אם יש משהו שאני אוהבת בעוגות שמרים שוקולד, כי אני לא אוכלת לצערי שוקולד, זה שהן
נשמרות רכות וטעימות גם כמה ימים אחרי. כמובן שתלוי בבצק ובמלית ובאפייה ובכמות הסירופ
סוכר בסוף, אבל אם כל אלו מדוייקים העוגה שורדת ברכות כמה ימים בלי להתבלבל.
את העוגה הזו הכנתי לאירוע לפני שבועיים, בספונטני כי נשאר לי בצק שמרים, וכשפרסנו אותה
שאלו אותי המון בנות איך הצלחתי לאפות אותה טוב מבפנים ואיך שומרים על עוגות טריות.
אז כשממלאים עוגת שמרים, וקולעים, חשוב מאוד שהעוגה תתפח המון זמן לפני תנור.
בחורף זה יכול להגיע גם לשעה ורבע וחצצי, ובקיץ 45 דק יספיקו .
כך הבצק ממקסם את יכולת התפיחה שלו והיא יוצאת אוורירית ויציבה.
לשמירה על טריות חשוב מאוד להשתמש בקמחים טובים כמו קמח מניטובה לבן או קמח לחם לבן,
להוסיף מספיק נוזלים לבצק ולא לייבש אותו כל הזמן, ממילא בהתפחה הוא שותה עוד קצת,
ומתייצב, לא לאפות יותר מדי, ובסיום כשהעוגה יוצאת מהתנור, להבריש אותה בנדיבות
בסירופ סוכר, זה תמיד עוזר לה לשמור על עסיסיות. וכמובן כשהיא מצטננת אז לעטוף היטב
בניילון נצמד שלא תיכנס טיפת אויר, כי טיפת אויר מייבשת כמו שטיפת חלמון בחלבון תמנע
מכם להגיע למרקם מרנג:-).
אז שישי הגיע ואיתו עוגה מושלמת וטעימה, עסיסית וכזו שבשבת עוד תישאר טריה, וביום ראשון
אם בכלל ישאר משהו, עדיים תהנו ממנה.
חלת שוקולד ולוז משש רצועות/חלה אחת גדולה בתבנית לחם
(אופציה לפרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח מניטובה לבן/קמח לחם לבן/ קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס (80 גר׳) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
80 גר׳ חמאה מומסת
1/2 כפית מלח
3/4 כוס שמנת מתוקה
למלית השוקולד אגוזי לוז:
100 גר׳ שוקולד מריר 56-60%
100 גר' חמאה רכה
60 גר׳ (1/2 כוס) אבקת סוכר
2 כפות שטוחות קקאו
100 גר׳ אגוזי לוז טחונים לאבקה
להברשה לפני אפייה:
ביצה
חצי כפית מים
לזיגוג:
1/2 כוס (100 גר׳)סוכר לבן
1/2 כוס (120 מ״ל) מים
אופן ההכנה:
הבצק:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט
מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר
תוך כדי לישה איטית מוסיפים את הביצים,מלח ואת החמאה המומסת
בהדרגה מוסיפים את השמנת המתוקה ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
מכינים את מלית השוקולד
בקערה חסינת חום במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים שוקולד מריר, מערבבים למחית חלקה.
בקערה מערבבים חמאה רכה אבקת הסוכר אגוזי הלוז ואת הקקאו, מוסיפים את השוקולד המומס
ומערבבים היטב. אחרי שתפח מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
על גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק בצק למלבן דק.
בעזרת כף או פלטה מדורגת מורחים על גבי הבצק 1/3 ממלית השוקולד באופן אחיד
מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה. בעזרת סכין פורסים את הרולדה לשני חלקים שווים.
חוזרים על הפעולה עם שאחר חלקי הבצק. ייתקבלו סהכ 6 רצועות.
משמנים היטב תבנית לחם או תבנית אינגליש לא חד פעמית (הן קטנות מדי)
קולעים את הרצועות לחלה משש רצועות כמו בסרטון הזה
מכסים בניילון או במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ 40 דק, עד שהחלה תפוחה.
מחממים תנור ל 180 מעלות. טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את החלה בחלקה העליון.
אופים כ 40-45 דק׳ עד שהחלה שחומה ומוכנה.
מכינים סירופ סוכר בזמן שהחלה בתנור
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים
מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק׳ נוספות
עד שמתקבל מרקם סמיך.
מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, מברישים אותה בסירופ סוכר.
מגישים וטורפים.
**לפרווה ממירים בבצק חמאה למחמאה או נטורינה, ואת השמנת המתוקה למים
במלית אפשר להמיר גם את החמאה במחמאה.
**להמרה לקמחים מלאים ניתן להשתמש ב 50% קמח לחם מלא, קמח חיטה מלא, קמח כוסמין מלא.
**אגוזי לוז במלית ניתן להמיר בשקדים או פיסטוק טחון
**אפשר להכין את החלה עם כל מלית אחרת שאוהבים
74 Comments
קרן יקרה תודה על המתכונים הנפלאים אפשר להמיר את אגוזי הלוז באגוזי מלך? הולך?
בהחלט
היי מה שלומך?
יש אפשרות במקום שוקולד מריר לשים שוקולד חלב במלית? או שהמלית
תצא מתוקה מידי?
שאלה נוספת אם אפשר לשאול,
השמנת המתוקה צריכה להיות קרה או בטמפרטורת החדר?
יום טוב וסופשבוע נעים
אפשר שוקולד חלב בלי לשנות כלום במתכון והשמנת לא משנה באיזו טמפרטורה
היי קרן,
האם זה בסדר לאפות בתנור על תוכנית טורבו או שעדיף בתוכנית רגילה?
חום עליון תחתון עדיף
אם אני עושה גירסת פרווה, היום כדי להגיש מחר(אני רוצה לשמור אותה במקפיא בגלל לחץ שלא אספיק להכין מחר*, האם את המי סוכר לשים כבר היום או רק מחר לפני ההגשה?
היי קרן
אם משאירים להתפחה לילה במקרר איך מתנהגים עם הבצק כשמוציאים אותו?
יש לך אתר מהמם ומתכונים וסרטונים מהממים❤️❤️❤️
אור
תודה! אחרי מקרר אפשר לתת לו להגיע לטמפרטורת החדר כשעה בחוץ
פשוט אלופה!
נראית טירוף הדעת!!
את אופה אותה בטורבו או חום עליון תחתון רגיל?
חום עליון תחתון
אם אני עושה גירסת פרווה, היום כדי להגיש מחר(אני רוצה לשמור אותה במקפיא בגלל לחץ שלא אספיק להכין מחר*, האם את המי סוכר לשים כבר היום או רק מחר לפני ההגשה?
מחר לפני הגשה ובתנאי שהעוגה חמה
היי קרן יש לך רעיון לתחליף לאגוזי לוז?
אגוזי מלך יעשו את העבודה ?
כן אפשר כל אגוז אחר
אמאלה! הכנתי אתמול!
אין לי מושג איך הגעתי אלייך כי מה לי ולאפייה
אבל וואוווו איזו עוגה נדירה!!! חולת עוגות קראנץ שוקולד וזה עשה לי את הסופש!
שאלה-
העוגה למעלה הייתה מוכנה בזמן אך בפנים לגמרי לא…. הייתי צריכה להוציא מהתבנית ולתת עוד זמן בתנור והתחושה הייתה שהיא פשוט לא מוכנה. תהיתי למה…
האם בגלל שהשתמשתי בתבנית סיליקון?
עוד משהו שקרה
הייתה תבנית בתחתית התנור עם מים. אולי האדים היו הבעיה?
אין שום צורך לאפות עוגות שמרים עם אדים
היי, מה המקסימום שהבצק יכול להיות במקרר בהתחפה הראשונה? פחות מ24 זה בסדר?
ברור, אפשר גם 6-8 שעות
כלומר, אפשר עד 24 שעות? מבחינת ההתפחה ואיכות הבצק?
תודה על המענה ועל הבלוג הכי הכי שיש
איזו תבנית זו אמייל? או חרס?
תבנית אמייל מסולתם
העוגה ממש תפחה ועלתה למלעלה הרבה מעל דפנות התבנית, מדוע?
אולי התבנית קטנה מדי
חוץ מזה זה לא רע שהיא תפחה הרבה
האם אפשר להכין ולהקפיא ? אם כן לכמה זמן ?
כן אפשר להקפיא עד 3 חודשים, לפני התפחה שנייה
כמה שמרים טריים?
כף שמרים יבשים = 25 גר שמרים טריים
תודה רבה
היי שוב תודה על מתכון נפלא אשמח לדעת מה ההמרה לשמן רגיל או שמן קוקוס במקום חמאה והאם אפשר במקום שמנת קצפת צמחית. תודה
אפשר להמיר לשמן רגיל, 1/3 כוס. אפשר קצפת צמחית
האם אפשר במקום שוקולד למרוח חמאה סוכר וקינמון
כן בטח
תודה על המתכון! האם ניתן להכין גם על נייר אפייה בתבנית שטוחה של תנור במקום אינגליש קייק?
כן בטח
קרן יקרה.המתכונים שלך מענגים.את הריח מריחים מבעד לתמונות.
קיבלתי קמח עם שמרים ,לדעתך יצליח או להכין באופן הרגיל,קמח + שמרים?
אפשר קמח עם שמרים, בטח
נראה מדהים! יש לי אגוזי לוז טבעיים עם הקליפה, אפשר לטחון ככה או לקלות בתנור קודם?
לא צריך לקלות, אפשר פשוט לטחון אותם
היי קרן, נראה מעולה
בשביל המלית- אפשר להשתמש בחמאת אגוזי לוז? בהתאם, מה היית משנה משאר המרכיבים?
בטח שאפשר, לא חייבים לשנות כלום אפשר להוסיף
מושלם! פשוט טעים
הי קרן,
עוקבת אחרייך באדיקות, מתכונים מעולים שתמיד מצליחים!
יש לי ברס של אגוזי לוז (Home made( האם ניתן להשתמש במקום אגוזי הלוז ואם כן האם להוריד מכמות הסוכר במילוי?
אפשר להשתמש בלי לשנות
היי קרן, נראה מעולה! אפשר להמיר את החמאה בבצק לשמן?
יש המרות לפרווה בסוף המתכון למטה
היי קרן, נראה מעולה! אפשר להמיר את החמאה בבצק לשמן? מעדיפים אצלנו
יש המרה לפרווה בסוף המתכון למטה
הי קרן, זו כבר פעם שלישית שאני מכינה את העוגה, פשוט מושלמת!
אם אני מקפיאה לפני התפחה שניה, האם לאפות אותה כשהיא קפואה או בטמפרטורת החדר?
תודה!
היי קרן יקרה,
המתכונים שלך מעולים. ממש קלים וכיפים.
האם אפשר לוותר על הקצפת?
את מתכוונת לשמנת המתוקה? אפשר
במקום כמובן להשתמש בחלב
היי תודה על המתכונים המעולים!!
במה אפשר להחליף את החמאה במלית, כי מעדיפה לא להשתמש במחמאה.. שמן קנולה או שמן קוקוס יעבוד?
היי קרן מדהימה,
המתכונים שלך מעולים ומדויקים. נהנית לאפות בזכותך.
האם המתכון הזה יספיק ל2עוגות באינגליש קייק חד פעמי? איזו קליעה מומלצת? מניחה שלא קליעה בשש.
אשמח לתשובות. תודה רבה
אפשר בשתי אינגליש להכין פשוט רולדות רגילות
זמן ההתפחה וזמן האפייה ישארו אותו דבר?
הבצק נעשה בדיוק לפי ההוראות. כבר שעה בהתפחה ושום דבר לא זז. מה עושים??!
קר בחורף
עדיף להתפיח במקום חמים
אני מכניסה לתנור בטורבו 30 מעלות
היי, למה הכוונה תבנית לחם? האם אפשר מידות של התבנית? תבנית אינגליש סטנדרטית תספיק? תודה!
אם מחלקים את הכמות לשתי תבניות אינגליש… זמן ההתפחה וזמן האפייה נשארים אותו דבר?
זמן האפיה מתקצר רצוי לבדוק אחרי 20-25 דק
היי, יש אפשרות להתפחה שנייה (אחרי הקליעה) במקרר? אם כן, כמה שעות?
תודה 🙂
שעתיים שלוש
קרן, help כבר שעה בתפיחה ונראה שלא זז, הבצק מרגיש לי כבד. מה יכולה להיות הסיבה
אולי לא הובלת מספיק נוזלים
תוספי מים במיקסר עם חצי כפית שמרים תלושי טוב שוב לדגמרה דקות
היי קרן
העוגה יצאה מעולה
איך לשמור אותה? במקרר או בחוץ זה גם בסדר?
תודה!:)
בחוץ
הי קרן רציתי להגיד לך שאני מכינה את העוגות שלך כמעט כל שבוע למשפחה שלי וכולם דלוקים על זה.
בהתחלה הייתי עושה מתכון אחד ואז התחלתי לעשות 2 מתכונים ואתמול עשיתי 3 מתכונים כי זה כבר לא היה מספיק חחח
תודה רבה לך על המתכונים שלך זה פשוט מושלם ומדויק איך שאת מסבירה הכל!!!
תודה רבה שימחת אותי ממש!
הייי, אפשר להשתמש ב מניטובה מלא?
ומה יכול להחליף את השמנת המתוקה?..
תודה
העוגה נראית מעולה! אם אני רוצה להביא אותה לחברים לארוחת בוקר, כשהיא עוד חמה מהתנור, איך את מציעה לחלק את שלבי ההכנה? תודה!
להתפיח אחרי קליעה במקרר ללילה ולאפות בבוקר
היי קרן, שאלה, האם אפשר להמיר את השמנת מתוקה בעוד חמאה וקצת חלב? וגם רציתי לנסות עם שוקולד וחלבה, במקרה הזה שלא יצא מתוק מדי אפשר להוריד את אבקת הסוכר מהמילוי של השוקולד?
כשמויספים ממרח חלבה מורידים מהסוכר כי הממרח מתוק