לחמים ומאפים

לאפות עשבי תיבול שום ומוצרלה

יולי 23, 2022 48 Comments

צילום: נופר צור

 

אחרי שנתיים וחצי שהיו לי בבית כריים גז מכוערות ולא עובדות שהתקמצנתי ורק אלוהים יודע למה כי אני לא מבינה את עצמי,

רכשנו כיריים גז חדשות, ואני באמת שאלתי את עצמי, מה קרה לך קרן? איך שנתיים וחצי נתת לאנשים לסבול ככה

עם כיריים שאפשר להדליק רק עם גפרורים? שהקטנה לא עובדת והבינונית נכבית על חלש והגדולה יש לה אפקט של בינונית מעפנה?

שאי אפשר לנקות מרוב שהם כבר ז״ל?????

לפעמים אני לא מבינה את עצמי, אבל זה באמת שייך לעבר כי לפני שבועיים נעמדה פה בבית המפיקה שהיא גם הבת שלי הגדולה,

ותוך כדי יום צילום אמרה, זה עף מפה ומהר! או שלא עובדים פה יותר, והתיישבה לי על הוריד להחליף, וזה קרה!

בזכותה החצי שלי הלך לקנות כיריים גז חדשות, המצית עובדת, הלהבות חזקות, הצבע נירוסטה מהמם, ואני מאושרת!

אבל שתדדעו שבאופן כללי אני לא אוהבת טיגונים בבית, כלומר אני מתה על אוכל מטוגן אבל אני שונאת לעמוד על העמדה הזו.

אני לא תמיד טובה בזה ואני שורפת מחבתות, אף פעם לא יודעת למתן את האש בצורה נכונה,

ותמיד מעדיפה שמישהו אחר יעשה את זה.

אבל עכשיו עם הכיריים החדשות אמרתי לעצמי שאני חייבת לתת צאנס. אז הכנתי לאפות.

אבל איזה לאפות! מטורפות. ממולאות בעשבי תיבול שום ומוצרלה, כאלו כשאתם בוצעים אותן הגבינה נתמתחת, כשאתם

מטגנים אותן על המחבת כל הבית ריח פסיכי, כאלו שתגידו לעצמכם, אני אזמין עכשיו לבראנץ כל סופש רק כדי למצוא תירוץ

להכין אותן! ככה הם מושלמות.ובאמת עם הכיריים עכשיו היה לי הרבה יותר קל והבנתי מה זו איכות של כיריים.

ולא שרכשתי איזה מותג יוקרתי, פשוט רכשתי כיריים חדשות שעובדות. אני לפעמים עקשנית בצורה קצת לא הגיונית.

צילום: נופר צור

לאפות עשבי תיבול שום ומוצרלה/12 לאפות בינוניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/פיצה/מניטובה /קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סילאן (אפשר להמיר בדבש)

1/2 כוס שמן זית

1.5 כפות מלח דק

1 כוס (240 מ״ל) מי סודה לשתיה (כן כן, הבקבוק המוגז, לא אבקה)

2 כוסות (480 מ״ל) מי ברז

למילוי:

כוס עשבי תיבול קצוצים דק דק (אני ערבבתי כל מה שהיה לי: רוזמרים, בזיליקום, נענע, כוסברה, פטרוזיליה, זעתר אורגנו וטימין)

2-3 שיני שום כתושות

1-2 כפות שמן זית

כוס מוצרלה מגורדת (או כל גבינה צהובה אחרת מגורדת)

ספרי שמן או שמן זית לטיגון

מחבת רחבה ושטוחה.

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים עשבי תיבול עם שיני שום ושמן זית ומניחים בצד.

בקערת המיקסר מערבבים סודה, כוס מים אחת, שמרים יבשים, מלח וקמח.

מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים סילאן, ואת שמן הזית, ולשים. במזיגה איטית ממשיכים להוסיף את שאירת

המים ורק כמה שצריך, שימו לב לא למזטג הכל בבת אחת, יתכן והבצק שלכם לא זקוק לכל הכמות.

בסופו של דבר אתם רוצים הלגיע למצב שבו הבצק שלכם אלסטי וגמיש, ולא יבש. סהכ לישה של 10-12 דקות.

כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ושולחים להתפחה של כשעה שעה ורבע בטמפרטורת החדר.

כשהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח נח לעבודה ומחלקים ל 12 כדורים בשקל 150 גר׳ כל כדור.(אם זה לא מתחלק לכם בדיוק,

תשקלו את הבצק ותחלקו ל 12 חלקים שווים)

מקמחים מעט (ממש מעט) משטח עבודה ובעזרת הידיים פותחים כל חלק בצק לעיגול, לא גדול ולא צריך מערוך, פשוט תמעכו עם הידיים

הבצק ייפתח מעט, המטרה כרגע זה למלא אותו לא לרדד לפיתה.

מניחים במרכז העיגול כף של עשבי תיבול ומעליהם חופן גבינת מוצרלה מגורדת, לא להתקמצן! אחכ תהנו מזה בתוך הלאפות.

עכשיו מתחילים לסגור את העיגול לכדור עי משיכה של קצוות הבצק למרכז מעל המלית, עד שכל הקצוות סגרו את הבצק לכדור.

אפשר לעזור לו ולכדרר מעט ובעדינות על המשטח ליצירת כדור מושלם.

מניחים את הכדורים על תבנית או מגש מעט מקומחים, ושולחים להתפחה של כ 30 דקות.

כשהכדורים תפחו, מחמיים מחבת מעט משומנת (ספריי שמן או מעט שמן זית) ומרדדים על משטח מעט מקומח

כל כדור בצק ללאפה דקה.תרדדו בעדינות כדי שהמלית לא תברח לכם מחורים שאתם יוצרים בעת הרידוד.

מניחים את הלאפה על המחבת, ואחרי 2-3 דקות הופכים לצד שני, אתם תראו שהלאפה מקבלת צבע שחום מאוד יפה ומתנפחת מהחום

של המחבת. זה מראה יפה ממש!

מעבירים לצלחת הגשה, וחוזרים על הפעולה עם שאר הלאפות.

מגישים חם, עם לאבנה מתובלת בשמן זית ותבלין זעתר מעל וזה טעים בטרוף.

**אפשר להמיר לחצי מכמות הקמח לקמח מלא, ולהוסיף מים עד שהבצק מעט דביק כדי שלא ייצאו לכם אבנים!

**את מי הסודה לא הייתי מחליפה בשום אופן! אם אין לכם אל תכינו ותחכו להזדמנות שיש, הסודה מעניקה לבצק מרקם מושלם.

**כדי שהמתכון ייצא פרווה או טבעוני פשו טמוותרים על המוצרלה, זה טעים גם בלי.

**אם אין לכם דבש או סילאן גם סוכר לבן יעשה את העבודה.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

48 Comments

Jane יולי 23, 2022 at 10:09 am

Hi
I can’t read Hebrew, any chance you can give me the Ingredients in English please? Thank you so much!

Reply
קרן אגם יולי 23, 2022 at 1:46 pm

only copy recipe and put in google translate

Reply
מרינה אוגוסט 2, 2022 at 7:12 pm

הי קרן
איך אפשר להמיר שמרים לטריים? כמה לשים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2022 at 12:13 pm

שמרים טריים מכפילים את היבשים ב 2.5

Reply
סיגל אוגוסט 6, 2022 at 10:09 am

הכנתי בגרסה הזאת ויצא מעולה!! חשבתי להחליף את המוצרלה בבשר טחון לארוחה בשרית,כמובן לאחר טיגון. מה דעתך?

Reply
נועה יולי 23, 2022 at 10:33 am

האם מתאים להכין גם בטאבון?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2022 at 1:46 pm

בוודאי

Reply
אורית יולי 31, 2022 at 3:45 pm

היי קרן,
אפשר להכין את כדורי הבצק ממולאים, להשאיר במקרר ולעשות למחרת בבוקר או שהרבה זמן במקרר עשוי להרוס את המרקם?..

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2022 at 12:58 pm

זה יותר מדי זמן במקרר
עדיף במקרה כזה להפחית בחצי את כמות השמרים

Reply
חגית גבסי יולי 23, 2022 at 11:16 am

וואו..עשית לי חשק לקום ולהכין עכשיו אבל אין לי סודה ..פחות טוב אם אשים מים ?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2022 at 1:46 pm

הרבה פחות מוצלח בעיני

Reply
אורלי אוחנה יולי 23, 2022 at 7:14 pm

היי
מה זה שמנז?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2022 at 8:29 pm

שמן זית

Reply
עמרם שולי יולי 23, 2022 at 1:08 pm

הכנתי לאפות דומות לאלו אך ללא הגבינה.
יצאו פצצה.
עכשיו אנסה עם הגבינה.
תודה.❤️

Reply
קרן אגם יולי 23, 2022 at 1:45 pm

בהצלחה , אלו מעולות

Reply
דפנה יולי 23, 2022 at 1:28 pm

חייבת להכין נראה טעים ביותר. מה זה שמנז? שמן זית?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2022 at 1:45 pm

כן שמן זית

Reply
איה יולי 23, 2022 at 2:50 pm

נראה מעולה!!! אבל… באיזה קמח ללא גלוטן ניתן להחליף??

Reply
קרן אגם יולי 23, 2022 at 2:52 pm

זה לא יעבוד ללא גלוטן אותו דבר

Reply
חנה הראל יולי 23, 2022 at 7:27 pm

מה זה שמנז? זה מופיע במילוי

Reply
קרן אגם יולי 23, 2022 at 8:29 pm

שמן זית

Reply
Hana יולי 23, 2022 at 7:40 pm

נראה מדהים !!! האם אפשר להקפיא ?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2022 at 8:29 pm

אין בעיה להקפיא

Reply
ניצה כאפי יולי 23, 2022 at 10:56 pm

אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר להתפחה?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2022 at 6:45 am

בוודאי

Reply
Michal צפריר יולי 25, 2022 at 9:17 am

יצא מדהיםםםםם

Reply
קרן אגם יולי 25, 2022 at 3:10 pm

תודה מיכל

Reply
רבקה יולי 23, 2022 at 11:37 pm

הי קרן,
רכשתי את הספר שלך והוא מדהים! עושה חשק להיכנס למטבח ולהכין את הכללל. אין על הפשטות, הביתיות והחמימות שהמתכונים שלך מעניקים!!
לגבי העשבי תיבול-רק טריים?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2022 at 6:46 am

איזו מחמאה תודה!
וכן, רק טריים

Reply
נופר יולי 24, 2022 at 4:39 pm

היי, אפשר ללוש בידיים ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2022 at 11:22 pm

בטח

Reply
Shifra Brodsky יולי 29, 2022 at 2:04 am

מה זה קמח מניטובה? אני גרה בניו יורק. האם יש לזה שם באנגלית?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2022 at 8:57 am

זה נקרא מניטובה גם באנגלית

Reply
כרמית יולי 30, 2022 at 2:59 pm

Manitoba.

Reply
אמילי דימנט יולי 29, 2022 at 5:23 pm

הי, אש גבןהה או נמוכה?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2022 at 9:16 pm

להתחיל מגבוה ואז כשמניחים את הפיתה להנמיך מעט

Reply
עינת יולי 31, 2022 at 4:01 pm

טוב, אין לי מילים!!!!
יצא ממש מושלם, עשיתי מ-100% כוסמין מלא ויצא אליפות!!
חבל שאי אפשר להעלות תמונה

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2022 at 12:57 pm

איך שימחת, ותודה על בשיתוף

Reply
דנה אוגוסט 2, 2022 at 8:29 am

אפשר עשבי תיבול יבשים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2022 at 2:10 pm

אפשר כן, לא ניסיתי איתם, אבל אני מניחה שזה אחלה

Reply
שרה אוגוסט 2, 2022 at 11:02 am

הי קרן, תןדה על המתכון נראה ממש טוב!
התחלתי להכין ונראה שלא צריך את הכוס מים השניה. הגיוני?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2022 at 2:10 pm

תמיד הגיוני, משתנה בהחלט מבית לבית

Reply
Ruth Herman אוגוסט 2, 2022 at 2:58 pm

הבנתי שהבצק מושלם, יעבוד בתור בצק לפיצה לילדים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2022 at 12:14 pm

לא ניסיתי מאמינה שאחלה

Reply
קרן נבו אוגוסט 6, 2022 at 1:58 pm

ללקק את האצבעות. תודה על המתכון

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2022 at 2:00 pm

תודה קרן

Reply
ורדה אוגוסט 10, 2022 at 9:52 pm

הערב הכנתי לארוחה ויצא מעולה!!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 7:27 am

תודה ורדה

Reply

Leave a Comment