לחמים ומאפיםמתכונים כלליראש השנה

חלת לחמניות דבש

ספטמבר 16, 2022 102 Comments

 

החלה הזו היא הפתרון המושלם לכל מי שרוצה להכין חלה חגיגית לערב החג ולא רוצה להסתבך עם קליעות,

או למי שסתם חושב שהיא יפה כמוני. יש פה הכנה מאוד פשוטה של כדרור כדורים, הנחה שלהם בתבנית

התפחה נוספת ואפייה, וזו באמת חלה מרהיבה ללא מאמץ, והבצק הבריושי נמס בפה עם כל ביס.

הצורה הזו שלה גם מזכירה קצת כוורת דבש וזה יוצא בול לחג. ובלי קשר לחגים החלה הזו נהדרת לכל ערב שישי או לכל שבת

שבה תרצו להגיש חלת תלישה נהדרת לשולחן שלכם.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

חלת לחמניות דבש/ 2 תבניות עגולות בקוטר 24 או תבנית עגולה גדולה יותר

מצרכים למתכון

1 קילו קמח לחם/מניטובה לבן או קמח לבן רגיל)

2 כפות שמרים יבשים

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

5 כפות דבש

2 ביצים גודל L

120 גר׳ חמאה רכה

כפית מלח דק

גביע ( 200 גר׳) שמנת חמוצה 15%  רצוי שומן ומעלה

1 ורבע כוסות (300 מ״ל) חלב

לציפוי:

 ביצה טרופה

מעט גבישי סוכר/שקדים פרוסים/שומשום

לסירופ דבש:

2 כפות מים רותחים

2 כפות דבש

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות החלב עם שמרים יבשים וסוכר.

מתקינים את וו הלישה,ובמהירות נמוכה מוסיפים קמח, דבש, שמנת חמוצה  מלח וביצים.

לשים למשך דקה ומוסיפים את החמאה. אם יש צורך מוסיפים עוד מהחלב שהשארנו בצד, בכל פעם מעט,

ולשים סהכ את הבצק 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש ולא יבש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת (ספריי שמן זה אחלה) ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו ואפשר גם לילה במקרר.

מוציאים את הבצק מהקערה, ומחלקים אותו לעיגולים במשקך 80-90 גר׳ כל עיגול. משמנים תבנית אפייה בספריי שמן.

מניחים את הכדורים בתבנית האפייה, שומרים על מרווחים מאוד קטנים ביניהן.

אם התבנית מלאה כבר ויש לכם עוד בצק תוכלו להכין ממנו חלה קטנה או עוד תבנית כזו עם כדורים.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת בטמפרטורת החדר כ 30-35 דקות, או במקרר למשך כמה שעות.

מחממים תנור לחום 175 מעלות,

מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים גבישי סוכר.

אופים כ 25-30 דקות עד שהלחמניות זהובות למראה.

כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מערבבים בקערה קטנה מים רותחים ודבש, עד להמסה,

ומברישים את הלחמניות בציפוי.

**לגרסת פרווה ניתן להמיר שמנת חמוצה ב 1/2 כוס של חלב סויה/שיבולת שועל או מים ואת החלב במתכון באותה הכמות של תחליף חלב או מים

את החמאה ניתן להמיר ב 1/3 כוס שמן קנולה.

**ניתן לשמור את הלחמניות במקפיא כשהן טריות לאחר אפייה ועטופות היטב.

**אפשר להמיר מחצית מהמקמח בקמח מלא/כוסמין ולהוסיף קצת יותר חלב לבצק כדי שלא יהיה יבש 

102 Comments

מיכל ספטמבר 16, 2022 at 10:57 am

כמה מעלות בתנור?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2022 at 2:39 pm

170 מעלות

Reply
אושר ספטמבר 19, 2022 at 12:53 pm

יש אופציה לחלה פרווה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2022 at 1:31 pm

כתוב למטה במתכון גרס פרווה

Reply
אסנת ספטמבר 16, 2022 at 6:07 pm

היי אלופה
חלב קר או פושר??

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 8:22 am

זה לא ככ משנה, אם רוצים לזרז אז פושר ואם לא אז קר

Reply
טל ספטמבר 17, 2022 at 11:00 am

נראה מדהים! אם אני רוצה לטבען את המתכון, במה אפשר להחליף את הביצים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 12:07 pm

לוותר עליהן ולהוסיך מעט שמן קנולה

Reply
ניצן ספטמבר 23, 2022 at 3:48 pm

חלב שקדים גם עובד?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 5:02 pm

יעבוד אחלה

Reply
נטע ספטמבר 30, 2022 at 12:32 pm

כמה מלח?…

Reply
Miryam אוגוסט 21, 2023 at 8:35 am

שלום קרן
היות וזה שני מגשים, מה לעשות עם המגש שמחכה בתורו לאפיה? שלא יתפח יותר מדי? ובכלל האם יהיה בסדר לחלק לחצי וחעדות חצי כמות?
תודה
מרים

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2023 at 5:27 pm

אפשר להכין חצי כמות ואפשר להניח את המגש במקרר עד לאפייה

Reply
אריאלה ספטמבר 16, 2022 at 11:55 am

במתכונים אחרים החלפת שמנת שקרם קוקוס. אפשרי גם פה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2022 at 2:39 pm

אפשר חלב סויה

Reply
Efrat ספטמבר 27, 2022 at 9:10 pm

הכנתי את החלה.
יצאה פצצה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 7:09 am

תודה אפרת

Reply
שלומית ספטמבר 17, 2022 at 12:53 pm

כמה לחמניות יצאו לך מקילו קמח?

Reply
אורית ספטמבר 16, 2022 at 2:42 pm

גירסת פרווה יש?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 8:25 am

יש והיא כתובה בסוף המתכון למטה

Reply
עידית מרגוליס ספטמבר 16, 2022 at 3:42 pm

לאיזו טמפרטורה לחמם את התנור?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 8:25 am

170-180 מעלות

Reply
אילנה ספטמבר 16, 2022 at 4:13 pm

אפשר קמח שמרים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 8:25 am

אין בעיה עם קמח שמרים, ולוותר על השמרים במתכון

Reply
עמית ספטמבר 22, 2022 at 11:18 pm

אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולמקרר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:20 am

בוודאי

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:24 am

אפשר

Reply
אילנה זלזניק ספטמבר 16, 2022 at 4:32 pm

כמה זמן ללוש למי שאין מיקסר

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 8:24 am

כמו במיקסר, 10 דקות רצופות לפחות

Reply
ריטה אליוביץ׳ פימנוב ספטמבר 16, 2022 at 4:38 pm

במקום למרוח בדבש אפשר למרוח בסילאן? שואלת בגלל אלרגיה לדבש לאחד מבני הבית

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 8:24 am

אין בעיה למרוח בסילאן או בסירופ סוכר פשוט

Reply
Elina ספטמבר 25, 2022 at 3:19 pm

עדיף בטורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 9:30 pm

חום עליון תחתון

Reply
עדי מאי 18, 2024 at 7:35 pm

יצאה לי חלה דחוסה וממש לא תפחה יפה.
מה עשיתי לא בסדר?
בשלב עירבוב השמרים עם החלב כמה זמן לערבב? באסה

Reply
קרן אגם מאי 19, 2024 at 10:28 pm

אולי לא הוספת מספיק מים לבצק

Reply
הדס טרומן ספטמבר 16, 2022 at 5:42 pm

לדעתי יש פה משהו לא ברור. רשום מלח פעמיים
במתכון זה לא מופיע.

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 8:24 am

זו היתה טעות מויספים מלח פעם אחת, תוקן. תודה

Reply
nurit אוקטובר 9, 2022 at 4:07 pm

תודה קרן על המתכון המעולה הכנתי לראש השנה ויצא מעבר למצופה.חבל שאי אפשר לצרף תמונה. הכנתי מחצי קילו קמח רגיל ופרווה.
היום הכנתי מקמח כוסמין רגיל 100%(ראיתי ששאלו אם אפשר רק כוסמין וענית בחיוב)ממש התאכזבתי הבצק יצא נוזלי נטול גלוטן,אז הוספתי קמח רגיל והבצק יצא רך מאוד. תפח פי שלוש ונפל גם אחרי שקרצתי לחמניות הן תפחו מאוד ועם המריחה של הביצה ירדו מנפחן. מאכזב מאוד כמו פיתה שטוחה ולא נראה טוב. אין צורה של לחמניות.
איפה טעיתי?
ברור שאנסה שוב …
יש לי בקשה אם אפשר להציג את המרשם פרוה בחצי כמות ובמידות של כוסות וכפות ולא של משקל יעזור מאוד
תודה ושנה טובה

Reply
מיקי ספטמבר 16, 2022 at 7:11 pm

אפשר שימרית 50 גרם במקום שמרים יבשים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 8:22 am

אפשר בטח

Reply
אור ספטמבר 16, 2022 at 7:50 pm

חייבת לנסות, נראה מעולה!
לציפוי דבש כמה מים וכמה דבש?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 8:22 am

2 כפות מים 2 כפות דבש

Reply
רפאל בראנץ ספטמבר 17, 2022 at 5:51 am

היי קרן!! 🙂
איפה היית ממליצה לקנות תבנית כמו שלך? ראיתי שהשתמשת בה בעוד מתכונים 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 8:19 am

זו תבנית של יערה ניר כחלון חפשי אתה בגוגל

Reply
רותם ספטמבר 25, 2022 at 7:41 am

היי, יש לי חלב שקדים קוקוס, אפשר להשתמש בו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 12:40 pm

כן ואפשר גם מים

Reply
אפרת ספטמבר 19, 2022 at 11:18 am

הי קרן
במידה ואני מוסרת לקשיש האם יוכל להקפיא ולחמם?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2022 at 1:31 pm

כן בוודאי

Reply
הדס ספטמבר 20, 2022 at 8:22 am

האם ניתן גם את החלב וגם את השמנת להחליף לחלב סויה? הטעם יוצא סבבה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2022 at 3:04 pm

אין בעיה

Reply
Adi Michal ספטמבר 20, 2022 at 10:23 am

אפשר חלב שקדים במקום סויה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2022 at 3:05 pm

בטח שאפשר

Reply
חגית ספטמבר 20, 2022 at 11:42 am

היי קרן

לא מובן לי לגבי החלב … כתבת "שים למשך דקה ומוסיפים את החמאה. אם יש צורך מוסיפים עוד מהחלב שהשארנו בצד, בכל פעם מעט,"

למה הכוונה?
תודה וחג שמח 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2022 at 3:05 pm

כתוב בהוראות ההכנה לא להשתמש מיד בכל החלב
אז הציטוט שלך מתייחס לכמה שורות אחרי שבהן כתבתי להוסיף עדו חלב אם יש צורך

Reply
אפרת בן ארי ספטמבר 20, 2022 at 6:55 pm

הי נהדרת שכמוך..קודם כל תודה. אין כמוך..ולשאלה: האם אפשר להכין את הבצק יום קודם ולהניח להתפחה במקרר? כמובן שיותפח שנית לפני הכנת הלחמניות למחרת

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:24 am

בוודאי

Reply
טל ספטמבר 21, 2022 at 5:15 am

כמה שעות אפשר התפחה שניה? יכול להחזיק מהבוקר עד הערב?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:24 am

במקרר בלבד כן

Reply
ליאת ספטמבר 22, 2022 at 8:37 pm

הי קרן יקרה.
כל כל נהנת מהמתכונים שלך.
האם אפשר להחליף שמנת חמוצה ביוגורט?
פשוט אין לי‍♀️

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:20 am

בטח שאפשר

Reply
הילה יטאח ספטמבר 23, 2022 at 9:06 am

היי קרן!
מתכננת להכין את החלה מחר ולהגיש בערב חג. עדיף להקפיא מחר ולהוציא בראשון או לשמור בחוץ עטוף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:23 am

לשמור עטוף וממליצה ממש לחמם חימום קל לפני הגשה

Reply
חגית ספטמבר 21, 2022 at 8:23 am

בוקר טוב 🙂

למה הכוונה – "אם יש צורך מוסיפים עוד מהחלב שהשארנו בצד, בכל פעם מעט,"

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:25 am

תקראי שורה אחת מעל
כתוב להתחיל עם מחצית מכמות החלב

Reply
טל מימוני ספטמבר 21, 2022 at 8:57 am

יצא טוב גם כלחמניות?

Reply
איילת ספטמבר 23, 2022 at 4:43 pm

האם אפשר לעשות רק מכוסמין לבן??

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 5:03 pm

בטח שאפשר

Reply
אתי ינקו ספטמבר 23, 2022 at 7:44 pm

שנה טובה וחג שמח,
אפשר מחמאה במקום חמאה בשביל גרסת הפרווה ?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:52 pm

אפשר בטח

Reply
Maayan אוקטובר 1, 2024 at 10:29 am

את המחמאה מחליפים באותה הכמות של החמאה ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:39 pm

כן

Reply
זהר ספטמבר 24, 2022 at 5:00 pm

קרן שנה טובה
הכנתי את העוגיות דבש שלך כבר 3 פעמים בשבוע האחרון הן פשוט נעלמות פה
וגם את העוגת דבש שהיא פשוט מדהימה שאין מילים לתאר והכל כל כך פשוט.
אז תודה תודה את מדהימה
רוצה להכין את החלה לחג בגרסת הפרווה תוהה אבל תוהה אם כדאי לשנות את זו כל כך הרבה או פשוט להכין חלה אחרת שלך
אשמח לדעתך

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 7:49 pm

תודה זהר
אפשר להכין את זו פרווה אין בעיה
היא תצא שונה מעט ועדיין ממש טעימה

Reply
טלי ספטמבר 24, 2022 at 2:51 pm

היי קרן. האם במקום כדורים בתבנים, אפשר לקלוע חלה כמו חלה רגילה?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 3:06 pm

בטח

Reply
ליאת ספטמבר 24, 2022 at 4:14 pm

חיסלתי את כל הדבש שהיה לי , אפשר להוסיף משהו אחר לבצק ? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 4:22 pm

עוד סוכר

Reply
‫שני ספטמבר 25, 2022 at 7:24 am

קרן בוקר טוב.
אני רוצה בע"ה לעשות הפרשת חלה. האם בפשטות להכפיל כמויות, בגלל הביצים אני שואלת.. או שאת ממליצה אחרת?
תודה ושנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 12:41 pm

להכפיל הכל ולהוסיף רק עוד ביצה אחת

Reply
גל ספטמבר 25, 2022 at 12:09 pm

היי קרן
עוד כמה סוכר במקום הדבש?

Reply
Osi ספטמבר 24, 2022 at 11:03 pm

Hi Beautiful! How many rolls came out from 1 Kilo? wondering if i should only make half….. Thanks

Reply
מור ספטמבר 25, 2022 at 7:16 am

היי קרן
לא כתבת כמה מלח צריך לשים במתכון…

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 12:41 pm

כפית

Reply
אימבר ספטמבר 25, 2022 at 10:15 am

האם אפשר בתבנית חד פעמית 40×30?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 12:39 pm

כן

Reply
ירדן ספטמבר 25, 2022 at 4:11 pm

היי בטורבו או רגיל

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 9:29 pm

חום עליון תחתון

Reply
הילה ספטמבר 26, 2022 at 11:32 pm

הכנתי את החלה להפתיע את אמא חובבת הלחמניות הטריות לערב חג, ויצא פצצה! אהבתי את המתקתקות שמקבלים למעלה ברגע שהסירופ מתייבש על החלה, ובפנים המרקם סופר מפנק – רך ובריושי. תודה וחג שמח!

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 7:10 am

תוהד הילה שמחה לשמוע, שנה טובה

Reply
שני ספטמבר 27, 2022 at 10:58 pm

קרן, שנה טובה גאון.
יצא מושלם, כרגיל..
רק משהו אחד..עשיתי את החלות בתבנית חד"פ עגולה, יצאה לחה למטה..שזה כביכול נשאר בצקי, אך כל החלה עצמה שלמות העולם.
תבנית אמיתית תעזור במקרה כזה לפעם הבאה, או שעליי לעשות משהו אחר?

Reply
‫שני ספטמבר 27, 2022 at 11:15 pm

עכשיו אני רואה שהשבת לי להוסיף עוד ביצה, בגלל הפרשת חלה… יתכן וזו הסיבה??

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 7:07 am

ייתכן והתבנית לא התאימה, ואב לגבי הביצה הכוונה היתה שתוסיפי ביצה אחת במקום שתיים בהתפחה אז אני מקוה שלא הוספת שלוש ביצים במקום שתיים

Reply
‫שני ספטמבר 28, 2022 at 10:32 pm

חחחח לא הוספתי… מזל..
אז לפעם הבאה, סה"כ 3 ביצים? כי עשיתי 4…

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2022 at 8:16 am

כן ממליצה להוריד אחת

nurit אוקטובר 9, 2022 at 3:34 pm

תודה קרן על המתכון המעולה הכנתי לראש השנה ויצא מעבר למצופה.חבל שאי אפשר לצרף תמונה. הכנתי מחצי קילו קמח ופרווה.
הפעם הכנתי מקמח כוסמין רגיל 100% וממש התאכזבתי הבצק יצא נוזלי נטול גלוטן,אז הוספתי קמח רגיל והבצק יצא רך מאוד. תפח פי שלוש ונפל גם אחרי שקרצתי לחמניות הן תפחו מאוד ועם המריחה של הביצה ירדו מנפחן. מאכזב מאוד עכשיו בתנור ולא נראה טוב. אין צורה של לחמניות.
ברור שאנסה שוב
יש לי בקשה אם אפשר להציג את המרשם פרוה בחצי כמות ובמידות של כוסות וכפות ולא של משקל יעזור מאוד
תודה ושנה טובה

Reply
ורוניקה אוקטובר 21, 2022 at 11:37 pm

קרן, תודה רבה לך על המתכון!!! יצאה מעולה, ילדים מאוד אהבו את החלת לחמניות, ביקשו להכין שוב:)

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2022 at 8:20 am

תודה ורוניקה

Reply
הדר דצמבר 18, 2023 at 2:24 pm

אפשר במגימיקס? אין לי ושונאת ללוש ביד.
אם כן, עם איזה אביזר?

Reply
הדר דצמבר 18, 2023 at 2:25 pm

התכוונתי אן לי מיקסר

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2023 at 6:58 pm

זה או מיקסר או ידנית, המג׳ימיקס לא לש בצק

Reply
Shir gal אוקטובר 2, 2024 at 5:47 pm

היי קרן חג שמח:) אפשר להקפיא לאחר התפחה שנייה ואז להפשיר ולאפות? אני רוצה עכשיו להקפיא כבר עשיתי עיגולים ומחר בצהריים להביא לארוחה

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2024 at 10:29 pm

כן בטח

Reply

Leave a Comment