טבעונילחמים ומאפים

לחם זיתים ללא לישה

מאי 5, 2020 176 Comments

אני חוגגת היום 60,000 עוקבים באינסטוש, אחרי שבשבוע שעבר חגגתי 50,000 וזה כל כך מרגש אותי.

שהחלטתי לאפות יחד איתכם את הדבר הכי בסיסי שיכול להיות.

כל כך קל להכין לחם בבית, והלחם הזה מוכיח שכל אחד יכול לעשות את זה.

בלי מיקסר, ללא לישה, בלי לחכות לילה שלם לבצק שיהיה מוכן, תוך כמה שעות, יוצאות מהתנור שלכם כיכרות לחם

 המתכון הוא לפי קמח כוסמין לבן וקמח לחם מלא אתם יכולים בקלות להמיר

לכל קמח שאתם רוצים כולל קמחים לבנים, או להכין אותו 100% קמח מלא.

זה ממש פלא איך התסיסה של השמרים בעיסה גורמת לדבר הנפלא הזה לקרות כל כך מהר

זה הלחם עם המרקם הכי טוב שהגעתי אליו.הוא אוורירי וטעים!

כל שלבי ההכנה מחכים לכם בהיילייטס באינסטגרם כאן

לחם זיתים ללא לישה/2 תבניות איגליש קייק לא חד פעמיות

(אפשר גם שלוש חד פעמיות)

(כל ההמרות בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

3 כוסות (400 גר׳) קמח לחם מלא

3 כוסות (400 גר׳) קמח כוסמין לבן

כף גדושה (12 גר׳) שמרים יבשים

כף שטוחה (20 גר׳) מלח דק

1.5 כפות דבש

1/3 כוס (65 גר׳) שמן זית

3 כוסות(720 מ״ל) מי ברז חמימים

5 כפות פרג (לא טחון)

1/2 כוס גרעיני חמניה

3/4 כוס זיתים מגולענים וקצוצים

לציפוי:

1/4 כוס פרג

1/2 כוס גרעיני חמניה

אופן ההכנה:

בקערת מערבבים את כל חומרי הבצק לפי הסדר:

קמח, שמרים, מלח, דבש,שמן זית, 1/2 מכמות המים, זיתים גרעינים ופרג.

מערבבים מעט בעזרת כף עץ, וממשיכים להוסיף מים עד שהעיסה אחידה.

תזכרו שאין פה לישה והבצק נראה כמו עיסה ולא כמו בצק גמיש וחלק.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים

מקמחים את הידים, ומוציאים את הבצק למשטח מאוד מאוד מקומח, ומעבדים לכדור

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.

מכינים את ציפוי הגרעינים בצלחת רחבה, ומכינים קערה קטנה עם מים ומברשת

משמנים מעט תבניות אפייה וטיפה מקמחים, ונפטרים מעודפי קמח.

מעצבים כל כדור לכיכר אפשר לראות איך עיצבתי כאן .

מברישים את החלק העליון של כיכר הלחם במים, והופכים בעדינות לתוך הצלחת עם הגרעינים

הופכים חזרה ומניחים בתוך התבנית.

מכסים את ככרות הלחם במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 40 דקות, עד שהבצק תופח מעל שולי התבנית.

בינתיים מחממים תנור 200 מעלות, לא בטורבו.

כשהלחמים תפחו מכיניסים לתנור ואופים 35-40 דק׳ עד שהלחם זהוב.

מוציאים ומצננים מעט, מעבירים סכין סביב שולי התבנית והופכים את התבנית ומחלצים את הלחם.

הלחם נשמר עד יומיים כשהוא עטוף היטב בטמפרטורת החדר, ניתן להקפיא את הלחם

מומלץ לפרוס אותו קודם, לעטוף היטב ולהקפיא.

 

**המתכון מתאים לשלוש תבניות אינגליש חד פעמיות במידה ואין לכם רב פעמית

**אפשר להמיר לכל קמח שרוצים, אפשר להתייעץ איתי בתגובות לגבי קמחים אחרים

**דבש אפשר להמיר בסילאן או ב 2 כפות סוכר לבן

**את הגרעינים והפרג אפשר להמיר בכל מה שתרצו, שומשום, קצח, גרעיני דלעת וכו..

**אפשר לוותר על הזיתים או להמיר במה שאתם אוהבים כמו עגבניות מיובשות

**אפשר לעצב את הלחמים לכיכר כדולה ולאפות על תבנית תנור גדולה

**שמן זית אפשר להמיר בשמן קנולה

Print Friendly, PDF & Email

176 Comments

הילה מאי 5, 2020 at 6:53 pm

האם ניתן להחליף את 2 תבניות אינגליש קייק בסיר ג'חנון?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 6:54 pm

לא ניסיתי ואני חושבת שהכמות גדולה מדי

Reply
מרינה פיקס מאי 6, 2020 at 7:39 am

בוקר טוב קרן.
היחתי רוצה לעשות חצי מהכמות . כמה שמרים לשים במקרה הזה?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 8:17 am

1/2 כף

Reply
מרינה פיקס מאי 6, 2020 at 1:34 pm

סליחה, התכוונתי לשמן . חצי מ 1/3, כמה כפות בערך זה? תודה

קרן אגם מאי 6, 2020 at 2:19 pm

3

רותם מאי 6, 2020 at 3:32 pm

אפשרי חצי קמח כוסמין מלא וחצי קמח חלה רגיל ? או עדיף הכל מכוסמין ? לדעתך מה יצא יותר מוצלח ואוורירי.והכי חשוב את אלופה וכיף להתכל וללמוד ממך.

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 6:10 pm

חצי חצי מעולה

Reply
הילה מאי 25, 2020 at 10:24 am

קרן הלחם פשוט מעולה, רך וטעים בטירוף! בכלל מתה על המתכונים שלך!
בנוגע לכמות המים, האם לשים את כל הכמות? הפעם שמתי את כל הכמות והעיסה ממש דביקה, אפילו נותרו קצת מים בקערה וחיכיתי כמה דקות עד שהקמח יספוג אותם. אני יודעת שבלחמים אחרים עוצרים עם המים כשהמסה ניתנת ללישה, האם פה זה גם המצב? או שכמות המים היחסית גדולה היא זו שגורמת לרכות הלחם?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 10:54 am

הי הילה
אכן כמות המים היא שיוצרת את הלחם המעולה הזה, אבל אם זה יותר מדי אפשר לשחק עם הכמות
זה משתנה לפי סוגי קמחים עונות שנה וכו… תרגישי חופשי להוריד אם נראה לך יותר מדי

Reply
ירדן מאי 5, 2020 at 7:04 pm

היי 🙂
יש לי קמח כוסמין מלא, שיפון מלא וקמח לבן. אם הבנתי נכון הבנתי שאין בעיה להכין את הלחם מכל אחד מהקמחים אבל במידה ואני רוצה לשלב בינהם (שלושתם או רק 2 מבינהם) מה היחס שאת ממליצה עליו? תודה.

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 7:43 pm

כל יחס, תהיי יצירתית 🙂

Reply
נעה מאי 5, 2020 at 8:04 pm

היי אפשר להמיר לרק קמח כוסמין מלא או שאז יאבד מהאווריריות שלו? תודה

Reply
נעה מאי 5, 2020 at 8:05 pm

מצטערת ראיתי שענית למטה

רותם מאי 5, 2020 at 8:12 pm

היי, האם אפשר לאפות בסיר סוטאז' את כל הכמות ללא מכסה?
או בתבנית קפיצית עגולה של עוגה.

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 8:16 pm

מניחה שכן

Reply
Noam מאי 9, 2020 at 9:22 pm

היי, הכנתי ויצא מעולה! אני בכלל מכורה למתכונים שלך ! רק מתוך סקרנות, אין הבדל אם לשים את הלחם או לא? אני רגילה ללוש 8-10 דק' בדרך כלל.

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 10:12 pm

את יכולה ללוש אבל כל הקטע שלו זה שלא לשים אותו

Reply
ש מאי 14, 2020 at 9:05 am

אין לי אינסטגרם, האם יש דרך אחרת לראות את הסרטונים שלך? תודה

Reply
קרן אגם מאי 19, 2020 at 9:16 am

לצערי לא

Reply
רויטל יוני 12, 2020 at 12:29 pm

הי קרן
איזה גודל תבנית זה תבנית ללחם?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 3:06 pm

יש כל מני גדלים ממליצה לחפש בגוגל תבנית לחם
שם תראי דגמים וגדלים

Reply
גילי מאי 5, 2020 at 6:55 pm

היי מהממת! קודם כל רציתי להגיד שגילתי את הבלוג שלך לפני כמה ימים והוא מושלם אמלה התמכרתי! הספקתי להכין כבר את העוגת שושנים קינמון ועוגת קצפת נוטלה ויצא וואוו!
בקשר למתכון, יש לי בבית קמח לבן קמח מלא וקמח כוסמין מלא. אשמח שתמליצי לי באיזה מהם כדאי להשתמש ובאיזה יחס.
תודה רבה רבה מראש

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 7:03 pm

ערבבי ביניהם אחלה

Reply
יעלי מאי 8, 2020 at 6:42 pm

אחד הטעימים אם לא ה!!!
עשיתי בדיוק בדיוק כמו שכתוב – יצא נ ה ד ר!!!
תודה ענקית על המתכון
סוף שבוע מקסים

Reply
נטע יוני 5, 2020 at 2:38 pm

היי קרן
קודם כל תודה ענקית על מתכון שהוא להיט!! פעם רביעים שמכינה
הפעם עשיתי כיכר כדור וכששמתי על תבנית הוא השתטח לי ותפח יותר לצדדים. למה זה קורה?

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 5:10 pm

כשהלחם לא בתבנית הוא משטתח יותר
לפעמים זה גם בגלל כמות מוזלים גדולה מדי בבצק

Reply
לינוי מאי 5, 2020 at 6:58 pm

האם אפשר לעשות את המתכון מקמח כוסמין מלא יחד עם קמח לבן?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 7:03 pm

כן

Reply
לילך מאי 7, 2020 at 8:37 am

היי מהממת מתה על המתכונים שלך ועל האנרגיה
אפשר לעשות רק מקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:49 pm

כן

Reply
רוית מאי 5, 2020 at 6:59 pm

היי קרן
האם ניתן להכין עם כוסמין לבן וקמח לחם לבן?
תודה

Reply
אילנה מאי 5, 2020 at 8:36 pm

יש לי קמח כוסמין לא לבן וקמח מחיטה מלאה. האם אפשרי לשלב את שניהם באותו היחס של המתכון?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 9:27 pm

כן

Reply
נאוה מאי 5, 2020 at 6:59 pm

אפשר קמח לחם רגיל או קמח מלא רגיל במקום הקמח לחם המלא?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 7:03 pm

אפשר אין בעיה

Reply
Lirit Baroukh מאי 5, 2020 at 7:00 pm

מדהים איך שכל דבר שאת מכינה יוצא שלמות!
אפשרי להכין מקמח כוסמין מלא? אם כן, יש שינוי בכמות המים?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 7:03 pm

אפשר ואין שינוי במים

Reply
לינוי מאי 5, 2020 at 7:07 pm

זא אפשרי רק עם קמח כוסמין מלא ללא קמח נוסף וכלום לא משתנה? תודה

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 7:43 pm

נכון

Reply
שלי מאי 18, 2020 at 8:23 pm

אפשר לעצב את הכיכר לצורת רולדה?

Reply
אורה מאי 6, 2020 at 9:28 am

היי קרן, בזמן אפיה צריך להוסיף קוביות קרח?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 9:38 am

לא אורה אין צורך

Reply
שגיא ויויאן מאי 14, 2020 at 2:52 pm

יש בנמצא כרגע בבית רק קמח לבן האם אפשר ?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 4:00 pm

ברור!

Reply
אילנית יוני 3, 2020 at 8:20 am

היי קרן
המתכונים שלך מעולים אני עוקבת אחרייך באינסטגרם כיף לראות את הסטורי שאת מעלה.
רציתי לדעת אם אפשר להכין את הלחם רק מקמח לבן פשוט?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 9:18 am

בטח, בלי שום בעיה, אולי להוריד מעט בנוזלים

Reply
ענבל מאי 5, 2020 at 7:00 pm

אפשר במקום כוסמין שיפון מלא?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 7:02 pm

אין בעיה

Reply
נטע מאי 5, 2020 at 7:04 pm

אפשר להתפיח את הכיכרות אחרי עיצוב בתבנית כל הלילה במקרר? בא לי לאפות את הלחם ישר לארוחת בוקר 🙂

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 7:43 pm

לא ולא, אפשר את הבצק במקרר אבל כיכרות לא

Reply
חנית יוני 29, 2020 at 8:41 am

היי קרן. היום אשאל את השאלות פה לטובת הכלל. מבינה שאפשר להמיר בכל קמח. הייתי רוצה להתייעץ לגבי שילוב דווקא מבחינת הטעם. האם כוסמין ושיפון הולך יחד מבחינת טעם? הייתי רוצה לשלב קמחים בריאים יותר מקנח לבן. מה עדיף מבחינת טעמים והאווריריות, כוסמין וקמח רגיל מלא, או כוסמין ושיפון? ( לא עבדתי מעולם עם קמח שיפון אז לא יודעת).

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 11:08 am

הי זו אחלה שאלה כי באמת לכל דגן טעם אחר ולא כולם אוהבים הכל, בעיני אין האם הקמחים הולכים יחד או לא כי זה לגמרי שילובים שיוצרים טעם חדש
ואז זה עניין של טעם, אז אני הכי ממליצה פשוט לעשות נסיונות, מקסימום תגלי שיש קמח מסויים שפחות אוהבים אצלך או שילוב שפחות הולך

Reply
Relly מאי 6, 2020 at 8:32 am

היי
תודה על המתכונים הנפלאים
בדיוק עכשיו נשרף לי גוף חימום עליון בתנור (חלקו הקטן ) האם ניתן לאפות בטורבו ?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 9:38 am

כל תנור מגיב אחרת אז לא יודעת להגיד אבל שווה לנסות

Reply
ליאור מאי 5, 2020 at 7:07 pm

וואו נראה מטורף!!!! אפשר לעשות חצי כמות לתבנית אינגליש קייק אחת?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 7:42 pm

כן

Reply
רותם מאי 6, 2020 at 4:33 am

אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק שעשויה מפיירקס?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 8:17 am

כן

Reply
אורה מאי 9, 2020 at 10:27 pm

היי קרן.הכנתי כרגע את הלחם עם זיתים, חצי כוסמין וחצי קמח לבן.לחם מאוד טעים ,אכלנו את הכול. אבל הפרוסות מאמצע התפרקו. מה הסיבה? עוד פעם רוצה להגיד לך תודה על המתקונים מדהימים. תודה , תודה

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 10:29 pm

תודה רבה אורהנכון הלחם לפעמים קצת מתפורר זה בעיקר קשור לסוגים שונים של קמחים, הכי חשוב שהיה מוצלח
קרן

עינת מאי 31, 2020 at 12:38 am

קרן היקרה,
הכנתי שלוש כיכרות לחם לחג ומצא מעולה!!
להיט אמיתי, כולם נהנו מקטנים ועד גדולים.
תודה רבה יל מתכון מצוין נוסף,
עינת

Reply
קרן אגם מאי 31, 2020 at 7:48 am

תודה עינת

Reply
ליאור מאי 5, 2020 at 7:09 pm

היי נראה מדהים!!! אפשר לעשות חצי כמות לתבנית אינגליש קייק אחת?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 7:42 pm

כן

Reply
Anat Shoval מאי 6, 2020 at 11:45 pm

היי קרן…
המתכונים שלך תמיד מגיעים בזמן … במיוחד בימים מטורפים אלו … מתכונים מהירים הם עזרה מצויינת …
מנסה להתאים את המתכון ל- 4 ילדים שנמצאים כבר עמעט חודשיים בבית ..

על איזה שילוב קמחים היית ממליצה עבור ילדים שלא אוהבים קמחים מלאים לא חיטה ולא קוסמין מצד שני אני כן רוצה שיאכלו לחם יותר בריא ולא רק קמח לבן… אני משתמשת באפיה בקמחים של ״הטחנות הגדולות של א״י
תודה
עמת

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:52 pm

הקמחים של הטחנות מספר אחת, מכירה את הבעיה אותו דבר אצלי הקמח היחיד שמחליף להם לבן זה כוסמין לבן

Reply
Omer מאי 5, 2020 at 7:10 pm

נראה מדהים! אפשר לדעתך להכין חצי כמות? ואז להשתמש ב400 גרם קמח חיטה מלא?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 7:42 pm

כן

Reply
מוריה מאי 16, 2020 at 8:58 am

היי האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר ואם כן מה המינימום ומקסימום זמן התפחה?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 9:39 am

אפשר כמה שעות במקרר לא ממליצה יותר מלילה

Reply
Sigal Elbaz מאי 5, 2020 at 7:14 pm

קרן אהובה, התמכרתי למטבח בזכותך.
כל היום אופה ומנסה ומתמוגגת בהסטורי שלך, הכל כל כך ברור וכייפי בעיקר.
מחר אנסה להכין את הלחם.

Reply
Karin מאי 6, 2020 at 1:13 am

אפשר לוותר על הפרג או להחליפו במשהו אחר- לא חובבת פרג גדולה ☺️

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 8:17 am

להחליף באגוזים, שומשום או לוותר

Reply
שרון עדי מאי 5, 2020 at 7:26 pm

מה אפשר לשים במקום גרעינים? רוצה שגם הקטנים שלי יאכלו

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 7:42 pm

אז שומשום?

Reply
גל מאי 14, 2020 at 1:42 pm

מאתגרת אותך 🙂
אפשר עם שיפון מלא?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 1:55 pm

הבעיה בשיפון מלא שהלחם מירא מתפורר אחכ
רק אומרת

Reply
אפרת הלר מאי 5, 2020 at 7:52 pm

הי נראה מדהים. מאוד נהנית מהסטוריז שלך. הם לגמרי עושים חשק
אם אני לא אוהבת פרג למה ניתן להמיר אם בכלל את 5 הכפות בבלילה?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 8:17 pm

אפשר לוותר על הפרג או אגוזים

Reply
אלינור מאי 6, 2020 at 12:22 am

היי קרן,
זה נראה מעוללהה❣️❣️
אין לי תבניות כאלו, במה אני יכולה לאפות את הלחם?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 12:33 am

תבנית תנור, להניח עליה את שני הכיכרות

Reply
חן מאי 5, 2020 at 8:18 pm

היי!
אפשר בבקשה הסבר לאיך את ממליצה להכין אם אין תבנית אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 9:30 pm

לעצב לשתי כיכרות לחם עגולים ולהניח על תבנית תנור עם נייר אפייה

Reply
דניאלה יוני 27, 2020 at 8:34 pm

הי קרן! זה יהיה טעים אם אעשה את זה רק מקמח לחם רגיל? אין לי מלא או כוסמין :/ לשנות משהו? מידת נוזלים? תודה!

Reply
קרן אגם יוני 27, 2020 at 9:13 pm

יהיה מעולה
אולי טיפי פחות נוזלים

Reply
עדי מאי 5, 2020 at 10:07 pm

מצטרפת לשאלה.יש לי רק אינגליש קייק חדפ. האם עדיף במשהו אחר או חדפ?תודה

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 10:33 pm

הכמות במתכון תתאים לשלוש תבניות אינגליש קייק

Reply
אור מאי 5, 2020 at 8:23 pm

היי,
המתכון נראה מדהים!
אין לי תבנית אינגליש 🙁 האם ניתן לעשות את המתכון כלחמניות ולא כיכר לחם?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 9:29 pm

אפשר הכל , רק לקחת בחשבון שהן לא בטוח ייצאו עגולות יפות

Reply
שירה מאי 24, 2020 at 11:57 pm

הי קרן
אין על המתכונים שלך ביקום !!! אשפר להכין את הבצק של הלחם זיתים ללא לישה בלילה ולשים אותו במקרר עד הבוקר ? אם כן מה הוראות ההכנה,? כמה זמן הפשרה ?
תןדההההה

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 7:10 am

תודה! אין בעיה להכניס ללילה במקרר אין צורך להפשיר

Reply
אורי מאי 5, 2020 at 8:23 pm

קודם כל, הבלוג מהמם! בינתיים כל מתכון שעשיתי יצא מעולהההה (וניסיתי לא מעט ).

לגבי התפחה- לדעתך 2 התפחות יפתחו יותר טעם? או שהוא עלול להחמיץ ועדיף מקסימום לילה במקרר..

תודה!

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 9:29 pm

לא הבנתי את השאלה, יש 2 התפחות

Reply
אורון בורטמן מאי 5, 2020 at 8:28 pm

רציתי קודם כל להגיד המון תודה! גיליתי היום את האתר שלך וגם את האינסטגרם ואת מסבירה מעולה והבנתי הרבה דברים שעשיתי לא נכון עד עכשיו כשהכנתי לחם.
רציתי לשאול כמה שאלות לגבי המתכון ולגבי אפיית לחם באופן כללי:
1. לגבי הכמות של המים, צריך לשים בדיוק כמו שכתבת? לא משנה באיזה קמח אני משתמש? שיפון מלא/כוסמין מלא? או שאם אני מחליף את הקמח הלבן במלא אני צריך לשנות את כמות המים? שמתי לב כשיצא לי לעבוד בעבר לדוגמא עם קמח שיפון מלא הוא לא תפח הרבה ביחס לקמח כוסמין וגם היה קשה לי מאוד לעבוד איתו.
2. לגבי התבניות, אם אני משתמש בתבניות סיליקון של אינגליש קייק במקום תבניות לחם זה יכול לשבש את איך שהלחם תופח? הוא עלול לתפוח לצדדים במקום למעלה?
3. האם חייבים לצנן את הלחם על גבי רשת? או על גבי קרש זה מספיק? כי אין לי רשת מתכת ואני שוקל האם כדאי לקנות.
4. ראיתי בכמה מתכונים באינטרנט שהמליצו לאפות את הלחם עם קערת מים, כי הוא מקבל קרום קשה. אבל האמת שאני לא אוהב את הקרום הקשה. האם את ממליצה לשים קערת מים בתחתית התנור? זה תורם במשהו חוץ מהקרום הקשה?
5. האם אני יכול לחתוך את הבצק לשניים עם סכין רגילה ולא עם הכלי שהשתמשת?

תודה!!!

Reply
אורון בורטמן מאי 5, 2020 at 8:30 pm

רציתי קודם כל להגיד המון תודה! גיליתי היום את האתר שלך וגם את האינסטגרם ואת מסבירה מעולה והבנתי הרבה דברים שעשיתי לא נכון עד עכשיו כשהכנתי לחם.
רציתי לשאול כמה שאלות לגבי המתכון ולגבי אפיית לחם באופן כללי:
1. לגבי הכמות של המים, צריך לשים בדיוק כמו שכתבת? לא משנה באיזה קמח אני משתמש? שיפון מלא/כוסמין מלא? או שאם אני מחליף את הקמח הלבן במלא אני צריך לשנות את כמות המים? שמתי לב כשיצא לי לעבוד בעבר לדוגמא עם קמח שיפון מלא הוא לא תפח הרבה ביחס לקמח כוסמין וגם היה קשה לי מאוד לעבוד איתו.
2. לגבי התבניות, אם אני משתמש בתבניות סיליקון של אינגליש קייק במקום תבניות לחם זה יכול לשבש את איך שהלחם תופח? הוא עלול לתפוח לצדדים במקום למעלה?
3. ראיתי בכמה מתכונים באינטרנט שהמליצו לאפות את הלחם עם קערת מים, כי הוא מקבל קרום קשה. אבל האמת שאני לא אוהב את הקרום הקשה. האם את ממליצה לשים קערת מים בתחתית התנור? זה תורם במשהו חוץ מהקרום הקשה?

תודה!!!

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 10:35 pm

הי אור
המים זו אותה כמות אולי תצטרך פחות או יותר, תעקוב אחרי ההוראות
קמח שיפון במידה ומשתמשים עדיף ממש לא יותר מחצי כמות אכן זה קמח קשה יחסית
תבניות סיליקון גמישות יותר ולכן אני פחות אוהבת להתשמש בהן אלב זה אפשרי ויש מצב שהלחם קצת יצא מפרופורציה
אין צורך בקערת מים בתחתית

Reply
רחל מאי 16, 2020 at 1:00 pm

איזה מתכון אליפות! קל קל חלום, כמישהי שאין לה מיקסר ולשה ביד בלבד
הכנתי קמח כוסמין מלא. רק גרעיני דלעת.
מינימום התעסקות
תוצאה תפוחה רכה ומהממת

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:40 pm

מהממת תודה

Reply
איריס מאי 5, 2020 at 8:30 pm

היי
קרן איפה עדיף לאחסן את הלחם אחרי האפייה בחוץ או במקרר ועד כמה זמן הוא נשמר?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 9:28 pm

בחוץ עטוף היטב אכתוב גם
יישמר יומיים ואפשר כם בפריזר אחרי שפורסים אותו

Reply
רותי מאי 5, 2020 at 8:36 pm

היי
האם אפשר רק מקמח לבן רגיל?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 9:28 pm

כן

Reply
רוני מאי 5, 2020 at 11:13 pm

אפשר לדעתך להכין עכשיו ולהשאיר להתפחה ללילה?
בבוקר לעצב לכיכרות ולאפות?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 11:38 pm

כן במקרר

Reply
הגר מאי 5, 2020 at 11:31 pm

היי אפשר להשתמש במחמצת במקום השמרים?
אם כן כמה מומלץ לשים?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 11:38 pm

לא מבינה במחמצות לצערי

Reply
דיקלה מאי 5, 2020 at 11:48 pm

היי קרן
מה לגבי קמח טף? קמח עדשים כתומות?
אותו תהליך? כמות מים?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 12:35 am

לא ממליצה הכלל על טף ועדשים לא מתנהגים כקמחים עם גלוטן ואני לא מתמחה בהם בכלל

Reply
ליטל מאי 6, 2020 at 12:02 am

הי קרן,
תודה על עוד מתכון מדהים כמו כל המתכונים שלך!
שאלה קצת תאורטית – מה ההבדל בין בצק עם לישה לבצק בלי לישה? כלומר, איך הבצק הזה (או הבצק של הבאגטים) מצליח בלי לישה ולמה בצקים אחרים כן צריך ללוש כדי שיצליחו? אני ממש אשמח שתסבירי ☺️

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 12:35 am

הי, יש המון סוגי בצקים וכל אחד למטרה אחרת
מהבצק הזה אי אפשר להעשות חלות ולחמניות או עוגות לא ניתן בכלל לעצב אותו והוא מתאים רק לדברים מאוד מסויימים

Reply
תמי מאי 6, 2020 at 11:37 am

הי קרן,
תודה על המתכונים שאת משתפת אותנו.
מה זה אומר לא בטורבו ?
האם להפעיל תנור למעלה ולמטה ?
תודה וסליחה על הבורות.

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 12:20 pm

חום עליון תחתון

Reply
מיטל מאי 7, 2020 at 1:34 pm

היי, הכנתי אתמול (קמח מלא וקמח לחם לבן, בלי זיתים) ויצא די מתפורר/ מתפרק. חיכיתי שיתקרר ופורסת עבה יחסית.
מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
נעה מאי 6, 2020 at 12:33 pm

היי קרן, האם אפשר להמיר לשמרים טריים?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 1:09 pm

כן אין בעיה, 25 גר׳

Reply
נועם מאי 6, 2020 at 1:48 pm

היי אפשר להכין רק מקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 2:18 pm

כן, כתבתי גם

Reply
מיכל מאי 6, 2020 at 2:01 pm

היי,
אפשר להחליף את הזיתים שבתוך הבצק באגוזי מלך ואז בעצם לעשות לחם אגוזים? 🙂

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 2:18 pm

ברור:-)

Reply
שי גלברמן מאי 6, 2020 at 3:24 pm

היי קרן, אפשר להכין את הלחם רק מקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 6:10 pm

כן כתבתי גם

Reply
מיכל מאי 6, 2020 at 4:16 pm

כמה נורא זה עם ההתפחה השניה תהיה בערך שעה וחצי ולא 40 דקות? אני חייבת לצאת עוד כמה דקות לשעה ומשהו ואין לי מי שיכניס לתנור במקומי עוד 40 דקות

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 6:10 pm

מקרר

Reply
מיטל מאי 7, 2020 at 1:35 pm

היי, הכנתי אתמול (קמח מלא וקמח לחם לבן, בלי זיתים) ויצא די מתפורר/ מתפרק. חיכיתי שיתקרר ופורסת עבה יחסית.
מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
עדי מאי 18, 2020 at 9:16 pm

היי קרן! אם מתפיחים לילה במקרר, ההתפחה בתבנית (בבוקר) צריכה להיות יותר מ40 דקות או שזה יספיק?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 9:24 pm

אותו תהליך של התפחה שניה

Reply
הדר מאי 6, 2020 at 9:00 pm

היי,
האם זה בסדר לאפוץ את הלחם בתבנית אינגליש קייק מסיליקון?
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 11:20 pm

אין בעיה

Reply
שיר מאי 6, 2020 at 11:05 pm

היי קרן המדהימה !:)
האם תבניות אינגליש קייק חד״פ ישנו משמעותית את התוצאה הסופית?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 11:18 pm

הי שיר
אין בעיה עם חד פעמי, הכמות תתאים לשלוש תבניות

Reply
Natali מאי 6, 2020 at 11:44 pm

היי קרן, תודה רבה על עוד מתכון נעדר, האם צריך לרפד את התבנית בנייר אפיה? ובתור אופה חדשה יחסית, מה החשיבות של נייר האפייה, שמתי לב במתכונים שלך שאת משתמשת בזה לרוב

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:53 pm

כתוב לשמן ולקמח אפשר במקום זה נייר אפייה
אין הבדל

Reply
שגית מאי 7, 2020 at 12:32 am

הי קרן, הלחם יצא טעים בטירוף!!! הכנתי אותו ממש לפי ההוראות, אבל הוא התפרק לי מעט בפריסה ובמיוחד לאחר הקפאה. כלומר החלק הקשה משתחרר מהחלק הרך. יכולה לומר למה זה קרה? יש לי תבנית לחם גדולה (31*16) ואפיתי כחלק אחד.

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:51 pm

אולי היו חסרים קצת נוזלים? ובכל אופן זה לחם שקצת מתפורר

Reply
בת-אל מאי 7, 2020 at 11:10 am

היי קרן,
האם ניתן להכין את הלחם ללא כל התוספות (זיתים, פרג, גרעיני חמניה)? במקרה הזה, האם הכמויות של שאר המצרכים ישארו אותו דבר?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:49 pm

אפשר בלי והכל אותו דבר

Reply
מיטל מאי 7, 2020 at 1:38 pm

היי, הכנתי אתמול (קמח מלא וקמח לחם לבן, בלי זיתים) ויצא די מתפורר/ מתפרק. חיכיתי שיתקרר ופורסת עבה יחסית.
מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:46 pm

יכול להיות סוג הקמחים או שהיו חסרים מים במתכון ?

Reply
אנה מאי 7, 2020 at 5:02 pm

היי, אפשר החליף את הזיתים במשהו אחר? בצל יבש?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 5:37 pm

בהחלט

Reply
Adi מאי 7, 2020 at 7:03 pm

אם אין לי חשבון אינסטגרם הסטורי שלך לא נפתחים. אפשר לשים תמונה/וידאו בפוסט?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 8:46 pm

לצערי לא ערוכה להעלות וידאו עדיין לבלוג, מקוה שבקרוב.

Reply
גבי מאי 7, 2020 at 11:38 pm

היי קרן, יכול לעבור גם עם אגוזי מלך?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 12:17 am

ברור, היום הכנתי ויצא מעולה

Reply
דידי מאי 8, 2020 at 9:48 am

קרן יקרה, פעם ראשונה שאני מנסה לאפות לחם וזה בזכותך כי את גורמת לכל להיראות כל כך קל
האם ניתן להכין את הלחם מקמח מלא (בלי לערבב עם עוד סוג) בלי לשנות כמויות של המצרכים האחרים?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 10:07 am

אין בעיה וגם כתבתי את זה:-)

Reply
מור שפיצר מאי 8, 2020 at 1:19 pm

היי קרן
האן ניתן לאפות רק מלחם לבן? כיוון שנגמר הכוסמין ): אני לא יודעת אם התוצאה תהיה טובה.
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 3:59 pm

כן בטח

Reply
בת-אל מאי 9, 2020 at 11:31 am

היי קרן, במידה ואני מעוניינת להכין את הלחם בלי תוספות, האם עליי לשנות את הכמויות של שאר המצרכים?

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 1:12 pm

אין צורך לשנות

Reply
רינת לייב מאי 10, 2020 at 1:29 pm

היי, האם אני יכולה להשתמש בקמח כפרי, יש לי של חברת שטיבל. יום טוב

Reply
קרן אגם מאי 10, 2020 at 2:22 pm

בטח

Reply
תמר מאי 11, 2020 at 9:44 pm

היי!
1. האם ניתן לעשות הלחם משילוב של קמח כוסמין מלא וקמח לבן?
2. אם יש לי רק תבנית אינגליש קייק רב פעמית אחת, זה בסדר לעשות חצי כמות ולהכניס לתנור ובינתיים להשאיר את החצי השני בהתחלה ולהשתמש באותה תבנית כשנלחם הראשון מוכן? או שזו תהיה התפחה ארוכה מדי

תודה רבה!!

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 10:24 pm

הי תמר
1.אין בעיה
2.אין בעיה לאפות אחת אחת אבל שבזמן שהראשונה בתנור שהשניה תהיה במקרר

Reply
רותי רון מאי 12, 2020 at 6:03 pm

העיסה ממש נוזלית,כן?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 6:22 pm

די נוזלית אבל לא מדי, אם זה מרגיש נוזלי מדי מוסיפים עוד נוזלים

Reply
רותי מאי 12, 2020 at 6:46 pm

נוזלי מידי,אז עוד קמח….לא נוזלים…לא?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 6:51 pm

כן סליחה טעות שלי לזה התכוונתי

Reply
רוני ויסברג מאי 14, 2020 at 2:10 pm

היי קרן
הכנתי היום בפעם הראשונה את הלחם ללא לישה. הכל הלך מעולה אבל לאחר ההתפחה השניה באתי להכניס לתנור, הנחתי את התבנית על השיש כדי לפתוח את התנור ופתאום כל האויר מהבצק ירד… עוד לפני שנכנס לתנור.
למה ככה? זה ישפיע על התוצאה הסופית?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 4:01 pm

הוא כנראה קיבל מכה וירד האויר… אפשר לתת לו לפתוח שוב במקרר או שהוא יעלה בחזרה בתנור

Reply
Moriah teshuva מאי 17, 2020 at 12:50 pm

רצה להכין! חושבת שבסדר אם אשתמש רק בקמח 80 אחוז מלא?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 2:09 pm

ברור שבסדר

Reply
Annie מאי 14, 2020 at 8:31 pm

מתכון מעולה!
מה הגודל של התבניות שהשתמשת בהן?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 10:34 pm

30*11

Reply
פרחי חן לימור מאי 17, 2020 at 9:55 pm

יש לי קצת כוסמין 100% אורגני
האם היחס נשאר אותו הדבר בכמויות??

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 10:13 pm

כן

Reply
ענת מאי 19, 2020 at 1:51 pm

קרן שלום ותודה על המתכונים הנהדרים. האם אני יכולה לאפות את שלושת הלחמים בשלוש תבניות חד פעמיות, יחד? את התבניות לשים בשליש התחתון או באמצע התנור?

Reply
קרן אגם מאי 19, 2020 at 3:48 pm

איו בעיה יחד בשליש תחתון

Reply
ויקי ישראלי מאי 22, 2020 at 8:16 pm

הי, אפשר לעשות עם קמח 70%?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 8:30 pm

בהחלט

Reply
אושרת מאי 23, 2020 at 12:17 am

איזה כייף למצא אותך!!!!!!
הכנתי את הלחם יצא חלום. בדיוק החלטתי להתנסות בלחמים אחרים (מכינה את אותו אחד כבר קצת יותר מידי זמן)
השתמשתי בקמח מלא בלבד ויצא רך וטעים
תבורכי

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 6:36 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
gefen.a מאי 25, 2020 at 10:48 am

היי קרן אני רוצה להכין את הלחם לשבועות אפשרי להכין ולהקפיא?
זה יוצא טוב אחרי חימום או שיבש?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 10:53 am

עדיף לפרוס לפני יש מצב שהוא יתפורר אחרי הקפאה

Reply
הילה מאי 27, 2020 at 8:59 am

קרן מתכון קל להכנה ונראה טעים!
אני מבינה שמים מוסיפים על פי הצורך אבל… האם הגיוני שנשארו בצד בערך מחצית מכמות המים (כ300 מל)? מרגישה שאם אוסיף עוד מים לבצק הוא יהיה לגמרי נוזלי

Reply

Leave a Comment