אני מתחילה לזהות כיוונים של סתיו שלא לומר חורף שאצלי זו מילה ממש גסה!
זה לא שאי שונאת חורף, להיפך, יש בזה משהו קסום בגשם בקור במזג האויר.
אני שונאת בגדים של חורף, שונאת נעליים, שונאת שנרטב לי השיער כשאני יוצאת מהבית,
או שלוקח לו שעות להתייבש כי קר.אוהבת חורף אבל אם אפשר, לחודש אחד נניח,ולא יותר!
עוד יותר אוהבת אותו כשהוא במדינות אחרות, אבל בסדר, מפרגנת גם בארץ, והכי הכי בעייתי בחורף
הכמויות של האוכל שהגוף שלנו זקוק כדי להתחמם, או שמא זה סתם תירוץ לאכול, והכי מפחיד בחורף
הזה של 2020 זה שהוא בא עם הסגרים והקורונה ואנחנו כולנו מעל המשקל שחלמנו עוד במרץ להוריד
לקראת הקיץ, אז מה יהיה בחורף מה???????
השבוע נזכרתי בנסיעות שהיו לי לאירופה ממש מזמן עוד כשהייתי נשואה לדיג׳יי מפורסם,
זה היה בשנות ה 90 והיינו נוסעים כל חדשיים לגרמניה לקנות תקליטים בחנויות תקליטים בפרנקפורט.
והיינו מסתובבים שעות ברחובות ועושים מלא קניות ואוכלים מלא! אבל פרעצלים זה תמיד היה משהו
שיכולתי לעצור בכל פינת רחוב ולאכול, ואיכשהו הזכרון של זה תמיד מתחבר לי לחורף.
היום בבוקר היה רגע של חורף ומהבית היה נראה שאפילו עומד לרדת גשם, הוצאתי מהר
בצק שמרים שממילא היה במקרר, והכנתי ממנו חלות פרעצל, וכפי שאתם רואים, זה אסון!!!
איזה טעים זה למלא בקצת חמאה וגבינה ולזלול אחכ עם עוד קצת חמאה או כל ממרח.
למגוון סוגי קליעות חלה וטיפים לחלה המושלמת, מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי ממש כאן.
חלת פרעצל ממולאת חמאה ומוצרלה/2 חלות בינוניות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם או קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
1/2 כף מלח דק
כף שמן זית
כוס ורבע (300 מ״ל) מי ברז
לבישול:
3 כפות אבקת סודה לשתייה
2 כפות סילאן
למילוי:
50 גר׳ חמאה
100 גר גבינת מוצרלה מגורדת (המרות בסוף המתכון למטה)
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים
קצת מלח גס.
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים סוכר מלח ושמן זית, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית
מוסיפים את המים, תחילה כוס ואז רק אם הבצק צריך מוסיפים עוד מים. לשים למשך 8-10
דקות עד לקלבת בצק רך וגמיש. מניחים את הבצק להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק ל 8 כדורים שווים, ומניחים אותם למנוחה על תבנית מקומחת, ומכסים במגבת
למשך 15-20 דקות. כשהכדורים מעט תפחו מרדדים בעזרת מערוך, על משטח מעט מקומח
כדור לרצועה ארוכה, וממלאים אותה בחלקה התחתון (לרוחב) בקוביות חמאה קטנות וקצת גבינה
מגורדת. מגלגלים לרצועה. חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים, וקולעים 2 חלות מארבע רצועות.
(הנה דוגמא לקליעת חלו מארבע) ומניחים אותן על תבנית, כשכל אחת מהן יושבת על נייר אפייה נפרד.
(זה יעזור לנו בהעברת החלות לתוך המים הרותחים) מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 35-40 דקות.
בינתיים מחממים סיר מים גדול ומלא 3/4 גובה במים ומרתיחים.
מחממים תנור ל 200 מעלות. כשהמים רותחים, מוסיפים פנימה 2 כפות סילאן, מערבבים היטב,
ומוסיפים 3 כפות אבקת סודה לשתייה.בעדינות מרימים עם נייר האפייה חלה אחת, ובזהירות
הופכים אותה לתוך המים הרותחים. מבשלים כ 15-20 שניות והופכים את החלה בזהירות לצד שני.
מבשליםכ- 10 שניות נוספות, בעזרת 2 כפות גדולות (עדיף מחוררות) מוציאים מהים את החלה לתבנית
האפייה. חוזרים על הפעולה עם החלה השנייה.
מברישים את החלות בביצה טרופה, ומפזרים מעט מלח גס.
אופים בתנור כ 30-35 דקות עד שהחלות מקבלות גוון שזוף.
**לחלות טבעוניות אפשר לוותר על המילוי, וגם על הברשה בביצה, ולפזר שומשום או פרג מעל,.
**אפשר לוולתר על המילוי בכל מקרה ולרדד את כדורי החלה לרצועות ולקלוע בלי למלא.
**אפשר להמיר קמח לבן לקמח כוסמין לבן, קמח לחם, קמח פיצה או קמח חלה. אפשר להמיר חלקית
לקמח מלא רתוי לא יותר מ 1/3 כמות.
**לא חייבים סילאן במים הרותחים, אני אוהבת אבל אפשר להמיר בדבש או סוכר חום או לוותר.
**את הגבינה אפשר להמיר בכל גבינה אחרת שאוהבים כמו קשקבל פרמזן או פטה.
37 Comments
היי 🙂 נראה מעולה ! יש אפשרות להתפיח לילה במקרר?
בטח
היי, ישנה אפשרות לעשות בייגל פרצעל מהמתכון הזה ולפזר מעל קינמון וסוכר? במקום חלה?
אפשר
ממליצה להוריד בכמות המלח במתכון
בד"כ אני לא מהמגיבות.. יותר מאלו שנהנות מרחוק
אבל הפעם לא הצלחתי להתאפק.. מושלם!!! כל המתכונים שלך מעולים ומעוררי תיאבון אבל זה התעלה על כולם
את מדהימה, כותבת נהדר ומנגישה (לפחות לי) מתכונים פשוטים ושווים שאני חוזרת אליהם בלי הרף
מקווה שתמשיכי להעשיר את עולמי ❤️
תודה גדולה
מרגשת ממש יונית תודה !
היי.. תנור בטורבו או חום עליון תחתון בלבד יספיק?
חום עליון תחתון
מה היחס בין כמות המים לכמות הסודה לשתיה?
האם אפשר להכין לחמניות במקום חלה?
כן בטח
היי
אפשר לערבב את הגבינה לתוך הבצק במקום לשלב אותו ברצועות כגלילה?
כן אבל אז יש להוריד מכמות המים
רציתי לדעת אם אפשר לשים כף וחצי מלח?(אוהבים אצלי טעם חזק של מלח חח) האם זה לא יפגע באווריריות ובהתפחת החלות?
לא צריך להוסיף מלח לבצק אלא לפזר מלח גס מעל
אבל בכללי אם אני מכינה את החלה ככה כמו שהיא לשבת אפשר לשים 2 כפות מלח וזה לא יפגע באווריריות והתפחת הבצק?
ותודה רבה
לא ניסיתי את מוזמנת לנסות
וואו נראה מעולה קרןן תודה רבה❤️❤️
היי! איך מאחסנים?
בעקרון בבטן אם לא אז מקפיאים
הרגת!!
חחח תודה
היי קרן
האם יש תחליף לסודה לשתייה? נתקעתי בלי
לא, עדיף לקנות ואז להכין
יש אולי סרטון של החלה הזו? רק כדי שאבין איך ממלאים בדיוק ואז קולעים את החלה?
יש באינסטוש בהיילייטס
וואו נראה מדהים! לא צריך להעביר לקערה משומנת בשביל ההתפחה? וסבבה להתפיח איזה עשרים שעות במקרר?
אין בעיה במקרר וכן עדיף בקערה משומנת
שלום לך קרן. רציתי רק לתקן אותך בדבר אחד ויחיד. בכתיבת השם של הבראצל. כי כאחת שגרה כבר 35 שנים בגרמניה אני יודעת בוודאות שלבייגלה, של הבווארים שנימכר גם בכל גרמניה קוראים בראצל ולא פראצל. וגם כותבים את זה בבית. ולא בפה. ועוד כמה טעויות שאת עושה לפעמים בכתיבה שלך, הופכת בין אותיות כמו מקלבת במקום מקבלת או שוכחת אותיות כמו אי במקום אני. סתם עצה קטנה. קיראי שוב ותקני לפני שאת שולחת לאינטרנט.. ככה האתר שלך חמוד מאוד. ניכנסתי כי רציתי מתכון ללחמניות. סתם לימניות פשוטות כי אין לי חשק ללכת לקנות קר לי נורא יש אצלנו 3 מעלות מעל האפס ואני שונאת חורף כמוך…
תתחתני איתי?
בואייייי
אני מחכה שיגמר הברדק ואגיע לסדנא. מבטיחה לעצמי. 🙂
נהדרת
יצא טעים מאוד ובאמת מזכיר פרעצל, חלה מאוד מיוחדת! תודה על המתכון
יצא נפלא. תודה על המתכון
היי! נראה מעולה
אפשר לחלק ל6 כדורים ואז לעשות כל חלה מ3 רצועות? לא בטוחה כמה יצליח לי עם 4 🙂
בטח