את הלחם הזה מכינים מבצק ללא לישה בקופסא ועושים לו קיפולים, ותוך שעתיים שלוש מתקבל בצק
מאוד מאוד אוורירי, הלחם שמתקבל מאפיית לחם בסיר יציקת ברזל הוא ממש כמו לחם מחמצת
במינימום עבודה, מאוד כפרי וקראנצ׳י מבחוץ, רך מאוד ומלא בועות אוויר מבפנים.
בקיצור: לחם חלום ששאתם ככ רוצים להכין! יש להקפיד על אפייה בסיר שנכנס לתנור ורצוי מברזל יצוק להוסלת חום מקסימלית, את הסיר מחממים הרבה
לפני שהלחם נכנס אליו וכך תבטיחו לעצמכם את האיכות שלו.
תיכף שבועות ותאמינו לי שאתם הכי רוצים להגיש לשולחן לחם כזה עם פלטת גבינות! הכי!
פרסום ממומן בשיתוף ויינשטפן
לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן
לחם בירה וזיתים מבצק בקופסא / סיר יציקת ברזל או כל סיר שנכנס לתנור בטמפרטורה גבוהה
מצרכים למתכון:
600 גר׳ קמח לחם/חלה/פיצה/לבן
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום כהה
1 כף מלח דק
1 כוס זיתים ירוקים פרוסים
1 בקבוק (330 מ״ל) בירה ויינשטפן
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
קמח לקימוח המשטח
אופן ההכנה:
בקופסת פלסטיק או בקערה (רצוי עם מכסה) מניחים קמח, שמרים, סוכר חום ומלח
מוסיפים את בקבוק הבירה ומחצית מכמות המים ומערבבים בעזרת כף את הכל בקופסא
אין צורך לערבב יותר מדי ואמור לצאת בצק מאוד מאוד ״מלוכלך״ ודביק
אם הבצק לא מספיק דביק מוסיפים עוד מים ומערבבים מעט.
סוגרים את הקופסא עם מכסה ומניחים להתפחה של שעה- שעה וחצי במקום חמים או בטמפרטורת החדר
ממלאים קצת מים בקערה או בכוס, ומבצעים בבצק קיפולים.
פותחים את המכסה, טובלים את היד במים, ומכניסים יד מתחת לאחת מפינות הקערה עם הבצק ומקפלים את הבצק פנימה כלומר כלפי מעלה למרכז הקופסא.
חוזרים על הפעולה עם ארבעת הפינות.
סוגרים את המכסה ומניחים את הבצק להתפחה חוזרת של 45-50 דק.
מקמחים ממש טוב משטח עבודה.
פותחים את הקופסא והופכים אותה על הקמח, עד שהבצק יורד למטה.
בעזרת הידיים או בערת קלף מקפלים את כל הבצק פנימה לצורה של כדור.
מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח היטב, למרכז שלו, ומכסים אותו בקערה גדולה מעל.
מניחים להתפחה של 1/2 שעה נוספת.
בינתיים מכניסים סיר ריק עם מכסה לתנור, ומחממים את התנור לחום 230-240 מעלות
כשהתנור לוהט, מוציאים את הסיר לרגע, פותחים את המכסה, מרימים את הבצק עם נייר האפייה
שהוא יושב עליו ומניחים אותו עם הנייר בתוך הסיר כשהנייר כמובן כלפי מטה.
מקמחים מעט מלמעלה וסוגרים את הסיר עם המכסה ומחזירים לתנור
אופים את הלחם למשך 30-35 דקות עד שרואים שחלקו העליון שזוף.
מורידים את המכסה ומשאירים את הלחם לעוד 10-15 דקות בסיר בתנור עד להשחמה מלאה.
מוציאים את הלחם מהסיר בעזרת ניייר האפייה ולא מתאפקים!
פורסים וטורפים עם חמאה וגבינות וכוס בירה ליד
30 Comments
את פשוט מדהימה!!!
רק שאלה בבקשה
מה עושים אם אין את הסיר? אולי בתבנית עוגה עגולה?
תודה 🙂
לחם בסיר בלי סיר זה לא לחם בסיר והתוצאה מאוד שונה, פשוט לחכות עד שיהיה סיר טוב לתנור
עשיתי יצא מדהים
אפשר להשאיר את הבצק במקרר ללילה?
ברור
נראה מעולה. לא רשום באיזה שלב מוסיפים את הזיתים
עם הקמח
נראה נפלא! אפשר להכין מקמח מלא? אפשר לאפות בסיר פיירקס?
קמח מלא כן, סיר פיירקס לא ייתן את אפשרו הקריספיות וזה ייצא לחם רך ובהיר יותר לדעתי , אבל אפשרי
אפיתי אתמול את הלחם שיצא פצצה. החלפתי את הזיתים באגוזים ויצא נהדר .
תודה על מתכון סופר שווה .
שכנה יפואית
תודה טליה
משנה גודל הסיר , הקוטר ? יש לי סיר גדול יותר ואני מניחה שהלחך מתפשט לגודל הסיר נכון ?…
נכון
מה קוטר הסיר למתכון? סיר גבוה או גובה של סוטאז'? תודה.
קוטר 24/26 והגובה לא כ משנה
אפשר לאפות בתבנית ג'חנון
כן, זו לא אותה התוצאה אבל אפשרי
האם הבירה שחורה או לבנה?
האם הבירה שחורה או לבנה?
לבנה
בירה מסוג אחר תשנה משהו?
אין בעיה
האם ניתן להתפיח למשך לילה?
בטח, במקרר
תודה, יצא מוגזם. אגוזים נשמע מעניין… מה עוד יכול להיכנס ליצירה הכפרית הזאת ?
ובלי קשר, אולי יש לך בראש לחם בעשיה דומה, אבל כפרי כהה ?
תודה אבי, כל תוספת שאוהבים יכולה תכלס להכינס ללחם, גבינות ירקות ואגוזים ועשבי תיבול
כפרי כהה בקלות אתה יכול להכין בשימוש בקמחים כפרי מלא!
היי קרן אין אצלנו סוכר חום כהה ואני ממש ממש רוצה להכין. מה אפשר במקום? סוכר לבן או סוכר חום רגיל? זה מה שיש פה
חום בהיר
אשמח לדעת האם ניתן להמיר את הבירה או לוותר עליה
תודה אלופה!!
המרה בסודה או מים
הלחם נראה מעולה!!
האם יעבוד עם קמח כוסמין מלא?
או שאולי עדיף לשלב חצי כוסמין מלא חצי קמח לחם?