פתאום נזכרתי שלפני כמה שנים הכנתי בצק ללחמניות פסטו, בבצק שילבתי קמח תפוחי אדמה,
והן יצאו ממש רכות ונעימות משהו מיוחד (המתכון כאן ), אז נדלקתי על המתכון והכנתי אותו בלי
סוף, ומשום מה שכחתי ממנו קצת ובכלל מכל הקטע של לשלב קמח תפוחי אדמה בבצק וחבל!
היום בבוקר פינטזתי על חלה שהבצק שלה עשוי גם מקמח תפוחי אדמה, ונכנסתי לפעולה!
רק תספרו לי בבקשה שניה לפני המתכון, איך עובר עליכם החופש הגדול? גם לכם בבוקר
מחכות בסלון נעליים זרוקות לכל עבר? כלים בכיור? מחבתות שטיגנו בהם בלילה?
האם אתם גם כמוני עולים בעיניים עצומות ומתפללים שהיום איזור המגורים שאתם כלכך
אוהבים יהיה לשם שינוי נקי מחפצים, אוכל, וילדים? הגור הקטן (בן 14 כן ?) התחיל לאחרונה
לגלוש, שנים שאני מנסה לשכנע אותו לגלוש איתי, והנה זה קרה, לא בגללי, דווקא ביוזמתו
ועם חברים, אבל אני הכי מאושרת, שהוא נמצא בים, שהוא קם מוקדם בבוקר לבד,
בלי שעון, בלי שאאלץ להיכנס לחדר שלו חמש פעמים ואצעק עליו שהוא מאחר לבית ספר.
נעמד בשש בבוקר ליד המיטה שלי, מעיר אותי ואומר אמא תכיני לי משהו לאכול אני יוצא לגלוש!
אין מאושרת ממני, שבחופש הוא לא דביק רק למסך, שהוא קם באופן עצמאי והלוואי וזה יישאר
כך גם בשנת הלימודים, שהוא מצא תחום עניין חדש, ושכייף לו. אבל לא משנה כמה אוכל הוא
אכל קודם, וילד בגיל ההתבגרות אוכל לא מעט, אחרי הגלישה הוא חוזר ואני מפחדת שהוא
יבלע אותי עם הבית. והיום חיכתה לו כשחזר מהגלישה החלה היפה הזו, שנטחנה כמעט עד הסוף
עם חומוס, ואז עם גבינה צהובה, ואז עם נוטלה. והאמת שהלב שלי מתמלא כשאני רואה את הילדים
מתענגים ככה על חלות של בית, זה פשוט עושה לי את זה.
אז מוכנים למתכון לחלה רכה רכה וכל כך טעימה?
כמובן שכל שלבי ההכנה בוידאו מחכים לכם גם כאן באינסטוש
חלה רכה משש רצועות עם קמח תפוחי אדמה/מתכון לשתי חלות גדולות
מצרכים למתכון:
900 גר' (6.5 כוסות) קמח לחם
100 גר' (2/3 כוס) קמח תפוחי אדמה
2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים גודל L
150 גר' (3/4 כוס) סוכר לבן
2 כוסות מי ברז (480 מ״ל)
1/3 כוס (65 גר') שמן קנולה
כף שטוחה מלח דק
לציפוי:
ביצה טרופה
כף שמן קנולה
כף סוכר לבן
שומשום לעיטור
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר , מלח, שמן, קמח תפוחי אדמה, וביצים
מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים מחצית מכמות המים, מחכים דקה ומוסיפים כמה
מים שהבצק עוד צריך, לפעמים הבצק לא זקוק לכל כמות המים.
לשים את הבצק כ 10-12 דקות עד לקלבת בצק חלק וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת
מגלגלים אותו בשומן ומכסים בניילון נצמד ובמגבת להתפחה של שעה וחצי שעתיים עד שהבצק
הכפיל את נפחו. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, שוקלים אותו ומחלקים ל 12 חלקים שווים.
מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומקמחים מעט. מגלגלים את כל חלקי הבצק לכדורים
ומניחים על תבנית האפייה, מקמחים שוב מעט מלמלעלה, ומכסים במגבת . מניחים להתפחה
חוזרת כ 15-20 דקות. מוציאים אויר משישה, כדורים.(משאירים את ששת הכדורים הנותרים
מכוסים במגבת). מרדדים את הכדורים לרצועות וקולעים לחלה משש רצועות עפי הסרטון
באינסטוש שלי כאן או מערוץ היוטיוב שלי כאן
מניחים את החלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה , חוזרים על הפעולה עם ששת הכדורים הנותרים,
ןמניחים את החלה השניה על הבתנית ליד החלה הראשונה.
בקערה מערבבים ביצה טרופה עם סוכר ושמן ומברישים את החלות.
מניחים להתפחה ש 30-40 דקות, כשהחלות לא מכוסות (אחרת תדבק אליהן הביצה)
מחממים תנור ל 180 מעלות. כשהחלות תפחו מברישים אותן פעם נוספת ומפזרים שומשום.
אופים כ 30-35 דקות עד שהחלות שחומות למראה. מוציאים, מצננים לפני שפורסים.
**קמח לחם אפשר להמיר בקמח לבן רגיל, קמח חלה, קמח כוסמים לבן
**אפשר לוותר על הביצים ולהוסיף עוד כמה כפות שמן במקום.
**אפשר להמיר ביצים בעוד 3-4 עפות שמן
**אפשר להמיר שמן קנולה בשמן זית
99 Comments
לא כתוב במתכון כמה מלח 🙂
כף מלח
היי קרן, לכמה זמן אפשר להקפיא את החלות אחרי שהן מוכנות? ואיך מפשירים הכי טוב? תודה!
לחדשיים שלושה, והפשרה כמה שעות במקרר או על השיש סביב שעתיים ממש תלוי במזג האויר
מתכון מושלם , אין על המתכונים שלך.
כל מתכון הוא הצלחה בטוחה מניסיון וניסיתי הרבה מתכונים.
יש לי שאלה:
ניתן להמיר את הקמח הלבן הקמח כוסמין מלא?
Hi keren to bake only 1 challah can I just divide everything in 2? Thanks
Yes dear
נראית מדהים!!
אפשר להמיר את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור?
לא רואה סיבה שלא
עשיתי עם קורנפלור ויצא מעולה!
יש! תודה
האם ניתן להמיר את קמח ה תפו"א בקורנפלור?
כן
האם אפשר ללא ביצים או משהו אחר במקום?
אפשר להוריד ביצים ולהוסיף יותר שמן כמה כפות
היי קרן, האם יעבוד עם קמח פיצה במקום קמח לחם ? איך היא תצא בשילוב של השניים? תודה!
היי קרן, הבצק יצא מאד דביק
מה הבעיה שלי?
ומה לעשות
להוסיף קמח, כנראה הוספת יותר מדי נוזלים
תצא מהממת , אני מאוד אוהבת שילוב של קמחים
היי אפשר להכפיל כמות וללוש ידני?
אפשר גם וגם
היי קרן
נתחיל בזה שהחלה נראית פצצה
בדרך להכין אותה
שאלה: אם יש לי רק ביצים Xl
לא יהרוס לי את הבצק?
לא יקרה כלום ואפשר להוריד ביצה אחת
אם לא מורידים אז הבצק יהיה זקוק לפחות נוזלים כי יש בו יותר ביצים וזה אחלה
היי קרן, כיף לעקוב אחריך.
ותודה על ההנגשה של המתכונים!
האם אפשר שמרים טריים?
אם כן, כמה ?
כף שמרים יבשים = 25 גר׳ שמרים טריים
בשילוב של השניים הכוונה קמח פיצה וקמח תפוחי אדמה 🙂
נראה מושלם! אפשר קמח חיטה במקום קמח לחם?
כן אין בעיה
אהלן 🙂
האם אפשר שהבצק יתפח לילה במקרר?
ומה אפשר למרוח במקום ביצה?
תודה ושבת שלום
רוני
לילה במקרר זה אחלה
אפשר במקום ביצה סילאן עם קצת מים וכפית שמן
נראה מדהים, אפשר להמיר בשמן זית?
בהחלט
נראה מעולה.
שאלה- החלה יוצאת מתוקה? סטייל חלה מתוקה שקונים?
ואם כן, אני אוהבת חלה לא מתוקה, מה היית מציעה לי
אפשר להוריד מהסוכר ל 100 גר
היי קרן,
שאלה לא ממש קשורה למתכון הזה..
האם ניתן לשלב קמח תפוא במתכונים של עוגות שמרים? השתמשתי במתכונים למאפים המלוחים שלך ובאמת יצא בצק מהמם. תהיתי אם גם כך במתוקים
אני פחות אהבתי את השילוב בעוגות שמרים
אבל עשיתי נסיון אחד ואולי פספסתי משהו מוזמנת לנסות
אתר נהדר- אני משתמש הרבה ותמיד מרוצה מהתוצאות.
בחומרים לציפוי כתוב ביצה שמן סוכר ובמתכון ביצה שמן מים. מה הנכון?
מיד מתקנת!שמן סוכר וביצה, תודה
היי קרן 🙂
האם החלה מתוקה? ואם כן, איך אני יכולה לשנות את זה?
תודה רבה!!
להפחית 50 גר׳ סוכר
היי קרן,
אין על המתכונים המהגרים שלך !
העוגה יצאה טעימה אבל מעט מתפוררת…
יש לך מושג מה עשיתי לא נכון?
התכוונתי מהממים 🙂
זו לא עוגה זו חלה את בטוחה שהגבת על המתכון הנכון? אם החלה יצאה מתפוררת מניחה שהיו חסרים נוזלים בבצק
אפשר להמיר את הקמח לקמח פיצה?
בטח
היי קרן,
המתכונים והסרטונים שלך נראים ממש טוב 🙂
החלה נראית מטריפה וממש בא לי להכין אבל אין לי מיקסר…נראה לך שזה ישים בלישה ידנית? (צריך סדר פעולות אחר?)
וגם יש לי רק ביצים M, יספיקו 2?
אין בעיה עם ביצים מדיום. לישה ידנית בהחלט אפשרית כעשר דקות רצוף
שלום קרן
אוהב את המתכונים שלך. בכל הפריטים כתבת משקל, פרט לשמן, באיזה כוס מדובר ואולי לכתוב משקל?
תודה על עזרתך
כוס שמן זה 200 גר׳ אז שליש מזה 🙂
אני אופה עם שמרים כבר כמעט 49 שנה. מתה על בצקי שמרים. אני לשה ביד, אפילו בצק של 4 ק״ג קמח. אבל בכל המתכונים ההוראות לא נכונות.
בצק שמרים מגיב ללחות בסביבה. אם הלחות גבוהה צריך יותר קמח או פחות נוזלים, וכמובן הפוך אם הלחות נמוכה.
לכן הגעתי לפני שנים למסקנה הבאה: אני שמה חצי מכמות הקמח ומוסיפה את כל החומרים האחרים ומתחילה לערבב. ואז מוסיפה קמח עד שיש לי בצק רך ונהדר. לפעמים הבצק יקח את כל הקמח שבמתכון, לפעמים יותר, לפעמים פחות. אבל הבצק תמיד מעולה, רך וגמיש.
בכל המתכונים אומרים לשים את כל הקמח בהתחלה. ואז אם אין מספיק נוזלים צריך ״לריב״ עם הבצק והוא יוצא קשה ולא גמיש.
כבר יותר מעשרים שנה שאני עושה בצק שמרים בצורה הזו ואין פעם אחת שהבצק יצא קשה.
אמאל'ה!!! מה זה הבצק הכייפי הזה?
איך אני שמחה שאהבת 🙂
חלה טעימה במיוחד .השתמשתי בקורנפלור במקום קמח תפ'א.אחת טבעונית ואחת לא.שתיהן יצאו רכות ויפות ונזללו בהתלהבות. תודה רבה קרן:)
תודה עך השיתוף
טוב. אז ככה. מאז שהבת האמצעית התגלתה כרגישה לגלוטן (לא צליאק, רק רגישות), אני ממעיטה. אבל אז ראיתי את המתכון שלך ודי נדלקתי. הכנתי חצי קילו עם יחס של 350 קמח רגיל, 150 קמח ללא גלוטן (לא תפוחי אדמה, מיקס). התוצאה – מ א ל פ ת!! החלה הכי רכה שהכנתי אבר!! הכנתי בתוך תבנית, על אף שלא היה צורך כי הבצק היה מאוד נוח לעבודה, ועכשיו הוא נבחן במשך הזמן שיחזיק מעמד…. תודה על ההשראה!
זה משמח ממש! תודה
היי קרן,
אפשרי שחצי מכמות הקמח תהיה קמח כוסמין מלא או אפילו להחליף את כל כמות הקמח בקמח כוסמין מלא?
אם יודעים לעבוד עם קמח מלא אין שום בעיה להמיר 100%, חייבים להקפיד להוסיף מספיק נוזלים וגם לתת יותר התפחות. ואפשר בקלות להמיר רק 50%
וגם להוסיך עוד מעט נוזלים ולתת אולי עוד התפחה נוספת בקערה
חייבת לעדכן שהכנתי בקמח רגיל (ולא קמח לחם) + קמח תפוחי אדמה, ויצא מעולה!!! סופסוף מצאתי מתכון לחלות שאני הולכת לאמץ. חיפשתי הרבה זמן מתכון לחלה שנשארת רכה גם ביום השני- איזה כיף!!! המון תודה!!
תודה סיגל
מתכון מעולה! יצאה חלה רכה וטעימה. תודה רבה!
מתכון פשוט מעולה, יצא בדיוק במרקם של חלה! תודה רבה
תודה!
היי קרן, אשמח לדעת אם הבצק יתאים גם ללחמניות או שאיננו מתאים לאפייה בצורות קטנות יותר מחלה 🙂
בטח שיתאים
היי קרן, האם אפשר להוריד את הביצים ולהוסיף שמן במקום? אם כן כמה שמן יש להוסיף?
בטח, יספיקו לך 3-4 כפות
היי קרן היקרה,
מבחינת הטעם של הבצק,האם אפשרי לאחר שהחלה יוצאת מהתנור להבריש בשמן זית ומלח גס?
מאוד התחברתי לזה במתכון של חלת בייגל ירושלמי ,אך רוצה קצת לגוון בטעם הבצק.
תודה רבה!
זה פחות הולך לטעמי האישי אם מברישים את החלה בביצה, אבל אם מוותרים על הביצה אז אחלה
קרן היקרה, קודם כל – אני מכורה למתכונים שלך.
שאלה על החלה הזו – אני תמיד אוהבת לעשות חלות יותר מתוקות, אם אוסיף עוד סוכר זה ייפגע במרקם? ובמידה והמרקם לא ייפגע, כמה סוכר לדעתך כדאי להוסיף בשביל להפוך לחלה מתוקה?
המון תודה
אין בעיה להוסיף עוד סוכר לדעתי עוד 1/2 כוס
היי, במידה ואוסיף משפר אפיה לדעתך החלה תישאר רכה מבפנים יותר זמן?
היי קרן 🙂
האם ניתן להמיר את הקמח לחם לקמח מניטובה לבן? אם כן זה משנה את כמות המים או את ההתפחות ?
תודה ☺️
אין בעיה להמיר וזה לא ישנה כלום
היי קרן, האם אפשר להמיר את הקמח לקמח שמרים? והיחס יישאר אותו הדבר אם לא אוסיף חוץ מזה שמרים? תודה!
לגמרי אפשר ופשוט לוותר על השמרים
היי, אפשר התפחה ראשונה במקרר ללילה?
אפשר
היי קרן, האם קמח תפוחי אדמה זה סטארצ׳ או פשוט קורנפלור (אני לא גרה בארץ)?
תודה מראש
קורפלור אחלה
היי
הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין בצק שמרים שמוסיפים לו ביצה לבצק ללא ביצה?
מה תורמת הביצה?
מממ כמובן שאת נמבר ואן!אישיות.. .ולעניין ההתפחה . ניתן להכניס להתפחה שנייה לילה במקרר אחורי שעשיתי צורה לחלה??ואיך עוטפים
פחות מומלץ, לפעמים היא מאבדת מהצורה שלה
אפשר לעטוף בניילון ולהקפיא אבל להפשיר ולהתפיח
השתמשתי בקורנפלור ויצא מטריף!!! ת ו ד ה
תודה אפרת מהממת
היי אפשר להתפיח את הבצק ללילה בטמפרטורת החדר?
לא, ז ה יותר מדי זמן לשמרים
היי, בקמח כוסמין המלא- לאחר שלוש התפחות, ויצירת החלות- יש צורך בהתפחה נוספת אחרי הביצה והשומשום?
לגמרי חובה
מה המטרה של הקמח תפו"א במתכון?
מרכך מעט את הבצק ונותן לו מרקם נעים
לא חובה
אני ממש אוהבת את המתכונים שלך
יש לי שאלה
האם ניתן להשתמש בקמח לבן במתכון הזה במקום קמח תפוח אדמה?
תודה רבה, כן אפשר
היי יש לי קמח חיטה כפרי של הטחנות הגדולות, אפשר איכשהו לשלבו במתכון? תודה
היי קרן,
פעם ראשונה שהכנתי חלה ובחרתי בחלה הזו להיות כלת השמחה 😉
ערבבתי 450גר' קמח לבן, 450גר' קמח כוסמין לבן ו- 100גר' קורנפלור.
יצאו שתי חלות מ-ה-מ-מות!!
סופ"ש נעים
קרן כל פעם שאני חושבת שעשיתי את החלה הכי טובה שלך אני מגלה עוד מתכון מטורףלא היה לי קמח תפוחי אדמה ועשיתי עם קורנפלור יצא היסטרי❤️❤️❤️❤️תודה רבה❤️❤️❤️
איזה משמחת! תודה יקרה
ממש בא לי לפעמים להתקשר לשאול אותך שתעני לייייי
אני רוצה לעשות הפרשת חלה, להכפיל כמויות פשוט??
ברור שלהכפיל !