לחמים ומאפים

חלה רכה משש רצועות עם קמח תפוחי אדמה

יולי 29, 2020 41 Comments

פתאום נזכרתי שלפני כמה שנים הכנתי בצק ללחמניות פסטו, בבצק שילבתי קמח תפוחי אדמה,

והן יצאו ממש רכות ונעימות משהו מיוחד (המתכון כאן ), אז נדלקתי על המתכון והכנתי אותו בלי

סוף, ומשום מה שכחתי ממנו קצת ובכלל מכל הקטע של לשלב קמח תפוחי אדמה בבצק וחבל!

היום בבוקר פינטזתי על חלה שהבצק שלה עשוי גם מקמח תפוחי אדמה, ונכנסתי לפעולה!

רק תספרו לי בבקשה שניה לפני המתכון, איך עובר עליכם החופש הגדול? גם לכם בבוקר

מחכות בסלון נעליים זרוקות לכל עבר? כלים בכיור? מחבתות שטיגנו בהם בלילה?

האם אתם גם כמוני עולים בעיניים עצומות ומתפללים שהיום איזור המגורים שאתם כלכך

אוהבים יהיה לשם שינוי נקי מחפצים, אוכל, וילדים? הגור הקטן (בן 14 כן ?) התחיל לאחרונה

לגלוש, שנים שאני מנסה לשכנע אותו לגלוש איתי, והנה זה קרה, לא בגללי, דווקא ביוזמתו

ועם חברים, אבל אני הכי מאושרת, שהוא נמצא בים, שהוא קם מוקדם בבוקר לבד,

בלי שעון, בלי שאאלץ להיכנס לחדר שלו חמש פעמים ואצעק עליו שהוא מאחר לבית ספר.

נעמד בשש בבוקר ליד המיטה שלי, מעיר אותי ואומר אמא תכיני לי משהו לאכול אני יוצא לגלוש!

אין מאושרת ממני, שבחופש הוא לא דביק רק למסך, שהוא קם באופן עצמאי והלוואי וזה יישאר

כך גם בשנת הלימודים, שהוא מצא תחום עניין חדש, ושכייף לו. אבל לא משנה כמה אוכל הוא

אכל קודם, וילד בגיל ההתבגרות אוכל לא מעט, אחרי הגלישה הוא חוזר ואני מפחדת שהוא

יבלע אותי עם הבית. והיום חיכתה לו כשחזר מהגלישה החלה היפה הזו, שנטחנה כמעט עד הסוף

עם חומוס, ואז עם גבינה צהובה, ואז עם נוטלה. והאמת שהלב שלי מתמלא כשאני רואה את הילדים

מתענגים ככה על חלות של בית, זה פשוט עושה לי את זה.

אז מוכנים למתכון לחלה רכה רכה וכל כך טעימה?

כמובן שכל שלבי ההכנה בוידאו מחכים לכם גם כאן באינסטוש

חלה רכה משש רצועות עם קמח תפוחי אדמה/מתכון לשתי חלות גדולות

מצרכים למתכון:

900 גר׳ (6.5 כוסות) קמח לחם

100 גר׳ (2/3 כוס) קמח תפוחי אדמה

2 כפות שמרים יבשים

2 ביצים גודל L

150 גר׳ (3/4 כוס) סוכר לבן

2 כוסות מי ברז (480 מ״ל)

1/3 כוס (65 גר׳) שמן קנולה

כף שטוחה מלח דק

לציפוי:

ביצה טרופה

כף שמן קנולה

כף סוכר לבן

שומשום לעיטור

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר , מלח, שמן, קמח תפוחי אדמה, וביצים

מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים מחצית מכמות המים, מחכים דקה ומוסיפים כמה

מים שהבצק עוד צריך, לפעמים הבצק לא זקוק לכל כמות המים.

לשים את הבצק כ 10-12 דקות עד לקלבת בצק חלק וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת

מגלגלים אותו בשומן ומכסים בניילון נצמד ובמגבת להתפחה של שעה וחצי שעתיים עד שהבצק

הכפיל את נפחו. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, שוקלים אותו ומחלקים ל 12 חלקים שווים.

מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומקמחים מעט. מגלגלים את כל חלקי הבצק לכדורים

ומניחים על תבנית האפייה, מקמחים שוב מעט מלמלעלה, ומכסים במגבת . מניחים להתפחה

חוזרת כ 15-20 דקות. מוציאים אויר משישה, כדורים.(משאירים את ששת הכדורים הנותרים

מכוסים במגבת). מרדדים את הכדורים לרצועות וקולעים לחלה משש רצועות עפי הסרטון

באינסטוש שלי כאן. (אין לכם אינסטוש? אפשר גם מכאן)

מניחים את החלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה , חוזרים על הפעולה עם ששת הכדורים הנותרים,

ןמניחים את החלה השניה על הבתנית ליד החלה הראשונה.

בקערה מערבבים ביצה טרופה עם סוכר ושמן ומברישים את החלות.

מניחים להתפחה ש 30-40 דקות, כשהחלות לא מכוסות (אחרת תדבק אליהן הביצה)

מחממים תנור ל 180 מעלות. כשהחלות תפחו מברישים אותן פעם נוספת ומפזרים שומשום.

אופים כ 30-35 דקות עד שהחלות שחומות למראה. מוציאים, מצננים לפני שפורסים.

**קמח לחם אפשר להמיר בקמח לבן רגיל, קמח חלה, קמח כוסמים לבן

**אפשר לוותר על הביצים ולהוסיף עוד כמה כפות שמן במקום.

**אפשר להמיר ביצים בעוד 3-4 עפות שמן

**אפשר להמיר שמן קנולה בשמן זית

 

Print Friendly, PDF & Email

41 Comments

מירית יולי 29, 2020 at 5:51 pm

לא כתוב במתכון כמה מלח 🙂

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 8:32 pm

כף מלח

Reply
יסכה יולי 29, 2020 at 6:28 pm

נראית מדהים!!
אפשר להמיר את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 8:32 pm

לא רואה סיבה שלא

Reply
לימור יולי 29, 2020 at 9:44 pm

האם ניתן להמיר את קמח ה תפו"א בקורנפלור?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 9:51 pm

כן

Reply
ליאת יולי 29, 2020 at 10:14 pm

האם אפשר ללא ביצים או משהו אחר במקום?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 6:53 am

אפשר להוריד ביצים ולהוסיף יותר שמן כמה כפות

Reply
ספיר יולי 29, 2020 at 10:22 pm

היי קרן, האם יעבוד עם קמח פיצה במקום קמח לחם ? איך היא תצא בשילוב של השניים? תודה!

Reply
תמר יולי 30, 2020 at 12:09 am

היי קרן, הבצק יצא מאד דביק
מה הבעיה שלי?
ומה לעשות

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 6:51 am

להוסיף קמח, כנראה הוספת יותר מדי נוזלים

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 6:52 am

תצא מהממת , אני מאוד אוהבת שילוב של קמחים

Reply
ורד יולי 31, 2020 at 12:59 pm

היי קרן
נתחיל בזה שהחלה נראית פצצה
בדרך להכין אותה
שאלה: אם יש לי רק ביצים Xl
לא יהרוס לי את הבצק?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 3:38 pm

לא יקרה כלום ואפשר להוריד ביצה אחת
אם לא מורידים אז הבצק יהיה זקוק לפחות נוזלים כי יש בו יותר ביצים וזה אחלה

Reply
מיכל יולי 29, 2020 at 10:27 pm

היי קרן, כיף לעקוב אחריך.
ותודה על ההנגשה של המתכונים!
האם אפשר שמרים טריים?
אם כן, כמה ?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 6:52 am

כף שמרים יבשים = 25 גר׳ שמרים טריים

Reply
ספיר רווח יולי 29, 2020 at 11:32 pm

בשילוב של השניים הכוונה קמח פיצה וקמח תפוחי אדמה 🙂

Reply
שני יולי 30, 2020 at 1:40 pm

נראה מושלם! אפשר קמח חיטה במקום קמח לחם?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 3:18 pm

כן אין בעיה

Reply
רותם יולי 30, 2020 at 12:36 am

נראה מדהים, אפשר להמיר בשמן זית?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 6:51 am

בהחלט

Reply
מעיין אלרואי יולי 30, 2020 at 8:28 am

נראה מעולה.
שאלה- החלה יוצאת מתוקה? סטייל חלה מתוקה שקונים?
ואם כן, אני אוהבת חלה לא מתוקה, מה היית מציעה לי

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 9:01 am

אפשר להוריד מהסוכר ל 100 גר

Reply
ארז יולי 30, 2020 at 9:34 am

אתר נהדר- אני משתמש הרבה ותמיד מרוצה מהתוצאות.
בחומרים לציפוי כתוב ביצה שמן סוכר ובמתכון ביצה שמן מים. מה הנכון?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 12:24 pm

מיד מתקנת!שמן סוכר וביצה, תודה

Reply
בתאל יולי 30, 2020 at 10:06 am

היי קרן 🙂
האם החלה מתוקה? ואם כן, איך אני יכולה לשנות את זה?
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 12:23 pm

להפחית 50 גר׳ סוכר

Reply
דינה אוגוסט 3, 2020 at 7:19 pm

היי קרן,
אין על המתכונים המהגרים שלך !
העוגה יצאה טעימה אבל מעט מתפוררת…
יש לך מושג מה עשיתי לא נכון?

Reply
דינה אוגוסט 3, 2020 at 7:21 pm

התכוונתי מהממים 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2020 at 7:22 pm

זו לא עוגה זו חלה את בטוחה שהגבת על המתכון הנכון? אם החלה יצאה מתפוררת מניחה שהיו חסרים נוזלים בבצק

Reply
ליאת יולי 30, 2020 at 11:02 am

אפשר להמיר את הקמח לקמח פיצה?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 11:45 am

בטח

Reply
אינה יולי 30, 2020 at 12:45 pm

היי קרן,
המתכונים והסרטונים שלך נראים ממש טוב 🙂
החלה נראית מטריפה וממש בא לי להכין אבל אין לי מיקסר…נראה לך שזה ישים בלישה ידנית? (צריך סדר פעולות אחר?)
וגם יש לי רק ביצים M, יספיקו 2?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 3:19 pm

אין בעיה עם ביצים מדיום. לישה ידנית בהחלט אפשרית כעשר דקות רצוף

Reply
יהודה גזית יולי 30, 2020 at 4:02 pm

שלום קרן
אוהב את המתכונים שלך. בכל הפריטים כתבת משקל, פרט לשמן, באיזה כוס מדובר ואולי לכתוב משקל?
תודה על עזרתך

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 4:05 pm

כוס שמן זה 200 גר׳ אז שליש מזה 🙂

Reply
בבא כהן יולי 30, 2020 at 4:50 pm

אני אופה עם שמרים כבר כמעט 49 שנה. מתה על בצקי שמרים. אני לשה ביד, אפילו בצק של 4 ק״ג קמח. אבל בכל המתכונים ההוראות לא נכונות.
בצק שמרים מגיב ללחות בסביבה. אם הלחות גבוהה צריך יותר קמח או פחות נוזלים, וכמובן הפוך אם הלחות נמוכה.
לכן הגעתי לפני שנים למסקנה הבאה: אני שמה חצי מכמות הקמח ומוסיפה את כל החומרים האחרים ומתחילה לערבב. ואז מוסיפה קמח עד שיש לי בצק רך ונהדר. לפעמים הבצק יקח את כל הקמח שבמתכון, לפעמים יותר, לפעמים פחות. אבל הבצק תמיד מעולה, רך וגמיש.
בכל המתכונים אומרים לשים את כל הקמח בהתחלה. ואז אם אין מספיק נוזלים צריך ״לריב״ עם הבצק והוא יוצא קשה ולא גמיש.
כבר יותר מעשרים שנה שאני עושה בצק שמרים בצורה הזו ואין פעם אחת שהבצק יצא קשה.

Reply
אפרת יולי 31, 2020 at 7:56 am

אמאל'ה!!! מה זה הבצק הכייפי הזה?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 8:48 am

איך אני שמחה שאהבת 🙂

Reply
ליאת אוגוסט 1, 2020 at 9:27 pm

חלה טעימה במיוחד .השתמשתי בקורנפלור במקום קמח תפ'א.אחת טבעונית ואחת לא.שתיהן יצאו רכות ויפות ונזללו בהתלהבות. תודה רבה קרן:)

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2020 at 6:36 am

תודה עך השיתוף

Reply

Leave a Comment