img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
לחמים ומאפים

חלה עם חמאת שום ובזיליקום

ספטמבר 27, 2017 | 31 תגובות

img

31 תגובות גולשים

User Avatar
איריס
starstarstarstarstar
ספטמבר 28, 2017 בשעה 10:04

היי קרן כמה לחמניות יוצא מהכמות הזאת? והאם אפשר להניח את הבצק במקרר ( והאיזה מס' התפחה) עד למחרת לצאת הכיפורים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 28, 2017 at 10:12 am

אם את מעוניינת בלחמניות ולא בחלה אני ממליצה להכפיל כמויות, אני מניחה שמהכמות הזו ייתקבלו 8-9 לחמניות. את הבצק ניתן להכין כמה שיותר סמוך למועד תחילת הצום, להכניס למקרר לתפיחה איטית ולהוציא מעט לפני סוף הצום מהמקרר,שיעמוד קצת בחוץ אחרת יהיה לך קשה יותר לעבוד איתו. ומקסימום 24 שעות.

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
אוקטובר 15, 2017 בשעה 12:15

אפיתי את החלה והיא יצאה פשוט מושלמת!!!! כל כך טעימה! כל הבית התמלא ריק אפייה ושום שזה היה פשוט מטריף. תודה רבה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 16, 2017 at 11:42 am

שמחה לשמוע טל תודה:-)

השב
User Avatar
משכית
יולי 9, 2020 at 3:04 pm

שלום קרן:) האם אפשר להכין את הלחמנויות ולהקפיא אותם כשהם עוד לא אפויות? ואז לאפות כשארצה להשתמש בהם? או שעדיף להקפיא אפויות ולהפשיר? תודה רבה!

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 9, 2020 at 3:39 pm

אין בעיה להקפיא לפני אפייה להפשיר ולאפות

השב
User Avatar
נטע
ינואר 12, 2024 at 9:40 am

היי, אני לא מבינה כמה שמרים לשים בגרמים.. רשום 020 ו-20 גרם זה לא הגיוני לי לחצי קילו קמח ואני לאצטובה בעבודה עם כפיות...

השב
User Avatar
הדס
נובמבר 8, 2024 at 10:01 am

היי, אני יכולה להכין את הבצק ושיפשיר בלילה במקרר?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 9, 2024 at 4:29 pm

את מתכוונת שייתפח במקרר בלילה? כן

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
ספטמבר 20, 2018 בשעה 14:59

אפשר להמיר חצי מכמות הקמח בכוסמין או קמח מלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2018 at 11:26 am

הי יעל, אפשר. רק לקחת בחשבון שייתכן והבצק יצטרך יותר נוזלים וזמן התפחה שני ארוך יותר

השב
User Avatar
אסנת
starstarstarstarstar
דצמבר 11, 2018 בשעה 15:15

קרן שלום, לאחרונה התוודעתי לבלוג שלך ונהנית מאד. השיטה שלך להתפחה ארוכה בזמן ההתפחה הראשונה והתפחה קצרה יחסית בהתפחה השנייה היא מעניינת. בכל האתרים השונים (אני אוהבת מאד לשוטט באינטרנט ולראות מתכונים שונים) כולם ממליצים על התפחה ראשונה קצרה יחסית(רק עד שמכפיל את נפחו) בדרך כלל זה כ-45 דקות וזמן ההתפחה השנייה ארוך יותר כ-שעה וחצי. האם ישנה איזושהי תובנה מאחורי זה או שמניסיונך כך טוב יותר? תודה, אסנת

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 11, 2018 at 4:39 pm

הי אסנת, תודה רבה! לרוב, זמני התפחה ראשונה ארוכים יותר מהשניה, אבל יש המון שיטות ואני תמיד בעד מה שהכי עובד לכל אחד. ספיציפית לחלות הבזיליקום, התפחה ראשונה ארוכה ואחכ יש עוד 2 התפחות, פעם אחת ככדורים ופעם נוספת כחלה מעוצבת. אז לשאלתך, מנסיוני כן, זו השיטה שעובדת לי הכי טוב:-)

השב
User Avatar
אסנת
starstarstarstarstar
יוני 1, 2019 בשעה 14:17

הי קרן, האם ניסית להקפיא את החלה ולהפשיר? יוצא טוב? אני מאד רוצה להכין לשבועות (זמן טוב להכין חלה עם חמאה לארוחה חלבית ) תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 1, 2019 at 2:25 pm

הי אסנת אני מקפיאה המון חלות, ואין שום בעיה להפשיר, רק מספיק זמן מראש. אני ממליצה לעטוף את החלה היטב בניילון נצמד כשהיא עוד טריה כשאת מכניסה למקפיא בהצלחה

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
אפריל 24, 2020 בשעה 13:19

היי קרן:) אפשר להכין את המתכון בתור חלת כדורים עגולה לדעתך? ואז לדחוף בין החריצים/בתוך הכדורים את המילוי ומעל למרוח ביצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 24, 2020 at 1:58 pm

בטח

השב
User Avatar
laura
starstarstarstarstar
מאי 1, 2020 בשעה 11:17

קרן, שלום האם 2 חלמונים + ביצה L מיועדים לתערובת הבצק או שחלק נלקח בחשבון לצורך ההברשה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 1, 2020 at 1:02 pm

רק לבצק

השב
User Avatar
Dikla Rozner
starstarstarstarstar
יולי 24, 2020 בשעה 14:06

חלה מהממת!! היא תפחה לי למימדים מפלצתיים חחח קרן המתכונים שלך אחד אחד!

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 24, 2020 at 2:37 pm

תודה דיקלה מפלצות זה מסתבר טעים :-)

השב
User Avatar
ירדן
starstarstarstarstar
ספטמבר 8, 2020 בשעה 12:35

האם אפשר להמיר את החמאה בשמן זית?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 9, 2020 at 2:56 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
יוני 3, 2022 בשעה 12:01

היי האם אפשר במקום 2 חלמונים לשים ביצה נוספת?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 3, 2022 at 12:20 pm

כן

השב
User Avatar
ספיר
starstarstarstarstar
ספטמבר 15, 2022 בשעה 20:15

היכן מומלץ לשמור את החלה? בחוץ או במקרר (בגלל החמאה מפחדת שיתקלקל)

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 16, 2022 at 6:56 am

אין בעיה עם החמאה היא כבר אפויה, לשמור עטופה היטב בשקית ניילון מחוץ למקרר

השב
User Avatar
אילה
starstarstarstarstar
אוקטובר 7, 2022 בשעה 15:02

תודה על כל המתכונים המדהימים!!!! ♥️ האם אפשר להקפיא את הבצק לפני ההתפחה ולהמשיך להשתמש בו אחרי?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 7, 2022 at 4:58 pm

אי אפשר להקפיא בצק לפני שתפח לפחות פעם אחת

השב
User Avatar
נרקיס
starstarstarstarstar
ינואר 6, 2023 בשעה 12:39

אלופה את!!!❤️ עוברת על התגובות וקצת מתלבטת אם החלה לעוד 24 שעות עדיף לאפות ולהקפיא או עדיף להתפיח 3 פעמים ואז להקפיא ולאפות מחר???

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 7, 2023 at 7:37 am

לא ככ הבנתי את השלאה סורי, אפשר להתפיח בצק יום קודם במקרר ואחרי 24 שעות להכין חלה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img