפאה, להפשיר בטמפרטורת החדר ולחמם מעט.
את יכולה גם להקפיא חלה אחרי עיצוב לפני התפחה. להקפיא, להפשיר להתפיח ולאפות, כמו חדש
תודה
היי קרן אהובה
אם אני מכפילה את הכמות ההתפחה צריכה להיות ארוכה יותר?
אותו הזמן
הי קרן,
מדוע צריך לפזר קמח מעל החלות? מה זה נותן?
כיון שאין ביצה או מים ולא שומשום או פרג זה נותן להם חן וסגירה יפה לבצק כמו שרואים בתמונה
היי קרן, אני רוצה לנסות להכין את החלות מחר.
שאלה קטנה לגבי הסוכר…
האם אפשרי להוריד מכמות הסוכר או שהכמות נחוצה להליך ההתפחה והאפיה?
הסוכר נחוץ אבל אץ יכולה להוריד מעט
הכוונה אחרי התפחה ראונה, לעצב ואז להקפיא? הפרשה במקרר? בחוץ?
הפשרה לא ככ משנה איפה … זה ישנה את קצב ההפשרה ומן הסתם בחוץ זה קורה מהר יותר
היי קרן,
הבצק יצא לי קצת דביק זה בסדר?
תוסיפי קצת קמח ואל תילחצי
במהלך ההתפחה הוא שותה מים
היי קרן, אפשר להכין חצי כמות?
אין על המתכון הזה!!
בטח שאפשר
היי קרן, אני רוצה להגיד לך שאני מתהההה על האתר שלך!! כבר יצא לי להכין ממנו מלא מתכונים(ממנו הבראוניז שיצא פצצה) ובקיצור חורשת עליו. רציתי להגיד שחיפשתי באינסטגרם את ההילייט כדי לקלוע את הצורה של החלות, ולא מצאתי. אולי זה ירד? כי אני כן זוכרת שראיתי את ההילייט הזה מתיישהו. יש סיכוי לקישור?? תודה מראש!!!
הי, יש מצב שזה נמחק מההייליייטס חפשי את חשבון היוטיוב שלי תחת קרן אגם יש שם וידאו של הקליעה
היי קרן המהממת, הכנתי את החלות כבר כמה פעמים, אבל היה ריח חזק של שמרים. יכול להיות שזה בגלל התפחת יתר?
יש מצב שאת קצת רגישה לריח
אולי זה התפחה ארוכה מדי
נסי להחליף לשמרים אחרים
היי קרן,
אם זה ישב בהתפחה במקרר כ15-16 שעות. זה בסדר או יותר מידי?
אין בעיה להשאיר את הבצק לתפוח עד 24 שעות במקרר
ואם הבצק בחוץ – יש עניין של התפחת יתר? נגיד בהתפחה ראשונה יותר משעתיים, או בהתפחה של הכדורים יותר מחצי שעה?
תלוי ממש כמה יותר משעתיים, לא צריך להמשיך בחוץ תמיד אפשר להכניס למקרר
היי קרן, אפשר להחליף את כל כמות הקמח לקמח כוסמין 70%?
אפשר כן, ולהוסיף קצת מים למתכון
היי מה ההבדל בין החלה הזו לבין החלה עם הקמח תפא? אני רוצה לדעת את ההבדל לפני שעושה ..
קמח תפוחי אדמה בבצק זה ההבדל
ויש בה גם ביצים ובזו לא
כן .. אבל יש שוני במרקם ובטעם ?
מן הסתם אם מדובר בשתי חלות שונות יש שוני
זו חלה קלאסית טבעונית מנצחת, ללא שומן מן החי. חלות שיש בהן ביצים או חמאה,נפלאות גם אך זה משהו אחר. זו יותר חלתית וקלה, ואלו עם יותר שומן (ביצה ו/או חמאה וכדומה, ואפילו מרגרינה כמו בחלות המפורסמות של מאפיית ויזניץ' מניבות חלות דחוסות יותר, עוגתיות יותר, עשירות יותר. תבחרי את מה שמתאים לך :)) אם את לא מאוד בטוחה בעצמך באפייה, תיצמדי למתכון הזה. פשוט מושלם! אין על קרן!
קרן היי יש מצב לעלות את הסרטון הדרכה לקליעת חלה לפייסבוק שלך אפילו לטובת אלא שאין להם אינסטגרם
הנה הוא פה https://youtu.be/0Hn_r2AuJ5Y
תודה❤
האם אפשר להחליף סוכר לבן בחום?
כן אין בעיה להחליף ביניהם
היי קרן, אני רוצה להכין בצק ולעשות התפחה ראשונה לילה במקרר. אז מה בעצם עושים בבוקר? צריך ללוש את הבצק הקר?
או ישר, כשהוא קר, לחלק אותו לכדורים ולהתפיח אותם ולהמשיך בתהליך כרגיל, בלי ללוש שוב?
אין צורך ללוש אחרי מקרר רק לחלק לכדורים ולהתפיח אותם ואז חלה ולהתפיח
אשר להשאיר לתפיחה המקרר לכל הלילה?
בטח
חצי כוס סוכר, היא יוצאת מתוקה? אנחנו פחות אוהבים
לא יוצאת מתוקה
הי, ואם רוצים חלה יותר מתוקה? כמה ממליצה להוסיף על חצי קילו קמח? תודה וחג שמח
עוד 1/2 כוס סוכר לפחות ורבע כפית שמרים
אם מתפיחה לילה במקרר, בעצם יש רק התפחה אחת במקרר, והחלוקה לכדורים נעשית בבוקר לפני האפייה?
אם כן, לתת לכדורים זמן לתפוח בבוקר ואז לקלוע ולאפות?
תודה!!
כן
תודה (:
כמה מים צריך להוסיף אם עושים מקמח חיטה מלאה/ערבוב עם שיפון וחיטה מלאים?
הכנתי לפי חצי מהכמות ושילבתי 50% קמח כוסמין לבן. בטעות שמתי 100 גרם סוכר (במקום חצי) אבל יצא. מושלם ומרשים בטירוף. אפיתי הרבה חלות וזאת ממש הכי וואו!
שמחה לשמוע לילי תודה
היי קרו אהובה האם ניתן להשתמש עם קמח שמרים יש לי במקרה חבילה בבית שהייתי רוצה לנצל
ברור שאפשר
היי קרן אפשר לאחר התפחה להשתמש בחצי כמות לחלה וחצי פשוט לעשות עוגת שמרים עם מילוי מסויים?
הבצק פחות מתאים לעוגות שמרים אבל אפשרי
אין לי מיקסר , מה עושים ?
אפשר ללוש ידנית לישה רצופה 10-12 דקות
מתכון אחלה של אחלה
למה בעצם צריך את הקימוח ?
כי זה יפה ?
בעצם אין ביצה או מים לא שומשום או פרג אז זה בכל זאת מוסיף למראה החלה
אפשר להמיר את הסוכר לסטיביה?
מניחה שכן אבל אין לי נסיון עם סטיביה
היי קרן!
החלה יצאה מדהימה בפעם הראשונה שהכנתי אותה (וזו החלה הראשונה שהכנתי אי פעם!) אך בפעם השניה משהו השתבש והבצק פשוט לא התמסר.
בשתי הפעמים לשתי לישה ידנית כי אין לי מיקסר. בפעם הקודמת השתמשתי רק ב2 כוסות מים ואילו הפעם המשכתי להוסיף והבצק הרגיש יבש ומתנגד כזה. (לשתי 20 דק׳)
קיוויתי שישתפר לאחר התפחה אבל הוא נשאר לא נוח, התוצאה יצאה בסדר אבל מאוד שונה מהחלה הקודמת.
יש לך טיפים או רעיון מה היתה הסיבה? (השתמשתי בקמח לבן פשוט בשתיהן אך הפעם של חברה אחרת(
תודה מראש!
ייתכן שזה הקמח, ויכול להיות גם שמרים, ועוד פרמטרים שקצת שינו את המשחק עם הבצק הזה
נסי להכין שוב עם הקמח שאיתו הכנת לראשונה, קמח מנצח עדיף לא להחליף
אפשר למרוח אותן גם בביצה? או רק מים יעשו את ההשחמה הקלה ?
אין מים או ביצה בחלות האלו
אבל אפשר למרוח ביצה
אה גרנד שאפו !!! יאמי !!!
הכנו חצי כמות ( אבל את הסוכר השארנו כמו במתכון כדי שתצאנה מתוקות ) והן אכן יצאו כל כך רכות וטעימות ! !
תודה לך על מתכון מדויק וטעים
כמה כוסות מים זה ?
עד 2.5 כוסות
היי תודה על המתכון
על איזה מצב הכי טוב לאפות בתנור כדי שיהיה קריספי למעלה?
על חום תחתון עליון או אורכו?
עליון תחתון
היי קרן, אפשר לשים במקום הקמח שומשום?
מעל החלות
בטח מים ושומשום או ביצה ושומשום
היי קרן, אפשר לשים במקום הקמח שומשום?
מעל החלות
הי:)
ניתן להשתמש בקמח מלא?
כן, עדיף 50% מלא ולבן
היי קרן
יש לי שאלה, התפחתי לילה במקרר לאחר לישת הבצק.
בבוקר עשיתי את הכדורים נתתי להם לתפוח.עיצבתי את החלות כרגע. האם יש צורך בעוד התפחה של החלות לפני הכניסה לתנור?
תודה רבה
כן ממליצה להתפיח שוב 20 דקות ואז לתנור
היי שוב קרן
אני חייבת להגיד שהחלה מושלמת ממש.
היא יפה , אוורירית , פשוט טעימה.
יש לי שאלה לגבי הריח של החלה. יש בה טיפה ריח מוזר , יש מצב שזה מהשמרים? ופאם כן איך אפשר למנוע זאת בפעם הבאה? כי אני אכין כל שבוע מעכשיו!❤️
ככל שהבצק עומד יותר יש לו יותר ריח של שמרים, להבא פשוט תתפיחי לא לילה במקרר… וגם תדעי שיש אנשים שרגישים יותר לריח של שמרים 🙂 אולי את אחת מהם
הי מקסימה.
שאלה אני רוצה לאפות שישי על הבוקר ..האם אפשר לעשות את הבצק נגיד חמישי בוקר להכניס למקרר (כביכול במקום לילה)… להוציא בערב…להתחיל לקלוע כי צריכה כמה חלות, ואז להתפיח שוב עד הבוקר? שהן קלועות? או לא מומלץ? ואם כן איפה מתפיחה אותן קלועות בחוץ או במקרר? ואז שמוציאה שוב להשאיר לשעה לטמפ החדר? ואז ביצה לשומשום או לקמח? האם זה בכלל מומלץ ולא הורס לעשות קליעה ואז לשמור להתפחה כביכול לילה נוסף….תודה
קרן האם אפשר עם קמח מלא
אפשר ולהוסיף עוד נוזלים לבצק
אצלינו אוהבים חלה מתוקה , האם היא יוצאת מתוקה ?
או שלהוסיף עוד סוכר ?
היא לא יוצאת מתוקה, תוסיפי לפחות 1/2 כוס
תודה רבה. בוצע יצא נפלא גם לחמניות ההמבורגר,
מתכונים ברורים ידידותיים.
היי קרן,
אם אני רוצה לעשות חלה מתוקה כמה סוכר אני צריכה להוסיף?
לפחות 1/2 כוס
היי קרן תודה על המתכון, איפה אני יכולה למצוא הסבר / סרטון לקליעה 4 צמות?
הי
אצלי בהיילייטס באינסטגרם
בטוח רק 3 כפות שמן קנולה ? זה לא ממש מעט ? אולי יש טעות במתכון אהובה ?
זה מתכון משנת 2020 שככ הרבה אנשים הכינו מבטיחה לך שאין טעות
הי קרן
נראות יפהיפיות
רציתי לשאול ספציפית לגבי קמח איזה קמח מתאים? קמח.לחם או קמח חלות או רב תכליתי?
תודה רבה
כל הקמחים שציינת טובים
האם שמרים יבשים צריכים למהול במים כדי להפעיל אותם ?
ממש לא
ישירות לקמח ולערבב
היי קרן אני מכינה את החלות שלך מקמח פיצה והם מושלמותתתת יותר טעימות מהחנות (אין מישהו שלא אמר 😉
מה עדיף? חחח אני יודעת שזה שאלה קשה… השאלה אם כדאי לנסות משהו אחר או שפשוט שניהן מומלצות?
שתיהן מומלצות ! נסי גם את זו
פשוט מתכון מושלם !!! מה עוד להוסיף ולומר?! כלום. רק לציין שכף.שמרים
החלפתי בשליש פלוס כוס מחמצת …ופשוט יצא… מושלם. קרןצאת פשוט קרן קסם ( פוני קטני בהשפעת הילדים)
את מהממת ושמחה לשמוע שעבד טוב עם מחמצת
היי קרן המהממת! יש אפשרות במקום קמח לשים נגיד ביצה ושומשום? זה יעבוד טוב ?
בטח
חייבים להפריד לכדורים לפני התפחה ראשונה? (במידה ואני רוצה לעשות את המתכון להפרשת חלה)
חלוקה לכדורים נעשית אחרי ההתפחה הראשונה ולפני השנייה
הי קרן נשמע מדהים… אני רוצה לעשות הפרשת חלה ולשם כך צריך 2 קילו קמח… את יכולה לרשום לי את המתכון ל2 קילו?
להכפיל את כל המצרכים
היי קרן, לא צריך למרוח ביצה,?
לא
היי קרן, אפשר לשים מעל החלות דברים אחרים ללא הקמח?
למשל שומשום?
מים ושומשום או פרג או מה שאוהבים
או ביצה ומה שאוהבים
היי קרן,
אפיתי את החלה, יצא מעולה והיא נטרפה מהר מאוד. רק אבל אחד קטן, הפנים של החלה יצא דחוס ולא מספיק אוורירי. מה יכולה להיות הסיבה?
לא התפחת מספיק אולי אחרי קליעה
כמות זהה אם משתמשת בשמרים טריים?
בשמרים טריים משתמשים בכ 50 גר (קוביה או שקית שמרית )
היי קרן!
אם רוצים להתפיח ללילה, האם זה אחרי הקליעה?
לפני קליעה
התפחה ראשונה במקרא
היי קרן תוכלי לשלוח בבקשה את המידות המדויקות לפי חצי ק״ג קמח?
פשוט לחלק הכל בחצי
שאלה מצוינת תודה בת אל!
היי קרן איזה מצב לשים ? טורבו / עליון תחתון
עליון תחתון
איך הן בהקפאה??
אם מקפיאים אותן טריות אז אחלה
היי קרן,
אם אני משתמשת בשמרים טריים בואקום, מה ההמרה?
50 גר שמרים טריים
אפשר להשתמש בקמח שמרים או רק קמחים רגילים?
אין בעיה להשתמש בקמח שמרים
את מדהימה כל פעם מחדש בריאות ואושר יהיו מנת חלקך.
תודה אבנר
הכנתי והן יצאו כל כך טעימות!!!
רכות מבפנים, קצת קראנצ׳ מבחוץ,
וכאלה יפיפיות!
מתכון מושלם, תודה כל כך
שמחה לשמוע תודה
היי קרן,
אם אני רוצה להכין כמות מחצי קילו קמח, איך לפעול לגבי שאר המרכיבים?
קילו פשוט מרגיש לי כמות גדולה מדי, אנחנו שני מבוגרים וילד 🙂
ממש פשוט, לחלק הכל בחצי בלי בעיה
תודה 🙂
היי קרן,
אני מעוניין להכין חלה אחת, ניתן לחלק את כל הכמויות ב-3 ?
תחלק בשניים ותכין אחת גדולה
החלה הכי טובה בעולם!
וואו!
תודה יקרה
הי קרן האלופה, הכל ככ יפה ומזמין
מה דעתך על ערבוב קמחים, חצי לבן וחצי כוסמין. הולך?
תמיד!
הי קרן, מלח וסוכר מוסיפים ביחד בהתחלה? לא מוסיפים מלח בסוף הלישה כדי שלא יהיה עם השמרים בהתחלה? תודה
כשמדובר בשמרים יבשים לא צריך, את יכולה להשאיר את המלח גם לא בעיה
היי! זה נראה מדהים!
אפשר להחליף לקמח מלא וסוכר דמררה?
תודה!
כן
אבל אז הבצק צריך עוד נוזלים
הי קרן , תודה על מתכון מעןלה !!! כדי לשמור על הפריכות של החלה, לאחר שהיא יוצאת מהתנור לעד להגשה , איך לשמור על החלה ? תחת מגבת ? או בלי כלום ? ישבערך שעתיים מהרגע שהיא מוכנה ועד לארוחת הערב
מגבת זה מעולה
וואו! עשיתי הרבה חלות. עם חמאה בלי חמאה, עם יותר סוכר פחות סוכר..
כאלה יפות וטעימות עוד לא עשיתי!!
תודה!!!
תודה על המתכון.
הבצק יצא לא גמיש במיוחד וממש השקעתי ב״להגמיש״ אותו.
שמתי 2 כוסות מים, כדאי לפעם הבאה להוסיף עוד חצי כוס, זה יעשה את ההבדל?
לא חושבת שהוא צריך ככ הרבה מים, נסי להחליף קמח
היי קרן
המתכונים שלך מהממים,
בעיקרון בחלות עדיף להשתמש בשמן או בחמאה? מבחינת מרקם ועוד…
חד משמעית מעדיפה שמן
הי קרן . תודה רבה על מתכון מושלם !!! בפעמיים הראשונות שהכנתי יצא מושלם עם קראסט מטורף למעלה ורכה רכה מבפנים. אבל בפעמיים האחרונות כל החלה רכה , ללא קראסט בכלל… גם החוץ רך… את יודעת למה ? מה קרה בפעמיים האחרונות ?
החלפת קמח?
היי קרן,
ראיתי ושמרתי את המתכון ועשית ממש חשק לעשות (השבוע לא הספקתי לעשות כי לא היה לי קמח).
הוא נראה מדהים ונוח.
רציתי לשאול איך אפשר לשמור על הרכות שלהן ביום למחרת ואיך היית ממליצה לשמור אותן?
לעטוף היטב בשרית ניילון שלא ייכנס אויר אחרי שמצטננות והן בטוח יישארו טריות
היי קרן
אפשר לעשות עם הבצק הזה את הלחמניות קשר שלך ?
בטח
היי קרן, לא שמים את המלח אחרי לישה? מלח לא הורס שמרים?
לא כשמדובר בשמרים יבשים
אבדוק ואאמץ את השיטה, תודה רבה על המענה.
היי קרן, האם אפשר לקחת חלק מהבצק ולעשות ״שמרים שוקולד״?
לא זה לא בצק שמתאים לעוגת שמרים
החלות הכי טובות (ויפות) שהכנתי! תודה על מתכון נפלא!
hi keren!
is it possible to freeze the dough? If yes, at which moment ?
Yes, after the first rise
Split into 2-3 balls and wrap with plastic wrap
Than you can use up to 3 months
היי קרן! מזל טוב!
האם החלה תעבוד עם דבש במקום הסוכר? אם כן, מהי הכמות?
אפשר להמיר לדבש (1/3 כוס) ולקחת בחשבון שהבצק יוצר דביק מהדבש וצריך יותר סבלנות לעבוד איתו
היי קרן
קודם כל תודה על כל המתכונים השווים וההוראות המדויקות
מברכים אותך כאן בכל ביס וביס
לגבי החלות –
א.מבחינת המיקום בתנור מה עדיף באמצע או במדף תחתון ?(תנור בילד אין קטן מהסטנדרט )
ב.לגבי הרצועות -מה גורם להן להיראות אצלך עם מרקם ככ חלק ואחיד ובגלל זה לתוצאה מושלמת
האם את לשה כל כדור לפני שאת מכינה רצועה ?
תודה רותי
אני אופה בדרך כלל באמצע התנור
המרקם החלק של הרצועות מגיע מלישה כמו שצריך, ומהתפחות נכונות ובסוף מרידוד נכון, ואני תמיד מוציאה אויר לכדור ואז לרצועה
טוב, זאת החלה הקבועה שלי כבר חודש וחצי, מידי שישי. בעיני זה המתכון שהכי מתקרב לחלת וז'ניץ מבני ברק. תודה רבה רבה קרן!
איזה כייף לי שרה תודה
האם אפשר להכין את החלה עד ההתפחה האחרונה ולשמור במקרר, ולמחרת בבוקר רק לאפות אותה כדי שתהיה טריה וחמה?
לא
אפשר להתפיח בצק במקרר אבל אחרי קליעה אפשר רק להקפיא ואז להפשיר ולאפות
היי קרן,
החלה יפייפיה!
רציתי לשאול כמה שאלות ואולי תוכלי לעזור:
1. בנוגע למתכון, מה משך הזמן המקסימלי להתפחה השנייה אחרי עיצוב החלות?
2. ראיתי בכמה מקומות שיטת התפחה שבה התפחה הראשונה ממש קצרה (20 דקות) ואז בין עיצוב לעיצוב יש התפחה ומנוחה של 10 דקות ורק אחרי העיצוב הסופי התפיחו לשעה וחצי… אז רציתי לשאול אם את מכירה ויודעת מה ההיתרונות של השיטה הזו לעומת השיטה "הרגילה"?
תודה מראש!!!
תשובות
1. תלוי ממש במזג האויר-עד שעה במטבח אם לא חם אצלך
או יותר זמן במקרר
2. שתי השיטות אחלה תנסי את שתיהן ותראי מה את יותר אוהבת
היי קרן מתכון מנצח (כמו כל השאר בבלוג)
מכינה 2 חלות מהמתכון שאחת מיועדדת להערב והשנייה למחר בצהרים..היית ממליצה לאפות את שתיהן היום ולשמור אותה בניילון נצמד אחרי קירור עד למחר? או להקפיא אותה אחרי התפחה שנייה וקליעה ומחר בבוקר להפשיר ולאפות?
עונה לך גם פה :-)) שתי האופציות אחלה
יש קמח מסוים שאת ממליצה עליו לחלות?
בטח, קמח פיצה קמח לחם קמח חלה אחלה קמחים
עובדת רק עם הטחנות הגדולות
אפשר להחליף שמן קנולה בשמן זית?
כן
היי קרן,
יצא מצב שבאמצע של החלה,היה פס לאורך שלא היה ממש אפוי… מה אפשר לעשות כדי להימנע מכך?
לאפות יותר זמן
הכנתי הבוקר את החלות ויצאו אליפות! עוד מתכון מנצח שלך! הכנתי עם קמח כוסמין לבן, יצא רך וטעים טעים , המון תודה!
אלופה
היי אפשר להקפיא לאחר אפיה?
בטח
לעטוף היטב
הי קרן, היום הכנתי את המתכון שוב אבל הפעם עם קמח לחם,( פעם קודמת אפיתי עם קמח כוסמין ויצא מושלם) יצאו טעימות אבל מעט דחוסות ופחות אווריריות מפעם שעברה. מה יכולה להיות הסיבה? למה פעם החלה יוצאת ככה ופעם ככה?
בעיקר סוגים של קמח וכמות נוזלים
היי
אפשר גם קמח פיצה ? יש הבדל ?
תודה ❤️
היי קרן !
מתכון מושלם !!!
לקמח ללא גלוטן יש צורך לשנות כמויות ?
תודה רבה
לצערי אין לי נסיון בקמחים ללא גלוטן
היי קרו,
שאלה כללית לגבי התפחה. למה לכסות את הקערה בניילון נצמד וגם במגבת?
לא מספיק רק אחד מהם?
זה נותן אפקט אחר כששמים את שניהם?
תודה
אני אוהבת לכסות בשניהם הניילון אוטם את הקערה והמגבת עושה קצת חושך לשמרים
היי קרן, זה מתכון מושלם! אני מכינה איתו חלות כל שישי וגם לחמניות באמצע שבוע
יש לי שאלה, למה לפעמים החלות (בזמן האפייה) מתבקעות?
לרוב זה קורה אם לא מתפיחים מספיק זמן את הבצק
היי קרן,
אפשר להקפיא את הבצק לפני אפיה ?
כן אין בעיה
עושה תפיחה ראשונה, צורה ומקפיאה ? עוטפת בניילון נצמד לפני הקפאה ? ואיך אני ממשיכה איתו הלאה ? מוציאה מהניילון הנצמד ? כמה זמן התפחה ? מתפיחה בתבנית ?
סליחה על כל השאלות
מקפיאים בצק כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד
כשמוציאים להפשרה אפשר בקערה גדולה בתוך הניילון ובשלב מסויים כשהבצק כבר מפשיר אפשר להסיר את הניילון ולהמשיך כשהקערה מכוסה .
שאלה אחרונה. את הקליעה אני עושה אחרי הפשרה ?
אם את מקפיאה את הבצק עצמו אז קליעה זה אחרי הפשרה
את גם יכולה להתפיח את הבצק, לקלוע , ולהקפיא לפני אפייה ואז להפשיר ולאפות
היי קרן,
אפשר להוסיף צימוקים או שוקולד צ’יפס לחלה? אם כן , מתי
בסוף הלישה
היי קרן,
אודה לעזרתך
למה בעת האפיה בין המרווחים של הרצועות יש קרעים כאילו משכו את הבצק?
לרוב נוסע מחוסר בזמן התפחה אחרי קליעת החלה ולפני אפייה
מה יכולה להיות הסיבה שפתאום החלות שחומות בחוץ אבל לא אפויות מספיק בפנים?
תנור חומם מראש ל 170-180 מעלות, כמו תמיד.
תטדה
שבכל זאת החום היה להן גבוהה מדי
היי קרן המדהימה!
כמה שעות התפחה זה "לילה במקרר"? אני יכולה להכין את הבצק ולהכניס ל24 שעות למקרר או שזה יגרום להתפחת יתר?
עד 24 שעות
היי, אני לא מוצאת את ההיילייט בסטורי של החלה המקומחת, יכול להיות שנעלם?
לצערי אינסטוש מוחקים לי כל הזמן היילייטס אנסה להחזיר אותו
היי קרן, אפשר להכיל כמויות ל2 ק"ג קמח?? יצא טוב?
בטח
היי קרן
הכנתי את החלות האלו לשבת
והן יצאו החלות הכי טעימות ויפות!! שעשיתי בחיי
(עשיתי אחת עם קמח למעלה אחת ביצה ושומשום ואחת בצל)
חבל שאי אפשר להעלות תמונות…
תודה לך!
תודה שרה שמחה לשמוע
אני בשוק על כמות התגובות ושאת עונה לכולם!!
תודה על כל המתכונים המדהימים שהופכים את השבת למריח, שמח וטעים.
תודה! שבת שלום
היי
תודה רבה זה קודם
האם אפשר להמיר את הסוכר בדבש ואם כן באיזה יחסים?
אפשר ב 1/4 כוס דבש
האם ניתן להכין ללא מיקסר ללוש ביד כמה זמן?
אפשר לישה ידנית של 10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש
הי קרן
לגבי התנור? אפייה בטורבו? אפיה בחום למעלה ולמטה? מה הכי טוב?
תודה גדולה מראש!!
עליון תחתון
קרן היי,
עשיתי את המתכון הזה כמה פעמים ויצא מושלם!
האם אפשא לשים רק כף סוכר? פשוט כשמברכים על הלחם בשבת הבנתי שאסור שזאת תהיה חלה מתוקה ואחי ואבא שלי מקפידים.
תודה מראש
רחלי
כך סוכר לא תניב תוצאה של חלה נהדרת כמו שהיא אמורה להיות והחלה כלל לא מתוקה, סוכר הוא לא רק ממתיק בחלות , את יכולה להוריד 3-4 כפות
היי קרן,
רציתי לדעת האם אפשר להכין את החלות מחצי קמח קמח כוסמין לבן וחצי כוסמין מלא? אם כן האם עדיין אפשר להתפיח במקרר?
הי,
אפשר להוסיף דלעת לחלה? ואם כן חתיכות או בצורת פירה? (בשביל הthanksgiving)
מניחה שכפירה וכמובן להוריד בכמות של הנוזלים, לא ניסיתי אז זו רק השערה
היי קרן,
קמח כוסמין מלא יעבוד? להוסיף מים?
כן
אני רוצה להעשות הפרשת חלה על קילו כוסמין מלא וקילו קמח לבן.
איזה שינויים לעשות?
תצטרכי עוד נוזלים בין 1/3-1/2 כוס
הי קרן
אני מכינה את החלות קבוע ! והן תמיד יוצאות מושלמות. הכנתי היום ולא יצא קראסט קשה מבחוץ. מה יכולה להיות הסיבה? השתמשתי בקמח חלה של הטחנות
תודה
היי, יכול להיות שפספסתי בפוסט/תגובות..מעניין אותי מה הרעיון מאחורי הקימוח הסופי? נראה יפה ומיוחד. זה גם מוסיף לטעם?
מראש תודה
זה נותן גימור יפה לחלה וזה כייפי בביס שווה לנסות
למה יש לי בקליעה למעלה קרעים כאילו בבצק נמתח. קלעתי רופף.
ככה היא מעולה
את צריכה להתפיח בחורף שעה אחרי קליעה
היי, אפשר במקום שמרים יבשים שמרים טריים?
כן להכפיל את המשקל פי 2.5
היי קרן,
האם אפשר קמח תופח במקום קמח רגיל?
לא
קמח לבן ושמרים
אני גר באורוגואי ורוצה לנסות. אבל פה באורוגואי יש הרבה סוגי קמח לבן: קמח 0000, 000, 00, 0, קמח לחם, קמח פיצה וכו. באיזה קמח אני צריך להשתמש? תודה.
קמח פיצה או קמח לחם זה מעולה
🙂
אז אם עושים לחמניות עגולות צריך את של ההתפחה בשלישי? או שרק יוצרים כדורים ואחרי התפחה שניה לתנור?
רק כדורים והתפחה שני ה
קרן הכנתי כבר כמה פעמים את החלה והיא קוצרת מחמאות! רוצה להכין לגן של הבן שלי לקבלת שבת, 2 אופציות :
1. להכין עכשיו ולאפות ואז זה יחכה אפוי מיום חמישי אחהצ עד שישי בערב
2. להכין את הבצק בחמישי בצהריים ולהתפיח יש שישי בבוקר במקרר, אם האופציה הזאת, מה אני עושה בבוקר רק קולעת את הצמה ואופה או צריכה עוד התפחה?
מה עדיף מבין השתיין לדעתך?
תמיד עדיף לאפוץ ביום בו מגישים. תתפיחי בחמישי בצק במקרר ובשישי תכיני חלות, תתפיחי שוב ותאפי
היי, אפשר במקום חצי סוכר להחליף בדבש?
ובמקום קמח לבן אפשר להחליף בכוסמין?
אפשר להמיר בדבש ולקחת בחשבון שהבצק יהיה מעט אולי דביק וזה בסדר, לעבוד עם שמן על הידיים
אפשר להמיר לכוסמין מלא 50% מהקמח ולהוסיף עוד מים במידת הצורך
תודה רבה!! הבצק יצא מעולהה!!
היי אפשרי להחליף את השמן קנולה בשמן זית?
כן
[…] אנשים מכינים מהבלוג את החלה המקומחת, וחלת הבייגלה, חלה מקמח פיצה או חלה […]
אני מכינה כל שישי חלות שונות ובסוף חוזרת תמיד אליהן…
מבינה אותך
היי, שלוש כפות שמן לעומת שליש כוס במתכונים אחרים, זה לא מעט מידי?
לא
היי קרן, האם אפשר להוסיף 1/3 כוס דבש לבצק וקצת צימוקים (כמה כדאי?)
חלות מושלמות!!! מכינה איתן כל הזמן ומקבלת מלא מחמאות שעוברות אלייך 🙂
הפעם אני רוצה להכין אותן לערב חג ראש השנה אז מנסה להתאים עם הדבש והצימוקים ❤
בכל מקרה, שתהיה לך שנה טובה ומתוקה!!
אפשר להוסיף דבש וצימוקים בזמן הלישה
[…] פורמט שהתפרסם וכתבו עליו במלא מקומות ואנשים שכפלו אותו עם המתכון שלי לחלות מקומחות […]
היי קרן מה שלומך ? יש לך במקרה את המידות בגרמים של החומרים ? בנוסף האם כדאי להתפיח במקרר בשביל טעמים עשירים יותר ההתפחה שנייה או ראשונה?
אין פה משמעות להתפחה במקרר
אני רואה שרק השמרים ללא גרם
מדובר ב 20 גר סהכ
הי קרן החלות יוצאות מהממות. יש לי רק בעיה אנחנו גרים במדבר ומאוד יבש כאן. בשלב העיגולים הבצק ממש מתייבש ואם אני מרטיבה את המגבת זה נדבק. רעיון?
לשמן עם ספריי שמן ןלהניח מעל ניילון נצמד ולא מגבת, רופף
היי קרן 🙂
יש לי שמרים טריים בבית שארצה להשתמש לפני שפג תוקף.
ניתן להחליף בשמרים היבשים? במידה וכן בכמה ג׳ להשתמש?
אין בעיה להמיר לשמרים טריים
25 גר שמרים טריים יחליפו כף שמרים יבשים
אם אני מתפיחה לילה במקרר, זה בסדר שזה יהיה יותר מ12 שעות?
לדוגמה מ5 בערב עד 10 בבוקר?
בטח
האם עדיף להשתמש בקמח לחם או קמח חלה?
שניהם מעולים אין לי העדפה
אפשר במקום שמן קנולה שמן זית?
בוודאי
הי באיזה שלב כדאי להתפיח במקרר? רוצה להכין מהיום למחר, אפשר להכין את הבצק בערב ולשים התפחה ראשונה במקרר ובבוקר להמשיך?
אפשר לילה במקרר אין בעיה
אם אני אופה בשתי קומות את החלות, אז לשים תוכנית טורבו או רגיל?
היי 🙂
האם אפשר ללוש ביד?
בטח שאפשר
עשר דק רצופות
הי קרן,
מחפשת מתכון לחלות אווריריות (שרואים חורים בפנים הלחם) ומתפתה להכין אותן.. בדרכ אני מכינה חלות עם 6 כפות סוכר ל-2 ק"ג, עד כמה זה יפגם בחלות אם אני רוצה אותן אווריריות? לא מתייחסת אל הטעם שלהם כרגע, רק למרקם
הי קרן, למה הבצק יוצא לי ״קרוע״ ולא אחיד?
לא ככ יודעת למה הכוונה יש המון סוגים של קרוע, לפני התפחה? אחרי? לא פירטת
החלה הכי הכי טעימה שהכנתי אי פעם. םשוט מושלמת
כייף חשמוע תודה
הי קרן!
תודה על המתכון..
ניתן לוותר על הסוכר? או לחילופין להמיר בסוכר קוקוס?
שמן זית גם הולך?
שמן זית מעולה
לא עבדתי עם סוכר קוקוס אבל חייבים ממתיק. מניחה שייצא אחלה
קרן, החלה שלך מושלמת. אני מכינה אותה המון, והיא פשוט אהובה על כולם. תודה על בלוג מושלם ועל השקעה נפלאה ומתכונים מושלמים!
תודה לך דנה !
היי, תודה! החלות ״נקרעו״ לי לאחר התפחה שניה, למה? יכול להיות שלא הוצאתי מספיק אויר לאחר התפחה ראשונה או סיבה אחרת? האם ישפיע על הטעם/אווריריות?
לא משפיע על הטעם
אולי התפחת יותר מדי זמן
היי
האם זה מקמח לבן רגיל או קמח תופח ?
קמח לבן רגיל אחרת היה כתוב קמח תופח
היי קרן
האם אפשרת לעשות מהבצק לחמניות ממולאות בבשר
כן
היי קרן, בזכות האתר שלך התחלתי לאפות, תודה רבה על מתכונים מפורטים ונוחים 🙂 חשבתי אולי לחלק לשלוש חלות אבל את אחת מהן להפוך למתוקה- במילוי נגיד של שוקולד ציפס או משהו. יש לך טיפ לאיך כדאי לעשות את זה ואם בכלל המבצק מתאים? אם זה משנה, אין לי מיקסר (רק ידני קטן) אז הלישה תהיה ביד. תודה רבה !
זה בצק נהדר שפחות מתאים לעוגות שמרים אבל לגמרי אפשרי
תתקבל תוצאה טובה אבל שוב
זה לא בצק עשיר של עוגה
ברור לגמרי. תודה רבה רבה
היי קרן,
אני רוצה לעשות 2 קילו,
אז פשוט להכפיל את הכמויות ?
זה יצא טוב זה ישבש את המתכון מבחינת דיוק הכמויות?
כן אפשר פשוט להכפיל
היי קרן,
למעשה זה אותו בצק שאת משתמשת לפיתות. האם אני טועה? האם אני יכול להכין את הבצק ולהשתמש בחלק לחלה וחלק לפיתות?
תודה מראש,
רמי
לדעתי זה אותו בצק כמו הפיתות שלך. האם אני טועה? ואם לא אני מניח שאני יכול להכין בצק ולהכין מחלק את החלה וחלק אחר פיתות. תודה מראש,
היי קרן, אפשר להשתמש בקמח לחם?
בטח
היי 🙂 מתכון מושלם מכינה אותן כל שבת. אם אני רוצה שהן יהיו מתוקות יותר ניתן פשוט להוסיף עוד סוכר? תודה!
כן בטח