איזה כיף שמרגישים אביב!
ותיכף נפרדים מהחורף, ועוד מעט תהיה לי יומולדת,
ונרד כל יום לים, ונלך יחפים או מקסימום עם כפכפים,
ויחזור לי הצבע לפנים, ונאכל פחות.
ממש פחות.
הרבה הרבה פחות,
או לפחות ככה אני מקוה.:-)
ובדרך כלל אני לא מתגעגעת לחורף,
אבל הקיץ הזה אני אתגעגע לארוחות שבת של החורף.
כל החורף אירחנו בשבתות, והכנו מלא אוכל טעים.
ומי שמכיר אותי יודע שעבורי להכין אוכל אמיתי ועוד טעים זה הישג,
מלאאאא דברים הכנתי השנה:
חמין, ותבשילי בשר, וסלטים ועוגות והמון מאפים,
והיו פה המון אנשים ,ומליון ילדים, ושתינו מלא יין והעברנו ימים שלמים עם משפחה וחברים.
לזה אני אתגעגע, כי בקיץ חם ובשבתות אנחנו בים או מעולפים מחום בבית.
ובכל השבתות הכנו חלות זעתר כאלו, שטבלנו בשמן זית או בטחינה או ברוטב של התבשיל.
את חלות הזעתר הטבעוניות אני מכינה הרבה גם בסדנאות האפיה שאני מעבירה
כחלק מלימוד טכניקות שונות של בצקים והן פשוט להיט.
הן מתחסלות ראשונות ואין מי שלא מבקש את המתכון שלהן.
והן נולדו בהמשך לורסיית חלת הבייגלה הירושלמי מהפוסט הזה
אז עכשיו אפשר למצוא אותו כאן בבלוג:
חלת זעתר טבעונית/כמות ל 2 חלות בינוניות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן או קמח כוסמין רגיל
3.5 כוסות (500 גר') קמח כוסמין מלא
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
כף וחצי (30 גר') מלח דק
1/3 כוס (80 מ״ל) שמן זית
550 מ״ל ( 2 ושליש כוסות) מים פושרים
לציפוי רצועות החלות לפני אפייה:
כוס שומשום
2 כפות אבקת זעתר
כוס מי ברז
לזיגוג החלות לאחר צאתן מהתנור:
1/4 כוס שמן זית נעורבב עם כפית מלח גס
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הלישה מערבלים במהירות נמוכה
קמח, שמרים, סוכר,שמן זית, ומלח.
מוסיפים את המים במזיגה איטית תוך כדי לישה ולשים כ 10 דק'.
עד שמתקבל בצק רך ונעים.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופו שומן מכל צדדיו .
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים.
מכינים את ציפוי הרצועות:
בצלחת ארוכה אובלית או אפילו בתבנית אינגליש קייק ארוכה מערבבים שומשום וזעתר
בצלחת אובלית ארוכה אחרת או תבנית נוספת ממלאים מים,
מוצאים אויר מהבצק ומחלקים לשניים.
מכל חלק יוצרים 3 או ארבע רצועות בהתאם לצורת החלה שתכינו
טובלים כל רצועה במים, ומעבירים מיד לצלחת עם השומשום והזעתר
מגלגלים את הרצועה כך שתצופה היטב בכל הצדדים.
קולעים את הרצועות לחלה, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מניחים להתפחה חוזרת כ 20 דק', כשהחלות מכוסות במגבת.
בינתיים מחממים תנור ל 200 מעלות,
אופים את החלות כ 25-30 דק עד שהן שחומות היטב.
מוציאים את החלות ומברישים מיד בשמן זית ומלח גס.
מצננים ואוכלים.
-החלה במיטבה ביום האפייה ואפשר לעטוף היטב ולשמור עוד יומיים.
29 Comments
איזה תמונות קרן,
יודעת הכל על שמרים
ובכל זאת –
בא לי סדנא!
מנסיון שלי, לא משנה כמה אתה יודע, מאחרים תמיד לומדים דברים חדשים 🙂
את מוזמנת מותק.
איך קולעים חלה מארבע?
יש מספר שיטות לקלוע חלה מארבע רצועות, ועד שאוציא סרטון המדגים הכי טוב ללמוד מהלינק הזה
אבל אין לי קמח כוסמין..,
מה עושים? יעבוד בינתיים עם רגיל?
הי גלי יקרה, ברור שיעבוד עם רגיל:-)
ייצא מצויין.
מקסים! הכנתי את החלות שומשום שלך גם עם חצי כוסמין ויצא מהמם!
האם במתכון הנל ניתן להשמיט זעטר ולהכין חלות שומשום טבעוניות או שיפגע בתוצאה?
אין שום בעיה להשמיט זעתר, הן ייצאו מאוד דומות לחלות שומשום הרגילות רק ללא ביצה .
בהצלחה
קרן יקרה, זה מושלםםםם, כל הכבוד!!! והתמונות מרהיבות, ממש עושות חשק לרוץ להכין….
יום נפלא, דבי
משמח מאוד! תודה דבי יקרה
אפשר קמח מלא במקו כוסמין?
אפשר להמיר מחצית הכמות בקמח מלא, ואם את ממירה את כל הכמות (אישית פחות אוהבת) תצטרכי להוסיף עוד נוזלים לבצק.
בלוג מהמם!
תודה דורית 🙂
מהמם! מתכננת להכין
איפה משיגים כוסמין לבן ולא כוסמין מלא?
אני קונה את של תבואות בחנויות טבע הוא מעולה
אפיתי לכבוד שבת חצי מהכמות (מכיוון שזו פעם ראשונה לא רציתי לקחת סיכון)
מתכון מעולה!!!!
הן מבחינת הטעם והן המרקם!
תודה 🙂
נ.ב- אשמח לדעת אם קצח גם ילך במתכון הזה או תוספות אחרות?
בטח שיילך!
תודה רבה 🙂
ערב טוב יקירה,
האם אפשר להחליף את הקמח רק לקמח שיפון מלא?
היי 🙂 אפשר לעשות רק עם כוסמין לבן?
בטח
האם אפשר להמיר את הקמח כוסמין לקמח שיפון מלא?
בהחלט
היי קרן
חייבת לשתף שהכנתי את המתכון ויצא טעים מאוד!!! תודה רבה
שיתוף משמח ממש!
תודה אורלי ושנה טובה
הזיגוג של שמן הזית לאחר האפייה- חובה?
מעניין אותי מה התפקיד שלו, אם זה נטו לתוספת טעם או שיש לו עוד פונקציה.. כי בחלות אחרות אין את זה
לא חובה, טעם ומרקם נעים אבל לגמרי טעימה גם בלי
האם אפשר קמח מלא רגיל במקום קמח כוסמין מלא?
בטח