לחם זו אהבת חייי, ולא מזמן ניסיתי לטפל בבעית המיגרנות שלי עי הימנעות מגלוטן, כן כן , אני , נמנעתי בלי שתדעו מגלוטן למשך
כמעט שלושה חדשים, ועדיין, הכל יצא לי נפלא וטעים. העליתי מלא מתכונים, ואף אחד לא ידע שיש פה אנשים אחרים שטועמים,
כי אני מנסה תזונה מיוחדת. זה לא עבד, הבעיה לא נפתרה, ועל זה החלטתי להפסיק מוצרי חלב, פחמימות, וביצים.
בבקשה אל תשאלו מה נשאר לי לאכול כי זה עצוב חחחח, לא נשאר הרבה ואני ממש סבלתי.
למה סבלתי? כי זה לא תרם לי בכלום, לא נפטרתי מכאבי ראש, ולמרות כל התזונה הזו, לא ירדתי גרם במשקל,
וגם אני כמו כל אישה שתשאלו אותה, תמיד עם עודף של חמש עליי.
אז גם לא ירדתי במשקל, גם אני עדיין סובלת מכאבי ראש, וגם לא אוכלת לחם? נו בחיאת.
ישבתי עם עצמי בים, לחשוב מה אני באמת רוצה מהחיים האלו ומהאוכל שלי. והחלטתי שיש דברים שאני לעולם לא אוותר עליהם,
אחד מהם זה לחם, ואני לא מתכוונת לשבת לאכול כיכר לחם ביום, אלא על לאכול לחם בלי להימנע, ומתי שבא לי ובכייף בלי הגזמות.
כי אני יודעת להגזים, כי אם תשאלו אותי תמיד מה בא לי לאכול , או תניחו לפני סיר קציצות או לחם טרי עם חמאה,
אני אגש ללחם. אז אני לפעמים מציבה לי גבול, רק עניין של לדאוג לגוף שלי לתזונה טובה כי זה הכי חשוב בעולם.
וכשהחלטתי שתזונת ההימנעות הנזירית הזו לא ממשיכה איתי הלאה בחיי, אפיתי לחם. כזה שראיתי במלא מקומות,
ששמרתי 200 תמונות שלו בפינטרסט, ושחלמתי לאכול באיטליה ,ברגע שאנחת שם, ואין לי אפילו כרטיס ותאריך.
אפיתי את אחד הלחמים הטעימים בחיי, ורצתי מהר לספר לכם, שהוא הצלחה מסחרתת, שהיתה פה התלהבות מטורפת,
שרבתי עם הבנות שעובדות אצלי על הכיכרות מי תיקח יותר, ושירדתי על 2 פרוסות עם חמאת שום ועשבים בלי למצמץ,
והביס הראשון הזכיר לי למה כשאני אוכלת לחם כל כך טוב לי בחיים.
לחם דורום כפרי איטלקי/4 כיכרות לחם
מצרכים למתכון:
3 כוסות (420 גר׳) קמח דורום רימצ׳ינטה
4 כוסות (530 גר׳) קמח לחם
כף גדושה שמרים יבשים
כף (10 גר׳) סוכר לבן
3.5 כוסות (840 מ״ל) מים חמימים
2 כפיות מלח דק
2 כפות שמן זית
בערך כוס דורום לקימוח המשטח. (לא לבצק!)
בקערת המיקסר לשים את כל חומרי הבצק, עם מחצית מכמות המים ואז תוך כדי לישה מוסיפים עוד ועוד מים,
עד שמתקבל בצק דביק אך חלק. אל תפחדו מבצק דביק, זה כל הקסם, אחרי לישה תעבירו אותו להתפחה
והוא יהיה בסדר וגם אתם:-)
אחרי כ 10 דק׳ לישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית , מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה
כשעה וחצי שעתיים. הבצק יתפח ועדיין יהיה דביק.
מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מקמחים אותה מעט.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב בקמח דורום, ובעזרת קלף מתכת, מחלקים אותו לארבעה חלקים שווים.
אין צורך לשקול, חלק מהיופי שלהם זה חוסר האחידות. אם קשה לכם לעבוד עם הבצק קקחו קצת קמח על הידיים.
הופכים כל חלק בצק כך שיהיה מקומח גם בחלקו העליון וגם בתחתון ומקפלים את הבצק לרוחבו, את שני הצדדים אחד על השני,
כמו מעטפה.מסדרים קצת עם הידיים לצורה אחידה, ומניחים על תבנית האפייה. מכסים בניילון או במגבת ושולחים להתפחה
נוספת של כ 30 דקות, הלחמים אמורים ממש לתפוח ואתם תראו את זה.
מחממים תנור ל 230-240 מעלות, ומניחים בתוך התנור תבנית חסינת חום, כשהלחמים יהיו מוכנים נמזוג פנימה מים.
לחלופין, תוכלו לזרוק קוביות קרח לתנור בזמן הכנסת הלחמים לאפייה. בחירה שלכם.
אופים את הלחמים למשך 20 דק׳ עד שהם שחומים למראה, וגם צידם התחתון שחום.
מוציאים, וטורפים.
**אני יודעת שהשאלה הראשונה שלכם היא אם ניתן להמיר את קמח הדורום בקמח אחר, ברור שאפשר!
קמח לחם או פיצה או קמח מלא גם יעשו אחלה עבודה פשוט ייצא לחם קצת שונה, זה לא אומר שהוא לא יהיה מוצלח.
הדורום מעניק צבע ומרקם שונים, אבל הכל עובד בלחם.
**את הלחם אפשר להקפיא לאחר הכנה, ואם לא הגשתם אותו מיד והוא מאבד מהפריכות שלו, תכניסו אותו לתנור
שחומם מראש ל 150 מעלות ל 25 דק׳, הוא יהיה פציח וקראסטי כמו חדש.
72 Comments
תודה. איפה משיגים את הקמחים האלה? ומה ההבדל בין קמח דורום לקמח דורום רימנצימטה?
בטעות כתבתי דורום, הכוונה לקמח לחם וקמח רימצ׳ינטה
את הקמחים קונים באתר של הטחנות הגדולות
הי
אפשר להתפיח את הבצק במקרר במשך לילה שלם?
או שזה הרעיון של הבצק התפחה קצרה?
אפשר להשתמש בקמח מניטובה?
אין בעיה מניטובה והתפחת לילה במקרר
שלום קרן,
אפיתי בדיוק לפי ההוראות עם קמח לחם וקמח רימנצימטה.
לצערי, הבצק היה דביק מדי עד נוזלי.
לדעתי, כדאי להקטין את כמות המים להבא.
תודה
מרים
רק שתדעי בטעות עשיתי רק מקמח דורום יצא מעלף,…,,
אין על טעויות
קמח דורום וקמח דורום רימצינטה זה אותו דבר?
חוץ מזה מתכונים מושלמים לא עומדת בקצב,כל מה שאת מעלה רצה להכין
הי
אפשר להתפיח המקרר כל הלילה?
אפשר להשתמש בקמח מניטובה?
כן וכן
נראה מושלם! אני גרה בחו"ל ורוצה להכין…האם קמח דורום וקמח Semolina זה אותו הדבר?
כן
נראה מושלם!!! רצה להכין!
מוזגים לתבנית מים רותחים או מי ברז?
מי ברז זה אחלה , אם התבנית כבר חמה זה מייצר אדים בכל מקרה
לדעתי samolina זה סולת גם אני בחו"ל ותהיתי מה לחפש…
היי קרן. אני רק התחלתי לאפות עם שמרים. כאשר צריך לשים מים בתבנית חמה באיזה כמות מים מדובר? תודה רבה
אפשר כוס מים
הכנתי כפי שרשמת במתכון – עם קמחי דורום.
תהיה בעיה?
קמח רימצ'ינטה זה קמח דורום בטחינה דקה, כלומר שנטחן פעמיים.
לא אמורה להיות שום בעיה
עם איזה סוג קמח מקמחים את המשטח? והאם אופים עם תבנית חסינת חום עם מים קרים?
קמח דורום או קמח לבן שניהם מתאימים לקימוח, אני אישית מעדיפה דורום אם יש.
לתבנית חסינת החום מוזגים מים לא משנה באיזו טמפרטורה, לאחר שהיא התחממה היטב בתנור לפני כניסת הלחם, המגע של המים והתבנית החמה מייצרים אדים.
קמח מניטובה גם אפשר?
את מהממת ממש ♥️
הכתיבה, המתכון בסטורי. פשוט מוש!!!. אין עלייך בקיצור…
תודה שלי ! שימחת אותי מאוד
גם אני סבלתי מכאבי ראש עקב אי סבילות למזון (לצערי הרשימה גדלה עם השנים)
נסי להוריד מהתזונה גם תירס (כמובן גם כל המוצרים המכילים תירס) וחצילים
תרגישי טוב
כבר הורדתי את כל אלו , באמת שכבר לא נשאר לי מה לאכול 🙂
תודה על ההצעה, שבת שלום
קרן, אני נהנה לראות הסירטונים שלך וכמובן המתכונים. הם משמשים לי השראה.
קראתי את הפוסט שלך על שינויי התזונה.
ממליץ לך להתייעץ עם נטורופטית, ואיך לא, אמליץ על אשתי יעל 0502242594.
בריאות!
תודה רבה ראובן, אני הרבה שנים מטפלת בבעיה, גם בנטורופתיה, שומרת לי את המספר וזה מחמם את הלב ששלחת ופרגנת לאשתך ככה.
שבת שלום
איך כל מתכון שלך בא לי ישר לרוץ ולהכין? את אלופה אמיתית.
שאלו אותך ואני אשאל שוב ברשותך, אם מכינים עם סוג קמח אחד, זה יהווה בעיה? ואם עדיף שני קמחים ולא משיגים את אלו שכתבת, מהם שני הסוגים שהכי מומלצים מהמבחר שיש בחנויות? תודה מראש יקרה ותמשיכי לשמח אותנו. רפואה שלמה.
אפשר לחלק ל 4 כדי לעשות 1. כמה גרם שמרים צריך ל 1
לא ממליצה לחלק לארבע, אפשר לחלק בשניים ולהכין שתי כיכרות ולהקפיא אחת או למסור לשכנים
אפשר להכין רק עם קמח לחם, או להחליף רימנצ'טה בקמח פיצה של התחנות?
בטח! אפשר הכל
זה ייצא קצ שונה כי לא יהיה קמח דורום בבצק אבל אחלה לגמרי
היי קרן, תודה על עוד מתכון 🙂
בהתפחה השנייה הלחם לא כל כך תפח לי. יש לך רעיון למה?
תודה!
תה רוזמרין ורוזמרין צסייעים המון לכאבי ראש, הבעיה דהם מעלים לחץ דם.
לגבי תזונה, פשוט תגדילי כמות ירקות ירוקים ותקטיני פחממות וסוכר רק בלי לוותר עליהם כמיבן. זה תמיד עושה את העבודה.
תודה על המתכון
תודה מייק
אפשרי לשלב רימנצטה עם מניטובה?
האם אפשר לאפות בתבנית קסטן
אפשר כן
היי אלופה!
הלחם נראה להיט כמו כל מתכון אצלך ומנסיון..
הכי אהבתי זה את האיכפתיות כאן בתגובות..כל אחד רוצה לתת לך עזרה חזרה על כל הדברים הטובים שאת מעבירה כאן
גם אני אקח חלק. אחת מתרופות הסבתא שהכי עוזרות לי ביקום, (מיגרנות מגיל 5 כולל הקאות עיריויים ושלל בדיקות) זה קפה שחור עם לימון סחוט. פשוט 1 כפית קפה גדושה תעלי כפית אחת סוכר ממה שאת נוהגת לשתות ולסחוט חצי לימון. טעם מאוד לא שגרתי, אך תראי שכשזה בע"ה יעזור, גם לזה תתרגלי. וככה תשארי עם כל האוכל האהוב שלך…❤
בבקשה, נסי. בהצלחה!
נשמע מעניין
ינוסה
קרו ניסית?????
היי קרן, תנסי את שיטת פאולה למיגרנות. לי זה עזר לפני 20 שנה, ולא חזר מאז.
תודה נאוה
אקנה קמח דורום ואנסה את המתכון.
כאבי ראש לרוב בגלל לחץ בצוואר
כדאי ללמוד תרגילים מהאינטרנט לשחרור.
גם מאכלים מטוגנים ושמרים יכולים לגרום לצרבת שגורמת לכאבי ראש. (נסי כדורים נגד צרבת אם יש).
תודה על המתכונים והשיתוף
תודה קרן
קרן יקרה
היום, בניגוד לכל יום שישי בשנתיים וחצי האחרונות, לא הכנתי את הבאגט האגדי שלך.
במקומו הוכנו הלחמים האלו, שמאיימים כרגע להדיח את הבאגט משולחן השישי בצהרים ולהפוך להתמכרות של ממש.
הצילו!! כמה טעים
מלכה!
קרו ניסית?????
היי קרן, האם אפשר להשתמש בקמח דורום (ולא רימצ׳ינטה)?
אפשר כן
שמתי 840 גרם הבצק רק עכשיו מכינה
בטוח זאת לא טעות?
הבצק דבק לגמרי
מה אפשר יהיה לעשות איתו?
זה מקביל לשלוש וחצי כוסות קמח?!
חבל שלא מדדתי בכוסות
זה דביק כמו בצק לזלביה שהולך לטיגון
אמור לצאת קילו קמח, להוסיף עוד קמח אם הבצק דביק
יש קמח רימנצ'ינטה באחת מרשתות השיווק? אני מחפשת ולא מוצאת
תודה רבה על המתכון אני ממש רוצה לנסות אותו. נראה מדהים!
הי קרן רציתי לעדכן שאני חלמתי על הלחם הזה והיום סוף סוף הכנתי ויצא ממש טעים אך לא יפה כמו שלך …תודה על עוד מתכון באמת שאין על המתכונים שלך
וואווווו הלחם יצא מעולה!!! מתכון מושלם! תודה רבה קרן
שמחה מאוד עירית תודה
ראיתי את מתכון הלחם. מעניין בלי נדר מחר מנסה .
תודה אבי
הלחם יצא מעולה רק לא תפח… למה?
כבר אחרי ההתפחה הראשונה הבצק יצא מאוד נוזל ולא תפח
או שהשמרים לא בתוקף או שאולי הבצק היה נוזלי מדי
הי קרן,
אין על המתכונים שלך!!!
וגם אני כמוך, מכורה ללחמים, ושום דבר לא יחליף אותם!!
אני רוצה לנסות את המתכון, כמה שאלות
אני עובדת עם קמח לבן של הטחנות אגב עברתי אליהם בהמלצתך, ולא מחליפה אותם בשום מחיר!!
הכמות שכתבת היא מעט פחות מקילו, האם זה משמעותי? או אפשר קילו?
בקמח לבן משתמשים בכמות מים קטנה יותר? מהניסיון שלי 840 זה המון יצא בצק מאד דביק..כמו לפרנות..
והאם יוסיף ללחם התפחה של לילה???
תודה על הכל!!
אין עליך!!
הי רבקה יקרה, אני רוצה לחדד שאת רוצה להכין לחם דורום ואת חייבת בשבילו קמח דורום ולא קמח לבן.
אני כרגע לפני התפיחה השנייה והם כבר מאוד Jiggly כשאני מניע את התבנית בעדינות מצד לצד, מקווה שגם אחרי! תודה על המתכונים המעולים שלך!!
(גם אני לא מצאתי קמח דורום אפילו בחנות טבע (אילת) אס החלפתי את הדורום בפיצה.
מתכון מושלם.. תודה
איך משתנה הלחם לפי סוגי הקמח? דורום, פיצה, לחם…. הכוונה בתוצאה של לחם קשה, רך…? מעוניינת בלחם רך וקשה דק, עבור ילדים.
דרך אגב, כאבי ראש לא חייב להגיע מתזונה. הייתי ממליצה לחפש גורם חיצוני, אלרגיות, אנטנות וכד'
היי האם אפשר לעשות כ״לחמניות״ גבטה כאלה אישיות במקום כיכרות לחם? ייצא טוב לדעתך?
כן בטח
[…] אז לקחתי את המתכון של אמא והכנתי לנו בבית. אני הכנתי ליד המרק לחמי דורום מהמתכון המעולה שבאתר ללחם דורום […]
היי קרן! תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך!! אני גרה בחול ורציתי לשאול אם זה בסדר להשתמש בסמולינה במקום דורום ובכוסמין במקום קמח לחם? תודה רבה
בטח
תודה רבה ❤️