אחד הדברים הטובים שקרו לי ב 2013 זה פתיחת הבלוג שלי.
הרבה דברים מדהימים ומעניינים קרו לי מאז, יצירתיים, מרגשים, ומעצימים, עולם שלם שנפתח.
בשבוע שעבר קיבלתי הודעה מחן שוקרון מהבלוג מתוקים שלי שהיא הכי מדהימה, והיא כל כולה השראה
גדולה בשבילי, שבמסגרת משחק הבלוגרים "10 דברים שלא ידעתם עליי", שאותו
התחיל או התחילה בלוגר/ית כלשהם (נסיון להתחקות אחרי המקור לא צלח) היא העבירה את המשחק אליי.
כותבים פוסט על 10 דברים שלא יודעים עליי ומעבירים את הפוסט הלאה לשלושה בלוגרים נוספים.
חן כתבה פוסט משלה על 10 דברים.. ובסופו העבירה אותו אליי.
זה ריגש אותי מאוד, גם כי קיבלתי את זה מחן, וגם כי כנראה משהו שאני עושה אני עושה טוב.
כמובן שמיד התחלתי לחשוב על תכונות כאלו ואחרות שלא יודעים עליי (ובינינו, טוב שכך)
אבל לא הצלחתי לחשוב על שום דבר, הכל התפייד, פתאום שכחתי את כל מה שידעתי על עצמי.
אז שלחתי מייל לכל המשפחה והחברים הקרובים שיעזרו לי ויכתבו עליי כמה דברים,
ואז הסתבר שאני צריכה להתמודד עם מה שהקרובים אליי חושבים עליי ולא ידעתי!
מצחיק מצחיק.
אבל, אודה כאן לכל מי שטרח וכתב לי יפה כל כך, הבנתי שאני זו שצריכה לשבת ולכתוב על עצמי,בעצמי.
אז הנה 10 דברים שלא ידעתם עליי ואפשר שתדעו:
1.אני מעשנת נובלס מגיל 12! כן, זה לא חינוכי אבל זה נכון, סיגריה שתיים ביום כבר מליון שנה
(עדכון מ 2017 : אני כבר לא מעשנת בכלל!!)
אם אין לי נובלס ובא לי סיגריה לא אגע בסיגריה אחרת, בטח לא כזו עם פילטר לבן.
2. סיימתי לימודים בכיתה י, ומאז ועד היום לא המשכתי ללמוד.
בדור שלי עוד לא היה ריטלין ולא אובחנה אצלי הפרעת קשב אבל אני לא מסוגלת להתרכז בלימודים .
זה מעולם לא הפריע לי ולא היה שום שלב בו התחרטתי על זה, הבעיה היחידה היא שאני לא יכולה לעשות
שיעורי בית עם ילדים בוגרי כיתה ב ומעלה !
3. אני לא לובשת כבר המון שנים שחור, חוץ ממגפיים בחורף ומכנסי אירובי
הצבע הזה פשוט לא עושה טוב לעור הפנים שלי.
4. גדלתי בבית מאוד קולינרי, אבא שף ואמא שמבשלת מדהים אבל…אני לא יודעת ממש לבשל, אני יודעת
לאפות ואני מאוד מאוד אוהבת את זה אבל בישול בעדינות, לא בשבילי .
לבשל דורש ממני המון זמן ותעצומות נפש, אני מבשלת דברים קבועים בבית וזה מה יש, לפחות העוגות משתנות.
5. אני יחפנית, ככה קראה לי מנהלת בית הספר כשהיתה שולחת אותי הביתה חזרה להביא נעליים, הכי
אוהבת להיות יחפה ולא נח לי עם נעליים, זה הדבר הראשון שאני מורידה כשאני מגיעה לכל מקום.
6.אני נורא קלמזי או בעברית שלומפרית, דברים תמיד נופלים לי מהידיים, אני נתקלת בחפצים,נפצעת בקלות
,ומאבדת דברים באופן קבוע בעיקר בגדים. את האייפון שלי אני מחליפה פעמיים בחודש כי הוא נופל ונשבר
כל פעם מחדש (יש ביטוח לא לדאוג)
7.אני מתולתלת מאוד מרוצה. יש לי תלתלים ואני שייכת כנראה לזן נדיר של מתולתלות שמעולם
לא חלמו על שיער חלק, אני אוהבת את התלתלים שלי כמו שהם ולא נוגעת בהם.
8. אני לא אוהבת קניונים, ומשתדלת להימנע מביקור בהם, ואם כבר צריכה להגיע לקניון בשביל חנות כזו או
אחרת שיש רק שם, אני נכנסת קונה ומיד יוצאת, שונאת להסתובב בהם זה מלחיץ אותי ואני נהיית נוירוטית.
9. הכי שונאת בעבודות הבית לעשות כלים, מעדיפה כביסה או כל דבר אחר רק לא כלים,
למזלי יש לי פטור מזה.
10. אני רוקדת ניה (Nia) שלוש פעמים בשבוע , ובשאר הימים מפנטזת על זה,
זה (ולהיות במים) זה הדבר שאני הכי אוהבת לעשות.
זהו זה.
לפני כמה וכמה שנים כשהתחלתי לאפות, לא היה לי מיקסר ונורא רציתי לאפות חלות.
לישה ידנית היתה קשה מאוד עבורי, והייתי קוראת לבנזוג שילוש במקומי.
לשמחתי הרבה לפני ארבע שנים קיבלתי במתנה מיקסר מדודה שלי, מיקסר תעשייתי לבן יפיפיה תוצרת סין.
מהיום שהמיקסר נכנס אליי למטבח הלך והפך תחביב האפיה לחלק בלתי נפרד ממני,
חווית האפיה הפכה להיות נגישה, קלה וגדולה יותר.
בשבוע שעבר, הוא הפסיק לעבוד המיקסר שלי, ככה, שבק חיים.
עם כל הכאב, ויש כאב, רכשתי לי מיקסר חדש.
קטן יותר, אבל שובב.
השבוע חנכתי אותו בהכנת בצק לחלות, אלו החלות שאני מכינה בכל יום שישי.
חלה לשבת / המתכון מתאים לשתי חלות גדולות:
קילו קמח לבן או קמח לחם/פיצה/חלה
¾ כוס (150 גר') סוכר לבן
2 כפות שמרים יבשים (או 50 גר' שמרים טריים)
2 ביצים גודל L
150 גרם חמאה רכה מאוד או 1/2 כוס שמן קנולה
450 מ"ל חלב פושר (בערך שתי כוסות) או מים לגרסת פרווה
כפית מלח
ביצה טרופה עם מעט מים להברשה
לעיטור:
מעט שומשום
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה קמח, שמרים סוכר,מלח ביצים ושמן
מוסיפים את החלב באיטיות (לא הכל בבת אחת,ייתכן ולא תזדקקו לכל כמות החלב)
וממשיכים בפעולת הלישה כ 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
מעברים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים כך שכל הבצק יצופה במעט שמן.
מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי עד שעתיים.
מחממים תנור לחום 180 מעלות
מרפדים תבנית לחם או תבנית תנור בנייר אפייה
מוציאים את האויר מהבצק, מעבירים למשטח מקומח, מחלקים לכדורים לפי כמות החלות שרוצים.
אני אוהבת לעבוד עם משקל מטבח, ושוקלת את כל העיגולים, כך אני בטוחה שכל רצועות החלה שלי יהיו בגודל אחיד.
קולעים חלות, ומעבירים לתבניות לחם או לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כחצי שעה.
מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור
אופים כחצי שעה.
החלות מוכנות כשהן שחומות יפה מלמעלה.
-גם בגירסת הפרווה החלות יוצאות מעולות-המירו חמאה ב 1/2 כוס שמן וחלב במים בטמפרטורת החדר
-אני משתמשת לעיטור בשומשום שקליתי מעט לפני כן על מחבת ללא שימון
-לצבע חום עמוק הברישו את החלה לפני כניסתה לתנור פעמיים או אפילו שלוש
73 Comments
הי…ניסית פעם חלב סויה במקום החלב?
כן, וזה היה אחלה
היי! אפשר להכין רק חלה אחת ופשוט לחלק לחצי את כל המרכיבים? ייצא מספיק נפח לעבודה או שאת לא ממליצה..תודה!
בטח שאפשר
עכשיו אני מבינה על מה דיברנו כל היום – כי את רוב הדברים אני כבר יודעת 🙂
פוסט מושלם עם צילומים מושלמים, וברור שאני מתבאסת שלא טעמתי את החלה!
אל תתבאסי פשוט תבואי מהר שוב!
אפשר בלי ביצים לא אוהבת ביצים בחלה
יש מתכונים באתר
חלת בייגלה
חלה מקומחת
חלה מקמח פיצה
חפשי אותם להכנה ללא ביצים
יצא מעולה ביותר,להרגיע את המצפון החלפתי כוס קמח בקמח מלא,נפלא,לקח עוד רבע כוס חלב!
שמחה לשמוע!
להבא את יכולה להחליף כמעט את כל הכמות בכוסמין ואפילו לא תצטרכי להוסיף נוזלים:-)
תודה,אני אנסה,לא כל כך נפוץ פה בארהב,אחפש אותו,יצאו שתי חלות שמנמנות ויפיפיות,כולי אושר צרוף!
היי קרן, אשמח להסבר נוסף לגבי כמות הנוזלים…איך אני יודעת שהבצק קיבל מספיק?
כשהוא מתאחד לכדור נשפרד מהדפנות של הקערה, ועדיין הוא לח ולא יבש
נורא נהנית מהמתכונים שלך.
יש לי בקשה קצת מוזרה: אני מחפשת מתכון לחלה לא אוורירית, אלא כבדה יותר, "רטובה" יותר… אשמח נורא עם יש לך רעיונות. אולי להוסיף עוד ביצה או חמאה?
תודה קודם כל, לא כל כך מבינה מה הכוונה ל ״רטובה יותר״, הכוונה לדחוסה יותר?
ככל שיהיו יותר ביצים וחמאה במתכון היא תצא פחות פלאפית ואוורירית אבל עדיין רכה וטעימה.
יש כאלו שמכינים עם 200-250 גר׳ חמאה ו 3 ביצים. אול יתנסי ככה ותראי אם את מגיעה לתוצאה הרצויה.
תודה קרן! בהחלט אנסה.
שלום קרן,
אני רגע לפני לידה ומוצאת את עצמי מתחקה אחר המתכונים שלך.
כיף גדול. רוצה שבלידת הבית שלי תהיה על השולחן חלה טעימה.
גם לי קצת קשה ללוש כמויות גדולות.
על איזה מיקסר מקצועי את ממליצה?
יש המון סוגים בשוק, אני משתמשת ב kmix של קנווד.
הוא עולה סביב 1600-1800 ש״ח.
אבל אני חושבת שאפשר לקנות היום מיקסרים מעולים של חברות אחרות כמו סאוטר ובראדר או תדיראן בהרבה פחות כסף והם עדיין יעשו עבודה מעולה.
וכמובן תמיד אפשר לקנות יד 2.
בהצלחה בלידת הבית! ותמשיכי לעקוב:-)
היי שאלה לי. אני רוצה להכין את הבצק היום ולאפות מחר. האם אני יכולה להתפיח פעם שניה כשהחלה כבר קלועה ולשים במקרר עד מחר ורק אז לאפות?
לא בטוחה שהיא תחזיק מעמד קלועה עמו שצריך, אולי להקפיא אחרי קליעה להפשיר ולאפות יותר טוב
עושה את המתכון הנפלא הזה כבר המון זמן. תמיד יוצאות חלות שוות. (אצלנו מעדיפים את גירסת הפרווה כי החלה קלילה יותר). שאלה: האם אפשר להכין את הבצק ערב לפני ולתת לו לתפוח במקרר עד הבוקר? יש מגבלת זמן לתפיחה במקרר?
אין שום בעיה להתפיח במקרר, ולעבוד איתו בבוקר כרגיל. בגללש הוא מהמקרר אולי יצטרך יותר זמן הפחה לאחר קליעה
מהממת 🙂
🙂
שלום קרן, בחיפוש עוגת שמרים "נפלתי" על הבלוג שלך ונכבשתי מיידית. הניסיון עם עוגת שמרים מרנג ופרג היה להצלחה כבירה וזכה למחמאות מכל אורחי החג של ראש השנה.
עכשיו מתכננת לאפות את החלות לפי המתכון שלך. שאלה… אני רוצה להמיר את השמרים הי שים בשמרים טריים, כמה גרם שמרים טריים יחליפו את השמרים היבשים? תודה ושנה טובה
הי מרים ברוכה הבאה ושמחה לשמוע שיצא לך מוצלח
אין בעיה להמיר שמרים יבשים בטריים 2 כפות שמרים יבשים = 50 גר׳ שמרים טריים (קוביה או שקית)
בהצלחה
חלות נפלאות! עוד מתכון מדוייק שמחליף את המתכון הקודם
תודה סיגלית 🙂 שמחה לשמוע
שלום קרן, אני רוצה להכין את החלה וצריכה לצאת מהבית, אם אני מכינה את הבצק ומכניסה להתפחה של 5 שעות בערך במקרר ואז מוציאה וקולעת זה יהיה בסדר?
תודה מראש
אין בעיה חמש שע במקרר
אני דווקא מחפשת לקנות מיקסר תעשייתי. אולי יהיו לך המלצות?
הי רחל, מה הכוונה תעשייתי?
לקונדיטוריה ?
אין לי שום ידע בנושא מיקסרים תעשייתיים כיון שאני אופה רק בבית.
אני מחזיקה מיקסר של קנווד k-mix
אם זה עוזר:-)
היי קרן, המתכון והצילומים כ"כ יפים… אני ממש מריחה את החלה רק מהתמונה! באופן מוזר ושונה מאוד מאחרים אני לא אוהבת חלה מתוקה. במתכון הספציפי הזה- אם אני מפחיתה את כמות הסוכר אני יאבד משהו מלבד טעם מתקתק? תודה
תודה ענבל, זו לא חלה מתוקה אבל נסי להפחית מעט מהסוכר.
לסוכר עוד תפקידים בבצק ולכן לא מוותרים עליו לגמרי.
אגב, נסי את חלת הבייגלה הירושלמי מהבלוג, היא מדהימה, מתאימה מאוד למי שפחות מתחבר לחלות רכות ומתוקות.
שלום קרן, תודה רבה על המתכונים!
גם במתכון הזה וגם במתכון של לחמניות פסטו הבצק יצא לי גושי למדיי. אני לשה ביד, אך מוספיה כשתי דקות נוספות לכל לישה – למה יש גושים? איך ניתן למנוע זאת להבא?
תודה
הי דנה, נשמע כאילו הוא לא מתאחד מספיק, הוסיפי לו נוזלים להבא.
ואגב, למה לישה ידנית ולא במיקסר?
חלה מדהימה!
המרתי את הקמח הלבן ב 400גרם קמח שיפון ו 500גרם קמח מלא, ואת כמות הנוזלים השארתי כמו שהם (יום מאוד לח במקום מגורי היום, מניחה שבימים יבשים יותר יהיה צורך להוסיף יותר נוזלים).
את החלב המרתי בתחליף חלב שיבולת שועל.
החלה יצאה רכה ואוורירית בפנים, וקריספית בחוץ.
ושכחתי להוסיף תודה לתגובה, אז תודה! 🙂
הכנתי את החלה הגרסה החלבית וחצי מהכמות כי יש לי טוסטר אובן ולא תנור (לצערי). תיד נמנעתי בגלל זה להכין שמרים אבל יצא פגז!!!! המרתי קצת מהחלב במיץ סלק טרי שגירדתי בפומפיה דקה וסחטתי לבצק תוך כדי לישה + קצת מהסלק המגורד עצמו. יצא צבע מדהים ואחרי האפיה נהיה שחור ובפנים צבע כתמתם יפה ומנוקד בסלק.
ממש ממש מוצלח! אפילו בטוסטר! תודה רבה!
נהיה שחום*** לא נשרף לי חחח
יש לי פיצריה במיקום בין הטובים בצפון תל אביב סמוך למיקי שמו ולדליקטיישין והתחלתי למכור שם חלות בימי שישי, וברוך השם.
הייתי מעונין לדבר איתך על אספקה של חלות מיוחדות ממולאות היות ואני בטוח שזה ייתפס כאן.
אשמח אם תחזרי אליי
הי בסטורי רואים אותך טובלת את החלה במים ואז מצפה בשומשום .
במתכון כאן את רושמת להבריש בביצה
מה עדיף
אלו שני מתכוני חלות שונים לגמרי.
כל אחד מהם יוצא שונה ושניהם מצויינים, אם את מכינה בדרך כלל חלות בשיטה הקלאסית ממליצה לך לנסות את שיטת הטבילה במים עפי המתכון הזה:
https://kerenagam.co.il/%d7%97%d7%9c%d7%94-%d7%a8%d7%9b%d7%94-%d7%91%d7%98%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a3-%d7%9e%d7%a7%d7%9e%d7%97-%d7%a4%d7%99%d7%a6%d7%94/
היי קרן האלופה 🙂
הכנתי את החלה ויצאה מהמם!
שואלת בשביל אחותי שהכינה את הבצק ורוצה להכין מחר. האם אפשרי להתפיח במקרר במשך יום?
תודה!
או לחילופין.. האם אפשר להתפיח, לקלוע לחלה ואז לשמור את הבצק במקפיא ולאפות מחר?
אפשר להתפיח בצק לילה במקרר, לפני קליעה.
לא מומלץ להשאיר במקרר אחרי קליעה, זה יהיה יותר מדי זמן
האם אפשר תחליף לביצהאו בלי ביצה?
אפשר לוותר על הביצים ולהוסף עוד נוזלים
איזה פוסט נפלא!תודה.
ממכורת נובלס לשעבר שלא סיימה בצפר וחולמת על יוגה:)
נשמע מוכרולפני שבוע הפסקתי עם הנובלס, מקוה להחזיק מעמד
היי אני רוצה להכין את החלה ולשים אותה בתבנית כמו בתמונה… האם היא מתאימה לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית? והאם זה חצי כמות בצק?
תודה רבה!!
כן לחלק לשניים
היי קרן אחרי לחמניות ההמבורגר שלך שזכו לתשבוחות כבירות , אני מעוניינת לנסות את המתכון הזה של החלות ורציתי לשאול כמה מתוקה יוצאת החלה ? האם אפשר להוריד מעט בסוכר ?
ממש לא מתוקה, אבל אפשר להוריד כמה כפות
הי
אפשר להמיר את החלב בחלב שקדים.?
בטח
הי קרן
מאז שהתוודעתי אליך, כל מתכוני האפייה מהאתר שלך. תענוג. אתמול עוגת שוקודבש יצאה מדהימה!!
כתבת שאת שוקלת את הכדורים כדי שיצא אחיד. מה המשקל האופטימלי לכדור אם אני קולעת חלה של 4..
הי קרן, יא אלוםה שאת!
כתבת שאת מחלקת לכדורים.
מה המשקל האופטימלי לכדור אם אני רוצה לקלוע ילה של 4?
בדרל כלל סביב 150 גר׳
הי קרן
האם אפשר להמיר לקמח כוסמין או קמח חיטה מלא?
או שייצא פחות טעים ?
להוסיף מים וייצא אחלה
אשמח לדעת מה היתרונות של חלב על פני מים – לא בהיבט טבעוני או פרווה. מבחינת התוצאה הסופית
כמה סוכר כדאי להוסיף כדי שהחלה תצא מתוקה? תודה
עוד 100 גר׳
היי קרן
כתבת להוסיף בסוף את המלח… אבל בזמן הזה קשה למלח להתערבב עם כל הבצק, ואז יוצא שיש גוש מלח על הבצק. איך את ממליצה לעשות זאת?
זה מתכון מאוד ישן בתקופה שעוד הפרדתי מלח ושמרים , למרות שאין למלח שום סיבה להישאר כגוש אם נותנים לו כמה דקות לישה, אין צורך היום להפריד
היי קרן,
רק לעדכן שזה המתכון הקבוע שלי לחלות ביום שישי.
כבר יותר משנה.
פשוט הכי טעים שקיים!
תודה עליך!
תודהההה
היי קרן,
מאד אוהבת את המתכונים שלך!!!
שאלה- האם קמח שמרים נותן אותה תוצאה כמו קמח ושמרים בנפרד?
תודה:-), כם זו אותה תוצאה
יצא פגז!
לא ניתן לצרף תמונה?
היי קרן,
אני מכינה קבועה את המתכון הזה ועושה לחמניות וזה יוצא מעולה ברמות!!!
אני גם מכינה את הלחמניות בשר שלך וזה פשוט אליפות ולא נותר אלא להסיק שאת מלכת הבצק!!!
יישר חיילך!
תודה
מורן
תודה רבה מורן !