img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות שמרים

חלת שוקולד ולוז משש רצועות

נובמבר 12, 2021 | 74 תגובות

img

74 תגובות גולשים

User Avatar
ימית בלום
starstarstarstarstar
נובמבר 12, 2021 בשעה 12:41

קרן יקרה תודה על המתכונים הנפלאים אפשר להמיר את אגוזי הלוז באגוזי מלך? הולך?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 12, 2021 at 5:35 pm

בהחלט

השב
User Avatar
עדי לוי
starstarstarstarstar
נובמבר 13, 2021 בשעה 12:54

היי מה שלומך? יש אפשרות במקום שוקולד מריר לשים שוקולד חלב במלית? או שהמלית תצא מתוקה מידי? שאלה נוספת אם אפשר לשאול, השמנת המתוקה צריכה להיות קרה או בטמפרטורת החדר? יום טוב וסופשבוע נעים

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 13, 2021 at 5:31 pm

אפשר שוקולד חלב בלי לשנות כלום במתכון והשמנת לא משנה באיזו טמפרטורה

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
נובמבר 13, 2021 בשעה 16:13

היי קרן, האם זה בסדר לאפות בתנור על תוכנית טורבו או שעדיף בתוכנית רגילה?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 13, 2021 at 5:29 pm

חום עליון תחתון עדיף

השב
User Avatar
מיטל
נובמבר 22, 2021 at 11:36 am

אם אני עושה גירסת פרווה, היום כדי להגיש מחר(אני רוצה לשמור אותה במקפיא בגלל לחץ שלא אספיק להכין מחר*, האם את המי סוכר לשים כבר היום או רק מחר לפני ההגשה?

השב
User Avatar
אור סרוסי
starstarstarstarstar
נובמבר 13, 2021 בשעה 19:45

היי קרן אם משאירים להתפחה לילה במקרר איך מתנהגים עם הבצק כשמוציאים אותו? יש לך אתר מהמם ומתכונים וסרטונים מהממים❤️❤️❤️ אור

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 14, 2021 at 6:28 am

תודה! אחרי מקרר אפשר לתת לו להגיע לטמפרטורת החדר כשעה בחוץ

השב
User Avatar
Racheli Azoulay
starstarstarstarstar
נובמבר 14, 2021 בשעה 12:47

פשוט אלופה! נראית טירוף הדעת!! את אופה אותה בטורבו או חום עליון תחתון רגיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 15, 2021 at 11:14 am

חום עליון תחתון

השב
User Avatar
מיטל
נובמבר 22, 2021 at 11:37 am

אם אני עושה גירסת פרווה, היום כדי להגיש מחר(אני רוצה לשמור אותה במקפיא בגלל לחץ שלא אספיק להכין מחר*, האם את המי סוכר לשים כבר היום או רק מחר לפני ההגשה?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 22, 2021 at 3:06 pm

מחר לפני הגשה ובתנאי שהעוגה חמה

השב
User Avatar
שקד
אוגוסט 26, 2022 at 4:31 pm

היי קרן יש לך רעיון לתחליף לאגוזי לוז? אגוזי מלך יעשו את העבודה ?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 27, 2022 at 2:25 pm

כן אפשר כל אגוז אחר

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
נובמבר 14, 2021 בשעה 12:49

אמאלה! הכנתי אתמול! אין לי מושג איך הגעתי אלייך כי מה לי ולאפייה אבל וואוווו איזו עוגה נדירה!!! חולת עוגות קראנץ שוקולד וזה עשה לי את הסופש! שאלה- העוגה למעלה הייתה מוכנה בזמן אך בפנים לגמרי לא.... הייתי צריכה להוציא מהתבנית ולתת עוד זמן בתנור והתחושה הייתה שהיא פשוט לא מוכנה. תהיתי למה... האם בגלל שהשתמשתי בתבנית סיליקון? עוד משהו שקרה הייתה תבנית בתחתית התנור עם מים. אולי האדים היו הבעיה?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 15, 2021 at 11:14 am

אין שום צורך לאפות עוגות שמרים עם אדים

השב
User Avatar
yael abekasis
starstarstarstarstar
נובמבר 15, 2021 בשעה 19:28

היי, מה המקסימום שהבצק יכול להיות במקרר בהתחפה הראשונה? פחות מ24 זה בסדר?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 15, 2021 at 8:13 pm

ברור, אפשר גם 6-8 שעות

השב
User Avatar
yael abekasis
נובמבר 15, 2021 at 9:59 pm

כלומר, אפשר עד 24 שעות? מבחינת ההתפחה ואיכות הבצק? תודה על המענה ועל הבלוג הכי הכי שיש

השב
User Avatar
ליאה
starstarstarstarstar
נובמבר 16, 2021 בשעה 15:54

איזו תבנית זו אמייל? או חרס?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 16, 2021 at 4:02 pm

תבנית אמייל מסולתם

השב
User Avatar
נתי
נובמבר 26, 2021 at 12:06 pm

העוגה ממש תפחה ועלתה למלעלה הרבה מעל דפנות התבנית, מדוע?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 26, 2021 at 2:14 pm

אולי התבנית קטנה מדי חוץ מזה זה לא רע שהיא תפחה הרבה

השב
User Avatar
liya fisher
starstarstarstarstar
נובמבר 17, 2021 בשעה 15:34

האם אפשר להכין ולהקפיא ? אם כן לכמה זמן ?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 18, 2021 at 5:22 pm

כן אפשר להקפיא עד 3 חודשים, לפני התפחה שנייה

השב
User Avatar
ברבי בר
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2021 בשעה 10:42

כמה שמרים טריים?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 18, 2021 at 5:24 pm

כף שמרים יבשים = 25 גר שמרים טריים

השב
User Avatar
Barbara Bar
נובמבר 18, 2021 at 7:55 pm

תודה רבה

השב
User Avatar
יפית אלימה משולם
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2021 בשעה 12:03

היי שוב תודה על מתכון נפלא אשמח לדעת מה ההמרה לשמן רגיל או שמן קוקוס במקום חמאה והאם אפשר במקום שמנת קצפת צמחית. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 18, 2021 at 5:25 pm

אפשר להמיר לשמן רגיל, 1/3 כוס. אפשר קצפת צמחית

השב
User Avatar
ישראל
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2021 בשעה 12:50

האם אפשר במקום שוקולד למרוח חמאה סוכר וקינמון

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 18, 2021 at 5:26 pm

כן בטח

השב
User Avatar
גל
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2021 בשעה 13:59

תודה על המתכון! האם ניתן להכין גם על נייר אפייה בתבנית שטוחה של תנור במקום אינגליש קייק?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 18, 2021 at 5:26 pm

כן בטח

השב
User Avatar
רונית
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2021 בשעה 14:31

קרן יקרה.המתכונים שלך מענגים.את הריח מריחים מבעד לתמונות. קיבלתי קמח עם שמרים ,לדעתך יצליח או להכין באופן הרגיל,קמח + שמרים?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 18, 2021 at 5:27 pm

אפשר קמח עם שמרים, בטח

השב
User Avatar
אוריה
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2021 בשעה 16:32

נראה מדהים! יש לי אגוזי לוז טבעיים עם הקליפה, אפשר לטחון ככה או לקלות בתנור קודם?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 18, 2021 at 5:28 pm

לא צריך לקלות, אפשר פשוט לטחון אותם

השב
User Avatar
יעל
מאי 13, 2022 at 9:27 am

היי קרן, נראה מעולה בשביל המלית- אפשר להשתמש בחמאת אגוזי לוז? בהתאם, מה היית משנה משאר המרכיבים?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 13, 2022 at 9:35 am

בטח שאפשר, לא חייבים לשנות כלום אפשר להוסיף

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2021 בשעה 20:32

מושלם! פשוט טעים

השב
User Avatar
דורית
starstarstarstarstar
נובמבר 19, 2021 בשעה 09:56

הי קרן, עוקבת אחרייך באדיקות, מתכונים מעולים שתמיד מצליחים! יש לי ברס של אגוזי לוז (Home made( האם ניתן להשתמש במקום אגוזי הלוז ואם כן האם להוריד מכמות הסוכר במילוי?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 20, 2021 at 12:19 pm

אפשר להשתמש בלי לשנות

השב
User Avatar
רון
starstarstarstarstar
נובמבר 21, 2021 בשעה 12:25

היי קרן, נראה מעולה! אפשר להמיר את החמאה בבצק לשמן?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 21, 2021 at 1:34 pm

יש המרות לפרווה בסוף המתכון למטה

השב
User Avatar
רון
starstarstarstarstar
נובמבר 21, 2021 בשעה 12:25

היי קרן, נראה מעולה! אפשר להמיר את החמאה בבצק לשמן? מעדיפים אצלנו

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 21, 2021 at 1:31 pm

יש המרה לפרווה בסוף המתכון למטה

השב
User Avatar
דינה
starstarstarstarstar
דצמבר 9, 2021 בשעה 19:47

הי קרן, זו כבר פעם שלישית שאני מכינה את העוגה, פשוט מושלמת! אם אני מקפיאה לפני התפחה שניה, האם לאפות אותה כשהיא קפואה או בטמפרטורת החדר? תודה!

השב
User Avatar
דליה שמעוני
starstarstarstarstar
דצמבר 12, 2021 בשעה 07:47

היי קרן יקרה, המתכונים שלך מעולים. ממש קלים וכיפים. האם אפשר לוותר על הקצפת?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 12, 2021 at 7:52 am

את מתכוונת לשמנת המתוקה? אפשר במקום כמובן להשתמש בחלב

השב
User Avatar
מוריה
starstarstarstarstar
דצמבר 23, 2021 בשעה 11:41

היי תודה על המתכונים המעולים!! במה אפשר להחליף את החמאה במלית, כי מעדיפה לא להשתמש במחמאה.. שמן קנולה או שמן קוקוס יעבוד?

השב
User Avatar
נעמה ורדיאל
starstarstarstarstar
ינואר 7, 2022 בשעה 06:34

היי קרן מדהימה, המתכונים שלך מעולים ומדויקים. נהנית לאפות בזכותך. האם המתכון הזה יספיק ל2עוגות באינגליש קייק חד פעמי? איזו קליעה מומלצת? מניחה שלא קליעה בשש. אשמח לתשובות. תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 7, 2022 at 1:03 pm

אפשר בשתי אינגליש להכין פשוט רולדות רגילות

השב
User Avatar
מיכל
מרץ 18, 2022 at 10:31 am

זמן ההתפחה וזמן האפייה ישארו אותו דבר?

השב
User Avatar
רחל
starstarstarstarstar
ינואר 15, 2022 בשעה 11:21

הבצק נעשה בדיוק לפי ההוראות. כבר שעה בהתפחה ושום דבר לא זז. מה עושים??!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 16, 2022 at 6:36 am

קר בחורף עדיף להתפיח במקום חמים אני מכניסה לתנור בטורבו 30 מעלות

השב
User Avatar
הילה
נובמבר 23, 2022 at 5:29 pm

היי, למה הכוונה תבנית לחם? האם אפשר מידות של התבנית? תבנית אינגליש סטנדרטית תספיק? תודה!

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
מרץ 18, 2022 בשעה 11:11

אם מחלקים את הכמות לשתי תבניות אינגליש... זמן ההתפחה וזמן האפייה נשארים אותו דבר?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 19, 2022 at 12:42 pm

זמן האפיה מתקצר רצוי לבדוק אחרי 20-25 דק

השב
User Avatar
לוטם
starstarstarstarstar
מאי 12, 2022 בשעה 14:40

היי, יש אפשרות להתפחה שנייה (אחרי הקליעה) במקרר? אם כן, כמה שעות? תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 12, 2022 at 8:38 pm

שעתיים שלוש

השב
User Avatar
Osnat
starstarstarstarstar
יוני 9, 2022 בשעה 12:38

קרן, help כבר שעה בתפיחה ונראה שלא זז, הבצק מרגיש לי כבד. מה יכולה להיות הסיבה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 9, 2022 at 1:17 pm

אולי לא הובלת מספיק נוזלים תוספי מים במיקסר עם חצי כפית שמרים תלושי טוב שוב לדגמרה דקות

השב
User Avatar
נעה ל
starstarstarstarstar
יולי 10, 2022 בשעה 18:12

היי קרן העוגה יצאה מעולה איך לשמור אותה? במקרר או בחוץ זה גם בסדר? תודה!:)

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 12, 2022 at 4:44 pm

בחוץ

השב
User Avatar
חנה
starstarstarstarstar
אוגוסט 5, 2022 בשעה 17:11

הי קרן רציתי להגיד לך שאני מכינה את העוגות שלך כמעט כל שבוע למשפחה שלי וכולם דלוקים על זה. בהתחלה הייתי עושה מתכון אחד ואז התחלתי לעשות 2 מתכונים ואתמול עשיתי 3 מתכונים כי זה כבר לא היה מספיק חחח תודה רבה לך על המתכונים שלך זה פשוט מושלם ומדויק איך שאת מסבירה הכל!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 5, 2022 at 9:14 pm

תודה רבה שימחת אותי ממש!

השב
User Avatar
חנה
אוגוסט 9, 2022 at 1:25 am
User Avatar
Julia Eliyahou
starstarstarstarstar
אוקטובר 7, 2022 בשעה 13:51

הייי, אפשר להשתמש ב מניטובה מלא? ומה יכול להחליף את השמנת המתוקה?.. תודה

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
אוקטובר 27, 2022 בשעה 18:14

העוגה נראית מעולה! אם אני רוצה להביא אותה לחברים לארוחת בוקר, כשהיא עוד חמה מהתנור, איך את מציעה לחלק את שלבי ההכנה? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 27, 2022 at 7:58 pm

להתפיח אחרי קליעה במקרר ללילה ולאפות בבוקר

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
נובמבר 20, 2022 בשעה 12:27

היי קרן, שאלה, האם אפשר להמיר את השמנת מתוקה בעוד חמאה וקצת חלב? וגם רציתי לנסות עם שוקולד וחלבה, במקרה הזה שלא יצא מתוק מדי אפשר להוריד את אבקת הסוכר מהמילוי של השוקולד?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 20, 2022 at 2:31 pm

כשמויספים ממרח חלבה מורידים מהסוכר כי הממרח מתוק

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img