לא מזמן התארחתי אצל ארז קומורובסקי בבית, וזו היתה עבורי הגשמת חלום.
מעבר למקום שבו הוא גר, למטבח המהם, לבית מלא ההשראה, לחווה הקטנה לגידול ירקות, לכל צמחי התבלין שמקיפים את הבית,
הכי הכי רציתי, לשמוע אותו מדבר על קמח ולחם.
אם יש מישהו שהוא מודל להערצה עבורי זה הוא, וזה לא קורה לי הרבה.
אני עוקבת אחריו שנים, והכי מתחברת ליצירתיות שלו, ולסגנון שלו.
במהלך הביקור זכיתי גם לאכול מהדברים שהוא מכין וגם לחוות איתו סדנה קצרה של מאפים מעולים.
זה כייף גדול ללמוד עוד ועוד טכניקות, והיה לי גם כייף לשמוע אותו מדבר על קמחים ובצקים ולהבין שיש לי המון ידע,
ושיש לי עוד המון ללמוד, שזה בעצם כל הכייף, לא להפסיק ללמוד אף פעם.
בתור מי שעשתה לעצמה ועדיין עושה הום סקולינג לעולם האפייה, ממש הצליח לי!
יצאתי מארז מלאת השראה, ועם המון בטחון להמשיך ולעשות את מה שאני אוהבת ולא להפסיק לחדש.
במסגרת סנדאות האפייה שאני מעבירה אני תמיד מחפשת לגוון, לנסות דברים חדשים וללמד אותם אחר כך אצלי בסדנאות.
כשזה קורה לי, ואני מוצאת משהו שהוא ממש מוצלח אני כבר לא יכולה לחכות ללמד אותו.
אני כל כך מתרגשת, שאני חייבת מיד לשתף וללמד עוד ועוד אנשים להכין את זה בבית.
השבוע זה קרה לי עם החלות האלו, כשהוספתי בפעם הראשונה לבצק שמרים יוגורט וזיתים.
התקבל בצק כל כך רך נעים ויפה שהיה לי ממש קשה להחליט אם אני מכינה ממנו חלות, לחם או לחמניות.
הכנתי חלה אחת גדולה ושתי חלות קטנות, החלות יצאו מהתנור שזופות וכל כך יפות.
החל מהשבוע הן הפכו לחלק בלתי נפרד מהסדנאות שלי.
המתכון מבוסס על מתכון לחם של ארז קומורובסקי עם שינויים והתאמות שלי.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
חלת יוגורט וזיתים/ 2 חלות גדולות
(הערות למתכון בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם
2 כפות (20 גר') שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גר') סוכר לבן
1/4 כוס שמן זית
מיכל וחצי (300 מ״ל) יוגורט כבשים
1/2 כוס זית יקלמטה חצויים
1.5 כוסות (360 מ״ל) מים חמימים
כף מלח אתלנטי גס
לציפוי:
תערובת שומשום, פרג וגרעיני דלעת
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים
מתקינים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית
מוסיפים סוכר, יוגורט ושמן זית, מוסיפים מלח ואת המים לאט לאט
לבסוף מוסיפים את הזיתים.
לשים כ 10 דק', עד שמתקבל בצק רך גמיש ואחיד.
כשהבצק מוכן מעבירים לקערה מעט משומנת בשמן זית ומגלגלים את הבצק
בשמן שיצופו מכל צדדיו
עוטפים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים שעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
מוציאים אויר ומחלקים את הבצק ל 8 כדורים.
מניחים אותם על מגש עם נייר אפיה מעט מקומח ומכסים שוב להתפחה נוספת של כ 25 דק'.
מוציאים מהכדורים אויר, מגלגלים כל כדור לרצועה וקולעים מהרצועות חלות של 4 רצועות.
כשהחלה מוכנה, טובלים צד אחד שלה במי ברז ( אני פותחת את הברז ומעבירה בזרם את החלה)
מעבירים לצלחת רחבה מלאה בשומשום, פרג וגרעיני דלעת.
מניחים את החלה על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, ומניחים לה ל 1/4 שעה לנוח.
מחממים תנור ל 200-220 מעלות
אופים את החלות כ 35 דק' עד שהן מקבלות צבע שזוף מלמעלה.
הערות למתכון:
-במקום קמח לחם אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל
-אפשר לצפות רק בשומשום או בכל דבר אחר שרוצים
-טעם הזיתים מודגש יותר אחרי שהחלות מתקררות, ועדיף להשתמש בזיתים מזן קלמטה או
שהם מעט מלוחים עם טעם חזק.
-אפשר להמיר יוגורט כבשים ביוגורט רגיל אבל רצוי שיהיה בעל אחוזי שומן גבוהים
24 Comments
זה נראה מטריףף. אני יודעת שמוצרי חלב מאוד מאוד תורמים לבצקי שמרים. יש לי בבלוג לפחות מתכון אחד ששילבתי מוצרי חלב בבצק וזה יוצא אוורירי וטעים בטירוף. הכי כייף זה שאת עושה את מה שאת הכי אוהבת
תודה ג׳ודי אהובה איזה כייף שאנחנו אוהבות את אותן הדברים 🙂
אפשר להכין את הבצק מראש ולתת לו התפחה במשך הלילה במקרר?
אפשר בהחלט
מה הכוונה לקמח לחם? חשבתי שהכוונה לקמח רגיל של אפיה..
הי ליז
קמח לחם הוא קמח שמכיל יותר גלוטן ומתקבלת תוצאה טובה יותר בעבודה אתו בלחמים, לחמניות ומאפים מלוחים.
את לא חייבית ואת יכולה להכין עם קמח לבן רגיל.
תתקבל תוצאה גם כן טובה.
תודה על עוד מתכון שנראה הצלחה בטוחה!!
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין?
תודה שירי
אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין מלא ולהוסיף יותר נוזלים לעיסת הבצק
הי קרן, נראה מדהים ואני מתכוונת בהחלט לנסות. בצק החלה שלך נראה כהה. אפית עם קמח מלא?
קמח לחם, מעניק תוצאה מעט כהה יותר
תודה רבה:)
תודה. הצד שטבלת במים הוא הצד העליון? אותו טובלים בגרעינים?
אפשר לדעתך למרוח מעל ביצה/ חלמון במקום או בנוסף?
אני טובלת את שני הצדדים במים ומגלגלת את החלה כולה בשומשום
את יכולה לטבול רק צד אחד העליון במים ואז בשומשום.
אפשר לצפות בביצה תתקבל תוצאה רכה יותר שאני באופן אישי פחות אוהבת אבל אפשרי
תודה. הצד שטבלת במים הוא הצד העליון? אותו מצפים בגרעינים?
אפשר לדעתך למרוח בנוסף או במקום ביצה/ חלמון?
תודה,
אפרת
חלה ה י ס ט ר י ת ! ♡ כל פעם מחדש..
איזה כייף לשמוע ממך
שמחה מאוד עשית לי חשק אכין אותה גם
אפשר להשתמש בתחליף של יוגורט טבעוני או משהו אחר בכדי שיהיה פרווה?
לא ניסיתי אני מניחה שאפשר, ואפשר גם לוותר על היוגורט בכלל ולהוסיף מעט יותר שמן ומעט יותר מים לבצק
מתכון מעולה, חלות טעימות בטרוףףףףף, נטרפו.
הכנתי לארוחה עם חברים, לא עזבו את החלה עד שסיימו אותה.
בהחלט מתכון לשמור
שמחה לדעת! תודה רבה איריס
הלחם הכי טוב שאי פעם הכנתי. בפער
ואוו ווואוו
יוהוווו איזה כייף לשמוע
הי קרן,
החלה נראית נהדר, כמו כל המתכונים שלך שאני חוזרת ומכינה מדי שבוע.
כמה שמן ומים להוסיף במידה ואני מעוניינת שהחלה תהיה פרווה?
תודה רבה עלייך ועל האתר המקסים שלך
2-3 כפות שמן ולהתחיל מעוד 1/3 כוס מים ואם לא מספיק להוסיף עוד