img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
טבעוני

לחם זיתים ללא לישה

מאי 5, 2020 | 226 תגובות

img

226 תגובות גולשים

TAG ,

User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 18:53

האם ניתן להחליף את 2 תבניות אינגליש קייק בסיר ג'חנון?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 6:54 pm

לא ניסיתי ואני חושבת שהכמות גדולה מדי

השב
User Avatar
מרינה פיקס
מאי 6, 2020 at 7:39 am

בוקר טוב קרן. היחתי רוצה לעשות חצי מהכמות . כמה שמרים לשים במקרה הזה?

השב
User Avatar
רותם
מאי 6, 2020 at 3:32 pm

אפשרי חצי קמח כוסמין מלא וחצי קמח חלה רגיל ? או עדיף הכל מכוסמין ? לדעתך מה יצא יותר מוצלח ואוורירי.והכי חשוב את אלופה וכיף להתכל וללמוד ממך.

השב
User Avatar
הילה
מאי 25, 2020 at 10:24 am

קרן הלחם פשוט מעולה, רך וטעים בטירוף! בכלל מתה על המתכונים שלך! בנוגע לכמות המים, האם לשים את כל הכמות? הפעם שמתי את כל הכמות והעיסה ממש דביקה, אפילו נותרו קצת מים בקערה וחיכיתי כמה דקות עד שהקמח יספוג אותם. אני יודעת שבלחמים אחרים עוצרים עם המים כשהמסה ניתנת ללישה, האם פה זה גם המצב? או שכמות המים היחסית גדולה היא זו שגורמת לרכות הלחם?

השב
User Avatar
ירדן
מאי 5, 2020 at 7:04 pm

היי :) יש לי קמח כוסמין מלא, שיפון מלא וקמח לבן. אם הבנתי נכון הבנתי שאין בעיה להכין את הלחם מכל אחד מהקמחים אבל במידה ואני רוצה לשלב בינהם (שלושתם או רק 2 מבינהם) מה היחס שאת ממליצה עליו? תודה.

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 7:43 pm

כל יחס, תהיי יצירתית :-)

השב
User Avatar
רותם
מאי 5, 2020 at 8:12 pm

היי, האם אפשר לאפות בסיר סוטאז' את כל הכמות ללא מכסה? או בתבנית קפיצית עגולה של עוגה.

השב
User Avatar
Noam
מאי 9, 2020 at 9:22 pm

היי, הכנתי ויצא מעולה! אני בכלל מכורה למתכונים שלך ! רק מתוך סקרנות, אין הבדל אם לשים את הלחם או לא? אני רגילה ללוש 8-10 דק' בדרך כלל.

השב
User Avatar
ש
מאי 14, 2020 at 9:05 am

אין לי אינסטגרם, האם יש דרך אחרת לראות את הסרטונים שלך? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 19, 2020 at 9:16 am

לצערי לא

השב
User Avatar
נטלי
יולי 20, 2020 at 3:19 pm

היי קרן, האם אפשר להכין מהמתכון הזה גם לחמניות? במידה ואני לשה את הבצק?

השב
User Avatar
רויטל
יוני 12, 2020 at 12:29 pm

הי קרן איזה גודל תבנית זה תבנית ללחם?

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 12, 2020 at 3:06 pm

יש כל מני גדלים ממליצה לחפש בגוגל תבנית לחם שם תראי דגמים וגדלים

השב
User Avatar
לינור
אוקטובר 7, 2020 at 8:45 am

היי קרן אני אופה את הלחם הזה כל שבוע. הוא מושלם וטעים כל כך אבל בעיה אחת...תמיד החלק העליון סוג של מתנתק באמצע בכל הכיכר למה זה קורה בעצם? מה אני עושה לא נכון? אופה בתבנית מלבנית רב פעמית

השב
User Avatar
אילנית
ינואר 27, 2021 at 4:26 pm

הי, תודה על המתכון! אפשר הכל מקמח כוס מים מלא? ואם חייב לערבב אפשר עם קמח ללא גלוטן במקום קמח לחם? ואחרון.. האם זה יוצא קשה בחוץ ורך בפנים? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 27, 2021 at 6:09 pm

אפשר 100% כוסמין מלא, לא הבנתי מה המטרה בלערבב קמח ללא גלוטן עם קמח כוסמין, מאיזו סיבה. וכן קשה מבחוץ ורך מבפנים

השב
User Avatar
הילה
ספטמבר 2, 2024 at 2:53 pm

היי האם אפשר להשאיר את הבצק לילה במקרר ורק לעצב לכיכרות בבוקר ולתת תפיחה שניה לפני אפייה? ורק לספר שכל פעם שאני מכינה את הבגטים ללא לישה כולם עפים על זה ולא מאמינים כמה פשוט להכין

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 2, 2024 at 3:25 pm

אלופה הילה, בטח שאפשר

השב
User Avatar
גילי
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 18:55

היי מהממת! קודם כל רציתי להגיד שגילתי את הבלוג שלך לפני כמה ימים והוא מושלם אמלה התמכרתי! הספקתי להכין כבר את העוגת שושנים קינמון ועוגת קצפת נוטלה ויצא וואוו! בקשר למתכון, יש לי בבית קמח לבן קמח מלא וקמח כוסמין מלא. אשמח שתמליצי לי באיזה מהם כדאי להשתמש ובאיזה יחס. תודה רבה רבה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 7:03 pm

ערבבי ביניהם אחלה

השב
User Avatar
יעלי
מאי 8, 2020 at 6:42 pm

אחד הטעימים אם לא ה!!! עשיתי בדיוק בדיוק כמו שכתוב - יצא נ ה ד ר!!! תודה ענקית על המתכון סוף שבוע מקסים

השב
User Avatar
איריס
ספטמבר 20, 2020 at 6:59 pm

האם אפשר לאפות באופה לחם?

השב
User Avatar
נטע
יוני 5, 2020 at 2:38 pm

היי קרן קודם כל תודה ענקית על מתכון שהוא להיט!! פעם רביעים שמכינה הפעם עשיתי כיכר כדור וכששמתי על תבנית הוא השתטח לי ותפח יותר לצדדים. למה זה קורה?

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 5, 2020 at 5:10 pm

כשהלחם לא בתבנית הוא משטתח יותר לפעמים זה גם בגלל כמות מוזלים גדולה מדי בבצק

השב
User Avatar
לינוי
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 18:58

האם אפשר לעשות את המתכון מקמח כוסמין מלא יחד עם קמח לבן?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 7:03 pm

כן

השב
User Avatar
לילך
מאי 7, 2020 at 8:37 am

היי מהממת מתה על המתכונים שלך ועל האנרגיה אפשר לעשות רק מקמח כוסמין לבן?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2020 at 2:49 pm

כן

השב
User Avatar
רוית
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 18:59

היי קרן האם ניתן להכין עם כוסמין לבן וקמח לחם לבן? תודה

השב
User Avatar
אילנה
מאי 5, 2020 at 8:36 pm

יש לי קמח כוסמין לא לבן וקמח מחיטה מלאה. האם אפשרי לשלב את שניהם באותו היחס של המתכון?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 9:27 pm

כן

השב
User Avatar
מורן
אוקטובר 19, 2020 at 6:23 pm

הי האם כל מתכון של לחם יכול להכנס להתפחת לילה במקרר? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 19, 2020 at 10:31 pm

כן

השב
User Avatar
רוני
מרץ 16, 2022 at 11:38 am

הי קרן, האם ניתן להוריד את הפרג וגרעיני החמניה מהבלילה עצמה?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 16, 2022 at 12:00 pm

בטח שאפשר

השב
User Avatar
נאוה
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 18:59

אפשר קמח לחם רגיל או קמח מלא רגיל במקום הקמח לחם המלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 7:03 pm

אפשר אין בעיה

השב
User Avatar
לילך
יוני 16, 2021 at 11:51 am

אפשר להכין חצי מהגמות? ואם כן מה הגמויות?

השב
User Avatar
Lirit Baroukh
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 19:00

מדהים איך שכל דבר שאת מכינה יוצא שלמות! אפשרי להכין מקמח כוסמין מלא? אם כן, יש שינוי בכמות המים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 7:03 pm

אפשר ואין שינוי במים

השב
User Avatar
לינוי
מאי 5, 2020 at 7:07 pm

זא אפשרי רק עם קמח כוסמין מלא ללא קמח נוסף וכלום לא משתנה? תודה

השב
User Avatar
אורה
מאי 6, 2020 at 9:28 am

היי קרן, בזמן אפיה צריך להוסיף קוביות קרח?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 9:38 am

לא אורה אין צורך

השב
User Avatar
שגיא ויויאן
מאי 14, 2020 at 2:52 pm

יש בנמצא כרגע בבית רק קמח לבן האם אפשר ?

השב
User Avatar
אילנית
יוני 3, 2020 at 8:20 am

היי קרן המתכונים שלך מעולים אני עוקבת אחרייך באינסטגרם כיף לראות את הסטורי שאת מעלה. רציתי לדעת אם אפשר להכין את הלחם רק מקמח לבן פשוט?

השב
User Avatar
ענבל
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 19:00

אפשר במקום כוסמין שיפון מלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 7:02 pm

אין בעיה

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 19:04

אפשר להתפיח את הכיכרות אחרי עיצוב בתבנית כל הלילה במקרר? בא לי לאפות את הלחם ישר לארוחת בוקר :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 7:43 pm

לא ולא, אפשר את הבצק במקרר אבל כיכרות לא

השב
User Avatar
חנית
יוני 29, 2020 at 8:41 am

היי קרן. היום אשאל את השאלות פה לטובת הכלל. מבינה שאפשר להמיר בכל קמח. הייתי רוצה להתייעץ לגבי שילוב דווקא מבחינת הטעם. האם כוסמין ושיפון הולך יחד מבחינת טעם? הייתי רוצה לשלב קמחים בריאים יותר מקנח לבן. מה עדיף מבחינת טעמים והאווריריות, כוסמין וקמח רגיל מלא, או כוסמין ושיפון? ( לא עבדתי מעולם עם קמח שיפון אז לא יודעת).

השב
User Avatar
Relly
מאי 6, 2020 at 8:32 am

היי תודה על המתכונים הנפלאים בדיוק עכשיו נשרף לי גוף חימום עליון בתנור (חלקו הקטן ) האם ניתן לאפות בטורבו ?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 9:38 am

כל תנור מגיב אחרת אז לא יודעת להגיד אבל שווה לנסות

השב
User Avatar
ליאור
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 19:07

וואו נראה מטורף!!!! אפשר לעשות חצי כמות לתבנית אינגליש קייק אחת?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 7:42 pm

כן

השב
User Avatar
רותם
מאי 6, 2020 at 4:33 am

אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק שעשויה מפיירקס?

השב
User Avatar
עינת
מאי 31, 2020 at 12:38 am

קרן היקרה, הכנתי שלוש כיכרות לחם לחג ומצא מעולה!! להיט אמיתי, כולם נהנו מקטנים ועד גדולים. תודה רבה יל מתכון מצוין נוסף, עינת

השב
User Avatar
ליאור
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 19:09

היי נראה מדהים!!! אפשר לעשות חצי כמות לתבנית אינגליש קייק אחת?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 7:42 pm

כן

השב
User Avatar
Anat Shoval
מאי 6, 2020 at 11:45 pm

היי קרן... המתכונים שלך תמיד מגיעים בזמן ... במיוחד בימים מטורפים אלו ... מתכונים מהירים הם עזרה מצויינת ... מנסה להתאים את המתכון ל- 4 ילדים שנמצאים כבר עמעט חודשיים בבית .. על איזה שילוב קמחים היית ממליצה עבור ילדים שלא אוהבים קמחים מלאים לא חיטה ולא קוסמין מצד שני אני כן רוצה שיאכלו לחם יותר בריא ולא רק קמח לבן... אני משתמשת באפיה בקמחים של ״הטחנות הגדולות של א״י תודה עמת

השב
User Avatar
לודה
ספטמבר 28, 2020 at 4:23 pm

האם יתאים לאופה לחם?

השב
User Avatar
Omer
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 19:10

נראה מדהים! אפשר לדעתך להכין חצי כמות? ואז להשתמש ב400 גרם קמח חיטה מלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 7:42 pm

כן

השב
User Avatar
מוריה
מאי 16, 2020 at 8:58 am

היי האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר ואם כן מה המינימום ומקסימום זמן התפחה?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 16, 2020 at 9:39 am

אפשר כמה שעות במקרר לא ממליצה יותר מלילה

השב
User Avatar
Sigal Elbaz
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 19:14

קרן אהובה, התמכרתי למטבח בזכותך. כל היום אופה ומנסה ומתמוגגת בהסטורי שלך, הכל כל כך ברור וכייפי בעיקר. מחר אנסה להכין את הלחם.

השב
User Avatar
Karin
מאי 6, 2020 at 1:13 am

אפשר לוותר על הפרג או להחליפו במשהו אחר- לא חובבת פרג גדולה ☺️

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 8:17 am

להחליף באגוזים, שומשום או לוותר

השב
User Avatar
שרון עדי
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 19:26

מה אפשר לשים במקום גרעינים? רוצה שגם הקטנים שלי יאכלו

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 7:42 pm

אז שומשום?

השב
User Avatar
גל
מאי 14, 2020 at 1:42 pm

מאתגרת אותך :) אפשר עם שיפון מלא?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2020 at 1:55 pm

הבעיה בשיפון מלא שהלחם מירא מתפורר אחכ רק אומרת

השב
User Avatar
אפרת הלר
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 19:52

הי נראה מדהים. מאוד נהנית מהסטוריז שלך. הם לגמרי עושים חשק אם אני לא אוהבת פרג למה ניתן להמיר אם בכלל את 5 הכפות בבלילה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 8:17 pm

אפשר לוותר על הפרג או אגוזים

השב
User Avatar
אלינור
מאי 6, 2020 at 12:22 am

היי קרן, זה נראה מעוללהה❣️❣️ אין לי תבניות כאלו, במה אני יכולה לאפות את הלחם? תודה רבה

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 12:33 am

תבנית תנור, להניח עליה את שני הכיכרות

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 20:18

היי! אפשר בבקשה הסבר לאיך את ממליצה להכין אם אין תבנית אינגליש קייק?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 9:30 pm

לעצב לשתי כיכרות לחם עגולים ולהניח על תבנית תנור עם נייר אפייה

השב
User Avatar
דניאלה
יוני 27, 2020 at 8:34 pm

הי קרן! זה יהיה טעים אם אעשה את זה רק מקמח לחם רגיל? אין לי מלא או כוסמין :/ לשנות משהו? מידת נוזלים? תודה!

השב
User Avatar
עדי
מאי 5, 2020 at 10:07 pm

מצטרפת לשאלה.יש לי רק אינגליש קייק חדפ. האם עדיף במשהו אחר או חדפ?תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 10:33 pm

הכמות במתכון תתאים לשלוש תבניות אינגליש קייק

השב
User Avatar
אור
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 20:23

היי, המתכון נראה מדהים! אין לי תבנית אינגליש :( האם ניתן לעשות את המתכון כלחמניות ולא כיכר לחם?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 9:29 pm

אפשר הכל , רק לקחת בחשבון שהן לא בטוח ייצאו עגולות יפות

השב
User Avatar
שירה
מאי 24, 2020 at 11:57 pm

הי קרן אין על המתכונים שלך ביקום !!! אשפר להכין את הבצק של הלחם זיתים ללא לישה בלילה ולשים אותו במקרר עד הבוקר ? אם כן מה הוראות ההכנה,? כמה זמן הפשרה ? תןדההההה

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 25, 2020 at 7:10 am

תודה! אין בעיה להכניס ללילה במקרר אין צורך להפשיר

השב
User Avatar
אורי
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 20:23

קודם כל, הבלוג מהמם! בינתיים כל מתכון שעשיתי יצא מעולהההה (וניסיתי לא מעט ). לגבי התפחה- לדעתך 2 התפחות יפתחו יותר טעם? או שהוא עלול להחמיץ ועדיף מקסימום לילה במקרר.. תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 9:29 pm

לא הבנתי את השאלה, יש 2 התפחות

השב
User Avatar
אורון בורטמן
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 20:28

רציתי קודם כל להגיד המון תודה! גיליתי היום את האתר שלך וגם את האינסטגרם ואת מסבירה מעולה והבנתי הרבה דברים שעשיתי לא נכון עד עכשיו כשהכנתי לחם. רציתי לשאול כמה שאלות לגבי המתכון ולגבי אפיית לחם באופן כללי: 1. לגבי הכמות של המים, צריך לשים בדיוק כמו שכתבת? לא משנה באיזה קמח אני משתמש? שיפון מלא/כוסמין מלא? או שאם אני מחליף את הקמח הלבן במלא אני צריך לשנות את כמות המים? שמתי לב כשיצא לי לעבוד בעבר לדוגמא עם קמח שיפון מלא הוא לא תפח הרבה ביחס לקמח כוסמין וגם היה קשה לי מאוד לעבוד איתו. 2. לגבי התבניות, אם אני משתמש בתבניות סיליקון של אינגליש קייק במקום תבניות לחם זה יכול לשבש את איך שהלחם תופח? הוא עלול לתפוח לצדדים במקום למעלה? 3. האם חייבים לצנן את הלחם על גבי רשת? או על גבי קרש זה מספיק? כי אין לי רשת מתכת ואני שוקל האם כדאי לקנות. 4. ראיתי בכמה מתכונים באינטרנט שהמליצו לאפות את הלחם עם קערת מים, כי הוא מקבל קרום קשה. אבל האמת שאני לא אוהב את הקרום הקשה. האם את ממליצה לשים קערת מים בתחתית התנור? זה תורם במשהו חוץ מהקרום הקשה? 5. האם אני יכול לחתוך את הבצק לשניים עם סכין רגילה ולא עם הכלי שהשתמשת? תודה!!!

השב
User Avatar
אורון בורטמן
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 20:30

רציתי קודם כל להגיד המון תודה! גיליתי היום את האתר שלך וגם את האינסטגרם ואת מסבירה מעולה והבנתי הרבה דברים שעשיתי לא נכון עד עכשיו כשהכנתי לחם. רציתי לשאול כמה שאלות לגבי המתכון ולגבי אפיית לחם באופן כללי: 1. לגבי הכמות של המים, צריך לשים בדיוק כמו שכתבת? לא משנה באיזה קמח אני משתמש? שיפון מלא/כוסמין מלא? או שאם אני מחליף את הקמח הלבן במלא אני צריך לשנות את כמות המים? שמתי לב כשיצא לי לעבוד בעבר לדוגמא עם קמח שיפון מלא הוא לא תפח הרבה ביחס לקמח כוסמין וגם היה קשה לי מאוד לעבוד איתו. 2. לגבי התבניות, אם אני משתמש בתבניות סיליקון של אינגליש קייק במקום תבניות לחם זה יכול לשבש את איך שהלחם תופח? הוא עלול לתפוח לצדדים במקום למעלה? 3. ראיתי בכמה מתכונים באינטרנט שהמליצו לאפות את הלחם עם קערת מים, כי הוא מקבל קרום קשה. אבל האמת שאני לא אוהב את הקרום הקשה. האם את ממליצה לשים קערת מים בתחתית התנור? זה תורם במשהו חוץ מהקרום הקשה? תודה!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 10:35 pm

הי אור המים זו אותה כמות אולי תצטרך פחות או יותר, תעקוב אחרי ההוראות קמח שיפון במידה ומשתמשים עדיף ממש לא יותר מחצי כמות אכן זה קמח קשה יחסית תבניות סיליקון גמישות יותר ולכן אני פחות אוהבת להתשמש בהן אלב זה אפשרי ויש מצב שהלחם קצת יצא מפרופורציה אין צורך בקערת מים בתחתית

השב
User Avatar
רחל
מאי 16, 2020 at 1:00 pm

איזה מתכון אליפות! קל קל חלום, כמישהי שאין לה מיקסר ולשה ביד בלבד הכנתי קמח כוסמין מלא. רק גרעיני דלעת. מינימום התעסקות תוצאה תפוחה רכה ומהממת

השב
User Avatar
איריס
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 20:30

היי קרן איפה עדיף לאחסן את הלחם אחרי האפייה בחוץ או במקרר ועד כמה זמן הוא נשמר?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 9:28 pm

בחוץ עטוף היטב אכתוב גם יישמר יומיים ואפשר כם בפריזר אחרי שפורסים אותו

השב
User Avatar
רותי
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 20:36

היי האם אפשר רק מקמח לבן רגיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 9:28 pm

כן

השב
User Avatar
רוני
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 23:13

אפשר לדעתך להכין עכשיו ולהשאיר להתפחה ללילה? בבוקר לעצב לכיכרות ולאפות?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 11:38 pm

כן במקרר

השב
User Avatar
הגר
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 23:31

היי אפשר להשתמש במחמצת במקום השמרים? אם כן כמה מומלץ לשים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 11:38 pm

לא מבינה במחמצות לצערי

השב
User Avatar
דיקלה
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 23:48

היי קרן מה לגבי קמח טף? קמח עדשים כתומות? אותו תהליך? כמות מים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 12:35 am

לא ממליצה הכלל על טף ועדשים לא מתנהגים כקמחים עם גלוטן ואני לא מתמחה בהם בכלל

השב
User Avatar
ליטל
starstarstarstarstar
מאי 6, 2020 בשעה 00:02

הי קרן, תודה על עוד מתכון מדהים כמו כל המתכונים שלך! שאלה קצת תאורטית - מה ההבדל בין בצק עם לישה לבצק בלי לישה? כלומר, איך הבצק הזה (או הבצק של הבאגטים) מצליח בלי לישה ולמה בצקים אחרים כן צריך ללוש כדי שיצליחו? אני ממש אשמח שתסבירי ☺️

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 12:35 am

הי, יש המון סוגי בצקים וכל אחד למטרה אחרת מהבצק הזה אי אפשר להעשות חלות ולחמניות או עוגות לא ניתן בכלל לעצב אותו והוא מתאים רק לדברים מאוד מסויימים

השב
User Avatar
תמי
starstarstarstarstar
מאי 6, 2020 בשעה 11:37

הי קרן, תודה על המתכונים שאת משתפת אותנו. מה זה אומר לא בטורבו ? האם להפעיל תנור למעלה ולמטה ? תודה וסליחה על הבורות.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 12:20 pm

חום עליון תחתון

השב
User Avatar
מיטל
מאי 7, 2020 at 1:34 pm

היי, הכנתי אתמול (קמח מלא וקמח לחם לבן, בלי זיתים) ויצא די מתפורר/ מתפרק. חיכיתי שיתקרר ופורסת עבה יחסית. מה יכולה להיות הסיבה?

השב
User Avatar
נעה
starstarstarstarstar
מאי 6, 2020 בשעה 12:33

היי קרן, האם אפשר להמיר לשמרים טריים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 1:09 pm

כן אין בעיה, 25 גר׳

השב
User Avatar
נועם
starstarstarstarstar
מאי 6, 2020 בשעה 13:48

היי אפשר להכין רק מקמח כוסמין מלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 2:18 pm

כן, כתבתי גם

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
מאי 6, 2020 בשעה 14:01

היי, אפשר להחליף את הזיתים שבתוך הבצק באגוזי מלך ואז בעצם לעשות לחם אגוזים? :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 2:18 pm

ברור:-)

השב
User Avatar
שי גלברמן
starstarstarstarstar
מאי 6, 2020 בשעה 15:24

היי קרן, אפשר להכין את הלחם רק מקמח כוסמין?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 6:10 pm

כן כתבתי גם

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
מאי 6, 2020 בשעה 16:16

כמה נורא זה עם ההתפחה השניה תהיה בערך שעה וחצי ולא 40 דקות? אני חייבת לצאת עוד כמה דקות לשעה ומשהו ואין לי מי שיכניס לתנור במקומי עוד 40 דקות

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 6:10 pm

מקרר

השב
User Avatar
מיטל
מאי 7, 2020 at 1:35 pm

היי, הכנתי אתמול (קמח מלא וקמח לחם לבן, בלי זיתים) ויצא די מתפורר/ מתפרק. חיכיתי שיתקרר ופורסת עבה יחסית. מה יכולה להיות הסיבה?

השב
User Avatar
עדי
מאי 18, 2020 at 9:16 pm

היי קרן! אם מתפיחים לילה במקרר, ההתפחה בתבנית (בבוקר) צריכה להיות יותר מ40 דקות או שזה יספיק?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 18, 2020 at 9:24 pm

אותו תהליך של התפחה שניה

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
מאי 6, 2020 בשעה 21:00

היי, האם זה בסדר לאפוץ את הלחם בתבנית אינגליש קייק מסיליקון? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 11:20 pm

אין בעיה

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
מאי 6, 2020 בשעה 23:05

היי קרן המדהימה !:) האם תבניות אינגליש קייק חד״פ ישנו משמעותית את התוצאה הסופית? תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2020 at 11:18 pm

הי שיר אין בעיה עם חד פעמי, הכמות תתאים לשלוש תבניות

השב
User Avatar
Natali
starstarstarstarstar
מאי 6, 2020 בשעה 23:44

היי קרן, תודה רבה על עוד מתכון נעדר, האם צריך לרפד את התבנית בנייר אפיה? ובתור אופה חדשה יחסית, מה החשיבות של נייר האפייה, שמתי לב במתכונים שלך שאת משתמשת בזה לרוב

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2020 at 2:53 pm

כתוב לשמן ולקמח אפשר במקום זה נייר אפייה אין הבדל

השב
User Avatar
שגית
starstarstarstarstar
מאי 7, 2020 בשעה 00:32

הי קרן, הלחם יצא טעים בטירוף!!! הכנתי אותו ממש לפי ההוראות, אבל הוא התפרק לי מעט בפריסה ובמיוחד לאחר הקפאה. כלומר החלק הקשה משתחרר מהחלק הרך. יכולה לומר למה זה קרה? יש לי תבנית לחם גדולה (31*16) ואפיתי כחלק אחד.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2020 at 2:51 pm

אולי היו חסרים קצת נוזלים? ובכל אופן זה לחם שקצת מתפורר

השב
User Avatar
בת-אל
starstarstarstarstar
מאי 7, 2020 בשעה 11:10

היי קרן, האם ניתן להכין את הלחם ללא כל התוספות (זיתים, פרג, גרעיני חמניה)? במקרה הזה, האם הכמויות של שאר המצרכים ישארו אותו דבר?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2020 at 2:49 pm

אפשר בלי והכל אותו דבר

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
מאי 7, 2020 בשעה 13:38

היי, הכנתי אתמול (קמח מלא וקמח לחם לבן, בלי זיתים) ויצא די מתפורר/ מתפרק. חיכיתי שיתקרר ופורסת עבה יחסית. מה יכולה להיות הסיבה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2020 at 2:46 pm

יכול להיות סוג הקמחים או שהיו חסרים מים במתכון ?

השב
User Avatar
אנה
starstarstarstarstar
מאי 7, 2020 בשעה 17:02

היי, אפשר החליף את הזיתים במשהו אחר? בצל יבש?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2020 at 5:37 pm

בהחלט

השב
User Avatar
Adi
starstarstarstarstar
מאי 7, 2020 בשעה 19:03

אם אין לי חשבון אינסטגרם הסטורי שלך לא נפתחים. אפשר לשים תמונה/וידאו בפוסט?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2020 at 8:46 pm

לצערי לא ערוכה להעלות וידאו עדיין לבלוג, מקוה שבקרוב.

השב
User Avatar
גבי
starstarstarstarstar
מאי 7, 2020 בשעה 23:38

היי קרן, יכול לעבור גם עם אגוזי מלך?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 8, 2020 at 12:17 am

ברור, היום הכנתי ויצא מעולה

השב
User Avatar
דידי
starstarstarstarstar
מאי 8, 2020 בשעה 09:48

קרן יקרה, פעם ראשונה שאני מנסה לאפות לחם וזה בזכותך כי את גורמת לכל להיראות כל כך קל האם ניתן להכין את הלחם מקמח מלא (בלי לערבב עם עוד סוג) בלי לשנות כמויות של המצרכים האחרים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 8, 2020 at 10:07 am

אין בעיה וגם כתבתי את זה:-)

השב
User Avatar
מור שפיצר
starstarstarstarstar
מאי 8, 2020 בשעה 13:19

היי קרן האן ניתן לאפות רק מלחם לבן? כיוון שנגמר הכוסמין ): אני לא יודעת אם התוצאה תהיה טובה. תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 8, 2020 at 3:59 pm

כן בטח

השב
User Avatar
בת-אל
starstarstarstarstar
מאי 9, 2020 בשעה 11:31

היי קרן, במידה ואני מעוניינת להכין את הלחם בלי תוספות, האם עליי לשנות את הכמויות של שאר המצרכים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 9, 2020 at 1:12 pm

אין צורך לשנות

השב
User Avatar
רינת לייב
starstarstarstarstar
מאי 10, 2020 בשעה 13:29

היי, האם אני יכולה להשתמש בקמח כפרי, יש לי של חברת שטיבל. יום טוב

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 10, 2020 at 2:22 pm

בטח

השב
User Avatar
תמר
starstarstarstarstar
מאי 11, 2020 בשעה 21:44

היי! 1. האם ניתן לעשות הלחם משילוב של קמח כוסמין מלא וקמח לבן? 2. אם יש לי רק תבנית אינגליש קייק רב פעמית אחת, זה בסדר לעשות חצי כמות ולהכניס לתנור ובינתיים להשאיר את החצי השני בהתחלה ולהשתמש באותה תבנית כשנלחם הראשון מוכן? או שזו תהיה התפחה ארוכה מדי תודה רבה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 11, 2020 at 10:24 pm

הי תמר 1.אין בעיה 2.אין בעיה לאפות אחת אחת אבל שבזמן שהראשונה בתנור שהשניה תהיה במקרר

השב
User Avatar
רותי רון
starstarstarstarstar
מאי 12, 2020 בשעה 18:03

העיסה ממש נוזלית,כן?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 12, 2020 at 6:22 pm

די נוזלית אבל לא מדי, אם זה מרגיש נוזלי מדי מוסיפים עוד נוזלים

השב
User Avatar
רותי
מאי 12, 2020 at 6:46 pm

נוזלי מידי,אז עוד קמח....לא נוזלים...לא?

השב
User Avatar
רוני ויסברג
starstarstarstarstar
מאי 14, 2020 בשעה 14:10

היי קרן הכנתי היום בפעם הראשונה את הלחם ללא לישה. הכל הלך מעולה אבל לאחר ההתפחה השניה באתי להכניס לתנור, הנחתי את התבנית על השיש כדי לפתוח את התנור ופתאום כל האויר מהבצק ירד... עוד לפני שנכנס לתנור. למה ככה? זה ישפיע על התוצאה הסופית?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2020 at 4:01 pm

הוא כנראה קיבל מכה וירד האויר... אפשר לתת לו לפתוח שוב במקרר או שהוא יעלה בחזרה בתנור

השב
User Avatar
Moriah teshuva
מאי 17, 2020 at 12:50 pm

רצה להכין! חושבת שבסדר אם אשתמש רק בקמח 80 אחוז מלא?

השב
User Avatar
Annie
starstarstarstarstar
מאי 14, 2020 בשעה 20:31

מתכון מעולה! מה הגודל של התבניות שהשתמשת בהן? תודה :-)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2020 at 10:34 pm

30*11

השב
User Avatar
פרחי חן לימור
starstarstarstarstar
מאי 17, 2020 בשעה 21:55

יש לי קצת כוסמין 100% אורגני האם היחס נשאר אותו הדבר בכמויות??

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 17, 2020 at 10:13 pm

כן

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
מאי 19, 2020 בשעה 13:51

קרן שלום ותודה על המתכונים הנהדרים. האם אני יכולה לאפות את שלושת הלחמים בשלוש תבניות חד פעמיות, יחד? את התבניות לשים בשליש התחתון או באמצע התנור?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 19, 2020 at 3:48 pm

איו בעיה יחד בשליש תחתון

השב
User Avatar
ויקי ישראלי
starstarstarstarstar
מאי 22, 2020 בשעה 20:16

הי, אפשר לעשות עם קמח 70%?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 22, 2020 at 8:30 pm

בהחלט

השב
User Avatar
אושרת
starstarstarstarstar
מאי 23, 2020 בשעה 00:17

איזה כייף למצא אותך!!!!!! הכנתי את הלחם יצא חלום. בדיוק החלטתי להתנסות בלחמים אחרים (מכינה את אותו אחד כבר קצת יותר מידי זמן) השתמשתי בקמח מלא בלבד ויצא רך וטעים תבורכי

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 23, 2020 at 6:36 am

שמחה לשמוע תודה

השב
User Avatar
גלית
יולי 5, 2020 at 10:45 pm

היי קרן שאלה לגבי הגרעינים מעל הלחם פשוט להניח אותם? או שצריך להרטיב את הבצק

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 6, 2020 at 7:28 am

אני מצטטת מהמתכון: מברישים את החלק העליון של כיכר הלחם במים, והופכים בעדינות לתוך הצלחת עם הגרעינים

השב
User Avatar
gefen.a
starstarstarstarstar
מאי 25, 2020 בשעה 10:48

היי קרן אני רוצה להכין את הלחם לשבועות אפשרי להכין ולהקפיא? זה יוצא טוב אחרי חימום או שיבש?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 25, 2020 at 10:53 am

עדיף לפרוס לפני יש מצב שהוא יתפורר אחרי הקפאה

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
מאי 27, 2020 בשעה 08:59

קרן מתכון קל להכנה ונראה טעים! אני מבינה שמים מוסיפים על פי הצורך אבל... האם הגיוני שנשארו בצד בערך מחצית מכמות המים (כ300 מל)? מרגישה שאם אוסיף עוד מים לבצק הוא יהיה לגמרי נוזלי

השב
User Avatar
אורון בורטמן
starstarstarstarstar
יולי 15, 2020 בשעה 20:56

בפעמים האחרונות שאני מכין הבצק צונח בתנור. אני שם בדיוק הכל לפי המתכון רק חצי כף מלח במקום כף, וזמני ההתפחה בדיוק מה שכתוב, מה יכולה להיות הסיבה לכך?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 15, 2020 at 10:29 pm

להפחית בנוזלים כנראה יותר מדי

השב
User Avatar
אורון
יולי 16, 2020 at 8:29 am

תודה! אנסה דרך אגב הלחם יוצא מדהים!! הכנתי אותו כבר מלא פעמים וכולם ממש מתלהבים :)

השב
User Avatar
אורית
starstarstarstarstar
יולי 22, 2020 בשעה 14:07

היי קרן נחשפתי אלייך לפני מספר חודשים ואני מכינה המון מתכונים שלך. כל המאפים יוצאים מעולה!! איזה כיף! תודה רבבה !! האם כאשר מכינים ככר עגולה אפשר לשים כציפוי גרעינים כמו בלחמים עם התבניות או שזה יישרף ועדיף לשים רק מים כמו בסרטון שלך?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 22, 2020 at 3:37 pm

אפשר לצפות בגרעינים

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
יולי 28, 2020 בשעה 20:54

תודה רבה על הכל...לא כל כך הבנתי לגבי כמות הקמח סליחה.השתמשתי בקמח לבן...אני מודדת בד"כ כוס אחת לפי כוס חד פעמית.חמה..ופה כתבת לפי חישוב כוס אח 3 כוסות זה 400 גרם.בכל מקרה עשיתי לפי 400 ועוד 400 נראה ממש דליל אז הוספתי עוד 2.5 כוסות חד פעמי כדי להשלים ל6 כוסות חד פעמי חם.סליחה על הבילבול...האם זה נכון לעשות 6 כוסות חדפ חם לכל הכמות קמח לבן? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 29, 2020 at 9:54 am

כן זה נשמע הגיוני

השב
User Avatar
עדינה
starstarstarstarstar
אוגוסט 14, 2020 בשעה 18:28

הכנתי כבר כמה פעמים עם קמח לחם לבן. יוצא פשוט נהדר. תודה רבה!

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
ספטמבר 12, 2020 בשעה 20:42

אפשר קמח שיפון?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 13, 2020 at 6:55 pm

מקסימום כוס אחת, מנסיון שלי זה פחות מוצלח

השב
User Avatar
ריקי
starstarstarstarstar
נובמבר 22, 2020 בשעה 10:44

אין על המתכונים שלך. מוצלחים מדוייקים ותמיד מצליחים! האם מתאים לאפות את הלחם הזה בתבנית הקסטן שקניתי בזכותך? אם כן , צריך לעשות התאמה מבחינת כמויות? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 22, 2020 at 3:36 pm

כן בטח שאפשרי, אני מניחה שאין צורך לשנות כלום כי זה זהה בכמויות לכמויות לחם הקסטן בבלוג אז תצא כיכר אחת

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
דצמבר 2, 2020 בשעה 17:50

מושלם מושלם מושלם!!! כמו כל המתכונים שלך! תודה ❤️

השב
User Avatar
רינת אוריאן
starstarstarstarstar
דצמבר 30, 2020 בשעה 10:22

היי קרן, אפשר קמח מלא עם לבן??? תודה!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 30, 2020 at 12:53 pm

בטח שאפשר

השב
User Avatar
מיה
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 11:50

היי קרן אני רוצה להכין לחם עגול עם קערת התפחה מראטן.(21 קוטר) שאלה לגבי הכמויות: להשתמש בשליש כמות או חצי לכיכר אחת עגולה? תודה מיה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2021 at 12:09 pm

מראה לי שחצי אם הבנתי נכון

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2021 בשעה 18:42

הי קרן את הלחם זייתים אפשר לאפות בסיר כמו הלחם יוגורט במקום לחלק לשתי תבניות?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 16, 2021 at 8:42 pm

כן זה לחם בסיר

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2021 at 6:25 am

אפשר בהחלט

השב
User Avatar
סיוואר עאסי
starstarstarstarstar
פברואר 25, 2021 בשעה 10:46

היי, אפשר להכין את המתכון עם 1 קג׳ קמח לחם מלא 100% ללא צורך בניפוי של הטחנות הגדולות? וכמובן להמיר את הכמויות בהתאם ל- 1 קג׳ תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 25, 2021 at 6:56 pm

כן אפשר

השב
User Avatar
אורנה
starstarstarstarstar
מרץ 22, 2021 בשעה 19:37

הי אפשר עם קמח כוסמת? בגלל הגלוטן.תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 22, 2021 at 7:43 pm

לא עבדתי איתו לא יודעת להמליץ

השב
User Avatar
ציפי עבדו
starstarstarstarstar
ספטמבר 13, 2021 בשעה 20:37

הי קרן אפשר לאפות את הלחם בלי שום תוספות ?הכוונה ללחם נקי בלי זיתים וכו תודה רבה ח שמח

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 14, 2021 at 8:10 am

בטח שאפשר, ייתכן ויהיה צריך מעט יותר נוזלים למתכון

השב
User Avatar
טלי
אפריל 25, 2022 at 9:03 pm

הי. האם אפשרי להשמיט את הדבש...? מחפשת מתכון ללחם מקמח מלא, ללא סוכר...

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 26, 2022 at 9:41 am

אפשר יחד מצב שייצא תפל קצת

השב
User Avatar
רותי
starstarstarstarstar
נובמבר 10, 2022 בשעה 21:11

הי ראיתי אותך בטלויזיה ומאד מצא חן בעיני. איך אני ממירה את הקמחים בלחם זיתים לקמח ללא גלוטן? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 11, 2022 at 7:24 am

תודה רותי קמחים ללא גלוטן מתנהגים אחרת וזה ממש סיפור אחר שאני לא מספיק מבינה בו

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img