החלה הזו היא הפתרון המושלם לכל מי שרוצה להכין חלה חגיגית לערב החג ולא רוצה להסתבך עם קליעות,
או למי שסתם חושב שהיא יפה כמוני. יש פה הכנה מאוד פשוטה של כדרור כדורים, הנחה שלהם בתבנית
התפחה נוספת ואפייה, וזו באמת חלה מרהיבה ללא מאמץ, והבצק הבריושי נמס בפה עם כל ביס.
הצורה הזו שלה גם מזכירה קצת כוורת דבש וזה יוצא בול לחג. ובלי קשר לחגים החלה הזו נהדרת לכל ערב שישי או לכל שבת
שבה תרצו להגיש חלת תלישה נהדרת לשולחן שלכם.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
חלת לחמניות דבש/ 2 תבניות עגולות בקוטר 24 או תבנית עגולה גדולה יותר
מצרכים למתכון
1 קילו קמח לחם/מניטובה לבן או קמח לבן רגיל)
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
5 כפות דבש
2 ביצים גודל L
120 גר׳ חמאה רכה
כפית מלח דק
גביע ( 200 גר׳) שמנת חמוצה 15% רצוי שומן ומעלה
1 ורבע כוסות (300 מ״ל) חלב
לציפוי:
ביצה טרופה
מעט גבישי סוכר/שקדים פרוסים/שומשום
לסירופ דבש:
2 כפות מים רותחים
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות החלב עם שמרים יבשים וסוכר.
מתקינים את וו הלישה,ובמהירות נמוכה מוסיפים קמח, דבש, שמנת חמוצה מלח וביצים.
לשים למשך דקה ומוסיפים את החמאה. אם יש צורך מוסיפים עוד מהחלב שהשארנו בצד, בכל פעם מעט,
ולשים סהכ את הבצק 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש ולא יבש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת (ספריי שמן זה אחלה) ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו ואפשר גם לילה במקרר.
מוציאים את הבצק מהקערה, ומחלקים אותו לעיגולים במשקך 80-90 גר׳ כל עיגול. משמנים תבנית אפייה בספריי שמן.
מניחים את הכדורים בתבנית האפייה, שומרים על מרווחים מאוד קטנים ביניהן.
אם התבנית מלאה כבר ויש לכם עוד בצק תוכלו להכין ממנו חלה קטנה או עוד תבנית כזו עם כדורים.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת בטמפרטורת החדר כ 30-35 דקות, או במקרר למשך כמה שעות.
מחממים תנור לחום 175 מעלות,
מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים גבישי סוכר.
אופים כ 25-30 דקות עד שהלחמניות זהובות למראה.
כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מערבבים בקערה קטנה מים רותחים ודבש, עד להמסה,
ומברישים את הלחמניות בציפוי.
**לגרסת פרווה ניתן להמיר שמנת חמוצה ב 1/2 כוס של חלב סויה/שיבולת שועל או מים ואת החלב במתכון באותה הכמות של תחליף חלב או מים
את החמאה ניתן להמיר ב 1/3 כוס שמן קנולה.
**ניתן לשמור את הלחמניות במקפיא כשהן טריות לאחר אפייה ועטופות היטב.
**אפשר להמיר מחצית מהמקמח בקמח מלא/כוסמין ולהוסיף קצת יותר חלב לבצק כדי שלא יהיה יבש
102 Comments
כמה מעלות בתנור?
170 מעלות
יש אופציה לחלה פרווה?
כתוב למטה במתכון גרס פרווה
היי אלופה
חלב קר או פושר??
זה לא ככ משנה, אם רוצים לזרז אז פושר ואם לא אז קר
נראה מדהים! אם אני רוצה לטבען את המתכון, במה אפשר להחליף את הביצים?
לוותר עליהן ולהוסיך מעט שמן קנולה
חלב שקדים גם עובד?
יעבוד אחלה
כמה מלח?…
שלום קרן
היות וזה שני מגשים, מה לעשות עם המגש שמחכה בתורו לאפיה? שלא יתפח יותר מדי? ובכלל האם יהיה בסדר לחלק לחצי וחעדות חצי כמות?
תודה
מרים
אפשר להכין חצי כמות ואפשר להניח את המגש במקרר עד לאפייה
במתכונים אחרים החלפת שמנת שקרם קוקוס. אפשרי גם פה?
אפשר חלב סויה
הכנתי את החלה.
יצאה פצצה!
תודה אפרת
כמה לחמניות יצאו לך מקילו קמח?
גירסת פרווה יש?
יש והיא כתובה בסוף המתכון למטה
לאיזו טמפרטורה לחמם את התנור?
170-180 מעלות
אפשר קמח שמרים?
אין בעיה עם קמח שמרים, ולוותר על השמרים במתכון
אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולמקרר?
בוודאי
אפשר
כמה זמן ללוש למי שאין מיקסר
כמו במיקסר, 10 דקות רצופות לפחות
במקום למרוח בדבש אפשר למרוח בסילאן? שואלת בגלל אלרגיה לדבש לאחד מבני הבית
אין בעיה למרוח בסילאן או בסירופ סוכר פשוט
עדיף בטורבו או רגיל?
חום עליון תחתון
יצאה לי חלה דחוסה וממש לא תפחה יפה.
מה עשיתי לא בסדר?
בשלב עירבוב השמרים עם החלב כמה זמן לערבב? באסה
אולי לא הוספת מספיק מים לבצק
לדעתי יש פה משהו לא ברור. רשום מלח פעמיים
במתכון זה לא מופיע.
זו היתה טעות מויספים מלח פעם אחת, תוקן. תודה
תודה קרן על המתכון המעולה הכנתי לראש השנה ויצא מעבר למצופה.חבל שאי אפשר לצרף תמונה. הכנתי מחצי קילו קמח רגיל ופרווה.
היום הכנתי מקמח כוסמין רגיל 100%(ראיתי ששאלו אם אפשר רק כוסמין וענית בחיוב)ממש התאכזבתי הבצק יצא נוזלי נטול גלוטן,אז הוספתי קמח רגיל והבצק יצא רך מאוד. תפח פי שלוש ונפל גם אחרי שקרצתי לחמניות הן תפחו מאוד ועם המריחה של הביצה ירדו מנפחן. מאכזב מאוד כמו פיתה שטוחה ולא נראה טוב. אין צורה של לחמניות.
איפה טעיתי?
ברור שאנסה שוב …
יש לי בקשה אם אפשר להציג את המרשם פרוה בחצי כמות ובמידות של כוסות וכפות ולא של משקל יעזור מאוד
תודה ושנה טובה
אפשר שימרית 50 גרם במקום שמרים יבשים?
אפשר בטח
חייבת לנסות, נראה מעולה!
לציפוי דבש כמה מים וכמה דבש?
2 כפות מים 2 כפות דבש
היי קרן!! 🙂
איפה היית ממליצה לקנות תבנית כמו שלך? ראיתי שהשתמשת בה בעוד מתכונים 🙂
זו תבנית של יערה ניר כחלון חפשי אתה בגוגל
היי, יש לי חלב שקדים קוקוס, אפשר להשתמש בו?
כן ואפשר גם מים
הי קרן
במידה ואני מוסרת לקשיש האם יוכל להקפיא ולחמם?
כן בוודאי
האם ניתן גם את החלב וגם את השמנת להחליף לחלב סויה? הטעם יוצא סבבה?
אין בעיה
אפשר חלב שקדים במקום סויה?
בטח שאפשר
היי קרן
לא מובן לי לגבי החלב … כתבת "שים למשך דקה ומוסיפים את החמאה. אם יש צורך מוסיפים עוד מהחלב שהשארנו בצד, בכל פעם מעט,"
למה הכוונה?
תודה וחג שמח 🙂
כתוב בהוראות ההכנה לא להשתמש מיד בכל החלב
אז הציטוט שלך מתייחס לכמה שורות אחרי שבהן כתבתי להוסיף עדו חלב אם יש צורך
הי נהדרת שכמוך..קודם כל תודה. אין כמוך..ולשאלה: האם אפשר להכין את הבצק יום קודם ולהניח להתפחה במקרר? כמובן שיותפח שנית לפני הכנת הלחמניות למחרת
בוודאי
כמה שעות אפשר התפחה שניה? יכול להחזיק מהבוקר עד הערב?
במקרר בלבד כן
הי קרן יקרה.
כל כל נהנת מהמתכונים שלך.
האם אפשר להחליף שמנת חמוצה ביוגורט?
פשוט אין לי♀️
בטח שאפשר
היי קרן!
מתכננת להכין את החלה מחר ולהגיש בערב חג. עדיף להקפיא מחר ולהוציא בראשון או לשמור בחוץ עטוף?
לשמור עטוף וממליצה ממש לחמם חימום קל לפני הגשה
בוקר טוב 🙂
למה הכוונה – "אם יש צורך מוסיפים עוד מהחלב שהשארנו בצד, בכל פעם מעט,"
תקראי שורה אחת מעל
כתוב להתחיל עם מחצית מכמות החלב
יצא טוב גם כלחמניות?
האם אפשר לעשות רק מכוסמין לבן??
בטח שאפשר
שנה טובה וחג שמח,
אפשר מחמאה במקום חמאה בשביל גרסת הפרווה ?
תודה
אפשר בטח
את המחמאה מחליפים באותה הכמות של החמאה ?
כן
קרן שנה טובה
הכנתי את העוגיות דבש שלך כבר 3 פעמים בשבוע האחרון הן פשוט נעלמות פה
וגם את העוגת דבש שהיא פשוט מדהימה שאין מילים לתאר והכל כל כך פשוט.
אז תודה תודה את מדהימה
רוצה להכין את החלה לחג בגרסת הפרווה תוהה אבל תוהה אם כדאי לשנות את זו כל כך הרבה או פשוט להכין חלה אחרת שלך
אשמח לדעתך
תודה זהר
אפשר להכין את זו פרווה אין בעיה
היא תצא שונה מעט ועדיין ממש טעימה
היי קרן. האם במקום כדורים בתבנים, אפשר לקלוע חלה כמו חלה רגילה?
תודה
בטח
חיסלתי את כל הדבש שהיה לי , אפשר להוסיף משהו אחר לבצק ? תודה
עוד סוכר
קרן בוקר טוב.
אני רוצה בע"ה לעשות הפרשת חלה. האם בפשטות להכפיל כמויות, בגלל הביצים אני שואלת.. או שאת ממליצה אחרת?
תודה ושנה טובה
להכפיל הכל ולהוסיף רק עוד ביצה אחת
היי קרן
עוד כמה סוכר במקום הדבש?
Hi Beautiful! How many rolls came out from 1 Kilo? wondering if i should only make half….. Thanks
היי קרן
לא כתבת כמה מלח צריך לשים במתכון…
כפית
האם אפשר בתבנית חד פעמית 40×30?
כן
היי בטורבו או רגיל
חום עליון תחתון
הכנתי את החלה להפתיע את אמא חובבת הלחמניות הטריות לערב חג, ויצא פצצה! אהבתי את המתקתקות שמקבלים למעלה ברגע שהסירופ מתייבש על החלה, ובפנים המרקם סופר מפנק – רך ובריושי. תודה וחג שמח!
תוהד הילה שמחה לשמוע, שנה טובה
קרן, שנה טובה גאון.
יצא מושלם, כרגיל..
רק משהו אחד..עשיתי את החלות בתבנית חד"פ עגולה, יצאה לחה למטה..שזה כביכול נשאר בצקי, אך כל החלה עצמה שלמות העולם.
תבנית אמיתית תעזור במקרה כזה לפעם הבאה, או שעליי לעשות משהו אחר?
עכשיו אני רואה שהשבת לי להוסיף עוד ביצה, בגלל הפרשת חלה… יתכן וזו הסיבה??
ייתכן והתבנית לא התאימה, ואב לגבי הביצה הכוונה היתה שתוסיפי ביצה אחת במקום שתיים בהתפחה אז אני מקוה שלא הוספת שלוש ביצים במקום שתיים
חחחח לא הוספתי… מזל..
אז לפעם הבאה, סה"כ 3 ביצים? כי עשיתי 4…
כן ממליצה להוריד אחת
תודה קרן על המתכון המעולה הכנתי לראש השנה ויצא מעבר למצופה.חבל שאי אפשר לצרף תמונה. הכנתי מחצי קילו קמח ופרווה.
הפעם הכנתי מקמח כוסמין רגיל 100% וממש התאכזבתי הבצק יצא נוזלי נטול גלוטן,אז הוספתי קמח רגיל והבצק יצא רך מאוד. תפח פי שלוש ונפל גם אחרי שקרצתי לחמניות הן תפחו מאוד ועם המריחה של הביצה ירדו מנפחן. מאכזב מאוד עכשיו בתנור ולא נראה טוב. אין צורה של לחמניות.
ברור שאנסה שוב
יש לי בקשה אם אפשר להציג את המרשם פרוה בחצי כמות ובמידות של כוסות וכפות ולא של משקל יעזור מאוד
תודה ושנה טובה
קרן, תודה רבה לך על המתכון!!! יצאה מעולה, ילדים מאוד אהבו את החלת לחמניות, ביקשו להכין שוב:)
תודה ורוניקה
אפשר במגימיקס? אין לי ושונאת ללוש ביד.
אם כן, עם איזה אביזר?
התכוונתי אן לי מיקסר
זה או מיקסר או ידנית, המג׳ימיקס לא לש בצק
היי קרן חג שמח:) אפשר להקפיא לאחר התפחה שנייה ואז להפשיר ולאפות? אני רוצה עכשיו להקפיא כבר עשיתי עיגולים ומחר בצהריים להביא לארוחה
כן בטח