בתחילת דרכי בעולם האפייה הכנתי רק חלות עם ביצים, לא ידעתי אז משהו אחר
אפיתי בכל סופש המון חלות וחילקתי לחברים
קיבלתי עליהן מלא מחמאות ואני זוכרת שמישהי אפילו פעם השתחוותה לי
אהבתי ממש את המראה שלהן ולמדתי לקלוע חלות עגולות, וחלות מארבע רצועות ועפתי על זה.
ואז הכנתי יום אחד בייגלה ירושלמי וקלעתי אותו לחלה
והבצק היה בלי ביצים בבצק ובלי ביצה למעלה, רק מים
והתאהבתי בבצק ההוא ממש, והפכתי לפרזנטורית שלו.
ובמשך שנים הכנתי רק חלות טבעוניות מדהימות!
והמון אנשים מכינים מהבלוג את החלה המקומחת, וחלת הבייגלה, חלה מקמח פיצה או חלה מרובעת
אבל המון אנשים מבקשים ממני חלה מתוקה.ובשבילי חלה מתוקה היא חלה של תחילת הדרך
חלה עם ביצים ומרקם קצת של עוגה, עם ביצה למעלה שמשחימה אותה יפה כזה ומלא שומשום מתקתק.
השבוע הכנתי שתי חלות מתוקות עגולות
ובבית היתה עליהן התנפלות
והן היו כל כך טעימות
ונזכרתי כמה זה טעים חלות רכות כאלו עם מרקם קצת עוגתי
מתוקות במידה וכתוב להן על המצח: כאן יום שישי
הילדים טרפו והרגשתי שהלב שלהם יוצא, למשהו מוכר שהם אפילו לא זוכרים
אבל הלב שלהם זכר וכנראה שגם בלוטות הטעם.
תראו איזה חלות יפות!
מטבוחה, חריימה, ריבה וחמאה, טוסט עם גבנצ ועגבניה, צנים עם חמאה לחם מטוגן בשבת בבוקר או כריך
חלה עגולה מתוקה/שתי חלות גדולות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם קמח פיצה או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
150 גר׳ (3/4 כוס) סוכר לבן
2 כפות דבש
2 ביצים גודל L
כף מלח דק
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה
2.5 כוסות (600 מ״ל) מי ברז
לציפוי:
ביצה טרופה
כפית מים
כפית אבקת/גרגרי נס קפה
כפית סוכר
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח מלח שמרים יבשים וסוכר
מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים ביצים,דבש ושמן קנולה.
מוסיפים מים, תחילה מחצית מהכמות ואז לאט לאט את יתרת המים עד שהבצק מתגבש
לכדור ( אל תמהרו למזוג את כל כמות המים בבת אחת, ייתכן והבצק שלכם לא זקוק לכל הכמות)
לשים את הבצק למשך 8-12 דק׳ עד שמתקבל בצק חלק וגמיש הנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כדי שיצופה כולו בשומן.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמבגבת ומניחים להתפחה ראשונה כשעה וחצי שעתיים
עד שהבצק תפח.
מוציאים את האוויר מהבצק על משטח נח לעבודה, ושוקלים אותו. מחלקים את המשקל בשמונה.
קורצים מהבצק 8 חלקים שווים בגודלם, (אצלי כל חלק שקל 230 גר׳)
ומגלגלים אותם לכדורים. מניחים את כדורי הבצק
על תבנית גדולה מעט משומנת ומכסים במגבת למנוחה של 20 דק׳.
על משטח נח לעבודה משטחים בעזרת הידיים כל כדור בצק ומגלגלים אותו לרצועה ארוכה
באורך 60 ס״מ.
קולעים חלה עגולה מכל ארבעה רצועות (יש למטה תמונות של אופן ההכנה , והנה וידאו שמדגים איך)
מניחים על תבנית תנור.
מערבבים ביצה טרופה עם מים סוכר ואבקת נס קפה עד שהבלילה אחידה (צבע מכוער כן, לא לחשוש)
מברישים את החלות בביצה טרופה פעם ראשונה (לא לזרוק אחרי שימוש)
ומניחים להתפחה למשך חצי שעה עד שעה עד שהחלות תפוחות וגדולות.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את החלות שוב בביצה טרופה,מפזרים שומשום בנדיבות
אופים כ 35 דק׳ עד שהחלות שחומות מלמעלה וגם בתחתית שלהן.
כשהן יוצאות מהתנור מכסים אותן במגבת כדי שלא יתייבשו.
**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח לחם/חיטה/כוסמין מלא
**ניתן לוותר על הדבש או להמיר בסילאן או בסוכר חום
**שמן קנולה ניתן להמיר בשמן זית
** אפשר לוותר על הביצה ולהמיר בעוד 2 כפות שמן
**אפשר להבריש את החלות רק בביצה בלי התוספות
**אפשר לוותר על ההברשה בביצה ולהבריש במים במקום.
149 Comments
אפשר להוסיף עוד דבש או ממתיק כדי שיהיה תהייה ממש מתוקה כמו במאפיות?
אפשר להוסיף עוד דבש
בתחליפים, האם הכוונה לוותר על הביצה ולהמיר ב2 כפות שמן היא בבצק עצמו? להחליף את 2 הביצים כל אחת ב2 כפות שמן?
2-3 כפות שמן במקום שתי הביצים
בתנור לאיזו מקום למטה אן יותר למלא ?
צריך טורבו?
צריך מיים בתחתית??
לא בטורבו
מדף אמצעי
לא צריך מים
הכנתי היום מתכון נפלא יצא טעים מאוד , ללא הביצים המרתי בשמן
תבורכי
איך הכי טוב לשמור שיהיו רכים גם למחרת ?
לעטוף טוב בניילון כשהחלה מצטננת
האם אפשר להכין 24 שעות מראש ולהתפיח במקרר?
כן
היי קרן!
הכנתי את החלה כבר כמה פעמים והיא מושלמת בטעם אבל בכל פעם בשלב ההתפחה של החלה עצמה הבצק לא נראה חלק ונעשים מעין חריצים קטנים בבצק.. לא קרה לי בבצקים אחרים עם שמרים, רק במתכון הזה :/ וגם לאחר האפייה רואים שהיא לא ממש חלקה (באזורים שבין השומשומים)
ככה זה אמור להיות? למה זה יכול לקרות?
תודה!
לא ככ מוכרת לי התופעה ובלי תמונה קשה לי לנחש… נסי להתפיח קצת יותר או ללוש יותר
היי, האם אפשר להכפיל כמויות ולעשות 2 קילו ?
בטח
האם אפשר להתפיח לילה במקרר את החלות קלועות ובבוקר לאפות? אם כן להכניס ישר לתנור או לחכות שיגיע לטמפ החדר?
כן אפשר, אם תפחו אז ישירות מהמקרר לתנור ואם לא מספיק תפחו לתת להן עוד התפחה בחוץ לפני תנור
אפשר לעשות מהכמות שלושה חלות?
בהחלט
מלח ושמרים לא מפריעים האחד לשני כשהם יחד
שמרים יבשים ומלח חברים טובים
יואו זה מגרה כ"כ!
אפשר להקפיא אחרי אפיה?
בטח
על איזה מצב את שמה את התנור ? והאם את משאירה תבנית מים למטה ?
חום עליון תחתון ללא מים
אפשר סרטון של קליעת החלה?
יש לינק למטה במתכון תחפשי
היי אם אני מעוניינת להתפיח את הבצק בלילה במקרר, האם לשנות משהו במתכון?
אין צורך לשנות
נראה מדהים.
האם אפשר להשתמש בשמן חמניות?
אפשר
מתכון מעולה, חלה טעימה מאוד ורכה.
עד עכשיו אפיתי כל שישי עם המתכון שלך לחלה רכה מקמח פיצה ושמחה שיש עוד מתכון מנצח לחלה אז תודה רבה קרן.
אגב -המלח מופיע במרכיבים ונראה לי שזה חסר באופן ההכנה…
תודה רמה, המלח מופיע עם הקמח.
פספסתי, צודקת!
אםיש רק ביצים m אפשר לשים 3?
כן אפשר
כשמזג האוויר חם מאוד כמו השבוע עדיין לתת לבצק לתפוח בחוץ או עדייף התפחה במקרר?
ואם כן לכמה שעות?
החלות נראות מושלם!!! תודה 🙂
אם יש לך זמן במקרר אז 4-5 שעות
היי נראה מעולה ! אפשר את הסרטון של הקליעה? כמו בסטורי . זה לא ברור מהצילומים … תודה ואת נהדרת
יש את זה בהיילייטס באינסטגרם שלי
היי קרן!
🙂
אפשר להכין בחמישי אחהצ להתפיח במקרר ולאפות בבוקר שישי?
האם את אופה בתוכנית טורבו או בתוכנית של שני הפסים למעלה ולמטה?
חום עליון תחתון
היי האם אפשר בלישה ידנית ?
לחלה לא מתוקה, כמה להוריד מהסוכר
לחצי כוס
אם מתפיחים התפחה ראשונה במקרר לכמה שעות כמו שרשמת מה עושים אחכ ? מתפיחים עוד בחוץ או ישר עושים כדורים? תודה
המקרר זו התפחה אין צורך להתפיח בחוץ ואז לכדרר
אפשר מיד לכדרר
הי קרן,
כל כך נהנית מהבלוג שלך ומכל הסטוריז שאת מעלה..:) מה גם שבזכותך נחשפתי לקמח של הטחנות הגדולות. באיזה קמח את ממליצה להשתמש באפיית חלה / לחמניות / או עוגיות? משהו זכור לי בעבר שהעלת פוסט או סטורי בנושא.. אבל אני לא מוצאת את זה . ועוד משהו קטן- האם יש עדיין הטבה ממך ברכישה הקמחים מהם?
תודה
היי קרן
האם ניתן להוסיף לחלה הזו צימוקים?
מהמם, הכנתי, אבל הבעיה היחידה שהמיקסר לא מתמסר לתהליך ונותן לבצק לטפס עליו עד שנכנס לתוך וו הלישה
יש מיקסרים ביתיים שקשה להם עם קילו קמח ואז הבצק מטפס
זו תופעה שכיחה
היי, גם לי זה קרה כל הזמן. הפיתרון שלי הוא לחלק את הכמות לשניים בדיוק (על ידי משקל), בסוף הלישה מאחדת את שני החלקים. מקווה שיעזור.
חלה יפה מאוד ובטח טעימה!
האם אפשר לוותר על הסוכר והדבש ולאפות חלה לא מתוקה בדרך הזאת?
אפשר לאפות חלה אחרת לפי צורת הקליע הסו אבל לא לוותר לחלוטין על סוכר זז לקבלת חלה לא מתוקה שר להוריד את הכמות של הסוכר ל 50 גר
יש לי קמח לחם וגם קמח חלה. מה עדיף?
שניהם אותו דבר
אכן נראה מצויין אבל לי יש חוק שאומר אם אני טורחת להכין זה חייב להיות סופר טעים וסופר טרי. אם יש לך אשמח לקבל חלה סופר סופר טעים ובריא
היי האם אפשר בלישה ידנית ?
בטח, ללוש כמה דקות עד שהבצק אחיד
נראה מצויין אבל לי יש חוק שאומר אם אני טורחת להכין זה חייב להיות סופר טעים וסופר טרי. אם יש לך אשמח לקבל חלה סופר סופר טעים ובריא
מה את מבלבלת ת'מח
ניסיתי להכין עם קמח פיצה של סוגת (חצי כמות אז חילקתי את כל הכמויות ב-2) והבצק ממש ממש דביק וגם לא ממש תפח בשלוש שעות בחוץ. בנתיים הכנסתי למקרר ללילה בתקווה שמחר יהיה תפוח.. יש דרך להציל? הקמח הזה אולי לא מתאים? תודה:)
כי את המים גם אם מחלקים בחצי צריך ממש לאט אולי זה ממש יותר מדי נוזלים בשביל הבצק
אין לי מיקסר. עדיין אפשר להכין חלה איכשהו?
בטח
לישה ידנית 10 דק
מעולה
אם מתפיחים במקרר אין צורך בהתפחות חוזרות בחוץ?
היי קרן רשמת לערברב שמרים עם מלך. ממה שאני יודעת מלח ושמרים לא עובד יחד. מונע התפחה. אני טועה?
שמרים יבשים ומלח חברים טובים
מתכון מעולה…עשיתי בדיוק לפי ההוראות…
טעים מאוד, די קל להכנה. ראיתי הוידיאו להכנת הצמה מארבע רצועות, קל להבנה.
תודה רבה
תודה מיכאל
פעם ראשונה שהכנתי חלות שפשוט נגמרו עד הפירור האחרון..
הכנתי לראש השנה, כולם נהנו ממש! יבורכו ידייך, כשרונית!
תודה שני
אפשרי עם קמח כוסמין לבן ?
בהחלט
גם לי יש מיקסר ביתי והבצק עולה על המוט. זה קורה בקילו של קמח. כבר הרסתי פעמיים את המיקסר. יש לך רעיון איך להכין כמות בצק של קילו. מבאס לחלק את המתכון ל2 זה לא תמיד מדוייק אבל אולי אין ברירה?
היי
אם אני רוצה להכין חלות אישיות במקום חלה גדולה, מה המשקל הרצוי לכל לחמנייה?
110 גר
הוספתי רק חלק חלק מהמים ועדיין יצא לי בצק דביק מאוד מאוד. איפה טעיתי?
יש ימים שבהן הבצק לא צריך המון אז מתחילים לאט לאט, אם בכל זאת ממש דביק אז להוסיף קמח
הי קרן, כבר פעם שנייה שאני מכינה בצק לחלה ועושה ממש לפי ההוראות, ומוסיפה מים רק עד שמתחיל להאסף הבצק ואחרי כמה סיבובים הבצק נמרח לצדדים וגם אחרי לישה של דקות ארוכות הוא נשאר דביק מאד . וממש קשה לחלץ מהקערה. למה זה קורה? איך נמנעים מהתופעה?
להוריד עוד מהמים
הי קרן. אפשר להחליף את השמן בחמאה? מה תהיה הכמות? תודה רבה
100 גר חמאה רכה
היי קרן
האם ניתן להוסיף צימוקים או חמוציות?
האם צריך להפחית חלק מהקמח לשם כך?
חלק מכמות הנוזלים תשתנה אז להוסיף תוספות ולהוריד קצת מהנוזלים
היי קרן, אם אני רוצה להבריש בסירופ לאחר אפיה- האם צריך להוריד מכמות הסוכר בבצק?
תודה 🙂
לא להוריד סוכר מהבצק
אפשר להכין מראש ולהקפיא?
אפשר
להפשיר לילה במקרר ולחמם מיט לפני הגשה
היי
אם ממירים שמרים יבשים לשמרים טריים אז כמה גרם זה יוצא?
אם יש לי משפר אפיה כדאי להוסיף? אם כן כמה?
תודה וחג שמח
היי קרן,
תודה על המתכון.
למרות שהחלה נאפתה יפה בחלק העליון והתחתון, המרכז הפנימי לא נאפה מספיק…
איך 'מתקנים' את זה בפעם הבאה? להניח על העוגה נייר אלומיניום ולהמשיך לאפות על אותה טמפ?
תודה!
דנה
להבא אני ממליצה להתפיח מספיק זמן שהיא תהיה ממש אוורירית ולאפות אפילו בחום 170 יותר זמן
היי קרן,
אם רוצים להכין חצי כמות פשוט מחלקים ל 2 את כל הרכיבים או שיש לך המלצה אחרת?
תודה
מחלקים לשניים את המרכיבים
האם אפשר להמיר את המיים בחלב?ואת השמן ,בחמאה?כמה חמאה צריך לקילו,במקום השמן?תודהה
הכנתי פעמיים את המתכון ואחרי האפייה החלה ממש מתפוררת ♀️ מה אני עושה לא נכון?
אולי הבצק שלך ממש יבש נסי להוסיף לו מים להבא
מה עושים כשמוציאים חלה לא אפויה מהמקפיא? מפשירים מספר שעות במקרר ואז מתפיחים בטמפרטורת החדר? תודה!
היי קרן! נראה לך יתאים למלא חלה אחת בשוקולד? שתהיה כמו חלת שוקולד? תודה!!
חלה מצוינת, מכינה אותה הרבה לשבת.
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא?
אני לא ממליצה להמיר יותר ממחצית כמות הקמח לקמח מלא, ויש כמובן להוסיף יותר נוזלים לבצק.
היי, הכנתי היום את החלות, עכשיו אני בשלב ההתפחה לפני הכניסה לתנור.
אחרי ההתפחה של הכדורים ניסיתי לגלגל אותם לרצועות, אבל הבצק כל הזמן חזר לגודל המקורי שלו, והיה מאד לא נוח לעבודה. ניסיתי לתת לו עוד כמה דקות מנוחה אבל גם זה לא מאד עזר. רעיונות למה אפשר לעשות בפעם הבאה? אולי יותר זמן מנוחה? או ללחוש לו מילות אהבה? ליטופים? משהו אחר?
יותר נוזלים בבצק וזמן מנוחה גם ככדורים ארוך יותר
תודה, אנסה! יצאה חלה מעולה ממש, לא הכי יפה אבל אחת הטעימות שאכלנו, ובוודאות הכי טעימה שהכנתי 🙂
החלה נראית מבטיחה בתמונות שלך. אבל, הכנתי פעמיים ויוצאת ממש דחוסה וכבדה… חשבתי שאולי השמאים לא היו טובים, אז קניתי אריזה חדשה. עדיין הבצק תופח מממממש לאט, והחלה יוצאת טעימה אבל דחוסה וכבדה.. אשמח לטיפים לשיפור (אני עושה חצי כמות, נזהרת עם כמות המים, משתמשת בקמח לבן רגיל, אופה ב 180 טורבו)
אל תאפי בטורבו
תחליפי לקמח לחם/חלה/פיצה
ותוסיפי יותר מים
תלושי 12 דק
ותתפיחי מספיק זמן
לא אמורה להיות בעיה
ונסי להוסיף קצת יותר שמרים ממש טיפה יותר
תודה! הכנתי כבר פעמיים אם ההערות/טיפים שלך. השתמשתי בקמח לחם (של טחנות), שמתי קצת יותר שמרים, והשתמשתי בקצת יותר מים (חמימים). ההתפחה בהחלט השתפרה. אה, וגם שיניתי את הטורבו לחום עליון-תחתון..
והממצאים הם… 🙂
הבצק מרגיש יותר טוב, נעים לעבוד איתו, תופח יפה. גם הטעם טעים. אבל עדיין יוצא דחוס, לא אוורירי…
האם יש לי עוד איך ומה לשפר כדי שתצא חלה קלילה יותר?
תודה 🙂
נסי להתפיח קצת יותר
זו חלה מעט כבדה עם מרקם ״עוגתי״ בדלל הביצים
היי קרן המהממת
קודם כל תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים!
הכנתי את החלה המתוקה מבעוד מועד והקפאתי לאחר האפייה.
מה הדרך הטובה ביותר להפשיר לפני הגשה?
מתכננת להגיש בשישי
תודה רבה
נטע
היי קרן, שכחתי לשים כף מלח בבצק והוא כרע בהתפחה .. יש המלצה מה לעשות?
תודה ושבת שלום!
להוציא מהתפחה להחזיר למיקסר להוסיף מלח ללוש שתי דקות ולהחזיר להתפחה אחרת זה לא יעבוד
הי האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן? או פשוט לוותר על הדבש?
להחליף אין בעיה
היי 🙂
אפשר להכין את הבצק בחמישי אחהצ לתת לו לתפוח במקרר
ולאפות בשישי בבוקר?
בטח שאפשר
היי קרן,
אם יש לי קצח שמרים אז להשתמש בו מבלי להוסיף שמרים יבשים בכלל?
נכון
[…] את החלה מכינים עפי המתכון הזה […]
היי קרן,
המתכונים שלך קבועים אצלי במטבח, את פשוט נהדרת!
הבן שלי רגיש לדבש… האם ניתן לוותר על הדבש במתכון או לחילופין להמיר אותו?
תודה 🙂
הי אורית תודה, אפש רלוותר על הדבש ולהמיר אותו בעוד כמה כפות סוכר
האם אפשר להכין את הבצק ערב מראש ולהתפיח במקרר?
בטח שאפשר
הכנתי מחצי כמות לחמניות, חלקן מלאתי בשוקולדצ'יפס. יצאו להיט!
פגשתי בחלה הזו בערב ראש השנה, מעשה ידיו של האחיין המוכשר. כולם התעלפו ממנה ולא התאפשקו מלנגב את רוטב הדגים של המנה הראשונה – ולא נותר מקום להמשך הארוחה (:
קיבלה אצלנו את השם "חלת עננים".
מתכון מנצח. תודה!!
משמח מאוד איסי תודה!
היי קרן 🙂
שאלה כללית לשלב הכנת הבצק – הוספתי כ- 400 מ״ל מים ובזמן הלישה, הבצק לא נפרד מדפנות הקערה, מה את ממליצה: להוסיף קמח עד שהבצק נפרד או לגלגל לתוך הבצק?
אם הבצק מאוד דביק אז להוסיף מעט קמח
איך אפשר לוודאי שהחלה אפויה בפנים?
אני מוציאה את החלה כשהתחתית של החלה זהובה, אבל פעמים רבות (בעיקר בחלות עגולות) היא עדיין לא אפויה מבפנים, למרות שהיא נראית מוכנה מבחוץ. מצד שני, אני לא רוצה שהחלה תישרף.
מה הפתרון לכך?
תודה
להוריד חום ולאפות יותר זמן מהרגיל, יש תנורים שצריכים את זה
היי
אפשרי להתפיח ללילה בחוץ?
לא ולא
רק במקרר
יצא מושלם. הבצק נוח והחלה טעימה מאוד.
תודה
היי קרן, המתכון מאוד טעים, כבר הכנתי אותו 3 פעמים, אבל כל פעם שוכחת מה עשיתי עם המים וכל פעם מסתבכת שוב…
600 מ״ל זה אכן המון ואת מציינת זאת.
אבל יש מצב לכוון לכמות מדוייקת יותר?
עשיתי הפעם עם 500 מ״ל, ויש גם 120 מ״ל שמן, ועוד 2 ביצים והכמות נוזלים עדיין מאוד גדולה. הוספתי לכמות עוד קמח, אבל גם לא רציתי להוסיף יותר מידי, או להתחיל לשחק עם כמות השמרים… אני מאוד אוהבת גם להרגיש את הבצק בידיים, או לעשות לו קיפולים בהתפחה ובבצק הזה זה פשוט בלתי אפשרי לצערי…
כמה מים יוצא לך לשים?
אני לא רוצה להתחיל מכמות מועטה של מים, בשביל לא להוסיף אחר כך מים לבצק יבש…
תודה
אני מחילה מחצי ומוסיפה כמה שצריך
אי אפש רלעולם לדעת כמות מדוייקת כי זה תמיד משתנה, ואם צריך עוד להוסיף אין מה לפחד
קודם כל תודה על התשובה! 🙂
המתכון הזה פשוט טעים ואני לא מוותרת עליו.
הבעיה שלי עם הוספת המים שמבלבלת אותי תמיד, זה שהאם אין בעיה להוסיף מים לבצק יבש? בהנחה שלא שמתי מספיק… אני גם לא רוצה יבש מידי שלא יפגע בטעם ובמרקם. אנסה לשים בפעם הבאה 450 ונראה איך יהיה.
לא מצליחה להבין מכלל התגובות איך רק אני מסתבכת… זה בצק עם אחוז מאוד גבוה של הידרציה, צריך המון מתיחות לבצק, ידע וטכניקה נכונה… טוב, ננסה שוב נראה. תודה
הי חוה, לא צריך נסיון לשום מתכון באתר שלי 🙂 תוסיפי מים כשצריך בלי לפחד, גם אם הבצק כבר התאחד לכדור, תוסיפי מים, תחילה הבצק יתפרק ואחרי 5 דקות ילשה נוספות (אין בעיה להוסיף זמן לישה) הוא יחזור להיות כדור אבל אלסטי גמיש ולא יבש.
בסדר גמור, המון המון תודה
וואו. מתכון מושלם !!
אם איזה הפעם חצי כוסמין מלא וחצי קמח לבן תצא אותה רשת גלוטן מושלמת ורכות או שיהיה קשה יותר?
אין בעיה להמיר לקמח מלא חלקית ורק להוסיף עוד נוזלים למתכון שהבצק יהיה אלסטי וגמיש
קרן, אם אני מתפיחה במקרר מהצהריים ובבוקר מוציאה מהמקרר. יש צורך לתת לבצק להגיע לטמפרטורת החדר ואז גילגולי כדורים, או שישר לגגל ואז מנוחה? אם מנוחה, אז כמה זמן? תודה.
הבצק יהיה קר אז תני לעמוד חצי שעה בחוץ
שאלה נוספת. אני לא משהו בצמות..יש מצב לרדד לעלה, לגלגל לרולדה ואז פשוט להניח שושנים יפות בתבנית? האם זה עשוי לפגום במקרם? תודה רבה!
זה מעולה
תודה אהובה שלי. שנה טובה
היי אפשר להכין מהבצק שמרים שוקולד?
בעמוד שלך נקרא חלת שוקולד ולוז מ6 רצועות
נראה שיש שוני בין המתכונים אז אשמח לדעת אם יעבוד להכין מהבצק הזה גם שמרים שוקולד
אפשר כן
החלה הקבועה שלי כל שבת! תמיד גורפת מחמאות! תודה לךך על הריח שפותח את סוף השבוע באווירת משפחה ובית.
תודה אור