לחמים ומאפים

חלה מקומחת מארבע רצועות (הכי הכי טובה בעולם)

מרץ 20, 2020 145 Comments

 

אין לי זמן אפילו לכתוב לכם פוסט, רק להגיד שהחלות האלו שהעליתי אתמול באינסטוש הפילו את האתר

מרוב שנכנסתם וניסתם למצוא אותן, אז בימים טרופים אלו, תתנחמו בהכנת חלות הן מדהימות.

היום העליתי באינסטגרם את הסרטונים להכנת חלות מארבע רצועות ואתם מוזמנים להיכנס ולצפות כאן

חלה מקומחת מארבע רצועות/ 3 חלות בינוניות

מצרכים למתכון:

קילו קמח לבן (אני קונה קמחים של הטחנות הגדולות אין עליהם)

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

3 כפות שמן קנולה

כף מלח דק

550-600 מ״ל (2-2.5 כוסות) מי ברז (בחורף אפשר חמימים)

אופן ההכנה:

מנפים קמח למיקסר ומוסיפים שמרים יבשים סוכר ומלח, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית

מוסיפים שמן קנולה ואת המים לאט לאט עד שהבצק מתגבש לכדור.

לשים עוד 8 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת כשעה וחצי

עד שעתיים, עד שהבצק תפח והכפיל את הנפח.

מוציאים את הבצק למשטח נוח לעבודה, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 150 גר׳

כל כדור, זה יניב תוצאה של שלוש חלות בינוניות, אם אתם רוצים חלות גדולות יותר

אפשר לחלק את הבצק לכדורים של 200-220 גר ואז תקבלו שתי חלות גדולות.

מניחים את כדורי הבצק על משטח או מגש מקומח מעט, מקמחים אותם מעט מעל,

ומכסים במגבת ל 1/4-1/2 שעה, עד שהכדורים תופחים מעט.

מוציאים לכל כדור אויר, ומגלגלים לרצועות.

קולעים חלות מארבע רצועות (כל ההסברים כאן באינסטוש שלי)

ומניחים אותן להתפחה חוזרת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למשך 1/2 שעה לפחות.

כשהחלות כמעט תפחו מחממים תנור ל 180 מעלות.

בעזרת מסננת קטנה, מקמחים את החלות בקמח.

אופים בתנור כ 25-35 דקות, תלוי בתנו רשלכם ובגודל החלות. הן אמורות לצאת שזופות כמו בתמונה.

מצננים מעט וטורפים.

החלות במיטבן ביום האפייה, ושומרים אותן כשהן עטופות היטב.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

145 Comments

אלמוג מרץ 20, 2020 at 6:06 pm

אפשר להפוך לטבעוני איכשהו?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2020 at 6:58 pm

היא טבעונית למיטב ידיעתי

Reply
יולי אפריל 2, 2020 at 9:16 pm

היי,
אפשר לשטוף את החלות לפני האפייה לקבלת האפקט השחום כמו במתכון החלות השני?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 9:24 pm

בטח, רק בלי קמח למעלה אחכ

Reply
מור ברדוגו מאי 7, 2020 at 9:40 pm

אפשר להתפיח לילה לפני במקרר?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 10:05 pm

בטח

Reply
ליאת אפריל 19, 2020 at 2:00 am

הי קרן,הכנתי את החלות אתמול והן באמת טעימות ומופלאות. בעיה אחת: הקמח אשר פיזרתי לפני האפיה עפ המתכון ,נשרף ושרף את תחתית החלה.נאלצתי להוציא את החלות ,לגרד את השכבה השרופה ולהחזיר לתנור. יש לך רעיון מדוע קרה ומה לעשות בפעם הבאה?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 6:49 am

חום תנור גבוה מדי, או שהחלה לא היתה ממוקמת נכון בתנור

Reply
יעל מאי 15, 2020 at 12:45 am

אפשרי קמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 7:38 am

בטח

Reply
שי מרץ 21, 2020 at 1:57 pm

מהממת ברמות לא הגיוניות!
אפשר להמיר בכוסמין לבן?
תודהה

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 2:02 pm

בטח! אוהבת כוסמין לבן

Reply
שי מרץ 27, 2020 at 3:08 pm

יצא מדהים עם כוסמין לבן!!! תודה

Reply
יעל יוני 21, 2020 at 9:34 pm

הכנתי עם כוסמין לבן , יצא מצוין !!!
מה לגבי כוסמין מלא ?

Reply
קרן אגם יוני 21, 2020 at 10:27 pm

אפשר בקלות להמיר 50% ולהוסיף קצת נוזלים

Reply
איילת יולי 8, 2020 at 1:19 pm

היי קרן אהובה האם ניתן במקום הקמח שמעל החלה למרוח ביצה?? אצלי לא יאהבו את הקמח מעל.

קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:49 pm

ברור שאפשר

עלמה מרץ 21, 2020 at 4:43 pm

היי קרן,
הבצק יצא לי קצת דביק זה בסדר?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 4:53 pm

תוסיפי קצת קמח ואל תילחצי
במהלך ההתפחה הוא שותה מים

Reply
עדן יולי 2, 2020 at 8:13 pm

היי קרן,
אם זה ישב בהתפחה במקרר כ15-16 שעות. זה בסדר או יותר מידי?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 8:15 pm

אין בעיה להשאיר את הבצק לתפוח עד 24 שעות במקרר

Reply
דפנה יולי 3, 2020 at 3:06 pm

ואם הבצק בחוץ – יש עניין של התפחת יתר? נגיד בהתפחה ראשונה יותר משעתיים, או בהתפחה של הכדורים יותר מחצי שעה?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 4:27 pm

תלוי ממש כמה יותר משעתיים, לא צריך להמשיך בחוץ תמיד אפשר להכניס למקרר

א מרץ 21, 2020 at 6:41 pm

אשר להשאיר לתפיחה המקרר לכל הלילה?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 6:44 pm

בטח

Reply
פנינה בן שלום אפריל 16, 2020 at 11:40 pm

חצי כוס סוכר, היא יוצאת מתוקה? אנחנו פחות אוהבים

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 11:43 pm

לא יוצאת מתוקה

Reply
ענבר מאי 21, 2020 at 6:05 pm

אם מתפיחה לילה במקרר, בעצם יש רק התפחה אחת במקרר, והחלוקה לכדורים נעשית בבוקר לפני האפייה?
אם כן, לתת לכדורים זמן לתפוח בבוקר ואז לקלוע ולאפות?
תודה!!

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 6:26 pm

כן

Reply
ענבר מאי 21, 2020 at 6:30 pm

תודה (:
כמה מים צריך להוסיף אם עושים מקמח חיטה מלאה/ערבוב עם שיפון וחיטה מלאים?

איילת יולי 9, 2020 at 4:28 pm

היי קרו אהובה האם ניתן להשתמש עם קמח שמרים יש לי במקרה חבילה בבית שהייתי רוצה לנצל

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 5:20 pm

ברור שאפשר

Reply
סיוון מרץ 21, 2020 at 8:25 pm

אין לי מיקסר , מה עושים ?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 9:07 pm

אפשר ללוש ידנית לישה רצופה 10-12 דקות

Reply
אמיר שלו מרץ 24, 2020 at 10:50 pm

מתכון אחלה של אחלה
למה בעצם צריך את הקימוח ?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2020 at 5:03 am

כי זה יפה ?
בעצם אין ביצה או מים לא שומשום או פרג אז זה בכל זאת מוסיף למראה החלה

Reply
יעל אפריל 4, 2020 at 4:14 pm

היי קרן!
החלה יצאה מדהימה בפעם הראשונה שהכנתי אותה (וזו החלה הראשונה שהכנתי אי פעם!) אך בפעם השניה משהו השתבש והבצק פשוט לא התמסר.
בשתי הפעמים לשתי לישה ידנית כי אין לי מיקסר. בפעם הקודמת השתמשתי רק ב2 כוסות מים ואילו הפעם המשכתי להוסיף והבצק הרגיש יבש ומתנגד כזה. (לשתי 20 דק׳)

קיוויתי שישתפר לאחר התפחה אבל הוא נשאר לא נוח, התוצאה יצאה בסדר אבל מאוד שונה מהחלה הקודמת.
יש לך טיפים או רעיון מה היתה הסיבה? (השתמשתי בקמח לבן פשוט בשתיהן אך הפעם של חברה אחרת(

תודה מראש!

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 4:30 pm

ייתכן שזה הקמח, ויכול להיות גם שמרים, ועוד פרמטרים שקצת שינו את המשחק עם הבצק הזה
נסי להכין שוב עם הקמח שאיתו הכנת לראשונה, קמח מנצח עדיף לא להחליף

Reply
איילתהשחר Ayelet אפריל 17, 2020 at 10:27 pm

אפשר למרוח אותן גם בביצה? או רק מים יעשו את ההשחמה הקלה ?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 11:03 pm

אין מים או ביצה בחלות האלו
אבל אפשר למרוח ביצה

Reply
איילתהשחר Ayelet אפריל 18, 2020 at 3:17 am

אה גרנד שאפו !!! יאמי !!!
הכנו חצי כמות ( אבל את הסוכר השארנו כמו במתכון כדי שתצאנה מתוקות ) והן אכן יצאו כל כך רכות וטעימות ! !
תודה לך על מתכון מדויק וטעים

Reply
Maya Moran Harush מרץ 21, 2020 at 8:46 pm

כמה כוסות מים זה ?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 9:06 pm

עד 2.5 כוסות

Reply
Lea אפריל 16, 2020 at 11:30 am

היי תודה על המתכון
על איזה מצב הכי טוב לאפות בתנור כדי שיהיה קריספי למעלה?
על חום תחתון עליון או אורכו?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 12:43 pm

עליון תחתון

Reply
עפרי מאי 1, 2020 at 10:29 am

היי קרן, אפשר לשים במקום הקמח שומשום?
מעל החלות

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 10:49 am

בטח מים ושומשום או ביצה ושומשום

עפרי מאי 1, 2020 at 10:29 am

היי קרן, אפשר לשים במקום הקמח שומשום?
מעל החלות

Reply
sofia matushevaky אפריל 24, 2020 at 11:28 am

הי:)
ניתן להשתמש בקמח מלא?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 11:31 am

כן, עדיף 50% מלא ולבן

Reply
רחלי מרץ 21, 2020 at 9:19 pm

קרן האם אפשר עם קמח מלא

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 10:26 pm

אפשר ולהוסיף עוד נוזלים לבצק

Reply
סופי מרץ 26, 2020 at 11:27 pm

אצלינו אוהבים חלה מתוקה , האם היא יוצאת מתוקה ?
או שלהוסיף עוד סוכר ?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 6:56 am

היא לא יוצאת מתוקה, תוסיפי לפחות 1/2 כוס

Reply
רחל פתאל אפריל 20, 2020 at 4:34 pm

תודה רבה. בוצע יצא נפלא גם לחמניות ההמבורגר,
מתכונים ברורים ידידותיים.

Reply
ארבל מאי 20, 2020 at 9:00 pm

היי קרן,
אם אני רוצה לעשות חלה מתוקה כמה סוכר אני צריכה להוסיף?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 9:51 pm

לפחות 1/2 כוס

Reply
Dikla Yinon יוני 5, 2020 at 7:11 pm

היי קרן תודה על המתכון, איפה אני יכולה למצוא הסבר / סרטון לקליעה 4 צמות?

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 7:41 pm

הי
אצלי בהיילייטס באינסטגרם

Reply
נאוה מרץ 21, 2020 at 9:29 pm

הי קרן
נראות יפהיפיות
רציתי לשאול ספציפית לגבי קמח איזה קמח מתאים? קמח.לחם או קמח חלות או רב תכליתי?

תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 10:26 pm

כל הקמחים שציינת טובים

Reply
ליאל מרץ 21, 2020 at 10:05 pm

היי קרן אני מכינה את החלות שלך מקמח פיצה והם מושלמותתתת יותר טעימות מהחנות (אין מישהו שלא אמר 😉
מה עדיף? חחח אני יודעת שזה שאלה קשה… השאלה אם כדאי לנסות משהו אחר או שפשוט שניהן מומלצות?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 10:26 pm

שתיהן מומלצות ! נסי גם את זו

Reply
אורית יולי 12, 2020 at 7:45 pm

פשוט מתכון מושלם !!! מה עוד להוסיף ולומר?! כלום. רק לציין שכף.שמרים
החלפתי בשליש פלוס כוס מחמצת …ופשוט יצא… מושלם. קרןצאת פשוט קרן קסם ( פוני קטני בהשפעת הילדים)

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 8:25 pm

את מהממת ושמחה לשמוע שעבד טוב עם מחמצת

Reply
שרון מרץ 21, 2020 at 10:49 pm

חייבים להפריד לכדורים לפני התפחה ראשונה? (במידה ואני רוצה לעשות את המתכון להפרשת חלה)

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 11:11 pm

חלוקה לכדורים נעשית אחרי ההתפחה הראשונה ולפני השנייה

Reply
מיכל מרץ 22, 2020 at 8:06 pm

היי קרן, לא צריך למרוח ביצה,?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2020 at 9:02 pm

לא

Reply
גיל מאי 1, 2020 at 10:26 am

היי קרן, אפשר לשים מעל החלות דברים אחרים ללא הקמח?
למשל שומשום?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 10:50 am

מים ושומשום או פרג או מה שאוהבים
או ביצה ומה שאוהבים

Reply
נורית כהן מרץ 25, 2020 at 12:25 pm

כמות זהה אם משתמשת בשמרים טריים?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2020 at 4:46 pm

בשמרים טריים משתמשים בכ 50 גר (קוביה או שקית שמרית )

Reply
לירון מרץ 25, 2020 at 10:48 pm

היי קרן!
אם רוצים להתפיח ללילה, האם זה אחרי הקליעה?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2020 at 11:25 pm

לפני קליעה
התפחה ראשונה במקרא

Reply
בת-אל מרץ 26, 2020 at 9:28 am

היי קרן תוכלי לשלוח בבקשה את המידות המדויקות לפי חצי ק״ג קמח?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 10:39 am

פשוט לחלק הכל בחצי

Reply
ארכימדס מרץ 27, 2020 at 6:12 am

שאלה מצוינת תודה בת אל!

Reply
אורית מרץ 26, 2020 at 7:49 pm

איך הן בהקפאה??

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 7:57 pm

אם מקפיאים אותן טריות אז אחלה

Reply
Maya Crabtree מרץ 27, 2020 at 12:09 pm

היי קרן,
אם אני משתמשת בשמרים טריים בואקום, מה ההמרה?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 12:14 pm

50 גר שמרים טריים

Reply
קארין מרץ 27, 2020 at 11:14 pm

אפשר להשתמש בקמח שמרים או רק קמחים רגילים?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 6:49 am

אין בעיה להשתמש בקמח שמרים

Reply
אבנר מרץ 28, 2020 at 9:46 am

את מדהימה כל פעם מחדש בריאות ואושר יהיו מנת חלקך.

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 10:30 am

תודה אבנר

Reply
חני מרץ 29, 2020 at 2:34 am

הכנתי והן יצאו כל כך טעימות!!!
רכות מבפנים, קצת קראנצ׳ מבחוץ,
וכאלה יפיפיות!
מתכון מושלם, תודה כל כך

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 7:53 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
לימור אפריל 4, 2020 at 11:19 am

היי קרן,
אם אני רוצה להכין כמות מחצי קילו קמח, איך לפעול לגבי שאר המרכיבים?
קילו פשוט מרגיש לי כמות גדולה מדי, אנחנו שני מבוגרים וילד 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 12:02 pm

ממש פשוט, לחלק הכל בחצי בלי בעיה

Reply
לימור אפריל 4, 2020 at 12:06 pm

תודה 🙂

Reply
ליאור אפריל 23, 2020 at 9:51 pm

היי קרן,
אני מעוניין להכין חלה אחת, ניתן לחלק את כל הכמויות ב-3 ?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 9:54 pm

תחלק בשניים ותכין אחת גדולה

Reply
מיה אפריל 10, 2020 at 2:04 pm

החלה הכי טובה בעולם!
וואו!

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 3:09 pm

תודה יקרה

Reply
רותם אפריל 16, 2020 at 3:13 pm

הי קרן האלופה, הכל ככ יפה ומזמין
מה דעתך על ערבוב קמחים, חצי לבן וחצי כוסמין. הולך?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 3:48 pm

תמיד!

Reply
לירון אפריל 17, 2020 at 8:01 am

הי קרן, מלח וסוכר מוסיפים ביחד בהתחלה? לא מוסיפים מלח בסוף הלישה כדי שלא יהיה עם השמרים בהתחלה? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 8:04 am

כשמדובר בשמרים יבשים לא צריך, את יכולה להשאיר את המלח גם לא בעיה

Reply
אריאלה אפריל 17, 2020 at 10:36 am

היי! זה נראה מדהים!
אפשר להחליף לקמח מלא וסוכר דמררה?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 12:04 pm

כן
אבל אז הבצק צריך עוד נוזלים

Reply
ANAT FABER יוני 5, 2020 at 3:58 pm

הי קרן , תודה על מתכון מעןלה !!! כדי לשמור על הפריכות של החלה, לאחר שהיא יוצאת מהתנור לעד להגשה , איך לשמור על החלה ? תחת מגבת ? או בלי כלום ? ישבערך שעתיים מהרגע שהיא מוכנה ועד לארוחת הערב

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 5:09 pm

מגבת זה מעולה

Reply
סיגלית אפריל 17, 2020 at 12:40 pm

וואו! עשיתי הרבה חלות. עם חמאה בלי חמאה, עם יותר סוכר פחות סוכר..
כאלה יפות וטעימות עוד לא עשיתי!!

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 3:44 pm

תודה!!!

Reply
הגר אפריל 17, 2020 at 8:32 pm

תודה על המתכון.
הבצק יצא לא גמיש במיוחד וממש השקעתי ב״להגמיש״ אותו.
שמתי 2 כוסות מים, כדאי לפעם הבאה להוסיף עוד חצי כוס, זה יעשה את ההבדל?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 9:23 pm

לא חושבת שהוא צריך ככ הרבה מים, נסי להחליף קמח

Reply
ANAT FABER מאי 8, 2020 at 1:26 pm

הי קרן . תודה רבה על מתכון מושלם !!! בפעמיים הראשונות שהכנתי יצא מושלם עם קראסט מטורף למעלה ורכה רכה מבפנים. אבל בפעמיים האחרונות כל החלה רכה , ללא קראסט בכלל… גם החוץ רך… את יודעת למה ? מה קרה בפעמיים האחרונות ?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 3:58 pm

החלפת קמח?

Reply
עדי אפריל 18, 2020 at 1:35 pm

היי קרן,
ראיתי ושמרתי את המתכון ועשית ממש חשק לעשות (השבוע לא הספקתי לעשות כי לא היה לי קמח).
הוא נראה מדהים ונוח.
רציתי לשאול איך אפשר לשמור על הרכות שלהן ביום למחרת ואיך היית ממליצה לשמור אותן?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 2:38 pm

לעטוף היטב בשרית ניילון שלא ייכנס אויר אחרי שמצטננות והן בטוח יישארו טריות

Reply
שושי מאי 11, 2020 at 12:02 am

היי קרן
אפשר לעשות עם הבצק הזה את הלחמניות קשר שלך ?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 12:22 am

בטח

Reply
שני אפריל 23, 2020 at 9:47 am

היי קרן, לא שמים את המלח אחרי לישה? מלח לא הורס שמרים?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 10:49 am

לא כשמדובר בשמרים יבשים

Reply
עדי אפריל 18, 2020 at 3:33 pm

אבדוק ואאמץ את השיטה, תודה רבה על המענה.

Reply
שחר אפריל 24, 2020 at 1:09 pm

היי קרן, האם אפשר לקחת חלק מהבצק ולעשות ״שמרים שוקולד״?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 1:17 pm

לא זה לא בצק שמתאים לעוגת שמרים

Reply
עדי אפריל 25, 2020 at 3:06 pm

החלות הכי טובות (ויפות) שהכנתי! תודה על מתכון נפלא!

Reply
debbie אפריל 27, 2020 at 12:24 am

hi keren!
is it possible to freeze the dough? If yes, at which moment ?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 6:29 am

Yes, after the first rise
Split into 2-3 balls and wrap with plastic wrap
Than you can use up to 3 months

Reply
לירון אפריל 28, 2020 at 7:57 pm

היי קרן! מזל טוב!
האם החלה תעבוד עם דבש במקום הסוכר? אם כן, מהי הכמות?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 6:39 am

אפשר להמיר לדבש (1/3 כוס) ולקחת בחשבון שהבצק יוצר דביק מהדבש וצריך יותר סבלנות לעבוד איתו

Reply
רותי דביר אפריל 29, 2020 at 12:42 pm

היי קרן
קודם כל תודה על כל המתכונים השווים וההוראות המדויקות
מברכים אותך כאן בכל ביס וביס
לגבי החלות –
א.מבחינת המיקום בתנור מה עדיף באמצע או במדף תחתון ?(תנור בילד אין קטן מהסטנדרט )
ב.לגבי הרצועות -מה גורם להן להיראות אצלך עם מרקם ככ חלק ואחיד ובגלל זה לתוצאה מושלמת
האם את לשה כל כדור לפני שאת מכינה רצועה ?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 12:58 pm

תודה רותי
אני אופה בדרך כלל באמצע התנור
המרקם החלק של הרצועות מגיע מלישה כמו שצריך, ומהתפחות נכונות ובסוף מרידוד נכון, ואני תמיד מוציאה אויר לכדור ואז לרצועה

Reply
שרה מאי 6, 2020 at 7:57 am

טוב, זאת החלה הקבועה שלי כבר חודש וחצי, מידי שישי. בעיני זה המתכון שהכי מתקרב לחלת וז'ניץ מבני ברק. תודה רבה רבה קרן!

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 8:15 am

איזה כייף לי שרה תודה

Reply
סיון מאי 8, 2020 at 4:38 am

האם אפשר להכין את החלה עד ההתפחה האחרונה ולשמור במקרר, ולמחרת בבוקר רק לאפות אותה כדי שתהיה טריה וחמה?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 8:31 am

לא
אפשר להתפיח בצק במקרר אבל אחרי קליעה אפשר רק להקפיא ואז להפשיר ולאפות

Reply
נועה מאי 20, 2020 at 1:46 pm

היי קרן,
החלה יפייפיה!
רציתי לשאול כמה שאלות ואולי תוכלי לעזור:
1. בנוגע למתכון, מה משך הזמן המקסימלי להתפחה השנייה אחרי עיצוב החלות?
2. ראיתי בכמה מקומות שיטת התפחה שבה התפחה הראשונה ממש קצרה (20 דקות) ואז בין עיצוב לעיצוב יש התפחה ומנוחה של 10 דקות ורק אחרי העיצוב הסופי התפיחו לשעה וחצי… אז רציתי לשאול אם את מכירה ויודעת מה ההיתרונות של השיטה הזו לעומת השיטה "הרגילה"?
תודה מראש!!!

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 3:16 pm

תשובות
1. תלוי ממש במזג האויר-עד שעה במטבח אם לא חם אצלך
או יותר זמן במקרר
2. שתי השיטות אחלה תנסי את שתיהן ותראי מה את יותר אוהבת

Reply
מאיה מאי 28, 2020 at 3:25 pm

היי קרן מתכון מנצח (כמו כל השאר בבלוג)
מכינה 2 חלות מהמתכון שאחת מיועדדת להערב והשנייה למחר בצהרים..היית ממליצה לאפות את שתיהן היום ולשמור אותה בניילון נצמד אחרי קירור עד למחר? או להקפיא אותה אחרי התפחה שנייה וקליעה ומחר בבוקר להפשיר ולאפות?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 4:31 pm

עונה לך גם פה :-)) שתי האופציות אחלה

Reply
רוני יוני 4, 2020 at 9:18 am

יש קמח מסוים שאת ממליצה עליו לחלות?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2020 at 11:57 am

בטח, קמח פיצה קמח לחם קמח חלה אחלה קמחים
עובדת רק עם הטחנות הגדולות

Reply
Chen יוני 11, 2020 at 10:55 am

אפשר להחליף שמן קנולה בשמן זית?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 11:49 am

כן

Reply
שרית יוני 17, 2020 at 8:12 pm

היי קרן,
יצא מצב שבאמצע של החלה,היה פס לאורך שלא היה ממש אפוי… מה אפשר לעשות כדי להימנע מכך?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:38 pm

לאפות יותר זמן

Reply
ליאת ס יוני 26, 2020 at 12:25 pm

הכנתי הבוקר את החלות ויצאו אליפות! עוד מתכון מנצח שלך! הכנתי עם קמח כוסמין לבן, יצא רך וטעים טעים , המון תודה!

Reply
קרן אגם יוני 26, 2020 at 3:13 pm

אלופה

Reply
מיכל יולי 3, 2020 at 11:46 am

היי אפשר להקפיא לאחר אפיה?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 2:48 pm

בטח
לעטוף היטב

Reply
ליאת יולי 3, 2020 at 12:27 pm

הי קרן, היום הכנתי את המתכון שוב אבל הפעם עם קמח לחם,( פעם קודמת אפיתי עם קמח כוסמין ויצא מושלם) יצאו טעימות אבל מעט דחוסות ופחות אווריריות מפעם שעברה. מה יכולה להיות הסיבה? למה פעם החלה יוצאת ככה ופעם ככה?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 2:48 pm

בעיקר סוגים של קמח וכמות נוזלים

Reply

Leave a Comment