אחרי שנתיים וחצי שהיו לי בבית כריים גז מכוערות ולא עובדות שהתקמצנתי ורק אלוהים יודע למה כי אני לא מבינה את עצמי,
רכשנו כיריים גז חדשות, ואני באמת שאלתי את עצמי, מה קרה לך קרן? איך שנתיים וחצי נתת לאנשים לסבול ככה
עם כיריים שאפשר להדליק רק עם גפרורים? שהקטנה לא עובדת והבינונית נכבית על חלש והגדולה יש לה אפקט של בינונית מעפנה?
שאי אפשר לנקות מרוב שהם כבר ז״ל?????
לפעמים אני לא מבינה את עצמי, אבל זה באמת שייך לעבר כי לפני שבועיים נעמדה פה בבית המפיקה שהיא גם הבת שלי הגדולה,
ותוך כדי יום צילום אמרה, זה עף מפה ומהר! או שלא עובדים פה יותר, והתיישבה לי על הוריד להחליף, וזה קרה!
בזכותה החצי שלי הלך לקנות כיריים גז חדשות, המצית עובדת, הלהבות חזקות, הצבע נירוסטה מהמם, ואני מאושרת!
אבל שתדדעו שבאופן כללי אני לא אוהבת טיגונים בבית, כלומר אני מתה על אוכל מטוגן אבל אני שונאת לעמוד על העמדה הזו.
אני לא תמיד טובה בזה ואני שורפת מחבתות, אף פעם לא יודעת למתן את האש בצורה נכונה,
ותמיד מעדיפה שמישהו אחר יעשה את זה.
אבל עכשיו עם הכיריים החדשות אמרתי לעצמי שאני חייבת לתת צאנס. אז הכנתי לאפות.
אבל איזה לאפות! מטורפות. ממולאות בעשבי תיבול שום ומוצרלה, כאלו כשאתם בוצעים אותן הגבינה נתמתחת, כשאתם
מטגנים אותן על המחבת כל הבית ריח פסיכי, כאלו שתגידו לעצמכם, אני אזמין עכשיו לבראנץ כל סופש רק כדי למצוא תירוץ
להכין אותן! ככה הם מושלמות.ובאמת עם הכיריים עכשיו היה לי הרבה יותר קל והבנתי מה זו איכות של כיריים.
ולא שרכשתי איזה מותג יוקרתי, פשוט רכשתי כיריים חדשות שעובדות. אני לפעמים עקשנית בצורה קצת לא הגיונית.
לאפות עשבי תיבול שום ומוצרלה/12 לאפות בינוניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/פיצה/מניטובה /קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סילאן (אפשר להמיר בדבש)
1/2 כוס שמן זית
1.5 כפות מלח דק
1 כוס (240 מ״ל) מי סודה לשתיה (כן כן, הבקבוק המוגז, לא אבקה)
2 כוסות (480 מ״ל) מי ברז
למילוי:
כוס עשבי תיבול קצוצים דק דק (אני ערבבתי כל מה שהיה לי: רוזמרים, בזיליקום, נענע, כוסברה, פטרוזיליה, זעתר אורגנו וטימין)
2-3 שיני שום כתושות
1-2 כפות שמן זית
כוס מוצרלה מגורדת (או כל גבינה צהובה אחרת מגורדת)
ספרי שמן או שמן זית לטיגון
מחבת רחבה ושטוחה.
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים עשבי תיבול עם שיני שום ושמן זית ומניחים בצד.
בקערת המיקסר מערבבים סודה, כוס מים אחת, שמרים יבשים, מלח וקמח.
מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים סילאן, ואת שמן הזית, ולשים. במזיגה איטית ממשיכים להוסיף את שאירת
המים ורק כמה שצריך, שימו לב לא למזטג הכל בבת אחת, יתכן והבצק שלכם לא זקוק לכל הכמות.
בסופו של דבר אתם רוצים הלגיע למצב שבו הבצק שלכם אלסטי וגמיש, ולא יבש. סהכ לישה של 10-12 דקות.
כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ושולחים להתפחה של כשעה שעה ורבע בטמפרטורת החדר.
כשהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח נח לעבודה ומחלקים ל 12 כדורים בשקל 150 גר׳ כל כדור.(אם זה לא מתחלק לכם בדיוק,
תשקלו את הבצק ותחלקו ל 12 חלקים שווים)
מקמחים מעט (ממש מעט) משטח עבודה ובעזרת הידיים פותחים כל חלק בצק לעיגול, לא גדול ולא צריך מערוך, פשוט תמעכו עם הידיים
הבצק ייפתח מעט, המטרה כרגע זה למלא אותו לא לרדד לפיתה.
מניחים במרכז העיגול כף של עשבי תיבול ומעליהם חופן גבינת מוצרלה מגורדת, לא להתקמצן! אחכ תהנו מזה בתוך הלאפות.
עכשיו מתחילים לסגור את העיגול לכדור עי משיכה של קצוות הבצק למרכז מעל המלית, עד שכל הקצוות סגרו את הבצק לכדור.
אפשר לעזור לו ולכדרר מעט ובעדינות על המשטח ליצירת כדור מושלם.
מניחים את הכדורים על תבנית או מגש מעט מקומחים, ושולחים להתפחה של כ 30 דקות.
כשהכדורים תפחו, מחמיים מחבת מעט משומנת (ספריי שמן או מעט שמן זית) ומרדדים על משטח מעט מקומח
כל כדור בצק ללאפה דקה.תרדדו בעדינות כדי שהמלית לא תברח לכם מחורים שאתם יוצרים בעת הרידוד.
מניחים את הלאפה על המחבת, ואחרי 2-3 דקות הופכים לצד שני, אתם תראו שהלאפה מקבלת צבע שחום מאוד יפה ומתנפחת מהחום
של המחבת. זה מראה יפה ממש!
מעבירים לצלחת הגשה, וחוזרים על הפעולה עם שאר הלאפות.
מגישים חם, עם לאבנה מתובלת בשמן זית ותבלין זעתר מעל וזה טעים בטרוף.
**אפשר להמיר לחצי מכמות הקמח לקמח מלא, ולהוסיף מים עד שהבצק מעט דביק כדי שלא ייצאו לכם אבנים!
**את מי הסודה לא הייתי מחליפה בשום אופן! אם אין לכם אל תכינו ותחכו להזדמנות שיש, הסודה מעניקה לבצק מרקם מושלם.
**כדי שהמתכון ייצא פרווה או טבעוני פשו טמוותרים על המוצרלה, זה טעים גם בלי.
**אם אין לכם דבש או סילאן גם סוכר לבן יעשה את העבודה.
69 Comments
Hi
I can’t read Hebrew, any chance you can give me the Ingredients in English please? Thank you so much!
only copy recipe and put in google translate
היי קרן,
האם אפשר להכין את הפיתות בטאבון?
בטח
הי קרן יקרה…איך נכנסת לתגובות כדי להגיב בבקשה
הי קרן
איך אפשר להמיר שמרים לטריים? כמה לשים?
שמרים טריים מכפילים את היבשים ב 2.5
הכנתי בגרסה הזאת ויצא מעולה!! חשבתי להחליף את המוצרלה בבשר טחון לארוחה בשרית,כמובן לאחר טיגון. מה דעתך?
האם מתאים להכין גם בטאבון?
בוודאי
היי קרן,
אפשר להכין את כדורי הבצק ממולאים, להשאיר במקרר ולעשות למחרת בבוקר או שהרבה זמן במקרר עשוי להרוס את המרקם?..
זה יותר מדי זמן במקרר
עדיף במקרה כזה להפחית בחצי את כמות השמרים
היוש, אני הכנתי עכשיו את הבצק והוא בהתפחה ראשונית, עדין הגוש אחד.
רוצה להגיש את הלאפות מחר בארוחת הערב בסוכה. איך הכי כדאי להמשיך מכאן על מנת שמחר הן יהיו הכי מדויקות שיש?
וואו..עשית לי חשק לקום ולהכין עכשיו אבל אין לי סודה ..פחות טוב אם אשים מים ?
הרבה פחות מוצלח בעיני
היי
מה זה שמנז?
שמן זית
הכנתי לאפות דומות לאלו אך ללא הגבינה.
יצאו פצצה.
עכשיו אנסה עם הגבינה.
תודה.❤️
בהצלחה , אלו מעולות
חייבת להכין נראה טעים ביותר. מה זה שמנז? שמן זית?
כן שמן זית
נראה מעולה!!! אבל… באיזה קמח ללא גלוטן ניתן להחליף??
זה לא יעבוד ללא גלוטן אותו דבר
מה זה שמנז? זה מופיע במילוי
שמן זית
אפשר סודה שהכנתי בסודה סטרים? או חייב קנויה?
סודה סטרים אחלה, ברור
היי קרן, אפשר להקפיא אחרי הרידוד כדי שיהיה חם לשבת בוקר? מתי הכי טוב להקפיא כדי שיהיה טרי על הבוקר…?
אפש רלהקפיא, להפשיר לילה במקרר ולאפות בבוקר
נראה מדהים !!! האם אפשר להקפיא ?
אין בעיה להקפיא
היי קרן, האם אפשרי להקפיא את הלאפות אחרי שרידדתי אותן (אחרי התפחה שניה)? ואז נותר לי רק להפשיר ולטגן? תודה
אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר להתפחה?
בוודאי
יצא מדהיםםםםם
תודה מיכל
הי קרן,
רכשתי את הספר שלך והוא מדהים! עושה חשק להיכנס למטבח ולהכין את הכללל. אין על הפשטות, הביתיות והחמימות שהמתכונים שלך מעניקים!!
לגבי העשבי תיבול-רק טריים?
איזו מחמאה תודה!
וכן, רק טריים
היי, אפשר ללוש בידיים ללא מיקסר?
בטח
מה זה קמח מניטובה? אני גרה בניו יורק. האם יש לזה שם באנגלית?
זה נקרא מניטובה גם באנגלית
Manitoba.
הי, אש גבןהה או נמוכה?
להתחיל מגבוה ואז כשמניחים את הפיתה להנמיך מעט
טוב, אין לי מילים!!!!
יצא ממש מושלם, עשיתי מ-100% כוסמין מלא ויצא אליפות!!
חבל שאי אפשר להעלות תמונה
איך שימחת, ותודה על בשיתוף
היי
כשהכנת עם הכוסמין זה אותן כמויות בדיוק?
להוסיף מים
אפשר עשבי תיבול יבשים?
אפשר כן, לא ניסיתי איתם, אבל אני מניחה שזה אחלה
הי קרן, תןדה על המתכון נראה ממש טוב!
התחלתי להכין ונראה שלא צריך את הכוס מים השניה. הגיוני?
תמיד הגיוני, משתנה בהחלט מבית לבית
הבנתי שהבצק מושלם, יעבוד בתור בצק לפיצה לילדים?
לא ניסיתי מאמינה שאחלה
ללקק את האצבעות. תודה על המתכון
תודה קרן
הערב הכנתי לארוחה ויצא מעולה!!!
תודה ורדה
היי קרן
אני רוצה לעשות לאפות מחצי קילו קמח ,האם גם חצי כמות בכל שאר החומרים ?
תודה
מיכל
הי מיכל, כן, לחלק הכל בחצי
היי קרן
אני רוצה להכין עם קמח כוסמין האם זה אותן כמויות?
כן עם יותר נוזלים
היי אפשר לעשות זאת בגירסה ללא גלוטן?
מאפי שמרים עם קמח ללא גלוטן זה לגמרי לא המחלקה שלי אז לצערי לא יכולה לעזור, קמח ללא גלוטן עובד אחרת לגמרי בשמרים
האם הסודה קריטית למתכון?
אולי אפשר לשים מעט סודה לשתיה עם מים?
ממש הדגשתי וכתבתי כמה זה חשוב
רוצה להביא לארוחה חג שמתארחת. איך הכי מוצלח לחמם?
בתנור כשמגיעים לשם