זה פוסט חמאת בוטנים ראשון בסדרה מתוך שלושה, כי יש לי רומן טרי טרי עם חמאת הבוטנים הזו.
ומתוך הרומן הטרי טרי שלי הכנתי כמה מתכונים כשרים לפסח עם חמאת בוטנים ועל כך בפוסטים הבאים.
נסעתי לסופ"ש סדנת ניה בנוה שלום, ישוב יהודי ערבי הממוקם בלטרון מעל מנזר השתקנים.
מקום קסום על ההר, שאנחנו מרבים לנסוע אליו בקיץ ובחגים לחופשות שאינן מצריכות נסיעה ארוכה
ו/או עלויות גבוהות, והילדים מתים על המקום הזה.
(תכלס לא נראה לי שהם נפשו בשום מקום אחר, מבחינתם זה בית המלון המפואר והיחיד בארץ).
במקום לישון בבית הארחה המקומי הוזמנתי יחד עם חברה לישון אצל רותי ובעלה,
שגרים בישוב עצמו בבית מהמם שיושב על נוף עוד יותר מהמם.
במטבח המקסים מבשלים ומכינים הכל לבד ובאהבה.
תוך כדי חיטוט והצצה לכלים יפים וצנצנות מסקרנות מלאות בכל טוב
נתקלתי בצנצת היפה עם חמאת הבוטנים.
הטעימה הראשונה היתה אלוהית לא פחות מזה, ככה בקטנה עם כפית..הפתעה.
לא יכולתי להפסיק, והצנצנת עם חלה טריה עברו לצד שלי בשולחן עד שהרחקתי אותם ממני.
אז תודה לרותי על האירוח המקסים ועל המתכון שאין פשוט ממנו לחמאת בוטנים מעולה!
חמאת בוטנים ביתית
חומרים:
קילו בוטנים לא קלויים, עדיף לקנות חצאי בוטנים אבל אם לא מצאתם אז גם שלמים סבבה
2 כפות דבש (לגרסא טבעונית: ממירים את הדבש בסוכר חום דמררה או אפילו מייפל)
רבע כפית מלח גס אטלנטי
אופן ההכנה:
מניחים על תבנית התנור נייר אפיה, מפזרים את הבוטנים ואופים בחום 175 בערך חצי שעה.
בערך כי זה משתנה מתנור לתנור וייתכן ובתנור שלכם זה לוקח פחות זמן
הבוטנים צריכים להיות קלויים אבל להישאר יחסית בהירים כלומר אם הם מתחילים להשחים תוציאו מיד מהתנור.
כשמתחיל להתפשט בבית ריח חזק של בוטנים תבדקו כי כנראה זה מוכן.
מצננים את הבוטנים וקולפים
מניחים את הבוטנים בקערת המג'ימיקס עם הדבש והמלח וטוחנים.
עכשיו סבלנות כי זה לוקח קצת זמן, ובהתחלה ייראה כאילו זה לא עומד לקרות לעולם
אבל לאט לאט משתחחרים שמנים מהבוטנים והתערובת הופכת מפירורית וגסה לעיסה חלקה.
אפשר מדי פעם לעצור את פעולת המגי'מיקס ועם מרית לערבב טיפה.
(אם החמאה לא הפכה למשחתית מספיק זה הזמן להוסיף כף-שתיים שמן קנולה ולערבב עד לקבלת עיסה מישחתית )
זהו! זה מוכן! אפשר למלא צנצנות קטנות ויפות ולחלק לשכנים, לחברים ולמשפחה, זו אחלה מתנה!
27 Comments
אם יש דבש זה לא טבעוני…
את צודקת
ולכן יש הערה לטבעונים שניתן להמיר דבש במייפל
היי קרן. שאלה בקשר לבוטנים: כשכתבת לקלף את הבוטנים,אז הכוונה שיש להשתמש בבוטנים בקליפתם? אך כתבת גם שאפשר להשתמש בחצאי בוטנים, כלומר לא חייבים לקנות בוטנים שלמים בקליפתם?
שתי האופציות טובות, העיקר שלבסוף הבוטנים נשארים ללא הקליפה שלהם
( למרות שהמוכר שלי בלוינסקי של הבוטנים אומר שאם אטחון עם הקליפה זה ייצא עוד יותר טוב אבל עוד לא ניסיתי)
הי, ניסיתי להכין את החמאת בוטנים ויצא לי סוג של בצק בוטנים, כמו בצק פריך לעוגיות, זה לא קרמי כמו חמאת בוטנים. מה עליי לעשות? והוספתי טיפה שמן כשזה לא נהפך לחמאה.
הי טל
את הבוטנים טוחנים במעבד מזון כמה דק טובות .
הם משחררים שומן טבעי שלהם במהלך הטחינה לכן צריך לתת לזה קצת זמן
אם בכל זאת לא מתקבל מרקם נעים
מוסיפים בהדרגה שמן
כמות השמן שצריך להוסיף תלויה בהמון דברים, גם בסוג הבוטנים, וברמת הקלייה שלהם
לכן לפעמים צריך להוסיף יותר מכמה כפות
אז כרגע ממליצה להחזיר למעבד מזון ולהמשיך את פעולת הטחינה תוך כדי הוספת שמן עד למרקם רצוי
לא לפחד מהוספת השמן .
בהצלחה! אשמח לדעת אם הסתדר
היי עדיף להכין חמאת בוטנים טבעית ללא דבש או סוכר בוטנים קלפים נטו ואין צורך להוסיף שמן כי בוטנים הם שומניים/וניפלאים/אין על חמאת בוטנים גם טעים גם זול וקל להכנה
היי למשך כמה זמן היא נשמרת?
היא נשמרת אטומה היטב גם שלושה ארבעה חודשים
נשמע ממש טעים! רוצה לשים שמן קוקוס או חמניות במקום קנולה… הולך?
שמן חמניות אין בעיה, שמן קוקוס לא ניסיתי, חושבת שזה יהיה אחלה… שימי לב שלבוטנים לוקח מספר דקות להתחיל להפיק שומן ולפעמים כלל אין צורך בתוספת שמן.
שלום, אפשרי להשתמש בבוטנים שכבר קלויים? ברור לי שעדיף הכי טבעי שיש אבל זה מה שיש כרגע..
אפשרי, תבדקי שהם לא קלויים במלח, וייתכן שתצטרכי להוסיף שמן או חמאה תוך כדי.
יצא נהדר,
כמו שכתבת – נראה כאילו זה לא יקרה, אבל לאחר דקות ארוכות שנראות כמו נצח – זה בסוף קורה, לא להתייאש – להמשיך בפעולת מעבד המזון. אני אישית הוספתי כמות גדולה יותר של מלח הימלאיה לקראת סיום העיבוד במעבד מזון – כך שמדי פעם בביס נתקלים בפיצפוץ של מליחות – יאממממי.
שמחה לשמוע טל תודה כל השיתוף
אין צורך לקלף את הבוטנים! זה חוסך הרבה זמן ועבודה. את הקליפות הוורודות שנשרו במהלך הקלייה אפשר לזרוק, אבל אין צורך לקלף את כל היתר. אני מכין את החמאה הזו כבר הרבה מאוד שנים והיא יוצאת נהדרת. יש לשמור אותה במקרר כדי לשמור על הטעם הטרי המשובח שלה.
אתה כנראה צודקק, אני קונה שנים בוטנים בשוק לוינסקי והמוכר שלי בכל פעם מחדש אומר לי לא לקלוף אותן,
מבטיחה בפעם הבאה שמכינה, לא לקלוף.
אבל אפשר כך או כך.
תודה 🙂
וואוו קרן זה אכן מעדן!! וכמו שכבר אמרו כאן- דקות שנראות נצח.. אבל בסוף זה קורה וכל המסה הופכת לחמאה מופלאה.
תודה
שמחה ממש!
אפשר מלח גס רגיל ולא אטלנטי?
בטח.
היי, כמה זמן מחזיק במקרר?
כמה חודשים טובים, במקרר בצנצנת או אפילו על השיש.
שלום, נשמע ממש טוב, האם חייבים לקלות את הבוטנים אם אני משאירה את הקליפה?
הבוטנים חייבים להיות קלויים
תודה!
כמה זמן יכול להחזיק במקרר?