יש אנשים שאצלם בבית בכל קפיצה למכולת או לסופר יש מוצרים שלא משנה מה, הם ייקנו אותם גם אם יש עוד אחד שניים בבית, הם יודעים שתמיד חסר
או שתמיד צריך, וחלילה לא להיתקע בלי.
אני כזו עם המון מוצרים לאפייה, ואחד מהם הוא תרסיס שמן. בלי תרסיס בבית אני הולכת לאיבוד, כי אני משתמשת בו ככ הרבה שזה ממש יד ימיני במטבח.
אם זה לשימון תבניות או ניירות אפיה, אם זה לשימון בצק לפני התפחה, ריסוס הקערה ואז גלגול הבצק בפנוכו, ריסוס של ירקות בתנור,
ובקיצור, כל דבר שאני רוצה אותו מהיר זריז בלי הרבה עניינים עם פיזור וכיסוי מעולה. אז במזווה יש לי תמידדד תרסיסי שמן שעומדים ונגמרים בצ׳יק.
הכנתי לכם היום חלת כדורים מטורפתתתתת, עשויה כדורי ביייגלה מבצק מושלם ממולאים בכדורי מיני מוצרלה, טבולים בשומשום שהכי כייף להגיש סמוך
ליציאתה מהתנור, כשכל כדור נתלש ואיתו נמתחת מלא גבינה, ובלי לחשוב על זה בכלל אפילו יצא מתכון שמתאים לשבועות שעוד רגע קורה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
** הפרסום בשיתוף תרסיס שמן פאם
חלת כדורי בייגלה ממולאים מוצרלה/15-17 כדורים בתבנית עגולה קוטר 30
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/פיצה/קמח לבן רגילֿ
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס (90 גר׳) דבש
1 ביצה גודל L
כף מלח דק
1/4 כוס (25 גר) שמן זית או שמן קנולה
2-2.5 כוסות (500-600 מ״ל) מי ברז
למילוי:
מלח גס
30-35 כדורי מיני מוצרלה
לציפוי:
תרסיס שמן פאם
1.5 כוסות שומשום בקערה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות המים עם שמרים , מוסיפים את הקמח, מלח, דבש ביצה ואת השמן ולשים, במהירות איטית .
תוך כדי לישה מוסיפים את יתרת המים לא הכל בבת אחת, ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות.
לשים את הבצק סהכ למשך 10-12 דקות עד לקבלת כדור בצק רך וגמיש, שנפרד מדפנות הקערה ונשאר מעט דבוק למרכז התחתית.
משמנים היטב קערה בתרסיס שמן זית, ומעבירים את הבצק פנימה. מגלגלים את הבצק כך שיהיה מצופה כולו בשומן ועוטפים את הקערה בניילון נצמד
ובמגבת. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח נח לעבודה, ומחלקים אותו לחלקים במשקל 100 גר׳ כל חלק בצק.
בעזרת הידיים משטחים מעט כל חלק בצק ומניחים מעליו 2 כדורי מוצרלה, ומעט מלח גס.
סוגרים את הכדור היטב מהצדדים מעל הגבינה לצורת עיגול חלק.
מניחים את כל העיגולים על משטח,כשהתפר שלהם כלפי מטה, ומרססים אותם בתרסיס שמן זית.
טובלים כל כדור בשומשום ומניחים על תבנית אפייה עגולה.
חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 35-40 דק׳ עד שהכדורים תפוחים למראה]
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים למשך 30-35 דק׳ עד להזהבה, ועד שהריח בבית הורג אתכם 🙂
מוציאים , מרסים שוב את חלקם העליון של הלחמניות בתרסיס שמן זית.
מגישים חם, כי אז הגבינה מבפנים נמתחת וזה הכי כייף.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את כדורי המוצרלה ניתןלהמיר בכל גבינה אחרת שאוהבים .
33 Comments
כתבת דבש ואחכ סוכר .מה נכון?
דבש
איך אפשר לשדרג את המילוי?
מה שאוהבים יהיה טעים
פסטו או רוטב פיצה וכל גבינה
איפה רוכשים תבנית כזו ?
תודה
בחנויות של הערבים ובשווקים כמו רמלה לוד
האם ניתן להתפיח גם לילה במקרר?
האם תהיה מוצלחת גם בלי הטריק של הגבינה או לחלופין כשאוכלים אותה לא חמה?
אפשר לילה במקרר והחלה טעימה גם כשהיא לא חמה
האם אפשר להבריש את הכדורים במים במקום תרסיס השמן?
בוודאי
מתכון מעולה !
איפה רוכשים תבניות אלומיניום כאלה?
תודה רבה.
בחנויות של הערבים או בשווקים כמו שוק רמלה לוד
היי קרן,
האם ניתן להקפיא? ומה הדרך הטובה ביותר להפשרה?
היכן רוכשים תבנית כזו?
תודה
בחנויות של הערבים או בשווקים כמו שוק רמלה לוד
האם אפשר ללא ביצה
האם יש תחליף
אהובה
תוותרי עליה ותוסיפי עוד 2-3 כפות שמן
במהה אפשר להחליף את הדבש?
סילאן, או סוכר לבן או חום בהיר
קרן שלום
1. האם הכוונה ל2 כדורי מוצרלה קטנים כאלו? את יכולה אולי לצלם?
2. אם אני אופה בשישי ו חממת על הפלטה בשבת, האם עדיין יהיה אפקט של המוצרלה שנמתחת? או שאחרי שמתקרר זהו.
תודה
2 כדורין קטנים כן
גבינה לא תימתח אם אינה חמה אבל זה עדיין יהיה מאוד אעים
אפשר עם קמח כוסמין לבן ?
כן בטח
במקום תרסיס שמן איך אפשר להשתמש בשמן זית בבקבוק רגיל?
להעביר שמן לקערה ולהבריש עם מברשת את הבצק
היי, האם אפשר לעשות עם קמח תופח לבן?
לא, קמח לבן ושמרים יבשים
תודה על המתכון המהמם
כתבת שאפשר להמיר את הגבינה בכל גבינה אחרת
השאלה היא איזו כמות של גבינה יש לשים? כמה גרם?
200 גר
שלום קרן, האם אפשר לשים 3 כדורי מוצרלה או שזה יותר מדי? לא ניסיתי את המתכון עדיין אבל מצטייר בעיניי ש-2 כדורי מוצרלה זה קצת. דעתך בבקשה?
אפשר כן
היי האם ניתן להכין את הבצק להקפיא ולהכין יום למחרת?
כן