השבוע העברתי הרצאה לתלמידי אוניברסיטה גדולה בארץ, בנושא מדיה ואוכל.
את השאלות שלחו לי מראש, ועברתי עליהן ברפרוף כמה ימים קודם ולא היה לי זמן לעבור עליהן שוב.
ביום ההרצאה (שהתקיימה בזום) נזכרתי שלא התכוננתי והתכוונתי להדפיס את השאלות ולעבור
עליהן שוב והפעם באופן יסודי יותר, אבל בסופו של דבר החלטתי שלא אעשה את זה, כי אני
אוהבת להיות ספונטנית בתשובות שלי ולא להיות מוכנה מדי. וחוץ מזה, להתכונן ולקרוא שאלות,
זה קצת שייך אולי לתקופה שבה היה לי פחות בטחון במי שאני ובמה שאני עושה, והיום אין
שאלה שאני לא יכולה לענות עליה. בעבר הייתי אולי נלחצת מסיטואציה כזו, והיום, דווקא בא לי
להתמודד עם הכל, אני מרגישה שאני מוכנה. וכך נשאלתי שאלות לגבי הבלוג, האפייה,
המדיה הדיגיטלית, ואחת השאלות עסקה בשאלה מאיפה אני מקבלת השראה למתכונים,
ואיך תמיד יש עוד ועוד ועוד מתכונים והרעויונות לא נגמרים. וחשבתי על זה שהייתי רוצה
להספיק בגלגול הזה עוד כל כך הרבה דברים, יש לי כל כך הרבה רעיונות ורצונות ליישם בכל
מה שקשור למתכונים, והלוואי הלוואי שימשיכו להיות לי כוחות לייצר כל כך הרבה.
חלות למשל, זה הבייסיק הכי ישראלי במטבח, שאני כל כל אוהבת להכין ולמזלי מאוד מזוהה איתו.
המון אנשים נכנסים מדי שבוע להכין מתכוני חלות מהבלוג, ואני אוהבת את כל המתכונים.
אבל זה אף פעם לא מספיק, ויש לי תמיד חשק גדול להכין עוד ועוד גרסאות ומתכונים.
השבוע התחלתי להכין חלות וללפף אותם בעוד רצועה שמעניקה להן מראה ״קשור״
את הרצועה המלפפת אני מבדילה על ידי טבילה במשהו אחר ושונה מהחלה עצמה כדי שהליפוף
יבלוט… העליתי מספר תמונות באינסטוש ומיד קיבלתי המון בקשות להדגים איך אני קןלעת את החלות.
אז אחרי שכל השבעו התאמנתי וממש השתפרתי בליפופים, החלטתי לקיים ״לייב״ בדף האינסטגרם
שלי ביום שישי 4/12 בשעה 14:00, כי זו השעה היידה שפנויה לי ביום הזה.
בלייב אדגים קליעות שונות של חלות שזה משהו שכבר המון זמן אני רוצה לעשות, ואוסיף
להדגמות את שיטת הליפוף. אז אני מתרגשת ממש!
**לכל מי שרוצה להיות מוכן לליב יש להכין את הבצק מראש ולתת לכדורים לעמוד להתפחה לפני שמתחילים**
הקליעה ושיטת הליפוף הופכות את החלות להיות ולהיראות בדיוק כמו שאני אוהבת, קצת
לא מדוייקות, קצת פראיות ובעיקר של בית.
כדי לצפות בלייב של קליעת החלות כנסו ללינק הזה
למגוון סוגי קליעות חלה וטיפים לחלה המושלמת, מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי ממש כאן
חלות מלופפות/ 2 חלות גדולות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/לבן/פיצה/כוסמין לבן
2 כפות שמרים יבשים
100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן
כף וטיפי מלח דק
1/4 כוס (50 גר) שמן זית/קנולה
500-550 מ״ל מי ברז
לעיטור:
פרג
שומשום
קמח
גבעולי זעתר טריים או כל עשב תיבול אחר שאוהבים (טימין או רוזמרין מעולה) טבולים בשמן זית .
מנפים קמח למיקסר ומוסיפים שמרים יבשים סוכר ומלח, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית
מוסיפים שמן קנולה ואת המים לאט לאט עד שהבצק מתגבש לכדור.
לשים עוד 8 דקות,עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת כשעה וחצי עד שעתיים, ו
עד שהבצק תפח והכפיל את הנפח.
שוקלים את הבצק ומחלקים אותו לכדורים. מספר הכדורים לחלוקה הוא על פי מספר
החלות שתכינו וכמה רצועות לכל חלה. ולקחת בחשבון שיש עוד רצועה אחת לליפוף.
כלומר אם אתם מכינים מקילו קמח 2 חלות של ארבע רצועות תצטרכו לחלק את הבצק ל 10
כדורים שווים.
מניחים את כדורי הבצק על משטח או מגש מקומח מעט, מקמחים אותם מעט מעל,ומכסים במגבת
למנוחה של 15-20 דק.
לאחר שהכדורים נחו ומעט תפחו מגלגלים כל כדור בצק לרצועה. קולעים את החלות.
עכשיו יש לכם המון אופציות: את החלות ניתן לקמח, ואז להניח מעל כל חלה גבעול עשבי תיבול.
את הרצועה המלפפת תתבלו במים ומיד לאחר מכן תגלגלו בשומשום, ותלפפו את הרצועה סביב
הגבעול שנמצא על החלה. מתחילים עם קצה קצועה מתחת לחלק התחתון של החלה ומלפפים
מסביב לחלה ממש כמו חוט שמתלפף סביבה עד למעלה. מסיימים עם הקצה השני של הרצועה המלפפת
כשגם הוא מתחת לחלה.
אופציה נוספת שאני אוהבת: לטבול את החלה בקערה גדולה עם מים משני הצדדים, להעביר מיד
לקערה עם המון שומשום ולגלג עד שהחלה מצופה בכל צדדיה. להניח גבעול עשב מעל החלה.
לתבול במים רצועת מלפפת ולהעביר מיד לצלחת רחבה עם המון פרג ולגלגל אותה שתהיה מצופה.
ללפף את הרצועה עם הפרג סביב החלה כמו בהסבר הקודם.
להניח את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לכסות במגבת ולהניח להתפחה חוזרת כ 30 דק.
בינתיים לחמם תנור ל 200 מעלות, לאפות את החלות כ 25-30 דק׳ עד שהן מוכנות.
**קמח לבן אפשר להמיר בכל קמח שאוהבים
37 Comments
חלות מהממות! תודה על המתכון
חסר במרכיבים 1 כף מלח?
טעות שלי… פספסתי. שבת שלום!
אין מלח במתכון?
יש כף
היי קרן,
כמה זה כף וטיפי בגרמים?
כף ורבע
אפשר לראות את הכנת החלות בסרטון כלשהו?
ראיתי את הכתבה רק עכשיו וכבר כמעט שבוע מאז שפורסמה
יש לינק לאינסטגרם שלי למעלה בטקסט שלפני המתכון בוא יש סרטון
נכנסתי לאינסטגרם שלך ועשיתי עוקב!!! אבל לא מצאתי סרטון..
הסרטון נמצא ב IGTV שלי בדף הבית
אין כמוך בעולם! מרגישים את הלב שלך בתוך החלות. עשית דרך מדהימה בשתי ידייך הטובות קרן-לו, תודה על הכל :)) בעזרת השם אכין את חלות הללו לשבת הבאה !
את כזו מותקקקקק תודה!
לדעתי שמן קנולה צריך לעזוב אותנו.רק שמן חניות שהוא השמן הטוב והמקורי.לא שמן תירס ולא שמן סויה. כמובן גם שמני זית לסוגיהם השונים.
שוב מדגישה!!! רק שמן חמניות!!! לכל הבשלניות.
את ההתפחה האחרונה אפשר לעשות במקרר? אני רוצה להכין הכל בערב ולמחרת בבוקר רק לאפות.
כן
אין על המתכונים שלך! מכורה
את ההתפחה האחרונה, הכוונה שהחלות כבר מלופפות ומוכנות, נכון? ואז להכניס את התבנית למקרר ללילה ובבוקר לאפות. האם אני מבינה נכון?
תודה מלכה
כן התפחה אחרונה אחרי ליפוף
לא הבנתי לגבי ההתפחה במקרר אני מעדיפה שלא
זה עלול להיות יותר מדי זמן התפחה
היי קרן!
האם אפשר לשלם קמח מלא עם עוד קצת מים? אח שיש צורך להוסיף עוד שמן גם.
תודה שבת שלום
כל הכבוד! יפה מאוד! עכשיו סיימתי לראות את ההקלטה של ההדגמה
תודה
היי קרן היקרה,
האם אפשר להשתמש במרווה? או שפחות מתאים?
יש לך אולי רעיונות במה אפשר לצפות חוץ מקצח,שומשום ופרג? (לא קמח..)
תודה רבה רבה
מקווה זה אחלה, לגבי הציפוי אלו באמת הציפויים הכי מתאימים.
היי קרן, האם ניתן להכין את הבצק ולהשאיר אותו לילה במקרר ויום למחרת להתחיל את התהליך?
כן אפשר
הי קרן, שבוע טוב,
תודה רבה על מתכונים נפלאים ומוצלחים, עשיתי את החלות, התקרפנו עליהן כל השבת.
התקרנפנו…..חחחחח
שמחה לשמוע תודה!
היי קרן, האם אפשר להכין את החלות עם קמח כוסמין 80 אחוז? מניחה שכן, רק רוצה לדעת כמה מים \ נוזלים צריך להוסיף כדי לשמור עדין על אווריריות..
תודה!
לפחות שליש כוס לקילו ושלוש ארבע התפחות אחרת היא לא תצא אוורירית כמו מקמח לבן
אם אני מכינה מחצי כוסמין מלא וחצי כוסמין לבן. מה השינוי במתכון? ומה הכוונה עוד התפחות? כנל לגבי מתכון המקומחת- אני יכולה להכין באותו מתכון עם חצי כוסמין מלא?תודה
אפשר להכין הכל עם קמח מלא
להוסיף עוד נוזלים במידת הצורך
ואני ממליצה להתפיח בקערה להתפיח שוב ככדורי בצק ושוב אחרי קליעה. בהצלחה
היי קרן , ניתן להקפיא את החלה המלופפת עם עשבי תיבול אחרי האפייה ?
הי, מדהים!!!שאלה את הציפוי לשומשום ופרג למשל… האם לא עדיף למרוח ביצה ואז שומשום (או פרג) במקום מים?
תודה ושבת שלום
הי לי
כמו שאת רואה את המתכון ככה הן הוכנו אם יש לך העדפה אחרת אין מניעה להכין בדרך שלך
היי קרן
ענף בזיליקום הולך?
בטח
הי קרן,
אני מכין את החלות האלה כבר תקופה ארוכה מאד, המשפחה מתה עליהם
משום מה, גם לאחר לישה ארוכה הבצק לא ממש נמתח בלי שהוא נקרע, אין לו בכלל רשת גלוטן.
עברתי לשימוש בקמח לחם וחשבתי שאולי זה יפתור אבל גם אז לא.
כשאני מותח אותו קצת נהיה מיד חור והוא לא גמיש, מה אני עושה לא נכון?