לחמים ומאפים

חלה עגולה מתוקה

יוני 30, 2021 77 Comments

בתחילת דרכי בעולם האפייה הכנתי רק חלות עם ביצים, לא ידעתי אז משהו אחר

אפיתי בכל סופש המון חלות וחילקתי לחברים

קיבלתי עליהן מלא מחמאות ואני זוכרת שמישהי אפילו פעם השתחוותה לי

אהבתי ממש את המראה שלהן ולמדתי לקלוע חלות עגולות, וחלות מארבע רצועות ועפתי על זה.

ואז הכנתי יום אחד בייגלה ירושלמי וקלעתי אותו לחלה

והבצק היה בלי ביצים בבצק ובלי ביצה למעלה, רק מים

והתאהבתי בבצק ההוא ממש, והפכתי לפרזנטורית שלו.

ובמשך שנים הכנתי רק חלות טבעוניות מדהימות!

והמון אנשים מכינים מהבלוג את החלה המקומחת, וחלת הבייגלה, חלה מקמח פיצה או חלה מרובעת

אבל המון אנשים מבקשים ממני חלה מתוקה.ובשבילי חלה מתוקה היא חלה של תחילת הדרך

חלה עם ביצים ומרקם קצת של עוגה, עם ביצה למעלה שמשחימה אותה יפה כזה ומלא שומשום מתקתק.

השבוע הכנתי שתי חלות מתוקות עגולות

ובבית היתה עליהן התנפלות

והן היו כל כך טעימות

ונזכרתי כמה זה טעים חלות רכות כאלו עם מרקם קצת עוגתי

מתוקות במידה וכתוב להן על המצח: כאן יום שישי

הילדים טרפו והרגשתי שהלב שלהם יוצא, למשהו מוכר שהם אפילו לא זוכרים

אבל הלב שלהם זכר וכנראה שגם בלוטות הטעם.

תראו איזה חלות יפות!

מטבוחה, חריימה, ריבה וחמאה, טוסט עם גבנצ ועגבניה, צנים עם חמאה לחם מטוגן בשבת בבוקר או כריך

עם חביתה,אני אוהבת חלה מתוקה

חלה עגולה מתוקה/שתי חלות גדולות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם קמח פיצה או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

150 גר׳ (3/4 כוס) סוכר לבן

2 כפות דבש

2 ביצים גודל L

כף מלח דק

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

2.5 כוסות (600 מ״ל) מי ברז

לציפוי:

ביצה טרופה

כפית מים

כפית אבקת/גרגרי נס קפה

כפית סוכר

1/4 כוס שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח מלח שמרים יבשים וסוכר

מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים ביצים,דבש  ושמן קנולה.

מוסיפים מים, תחילה מחצית מהכמות ואז לאט לאט את יתרת המים עד שהבצק מתגבש

לכדור ( אל תמהרו למזוג את כל כמות המים בבת אחת, ייתכן והבצק שלכם לא זקוק לכל הכמות)

לשים את הבצק למשך 8-12 דק׳ עד שמתקבל בצק חלק וגמיש הנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כדי שיצופה כולו בשומן.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמבגבת ומניחים להתפחה ראשונה כשעה וחצי שעתיים

עד שהבצק תפח.

מוציאים את האוויר מהבצק על משטח נח לעבודה, ושוקלים אותו. מחלקים את המשקל בשמונה.

קורצים מהבצק 8 חלקים שווים בגודלם, (אצלי כל חלק שקל 230 גר׳)

ומגלגלים אותם לכדורים. מניחים את כדורי הבצק

על תבנית גדולה מעט משומנת ומכסים במגבת למנוחה של 20 דק׳.

על משטח נח לעבודה משטחים בעזרת הידיים כל כדור בצק ומגלגלים אותו לרצועה ארוכה

באורך 60 ס״מ.

קולעים חלה עגולה מכל ארבעה רצועות (יש למטה תמונות של אופן ההכנה , והנה וידאו שמדגים איך)

מניחים על תבנית תנור.

מערבבים ביצה טרופה עם מים סוכר ואבקת נס קפה עד שהבלילה אחידה (צבע מכוער כן, לא לחשוש)

מברישים את החלות בביצה טרופה פעם ראשונה (לא לזרוק אחרי שימוש)

ומניחים להתפחה למשך חצי שעה עד שעה עד שהחלות תפוחות וגדולות.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את החלות שוב בביצה טרופה,מפזרים שומשום בנדיבות

אופים כ 35 דק׳ עד שהחלות שחומות מלמעלה וגם בתחתית שלהן.

כשהן יוצאות מהתנור מכסים אותן במגבת כדי שלא יתייבשו.

**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח לחם/חיטה/כוסמין מלא

**ניתן לוותר על הדבש או להמיר בסילאן או בסוכר חום

**שמן קנולה ניתן להמיר בשמן זית

** אפשר לוותר על הביצה ולהמיר  בעוד 2 כפות שמן

**אפשר להבריש את החלות רק בביצה בלי התוספות

**אפשר לוותר על ההברשה בביצה ולהבריש במים במקום.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

77 Comments

לורין יוני 30, 2021 at 6:50 pm

אפשר להוסיף עוד דבש או ממתיק כדי שיהיה תהייה ממש מתוקה כמו במאפיות?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2021 at 10:26 pm

אפשר להוסיף עוד דבש

Reply
עדן יולי 2, 2021 at 11:00 am

בתחליפים, האם הכוונה לוותר על הביצה ולהמיר ב2 כפות שמן היא בבצק עצמו? להחליף את 2 הביצים כל אחת ב2 כפות שמן?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2021 at 1:15 pm

2-3 כפות שמן במקום שתי הביצים

Reply
שקד אוגוסט 5, 2021 at 11:25 am

האם אפשר להכין 24 שעות מראש ולהתפיח במקרר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2021 at 11:26 am

כן

Reply
שני ספטמבר 4, 2021 at 5:28 pm

היי קרן!
הכנתי את החלה כבר כמה פעמים והיא מושלמת בטעם אבל בכל פעם בשלב ההתפחה של החלה עצמה הבצק לא נראה חלק ונעשים מעין חריצים קטנים בבצק.. לא קרה לי בבצקים אחרים עם שמרים, רק במתכון הזה :/ וגם לאחר האפייה רואים שהיא לא ממש חלקה (באזורים שבין השומשומים)
ככה זה אמור להיות? למה זה יכול לקרות?
תודה!

קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:16 am

לא ככ מוכרת לי התופעה ובלי תמונה קשה לי לנחש… נסי להתפיח קצת יותר או ללוש יותר

הדב יוני 30, 2021 at 8:47 pm

על איזה מצב את שמה את התנור ? והאם את משאירה תבנית מים למטה ?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2021 at 10:26 pm

חום עליון תחתון ללא מים

Reply
מיטל ברכה אוגוסט 31, 2021 at 8:52 pm

אפשר סרטון של קליעת החלה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2021 at 1:42 pm

יש לינק למטה במתכון תחפשי

Reply
חן לאביאן יולי 1, 2021 at 1:18 am

היי אם אני מעוניינת להתפיח את הבצק בלילה במקרר, האם לשנות משהו במתכון?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 3:51 pm

אין צורך לשנות

Reply
אילנה יולי 1, 2021 at 7:28 pm

נראה מדהים.
האם אפשר להשתמש בשמן חמניות?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 11:59 pm

אפשר

Reply
ורד יולי 8, 2021 at 4:37 pm

אםיש רק ביצים m אפשר לשים 3?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 8:40 pm

כן אפשר

Reply
חן יולי 1, 2021 at 12:34 am

כשמזג האוויר חם מאוד כמו השבוע עדיין לתת לבצק לתפוח בחוץ או עדייף התפחה במקרר?
ואם כן לכמה שעות?

החלות נראות מושלם!!! תודה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 3:50 pm

אם יש לך זמן במקרר אז 4-5 שעות

Reply
ליאת יולי 1, 2021 at 6:17 am

היי נראה מעולה ! אפשר את הסרטון של הקליעה? כמו בסטורי . זה לא ברור מהצילומים … תודה ואת נהדרת

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 3:50 pm

יש את זה בהיילייטס באינסטגרם שלי

Reply
חן יולי 1, 2021 at 9:05 am

האם את אופה בתוכנית טורבו או בתוכנית של שני הפסים למעלה ולמטה?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 3:50 pm

חום עליון תחתון

Reply
מדלן בן שושן יולי 1, 2021 at 2:12 pm

לחלה לא מתוקה, כמה להוריד מהסוכר

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 3:50 pm

לחצי כוס

Reply
ספי ספטמבר 23, 2021 at 5:39 pm

אם מתפיחים התפחה ראשונה במקרר לכמה שעות כמו שרשמת מה עושים אחכ ? מתפיחים עוד בחוץ או ישר עושים כדורים? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2021 at 8:12 am

המקרר זו התפחה אין צורך להתפיח בחוץ ואז לכדרר
אפשר מיד לכדרר

Reply
הדר יולי 1, 2021 at 2:44 pm

הי קרן,
כל כך נהנית מהבלוג שלך ומכל הסטוריז שאת מעלה..:) מה גם שבזכותך נחשפתי לקמח של הטחנות הגדולות. באיזה קמח את ממליצה להשתמש באפיית חלה / לחמניות / או עוגיות? משהו זכור לי בעבר שהעלת פוסט או סטורי בנושא.. אבל אני לא מוצאת את זה . ועוד משהו קטן- האם יש עדיין הטבה ממך ברכישה הקמחים מהם?
תודה

Reply
אליאן יולי 1, 2021 at 3:25 pm

מהמם, הכנתי, אבל הבעיה היחידה שהמיקסר לא מתמסר לתהליך ונותן לבצק לטפס עליו עד שנכנס לתוך וו הלישה

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 3:50 pm

יש מיקסרים ביתיים שקשה להם עם קילו קמח ואז הבצק מטפס
זו תופעה שכיחה

Reply
דורית אוגוסט 19, 2021 at 9:51 am

היי, גם לי זה קרה כל הזמן. הפיתרון שלי הוא לחלק את הכמות לשניים בדיוק (על ידי משקל), בסוף הלישה מאחדת את שני החלקים. מקווה שיעזור.

Reply
שרונה יולי 1, 2021 at 6:13 pm

חלה יפה מאוד ובטח טעימה!

Reply
Batia Donner יולי 1, 2021 at 7:01 pm

האם אפשר לוותר על הסוכר והדבש ולאפות חלה לא מתוקה בדרך הזאת?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 11:58 pm

אפשר לאפות חלה אחרת לפי צורת הקליע הסו אבל לא לוותר לחלוטין על סוכר זז לקבלת חלה לא מתוקה שר להוריד את הכמות של הסוכר ל 50 גר

Reply
עופרה יולי 1, 2021 at 7:16 pm

יש לי קמח לחם וגם קמח חלה. מה עדיף?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 11:57 pm

שניהם אותו דבר

Reply
נעמה יולי 1, 2021 at 8:15 pm

אכן נראה מצויין אבל לי יש חוק שאומר אם אני טורחת להכין זה חייב להיות סופר טעים וסופר טרי. אם יש לך אשמח לקבל חלה סופר סופר טעים ובריא

Reply
נעמה יולי 1, 2021 at 8:15 pm

נראה מצויין אבל לי יש חוק שאומר אם אני טורחת להכין זה חייב להיות סופר טעים וסופר טרי. אם יש לך אשמח לקבל חלה סופר סופר טעים ובריא

Reply
מאור יולי 2, 2021 at 3:04 pm

מה את מבלבלת ת'מח

Reply
Yael Tuvia יולי 16, 2021 at 7:10 pm

ניסיתי להכין עם קמח פיצה של סוגת (חצי כמות אז חילקתי את כל הכמויות ב-2) והבצק ממש ממש דביק וגם לא ממש תפח בשלוש שעות בחוץ. בנתיים הכנסתי למקרר ללילה בתקווה שמחר יהיה תפוח.. יש דרך להציל? הקמח הזה אולי לא מתאים? תודה:)

Reply
קרן אגם יולי 17, 2021 at 3:29 pm

כי את המים גם אם מחלקים בחצי צריך ממש לאט אולי זה ממש יותר מדי נוזלים בשביל הבצק

Reply
קרן ספטמבר 5, 2021 at 10:57 pm

אין לי מיקסר. עדיין אפשר להכין חלה איכשהו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:55 am

בטח
לישה ידנית 10 דק

Reply
שושי יולי 1, 2021 at 9:34 pm

מעולה

Reply
סהר יולי 2, 2021 at 6:48 am

היי קרן רשמת לערברב שמרים עם מלך. ממה שאני יודעת מלח ושמרים לא עובד יחד. מונע התפחה. אני טועה?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2021 at 7:48 am

שמרים יבשים ומלח חברים טובים

Reply
מיכאל יולי 3, 2021 at 1:24 am

מתכון מעולה…עשיתי בדיוק לפי ההוראות…
טעים מאוד, די קל להכנה. ראיתי הוידיאו להכנת הצמה מארבע רצועות, קל להבנה.
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 3, 2021 at 9:08 am

תודה מיכאל

Reply
שני ספטמבר 15, 2021 at 8:08 am

פעם ראשונה שהכנתי חלות שפשוט נגמרו עד הפירור האחרון..
הכנתי לראש השנה, כולם נהנו ממש! יבורכו ידייך, כשרונית!

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 10:34 am

תודה שני

Reply
יעל אלעזר יולי 3, 2021 at 11:11 am

אפשרי עם קמח כוסמין לבן ?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2021 at 11:56 am

בהחלט

Reply
לוטם יולי 3, 2021 at 2:27 pm

גם לי יש מיקסר ביתי והבצק עולה על המוט. זה קורה בקילו של קמח. כבר הרסתי פעמיים את המיקסר. יש לך רעיון איך להכין כמות בצק של קילו. מבאס לחלק את המתכון ל2 זה לא תמיד מדוייק אבל אולי אין ברירה?

Reply
מור יולי 8, 2021 at 8:00 am

היי
אם אני רוצה להכין חלות אישיות במקום חלה גדולה, מה המשקל הרצוי לכל לחמנייה?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 11:55 am

110 גר

Reply
נטלי יולי 9, 2021 at 11:44 am

הוספתי רק חלק חלק מהמים ועדיין יצא לי בצק דביק מאוד מאוד. איפה טעיתי?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2021 at 1:35 pm

יש ימים שבהן הבצק לא צריך המון אז מתחילים לאט לאט, אם בכל זאת ממש דביק אז להוסיף קמח

Reply
ליאת יולי 16, 2021 at 7:56 am

הי קרן, כבר פעם שנייה שאני מכינה בצק לחלה ועושה ממש לפי ההוראות, ומוסיפה מים רק עד שמתחיל להאסף הבצק ואחרי כמה סיבובים הבצק נמרח לצדדים וגם אחרי לישה של דקות ארוכות הוא נשאר דביק מאד . וממש קשה לחלץ מהקערה. למה זה קורה? איך נמנעים מהתופעה?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:15 pm

להוריד עוד מהמים

Reply
דגנית יולי 29, 2021 at 11:04 pm

הי קרן. אפשר להחליף את השמן בחמאה? מה תהיה הכמות? תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 6:40 am

100 גר חמאה רכה

Reply
שגית אוגוסט 7, 2021 at 9:16 am

היי קרן
האם ניתן להוסיף צימוקים או חמוציות?
האם צריך להפחית חלק מהקמח לשם כך?

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2021 at 12:47 pm

חלק מכמות הנוזלים תשתנה אז להוסיף תוספות ולהוריד קצת מהנוזלים

Reply
מוריה אוגוסט 22, 2021 at 11:52 am

היי קרן, אם אני רוצה להבריש בסירופ לאחר אפיה- האם צריך להוריד מכמות הסוכר בבצק?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2021 at 8:20 pm

לא להוריד סוכר מהבצק

Reply
רחלי פ אוגוסט 31, 2021 at 12:46 pm

אפשר להכין מראש ולהקפיא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 4:01 pm

אפשר
להפשיר לילה במקרר ולחמם מיט לפני הגשה

Reply
אורלי ספטמבר 1, 2021 at 6:19 am

היי
אם ממירים שמרים יבשים לשמרים טריים אז כמה גרם זה יוצא?
אם יש לי משפר אפיה כדאי להוסיף? אם כן כמה?

תודה וחג שמח

Reply
דנה לביא ספטמבר 7, 2021 at 3:38 pm

היי קרן,
תודה על המתכון.
למרות שהחלה נאפתה יפה בחלק העליון והתחתון, המרכז הפנימי לא נאפה מספיק…
איך 'מתקנים' את זה בפעם הבאה? להניח על העוגה נייר אלומיניום ולהמשיך לאפות על אותה טמפ?
תודה!
דנה

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 4:02 pm

להבא אני ממליצה להתפיח מספיק זמן שהיא תהיה ממש אוורירית ולאפות אפילו בחום 170 יותר זמן

Reply
לי ספטמבר 9, 2021 at 11:58 am

היי קרן,
אם רוצים להכין חצי כמות פשוט מחלקים ל 2 את כל הרכיבים או שיש לך המלצה אחרת?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:16 pm

מחלקים לשניים את המרכיבים

Reply
יובל הירש ספטמבר 22, 2021 at 11:24 pm

הכנתי פעמיים את המתכון ואחרי האפייה החלה ממש מתפוררת ‍♀️ מה אני עושה לא נכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2021 at 11:09 am

אולי הבצק שלך ממש יבש נסי להוסיף לו מים להבא

Reply
דנה ספטמבר 28, 2021 at 2:17 am

מה עושים כשמוציאים חלה לא אפויה מהמקפיא? מפשירים מספר שעות במקרר ואז מתפיחים בטמפרטורת החדר? תודה!

Reply
שי אוקטובר 1, 2021 at 12:23 pm

היי קרן! נראה לך יתאים למלא חלה אחת בשוקולד? שתהיה כמו חלת שוקולד? תודה!!

Reply

Leave a Comment