אני מכינה כמה שנים טארט טאטן מבצק פריך, סתם כי אני נהנית ממש להכין בצק פריך, אבל השבוע
החלטתי להכין לקראת סוכות טאטן מהיר הכנה מבצק עלים מצונן, שנשאר לי מהפקה כלשהי, יחד עם עוד בצקים מצוננים
וככה יצא שנולד כאן טאטן מהיר הכנה ממש קל וממש ממש טעים.
אבא שלי שהיה מכין טאטן קבוע בכל המסעדות שלו והוא זה גרם לי להתאהב בטארט טאטן, וזו בהחלט אחת מעוגות
התפוחים האהובות עליי.
לצערי אין לי ממש שותפים בבית, וחוץ מבן זוגי, וכשהגשתי את הטאטן לארוחת ערב,
מיד הילדים הזיזו את כל התפוחים ואכלו את הבצק עם גלידת וניל 🙂 אבל בסוכות למרות שלא אהיה פה בערב חג
כאחזור נשב אצל אמא שלי בסוכה ונאכל טארט טאטן.
המתכון באמת באמת קליל, ולדעתי טארט טאטן שיייך לז׳אנר המתכונים שמפחדים מהם,
אז הנה לפניכם מתכון שמכינים בקלות ובצ׳יק.
את השיטה של המסת הסוכר עם מים למדתי ממיכל מוזס, שפית ותיקה שאני מאוד אוהבת, והסתבר בהצלחה גדולה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
טארט טאטן מהיר הכנה/לתבנית/מחבת חסינת חום בקוטר 26 או 28 ס״מ
מצרכים למתכון:
לקרמל:
כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1/3 כוס (80 מ״ל) מים
75 גר׳ חמאה
לתפוחים:
6-7 תפוחים מזן גרני סמיט קלופים, נקיים מליבה, וםרוסים לרבעים
1 חבילה של בצק עלים מצונן מהמקרר (אפשר גם בצק עלים קפוא)
להגשה:
גלידה וניל
אופן ההכנה:
מתחילים עם הקרמל:
במחבת רחבה (כזו שגם נכנסת לתנור) ממיסים סוכר לבן ומים ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד
שהתערובת מתחילה לבעבע, ממשיכים לבשל ללא ערבוב עוד כמה דקות עד שהתערובת מתחילה לקבל צבע שחום ענברי,
היזהרו לא לשרוף אותה. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים. החמאה נמסה ממילא מהחום.
מחממים תנור ל 190 מעלות.
מסדרים את התפוחים על המחבת מעל הקרמל, מתחילים מהטבעת החיצונית בעיגול ואז פנימה , כשהתפוחים מונחים על הצד ללא מרווחים.
ממלאים את התבנית לגמרי. מבשלים שוב על הגז על אש בינונית למשך 10-12 דק׳ לריכוך קל מאוד של התפוחים גם פה היזהרו לא לשרוף, אם האש
שלכם גבוה מדי תורידו אותה קצת, ואם יש צורך מוסיפים עוד זמן לתפוחים על האש.
מסירים מהאש ומניחים בצד.
פורסים את בצק העלים על נייר אפייה, ומסמנים עיגול בקוטר התבנית/מחבת שנכנסת לתנור.
הופכים את בצק העלים ביחד עם נייר האפייה על התבנית על התפוחים ומסירים את נייר האפייה, מהדקים את הבצק היטב לשוליים שיכסה
את כל התפוחים.
מכניסים לתנור ל 35-40 דק׳ או עד שהבצק שחום היטב בחלקו העליון.
מוציאים ומצננים את הטארט למשך 15-20 דק׳, והופכים על צלחת הגשה (בזהירות מהקרמל הוא נוזלי עדיין בשלב הזה)
מגישים חם עם כדור גלידת וניל בצד.
**את הטארט אפשר להכין גם עם אגסים או שזיפים, או משמשים וגם חבושים.
**להכנת הטארט עם בצק עלים קפוא יש להפשיר את הבצק לילה קודם במקרר, ולהתשמש בחצי חבילה
זמן האפייה גם עלול לתהארך מעט.
23 Comments
אמאל'ה ואבאל'ה, טעיייים! ❤️
תודה סימה
היי. נראה מעולה. אפשר להכין מראש, לחמם ואז להפוך?
כן אפשר
חג שמח 🙂
אפשר להחליף את סוג התפוחים?
תודה
אין בעיה
כל תפוח יעבוד
זה היה פשוט וואוו
את גאונה
תודה רון
אמאלה, אני מרגישה את הטעם שלה מבלי לטעום איתה. רצההה להכין.
אשמח גם אם תוכלי לכתוב בבקשה את המתכון לבצק פריך למי שרוצה עוד קצת אתגר ❤️
כל במק פריך מהאתר לטארט עם יכול להתאים
תודה רבה
היי, חג שמח.
אשמח לדעת אם יש קשר בין הקרמול של
סוכר למחבת. עשיתי אתמול, המראה ונועם מצויינים אבל הצבע חיוור. עשיתי בסוטאז אלומיניום ולא טפלוני, הסוכר כבר התחיל להתגבש כך שלא היתה לי ברירה אלא להוסיף את החמאה. אודה אם אפשר להסביר את הטעות. סה״כ הקפדתי על ההנחיות מבחינת טמפ' וכמובן כמויות. שורה תחתונה קרמל לא נוצר וגם לא צבע ענברי ):
אולי לא הקפדת לערבב מספיק ולכן הסוכר התקשה אני לא בטוחה שיש קשר לסוג המחבת
בוקר טוב
גם אני השבת החלטתי לעשות את העוגה,
עוגה מושלמת טעימה ויפה שממש שיחקה אותה בלוק ההורס שלה
הנושא של הקירמול בהחלט איתגר אותי, בשלב מסויים הוא הפך להיות גבישי אך לא התייאשתי והמשכתי את התהליך שבסוספו של דבר עבד ונוצר לי קירמול מושלם. (הכרתי את השלב הזה מבוטנים מסוכרים שאני עושה לעיתים)
לגבי הבצק שמתי בצק עלים אך הוא נבלע בתוך העוגה ולא הרגישו אותו, בהחלט אנסה עם בצק פריך.
היי 🙂
אם אין לי מחבת שיכולה להיכנס לתנור, אני יכולה לשים את התפוחים בתבנית לאחר הקירמול?
בטח, רק לדאוג שהתבנית לא תהיה תבנית מתפרקת שכן הקרמל עלול ממש לנזול בתנור
שלום, מה שלומך? האם אפשר להכין את הקרמל של טארט תפוחים עם שמן במקום חמאה או נטורינה?
היי, האם אפשרי לעשות את הקרמל עם מרגרינה או אפילו שמן קוקוס? או דרך אחרת להפוך את זה לפרווה?
מחמאה זה מעולה או נטורינה
היי האם אפשר להשתמש בבצק פילו? למרוח חמאה בין שכבות הבצק ..
תמיד
שאלה- אפשר להכין את כל המצרכים (תפוחים וקרמל במחבת ומעל בצק עלים) ולאפות רק אחרי כמה שעות? כדי שיהיה טרי לארוחה? או שהנוזלים יהרסו את הבצק?
איך הכי טוב להתארגן על העוגה לארות חג שנמצאת שעתיים נסיעה ממני..
הצילו תודה!! 🙂
מפחדת קצת בגלל הנוזלים