אמא שלי היתה מטגנת לנו כרוסיות כשהיינו קטנים וזה, היה אחד המאכלים שהכי הכי אהבתי שהיא היתה מכינה.
בתור מי שמאוד אוהבת אוכל מטוגן, כרובית מטוגנת היא בשלישיה הפותחת!
אם אראה כרובית מטוגנת בתפריט של מסעדה אני מיד אזמין!
בזמן האחרון חזרתי להכין כרובית מטוגנת והטעם של הבית של אמא חזר. אני מנשנשת את הכרוביות כמו גרעינים וזה ביחד עם שניצלים
בדיוק מסוג המאכלים שלא מספיקים להגיע לשולחן כי בני הבית טורפים אותם ישירות מהסיר 🙂
כל אחד אוהבת את הכרובית עם רוטב אחר, אצלנו היו אוכלים עם מיץ לימון אצל אמא, ופה בבית אוהבים את הכרוביות עם רוטב חמוץ מתוק
ויש אנשים שאוהבים את הכרובית עם איולי או עם טחינה (לא מסתדר לי בכלללללל) אז תרגישו חופשי להגיש לידה יותר ממטבל אחד.
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן
כרובית מטוגנת כמו של מסעדות/ 4 מנות
מצרכים למתכון:
1 כרובית גדולה מחולקת לפרחים
2 ביצים
1/2 כוס (70 גר) קמח לבן
1 כוס פירורי לחם (מי שאוהב שיערבב פנימה שומשום)
מלח, פלפל, כפית פפריקה, וכף חרדל דיזון חלק
שמן לטיגון
להגשה:
רוטב חמוץ מתוק או טחינה או איולי שום
אופן ההכנה:
את פרחי הכרובית מבשלים בסיר עד למעט ריכוך, הכרובית לא אמורה מאוד להתרכך אבל אתם כן אמורים להצליח לתקוע בה מזלג בקלות
מסננים ממים ומייבשים (אפשר עם נייר מגבת או פשוט לתת לה להתייבש קצת)
מסדרים 3 קערות, אחת עם פירורי לחם, אחת עם קמח, ובשלישית טורפים ביצים עם מלח, פלפל שחור, פפריקה וחרדל
תוסיפו טיפה מים זה טוב.
מחממים שמן עמוק בסיר וטובלים את כל הכרוביות תחילה בקמח, ואז בבלילת הביצים ואז לפירורי הלחם
מטגנים מלהזהבה, מסננים את השמן ומגישים טרי וחם.
5 Comments
כרובית קפואה גם טוב?
למה כמו במסעדות? עושה בדיוק כך בבית
כמה מעלות השמן צריך להיות?
תודה אלופפפפפה איןןןןן כמוך נקודה
160-170
הי מעניין לנסות לחסוך שלבים כמו שעושה בשניצל..שמה בתערובת הביצים חרדל ..תבלינים קמח ואז לשים הכרוביות. אח"כ רק לטבול בפירורי לחם.. ולטגן..כי כרובית מטוגנת זה טעיםםם אבל פצקרייי.