img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
לחמים ומאפים

חלה רכה משש רצועות עם קמח תפוחי אדמה

יולי 29, 2020 | 99 תגובות

img

99 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
מירית
starstarstarstarstar
יולי 29, 2020 בשעה 17:51

לא כתוב במתכון כמה מלח :-)

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 29, 2020 at 8:32 pm

כף מלח

השב
User Avatar
יובל אטיאס
אוגוסט 31, 2020 at 6:59 pm

היי קרן, לכמה זמן אפשר להקפיא את החלות אחרי שהן מוכנות? ואיך מפשירים הכי טוב? תודה!

השב
User Avatar
caroline brodsky
נובמבר 6, 2020 at 12:40 pm

Hi keren to bake only 1 challah can I just divide everything in 2? Thanks

השב
User Avatar
יסכה
starstarstarstarstar
יולי 29, 2020 בשעה 18:28

נראית מדהים!! אפשר להמיר את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 29, 2020 at 8:32 pm

לא רואה סיבה שלא

השב
User Avatar
יפית
ספטמבר 21, 2020 at 9:32 am

עשיתי עם קורנפלור ויצא מעולה!

השב
User Avatar
לימור
starstarstarstarstar
יולי 29, 2020 בשעה 21:44

האם ניתן להמיר את קמח ה תפו"א בקורנפלור?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 29, 2020 at 9:51 pm

כן

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
יולי 29, 2020 בשעה 22:14

האם אפשר ללא ביצים או משהו אחר במקום?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2020 at 6:53 am

אפשר להוריד ביצים ולהוסיף יותר שמן כמה כפות

השב
User Avatar
ספיר
starstarstarstarstar
יולי 29, 2020 בשעה 22:22

היי קרן, האם יעבוד עם קמח פיצה במקום קמח לחם ? איך היא תצא בשילוב של השניים? תודה!

השב
User Avatar
תמר
יולי 30, 2020 at 12:09 am

היי קרן, הבצק יצא מאד דביק מה הבעיה שלי? ומה לעשות

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2020 at 6:51 am

להוסיף קמח, כנראה הוספת יותר מדי נוזלים

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2020 at 6:52 am

תצא מהממת , אני מאוד אוהבת שילוב של קמחים

השב
User Avatar
אנונימי
אפריל 8, 2021 at 4:59 pm

היי אפשר להכפיל כמות וללוש ידני?

השב
User Avatar
ורד
יולי 31, 2020 at 12:59 pm

היי קרן נתחיל בזה שהחלה נראית פצצה בדרך להכין אותה שאלה: אם יש לי רק ביצים Xl לא יהרוס לי את הבצק?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 31, 2020 at 3:38 pm

לא יקרה כלום ואפשר להוריד ביצה אחת אם לא מורידים אז הבצק יהיה זקוק לפחות נוזלים כי יש בו יותר ביצים וזה אחלה

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
יולי 29, 2020 בשעה 22:27

היי קרן, כיף לעקוב אחריך. ותודה על ההנגשה של המתכונים! האם אפשר שמרים טריים? אם כן, כמה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2020 at 6:52 am

כף שמרים יבשים = 25 גר׳ שמרים טריים

השב
User Avatar
ספיר רווח
starstarstarstarstar
יולי 29, 2020 בשעה 23:32

בשילוב של השניים הכוונה קמח פיצה וקמח תפוחי אדמה :)

השב
User Avatar
שני
יולי 30, 2020 at 1:40 pm

נראה מושלם! אפשר קמח חיטה במקום קמח לחם?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2020 at 3:18 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
רוני שלו
ינואר 28, 2021 at 7:55 pm

אהלן :) האם אפשר שהבצק יתפח לילה במקרר? ומה אפשר למרוח במקום ביצה? תודה ושבת שלום רוני

השב
User Avatar
רותם
starstarstarstarstar
יולי 30, 2020 בשעה 00:36

נראה מדהים, אפשר להמיר בשמן זית?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2020 at 6:51 am

בהחלט

השב
User Avatar
מעיין אלרואי
starstarstarstarstar
יולי 30, 2020 בשעה 08:28

נראה מעולה. שאלה- החלה יוצאת מתוקה? סטייל חלה מתוקה שקונים? ואם כן, אני אוהבת חלה לא מתוקה, מה היית מציעה לי

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2020 at 9:01 am

אפשר להוריד מהסוכר ל 100 גר

השב
User Avatar
שמרית
אוקטובר 25, 2020 at 3:06 am

היי קרן, שאלה לא ממש קשורה למתכון הזה.. האם ניתן לשלב קמח תפוא במתכונים של עוגות שמרים? השתמשתי במתכונים למאפים המלוחים שלך ובאמת יצא בצק מהמם. תהיתי אם גם כך במתוקים

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 25, 2020 at 6:35 am

אני פחות אהבתי את השילוב בעוגות שמרים אבל עשיתי נסיון אחד ואולי פספסתי משהו מוזמנת לנסות

השב
User Avatar
ארז
starstarstarstarstar
יולי 30, 2020 בשעה 09:34

אתר נהדר- אני משתמש הרבה ותמיד מרוצה מהתוצאות. בחומרים לציפוי כתוב ביצה שמן סוכר ובמתכון ביצה שמן מים. מה הנכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2020 at 12:24 pm

מיד מתקנת!שמן סוכר וביצה, תודה

השב
User Avatar
בתאל
starstarstarstarstar
יולי 30, 2020 בשעה 10:06

היי קרן :) האם החלה מתוקה? ואם כן, איך אני יכולה לשנות את זה? תודה רבה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2020 at 12:23 pm

להפחית 50 גר׳ סוכר

השב
User Avatar
דינה
אוגוסט 3, 2020 at 7:19 pm

היי קרן, אין על המתכונים המהגרים שלך ! העוגה יצאה טעימה אבל מעט מתפוררת... יש לך מושג מה עשיתי לא נכון?

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
יולי 30, 2020 בשעה 11:02

אפשר להמיר את הקמח לקמח פיצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2020 at 11:45 am

בטח

השב
User Avatar
אינה
starstarstarstarstar
יולי 30, 2020 בשעה 12:45

היי קרן, המתכונים והסרטונים שלך נראים ממש טוב :) החלה נראית מטריפה וממש בא לי להכין אבל אין לי מיקסר...נראה לך שזה ישים בלישה ידנית? (צריך סדר פעולות אחר?) וגם יש לי רק ביצים M, יספיקו 2?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2020 at 3:19 pm

אין בעיה עם ביצים מדיום. לישה ידנית בהחלט אפשרית כעשר דקות רצוף

השב
User Avatar
יהודה גזית
starstarstarstarstar
יולי 30, 2020 בשעה 16:02

שלום קרן אוהב את המתכונים שלך. בכל הפריטים כתבת משקל, פרט לשמן, באיזה כוס מדובר ואולי לכתוב משקל? תודה על עזרתך

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 30, 2020 at 4:05 pm

כוס שמן זה 200 גר׳ אז שליש מזה :-)

השב
User Avatar
בבא כהן
starstarstarstarstar
יולי 30, 2020 בשעה 16:50

אני אופה עם שמרים כבר כמעט 49 שנה. מתה על בצקי שמרים. אני לשה ביד, אפילו בצק של 4 ק״ג קמח. אבל בכל המתכונים ההוראות לא נכונות. בצק שמרים מגיב ללחות בסביבה. אם הלחות גבוהה צריך יותר קמח או פחות נוזלים, וכמובן הפוך אם הלחות נמוכה. לכן הגעתי לפני שנים למסקנה הבאה: אני שמה חצי מכמות הקמח ומוסיפה את כל החומרים האחרים ומתחילה לערבב. ואז מוסיפה קמח עד שיש לי בצק רך ונהדר. לפעמים הבצק יקח את כל הקמח שבמתכון, לפעמים יותר, לפעמים פחות. אבל הבצק תמיד מעולה, רך וגמיש. בכל המתכונים אומרים לשים את כל הקמח בהתחלה. ואז אם אין מספיק נוזלים צריך ״לריב״ עם הבצק והוא יוצא קשה ולא גמיש. כבר יותר מעשרים שנה שאני עושה בצק שמרים בצורה הזו ואין פעם אחת שהבצק יצא קשה.

השב
User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
יולי 31, 2020 בשעה 07:56

אמאל'ה!!! מה זה הבצק הכייפי הזה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 31, 2020 at 8:48 am

איך אני שמחה שאהבת :-)

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
אוגוסט 1, 2020 בשעה 21:27

חלה טעימה במיוחד .השתמשתי בקורנפלור במקום קמח תפ'א.אחת טבעונית ואחת לא.שתיהן יצאו רכות ויפות ונזללו בהתלהבות. תודה רבה קרן:)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 2, 2020 at 6:36 am

תודה עך השיתוף

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
אוגוסט 10, 2020 בשעה 00:59

טוב. אז ככה. מאז שהבת האמצעית התגלתה כרגישה לגלוטן (לא צליאק, רק רגישות), אני ממעיטה. אבל אז ראיתי את המתכון שלך ודי נדלקתי. הכנתי חצי קילו עם יחס של 350 קמח רגיל, 150 קמח ללא גלוטן (לא תפוחי אדמה, מיקס). התוצאה - מ א ל פ ת!! החלה הכי רכה שהכנתי אבר!! הכנתי בתוך תבנית, על אף שלא היה צורך כי הבצק היה מאוד נוח לעבודה, ועכשיו הוא נבחן במשך הזמן שיחזיק מעמד.... תודה על ההשראה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 10, 2020 at 7:40 am

זה משמח ממש! תודה

השב
User Avatar
טליה
starstarstarstarstar
אוגוסט 11, 2020 בשעה 08:19

היי קרן, אפשרי שחצי מכמות הקמח תהיה קמח כוסמין מלא או אפילו להחליף את כל כמות הקמח בקמח כוסמין מלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2020 at 10:34 am

אם יודעים לעבוד עם קמח מלא אין שום בעיה להמיר 100%, חייבים להקפיד להוסיף מספיק נוזלים וגם לתת יותר התפחות. ואפשר בקלות להמיר רק 50% וגם להוסיך עוד מעט נוזלים ולתת אולי עוד התפחה נוספת בקערה

השב
User Avatar
סיגל
starstarstarstarstar
ספטמבר 10, 2020 בשעה 17:52

חייבת לעדכן שהכנתי בקמח רגיל (ולא קמח לחם) + קמח תפוחי אדמה, ויצא מעולה!!! סופסוף מצאתי מתכון לחלות שאני הולכת לאמץ. חיפשתי הרבה זמן מתכון לחלה שנשארת רכה גם ביום השני- איזה כיף!!! המון תודה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2020 at 10:44 pm

תודה סיגל

השב
User Avatar
Lihi
starstarstarstarstar
אוקטובר 2, 2020 בשעה 20:26

מתכון מעולה! יצאה חלה רכה וטעימה. תודה רבה!

השב
User Avatar
יעל שאבי
starstarstarstarstar
אוקטובר 9, 2020 בשעה 12:03

מתכון פשוט מעולה, יצא בדיוק במרקם של חלה! תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 9, 2020 at 4:26 pm

תודה!

השב
User Avatar
רחל
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2020 בשעה 09:56

היי קרן, אשמח לדעת אם הבצק יתאים גם ללחמניות או שאיננו מתאים לאפייה בצורות קטנות יותר מחלה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 10, 2020 at 11:11 am

בטח שיתאים

השב
User Avatar
Hagit Kishlanski
starstarstarstarstar
אוקטובר 13, 2020 בשעה 12:45

היי קרן, האם אפשר להוריד את הביצים ולהוסיף שמן במקום? אם כן כמה שמן יש להוסיף?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 13, 2020 at 2:36 pm

בטח, יספיקו לך 3-4 כפות

השב
User Avatar
שונית
starstarstarstarstar
אוקטובר 18, 2020 בשעה 16:33

היי קרן היקרה, מבחינת הטעם של הבצק,האם אפשרי לאחר שהחלה יוצאת מהתנור להבריש בשמן זית ומלח גס? מאוד התחברתי לזה במתכון של חלת בייגל ירושלמי ,אך רוצה קצת לגוון בטעם הבצק. תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 18, 2020 at 8:54 pm

זה פחות הולך לטעמי האישי אם מברישים את החלה בביצה, אבל אם מוותרים על הביצה אז אחלה

השב
User Avatar
נעמי
starstarstarstarstar
אוקטובר 27, 2020 בשעה 18:58

קרן היקרה, קודם כל - אני מכורה למתכונים שלך. שאלה על החלה הזו - אני תמיד אוהבת לעשות חלות יותר מתוקות, אם אוסיף עוד סוכר זה ייפגע במרקם? ובמידה והמרקם לא ייפגע, כמה סוכר לדעתך כדאי להוסיף בשביל להפוך לחלה מתוקה? המון תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 27, 2020 at 9:31 pm

אין בעיה להוסיף עוד סוכר לדעתי עוד 1/2 כוס

השב
User Avatar
רחל
starstarstarstarstar
נובמבר 19, 2020 בשעה 09:26

היי, במידה ואוסיף משפר אפיה לדעתך החלה תישאר רכה מבפנים יותר זמן?

השב
User Avatar
רוני
starstarstarstarstar
נובמבר 19, 2020 בשעה 16:36

היי קרן :) האם ניתן להמיר את הקמח לחם לקמח מניטובה לבן? אם כן זה משנה את כמות המים או את ההתפחות ? תודה ☺️

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 19, 2020 at 6:16 pm

אין בעיה להמיר וזה לא ישנה כלום

השב
User Avatar
אריאל
starstarstarstarstar
דצמבר 2, 2020 בשעה 11:58

היי קרן, האם אפשר להמיר את הקמח לקמח שמרים? והיחס יישאר אותו הדבר אם לא אוסיף חוץ מזה שמרים? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 2, 2020 at 2:56 pm

לגמרי אפשר ופשוט לוותר על השמרים

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
ינואר 7, 2021 בשעה 19:43

היי, אפשר התפחה ראשונה במקרר ללילה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 7, 2021 at 9:47 pm

אפשר

השב
User Avatar
מירי
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2021 בשעה 14:01

היי קרן, האם קמח תפוחי אדמה זה סטארצ׳ או פשוט קורנפלור (אני לא גרה בארץ)? תודה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 12, 2021 at 2:52 pm

קורפלור אחלה

השב
User Avatar
לבנה
starstarstarstarstar
פברואר 20, 2021 בשעה 12:31

היי הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין בצק שמרים שמוסיפים לו ביצה לבצק ללא ביצה? מה תורמת הביצה?

השב
User Avatar
חגית
מרץ 1, 2021 at 9:18 pm

מממ כמובן שאת נמבר ואן!אישיות.. .ולעניין ההתפחה . ניתן להכניס להתפחה שנייה לילה במקרר אחורי שעשיתי צורה לחלה??ואיך עוטפים

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 2, 2021 at 3:00 pm

פחות מומלץ, לפעמים היא מאבדת מהצורה שלה אפשר לעטוף בניילון ולהקפיא אבל להפשיר ולהתפיח

השב
User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
מרץ 6, 2021 בשעה 07:15

השתמשתי בקורנפלור ויצא מטריף!!! ת ו ד ה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 7, 2021 at 7:45 am

תודה אפרת מהממת

השב
User Avatar
אבירן
starstarstarstarstar
מרץ 10, 2021 בשעה 21:08

היי אפשר להתפיח את הבצק ללילה בטמפרטורת החדר?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 11, 2021 at 8:52 am

לא, ז ה יותר מדי זמן לשמרים

השב
User Avatar
דנית
starstarstarstarstar
מאי 7, 2021 בשעה 09:57

היי, בקמח כוסמין המלא- לאחר שלוש התפחות, ויצירת החלות- יש צורך בהתפחה נוספת אחרי הביצה והשומשום?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 8, 2021 at 11:20 am

לגמרי חובה

השב
User Avatar
ליזי
starstarstarstarstar
אוקטובר 20, 2021 בשעה 07:37

מה המטרה של הקמח תפו"א במתכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 20, 2021 at 7:48 am

מרכך מעט את הבצק ונותן לו מרקם נעים לא חובה

השב
User Avatar
זהרה
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2021 בשעה 15:23

אני ממש אוהבת את המתכונים שלך יש לי שאלה האם ניתן להשתמש בקמח לבן במתכון הזה במקום קמח תפוח אדמה?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 18, 2021 at 5:27 pm

תודה רבה, כן אפשר

השב
User Avatar
גל
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2022 בשעה 12:39

היי יש לי קמח חיטה כפרי של הטחנות הגדולות, אפשר איכשהו לשלבו במתכון? תודה

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
פברואר 18, 2022 בשעה 16:53

היי קרן, פעם ראשונה שהכנתי חלה ובחרתי בחלה הזו להיות כלת השמחה ;) ערבבתי 450גר' קמח לבן, 450גר' קמח כוסמין לבן ו- 100גר' קורנפלור. יצאו שתי חלות מ-ה-מ-מות!! סופ"ש נעים

השב
User Avatar
ענבר
starstarstarstarstar
ספטמבר 24, 2022 בשעה 08:50

קרן כל פעם שאני חושבת שעשיתי את החלה הכי טובה שלך אני מגלה עוד מתכון מטורףלא היה לי קמח תפוחי אדמה ועשיתי עם קורנפלור יצא היסטרי❤️❤️❤️❤️תודה רבה❤️❤️❤️

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 24, 2022 at 11:58 am

איזה משמחת! תודה יקרה

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
אפריל 14, 2023 בשעה 10:40

ממש בא לי לפעמים להתקשר לשאול אותך שתעני לייייי אני רוצה לעשות הפרשת חלה, להכפיל כמויות פשוט??

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2023 at 3:32 pm

ברור שלהכפיל !

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img