את השיטה הזו של זילוף חמאת שום על לחמניות או חלות ראיתי אצל מישהי ברשת לא מהארץ ומיד נדלקתי כי זה יצא ממש יפה.
הבצק הוא בצק חלות שלי שמככב כבר תקופה ארוכה בתור חלות וואו במדור שלי במאקו , והחלטתי להכין ממנו מיני חלות עם חמאת שום ויצא וואו.
את הניסוי הראשון עשינו בסדנה והתואה היתה מדהימה, תוכלו לראות כאן למטה שבחלק מהתמונות רואים שהכנתי ממש לחמניות חלה לא גדולות
(הסבר בתחתית הפוסט) ובחלק מהתמונות תראו חלות בינוניות, שתי האופציות מצויינות.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
חלות עם חמאת עשבי תיבול/ 4 חלות בינוניות או 8-10 לחמניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/חלה או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס (133 גר) סוכר לבן
1/3 כוס שמן קנולה
2 ביצים גודל l
כף מלח דק
2 כוסות( 480 מ״ל) מים קרים מהמקרר
לעיטור:
ביצה טרופה עם כפית שמן וכפית סוכר
לחמאת שום ועשבים :
150 גר׳ חמאה רכה
2 כפות עשבי תיבול קצוצים דק (בזיליקום, אורגנו,פטרוזיליה, כוסברה, לא ממש משנה השילוב)
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
במיקסר לשים את כל מצרכי הבצק עם 1.5 כוסות מים קרים
מוסיפים כל פעם עוד קצת מים עד שהבצק אחיד ומעט דביק
לשים סהכ 10-12 דקות
מעבירים לקערה מעט משומנת להתפחה של שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר
מכינים חמאת עשבי תיבול:
בקערה מערבבים את החמאה הרכה עם עשבי התיבול והשום הכתוש
מעבירים לשק זילוף (אם אין לכם שק זילוף גם שקית סנדויצים תעשה את העבודה)
כשהבצק תפח מחלקים אותו לארבעה חלקים , וכל חלק לשלושה חלקים שווים. (או שמחלקים את כל הבצק לחלקים ששוקלים 50 גר ומכל שלושה קולעים
לחמניה, זה מהמם)
קולעים חלות משלוש רצועות, ומניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות עד שהחלות תפוחות למראה.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומברישים את החלות בביצה טרופה
גוזרים את הקצה של שקית הזילוף לפתח צר ומזלפים חמאת עשבים על החלות מלמעלה, לאורך, הכי נח ללכת ממש על החיבורים של הבצק (ראו סרטון)
אופים כ 25-30 דק עד שהחלות שחומות למראה
מוציאים ומגישים או ששומרים על החלות לאחר צינון עטופות היטב בטמפרטורת החדר
**אפשר לוותר על הביצים בבצק, זה אומר שתצטרכו כמות נוזלים גדולה יותר
**אפשר להכין כלחמניות קטנות, מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל של 50 גר וקולעים חלות אישיות
**ניתן להמיר את הקמח במתכון לקמח מלא/כוסמין מלא או חלקית לערבב עם קחמ לבן. בשימוש בקמח מלא כמות הנוזלים במתכון תגדל עד לקבלת בצק
אלסטי וגמיש.
17 Comments
נראה פצצה. האם אפשר להכין את הבצק מראש, לשמור בלילה במקרר ולהכין בבוקר? מה עושים?
מוציאים מהמקרר ועובדים איתו
יצא שלמות!!!! לא הפסקתי לקבל מחמאות מכולם ועכשיו רק מחכים שאעשה עוד פעם. פחדתי שייצא לא טוב כי בטעות שכחתי להשאיר חצי כוס מים בצד וישר שמתי אותם אבל יצא ממש רך וטעים. בעשבי תיבול השתמשתי באורגנו, רוזמרין ותימין. חבל שאי אפשר להוסיף תמונה 🙂
אלופה
אפשר בלי ביצים
לטבעוני
בטח
הכנתי את המתכון , חצי כמות עם ביצה חצי כמות בלי ביצה וכל היתר עם החמאה ועשבי התיבול אותו דבר והחלה בלי הביצה יצאה יותר טעימה לטעמי. תודה על מתכון ורעיון
תודה איריס
הכנתי אתמול – יצא מושלם ❤️
תודה מורן ❤️
היי קרן יקרה, נראה מתכון פגז!
אם יש ביצים s-m אותה כמות?
להוסיף אחת
מה אפשר במקום חמאה
האם אחרי האפייה אפשר להקפיא חלק מהחלות?
בטח
אז ככה..
עשיתי חצי קילו
ובטעות השארתי את אותה כמות סוכר ושמן, והשמטתי את הביצים,
והתנור פה לא ממש אופה טוב
ואין לי מיקסר
ונתתי לתפוח לילה במקרר
ובכל זאת
יצא מעולהההההההההה
תודה רבה לך קרן…
🙁
שמחה לשמוע