לחמים ומאפים

לחם דורום כפרי איטלקי

יוני 30, 2022 47 Comments

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

לחם זו אהבת חייי, ולא מזמן ניסיתי לטפל בבעית המיגרנות שלי עי הימנעות מגלוטן, כן כן , אני , נמנעתי בלי שתדעו מגלוטן למשך

כמעט שלושה חדשים, ועדיין, הכל יצא לי נפלא וטעים. העליתי מלא מתכונים, ואף אחד לא ידע שיש פה אנשים אחרים שטועמים,

כי אני מנסה תזונה מיוחדת. זה לא עבד, הבעיה לא נפתרה, ועל זה החלטתי להפסיק מוצרי חלב, פחמימות, וביצים.

בבקשה אל תשאלו מה נשאר לי לאכול כי זה עצוב חחחח, לא נשאר הרבה ואני ממש סבלתי.

למה סבלתי? כי זה לא תרם לי בכלום, לא נפטרתי מכאבי ראש, ולמרות כל התזונה הזו, לא ירדתי גרם במשקל,

וגם אני כמו כל אישה שתשאלו אותה, תמיד עם עודף של חמש עליי.

אז גם לא ירדתי במשקל, גם אני עדיין סובלת מכאבי ראש, וגם לא אוכלת לחם? נו בחיאת.

ישבתי עם עצמי בים, לחשוב מה אני באמת רוצה מהחיים האלו ומהאוכל שלי. והחלטתי שיש דברים שאני לעולם לא אוותר עליהם,

אחד מהם זה לחם, ואני לא מתכוונת לשבת לאכול כיכר לחם ביום, אלא על לאכול לחם בלי להימנע, ומתי שבא לי ובכייף בלי הגזמות.

כי אני יודעת להגזים, כי אם תשאלו אותי תמיד מה בא לי  לאכול , או תניחו לפני סיר קציצות או לחם טרי עם חמאה,

אני אגש ללחם. אז אני לפעמים מציבה לי גבול, רק עניין של לדאוג לגוף שלי לתזונה טובה כי זה הכי חשוב בעולם.

וכשהחלטתי שתזונת ההימנעות הנזירית הזו לא ממשיכה איתי הלאה בחיי, אפיתי לחם. כזה שראיתי במלא מקומות,

ששמרתי 200 תמונות שלו בפינטרסט, ושחלמתי לאכול באיטליה ,ברגע שאנחת שם, ואין לי אפילו כרטיס ותאריך.

אפיתי את אחד הלחמים הטעימים בחיי, ורצתי מהר לספר לכם, שהוא הצלחה מסחרתת, שהיתה פה התלהבות מטורפת,

שרבתי עם הבנות שעובדות אצלי על הכיכרות מי תיקח יותר, ושירדתי על 2 פרוסות עם חמאת שום ועשבים בלי למצמץ,

והביס הראשון הזכיר לי למה כשאני אוכלת לחם כל כך טוב לי בחיים.

צילום: נופר צור

לחם דורום כפרי איטלקי/4 כיכרות לחם

מצרכים למתכון:

3 כוסות (420 גר׳) קמח דורום רימצ׳ינטה

4 כוסות (530 גר׳) קמח לחם

כף גדושה שמרים יבשים 

כף (10 גר׳) סוכר לבן

3.5 כוסות (840 מ״ל) מים חמימים 

2 כפיות מלח דק

2 כפות שמן זית 

בערך כוס דורום לקימוח המשטח. (לא לבצק!)

בקערת המיקסר לשים את כל חומרי הבצק, עם מחצית מכמות המים ואז תוך כדי לישה מוסיפים עוד ועוד מים,

עד שמתקבל בצק דביק אך חלק. אל תפחדו מבצק דביק, זה כל הקסם, אחרי לישה תעבירו אותו להתפחה

והוא יהיה בסדר וגם אתם:-)

אחרי כ 10 דק׳ לישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית , מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה

כשעה וחצי שעתיים. הבצק יתפח ועדיין יהיה דביק.

מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מקמחים אותה מעט.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב בקמח דורום, ובעזרת קלף מתכת, מחלקים אותו לארבעה חלקים שווים.

אין צורך לשקול, חלק מהיופי שלהם זה חוסר האחידות. אם קשה לכם לעבוד עם הבצק קקחו קצת קמח על הידיים.

הופכים כל חלק בצק כך שיהיה מקומח גם בחלקו העליון וגם בתחתון ומקפלים את הבצק לרוחבו, את שני הצדדים אחד על השני,

כמו מעטפה.מסדרים קצת עם הידיים לצורה אחידה,  ומניחים על תבנית האפייה. מכסים בניילון או במגבת ושולחים להתפחה

נוספת של כ 30 דקות, הלחמים אמורים ממש לתפוח ואתם תראו את זה.

מחממים תנור ל 230-240 מעלות, ומניחים בתוך התנור תבנית חסינת חום, כשהלחמים יהיו מוכנים נמזוג פנימה מים.

לחלופין, תוכלו לזרוק קוביות קרח לתנור בזמן הכנסת הלחמים לאפייה. בחירה שלכם.

אופים את הלחמים למשך 20 דק׳ עד שהם שחומים למראה, וגם צידם התחתון שחום.

מוציאים, וטורפים.

**אני יודעת שהשאלה הראשונה שלכם היא אם ניתן להמיר את קמח הדורום בקמח אחר, ברור שאפשר!

קמח לחם או פיצה או קמח מלא גם יעשו אחלה עבודה פשוט ייצא לחם קצת שונה, זה לא אומר שהוא לא יהיה מוצלח.

הדורום מעניק צבע ומרקם שונים, אבל הכל עובד בלחם.

**את הלחם אפשר להקפיא לאחר הכנה, ואם לא הגשתם אותו מיד והוא מאבד מהפריכות שלו, תכניסו אותו לתנור

שחומם מראש ל 150 מעלות ל 25 דק׳, הוא יהיה פציח וקראסטי כמו חדש.

Print Friendly, PDF & Email

47 Comments

יוסיפוב מירי יוני 30, 2022 at 5:42 pm

תודה. איפה משיגים את הקמחים האלה? ומה ההבדל בין קמח דורום לקמח דורום רימנצימטה?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2022 at 5:47 pm

בטעות כתבתי דורום, הכוונה לקמח לחם וקמח רימצ׳ינטה
את הקמחים קונים באתר של הטחנות הגדולות

Reply
מרים מילר יולי 11, 2022 at 6:27 pm

שלום קרן,
אפיתי בדיוק לפי ההוראות עם קמח לחם וקמח רימנצימטה.
לצערי, הבצק היה דביק מדי עד נוזלי.
לדעתי, כדאי להקטין את כמות המים להבא.
תודה
מרים

Reply
Shimrit Zilberman יוני 30, 2022 at 6:38 pm

נראה מושלם! אני גרה בחו"ל ורוצה להכין…האם קמח דורום וקמח Semolina זה אותו הדבר?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:09 pm

כן

Reply
רוני יוני 30, 2022 at 7:15 pm

נראה מושלם!!! רצה להכין!
מוזגים לתבנית מים רותחים או מי ברז?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:09 pm

מי ברז זה אחלה , אם התבנית כבר חמה זה מייצר אדים בכל מקרה

Reply
Meira Darel יולי 18, 2022 at 10:28 pm

לדעתי samolina זה סולת גם אני בחו"ל ותהיתי מה לחפש…

Reply
אידה אוגוסט 8, 2022 at 9:26 pm

היי קרן. אני רק התחלתי לאפות עם שמרים. כאשר צריך לשים מים בתבנית חמה באיזה כמות מים מדובר? תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2022 at 1:32 pm

אפשר כוס מים

Reply
חיים יוני 30, 2022 at 8:04 pm

הכנתי כפי שרשמת במתכון – עם קמחי דורום.
תהיה בעיה?

Reply
יהודית גלעד יוני 30, 2022 at 10:06 pm

קמח רימצ'ינטה זה קמח דורום בטחינה דקה, כלומר שנטחן פעמיים.

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:11 pm

לא אמורה להיות שום בעיה

Reply
Efrat יוני 30, 2022 at 8:56 pm

עם איזה סוג קמח מקמחים את המשטח? והאם אופים עם תבנית חסינת חום עם מים קרים?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:08 pm

קמח דורום או קמח לבן שניהם מתאימים לקימוח, אני אישית מעדיפה דורום אם יש.
לתבנית חסינת החום מוזגים מים לא משנה באיזו טמפרטורה, לאחר שהיא התחממה היטב בתנור לפני כניסת הלחם, המגע של המים והתבנית החמה מייצרים אדים.

Reply
שלי יוני 30, 2022 at 9:03 pm

את מהממת ממש ♥️
הכתיבה, המתכון בסטורי. פשוט מוש!!!. אין עלייך בקיצור…

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:07 pm

תודה שלי ! שימחת אותי מאוד

Reply
לירון אדרי יולי 1, 2022 at 6:00 am

גם אני סבלתי מכאבי ראש עקב אי סבילות למזון (לצערי הרשימה גדלה עם השנים)
נסי להוריד מהתזונה גם תירס (כמובן גם כל המוצרים המכילים תירס) וחצילים
תרגישי טוב

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:07 pm

כבר הורדתי את כל אלו , באמת שכבר לא נשאר לי מה לאכול 🙂
תודה על ההצעה, שבת שלום

Reply
ראובן אלחמיאס יולי 1, 2022 at 7:30 am

קרן, אני נהנה לראות הסירטונים שלך וכמובן המתכונים. הם משמשים לי השראה.
קראתי את הפוסט שלך על שינויי התזונה.
ממליץ לך להתייעץ עם נטורופטית, ואיך לא, אמליץ על אשתי יעל 0502242594.
בריאות!

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:06 pm

תודה רבה ראובן, אני הרבה שנים מטפלת בבעיה, גם בנטורופתיה, שומרת לי את המספר וזה מחמם את הלב ששלחת ופרגנת לאשתך ככה.
שבת שלום

Reply
רונית יולי 11, 2022 at 7:15 pm

איך כל מתכון שלך בא לי ישר לרוץ ולהכין? את אלופה אמיתית.
שאלו אותך ואני אשאל שוב ברשותך, אם מכינים עם סוג קמח אחד, זה יהווה בעיה? ואם עדיף שני קמחים ולא משיגים את אלו שכתבת, מהם שני הסוגים שהכי מומלצים מהמבחר שיש בחנויות? תודה מראש יקרה ותמשיכי לשמח אותנו. רפואה שלמה.

Reply
מיכל יולי 1, 2022 at 10:01 am

אפשר לחלק ל 4 כדי לעשות 1. כמה גרם שמרים צריך ל 1

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:10 pm

לא ממליצה לחלק לארבע, אפשר לחלק בשניים ולהכין שתי כיכרות ולהקפיא אחת או למסור לשכנים

Reply
רות בן ישראל יולי 1, 2022 at 11:15 am

אפשר להכין רק עם קמח לחם, או להחליף רימנצ'טה בקמח פיצה של התחנות?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:04 pm

בטח! אפשר הכל
זה ייצא קצ שונה כי לא יהיה קמח דורום בבצק אבל אחלה לגמרי

Reply
מרב יולי 1, 2022 at 5:56 pm

היי קרן, תודה על עוד מתכון 🙂
בהתפחה השנייה הלחם לא כל כך תפח לי. יש לך רעיון למה?
תודה!

Reply
mike יולי 4, 2022 at 11:32 am

תה רוזמרין ורוזמרין צסייעים המון לכאבי ראש, הבעיה דהם מעלים לחץ דם.
לגבי תזונה, פשוט תגדילי כמות ירקות ירוקים ותקטיני פחממות וסוכר רק בלי לוותר עליהם כמיבן. זה תמיד עושה את העבודה.
תודה על המתכון

Reply
קרן אגם יולי 4, 2022 at 4:41 pm

תודה מייק

Reply
רוני יולי 4, 2022 at 10:05 pm

האם אפשר לאפות בתבנית קסטן

Reply
קרן אגם יולי 5, 2022 at 11:22 am

אפשר כן

Reply
שני יולי 7, 2022 at 7:59 am

היי אלופה!
הלחם נראה להיט כמו כל מתכון אצלך ומנסיון..
הכי אהבתי זה את האיכפתיות כאן בתגובות..כל אחד רוצה לתת לך עזרה חזרה על כל הדברים הטובים שאת מעבירה כאן
גם אני אקח חלק. אחת מתרופות הסבתא שהכי עוזרות לי ביקום, (מיגרנות מגיל 5 כולל הקאות עיריויים ושלל בדיקות) זה קפה שחור עם לימון סחוט. פשוט 1 כפית קפה גדושה תעלי כפית אחת סוכר ממה שאת נוהגת לשתות ולסחוט חצי לימון. טעם מאוד לא שגרתי, אך תראי שכשזה בע"ה יעזור, גם לזה תתרגלי. וככה תשארי עם כל האוכל האהוב שלך…❤
בבקשה, נסי. בהצלחה!

Reply
קרן אגם יולי 7, 2022 at 2:17 pm

נשמע מעניין
ינוסה

Reply
איוש יולי 19, 2022 at 9:36 pm

קרו ניסית?????

Reply
נאוה יולי 7, 2022 at 9:33 am

היי קרן, תנסי את שיטת פאולה למיגרנות. לי זה עזר לפני 20 שנה, ולא חזר מאז.

Reply
קרן אגם יולי 7, 2022 at 2:17 pm

תודה נאוה

Reply
Keren Natan יולי 9, 2022 at 5:51 pm

אקנה קמח דורום ואנסה את המתכון.
כאבי ראש לרוב בגלל לחץ בצוואר
כדאי ללמוד תרגילים מהאינטרנט לשחרור.
גם מאכלים מטוגנים ושמרים יכולים לגרום לצרבת שגורמת לכאבי ראש. (נסי כדורים נגד צרבת אם יש).
תודה על המתכונים והשיתוף

Reply
קרן אגם יולי 10, 2022 at 11:57 am

תודה קרן

Reply
מיכל יולי 15, 2022 at 2:49 pm

קרן יקרה
היום, בניגוד לכל יום שישי בשנתיים וחצי האחרונות, לא הכנתי את הבאגט האגדי שלך.
במקומו הוכנו הלחמים האלו, שמאיימים כרגע להדיח את הבאגט משולחן השישי בצהרים ולהפוך להתמכרות של ממש.
הצילו!! כמה טעים

Reply
קרן אגם יולי 15, 2022 at 7:16 pm

מלכה!

Reply
איוש יולי 19, 2022 at 9:37 pm

קרו ניסית?????

Reply
מור יולי 16, 2022 at 12:04 pm

היי קרן, האם אפשר להשתמש בקמח דורום (ולא רימצ׳ינטה)?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2022 at 9:40 am

אפשר כן

Reply
נעם יולי 22, 2022 at 1:25 pm

שמתי 840 גרם הבצק רק עכשיו מכינה
בטוח זאת לא טעות?
הבצק דבק לגמרי
מה אפשר יהיה לעשות איתו?
זה מקביל לשלוש וחצי כוסות קמח?!
חבל שלא מדדתי בכוסות
זה דביק כמו בצק לזלביה שהולך לטיגון

Reply
קרן אגם יולי 22, 2022 at 5:26 pm

אמור לצאת קילו קמח, להוסיף עוד קמח אם הבצק דביק

Reply
רות יולי 29, 2022 at 2:02 pm

יש קמח רימנצ'ינטה באחת מרשתות השיווק? אני מחפשת ולא מוצאת
תודה רבה על המתכון אני ממש רוצה לנסות אותו. נראה מדהים!

Reply
עדי אוגוסט 5, 2022 at 4:11 pm

הי קרן רציתי לעדכן שאני חלמתי על הלחם הזה והיום סוף סוף הכנתי ויצא ממש טעים אך לא יפה כמו שלך …תודה על עוד מתכון באמת שאין על המתכונים שלך

Reply

Leave a Comment