את חיבתי הגדולה לכל מה שיש בו שקדים ומרציפן רובכם מכירים, אבל כנראה שגם בלאוקסיטן שמעו על זה :-),
ופנו אליי לשיתוף פעולה עם סדרת השקד שלהם. למי שלא מכיר, לאוקסיטן הוא מותג טיפוח צרפתי אהוב עליי ועל עוד המון אנשים בעולם,
ונחשב למותג עם שם עולמי, הרבה קלאס ומוצרים פשוט מעלפים. אני שנים משתמשת במוצרים שלהם,ומכורה לריחות העדינים.
ולמרות שיש להם חנויות גם בארץ, לא מוותרת לעולם על כניסה למקדש האהוב עליי גם בפריז. במיוחד אוהבת את החנות הפינתית על הנהר לא רחוק
מכיכר העירייה.
אז איך הכל מתקשר אליי? בלאוקסיטן ביקשו שאכין מתכון צרפתי עם ניחוח שקדים שיזכיר לעוקבים את הריח של סדרת השקד, בחרתי להכין
טארט פרנג׳פאן עם ריבה, אמאלה כמה טעים!
והוסיפו לזה פעילות סופר שווה! מי שיכין את הטארט הזה, יוכל להיכנס לפעילות שווה ולזכות מוצרים של סדרת השקד של לאוקסיטן
למשך שנה!!!!! כמה חבל שאני לא יכולה להשתתף, איזו פעילות שווה.מי שיזכה להיבחר ירוויח גם את המוצרים אבל גם את אחד הטארטים הטעימים
שהוא יכין. באמת שאני מכורה לשקדים , וזה יצא טארט מעלף. עדכון: הפעילות נגמרה, ריגשתם אותי עם כמות התיוגים ואיזה כיף לזוכה!!!!
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן
הפוסט בשיתוף LOCCITAN ISRAEL
טארט פרנג׳יפאן וריבה מעלף /תבנית טארט מתפרקת 26
מצרכים למתכון:
לבצק פריך :
150 גר׳ קמח לבן (כוס+1 כף)
100 גר׳ חמאה רכה
50 גר (1/4 כוס) סוכר לבן
25 גר׳ (1/4 כוס) שקדים טחונים לאבקה
כף מי קרח או מים קרים מאוד
למילוי:
1/2 כוס ריבת פירות יער מכל סוג רצוי חלקה ללא פרי
למלית פרנג׳יפאן :
100 גר׳ (3/4 כוס) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
100 גר׳ (כוס) שקדים טחונים לאבקה
קלית תפוז מגורדת מחצי תפוז גדול
1/3 כוס (80 מ״ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
100 גר׳ חמאה רכה
100 גר׳ אבקת סוכר
כפית תמצית שקדים
3 ביצים גודל L
50 גר׳ (1/4 כוס) שקדים פרוסים
2 כפות סוכר וניל
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה או בקערה עם הידיים (קצת יותר עבודה) מכינים בצק:
מעבדים יחד קמח, קמח שקדים , סוכר לבן ומוסיפים חמאה, ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרים
פירורי בצק. מוסיפים את המים הקרים ומעבדים שוב לקבלת כדור חלק.
אם הבצק לא מתגבש לכדור תוסיפו עוד ממש מעט מים עד שזה יקרה.
מעבירים את הבצק עטוף בניילון נצמד למקרר לצינון.
מכינים מלית פרנג׳יפאן:
מחממים תנו רל 180 מעלות בחום עליון תחתון
בקערה מערבבים חמאה רכה עם אבקת סוכר למחית חלקה
מוסיפים תמצית שקדים ואת הביצים אחת אחת ומערבבים היטב.
מוסיפים אבקת שקדים, מיץ תפוזים, אבקת אפייה וקמח לבן ושוב מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק שלנו לעיגול בגודל התבנית .
מניחים את הבצק על תחתית התבנית ומהדקים היטב, אין צורך לעלות למעלה בשוליים.
מעבירים את הריבה מעל הבצק ובעזרת פלטה מיישרים .
מעבירים מעל הריבה את מלית הפרנג׳יפן ושוב מיישרים.
מפזרים שקדים פרוסים מעל המלית באופן שווה ומפזרים מעליהם את סוכר הוניל .
אופים כ 35-40 דק עד שהמלית יציבה והטארט זהוב למראה.
מצננים ומגישים.
את הטארט שומרים במקרר עד ארבעה ימים כשהוא עטוף היטב.
36 Comments
שלום, אפשר משהו אחר במקום ריבה?
תודה
אפשר בלי ריבה או להמיר בריבת חלב או לוטוס או שוקולד
תודה,אחלה רעיון.
האם אפשר מיץ וגרידת לימון במקום תפוז?
אפשר להכין בתבנית פאי של 24?
מצטרף לשאלה
אפשר
היי
אפשר לוותר על התמצית שקדים?
כן
היי קרן,
אולי פיספסתי, אבל בכמה מעלות את אופה את הפאי?
ורק דרך אגב…. אני מתה על המתכונים שלך 🙂
טעות שלי צודקת. 180 מעלות
אפשר לימון במקום תפוז??
כן
הבצק העליון יצא מרק
היי קרן,
ריבת משמש גם תתאים?
בטח
יוצא גרוע, אל תכינו, נחלק העליון נוזלי כמו מרק
האמת שקיבלתי מאות תמונות שלה ברשתות החבריות ואין אחד שנשאר אליה אדיש, משהו התפקשש לך כי כנראה לא עקבת אחרי ההוראות במדוייק. חבל, אבל זו לא סיבה מספיק טובה לכתוב דברים ככ לא יפים
מה הבצק לתחתית ומה יוצקים מעל הריבה ? אשמח שתבהירי.תודה
המתכון ככ מפורט וכ״כ ברור פשוט לקרוא
היי , זה ניראה מושלם
אשמח לתחליף חמאה ותחליף קמח
תודה♥️
היי קרן,
הכנתי היום את הטארט ואני רוצה להגיש אותו מחר.
האם לשים במקרר ומחר להוציא ולהגיש? או לחמם קודם בתנור?
אין צורך לחמם, ושומרים במקרר
עוגה פצצות וקלה להכנה. תודה♥️
תודה אן
מהממת את אהובה, תודהההה..!!! צריך להוסיף את גרד התפוז באופן ההכנה.. האם אפשר לשים קוואנטרו במקום תמצית שקדים? את הסוגר וניל שמתי במלית בטעות… הוא בעיקר אחראי על הניחוח?
מעולה. עוגה נהדרת
תודה נירית
עוגה נהדרת, עדינה ומושלמת
יצא מעולה!
תודה אורלי
קיימת אפשרות כמו בפריז לעשות תערובת עם מרציפן. יוצא טעים ,מעודן וחלק.
עם מה אפשר להחליף את החמאה?
מחמאה/נטוריננ
עוגה פשוט מושלמת! הכנתי כעוגת יומולדת , מרחתי ריבת חלב במקום ריבה, הוספתי קצפת בטעם ריבת חלב ומעל גנאש שוקולד לבן ויצא וואו! תודה !
שמחה לשמוע תודה