אני זוכרת שכבר כשהייתי ילדה קטנה, בכל שנה בראש השנה ( טוב וגם ביומולדת) הייתי מאחלת לעצמי:
לעשות תמיד רק מה שאני אוהבת ורוצה
להיות תמיד רק עם אנשים שאוהבים אותי וטוב לי איתם
לא לרצות אף אחד
לא לוותר
לעמוד על שלי
לא להיות במקומות שלא נעים לי בהם
איחלתי לעצמי שתמיד יהיו לי עוד ועוד שאיפות
שתמיד אהיה מוקפת בחברים ובמשפחה אוהבים
ושלא ישעמם לי לרגע
כל שנה בראש השנה אני מאחלת לעצמי מחדש את אותם הדברים
והשנה אני מאחלת אותם גם לכם:-)
אז מה אתם מביאים לארוחת החג?
אני כל שנה, מודיעה שאני מביאה חלה מתוקה ועוגה
הצלחתי לחנך את המשפחות של שני הצדדים לא לבקש ממני
לא מרק
לא סלט
לא תוספת
ובטח לא עוף או בשר
רק עוגה וחלה
כי בזה אני הכי טובה
אז זו החלה שלנו השנה, חלת כתר חלב ודבש, במילוי עדין של סוכר קינמון ואגוזים
היא לא מאוד מתוקה, והבצק שלה נהדר (יש בו שמנת מתוקה!)
(ואם תגללו למטה יש גם מתכון ללחמניות חלב ודבש מאותו הבצק)
שתהיה לנו שנה מלאה ביצירתיות, שנחשוב טוב ונעשה טוב כל השנה
אוהבת אתכם המון
קרן
חלת כתר דבש קינמון ואגוזים/ כמות לשתי חלות גדולות
מצרכים למתכון:
קילו קמח לבן רגיל
2 כפות (20 גר') שמרים יבשים
1/3 כוס (70גר') סוכר
1/2 כוס ( 180 גר') דבש
2 ביצים גודל L
1.5 כוסות (360 מי״ל) חלב חמים
חבילה שמנת מתוקה 32% שומן
1/2 כפית מלח
למילוי:
100 גרם חמאה רכה רכה
חצי כוס (100גר') סוכר לבן ( אפשר גם חום בהיר)
כוס (100 גר') תערובת אגוזים קצוצים כגון פיסטוקים, אגוזי מלך, פקאנים או אגוזי לוז
כף קינמון
להברשה:
ביצה טרופה עם כף חלב
לזיגוג:
5 כפות דבש מדוללות ב 3 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
בקערת המערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח,
כשהמערבל על מהירות איטית מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.
מוסיפים סוכר,ביצים שמנת מתוקה, ודבש,
מוסיפים בהדרגה את החלב החמים,
מוסיפים מלח וממשיכים לערבל כ 10 דקות, עד שמתקבל בצק מעט רך ודביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים את הבצק בתוכה כך שיכוסה בשומן
עוטפים את הקערה בניילון נצמד, מכסים במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה ורבע
מחלקים את הבצק לשני חלקים, לשתי חלות.
מרדדים כל חלק למלבן, בעובי 1 ס״מ
מורחים כל מלבן בנדיבות בחמאה רכה
בקערה קטנה מערבבים את חומרי המילוי, סוכר, קינמון ותערובת אגוזים
מפרישים כ 3-4 כפות לקערה קטנה אחרת ושומרים בצד.
מפזרים על גבי הבצק באופן אחיד כחצי מתערובת המילוי
מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה, ומחברים את הקצוות שלה יחד לקבלת עיגול
מעבירים לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה
בעזרת סכין חדה פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס״מ
כשמסיימים לפרוס את כל הרולדה, מניחים כל פרוסה מעט על צידה
כך שהפרוסות חופפות אחת על השניה בחצי שכיבה
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ 1/2 שעה.
חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק,
מחממים תנור ל 180 מעלות, מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים חצי מתערובת האגוזים
ששמרנו בצד על כל אחת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
אופים כ 30-35 דק עד שהחלות מקבלות גוון חום שזוף.
מוציאים מהתנור, ומכינים את הזיגוג:
בקערה מערבבים דבש עם מים רותחים,
מברישים את החלות כשהן חמות, מניחים להצטנן ומגישים.
החלות יוצאות גדולות ואם מספיקה לכן אחת אתם יכולים להכין מהחצי השני כמוני לחמניות חלב ודבש ( הסבר מפורט בהמשך)
הלחמניות אגב היו רק תירוץ לצילום על צלחת מעוטרת יפיפיה שקיבלתי מהחנות של
גבי ועינת מ"מפעם", חנות וינטג', עתיקות ויד שניה השוכנת בשוק הפשפשים בחיפה
(ותודה על הפינוק!)
ממליצה לכם לעבור שם ממש בקרוב.
הנה קישור לדף הפייסוק שלהם: https://www.facebook.com/mipamhaifafleamarket
לחמניות חלב ודבש/ מתכון למחצית מכמות הבצק:
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 75 גרם-אמורים להתקבל כ- 12 כדורים
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
מתפיחים כחצי שעה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ללא הברשה של ביצה
אופים כ 30 דק עד לקבלת צבע חום עמוק
מוציאים מהתנור ומברישים בזיגוג הדבש כמו שעשינו עם העוגה
מצננים מעט ואוכלים:-)
בתיאבון!
15 Comments
נראה מצוין! הריח מגיע עד הנה
שנה טובה ומתוקהההה
תודה פייה אהובה
ראשית חייבת לספר לך שאני מתלהבת כל פעם מחדש לראות מרשם שלך, ונהינת מאוד להכין.
שנית ברצוני לשאול, האם לחלת הכתר האגוזים צריכים להיות קלויים ?
תודה
תודה רבה שמחה לשמוע
אין צורך לקלות את האגוזים
בהצלחה ושנה טובה
אם את באמת רוצה להתעלף, במקום למרוח חמאה על הבצק, תמרחי ריבת חלב. על ריבה תשימי סוכר וקנמון, ואגוזים.
היי קרן,
האם את משתמשת באגוזים באותו אופן כשאת מכינה לחמניות?
חג שמח
כשמכינים לחמניות מוותרים כל האגוזים
אפשר קמח לא לבן?
אני ממירה בדרכ בקמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא חצי חצי.
אפשר להמיר את כל הכמות בכוסמין לבן בלי בעיה
שלום קרן,
רציתי לשאול האם ניתן להכין את הבצק לילה קודם וכך לאפשר לו תפיחה במקרר ולהמשיך בבוקר?
ואם כן האם צריך לתת לו להתחמם לאחר הקרור?
החלות נהדרות ויש להן ביקוש חוזר גם לערב חג סוכות!
תודה.
בהחלט. להכין לילה קודם, אין בעיה.
אין צורך לתת לו להתחמם, רק להוציא רבע שעה לפני עבודה מהמקרר שמעט יתאזן לטמפרטורת החדר ויהיה לך קל ונח יותר לעבוד איתו
תבורכי כמה שזה יצא טעים !!! לא מתוק מדי, לא מסובך. אליפות
קרן, מה קורה? האם ניתן להקפיא את הבצק?
בהחלט
אחרי התפחה ראשונה
היי קרן, האם אפשר להקפיא את החלה לאחר האפייה?