עוגות שוקולדעוגות שמרים

חלת שוקולד ולוז משש רצועות

נובמבר 12, 2021 44 Comments

צילום: נופר צור

אם יש משהו שאני אוהבת בעוגות שמרים שוקולד, כי אני לא אוכלת לצערי שוקולד, זה שהן

נשמרות רכות וטעימות גם כמה ימים אחרי. כמובן שתלוי בבצק ובמלית ובאפייה ובכמות הסירופ

סוכר בסוף, אבל אם כל אלו מדוייקים העוגה שורדת ברכות כמה ימים בלי להתבלבל.

את העוגה הזו הכנתי לאירוע לפני שבועיים, בספונטני כי נשאר לי בצק שמרים, וכשפרסנו אותה

שאלו אותי המון בנות איך הצלחתי לאפות אותה טוב מבפנים ואיך שומרים על עוגות טריות.

אז כשממלאים עוגת שמרים, וקולעים, חשוב מאוד שהעוגה תתפח המון זמן לפני תנור.

בחורף זה יכול להגיע גם לשעה ורבע וחצצי, ובקיץ 45 דק יספיקו .

כך הבצק ממקסם את יכולת התפיחה שלו והיא יוצאת אוורירית ויציבה.

לשמירה על טריות חשוב מאוד להשתמש בקמחים טובים כמו קמח מניטובה לבן או קמח לחם לבן,

להוסיף מספיק נוזלים לבצק ולא לייבש אותו כל הזמן, ממילא בהתפחה הוא שותה עוד קצת,

ומתייצב, לא לאפות יותר מדי, ובסיום כשהעוגה יוצאת מהתנור, להבריש אותה בנדיבות

בסירופ סוכר, זה תמיד עוזר לה לשמור על עסיסיות. וכמובן כשהיא מצטננת אז לעטוף היטב

בניילון נצמד שלא תיכנס טיפת אויר, כי טיפת אויר מייבשת כמו שטיפת חלמון בחלבון תמנע

מכם להגיע למרקם מרנג:-).

אז שישי הגיע ואיתו עוגה מושלמת וטעימה, עסיסית וכזו שבשבת עוד תישאר טריה, וביום ראשון

אם בכלל ישאר משהו, עדיים תהנו ממנה.

חלת שוקולד ולוז משש רצועות/חלה אחת גדולה בתבנית לחם

(אופציה לפרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח מניטובה לבן/קמח לחם לבן/ קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס (80 גר׳) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

80 גר׳ חמאה מומסת

1/2 כפית מלח

3/4 כוס שמנת מתוקה

למלית השוקולד אגוזי לוז:

100 גר׳ שוקולד מריר 56-60%

100 גר' חמאה רכה

60 גר׳ (1/2 כוס)  אבקת סוכר

2 כפות שטוחות קקאו

100 גר׳ אגוזי לוז טחונים לאבקה

להברשה לפני אפייה:

ביצה

חצי כפית מים

לזיגוג:

1/2 כוס (100 גר׳)סוכר לבן

1/2 כוס (120 מ״ל) מים

אופן ההכנה:

הבצק:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט

מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר

תוך כדי לישה איטית מוסיפים את הביצים,מלח  ואת החמאה המומסת

בהדרגה מוסיפים את השמנת המתוקה ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

מכינים את מלית השוקולד

בקערה חסינת חום במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים שוקולד מריר, מערבבים למחית חלקה.

בקערה מערבבים חמאה רכה אבקת הסוכר אגוזי הלוז ואת הקקאו, מוסיפים את השוקולד המומס

ומערבבים היטב. אחרי שתפח מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.

על גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק בצק למלבן דק.

בעזרת כף או פלטה מדורגת מורחים על גבי הבצק 1/3 ממלית השוקולד באופן אחיד

מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה. בעזרת סכין פורסים את הרולדה לשני חלקים שווים.

חוזרים על הפעולה עם שאחר חלקי הבצק. ייתקבלו סהכ 6 רצועות.

משמנים היטב תבנית לחם או תבנית אינגליש לא חד פעמית (הן קטנות מדי)

קולעים את הרצועות לחלה משש רצועות כמו בסרטון הזה

מכסים בניילון או במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ 40 דק, עד שהחלה תפוחה.

מחממים תנור ל 180 מעלות. טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את החלה בחלקה העליון.

אופים כ 40-45 דק׳ עד שהחלה שחומה ומוכנה.

מכינים סירופ סוכר בזמן שהחלה בתנור

בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים

מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק׳ נוספות

עד שמתקבל מרקם סמיך.

מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, מברישים אותה בסירופ סוכר.

מגישים וטורפים.

**לפרווה ממירים בבצק חמאה למחמאה או נטורינה, ואת השמנת המתוקה למים

במלית אפשר להמיר גם את החמאה במחמאה.

**להמרה לקמחים מלאים ניתן להשתמש ב 50% קמח לחם מלא, קמח חיטה מלא, קמח כוסמין מלא.

**אגוזי לוז במלית ניתן להמיר בשקדים או פיסטוק טחון

**אפשר להכין את החלה עם כל מלית אחרת שאוהבים

Print Friendly, PDF & Email

44 Comments

ימית בלום נובמבר 12, 2021 at 12:41 pm

קרן יקרה תודה על המתכונים הנפלאים אפשר להמיר את אגוזי הלוז באגוזי מלך? הולך?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2021 at 5:35 pm

בהחלט

Reply
עדי לוי נובמבר 13, 2021 at 12:54 pm

היי מה שלומך?
יש אפשרות במקום שוקולד מריר לשים שוקולד חלב במלית? או שהמלית
תצא מתוקה מידי?
שאלה נוספת אם אפשר לשאול,
השמנת המתוקה צריכה להיות קרה או בטמפרטורת החדר?
יום טוב וסופשבוע נעים

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2021 at 5:31 pm

אפשר שוקולד חלב בלי לשנות כלום במתכון והשמנת לא משנה באיזו טמפרטורה

Reply
ליאת נובמבר 13, 2021 at 4:13 pm

היי קרן,
האם זה בסדר לאפות בתנור על תוכנית טורבו או שעדיף בתוכנית רגילה?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2021 at 5:29 pm

חום עליון תחתון עדיף

Reply
מיטל נובמבר 22, 2021 at 11:36 am

אם אני עושה גירסת פרווה, היום כדי להגיש מחר(אני רוצה לשמור אותה במקפיא בגלל לחץ שלא אספיק להכין מחר*, האם את המי סוכר לשים כבר היום או רק מחר לפני ההגשה?

Reply
אור סרוסי נובמבר 13, 2021 at 7:45 pm

היי קרן
אם משאירים להתפחה לילה במקרר איך מתנהגים עם הבצק כשמוציאים אותו?
יש לך אתר מהמם ומתכונים וסרטונים מהממים❤️❤️❤️
אור

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2021 at 6:28 am

תודה! אחרי מקרר אפשר לתת לו להגיע לטמפרטורת החדר כשעה בחוץ

Reply
Racheli Azoulay נובמבר 14, 2021 at 12:47 pm

פשוט אלופה!
נראית טירוף הדעת!!
את אופה אותה בטורבו או חום עליון תחתון רגיל?

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2021 at 11:14 am

חום עליון תחתון

Reply
מיטל נובמבר 22, 2021 at 11:37 am

אם אני עושה גירסת פרווה, היום כדי להגיש מחר(אני רוצה לשמור אותה במקפיא בגלל לחץ שלא אספיק להכין מחר*, האם את המי סוכר לשים כבר היום או רק מחר לפני ההגשה?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2021 at 3:06 pm

מחר לפני הגשה ובתנאי שהעוגה חמה

Reply
חן נובמבר 14, 2021 at 12:49 pm

אמאלה! הכנתי אתמול!
אין לי מושג איך הגעתי אלייך כי מה לי ולאפייה
אבל וואוווו איזו עוגה נדירה!!! חולת עוגות קראנץ שוקולד וזה עשה לי את הסופש!

שאלה-
העוגה למעלה הייתה מוכנה בזמן אך בפנים לגמרי לא…. הייתי צריכה להוציא מהתבנית ולתת עוד זמן בתנור והתחושה הייתה שהיא פשוט לא מוכנה. תהיתי למה…
האם בגלל שהשתמשתי בתבנית סיליקון?
עוד משהו שקרה
הייתה תבנית בתחתית התנור עם מים. אולי האדים היו הבעיה?

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2021 at 11:14 am

אין שום צורך לאפות עוגות שמרים עם אדים

Reply
yael abekasis נובמבר 15, 2021 at 7:28 pm

היי, מה המקסימום שהבצק יכול להיות במקרר בהתחפה הראשונה? פחות מ24 זה בסדר?

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2021 at 8:13 pm

ברור, אפשר גם 6-8 שעות

Reply
yael abekasis נובמבר 15, 2021 at 9:59 pm

כלומר, אפשר עד 24 שעות? מבחינת ההתפחה ואיכות הבצק?
תודה על המענה ועל הבלוג הכי הכי שיש

Reply
ליאה נובמבר 16, 2021 at 3:54 pm

איזו תבנית זו אמייל? או חרס?

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2021 at 4:02 pm

תבנית אמייל מסולתם

Reply
נתי נובמבר 26, 2021 at 12:06 pm

העוגה ממש תפחה ועלתה למלעלה הרבה מעל דפנות התבנית, מדוע?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2021 at 2:14 pm

אולי התבנית קטנה מדי
חוץ מזה זה לא רע שהיא תפחה הרבה

Reply
liya fisher נובמבר 17, 2021 at 3:34 pm

האם אפשר להכין ולהקפיא ? אם כן לכמה זמן ?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2021 at 5:22 pm

כן אפשר להקפיא עד 3 חודשים, לפני התפחה שנייה

Reply
ברבי בר נובמבר 18, 2021 at 10:42 am

כמה שמרים טריים?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2021 at 5:24 pm

כף שמרים יבשים = 25 גר שמרים טריים

Reply
Barbara Bar נובמבר 18, 2021 at 7:55 pm

תודה רבה

Reply
יפית אלימה משולם נובמבר 18, 2021 at 12:03 pm

היי שוב תודה על מתכון נפלא אשמח לדעת מה ההמרה לשמן רגיל או שמן קוקוס במקום חמאה והאם אפשר במקום שמנת קצפת צמחית. תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2021 at 5:25 pm

אפשר להמיר לשמן רגיל, 1/3 כוס. אפשר קצפת צמחית

Reply
ישראל נובמבר 18, 2021 at 12:50 pm

האם אפשר במקום שוקולד למרוח חמאה סוכר וקינמון

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2021 at 5:26 pm

כן בטח

Reply
גל נובמבר 18, 2021 at 1:59 pm

תודה על המתכון! האם ניתן להכין גם על נייר אפייה בתבנית שטוחה של תנור במקום אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2021 at 5:26 pm

כן בטח

Reply
רונית נובמבר 18, 2021 at 2:31 pm

קרן יקרה.המתכונים שלך מענגים.את הריח מריחים מבעד לתמונות.
קיבלתי קמח עם שמרים ,לדעתך יצליח או להכין באופן הרגיל,קמח + שמרים?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2021 at 5:27 pm

אפשר קמח עם שמרים, בטח

Reply
אוריה נובמבר 18, 2021 at 4:32 pm

נראה מדהים! יש לי אגוזי לוז טבעיים עם הקליפה, אפשר לטחון ככה או לקלות בתנור קודם?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2021 at 5:28 pm

לא צריך לקלות, אפשר פשוט לטחון אותם

Reply
מיכל נובמבר 18, 2021 at 8:32 pm

מושלם! פשוט טעים

Reply
דורית נובמבר 19, 2021 at 9:56 am

הי קרן,
עוקבת אחרייך באדיקות, מתכונים מעולים שתמיד מצליחים!
יש לי ברס של אגוזי לוז (Home made( האם ניתן להשתמש במקום אגוזי הלוז ואם כן האם להוריד מכמות הסוכר במילוי?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2021 at 12:19 pm

אפשר להשתמש בלי לשנות

Reply
רון נובמבר 21, 2021 at 12:25 pm

היי קרן, נראה מעולה! אפשר להמיר את החמאה בבצק לשמן?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2021 at 1:34 pm

יש המרות לפרווה בסוף המתכון למטה

Reply
רון נובמבר 21, 2021 at 12:25 pm

היי קרן, נראה מעולה! אפשר להמיר את החמאה בבצק לשמן? מעדיפים אצלנו

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2021 at 1:31 pm

יש המרה לפרווה בסוף המתכון למטה

Reply

Leave a Comment