לחמים ומאפים

כריכים אפויים של פסטו ומוצרלה

אוגוסט 25, 2019 5 Comments

חד הדברים החשובים שאני מלמדת בסדנאות שלי הוא נושא טעויות האפייה.

הרבה אנשים נוטים לחשוב שטעויות הן דבר שלילי, ואני חושבת שטעויות הן דבר נפלא, שמלמד אותנו,

מחדד לנו ומביא אותנו לפעמים ליצירת דברים חדשים שלא תיכננו.

יש לי אין סוף דוגמאות לטעויות שעשיתי במטבח במהלך אפייה, והחשובות בהן הן בזמן סדנאות, כשאני לא לבד, וסביבי עומדים מלא

אנשים שרוצים ללמוד, שחשופים לטעות שלי, ואני אפילו קצת גאה להראות להם שאני טועה, ושזה הכי טבעי.

אז אני מלמדת ומאלתרת תוך כדי, לא מתביישת להודות שטעיתי, לא מתפדחת, ויוצאת מכל סיטואציה.

זה אחד השיעורים הכי חשובים מבחינתי. להראות לאנשים שגם אצלי יש טעויות, ואיך אני יוצאת מהן.

יש לי המון דוגמאות לטעויות ופדיחות שקרו בסדנאות, החל מקערות עם בצק שהונחו להתפחה בתנור והתנור הופעל בטעות

כשקערות הבצק לסדנה בתוכו, למי סוכר שהוכנו בטעות עם מלח לימון ונמרחו על עוגות שמרים, בייגלה ירושלמי שהוכן

בטעות מבצק של עוגת שמרים ועוגת שמרים שהוכנה בטעות מבצק של בייגלה ירושלמי, ועוד ועוד…

זה חלק מהחיים ואין מה להתבייש בזה.

למה אני מדברת על טעויות בכלל? כי דברים חדשים נוצרים לפעמים בטעות, כשרצינו להכין משהו ויוצא לנו משהו אחר לגמרי,

כך עם כריכי הפסטו האלו, שנולדו בטעות משאריות בצק בסדנה, והתכוונתי להכין מהן בכלל משהו אחר,

ידעתי שאני רוצה להכין לחמניות, אבל חשבתי שאמלא אותן והן יאפו סגורות, ואז נזכרתי שראיתי פעם

איפשהו קרעי לחמניות, והחלטתי לשחזר תוך כדי, וזה יצא כך כך יפה וטעים.

כהרגלי, לא הספקתי לצלם שלבי הכנה, ושניה לפני שטרפו את הלחמניות בסדנה צילמתי אותן, אבל אני מבטיחה לכם שזה כל כך קל.

השימוש בקמח חלה לא הכרחי, אפיתי אותן פעמיים עם סוג הקמח הזה, הן יצאו מושלמות ואני מביאה את המתכון בדיוק כמו שהוא,

לא יקרה כלום אם תשתמשו בקמח לבן רגיל.

אופים את הלחמניות ומגישים למרכז השולחן וכל אחד מושך לו לחמניה, והן ממש ממכרות.

כריכים אפויים של פסטו ומוצרלה/תבנית מלבנית מרובעת או עגולה בינוניות

מצרכים למתכון:

לבצק:

500 גר׳ (3.5 כוסות) קמח חלה (או קמח לבן רגיל)

כף שמרים יבשים

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

3 כפות שמן זית

1.5 כוסות (360 מ״ל) מי ברז

3/4 כף מלח דק

למילוי:

1/2 כוס ממרח פסטו ביתי (המתכון כאן)

250 גר׳ פרוסות מוצרלה קשה חצויות לשניים

לציפוי:

שמן זית

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים היטב

מפעילים את המיקסר על מהירות איטית, מוסיפים שמן זית, ובאיטיות מתחילים להוסיף מים.

ייתכן שלא תצטרכו את על הכמות, תתחילו מחצי ותוסיפו לאט לאט במידת הצורך.

מוסיפים מלח, ולשים סהכ כ 8-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.

מוציאים את הבצק מהקערה, ולשים אותו מעט להוצאת אויר.

מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומחלקים את הבצק לחתיכות גסות של 50 גר׳

(אין צורך לעצב את החתיכות לכדורים)

מניחים את חתיכות הבצק בתבנית, אחת ליד השניה ברווחים קטנים, עד שכל התבנית מלאה.

לוחצים מעט על כל חתיכה בעזרת הידיים על מנת לשטח אותן

מניחים כפית פסטו על כל חתיכת בצק, ומעליה מניחים פרוסת מוצרלה מקופלת לשניים (או לחלופין 2 חתיכות גבינה אחת על השניה)

סוגרים כל חתיכת בצק (עם הפסטו והמוצרלה עליה) בחתיכת בצק נוספת, ושוב בעזרת הידיים מועכים ממש מעט., לחיצה קטנה.

(חתיכות הבצק אינן צריכות לשבת בדיוק אחת על השניה, כל היופי שלהן שהן לא מדוייקות ורואים את הפסטו והמוצרלה מבצבצים)

מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להפחה חוזרת של כ 40-50 דקות.

מחממים תנור ל 220 מעלות.

מברישים את הלחמניות בשמן זית בחלקן העליון, ומכניסים לתנור חם, מורידים את הטמפרטורה ל 200 מעלות

ואופים כ 25-30 דקות עד שהלחמניות זהובות.

**אפשר להמיר קמח לבן בקמח לחם, קמח כוסמין לבן, או 50% קמח מלא

**גבינת מוצרלה קשה אפשר להמיר בקרעים של כדור מוצרלה, או בכל גבינה צהובה אחרת

**שמן זית בבצק אפשר להמיר באותה הכמות של שמן קנולה

 

 

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

שירי אוגוסט 25, 2019 at 5:14 pm

נראה נפלא ובטוחה שאין מה לדבר על טעיםםם

Reply
Bava Cohen אוגוסט 26, 2019 at 1:40 pm

לפני שנים הגעתי לנוסחא של בצק שמרים שתמיד, אבל תמיד, יוצא בצק רך וגמיש, לא חשוב איזה מתכון, לא חשוב אם לשים בידיים או במיקסר. וזו הנוסחא:
בקערה שמים חצי מכמות הקמח שבמתכון. מוסיפים את כל החומרים האחרים ואת כל הנוזלים. מערבבים ומתחילים להוסיף את שאר הקמח עד שיש בצק רך וגמיש.
אם יש לחות גבוהה, סביר שהבצק צריך יותר קמח, אם האוויר יבש, הבצק צריך קצת פחות. הנוסחא הזו עובדת באופן קבוע כבר 30 שנה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2019 at 2:18 pm

תודה על השיתוף אנסה פעם אחת את השיטה הזו

Reply
Nurit Yimiya ספטמבר 13, 2019 at 1:23 pm

מככב אצלי כבר בפעם השלישית – היום כמות אחת עם פסטו, כמות אחת עם רוטב פיצה לילדים! מוש! מוש! מוש! תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2019 at 4:07 pm

אלופה את נורית ! נשיקות

Reply

Leave a Comment