הדבר שהכי מלחיץ אותי בראש השנה, זה שהקיץ תיכף מתחלף במילה סתיו
ששעון חורף נושף בעורפי, ששוב אצטרך להוציא מעילים מהחלק העליון של הארון,
לקנות לילדים בגדי חורף, כי שוב עם גדלו, ושבעצם, בקרוב מאוד, ואולי לא ככ כזה קרוב,
לא יהיה פה שוב לכמה חדשים, קיץ. ובשבילי קיץ זו הנשימה שלי.
למרות שבעצם…. בספטמבר אולי תתחיל לרדת קצת הלחות, כי בינתיים לא אפשרי בכלל
לשבת בחוץ, גם לא בשעות השקיעה והערב, והמזגנים עובדים 24/7 כמו שלא עבדו באף שנה.
ובים יהיה חם אבל לא מדי, ושתמיד אני יכולה לנסוע לקבל עוד קצת קיץ באילת או בסיני.
ואז אני נזכרת בחולצות ארוכות , ורוח נעימה, וכוס תה של סתיו, ועוגיות של יום כיפור,
בגדים לבנים, גפילטע פיש של אמא, מרק עוף וכבד קצוץ וחזרת!
וחושבת על כל הדברים הטובים שאני יכולה לאחל לי ולכם לשנה החדשה, ולהיזכר איך תמיד בסתיו
יש תחושה שהשנה, זו שנה שמתחילה טוב, ואולי נעשה שלום עולמי, ולא יהיו יותר בעולם פשעים,
מלחמות, אסונות ומחלות. כן אני כזו, תמיד מתגנבת לי האופטמיות כשמגיע ראש השנה.
וגם אם אני חיה בסרט, לפחות אני חיה אותו טוב פעם בשנה, כי בלי אופטמיות, אין לנו
מה לחפש פה, אנחנו חייבים תמיד לחשוב חיובי, אפילו שאחכ הוא קצת מתחלף כשעוברים
החגים ואנחנו נכנסים לשגרה, ואולי האמת חוזרת אלינו, והלחץ, והחיים, ואולי לא כל מה שביקשנו
קורה מיד, אבל אני מאמינה שאם נכוון לשם, זה יקרה.
עוד לא מאחלת לכם שנה טובה, רק משתפת קצת בלופ שלי של כל שנה, ומכינה לכם חלת
דבש מתוקה ויפיפיה מקושטת בשקדים. שתככב על שולחן החג.
חלה מתוקה חגיגית לראש השנה/ 2 חלות גדולות (פרווה)
(בסוף המתכון למטה יש גרסת לחמניות)
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/ קמח פיצה/ או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן
1/3 כוס (120 גר׳) דבש
2 ביצים גודל L
כף מלח דק
1/3 כוס (65 גר׳) שמן קנולה
2.5 כוסות (600 מ״ל) מי ברז
לציפוי:
חלמון ביצה
טיפה מים
חופן שקדים פרוסים
להברשה אחרי אפייה:
5-6 כפות מים רותחים
3 כפות דבש
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח מלח שמרים יבשים וסוכר
מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים ביצים,דבש ושמן קנולה.
מוסיפים מים, תחילה מחצית מהכמות ואז לאט לאט את יתרת המים עד שהבצק מתגבש
לכדור (אל תמהרו למזוג את כל כמות המים בבת אחת, ייתכן והבצק שלכם לא זקוק לכל הכמות)
לשים את הבצק למשך 8-12 דק׳ עד שמתקבל בצק חלק וגמיש הנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כדי שיצופה כולו בשומן.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמבגבת ומניחים להתפחה ראשונה כשעה וחצי שעתיים
עד שהבצק תפח.
מוציאים את האוויר מהבצק על משטח נח לעבודה, ושוקלים אותו. מחלקים את המשקל בשמונה.
קורצים מהבצק 8 חלקים שווים בגודלם, (אצלי כל חלק שקל 230 גר׳)
ומגלגלים אותם לכדורים. מניחים את כדורי הבצק
על תבנית גדולה מעט משומנת ומכסים במגבת למנוחה של 20 דק׳.
על משטח נח לעבודה משטחים בעזרת הידיים כל כדור בצק ומגלגלים אותו לרצועה ארוכה
באורך 60 ס״מ.
קולעים חלה עגולה מכל ארבעה רצועות (הנה וידאו שמדגים איך)
מניחים על תבנית תנור.
ומניחים להתפחה למשך חצי שעה עד שעה עד שהחלות תפוחות וגדולות.מכוסות במגבת.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את החלות בביצה טרופה,מפזרים פרוסות שקדים
אופים כ 35 דק׳ עד שהחלות שחומות מלמעלה וגם בתחתית שלהן.
בזמן שהחלות בתנור מכינים סירופ סוכר:
בקערה מערבבים מים ודבש
כשהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותן בסירופ.
כשהן מצטננות מכסים אותן במגבת כדי שלא יתייבשו.
להכנה של תבנית לחמניות, אפשר לשקול כמה כדורים של 110 גר׳, ולגלגל אותם ללחמניות עגולות
יפות, להניח בתבנית ולאפות.
**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח לחם/חיטה/כוסמין מלא
**ניתן לוותר על הדבש או להמיר בסילאן או בסוכר חום
**שמן קנולה ניתן להמיר בשמן זית
** אפשר לוותר על הביצה ולהמיר בעוד 2 כפות שמן
**אפשר להבריש את החלות רק בביצה בלי התוספות
**אפשר לוותר על ההברשה בביצה ולהבריש במים במקום.
93 Comments
היי קרן,
אפשר להשתמש בקמח מניטובה? עדיף?
אפשר חצי מהכמות
כן הוא נהדר
תודה על מתכון מאד מוצלח!
שנה טובה ומתוקה!
הי הכנתי לראש שנה עם שמן זית המקום קנולה. הייתי צריכה שתי כוסות מים במקום 2.5 עד שהבצק נפרד מהדפנות. תודה על המתכון המדויק. יצא מעולה ונטרף ! שתהיה שנה מתוקה ובשורות טובות בקרוב❤️
תודה שני, שנה טובה
שלום קרן! אני רוצה שהתוצאה תצא לי בדיוק כמו שלך, לכן אשמח לדעת באיזה סוג קמח את השתמשת, ושל איזו חברה. בנוסף, במתכון כתוב שהכדורים צריכים לשקול 230 גרם, אבל בסטורי אמרת 200 גרם, מה את ממליצה? (גם לגבי הלחמניות, כתבת 110 אומרת 80) תודה מראש ❤️
משתמשת אך ורק בקמחים של הטחנות הגדולות של א״י, חלות מכינה מקמח פיצה או קמח לחם או קמח חלה ולפעמים מערבבת פיצה עם לחם 50%-50%
ככל שרצועות הבצק שוקולות יותר כך החלה גדולה יותר אז זו החלטה שלך
האם ניתן להתפיח במקרר ללילה
היי קרן, האם אפשר ללוש את הבצק ביד? אם כן לכמה זמן?
בהחלט אפשר למינימום 10 דק׳
כן אפשר להתפיח לילה במקרר כשהבצק מכוסה בניילון
אם אני רוצה להכין בלי ביצים בכלל להחליף ב2 כפות שמן או 2 כפות לכל ביצה?
2 כפות לכל ביצה
תודה על מתכון מאד מוצלח!
שנה טובה ומתוקה!
שנה טובה דורית
אפשר להקפיא?
בטח
אם רוצים את החלה לא פרווה אפשר להחליף בחלב?תודה
כן
חום עליון ותחתון? טורבו?
עליון תחתון
קרן הי
האם ניתן להתפיח במקרר ללילה?
ענית אבל לא ברור אם התכוונת למקרר או להקפאה?
תודה
אפשר להתפיח בצק כל הלילה במקרר בהחלט, לא קשור להקפאה
היי קרן מקסימה כיף לראות את היצירות שלך אין כמוך ובקשר לחלה והלחמניות את אופה באפיה רגילה או בטורבו תודה
תודה! תנור על מצב עליון תחתון לא בטורבו
היי קרן,אנסה את מזלי, אם תספיקי לענות לי עד הבוקר..אני מכינה קבוע את החלה שלך, שמרטיבים רק במים, ללא הביצה מלמעלה וככה בדיוק אני אוהבת את זה.
כשזה חלה מתוקה זה גם יצא ככה קראנצ'י או שכל הדבש וכו עושה את מיש מש?
יזרום עם שומשום? אין לי שקדים..
הכל זורם
היי קרן, הבנתי שלא מומלץ לשים את המלח יחד עם השמרים אז אשמח להבהרה בנושא. כי פה אני רואה שרשמת ששמים אותם באותה נגלה.
תודה
אין שום בעיה למלח ושמרים יבשים יחד
אם רוצים להתפיח במקרר ללילה , להכין רגיל עד שלב התפיחה?
תודה
להכין בצק ולהכניס למקרר
היי אפשר להשתמש בסילאן במקום דבש? אותו יחס?
אפשר להשתמש בקמח חלות עם שמרים? לא להוסיף שמרים בכלל או להוסיף חצי?
אפשר להמיר את הקמח והשמרים בקמח שמרים אין בעיה
היי קרן
הכנתי את הבצק ואחרי שעתיים הוא לא הכפיל את הנפח. האם תקין? כמה צריך לתפוח? האם אפשר להאריך את ההתפחה הראשונה עד שיכפיל את הנפח?
תודה מראש ושנה טובה
אפשר להוסיף קצת אבל לא להגזים שהבצק לא יסבול מהתפחת יתר . זה בצק כבד יחסית לא תופח כמו חלות אחרות
הי
הקישור לוידאו הוא לחלה עגולה משמונה רציעות. החלה שלך נראית אחרת..
אפשר הסבר לאופן הקליעה?
תודה רבה! ושנה טובה
הקישור הוא לארבע רצועות תראי את כל הסרטון
הלינק מוביל לסרטון חלות של מיכל
ראיתי עד הסוף… אין עם ארבע רצועות…
צפיתי שוב עכשיו יקירתי אני לא ככ יודעת מה השתבש לך
היא מחלקת לשמונה ואז קולעת כל ארבע לחלה הבקשה תצפי שוב עד הסוף או שתחפשי ביוטיוב חלה עגולה מארבע רצועות
בהצלחה
תודה רבה על המענה!
אני יודעת להכין חלה עגולה מארבע רצועות.
פשוט אצלך בתמונה זאת נראית קליעה אחרת.
נסתפק בזה…
שוב תודה ושנה טובה
נראה כרגיל מהמם! האם אפשר לאפות כלחמנית חלה מתוקה. אם כן מה משקל של כל לחמניה? וגם מה יהיה אז זמן האפייה? תודה ושנה טובה ומתוקה
אפשרי לגמרי, 110 גר׳ ללחמניה או 100 לטיפה קטנה יותר, זמן אפייה 15-20 דק אבל כל תנור יגיב קצת אחרת תבדקי אחרי 10 דק מה המצב
היי
אני נהנה מהמתכונים הנפלאים שלך. האם כמות המים נכונה? אני כבר בפעם השנייה מוסיף רק כ 400 גרם ועדיין הבצק רטוב. החלה יוצאת מעולה אבל מעט קשה לקליעה. תודה וחג שמח
נכונה לגמרי ומשתנה מפעם לפעם⭐️
תתחיל מחצי כמות ולאט לאט להוסיף רק במידת הצורך
באיזה גודל תבנית יש להשתמש?
קוטר 28/30
האם אפשר להקפיא לפני התפחה שניה ואז יום לפני ערב החג להוציא למקרר ובבוקר לאפות?
כן אבל לוודא שתפחה היטב לפני אפיה
היי קרן, תודה רבה על המתכון, בול בזמן!
אם אני רוצה להכין את הלחמניות מראש לקראת החג,
באיזה שלב הכי כדאי להקפיא אותן כדי שהטעם יישמר כמה שיותר טרי-
להקפיא אחרי התפחה ראשונה/שנייה/מייד אחרי האפייה/אחרי שמצטננות?
אשמח לעצתך
לאחר אפייה לצנן מעט ואז להקפיא
תודה רבה! חג שמח (:
היי קרן מה לדעתך מקסימום הזמן שניתן להשאיר את הבצק לתפיחה ראשונה במקרר? בנוסף, האם ממיסים יחד את המים והדבש או רק מערבבים?
תודה וחג שמח!
20-22 שעות במקרר
אין צורך להמיס את המים והדבש
היי קרן,
נראית חלה מושלמת לחג! אם רוצה ללכת על גרסת הכדורים הנתלשים, עדין יצאו לי 2 חלות?
כמה זמן התפחה שנייה וכמה זמן אפיה?
תודה ושנה טובה
הי
כן כמות החלות תלויה בכמות הכדורים והתבניות שתכיני אבל שתיים גדולות זה בטוח
התפחה שניה לפחות 30 דק
אפייה 25 דק בערך אבל להיות עירנית ליד התנור
איזה מטריפות יצאו!! עשיתי חלה קלועה רגיל לערב שישי ואחת עגולה לערב החג. יצאו מושלם וכ"כ טעים!!
תודה רבה ושנה נפלאה שתהיה
תודה עירית
היי קרן אם אני צריכה להשתמש בשמרים טריים ולא יבשים, מה תהיה הכמות?
תודה לך❤️
כף שמרים יבשים = 25 גר טריים
היי קרן כל המתכונים בבלוג מעולים!!
באיזה מצלמה את משתמשתלצילום האוכל?
קנון
קרן,
יש לי את המיקסר דאבו, ובדאבו מכניסים רטוב לפני יבש. האם ההנחיות הן שונות? האם לשים את כל כמות המים מלכתחילה?
ההנחיות בדיוק אותו דבר
לא כל המים בבת אחת
אם אני משתמשת בקמח לחם- לשים קילו ממנו או חצי קמח לחם וחצי קמח רגיל? ועם קמח לחם שמרים כרגיל?
תודה רבה
אפשר מאה אחוז קמח לחם השמרים כרגיל
מה גודל התבניות שהשתמשת בהן?
היי ראיתי שבמתכון יש 2 כפות שמרים ותמיד כשאני שמה כמות כזאת של שמרים יוצר לחלות טעם חזק של שמרים, אני עושה משהו לא נכון או שאולי יש דרך לשנות את זה?
תנסי להחליף סוג של שמרים אולי את גם מאלו שקצת יותר רגישים לריח
את מתכוונת לחברה אחרת או לשמרים טריים ? אם לשמרים טריים אז כמה שמים?
יבשים אחרים
היי קרן,
אפשר לוותר על הסוכר ולשים רק את הדבש?
כן אבל היא תצא פחות מתוקה
היי כתבת שתי כפות שמרים ותמיד כשאני שמה כמות כזאת של שמרים אז לחלות יש טעם חזק של שמרים, יש דרך לשנות את זה? או שאולי אני מכינה לא נכון?
הי קרן,
אם אפיתי היום ואני רוצה להגיש אותן רק מחר, עדיפות להקפאה או לשמור עטוף בחוץ?
ניילון נצמד לאטום
עשיתי והיא מושלמת
עשיתי 2 ענקיות מקילו קמח ואחי לקח לי אחת
גם אח שלי ץמיד לוקח לי אחת
היי קרן,.הבצק יצא מדהים ותפח נהדר. האפייה בתנור אפיתי עד שיא שחום יפה כמו בתמונות שלך, אבל לצערי מבפנים החלה הייתה בצקית ממש ולא נאפתה כמו שצריך. מה עשיתי לא נכון?
ייתכן ולא התפחת מספיק זמן התפחה אחרי קליעה ואולי בלי קשר אצלך בתנור היתה צריכה יותר זמן אפייה בטמפטרוה מעט נמוכה יותר
היי קרן
אם אני מעוניינת לשים חלב במה אני מחליפה את זה? וגם במקום שמן חמאה?
לא הבנתי את השאלה לגבי החלב, לגבי חמאה במקום שמן אפשרי
הי קרן – אפשר לאפות את החלה כשושנים? אני צריכה חלת דבש אפויה בצורת שושנים לגן של בתי. בכוונתי להשתמש באותו מתכון שלך, לרדד את הבצק, לקרוץ עיגולים ומ4 עיגולים ליצור שושנה. ולאפות בתור קאפ קייק. דעתך?
נשמע מעולה
מתכון מושלם! אני מהנוטות לפקשש מאפים, אבל יצא כל כך טוב! תודה ושנה טובה
שמחה לשמוע
היי קרן.
ראיתי את ההערה במתכון לגבי הכנת לחמניות. במידה ואני רוצה לעשות את החלה כחלת כדורים שימלאו תבנית עגולה, ולא לחמניות בודדות, האם הכמות מספיקה לשתי תבניות 26? אולי 24?
באיזה משקל היית ממליצה לעשות כל כדור?
תודה רבה מראש!
שלום קרן,
איך ניתן להמיר לקמח כוסמין 80 אחוז?
תודה מראש.
אין בעיה להמיר ולהוסיף מעט מים
היי קרן, 2 שאלות 🙂
האם אפשר להחליף את הקמח לקמח כוסמין לבן 80%?
שאלה נוספת, אם אני משתמשת בקמח תופח האם אני צריכה להוסיף שמרים?
תודה רבה!
אפש רלהחליף לכוסמים ולהוסיף מעט מים במידת הצורך כדי שהבצק יהיה אלסטי וגמיש ולא יבש
לא משתמשים בקמח תופח לשמרים
מתכון מעולה אני מכין את זה אפשרות שיש לי
תודה ערן