אתם יודעים למה אני ככ אוהבת שיתופי פעולה מסחריים ? כי זה מניע אותי לפעולה. למחשבה יצירתית, לחיפוש אחר מתכון שיתאים להכין עם המוצר
שאני מפרסמת, זה דורש ממני הרבה פעמים לחפור ברשת, לצאת מהקופסא, להעמיק ולייצר משהו חדש.
לא קרה פעם שעשיתי שיתוף פעולה עם מוצר שלא אהבתי או שלא חשבתי שהוא יהיה לי טוב למתכון,
ואני חושבת שהקהל שלי רק מרוויח מזה.
עם לוטוס אני עובדת כבר כמה וכמה שנים, ובכל פעם שאנחנו עובדים יחד ואני מפתחת להם מתכון, זה קורה בעיקר סביב חגים,
המתכון יוצא אש. במקרה של לוטוס, המתכונים של כל הבלוגריות שמשתפות איתם פעולה גם מודפסים בחוברת חגיגית עם מתכוני לוטוס לחג,
וזה נראה כל כך אסטתי ויפה וכל המתכונים בחוברות שלהם תמיד שווים.
אני מרגישה שמאז שצנצנות הלוטוס נחתו בארץ, אף אחד כבר לא יכול היה לדמיין את החיים שלנו בלעדיהן.
הממרח הזה אלוהי לא פחות, הוא משתלב כל כך טוב בהכל, בעוגות שמרים, בבבצק פריך, בקצפות ובקרמים , והוא תמיד משדרג
את הקינוחים. ובואו נודה על האמת, אני אוכלת אותו עם כפית ישר מהצנצנת כשבא לי משהו מתוק זריז.
השנה הכנתי ללוטוס כתר שמרים חגיגי ושידכתי ללוטוס תפוחים בקינמון ויצא וואו! כל כך וואו שהצוות שלי, שמורכב מנשים
מהממות שמשתדלות לשמור על הגזרה, ומכריז בתחילת כל יום צילום ש: ״היום לא נוגעים בכלום״, טרף את עוגת השמרים הזו והכריז עליה
כעוגה חלומית . אין לי ספק שהשנה בשולחן החג אתם ככ תשמחו את האורחים שלכם אם תגישו להם כתר כזה בסוף הארוחה.
אני בוודאות אעשה את זה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפוסט בשיתוף ״לוטוס״
כתר שמרים במילוי לוטוס ותפוחים לראש השנה/ עוגה אחת בתבנית עגולה עם חור בקוטר 26 ס״מ
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
לבצק שמרים:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/חלה/מניטובה לבן או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית מלח דק
1/3 כוס (66 גר׳) סוכר לבן
2 כפות דבש
100 גר חמאה רכה
1 ביצה גודל L
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים
למילוי
צנצנת (400 גר) ממרח לוטוס חלק
2 תפוחים מזן גרני סמית קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפיות אבקת קינמון
מעט מיץ לימון
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים חלב, שמרים יבשים סוכר ומלח מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות איטית בינונית
מוסיפים את החמאה, הדבש ואת הביצה וממשיכים ללוש מוסיפים את המים בהדרגה רק עד שהבצק רך וגמיש, אל תוסיפו הכל בבת אחת
כי יתכן ולא תזדקקו לכל הכמות. אם במקרה הכמות לא הספיקה יש להוסיף בכל פעם עוד כף מים או חלב עד שמתקבל בצק חלק, אלסטי וגמיש
הנפרד מדפנות הקערה ונשאר מעט דבוק לתחתית.
לשים את הבצק סהכ למשך 12 דקות
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה שומן על כל צדדיו.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
בקערה מערבבים קוביות תפוחים עם מיץ לימון, מוסיפים אבקת קינמון ומערבבים, ומניחים בצד.
כשהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים שווים.
מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח למלבן דק, ומורחים מחצית מממרח הלוטוס על פני הבצק באופן אחיד ושווה לכיסוי מלא.
מפזרים מחצית מכמות התפוחים מעל הלוטוס. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה (מהחלק הרחב)
חוזרים על הפעולה עם הבצק הנוסף. משמנים היטב תבנית אפייה ועדיף לרפד בנייר אפייה.
כשיש לנו 2 רולדות מלפפים אותן אחת בשניה לצורת בורג.
מעבירים את הבורג לתבנית עגולה ומחברים את שני הקצוות יחד לעיגול.
מכסים במגבת ושולחים להתפחה נוספת של 40 דקות לפחות עד שהבצק נראה תפוח.
מברישים בביצה, ובעזרת סכין חדה או תער יוצרים חתכים קטנים בבצק
(לא חובה אבל זה מוציא את המילוי החוצה בזמן אפיה וזה יפה) מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים את העוגה למשך 40 דקות
מוציאים, מצננים , בוזקים אבקת סוכר ומגישים טרי.
העוגה במיטבה ביום בו אופים אותה.
אם רוצים להכין מראש ניתן לשמור במקרר או במקפיא.
להפשיר בטמפרטורת החדר ולחמם מעט לפני הגשה.
**לגרסת פרווה המירו בבצק חמאה במחמאה/נטורינה ואת החלב בעוד 1/2 כוס מים כך שבסהכ תתקבל כוס מים מלאה
28 Comments
היי, איך אני הופכת את העוגה לפרווה…
יש גרסת פרווה בתחתית המתכון
מה דעתך על שמן במקום מרגרינה, יעבוד?
אין בעיה
הי
אפשר להכין בסיר פלא בתנור?
במידה שכן – הוראות האפייה משתנות?
אין בעיה בסיר פלא
כלום לא משתנה
הכנתי אותה פרווה
ומה אני אגיד, התחסלה בשניה.
הבצק יצא סופר רך מהאפיה. והטעמים השתלבו מעולה.
תודה קרן כרגיל 🙂
כמה כייף לשמוע, תודה שלומית ושנה טובה
האם אפשר חהכין את הבצק ללא מילוי כחלות מתוקות לראש השנה?
בטח
תודה. חג שמח ושנה מתוקה
מה חום התנור? 170?
כן
אפשר להכין את הבצק בערב ולהמשיך את התהליך למחרת בערב?
תודה
בטח
תודה על כל המתכונים.
מה אפשר לשים במקום הממרח? שיהיה מספיק מילוימומספיק רטוב. אולי רסק תפוחים?
במקום לוטוס? לערבב חמאה עם קינמון ואגוזים וסוכר כמו מתכוני עוגות שמרים קינמון אחרות באתר
קרן תודה על המתכונים המושקעים שלך כל המשפחה נהנת מהם כל הזמן,האם ישנה אפשרות לוותר על הביצה בבצק/תחליף במקום הביצה בגלל אלרגיה לביצים…
כן בטח, 2-3 כפות רסק תפוחים טחינה או שמן קנולה במקום
הי קרן, מצאתי רק לוטוס קראנצ׳י, יש עם זה בעיה?
זה מעולה
קרן יקרה שנה טובה , האם אפשר להשתמש בשמרים טריים? היחס הוא אותו דבר?
כף שמרים יבשים זה 25 גר טריים
הכנתי מהבצק חלות, הבצק טעים,אבל לא תפח הרבה ולא היה אוורירי,החלה קצת דחוסה.אבל טעימה בטירוף.
היי אם אני מחלקת את הבצק לכמה תבניות משך זמן האפייה משתנה?
תודה רבה על מתכונים מוצלחים ומדוייקים
לא ככ הבנתי מה הכוונה כמה תבניות, אינגגליש?
לא יודעת להגיד בוודאות אבל יכול להיות שהזמן מתקצר
קרן שלום,
אני רוצה להכין את העוגה לשבת, האם ניתן להכין את הכל עד להתפחה שניה ואז להקפיא ולהוציא בשישי בלילה להתפחה שניה ולאפות בשבת בבוקר ?
בטח שאפשר