חד הדברים החשובים שאני מלמדת בסדנאות שלי הוא נושא טעויות האפייה.
הרבה אנשים נוטים לחשוב שטעויות הן דבר שלילי, ואני חושבת שטעויות הן דבר נפלא, שמלמד אותנו,
מחדד לנו ומביא אותנו לפעמים ליצירת דברים חדשים שלא תיכננו.
יש לי אין סוף דוגמאות לטעויות שעשיתי במטבח במהלך אפייה, והחשובות בהן הן בזמן סדנאות, כשאני לא לבד, וסביבי עומדים מלא
אנשים שרוצים ללמוד, שחשופים לטעות שלי, ואני אפילו קצת גאה להראות להם שאני טועה, ושזה הכי טבעי.
אז אני מלמדת ומאלתרת תוך כדי, לא מתביישת להודות שטעיתי, לא מתפדחת, ויוצאת מכל סיטואציה.
זה אחד השיעורים הכי חשובים מבחינתי. להראות לאנשים שגם אצלי יש טעויות, ואיך אני יוצאת מהן.
יש לי המון דוגמאות לטעויות ופדיחות שקרו בסדנאות, החל מקערות עם בצק שהונחו להתפחה בתנור והתנור הופעל בטעות
כשקערות הבצק לסדנה בתוכו, למי סוכר שהוכנו בטעות עם מלח לימון ונמרחו על עוגות שמרים, בייגלה ירושלמי שהוכן
בטעות מבצק של עוגת שמרים ועוגת שמרים שהוכנה בטעות מבצק של בייגלה ירושלמי, ועוד ועוד…
זה חלק מהחיים ואין מה להתבייש בזה.
למה אני מדברת על טעויות בכלל? כי דברים חדשים נוצרים לפעמים בטעות, כשרצינו להכין משהו ויוצא לנו משהו אחר לגמרי,
כך עם כריכי הפסטו האלו, שנולדו בטעות משאריות בצק בסדנה, והתכוונתי להכין מהן בכלל משהו אחר,
ידעתי שאני רוצה להכין לחמניות, אבל חשבתי שאמלא אותן והן יאפו סגורות, ואז נזכרתי שראיתי פעם
איפשהו קרעי לחמניות, והחלטתי לשחזר תוך כדי, וזה יצא כך כך יפה וטעים.
כהרגלי, לא הספקתי לצלם שלבי הכנה, ושניה לפני שטרפו את הלחמניות בסדנה צילמתי אותן, אבל אני מבטיחה לכם שזה כל כך קל.
השימוש בקמח חלה לא הכרחי, אפיתי אותן פעמיים עם סוג הקמח הזה, הן יצאו מושלמות ואני מביאה את המתכון בדיוק כמו שהוא,
לא יקרה כלום אם תשתמשו בקמח לבן רגיל.
אופים את הלחמניות ומגישים למרכז השולחן וכל אחד מושך לו לחמניה, והן ממש ממכרות.
כריכים אפויים של פסטו ומוצרלה/תבנית מלבנית מרובעת או עגולה בינוניות
מצרכים למתכון:
לבצק:
500 גר' (3.5 כוסות) קמח חלה (או קמח לבן רגיל)
כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
3 כפות שמן זית
1.5 כוסות (360 מ״ל) מי ברז
3/4 כף מלח דק
למילוי:
1/2 כוס ממרח פסטו ביתי (המתכון כאן)
250 גר' פרוסות מוצרלה קשה חצויות לשניים
לציפוי:
שמן זית
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים היטב
מפעילים את המיקסר על מהירות איטית, מוסיפים שמן זית, ובאיטיות מתחילים להוסיף מים.
ייתכן שלא תצטרכו את על הכמות, תתחילו מחצי ותוסיפו לאט לאט במידת הצורך.
מוסיפים מלח, ולשים סהכ כ 8-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.
מוציאים את הבצק מהקערה, ולשים אותו מעט להוצאת אויר.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומחלקים את הבצק לחתיכות גסות של 50 גר'
(אין צורך לעצב את החתיכות לכדורים)
מניחים את חתיכות הבצק בתבנית, אחת ליד השניה ברווחים קטנים, עד שכל התבנית מלאה.
לוחצים מעט על כל חתיכה בעזרת הידיים על מנת לשטח אותן
מניחים כפית פסטו על כל חתיכת בצק, ומעליה מניחים פרוסת מוצרלה מקופלת לשניים (או לחלופין 2 חתיכות גבינה אחת על השניה)
סוגרים כל חתיכת בצק (עם הפסטו והמוצרלה עליה) בחתיכת בצק נוספת, ושוב בעזרת הידיים מועכים ממש מעט., לחיצה קטנה.
(חתיכות הבצק אינן צריכות לשבת בדיוק אחת על השניה, כל היופי שלהן שהן לא מדוייקות ורואים את הפסטו והמוצרלה מבצבצים)
מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להפחה חוזרת של כ 40-50 דקות.
מחממים תנור ל 220 מעלות.
מברישים את הלחמניות בשמן זית בחלקן העליון, ומכניסים לתנור חם, מורידים את הטמפרטורה ל 200 מעלות
ואופים כ 25-30 דקות עד שהלחמניות זהובות.
**אפשר להמיר קמח לבן בקמח לחם, קמח כוסמין לבן, או 50% קמח מלא
**גבינת מוצרלה קשה אפשר להמיר בקרעים של כדור מוצרלה, או בכל גבינה צהובה אחרת
**שמן זית בבצק אפשר להמיר באותה הכמות של שמן קנולה
39 Comments
נראה נפלא ובטוחה שאין מה לדבר על טעיםםם
לפני שנים הגעתי לנוסחא של בצק שמרים שתמיד, אבל תמיד, יוצא בצק רך וגמיש, לא חשוב איזה מתכון, לא חשוב אם לשים בידיים או במיקסר. וזו הנוסחא:
בקערה שמים חצי מכמות הקמח שבמתכון. מוסיפים את כל החומרים האחרים ואת כל הנוזלים. מערבבים ומתחילים להוסיף את שאר הקמח עד שיש בצק רך וגמיש.
אם יש לחות גבוהה, סביר שהבצק צריך יותר קמח, אם האוויר יבש, הבצק צריך קצת פחות. הנוסחא הזו עובדת באופן קבוע כבר 30 שנה.
תודה על השיתוף אנסה פעם אחת את השיטה הזו
היי קרן, האם ניתן להתפיח לילה במקרר? כיצד הכי כדאי לאחסן אם מכינים יום מראש? תודה!!
הי יערה
אין בעיה להתפיח לילה במקרר
יום מראש עדיף או להקפיא ממש כשהמאפים עוד טריים
או לעטוף היטב בניילון נצמד כשהמאפה מתקרר ולא יותר מזה, ולחמם מעט לפני הגשה
בהצלחה
מעולה תודה! וגם כאן- אם הקפאתי מייד האם להפשיר כמה שעות לפני הארוע? לחמם בתנור נראה לי ייבש את זה, לא?
להפשיר כמה שעות ולחמם
אוכלים את זה חם
תודה קרן! המתכונים שלך מלווים אותנו כל החנוכה בכל הדלקות הנרות חחחחחח
תודה רבה 🙂
חג שמח!!
מככב אצלי כבר בפעם השלישית – היום כמות אחת עם פסטו, כמות אחת עם רוטב פיצה לילדים! מוש! מוש! מוש! תודה!
אלופה את נורית ! נשיקות
האם אפשר לוותר על הפסטו או לשים משהו אחר במקום??
כל דבר שאת אוהבת כמו טפנד או ממרח עגבניות או בסיס לרוטב פיצה וכו
היי, האם אפשר להכין את הבצק יומיים מראש?
תודה!
אפשר להכין את הבצק ולהקפיא לאחר התפחה ראשונה, הוא לא יחזיק יומיים במקרר מראש.
נשאר לי בצק מהסמבוסק תרד זוקיני וגאודה המהמם שלך! נראה לך שאפשר להשתמש בו בשביל הכריכים? הקפאתי אותו אתמול אחרי התפחה ראשונה (מחולק כבר לכדורים). אם כן, כמה זמן להפשיר לפני שאפשר לעבוד איתו?
הי מיכל
הבצק מתאים מאוד
תפשירי כמה שעות במקרר הכי טוב
מעולה ועוד שאלה. אמרת שאוכלים את זה חם. אני צריכה את הכריכים למחר אחה״צ, חשבתי להעביר את הבצק הלילה למקרר ופשוט להכין את הכריכים מחר בצהריים (שעתיים בערך לפני שאני צריכה לצאת). זה בסדר מבחינת הזמנים? אהה ומשהו אחרון, יש לך רעיון למטבל/ ממרח שווה או שילך עם הכריכים?
כמה שיותר סמוך להכנתם יותר טוב, הם באמת הכי טעימים חמים כמו שטוסט טעים כשהוא חם.
לא ממש צריך מטבל עם הכריכים כיון שכבר יש בהם פסטו… אולי קצת לאבנה ליד.
בהצלחה!
היי קרן
ראיתי שאת חוגגת יום הולדת, אז שיהיה המון מזל טוב!!
יש אפשרויות נוספות למלית? נדמה לי שפעם העלית באינסטה גם שילוב של חציל
נכון, אני מוסיפה פרוסות חציל קלוי על הפסטו והגבינה, אפשר כל מלית אחרת שאת אוהבת הכל הולך
איזה כיף לאפות לפי המתכון שלך- הוא מדויק להפליא ויצא טעים כל כך. תודה רבה! מצפה כבר להכין מתכון נוסף מהבלוג!
תודה מטורפת על הכריכים האלו!
אני רק אשים את זה כאן:
אין כמו המתכונים המדויקים שלך. מאחל לכל מי שחובב אפיה להכיר אותך בהקדם- את נכס.
בן בן אתה כזה מהמם
היי, יעבוד עם קמח שמרים?
בטח
תודה רבה
תודה רבה ורק שאלה מחממים את התנור על 220 לפני ההטפחה השנייה או אחרי?
מחממים תנור שיגיע ל 220 לפני שהכריכים נכנסים אליו
לפני שמכניסים בעשר דקות משהו כזה?
1/4 שעה
היי יש לך מושג איך יודעים בערך כמה זה 50 גרם בצק אם אין לי משקל בבית?!
מניחה שלפי גודל של כדור פינג פונג
סבבה תודה רבה
היי קרן המהממתתתת!!!
האם אפשר לעשות מילוי בשרי לכריכים כמו תבשיל של בשר טחון וכו׳….
הי קרן,
לקראת אירוח ל-20 מוזמנים עם עוד הרבה מנות על השולחן, אני רוצה להכין את הבצק, להכין את הכריכים עם המלית ואז להכניס להתפחה איטית במקרר כשהמלית כבר בפנים, כדי שממש לפני האירוח רק אצטרך להכניס הכל לתנור. נראה לך סביר להשאיר לתפיחה שנייה עם המלית לילה במקרר?
לילה זה יותר מדי, את יכולה להקפיא את התבנית לפני התפחה שניה ואפייה, להפשיר בבוקר ולאפות
תודה רבה עבור מתכון קל, טעים וכייפי להכנה, הייתי שמחה לשתף בתמונה…
הי אדוה
לא ניתן לצרף פה תמונות, תוכלי לשלוח לי במייל דרך חור הקשר באתר אן בהודעה לחשבון הפייסבוק או האינסטגרם של נשואה למאפייה