לחמים ומאפיםראש השנה

חלת כוסמין ודבש מעלפת (שאתם חייבים להכין)

אוקטובר 15, 2016 57 Comments

אני כל כך אוהבת להיפגש (גם וירטואלית) באנשים עם המון נסיון ואהבה למקצוע שלהם

כאלו שמוכנים לחלוק את הידע שלהם והם עושים את זה באופן כל כך מפורט ורציני

כזה הוא עודד מהבלוג במיקסר, שמעלה מתכונים וטיפים

(תירשמו לתפוצת הטיפ השבועי שלו כדאי לכם! )

לא רק מעולם הקונדיטוריה והאפייה אבל בעיקר,

עם הסברים מאוד מפורטים וברורים שעושים חשק להכין.

עברתי על הבלוג שלו והחלטתי להתחיל במתכון לחלה מתוקה

הכנתי אותי עם כמה שינויים משלי (צימוקים? אצלי בחלה?),

את מחצית מהקמח המרתי בקמח כוסמין מלא

(שאם לא הייתי צריכה למשכן ילד בכל פעם שאני רוצה לאפות איתו

הייתי סביר להניח אופה רק איתו, איזה קמח מדהים!)

שיניתי את היחסים בין הדבש לסוכר, ויצאה חלה היסטרית

או כמו שאמרו עליה אצלינו בבית,

צרה צרורה.

זו החלה המתוקה הכי טובה שאכלנו!

שזכתה להיות כוכבת בסרטון סטופ מושן ראשון שצילמנו השבוע בבית,

אפשר לראות אותו בדף האינסטגרם של נשואה למאפייה כאן.

אחרי שהכנתי את החלה, הגבתי לעודד בפוסט שהיא מעולה

ושאשמח לפרסם אותה אצלי בבלוג,

והוא כתב לי בחזרה שהוא ישמח לעשות החלפות על פוסטים.

וככה יצא שעוגת הקלמנטינות ריקוטה שקדים שלי פורסמה השבוע אצלו בבלוג

עם כמה שינויים והערות שלו, איזה כייף!

ודרך אגב, אצל עודד בפוסט לחלה יש המון הסברים

שאני ממליצה לכם לקרוא לפני שאתם מכינים אותה, זה שווה זמן קריאה.

וזו הגרסא שלי:

עלים

חלת כוסמין ודבש / לחלה אחת ענקית או 2 חלות גדולות

חומרים למתכון:

500 גרם קמח כוסמין מלא

500 גרם קמח לבן רגיל

3 כפות שטוחות שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן

1/2 כוס (180 גרם) דבש

3 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גרם) שמן

2/3 1 ( 400 מ״ל) כוסות מים פושרים

כף שטוחה( 8 גר׳) מלח

לזיגוג:

4 כפות דבש מהולות ב 2 כפות מים רותחים

מעט סוכר לבן גבישי

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים את הקמח.

מוסיפים סוכר שמרים ומלח ומערבבים היטב.

מחברים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים את הדבש, שמן, ביצים ומים.

לשים כ 10 דקות,

יתקבל בצק רך ודביק אבל אל! תתפתו להוסיף לו קמח, זה מסתדר אחרי התפיחה

והוא יהיה נח ונעים לעבודה.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד, מניחים מגבת מעל, ומתפיחים כשעה-שעה ורבע

מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל 2 חלקים שווים (במידה ורוצים 2 חלות)

מחלקים כל חלק בצק לשלושה כדורים שווים,

או ארבעה אם אתם רוצים להכין חלה מארבע רצועות כמוני (אפשר ללמוד מהסרטון הזה)

יוצרים  מכל עיגול צורת נחש.

קולעים לחלות, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

img_0286

מכסים באופן רופף במגבת להתפחה נוספת כ 30 דק׳.

בינתיים מחממים את התנור ל 180 מעלות

אופים את החלות כ 30 דק׳ עד שהן תפוחות וזהובות.

מוציאים מהתנור ומברישים מיד בעודן חמות בסירופ הדבש.

מפזרים סוכר גבישי ומצננים לפני ההגשה.

חמאה, ריבה, ותדאגו שיהיה איתכם מישהו נוסף בסביבה, אחרת תאכלו את כולה לבד.

בהצלחה!

עלים

הערות שלי:

-את קמח הכוסמין המלא ניתן להמיר בקמח כוסמין רגיל או קמח לבן רגיל

-ניתן להמיר את הדבש במתכון בחצי כוס סוכר לבן

-אפשר להכין את החלות ללא זיגוג הדבש, אבל אז יש למרוח אותן לפני האפיה בביצה טרופה ואפשר לפזר שומשום מעל

-את החלות ניתן לשמור כשהן עטופות היטב יום יומיים בטמפרטורת החדר והן עדיים יישארו עסיסיות

(אני עוטופת אותן היטב בניילון נצמד)

img_0320

img_0329

img_0332

 

 

 

img_0336

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

57 Comments

דולית אוקטובר 16, 2016 at 9:14 am

היי, את מהממת! אני עוקת אחרייך גם באינסטוש 😉
שאלה, אפשר להוריד את הסוכר ולשים רק דבש?!

חג שמח!!! 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2016 at 12:05 pm

הי דולית, תודה!
אני מכירה אותך מהאינסטוש:-)
אם את מורידה מהסוכר אני חושבת שתספיק לך 3/4 כוס דבש
בהצלחה!

Reply
גרשון אוקטובר 17, 2016 at 10:37 am

הי
מבקש מתכונים טבעוניים ללא גלוטן

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2016 at 11:00 am

זו לא ממש ההתמחות שלי טבעוני ללא גלוטן אבל יש כמה מתכונים בבלוג שאולי יתאימו. בהצלחה!

Reply
שרון אוקטובר 27, 2016 at 7:11 pm

הי קרן, הכנתי את החלה לפני כמה ימים. היא אכן מדהימה. אבל די הסתבכתי עם הבצק, גם אחרי התפיחה הוא היה דביק וכמעט בלתי ניתן ללישה. יש לך איזה טיפ לתת לי איך לשפר את זה. אני אשמח שזו תהיה חלת הבית שלנו גם אבל מאד קשה לעבוד איתו כך. תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2016 at 7:18 pm

הי שרון שמחה לשמוע שאהבת, יש כמה פעולות שיכולות למנוע את זה:
אפשר להוריד מכמות הדבש, ולהמיר אותה בסוכר כך שייצא פחות דביק
את הנוזלים לבצק להוסיף לאט לאט ולא בבת אחת ייתכן והוא לא תמיד זקוק לכל הכמות,
אחרי תפיחה ראשונה אם עדיין דביק להוסיף מעט קמח וללוש ביד,כל פעם קצת עד שהבצק מסתדר
מקוה שעזרתי:-)

Reply
שרון אוקטובר 29, 2016 at 9:04 am

תודה רבה קרן. אנסה ואדווח. שבת שלום

Reply
נירית נובמבר 18, 2016 at 2:50 pm

היי קרן,
נראה מעניין מאוד.
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין?
3 כפות שמרים זה 30 גרם?
תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2016 at 2:55 pm

הי נירית
3 כפות שמרים =30 גר׳
ואין בעיה להמיר קמח לבן בקמח כוסמין
בהצלחה

Reply
תאיר סדקה דצמבר 1, 2016 at 10:20 pm

היי קרן:)
יצליח עם לישה ידנית?

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2016 at 7:05 am

ברור:-)

Reply
סיגלית דצמבר 2, 2016 at 4:22 pm

הכנתי את החלה. יצאה מצויין! בצק נהדר!
וגם את העוגת שיש שוקולד תפוז שלך.
מתכונים נהדרים!
שבת שלום

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2016 at 5:30 pm

אלופה תודה רבה ❤️

Reply
ליזה ינואר 13, 2017 at 2:44 pm

החלה פשוט מ ד ה י מ ה, כמו שהבטחת!!!!! רכה, מתוקה, טעימה כל כך, אי אפשר להפסיק לאכול!!!!!!! תודה רבה!!!!!!!!!!

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2017 at 5:35 pm

איזה כייף! תודה ליזה

Reply
אביגיל פברואר 1, 2017 at 1:21 pm

היי הכנתי את המתכון כלחמניות
ויצא מדהים וטעים ואלופי וכל שאר מילות המסבירות
את העניין ….
טעים!!!

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 1:42 pm

איזה כייף לשמוע,אני גם אוהבת מאוד את גרסת הלחמניות השמנמנות 🙂
תודה!

Reply
ענת פברואר 16, 2017 at 11:05 pm

היי
הביצים שיש לי הן מידה של מדיום האם אפשר לשים 4 כאלה במקום 3 L?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2017 at 6:27 am

אפשר להוסיף עוד ביצה אבל לא חייבת,
החלה תצא מצויין גם עם שלוש ביצים בינוניות .

Reply
אלה מרץ 22, 2017 at 8:31 am

שלום קרן,
שמרים יבשים ושמרים אינסטנט הם אותו דבר? אותה כמות?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2017 at 12:33 pm

אותו הדבר בדיוק

Reply
נירית מאי 29, 2017 at 8:09 pm

וואו! יצא מעולה! ממש לא רגיל, נמס בפה!

Reply
קרן אגם מאי 30, 2017 at 6:46 am

כייף לשמוע נירית תודה

Reply
מור יוני 15, 2017 at 3:14 pm

אפשר להוריד את הביצים? או להמירם? אני אף פעם לא מכינה חלות עם ביצים….

Reply
קרן אגם יוני 15, 2017 at 7:08 pm

פשוט להוריד, המרקם יהיה שונה אבל אם את רגילה לחלות בלי ביצים אז מצויין.

Reply
סמדר ספטמבר 7, 2017 at 7:31 pm

היי קרן.
אפשר להתפיח לילה במקרר ולהמשיך למחרת?
תודה סמדר

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2017 at 11:49 pm

בטח!

Reply
ליאת ספטמבר 12, 2017 at 5:32 pm

היי, אפשר להחליף את הכוסמין הקמח שיפון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2017 at 7:14 pm

הוא סופח יותר נוזלים ואז יהיה צורך בשינויים נוספים במתכון כל שלא ממליצה.
אפשר לנסות להמיר חלק מהכמות ולראות איך יוצא

Reply
מיטל ספטמבר 14, 2017 at 8:18 pm

אפשר הכל מקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2017 at 8:58 pm

אפשר להמיר בכוסמין לבן הכל, כוסמין מלא אולי יהיה זקוק ליותר נוזלים בבצק

Reply
אוריה ספטמבר 28, 2017 at 7:00 pm

מתכון מעולה, יצא מהמם!
תודה רבה! 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2017 at 7:21 pm

תודה לך 🙂

Reply
בת חן ספטמבר 29, 2017 at 3:21 am

אם רוצים להכין חלה אחת, כמה ביצים לשים? אחת או שתיים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2017 at 11:52 am

שתיים

Reply
יערה ברום ספטמבר 29, 2017 at 6:54 am

היי קרן
אפשר להכין חצי מהכמות? כמה ביצים לשים?
אני חוששת שהמיקסר שלי (קיצ'ן אייד) לא יעמוד בקילו…
תודה
יערה

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2017 at 11:54 am

קיצן אייד לא יעמוד בקילו נשמע לי מוזר מאוד:-)
זה מיקסר הכי טוב שיש.
במידה ובכל זאת תכיני חצי מהכמות, תשתמשי ב 2 ביצים

Reply
יערה ברום ספטמבר 29, 2017 at 1:05 pm

בסוף הכנתי קילו ואכן עמד בגבורה:)
תודה !

Reply
הדס מרץ 5, 2018 at 8:46 pm

היי קרן
באיזה קמח כוסמין את ממליצה להשתמש?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2018 at 9:17 pm

הכי הכי אוהבת את הכוסמים של תבואות אבל לצערי הוא נורא יקר, אז אני ממעיטה להתשמש בו במשתמשת בכל פעם במה שאני מוצאת בסופר.

Reply
נועם מרץ 18, 2018 at 8:21 pm

מתכון מושלם! הכנתי כבר כמה מפעמים מ100% כוסמין ודבש ויוצא מדהים!!! תודה

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2018 at 8:38 pm

תודה נועם, שמחה ממש לשמוע.

Reply
טלי מאי 19, 2018 at 4:38 pm

הי קרן
כתבת שאפשר ללוש ידנית – אשמח להסבר איך לשים ידנית כשהבצק דביק. ניסיתי והסתבכתי….
ושאלה נוספת – האם יש לך המלצה על מיקסר מוצלח?
תודה רבה (-:
טלי

Reply
קרן אגם מאי 19, 2018 at 7:07 pm

הי טלי, ספיציפית הבצק הזה באמת קצת בעייתי בלישה ידנית, אפשר לוותר על הדבש ולהמיר בסוכר, שיהיה יותר נח, או לשמן מעט את הידיים בתהליך הלישה.
יש המון מיקסרים מעולים היום במחיר ממש הוגן, של המון חברות, וגם המיקסרים שמוצעים למכירה באתרים כגון יד2, נהדרים וולרוב לא נעשה בהם כמעט שימוש.
אני באופן אישי עובדת עם kmix של קנווד.
בהצלחה

Reply
עידן מאי 27, 2018 at 6:17 pm

עוקבת אחרייך כבר זמן מה באינסטגרם, אבל זאת פעם ראשונה שאני מכינה את אחד המתכונים שלך ופעם ראשונה באופן כללי שאני אופה לחם ויצא פשוט מעולה!
תודה על בלוג נהדר ותמונות משגעות 🙂
(מתה כבר להכין את העוגה הבחושה בבצק הפריך. את פשוט גאון!)

Reply
קרן אגם מאי 27, 2018 at 6:29 pm

את מהממת עידן (איזה שם הורס!)המון תודה

Reply
אביטל ספטמבר 8, 2018 at 10:42 pm

שלום,
אפשר להכפיל כמויות על מנת להכין 2 קילו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2018 at 8:10 am

ברור
תוודאי רק שהמיקסר שלך יכול להכיל כמות כזו גדולה או שתכיני שתי נגלות
בהצלחה

Reply
רבקה ספטמבר 11, 2018 at 11:38 pm

קרן
גיליתי את האתר שלך ואת המתכון המדהים הזה בערב החג
יצאה חלה מושלמת מעל לכל הציפיות.
התחלנו שנה במתיקות. (:
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2018 at 6:54 am

תודה רבה רבקה וברוכה הבאה לבלוג.
שנה מהממת

Reply
אריאלה ספטמבר 12, 2018 at 9:41 am

תודה רבה קרן!!! חלה נהדרת, קצרה בשולחן החג שלנו מחמאות רבות!!!
פעם ראשונה שאני אופה חלה עם ביצים….
והשתמשתי רק עם קמח כוסמין ורק עם דבש.
עטוף בניילון נצמד, כהמלצתך,
יצא רך וטעים גם בצהרי חג שני…
שנה טובה ומתוקה!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2018 at 9:51 am

איזה כייף שהחלה המהממת הזו כיכבה גם אצלכם:-)
שנה טובה אריאלה

Reply
ofir ספטמבר 12, 2018 at 10:46 pm

אהלן, הכנתי לחמניות לפי המתכון אבל השתמשתי בקמח כוסמין בלבד. יצא טעים אבל לא תפח לי היטב ולכן הם לא יצאו אוריריות מספיק אלא יותר דחוסות.. מה אפשר לעשות בפעם הבאה שיצאו יותר טובות ואווריריות ובקיצור שהבצק יתפח יפה?
תודה:)

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2018 at 10:51 pm

כשמשתמשים בקמח מלא בלבד, כדאי להגדיל את זמני ההתפחה, ולהוסיף נוזלים לבצק כדי שלא יתייבש.
להתפיח את הבצק, לחלק לכדורים ולהתפיח שוב 20 דק׳, ואז לעצב ללחמניות ושוב להתפיח 20 דק׳.
כך הוא ייצא אוורירי יותר.

Reply
הגר ספטמבר 18, 2018 at 7:50 am

הי 🙂
יש אפשרות להוריד קצת מכמות השמן….? או שזה ישפיע על המרקם?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2018 at 9:06 am

הי הגר, אני חושבת שגם 2/3 כוסות במקום 3/4 יעבוד פה בסדר

Reply
הגר ספטמבר 18, 2018 at 9:13 am

תודה על התגובה המהירה!! אכין היום 🙂

Reply

Leave a Comment