פאי וטארטראש השנה

טארט טאטן מהיר הכנה

אוקטובר 8, 2022 23 Comments

אני מכינה כמה שנים טארט טאטן מבצק פריך, סתם כי אני נהנית ממש להכין בצק פריך, אבל השבוע

החלטתי להכין לקראת סוכות טאטן מהיר הכנה מבצק עלים מצונן, שנשאר לי מהפקה כלשהי, יחד עם עוד בצקים מצוננים

וככה יצא שנולד כאן טאטן מהיר הכנה ממש קל וממש ממש טעים.

אבא שלי שהיה מכין טאטן קבוע בכל המסעדות שלו והוא זה גרם לי להתאהב בטארט טאטן, וזו בהחלט אחת מעוגות

התפוחים האהובות עליי.

לצערי אין לי ממש שותפים בבית, וחוץ מבן זוגי, וכשהגשתי את הטאטן לארוחת ערב,

מיד  הילדים הזיזו את כל התפוחים ואכלו את הבצק עם גלידת וניל 🙂 אבל בסוכות למרות שלא אהיה פה בערב חג

כאחזור נשב אצל אמא שלי בסוכה ונאכל טארט טאטן.

המתכון באמת באמת קליל, ולדעתי טארט טאטן שיייך לז׳אנר המתכונים שמפחדים מהם,

אז הנה לפניכם מתכון שמכינים בקלות ובצ׳יק.

את השיטה של המסת הסוכר עם מים למדתי ממיכל מוזס, שפית ותיקה שאני מאוד אוהבת, והסתבר בהצלחה גדולה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

טארט טאטן מהיר הכנה/לתבנית/מחבת חסינת חום בקוטר 26 או 28 ס״מ

מצרכים למתכון:

לקרמל:

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1/3 כוס (80 מ״ל) מים

75 גר׳ חמאה

לתפוחים:

6-7 תפוחים מזן גרני סמיט קלופים, נקיים מליבה, וםרוסים לרבעים

1 חבילה של בצק עלים מצונן מהמקרר (אפשר גם בצק עלים קפוא)

להגשה:

גלידה וניל

אופן ההכנה:

מתחילים עם הקרמל:

במחבת רחבה (כזו שגם נכנסת לתנור) ממיסים סוכר לבן ומים ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד

שהתערובת מתחילה לבעבע, ממשיכים לבשל ללא ערבוב עוד כמה דקות עד שהתערובת מתחילה לקבל צבע שחום ענברי,

היזהרו לא לשרוף אותה. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים. החמאה נמסה ממילא מהחום.

מחממים תנור ל 190 מעלות.

מסדרים את התפוחים על המחבת מעל הקרמל, מתחילים מהטבעת החיצונית בעיגול ואז פנימה , כשהתפוחים מונחים על הצד ללא מרווחים.

ממלאים את התבנית לגמרי. מבשלים שוב על הגז על אש בינונית למשך 10-12 דק׳ לריכוך קל מאוד של התפוחים גם פה היזהרו לא לשרוף, אם האש

שלכם גבוה מדי תורידו אותה קצת, ואם יש צורך מוסיפים עוד זמן לתפוחים על האש.

מסירים מהאש ומניחים בצד.

פורסים את בצק העלים על נייר אפייה, ומסמנים עיגול בקוטר התבנית/מחבת שנכנסת לתנור.

הופכים את בצק העלים ביחד עם נייר האפייה על התבנית על התפוחים ומסירים את נייר האפייה, מהדקים את הבצק היטב לשוליים שיכסה

את כל התפוחים.

מכניסים לתנור ל 35-40 דק׳ או עד שהבצק שחום היטב בחלקו העליון.

מוציאים ומצננים את הטארט למשך 15-20 דק׳, והופכים על צלחת הגשה (בזהירות מהקרמל הוא נוזלי עדיין בשלב הזה)

מגישים חם עם כדור גלידת וניל בצד.

**את הטארט אפשר להכין גם עם אגסים או שזיפים, או משמשים וגם חבושים.

**להכנת הטארט עם בצק עלים קפוא יש להפשיר את הבצק לילה קודם במקרר, ולהתשמש בחצי חבילה

זמן האפייה גם עלול לתהארך מעט.

 

 

23 Comments

Sima אוקטובר 8, 2022 at 9:43 pm

אמאל'ה ואבאל'ה, טעיייים! ❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2022 at 7:46 am

תודה סימה

Reply
טל אוקטובר 16, 2022 at 11:16 am

היי. נראה מעולה. אפשר להכין מראש, לחמם ואז להפוך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2022 at 10:42 pm

כן אפשר

Reply
ליאור אוקטובר 10, 2022 at 8:47 am

חג שמח 🙂
אפשר להחליף את סוג התפוחים?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2022 at 3:13 pm

אין בעיה
כל תפוח יעבוד

Reply
רון אוקטובר 11, 2022 at 12:21 am

זה היה פשוט וואוו
את גאונה

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2022 at 4:39 pm

תודה רון

Reply
שחר אוקטובר 11, 2022 at 1:24 am

אמאלה, אני מרגישה את הטעם שלה מבלי לטעום איתה. רצההה להכין.
אשמח גם אם תוכלי לכתוב בבקשה את המתכון לבצק פריך למי שרוצה עוד קצת אתגר ❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2022 at 4:39 pm

כל במק פריך מהאתר לטארט עם יכול להתאים

Reply
שחר אוקטובר 11, 2022 at 11:55 pm

תודה רבה

Reply
Inbal אוקטובר 17, 2022 at 9:44 am

היי, חג שמח.
אשמח לדעת אם יש קשר בין הקרמול של
סוכר למחבת. עשיתי אתמול, המראה ונועם מצויינים אבל הצבע חיוור. עשיתי בסוטאז אלומיניום ולא טפלוני, הסוכר כבר התחיל להתגבש כך שלא היתה לי ברירה אלא להוסיף את החמאה. אודה אם אפשר להסביר את הטעות. סה״כ הקפדתי על ההנחיות מבחינת טמפ' וכמובן כמויות. שורה תחתונה קרמל לא נוצר וגם לא צבע ענברי ):

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2022 at 11:37 am

אולי לא הקפדת לערבב מספיק ולכן הסוכר התקשה אני לא בטוחה שיש קשר לסוג המחבת

Reply
נטע אוקטובר 23, 2022 at 8:40 am

בוקר טוב
גם אני השבת החלטתי לעשות את העוגה,
עוגה מושלמת טעימה ויפה שממש שיחקה אותה בלוק ההורס שלה
הנושא של הקירמול בהחלט איתגר אותי, בשלב מסויים הוא הפך להיות גבישי אך לא התייאשתי והמשכתי את התהליך שבסוספו של דבר עבד ונוצר לי קירמול מושלם. (הכרתי את השלב הזה מבוטנים מסוכרים שאני עושה לעיתים)
לגבי הבצק שמתי בצק עלים אך הוא נבלע בתוך העוגה ולא הרגישו אותו, בהחלט אנסה עם בצק פריך.

Reply
הדס ינואר 22, 2023 at 12:48 am

היי 🙂
אם אין לי מחבת שיכולה להיכנס לתנור, אני יכולה לשים את התפוחים בתבנית לאחר הקירמול?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2023 at 12:47 pm

בטח, רק לדאוג שהתבנית לא תהיה תבנית מתפרקת שכן הקרמל עלול ממש לנזול בתנור

Reply
מזל פברואר 5, 2023 at 2:59 pm

שלום, מה שלומך? האם אפשר להכין את הקרמל של טארט תפוחים עם שמן במקום חמאה או נטורינה?

Reply
צופיה ספטמבר 11, 2023 at 12:33 pm

היי, האם אפשרי לעשות את הקרמל עם מרגרינה או אפילו שמן קוקוס? או דרך אחרת להפוך את זה לפרווה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 1:01 pm

מחמאה זה מעולה או נטורינה

Reply
דליה ספטמבר 12, 2023 at 10:39 pm

היי האם אפשר להשתמש בבצק פילו? למרוח חמאה בין שכבות הבצק ..

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:04 am

תמיד

Reply
קרן ספטמבר 30, 2024 at 5:47 pm

שאלה- אפשר להכין את כל המצרכים (תפוחים וקרמל במחבת ומעל בצק עלים) ולאפות רק אחרי כמה שעות? כדי שיהיה טרי לארוחה? או שהנוזלים יהרסו את הבצק?
איך הכי טוב להתארגן על העוגה לארות חג שנמצאת שעתיים נסיעה ממני..
הצילו תודה!! 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:47 pm

מפחדת קצת בגלל הנוזלים

Reply

Leave a Comment