סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
אפריל 27, 2024 | 40 תגובות
את הטירמיסו הזה הכנתי לראשונה בגרסה קצת שונה למדור שלי במאקו אי שם בסגר הראשון של 2020
הכנתי את המנה הזו בתבנית קטנה כיאה לפסח שאסור היה לחגוג אז,וכל משפחה חגגה לבד בבית במתכונת מצומצמת.
המתכון הפך ללהיט ברשת ולא ידעתי אז אפילו שיכבוש ככ הרבה לבבות, ומאז הכנתי אותו ברסאות שונות.
אז רציתי להכין קינוח כשר לפסח וחשבתי להכין את עוגיות הבישקוטי לבד בבית ללא גלוטן, אבל ממידע שמצאתי ברשת הבנתי
שיש באיטליה מקומות שבהם מכינים טירמיסו מעוגיות אמרטי, כאלו שעשויות משקדים טחונים, והכנתי גרסה שלהם עם קפה,
ובאמת שהטירמיסו יצא ככ מטורף, שבכל פעם שאני מארחת ורוצה להכין טירמיסו אכין את העוגיות בעצמי בלי קשר לחג.
אחרי הרבה שנים שהמתכון של הטירמיסו מסתובב ברשת החלטתי להביא אותו הביתה, הפעם בכמות שתספיק לתבנית גדולה,
ואם עוד לא יצא לכם להכין ולטעום את הטירמיסו הזה, אתם פשוט חייבים! הדבר הכי ״מסובך״ במנה זה להכין את העוגיות אבל גם פה יש קיצורי דרך
ואם אני אומרת שקל אז תסמכו עליי.
במקור הכנתי את קרם הטירמיסו עם חלמונים, אבל עם השנים הפכתי ליותר עצלנית ואני מכינה את הקרם פשוט ללא ביצים, ולא חושבת שהמנה נופלת
מכל טירמיסו אחר שיש בו חלמונים.
הכמות במתכון מספיקה לתבנית מלבנית גדולה. יאללה לעבודה!
השנה אני חוגגת בדיוק היום 52, וזו העוגה שהכנתי לעצמי .
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאןכאן
מצרכים למתכון:
לעוגיות אמרטי:
4 כוסות (400 גר׳) שקדים טחונים
5 חלבונים מביצים גודל L
1.5 כוס (300 גר׳) סוכר לבן
4 כפות קפה נמס מגורען
2 כפות אבקת קורנפלור
4 כפות (40 גר׳) סוכר לבן (זה להקצפה של החלבונים)
לקרם :
2 גביעים (500 גר׳) גבינת מסקרפונה (או גבינת שמנת אחוזים גבוהים אני משתמשת בגבינת עיזים )
2 גביעים (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה מינימום 32%
(מי שרוצה לעדן מעט את הקרם יכול להוסיף מיכל יוגורט כמו יוגורט עיזים או יווני)
1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר
לסירופ קפה:
כוס (240 מ״ל) מים, מעורבבים עם 3 כפות קפה מגורען נמס
לעיטור:
1/4 כוס אבקת קקאו
אופן ההכנה:
מכינים את העוגיות :
מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים 300 גר׳ סוכר עם קפה נמס קורנפלור ושקדים טחונים .
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב.
בתנועות קיפול עדינות מאחדים את 2 התערובות עד לקבלת עיסה אחידה.
אנ ימעבירה בשלב הזה את המסה לשק זילוף ומזלפת עוגיות ארוכות על תסנית אפייה עם נייר אפייה. אפשר גם פשוט להניח תלוליות עם כפית
למי שפחות רוצה להתעסק עם שק זילוף.
בכל מקרה שומרים על רווחים, וסביר להניח שבתנור הביתי תצטרכו לאפות יותר מתבנית אחת.
אופים כ 15 דקות, מוציאים ומצננים.
לקרם:
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה
מוסיפים מסקרפונה ויוגורט וממשיכים להקציף במהירות בינונית, עד לקבלת מסה אחידה.
הרכבה:
טובלים עוגיות אמרטי בסירופ הקפה ומניחים על התבנית לכיסוי מלא, מכסים בחצי מכמות הקרם ומיישרים .
טובלים שוב עוגיות אמרטי בקפה ומניחים שכבה נוספת מעל הקרם לכיסוי מלא.
(שימו לב שהטבילה נעשית משני הצדדים)
יוצקים את מחצית הקרם שנותר בקערה מעל העוגיות ושוב מיישרים .
(אם אתם מכינים בתבנית עגולה או קטנה יותר תולו ליייצר 3 שכבות של עוגיות וקרם)
מכסים בניילון נצמד או בנייר כסף ומעבירים לקירור.
טירמיסו חייב קירור של לפחות 6 שעות ועדיף יום שלם במקרר שכן הטעם והמרקם משתבחים מאוד. אל תוותרו על זה
דרך מסננת מקשטים באבקת קקאו כשמגישים
מינה יקרה קודם כל אולי אפשר להתנסח אחרת בסופו של דבר לכולנו טעם שונה זה כמו שאכנס אלייך הביתה ואגיד לך על ציור שציירת ותלית על הקיר שכולם ייראו שהוא דוחה והרסת את הבית קצת פרופורציה וקצת כבוד בכל זאת את באתר שלי והמתכונים שעולים פה הם שלי וטעימים לי , את יכולה פשוט לא להכין, וברור שאם היית מכינה היית בהלם כמה שטעים
איך אפשר להתבטא אחרת? במקום דוחה לרשום מגעיל? ואת יכולת להתעלם מזה , אבל לא, היית חייבת להתקשקש. עדיין זה לא משנה את העובדה שגבינת עיזים זה דבר דוחה.
אשמח לסירטון..איך אוכל לעקוב אחרייך
את כל כך צודקת !
הולכת להמיר לבלי סוכר. תודה רבה ,נשמע טעים
שלום קרן, העוגה יצא מאוד מאוד טעימה והקרם מאוד מהמם בעיקר עם תוספת יוגורט! הבלילה של העוגיות שלי יצאה מאוד קשה, הרבה פחות נוזלית ממה שראיתי בוידאו ולכן העוגיות היו הרבה יותר עוות. יכול להיות שהקפצתי את הביצים יותר מדי? לא יודעת למה יצא ככה. אז יצא קצת יותר מדי ביסקוויט ביחס לכמות הקרם. או לא יודעת אולי קמח שקדים שלי ספג הרבה נוזלים, לא מבינה.. אם יש לך טיפ אני מאוד אשמח. בכל מקרה תודה רבה על המתכון!
להבא כשהבלילה סמיכה תוסיפי עוד חלבון מוקצף
חחחחחחח מי שואל אותך יא סתומה, זה שאת לא אוהבת משהו לא אומר שזה מעניין אותנו
חח גדול. גם הבן שלי בגיל 5 היה בול כמוך, אמר איכס על מאכלים שונים ובעלי השתגע מזה, עד שלימד אותו להגיד 'זה לא לטעמי' וזה מה שהוא אומר מאז. את בת 5?
נראה מושלם!! אם רוצים להכין פרווה במה אפשר להמיר את המסקרפונה?
מכינים עוגה אחרת
מתכון tiramisu
היי קרן לא בקיאה באפיה בלשון המעטה... האם להשאיר קפה נמס בצד מתוך המסה הראשונה עבור סירופ הקפה? אם כן אז מה היחס... או להכין בנוסף? אם כן אז כמה כפיות? תודה רבה
היי, אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה?
כן
מתכון מעולה. יצאה לי עוגה ממש טעימה. תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך❤️
מועדים לשמחה. אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפו"א?
הי קרן, מזל טוב ויום הולדת שמח. מה עושים עם החלמונים?
שקשוקה
בטח
איך 4 כוסות זה 400 גרם? 1/5 כוס סוכר זה 300 גרם? אפשר בבקשה לתקן כמויות? תודה
סוכר וקמח שקדים לא שוקלים אותו הדבר
מתכון מעולה. יצאה לי עוגה ממש טעימה. תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך❤️
ראיתי את המתכון ומיד עשה חשק להכין אותו. כיכב בערב החג השני והיה טעים מאוד! תודה על אחלה מתכון
תודה רעות
אלופה
היי אפשר להחליף את הקפה המגורען באספרסו? אם כן איך מבחינת מ״ל? תודה רבה
אספרסו כפול עם מים
היי קרן לא בקיאה באפיה בלשון המעטה... האם להשאיר קפה נמס בצד מתוך המסה הראשונה עבור סירופ הקפה? אם כן אז מה היחס... או להכין בנוסף? אם כן אז כמה כפיות? תודה רבה
מינה, אפשר לכתוב באופן תרבותי למשל: גבינת עזים אינה טעימה לי. או: אני פחות מעדיפה גבינת עזים או: גבענת עיזים אינה ערבה לחיכי יש אינסוף אפשרויות להיות עדינים. ככל שאת מעודנת יותר את מוארת יותר מינה יקרה ולקרן האהובה אוסיף: הכנתי את הטירמיסו שלך בפסח וכ"כ אהבו שלא מוותרים לי עכשיו בשבועות
הי קרן, הכוונה לשקדים מולבנים טחונים ? שקדים עם קליפה טחונים גם יעבוד?
כן
היי קרן, העוגיות נשארו ממש קשות והטרמיסו יצא ממש עם חתיכות עוגיות אמנם טעימות אבל מרקם קשה, למרות שטבלתי, האם יש צורך לטבול אותן יותר כי הן פחות רכות מהבישקוטי? מה גם שהמסקרפונה נהייתה עם גושים וזה ממש מלחיץ להמשיך להקציף...אשמח לתקן את עצמי
העוגיות אולי נאפו יותר מדי זמן, להבא פחות . הן שונות מבישקוטי הן עוגיות שקדים ולכן המרקם שונה אך לא יבש ואם יש צורך להבא קצת יותר לטבול זו לא בעיה. לגבי המסקרפונה אכן הרבה פעמים יש לה גושים נסי לערבב אותם עם המקצף במהירות איטית
מינה
אפריל 27, 2024 בשעה 13:10
גבינת עיזים זה דבר דוחה! הרסת את הטירמיסו...