לחמים ומאפים

חלה מקומחת מארבע רצועות (הכי הכי טובה בעולם)

מרץ 20, 2020 224 Comments

 

אין לי זמן אפילו לכתוב לכם פוסט, רק להגיד שהחלות האלו שהעליתי אתמול באינסטוש הפילו את האתר

מרוב שנכנסתם וניסתם למצוא אותן, אז בימים טרופים אלו, תתנחמו בהכנת חלות הן מדהימות.

היום העליתי באינסטגרם את הסרטונים להכנת חלות מארבע רצועות ואתם מוזמנים להיכנס ולצפות כאן

חלה מקומחת מארבע רצועות/ 3 חלות בינוניות

מצרכים למתכון:

קילו קמח לבן (אני קונה קמחים של הטחנות הגדולות אין עליהם)

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

3 כפות שמן קנולה

כף מלח דק

550-600 מ״ל (2-2.5 כוסות) מי ברז (בחורף אפשר חמימים)

אופן ההכנה:

מנפים קמח למיקסר ומוסיפים שמרים יבשים סוכר ומלח, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית

מוסיפים שמן קנולה ואת המים לאט לאט עד שהבצק מתגבש לכדור.

לשים עוד 8 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת כשעה וחצי

עד שעתיים, עד שהבצק תפח והכפיל את הנפח.

מוציאים את הבצק למשטח נוח לעבודה, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 150 גר'

כל כדור, זה יניב תוצאה של שלוש חלות בינוניות, אם אתם רוצים חלות גדולות יותר

אפשר לחלק את הבצק לכדורים של 200-220 גר ואז תקבלו שתי חלות גדולות.

מניחים את כדורי הבצק על משטח או מגש מקומח מעט, מקמחים אותם מעט מעל,

ומכסים במגבת ל 1/4-1/2 שעה, עד שהכדורים תופחים מעט.

מוציאים לכל כדור אויר, ומגלגלים לרצועות.

קולעים חלות מארבע רצועות (כל ההסברים כאן באינסטוש שלי)

ומניחים אותן להתפחה חוזרת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למשך 1/2 שעה לפחות.

כשהחלות כמעט תפחו מחממים תנור ל 180 מעלות.

בעזרת מסננת קטנה, מקמחים את החלות בקמח.

אופים בתנור כ 25-35 דקות, תלוי בתנו רשלכם ובגודל החלות. הן אמורות לצאת שזופות כמו בתמונה.

מצננים מעט וטורפים.

החלות במיטבן ביום האפייה, ושומרים אותן כשהן עטופות היטב.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

224 Comments

אלמוג מרץ 20, 2020 at 6:06 pm

אפשר להפוך לטבעוני איכשהו?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2020 at 6:58 pm

היא טבעונית למיטב ידיעתי

Reply
יולי אפריל 2, 2020 at 9:16 pm

היי,
אפשר לשטוף את החלות לפני האפייה לקבלת האפקט השחום כמו במתכון החלות השני?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 9:24 pm

בטח, רק בלי קמח למעלה אחכ

Reply
מור ברדוגו מאי 7, 2020 at 9:40 pm

אפשר להתפיח לילה לפני במקרר?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 10:05 pm

בטח

Reply
חלי אוקטובר 1, 2020 at 7:12 pm

למה האפיה פה ב 180 ובחלות אחרות שלך ב 200 מעלות?

קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 8:15 pm

כדי שהקמח לא יישרף

שני בובלי ספטמבר 24, 2020 at 8:55 pm

אם אני מתפיחה את החלות ללילה שלם במקרר
אחרי עשיית החלות עדיין צריך להתפיח אותם חצי שעה ? או שבגלל שהם היו במקרר אז לא לעשות את זה …?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2020 at 11:22 pm

לא ממליצה להתפיח חלה מעוצבת לילה במקרר

Reply
ליאת אפריל 19, 2020 at 2:00 am

הי קרן,הכנתי את החלות אתמול והן באמת טעימות ומופלאות. בעיה אחת: הקמח אשר פיזרתי לפני האפיה עפ המתכון ,נשרף ושרף את תחתית החלה.נאלצתי להוציא את החלות ,לגרד את השכבה השרופה ולהחזיר לתנור. יש לך רעיון מדוע קרה ומה לעשות בפעם הבאה?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 6:49 am

חום תנור גבוה מדי, או שהחלה לא היתה ממוקמת נכון בתנור

Reply
יעל מאי 15, 2020 at 12:45 am

אפשרי קמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 7:38 am

בטח

Reply
מיכל אברמסון ינואר 5, 2021 at 10:52 pm

הי קרן:)אפשר להכין את החלה כלחמניות?אם כן, לכמה לחמניות היית מחלקת?והאם צריך לעשות משהו שונה?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 7:45 am

אפשר לחלק ל 16-17 כדורים של 100 גר ולהכין לחמניות

Reply
אנדי ינואר 8, 2021 at 11:31 am

אפשר להחליף את השמן בחמאה?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 1:39 pm

אפשר וזה מיותר בחלה הזו לגמרי

Reply
שי מרץ 21, 2020 at 1:57 pm

מהממת ברמות לא הגיוניות!
אפשר להמיר בכוסמין לבן?
תודהה

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 2:02 pm

בטח! אוהבת כוסמין לבן

Reply
שי מרץ 27, 2020 at 3:08 pm

יצא מדהים עם כוסמין לבן!!! תודה

Reply
יעל יוני 21, 2020 at 9:34 pm

הכנתי עם כוסמין לבן , יצא מצוין !!!
מה לגבי כוסמין מלא ?

Reply
קרן אגם יוני 21, 2020 at 10:27 pm

אפשר בקלות להמיר 50% ולהוסיף קצת נוזלים

Reply
איילת יולי 8, 2020 at 1:19 pm

היי קרן אהובה האם ניתן במקום הקמח שמעל החלה למרוח ביצה?? אצלי לא יאהבו את הקמח מעל.

קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:49 pm

ברור שאפשר

קורין גורן ספטמבר 25, 2020 at 8:54 am

אם ארצה להקפיא חלק מהחלטת. מתי מומלץ? לפני או אחרי האפייה? והאם יש לך ניסיון עם בהפשרה הן נשארות שוות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2020 at 12:47 pm

אפשר להקפיא מיד עם סיום האפייה ואז הן נשארות טריות. יש לעטוף אותן הרמטית בניילון ולהכניס להקפאה, להפשיר בטמפרטורת החדר ולחמם מעט.
את יכולה גם להקפיא חלה אחרי עיצוב לפני התפחה. להקפיא, להפשיר להתפיח ולאפות, כמו חדש

Reply
קורין ספטמבר 25, 2020 at 2:18 pm

תודה

Reply
לילך קדוש נובמבר 27, 2020 at 8:59 am

היי קרן אהובה
אם אני מכפילה את הכמות ההתפחה צריכה להיות ארוכה יותר?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 4:29 pm

אותו הזמן

אילנה דצמבר 7, 2020 at 7:47 pm

הי קרן,
מדוע צריך לפזר קמח מעל החלות? מה זה נותן?

קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 10:37 pm

כיון שאין ביצה או מים ולא שומשום או פרג זה נותן להם חן וסגירה יפה לבצק כמו שרואים בתמונה

עלמה מרץ 21, 2020 at 4:43 pm

היי קרן,
הבצק יצא לי קצת דביק זה בסדר?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 4:53 pm

תוסיפי קצת קמח ואל תילחצי
במהלך ההתפחה הוא שותה מים

Reply
ליאן יולי 23, 2020 at 10:24 pm

היי קרן, אפשר להכין חצי כמות?
אין על המתכון הזה!!

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 10:26 pm

בטח שאפשר

Reply
עדן יולי 2, 2020 at 8:13 pm

היי קרן,
אם זה ישב בהתפחה במקרר כ15-16 שעות. זה בסדר או יותר מידי?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 8:15 pm

אין בעיה להשאיר את הבצק לתפוח עד 24 שעות במקרר

Reply
דפנה יולי 3, 2020 at 3:06 pm

ואם הבצק בחוץ – יש עניין של התפחת יתר? נגיד בהתפחה ראשונה יותר משעתיים, או בהתפחה של הכדורים יותר מחצי שעה?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 4:27 pm

תלוי ממש כמה יותר משעתיים, לא צריך להמשיך בחוץ תמיד אפשר להכניס למקרר

עינב אוקטובר 16, 2020 at 9:41 am

היי מה ההבדל בין החלה הזו לבין החלה עם הקמח תפא? אני רוצה לדעת את ההבדל לפני שעושה ..

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 11:07 am

קמח תפוחי אדמה בבצק זה ההבדל
ויש בה גם ביצים ובזו לא

Reply
עינב אוקטובר 16, 2020 at 11:51 am

כן .. אבל יש שוני במרקם ובטעם ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:05 pm

מן הסתם אם מדובר בשתי חלות שונות יש שוני

א מרץ 21, 2020 at 6:41 pm

אשר להשאיר לתפיחה המקרר לכל הלילה?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 6:44 pm

בטח

Reply
פנינה בן שלום אפריל 16, 2020 at 11:40 pm

חצי כוס סוכר, היא יוצאת מתוקה? אנחנו פחות אוהבים

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 11:43 pm

לא יוצאת מתוקה

Reply
ענבר מאי 21, 2020 at 6:05 pm

אם מתפיחה לילה במקרר, בעצם יש רק התפחה אחת במקרר, והחלוקה לכדורים נעשית בבוקר לפני האפייה?
אם כן, לתת לכדורים זמן לתפוח בבוקר ואז לקלוע ולאפות?
תודה!!

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 6:26 pm

כן

Reply
ענבר מאי 21, 2020 at 6:30 pm

תודה (:
כמה מים צריך להוסיף אם עושים מקמח חיטה מלאה/ערבוב עם שיפון וחיטה מלאים?

לילי ספטמבר 19, 2020 at 10:30 pm

הכנתי לפי חצי מהכמות ושילבתי 50% קמח כוסמין לבן. בטעות שמתי 100 גרם סוכר (במקום חצי) אבל יצא. מושלם ומרשים בטירוף. אפיתי הרבה חלות וזאת ממש הכי וואו!

קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 8:18 am

שמחה לשמוע לילי תודה

איילת יולי 9, 2020 at 4:28 pm

היי קרו אהובה האם ניתן להשתמש עם קמח שמרים יש לי במקרה חבילה בבית שהייתי רוצה לנצל

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 5:20 pm

ברור שאפשר

Reply
סיוון מרץ 21, 2020 at 8:25 pm

אין לי מיקסר , מה עושים ?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 9:07 pm

אפשר ללוש ידנית לישה רצופה 10-12 דקות

Reply
אמיר שלו מרץ 24, 2020 at 10:50 pm

מתכון אחלה של אחלה
למה בעצם צריך את הקימוח ?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2020 at 5:03 am

כי זה יפה ?
בעצם אין ביצה או מים לא שומשום או פרג אז זה בכל זאת מוסיף למראה החלה

Reply
גאיה יולי 24, 2020 at 9:40 am

אפשר להמיר את הסוכר לסטיביה?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 9:42 am

מניחה שכן אבל אין לי נסיון עם סטיביה

יעל אפריל 4, 2020 at 4:14 pm

היי קרן!
החלה יצאה מדהימה בפעם הראשונה שהכנתי אותה (וזו החלה הראשונה שהכנתי אי פעם!) אך בפעם השניה משהו השתבש והבצק פשוט לא התמסר.
בשתי הפעמים לשתי לישה ידנית כי אין לי מיקסר. בפעם הקודמת השתמשתי רק ב2 כוסות מים ואילו הפעם המשכתי להוסיף והבצק הרגיש יבש ומתנגד כזה. (לשתי 20 דק׳)

קיוויתי שישתפר לאחר התפחה אבל הוא נשאר לא נוח, התוצאה יצאה בסדר אבל מאוד שונה מהחלה הקודמת.
יש לך טיפים או רעיון מה היתה הסיבה? (השתמשתי בקמח לבן פשוט בשתיהן אך הפעם של חברה אחרת(

תודה מראש!

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 4:30 pm

ייתכן שזה הקמח, ויכול להיות גם שמרים, ועוד פרמטרים שקצת שינו את המשחק עם הבצק הזה
נסי להכין שוב עם הקמח שאיתו הכנת לראשונה, קמח מנצח עדיף לא להחליף

Reply
איילתהשחר Ayelet אפריל 17, 2020 at 10:27 pm

אפשר למרוח אותן גם בביצה? או רק מים יעשו את ההשחמה הקלה ?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 11:03 pm

אין מים או ביצה בחלות האלו
אבל אפשר למרוח ביצה

Reply
איילתהשחר Ayelet אפריל 18, 2020 at 3:17 am

אה גרנד שאפו !!! יאמי !!!
הכנו חצי כמות ( אבל את הסוכר השארנו כמו במתכון כדי שתצאנה מתוקות ) והן אכן יצאו כל כך רכות וטעימות ! !
תודה לך על מתכון מדויק וטעים

Reply
Maya Moran Harush מרץ 21, 2020 at 8:46 pm

כמה כוסות מים זה ?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 9:06 pm

עד 2.5 כוסות

Reply
Lea אפריל 16, 2020 at 11:30 am

היי תודה על המתכון
על איזה מצב הכי טוב לאפות בתנור כדי שיהיה קריספי למעלה?
על חום תחתון עליון או אורכו?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 12:43 pm

עליון תחתון

Reply
עפרי מאי 1, 2020 at 10:29 am

היי קרן, אפשר לשים במקום הקמח שומשום?
מעל החלות

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 10:49 am

בטח מים ושומשום או ביצה ושומשום

עפרי מאי 1, 2020 at 10:29 am

היי קרן, אפשר לשים במקום הקמח שומשום?
מעל החלות

Reply
sofia matushevaky אפריל 24, 2020 at 11:28 am

הי:)
ניתן להשתמש בקמח מלא?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 11:31 am

כן, עדיף 50% מלא ולבן

Reply
חילווה ספטמבר 26, 2020 at 1:52 pm

היי קרן
יש לי שאלה, התפחתי לילה במקרר לאחר לישת הבצק.
בבוקר עשיתי את הכדורים נתתי להם לתפוח.עיצבתי את החלות כרגע. האם יש צורך בעוד התפחה של החלות לפני הכניסה לתנור?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 2:10 pm

כן ממליצה להתפיח שוב 20 דקות ואז לתנור

Reply
חילווה ספטמבר 26, 2020 at 3:20 pm

היי שוב קרן
אני חייבת להגיד שהחלה מושלמת ממש.
היא יפה , אוורירית , פשוט טעימה.
יש לי שאלה לגבי הריח של החלה. יש בה טיפה ריח מוזר , יש מצב שזה מהשמרים? ופאם כן איך אפשר למנוע זאת בפעם הבאה? כי אני אכין כל שבוע מעכשיו!❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 3:29 pm

ככל שהבצק עומד יותר יש לו יותר ריח של שמרים, להבא פשוט תתפיחי לא לילה במקרר… וגם תדעי שיש אנשים שרגישים יותר לריח של שמרים 🙂 אולי את אחת מהם

Reply
רחלי מרץ 21, 2020 at 9:19 pm

קרן האם אפשר עם קמח מלא

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 10:26 pm

אפשר ולהוסיף עוד נוזלים לבצק

Reply
סופי מרץ 26, 2020 at 11:27 pm

אצלינו אוהבים חלה מתוקה , האם היא יוצאת מתוקה ?
או שלהוסיף עוד סוכר ?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 6:56 am

היא לא יוצאת מתוקה, תוסיפי לפחות 1/2 כוס

Reply
רחל פתאל אפריל 20, 2020 at 4:34 pm

תודה רבה. בוצע יצא נפלא גם לחמניות ההמבורגר,
מתכונים ברורים ידידותיים.

Reply
ארבל מאי 20, 2020 at 9:00 pm

היי קרן,
אם אני רוצה לעשות חלה מתוקה כמה סוכר אני צריכה להוסיף?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 9:51 pm

לפחות 1/2 כוס

Reply
Dikla Yinon יוני 5, 2020 at 7:11 pm

היי קרן תודה על המתכון, איפה אני יכולה למצוא הסבר / סרטון לקליעה 4 צמות?

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 7:41 pm

הי
אצלי בהיילייטס באינסטגרם

Reply
נאוה מרץ 21, 2020 at 9:29 pm

הי קרן
נראות יפהיפיות
רציתי לשאול ספציפית לגבי קמח איזה קמח מתאים? קמח.לחם או קמח חלות או רב תכליתי?

תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 10:26 pm

כל הקמחים שציינת טובים

Reply
שני אוגוסט 18, 2020 at 3:12 am

האם שמרים יבשים צריכים למהול במים כדי להפעיל אותם ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2020 at 6:48 am

ממש לא
ישירות לקמח ולערבב

Reply
ליאל מרץ 21, 2020 at 10:05 pm

היי קרן אני מכינה את החלות שלך מקמח פיצה והם מושלמותתתת יותר טעימות מהחנות (אין מישהו שלא אמר 😉
מה עדיף? חחח אני יודעת שזה שאלה קשה… השאלה אם כדאי לנסות משהו אחר או שפשוט שניהן מומלצות?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 10:26 pm

שתיהן מומלצות ! נסי גם את זו

Reply
אורית יולי 12, 2020 at 7:45 pm

פשוט מתכון מושלם !!! מה עוד להוסיף ולומר?! כלום. רק לציין שכף.שמרים
החלפתי בשליש פלוס כוס מחמצת …ופשוט יצא… מושלם. קרןצאת פשוט קרן קסם ( פוני קטני בהשפעת הילדים)

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 8:25 pm

את מהממת ושמחה לשמוע שעבד טוב עם מחמצת

Reply
נטלי נובמבר 5, 2020 at 10:17 pm

היי קרן המהממת! יש אפשרות במקום קמח לשים נגיד ביצה ושומשום? זה יעבוד טוב ?

קרן אגם נובמבר 6, 2020 at 8:33 am

בטח

שרון מרץ 21, 2020 at 10:49 pm

חייבים להפריד לכדורים לפני התפחה ראשונה? (במידה ואני רוצה לעשות את המתכון להפרשת חלה)

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 11:11 pm

חלוקה לכדורים נעשית אחרי ההתפחה הראשונה ולפני השנייה

Reply
מיכל מרץ 22, 2020 at 8:06 pm

היי קרן, לא צריך למרוח ביצה,?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2020 at 9:02 pm

לא

Reply
גיל מאי 1, 2020 at 10:26 am

היי קרן, אפשר לשים מעל החלות דברים אחרים ללא הקמח?
למשל שומשום?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 10:50 am

מים ושומשום או פרג או מה שאוהבים
או ביצה ומה שאוהבים

Reply
נורית כהן מרץ 25, 2020 at 12:25 pm

כמות זהה אם משתמשת בשמרים טריים?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2020 at 4:46 pm

בשמרים טריים משתמשים בכ 50 גר (קוביה או שקית שמרית )

Reply
לירון מרץ 25, 2020 at 10:48 pm

היי קרן!
אם רוצים להתפיח ללילה, האם זה אחרי הקליעה?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2020 at 11:25 pm

לפני קליעה
התפחה ראשונה במקרא

Reply
בת-אל מרץ 26, 2020 at 9:28 am

היי קרן תוכלי לשלוח בבקשה את המידות המדויקות לפי חצי ק״ג קמח?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 10:39 am

פשוט לחלק הכל בחצי

Reply
ארכימדס מרץ 27, 2020 at 6:12 am

שאלה מצוינת תודה בת אל!

Reply
אורית מרץ 26, 2020 at 7:49 pm

איך הן בהקפאה??

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 7:57 pm

אם מקפיאים אותן טריות אז אחלה

Reply
Maya Crabtree מרץ 27, 2020 at 12:09 pm

היי קרן,
אם אני משתמשת בשמרים טריים בואקום, מה ההמרה?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 12:14 pm

50 גר שמרים טריים

Reply
קארין מרץ 27, 2020 at 11:14 pm

אפשר להשתמש בקמח שמרים או רק קמחים רגילים?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 6:49 am

אין בעיה להשתמש בקמח שמרים

Reply
אבנר מרץ 28, 2020 at 9:46 am

את מדהימה כל פעם מחדש בריאות ואושר יהיו מנת חלקך.

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 10:30 am

תודה אבנר

Reply
חני מרץ 29, 2020 at 2:34 am

הכנתי והן יצאו כל כך טעימות!!!
רכות מבפנים, קצת קראנצ׳ מבחוץ,
וכאלה יפיפיות!
מתכון מושלם, תודה כל כך

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 7:53 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
לימור אפריל 4, 2020 at 11:19 am

היי קרן,
אם אני רוצה להכין כמות מחצי קילו קמח, איך לפעול לגבי שאר המרכיבים?
קילו פשוט מרגיש לי כמות גדולה מדי, אנחנו שני מבוגרים וילד 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 12:02 pm

ממש פשוט, לחלק הכל בחצי בלי בעיה

Reply
לימור אפריל 4, 2020 at 12:06 pm

תודה 🙂

Reply
ליאור אפריל 23, 2020 at 9:51 pm

היי קרן,
אני מעוניין להכין חלה אחת, ניתן לחלק את כל הכמויות ב-3 ?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 9:54 pm

תחלק בשניים ותכין אחת גדולה

Reply
מיה אפריל 10, 2020 at 2:04 pm

החלה הכי טובה בעולם!
וואו!

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 3:09 pm

תודה יקרה

Reply
רותם אפריל 16, 2020 at 3:13 pm

הי קרן האלופה, הכל ככ יפה ומזמין
מה דעתך על ערבוב קמחים, חצי לבן וחצי כוסמין. הולך?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 3:48 pm

תמיד!

Reply
לירון אפריל 17, 2020 at 8:01 am

הי קרן, מלח וסוכר מוסיפים ביחד בהתחלה? לא מוסיפים מלח בסוף הלישה כדי שלא יהיה עם השמרים בהתחלה? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 8:04 am

כשמדובר בשמרים יבשים לא צריך, את יכולה להשאיר את המלח גם לא בעיה

Reply
אריאלה אפריל 17, 2020 at 10:36 am

היי! זה נראה מדהים!
אפשר להחליף לקמח מלא וסוכר דמררה?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 12:04 pm

כן
אבל אז הבצק צריך עוד נוזלים

Reply
ANAT FABER יוני 5, 2020 at 3:58 pm

הי קרן , תודה על מתכון מעןלה !!! כדי לשמור על הפריכות של החלה, לאחר שהיא יוצאת מהתנור לעד להגשה , איך לשמור על החלה ? תחת מגבת ? או בלי כלום ? ישבערך שעתיים מהרגע שהיא מוכנה ועד לארוחת הערב

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 5:09 pm

מגבת זה מעולה

Reply
סיגלית אפריל 17, 2020 at 12:40 pm

וואו! עשיתי הרבה חלות. עם חמאה בלי חמאה, עם יותר סוכר פחות סוכר..
כאלה יפות וטעימות עוד לא עשיתי!!

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 3:44 pm

תודה!!!

Reply
הגר אפריל 17, 2020 at 8:32 pm

תודה על המתכון.
הבצק יצא לא גמיש במיוחד וממש השקעתי ב״להגמיש״ אותו.
שמתי 2 כוסות מים, כדאי לפעם הבאה להוסיף עוד חצי כוס, זה יעשה את ההבדל?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 9:23 pm

לא חושבת שהוא צריך ככ הרבה מים, נסי להחליף קמח

Reply
חגית אוגוסט 28, 2020 at 1:04 pm

היי קרן
המתכונים שלך מהממים,
בעיקרון בחלות עדיף להשתמש בשמן או בחמאה? מבחינת מרקם ועוד…

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 4:04 pm

חד משמעית מעדיפה שמן

Reply
ANAT FABER מאי 8, 2020 at 1:26 pm

הי קרן . תודה רבה על מתכון מושלם !!! בפעמיים הראשונות שהכנתי יצא מושלם עם קראסט מטורף למעלה ורכה רכה מבפנים. אבל בפעמיים האחרונות כל החלה רכה , ללא קראסט בכלל… גם החוץ רך… את יודעת למה ? מה קרה בפעמיים האחרונות ?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 3:58 pm

החלפת קמח?

Reply
עדי אפריל 18, 2020 at 1:35 pm

היי קרן,
ראיתי ושמרתי את המתכון ועשית ממש חשק לעשות (השבוע לא הספקתי לעשות כי לא היה לי קמח).
הוא נראה מדהים ונוח.
רציתי לשאול איך אפשר לשמור על הרכות שלהן ביום למחרת ואיך היית ממליצה לשמור אותן?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 2:38 pm

לעטוף היטב בשרית ניילון שלא ייכנס אויר אחרי שמצטננות והן בטוח יישארו טריות

Reply
שושי מאי 11, 2020 at 12:02 am

היי קרן
אפשר לעשות עם הבצק הזה את הלחמניות קשר שלך ?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 12:22 am

בטח

Reply
שני אפריל 23, 2020 at 9:47 am

היי קרן, לא שמים את המלח אחרי לישה? מלח לא הורס שמרים?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 10:49 am

לא כשמדובר בשמרים יבשים

Reply
עדי אפריל 18, 2020 at 3:33 pm

אבדוק ואאמץ את השיטה, תודה רבה על המענה.

Reply
שחר אפריל 24, 2020 at 1:09 pm

היי קרן, האם אפשר לקחת חלק מהבצק ולעשות ״שמרים שוקולד״?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 1:17 pm

לא זה לא בצק שמתאים לעוגת שמרים

Reply
עדי אפריל 25, 2020 at 3:06 pm

החלות הכי טובות (ויפות) שהכנתי! תודה על מתכון נפלא!

Reply
debbie אפריל 27, 2020 at 12:24 am

hi keren!
is it possible to freeze the dough? If yes, at which moment ?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 6:29 am

Yes, after the first rise
Split into 2-3 balls and wrap with plastic wrap
Than you can use up to 3 months

Reply
לירון אפריל 28, 2020 at 7:57 pm

היי קרן! מזל טוב!
האם החלה תעבוד עם דבש במקום הסוכר? אם כן, מהי הכמות?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 6:39 am

אפשר להמיר לדבש (1/3 כוס) ולקחת בחשבון שהבצק יוצר דביק מהדבש וצריך יותר סבלנות לעבוד איתו

Reply
רותי דביר אפריל 29, 2020 at 12:42 pm

היי קרן
קודם כל תודה על כל המתכונים השווים וההוראות המדויקות
מברכים אותך כאן בכל ביס וביס
לגבי החלות –
א.מבחינת המיקום בתנור מה עדיף באמצע או במדף תחתון ?(תנור בילד אין קטן מהסטנדרט )
ב.לגבי הרצועות -מה גורם להן להיראות אצלך עם מרקם ככ חלק ואחיד ובגלל זה לתוצאה מושלמת
האם את לשה כל כדור לפני שאת מכינה רצועה ?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 12:58 pm

תודה רותי
אני אופה בדרך כלל באמצע התנור
המרקם החלק של הרצועות מגיע מלישה כמו שצריך, ומהתפחות נכונות ובסוף מרידוד נכון, ואני תמיד מוציאה אויר לכדור ואז לרצועה

Reply
שרה מאי 6, 2020 at 7:57 am

טוב, זאת החלה הקבועה שלי כבר חודש וחצי, מידי שישי. בעיני זה המתכון שהכי מתקרב לחלת וז'ניץ מבני ברק. תודה רבה רבה קרן!

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 8:15 am

איזה כייף לי שרה תודה

Reply
סיון מאי 8, 2020 at 4:38 am

האם אפשר להכין את החלה עד ההתפחה האחרונה ולשמור במקרר, ולמחרת בבוקר רק לאפות אותה כדי שתהיה טריה וחמה?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 8:31 am

לא
אפשר להתפיח בצק במקרר אבל אחרי קליעה אפשר רק להקפיא ואז להפשיר ולאפות

Reply
נועה מאי 20, 2020 at 1:46 pm

היי קרן,
החלה יפייפיה!
רציתי לשאול כמה שאלות ואולי תוכלי לעזור:
1. בנוגע למתכון, מה משך הזמן המקסימלי להתפחה השנייה אחרי עיצוב החלות?
2. ראיתי בכמה מקומות שיטת התפחה שבה התפחה הראשונה ממש קצרה (20 דקות) ואז בין עיצוב לעיצוב יש התפחה ומנוחה של 10 דקות ורק אחרי העיצוב הסופי התפיחו לשעה וחצי… אז רציתי לשאול אם את מכירה ויודעת מה ההיתרונות של השיטה הזו לעומת השיטה "הרגילה"?
תודה מראש!!!

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 3:16 pm

תשובות
1. תלוי ממש במזג האויר-עד שעה במטבח אם לא חם אצלך
או יותר זמן במקרר
2. שתי השיטות אחלה תנסי את שתיהן ותראי מה את יותר אוהבת

Reply
מאיה מאי 28, 2020 at 3:25 pm

היי קרן מתכון מנצח (כמו כל השאר בבלוג)
מכינה 2 חלות מהמתכון שאחת מיועדדת להערב והשנייה למחר בצהרים..היית ממליצה לאפות את שתיהן היום ולשמור אותה בניילון נצמד אחרי קירור עד למחר? או להקפיא אותה אחרי התפחה שנייה וקליעה ומחר בבוקר להפשיר ולאפות?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 4:31 pm

עונה לך גם פה :-)) שתי האופציות אחלה

Reply
רוני יוני 4, 2020 at 9:18 am

יש קמח מסוים שאת ממליצה עליו לחלות?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2020 at 11:57 am

בטח, קמח פיצה קמח לחם קמח חלה אחלה קמחים
עובדת רק עם הטחנות הגדולות

Reply
Chen יוני 11, 2020 at 10:55 am

אפשר להחליף שמן קנולה בשמן זית?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 11:49 am

כן

Reply
שרית יוני 17, 2020 at 8:12 pm

היי קרן,
יצא מצב שבאמצע של החלה,היה פס לאורך שלא היה ממש אפוי… מה אפשר לעשות כדי להימנע מכך?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:38 pm

לאפות יותר זמן

Reply
ליאת ס יוני 26, 2020 at 12:25 pm

הכנתי הבוקר את החלות ויצאו אליפות! עוד מתכון מנצח שלך! הכנתי עם קמח כוסמין לבן, יצא רך וטעים טעים , המון תודה!

Reply
קרן אגם יוני 26, 2020 at 3:13 pm

אלופה

Reply
מיכל יולי 3, 2020 at 11:46 am

היי אפשר להקפיא לאחר אפיה?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 2:48 pm

בטח
לעטוף היטב

Reply
ליאת יולי 3, 2020 at 12:27 pm

הי קרן, היום הכנתי את המתכון שוב אבל הפעם עם קמח לחם,( פעם קודמת אפיתי עם קמח כוסמין ויצא מושלם) יצאו טעימות אבל מעט דחוסות ופחות אווריריות מפעם שעברה. מה יכולה להיות הסיבה? למה פעם החלה יוצאת ככה ופעם ככה?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 2:48 pm

בעיקר סוגים של קמח וכמות נוזלים

Reply
אופיר יולי 30, 2020 at 8:49 am

היי
אפשר גם קמח פיצה ? יש הבדל ?
תודה ❤️

Reply
זוהר יולי 30, 2020 at 5:53 pm

היי קרן !
מתכון מושלם !!!
לקמח ללא גלוטן יש צורך לשנות כמויות ?
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 12:11 am

לצערי אין לי נסיון בקמחים ללא גלוטן

Reply
רוני יולי 31, 2020 at 3:57 pm

היי קרו,
שאלה כללית לגבי התפחה. למה לכסות את הקערה בניילון נצמד וגם במגבת?
לא מספיק רק אחד מהם?
זה נותן אפקט אחר כששמים את שניהם?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 9:32 pm

אני אוהבת לכסות בשניהם הניילון אוטם את הקערה והמגבת עושה קצת חושך לשמרים

Reply
סתיו אוגוסט 14, 2020 at 5:09 pm

היי קרן, זה מתכון מושלם! אני מכינה איתו חלות כל שישי וגם לחמניות באמצע שבוע
יש לי שאלה, למה לפעמים החלות (בזמן האפייה) מתבקעות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2020 at 5:25 pm

לרוב זה קורה אם לא מתפיחים מספיק זמן את הבצק

Reply
שני אוגוסט 18, 2020 at 2:16 pm

היי קרן,
אפשר להקפיא את הבצק לפני אפיה ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2020 at 5:02 pm

כן אין בעיה

Reply
שני אוגוסט 18, 2020 at 6:50 pm

עושה תפיחה ראשונה, צורה ומקפיאה ? עוטפת בניילון נצמד לפני הקפאה ? ואיך אני ממשיכה איתו הלאה ? מוציאה מהניילון הנצמד ? כמה זמן התפחה ? מתפיחה בתבנית ?
סליחה על כל השאלות

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2020 at 6:56 pm

מקפיאים בצק כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד
כשמוציאים להפשרה אפשר בקערה גדולה בתוך הניילון ובשלב מסויים כשהבצק כבר מפשיר אפשר להסיר את הניילון ולהמשיך כשהקערה מכוסה .

Reply
שני אוגוסט 18, 2020 at 8:27 pm

שאלה אחרונה. את הקליעה אני עושה אחרי הפשרה ?

קרן אגם אוגוסט 18, 2020 at 8:40 pm

אם את מקפיאה את הבצק עצמו אז קליעה זה אחרי הפשרה
את גם יכולה להתפיח את הבצק, לקלוע , ולהקפיא לפני אפייה ואז להפשיר ולאפות

שני אוגוסט 20, 2020 at 1:37 am

היי קרן,
אפשר להוסיף צימוקים או שוקולד צ’יפס לחלה? אם כן , מתי

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 6:39 am

בסוף הלישה

Reply
א.ק אוגוסט 28, 2020 at 12:44 pm

היי קרן,
אודה לעזרתך
למה בעת האפיה בין המרווחים של הרצועות יש קרעים כאילו משכו את הבצק?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 4:06 pm

לרוב נוסע מחוסר בזמן התפחה אחרי קליעת החלה ולפני אפייה

Reply
גלי ינואר 15, 2021 at 4:53 pm

מה יכולה להיות הסיבה שפתאום החלות שחומות בחוץ אבל לא אפויות מספיק בפנים?
תנור חומם מראש ל 170-180 מעלות, כמו תמיד.
תטדה

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2021 at 4:55 pm

שבכל זאת החום היה להן גבוהה מדי

Reply
מורן בן לולו ספטמבר 3, 2020 at 9:45 am

היי קרן המדהימה!
כמה שעות התפחה זה "לילה במקרר"? אני יכולה להכין את הבצק ולהכניס ל24 שעות למקרר או שזה יגרום להתפחת יתר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2020 at 11:17 am

עד 24 שעות

Reply
תמר אוקטובר 7, 2020 at 12:51 pm

היי, אני לא מוצאת את ההיילייט בסטורי של החלה המקומחת, יכול להיות שנעלם?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 8:03 am

לצערי אינסטוש מוחקים לי כל הזמן היילייטס אנסה להחזיר אותו

Reply
Koral אוקטובר 9, 2020 at 9:46 am

היי קרן, אפשר להכיל כמויות ל2 ק"ג קמח?? יצא טוב?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 10:48 am

בטח

Reply
שרה אוקטובר 17, 2020 at 11:01 pm

היי קרן
הכנתי את החלות האלו לשבת
והן יצאו החלות הכי טעימות ויפות!! שעשיתי בחיי
(עשיתי אחת עם קמח למעלה אחת ביצה ושומשום ואחת בצל)
חבל שאי אפשר להעלות תמונות…
תודה לך!

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2020 at 9:27 am

תודה שרה שמחה לשמוע

Reply
גוני נגמבה ינואר 8, 2021 at 12:24 pm

אני בשוק על כמות התגובות ושאת עונה לכולם!!
תודה על כל המתכונים המדהימים שהופכים את השבת למריח, שמח וטעים.

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 1:38 pm

תודה! שבת שלום

Reply
אלה אוקטובר 28, 2020 at 8:29 am

היי
תודה רבה זה קודם
האם אפשר להמיר את הסוכר בדבש ואם כן באיזה יחסים?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2020 at 11:02 am

אפשר ב 1/4 כוס דבש

Reply
דנה נובמבר 3, 2020 at 2:55 pm

הי קרן
לגבי התנור? אפייה בטורבו? אפיה בחום למעלה ולמטה? מה הכי טוב?
תודה גדולה מראש!!

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2020 at 3:15 pm

עליון תחתון

Reply
רחלי נובמבר 12, 2020 at 9:16 am

קרן היי,

עשיתי את המתכון הזה כמה פעמים ויצא מושלם!
האם אפשא לשים רק כף סוכר? פשוט כשמברכים על הלחם בשבת הבנתי שאסור שזאת תהיה חלה מתוקה ואחי ואבא שלי מקפידים.

תודה מראש

רחלי

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 8:48 am

כך סוכר לא תניב תוצאה של חלה נהדרת כמו שהיא אמורה להיות והחלה כלל לא מתוקה, סוכר הוא לא רק ממתיק בחלות , את יכולה להוריד 3-4 כפות

Reply
שחר נובמבר 18, 2020 at 8:34 pm

היי קרן,
רציתי לדעת האם אפשר להכין את החלות מחצי קמח קמח כוסמין לבן וחצי כוסמין מלא? אם כן האם עדיין אפשר להתפיח במקרר?

Reply
עומר נובמבר 26, 2020 at 4:04 pm

הי,
אפשר להוסיף דלעת לחלה? ואם כן חתיכות או בצורת פירה? (בשביל הthanksgiving)

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 9:32 pm

מניחה שכפירה וכמובן להוריד בכמות של הנוזלים, לא ניסיתי אז זו רק השערה

Reply
יערה ינואר 22, 2021 at 10:36 am

היי קרן,
קמח כוסמין מלא יעבוד? להוסיף מים?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 12:12 pm

כן

Reply
יערה ינואר 22, 2021 at 10:38 am

אני רוצה להעשות הפרשת חלה על קילו כוסמין מלא וקילו קמח לבן.
איזה שינויים לעשות?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 12:12 pm

תצטרכי עוד נוזלים בין 1/3-1/2 כוס

Reply
מרינה ינואר 25, 2021 at 3:58 am

היי, יכול להיות שפספסתי בפוסט/תגובות..מעניין אותי מה הרעיון מאחורי הקימוח הסופי? נראה יפה ומיוחד. זה גם מוסיף לטעם?
מראש תודה

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 7:06 am

זה נותן גימור יפה לחלה וזה כייפי בביס שווה לנסות

Reply

Leave a Comment