לחמים ומאפים

חלת מפתח היסטרית

מאי 1, 2024 24 Comments

השנה הכנתי חלוצ מפתח שאני ככ גאה בהן, הן יצאו לי רכות ועסיסיות, כל כך יפות וכל כך טעימות

שאין מצב שהן לא יהיו לסגולה ופרנסה טובה כל השנה!

אני חייבת לספר לכם שעד לפני שנתיים בכלל לא ידעתי שקיימת חלה כזו! וברגע שגיליתי את זה (בכל זאת בית בולגרי הכי חילוני שיש)

אני יודעת שכבר לא תעבור שנה בלי המסורת היפה והטובה הזו.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

חלת מפתח היסטרית/2 חלות גדולות

מצרכים :

1 קילו קמ חלחם/חלה או קמח לבן רגיל 

2 כפות שמרים יבשים 

2/3 כוס (133 גר) סוכר לבן 

1/3 כוס מן קנולה 

2 ביצים גודל  l

כף מלח דק

2-2.5 כוסות (480-600 מ״ל) מים קרים 

לעיטור:

ביצה טרופה עם מעט מים בקערה שטוחה

1.5 כוסות שומשום 

אופן ההכנה:

במיקסר לשים את כל מצרכי הבצק עם 1.5 כוסות מים קרים 

מוסיפים כל פעם עוד קצת מים עד שהבצק אחיד ומעט דביק

לשים סהכ 10-12 דקות

מעבירים לקערה מעט משומנת להתפחה של שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר

כשהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים במשקל 115 גר׳ לכל כדור.

מניים את הכדורים על מגש עם נייר אפייה משומן ומשמנים גם בחלקם העליון ומכסים

מתפיחים את הכדורים למשך 30 דקות

כשהכדורים תפחו:

מרדדים 4 כדורים לרצועות ארוכות

טובלים שניים מהם בביצה ואז בשומשום

מגלגלים כל רצועה עם שומשום ברצועה בלי שומשום לצורת בורג.

מניחים על תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה

מניחים את שני הברגים אחד צמוד לשני ומשאירים רווח למעלה לעיגולים 

מרדדים עוד שלוש רצועות, טובלים כל אחת מהם בביצה ושומשום

מניחים 3 קערות קטנות חסינות חום בחלק העליון של החלה המרכזית

אחת משמאל אחת מימין ואחת באמצע

מלפפים סביב כל אחת מהן רצועת בצק עם שומשום

לוקחים עוד כדור אח ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים

מרדדים את כולם לרצועות קטנות

טובחים שתיים מהן בביצה ושומשום

מלפפים לבורג רצועה עם שומשום ואחת בלי

נוצרים שני ברגים מניחים אותם בחלק התחתון של החלה המרכזית למטה

ֿלרוחב אחת ליד השניה

מברישים בביצה טרופה את חלקי הבצק ללא השומשום

מתפיחים את החלה למשך 35-40 דקות עד שהיא תפוחה למראה

מחממים תנו רל 180 מעלות ואופים את החלות למשך 30-35 דקות עד שהן שחומות למראה

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Email

24 Comments

צביה טריבלסקי מאי 2, 2024 at 11:32 am

מהמםםםםםםם קרן הקסומההה❤️❤️
אפשר בלי הביצים?

Reply
לוי מלי מאי 2, 2024 at 9:56 pm

יפה מאוד ,פרנסה בשפע

Reply
Roni מאי 2, 2024 at 7:47 pm

היי קרן
האם שמים על טורבו או רגיל חום עליון תחתון

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:35 am

חום עליון תחתון

Reply
גלית מאי 2, 2024 at 7:52 pm

אפשר להכין את הבצק בערב ולהתפיח במקרר ללילה?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:29 am

בטח

Reply
מור מאי 2, 2024 at 10:20 pm

היי
אם הבצק ישב לילה במקרר, עדיין צריך התפחה שניה 30 דקות או יותר?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:28 am

סביר להניח שהכדורים ייצורכן יותר זמן התפחה

Reply
שבי מאי 2, 2024 at 10:59 pm

תודה קרן! 2 שאלות:
1) לא הצלחתי להבין האם מהמתכון הזה יוצאות 2 חלות מפתח, או 2 חלות בכללי שהופכות להיות חלת מפתח אחת?
2) המתכון שלך לחלות הטבעוניות הפך כבר מזמן למתכון הקבוע שלי בבית, חושבת שאפשר בכל זאת להכין אותו כחלת מפתח או שעדיף להיצמד למתכון הזה? אין לי עניין של טבעונות, סתם פשוט זה המתכון האהוב 😉
תודה!

Reply
שבי מאי 2, 2024 at 11:04 pm

הי קרן, תודה על המתכון! יש לי 2 שאלות:
1) האם הכוונה שמהמתכון הזה יוצאות 2 חלות בצורת מפתח? או אחת גדולה שמורכבת מכמה בינוניות יותר?
2) האם את חושבת שאפשר להשתמש במתכון החלות הטבעוניות שלך (מתכון הבית אצלינו) גם עבור הצורה הזו? לא שאנחנו טבעונים, פשוט זה המתכון המוכר והאהוב..
תודה!

Reply
אילה מאי 3, 2024 at 8:58 am

היי! האם אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן?

Reply
רותי ביטאן מאי 3, 2024 at 9:24 am

אחלה מתכון ותודה על רעיונות מקוריים ויצירתיים ובכלל על ההומור והשיתופים הכנים.

אני רק הערת הגהה , בהסבר על ההכנה של החלק התחתון של החלה, התפלק לך טובחים בביצה…במקום טובלים בביצה❤

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 9:54 am

אוי זה קורע הכי מתאים לי
אתקן תודה

Reply
Marva מאי 3, 2024 at 3:08 pm

מתוקה את

Reply
בר מאי 3, 2024 at 11:54 am

האם ניתן להמיר לקמח עם שמרים ? אם כן מה היחס?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2024 at 10:03 am

אין בעיה אותה כמות קמח ולוותר על שמרים

Reply
Marva מאי 3, 2024 at 3:11 pm

שלום!
נעים מאוד!
חברה הכירה לי אותך היום וזכינו הפעם לקיים הפרשת חלה ולהכין 2 חלות מפתח (ועוד 4 חלות קטנות) מה – 2 קילו 🙂

תודה רבה.
הבצק יצא רך ונחמד מאוד!
אהבתי את השדרוג עם המטבלים.
תמיד כיף לגלות ולעקוב אחרי אופים חדשים!

Reply
קרן אגם מאי 7, 2024 at 9:59 am

תודה רבה!! ברוכה הבאה

Reply
אפרת מאי 3, 2024 at 6:03 pm

הכנתי. יצאה עכשיו מהתנור ונראת מעולה. מהחצי השני של הבצק (כי זאת היתה כמות לשתי חלות) הכנתי לחם קופים עם קינמון וסוכר חום. חלה מושלמת

Reply
קרן אגם מאי 7, 2024 at 9:58 am

תודה אפרת

Reply
ליאת מאי 3, 2024 at 6:39 pm

הי. נשאר לי המון בצק. האם אפשר להקפיא?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 7, 2024 at 9:58 am

כן

Reply
לאה זוסמן מאי 4, 2024 at 11:35 am

היי קרן המקסימה תודה על המתכון ניסיתי ויצא טוב ויפה האם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בממתיק טבעי כלשהוא ובקמח שקדים /כוסמין.

Reply
קרן אגם מאי 7, 2024 at 9:57 am

אפשר תחליף סוכר או קמח כוסמין ובמידה והוא מלא אז להוסיף יותר מים לבצק

Reply

Leave a Comment