השנה הכנתי חלוצ מפתח שאני ככ גאה בהן, הן יצאו לי רכות ועסיסיות, כל כך יפות וכל כך טעימות
שאין מצב שהן לא יהיו לסגולה ופרנסה טובה כל השנה!
אני חייבת לספר לכם שעד לפני שנתיים בכלל לא ידעתי שקיימת חלה כזו! וברגע שגיליתי את זה (בכל זאת בית בולגרי הכי חילוני שיש)
אני יודעת שכבר לא תעבור שנה בלי המסורת היפה והטובה הזו.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
חלת מפתח היסטרית/2 חלות גדולות
מצרכים :
1 קילו קמ חלחם/חלה או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס (133 גר) סוכר לבן
1/3 כוס מן קנולה
2 ביצים גודל l
כף מלח דק
2-2.5 כוסות (480-600 מ״ל) מים קרים
לעיטור:
ביצה טרופה עם מעט מים בקערה שטוחה
1.5 כוסות שומשום
אופן ההכנה:
במיקסר לשים את כל מצרכי הבצק עם 1.5 כוסות מים קרים
מוסיפים כל פעם עוד קצת מים עד שהבצק אחיד ומעט דביק
לשים סהכ 10-12 דקות
מעבירים לקערה מעט משומנת להתפחה של שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר
כשהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים במשקל 115 גר׳ לכל כדור.
מניים את הכדורים על מגש עם נייר אפייה משומן ומשמנים גם בחלקם העליון ומכסים
מתפיחים את הכדורים למשך 30 דקות
כשהכדורים תפחו:
מרדדים 4 כדורים לרצועות ארוכות
טובלים שניים מהם בביצה ואז בשומשום
מגלגלים כל רצועה עם שומשום ברצועה בלי שומשום לצורת בורג.
מניחים על תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
מניחים את שני הברגים אחד צמוד לשני ומשאירים רווח למעלה לעיגולים
מרדדים עוד שלוש רצועות, טובלים כל אחת מהם בביצה ושומשום
מניחים 3 קערות קטנות חסינות חום בחלק העליון של החלה המרכזית
אחת משמאל אחת מימין ואחת באמצע
מלפפים סביב כל אחת מהן רצועת בצק עם שומשום
לוקחים עוד כדור אח ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים
מרדדים את כולם לרצועות קטנות
טובחים שתיים מהן בביצה ושומשום
מלפפים לבורג רצועה עם שומשום ואחת בלי
נוצרים שני ברגים מניחים אותם בחלק התחתון של החלה המרכזית למטה
ֿלרוחב אחת ליד השניה
מברישים בביצה טרופה את חלקי הבצק ללא השומשום
מתפיחים את החלה למשך 35-40 דקות עד שהיא תפוחה למראה
מחממים תנו רל 180 מעלות ואופים את החלות למשך 30-35 דקות עד שהן שחומות למראה
בתאבון!
24 Comments
מהמםםםםםםם קרן הקסומההה❤️❤️
אפשר בלי הביצים?
יפה מאוד ,פרנסה בשפע
היי קרן
האם שמים על טורבו או רגיל חום עליון תחתון
חום עליון תחתון
אפשר להכין את הבצק בערב ולהתפיח במקרר ללילה?
בטח
היי
אם הבצק ישב לילה במקרר, עדיין צריך התפחה שניה 30 דקות או יותר?
סביר להניח שהכדורים ייצורכן יותר זמן התפחה
תודה קרן! 2 שאלות:
1) לא הצלחתי להבין האם מהמתכון הזה יוצאות 2 חלות מפתח, או 2 חלות בכללי שהופכות להיות חלת מפתח אחת?
2) המתכון שלך לחלות הטבעוניות הפך כבר מזמן למתכון הקבוע שלי בבית, חושבת שאפשר בכל זאת להכין אותו כחלת מפתח או שעדיף להיצמד למתכון הזה? אין לי עניין של טבעונות, סתם פשוט זה המתכון האהוב 😉
תודה!
הי קרן, תודה על המתכון! יש לי 2 שאלות:
1) האם הכוונה שמהמתכון הזה יוצאות 2 חלות בצורת מפתח? או אחת גדולה שמורכבת מכמה בינוניות יותר?
2) האם את חושבת שאפשר להשתמש במתכון החלות הטבעוניות שלך (מתכון הבית אצלינו) גם עבור הצורה הזו? לא שאנחנו טבעונים, פשוט זה המתכון המוכר והאהוב..
תודה!
היי! האם אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן?
אחלה מתכון ותודה על רעיונות מקוריים ויצירתיים ובכלל על ההומור והשיתופים הכנים.
אני רק הערת הגהה , בהסבר על ההכנה של החלק התחתון של החלה, התפלק לך טובחים בביצה…במקום טובלים בביצה❤
אוי זה קורע הכי מתאים לי
אתקן תודה
מתוקה את
האם ניתן להמיר לקמח עם שמרים ? אם כן מה היחס?
אין בעיה אותה כמות קמח ולוותר על שמרים
שלום!
נעים מאוד!
חברה הכירה לי אותך היום וזכינו הפעם לקיים הפרשת חלה ולהכין 2 חלות מפתח (ועוד 4 חלות קטנות) מה – 2 קילו 🙂
תודה רבה.
הבצק יצא רך ונחמד מאוד!
אהבתי את השדרוג עם המטבלים.
תמיד כיף לגלות ולעקוב אחרי אופים חדשים!
תודה רבה!! ברוכה הבאה
הכנתי. יצאה עכשיו מהתנור ונראת מעולה. מהחצי השני של הבצק (כי זאת היתה כמות לשתי חלות) הכנתי לחם קופים עם קינמון וסוכר חום. חלה מושלמת
תודה אפרת
הי. נשאר לי המון בצק. האם אפשר להקפיא?
תודה
כן
היי קרן המקסימה תודה על המתכון ניסיתי ויצא טוב ויפה האם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בממתיק טבעי כלשהוא ובקמח שקדים /כוסמין.
אפשר תחליף סוכר או קמח כוסמין ובמידה והוא מלא אז להוסיף יותר מים לבצק