אני חוגגת היום 60,000 עוקבים באינסטוש, אחרי שבשבוע שעבר חגגתי 50,000 וזה כל כך מרגש אותי.
שהחלטתי לאפות יחד איתכם את הדבר הכי בסיסי שיכול להיות.
כל כך קל להכין לחם בבית, והלחם הזה מוכיח שכל אחד יכול לעשות את זה.
בלי מיקסר, ללא לישה, בלי לחכות לילה שלם לבצק שיהיה מוכן, תוך כמה שעות, יוצאות מהתנור שלכם כיכרות לחם
המתכון הוא לפי קמח כוסמין לבן וקמח לחם מלא אתם יכולים בקלות להמיר
לכל קמח שאתם רוצים כולל קמחים לבנים, או להכין אותו 100% קמח מלא.
זה ממש פלא איך התסיסה של השמרים בעיסה גורמת לדבר הנפלא הזה לקרות כל כך מהר
זה הלחם עם המרקם הכי טוב שהגעתי אליו.הוא אוורירי וטעים!
כל שלבי ההכנה מחכים לכם בהיילייטס באינסטגרם כאן
לחם זיתים ללא לישה/2 תבניות איגליש קייק לא חד פעמיות
(אפשר גם שלוש חד פעמיות)
(כל ההמרות בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
3 כוסות (400 גר') קמח לחם מלא
3 כוסות (400 גר') קמח כוסמין לבן
כף גדושה (12 גר') שמרים יבשים
כף שטוחה (20 גר') מלח דק
1.5 כפות דבש
1/3 כוס (65 גר') שמן זית
3 כוסות(720 מ״ל) מי ברז חמימים
5 כפות פרג (לא טחון)
1/2 כוס גרעיני חמניה
3/4 כוס זיתים מגולענים וקצוצים
לציפוי:
1/4 כוס פרג
1/2 כוס גרעיני חמניה
אופן ההכנה:
בקערת מערבבים את כל חומרי הבצק לפי הסדר:
קמח, שמרים, מלח, דבש,שמן זית, 1/2 מכמות המים, זיתים גרעינים ופרג.
מערבבים מעט בעזרת כף עץ, וממשיכים להוסיף מים עד שהעיסה אחידה.
תזכרו שאין פה לישה והבצק נראה כמו עיסה ולא כמו בצק גמיש וחלק.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים
מקמחים את הידים, ומוציאים את הבצק למשטח מאוד מאוד מקומח, ומעבדים לכדור
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
מכינים את ציפוי הגרעינים בצלחת רחבה, ומכינים קערה קטנה עם מים ומברשת
משמנים מעט תבניות אפייה וטיפה מקמחים, ונפטרים מעודפי קמח.
מעצבים כל כדור לכיכר אפשר לראות איך עיצבתי כאן .
מברישים את החלק העליון של כיכר הלחם במים, והופכים בעדינות לתוך הצלחת עם הגרעינים
הופכים חזרה ומניחים בתוך התבנית.
מכסים את ככרות הלחם במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 40 דקות, עד שהבצק תופח מעל שולי התבנית.
בינתיים מחממים תנור 200 מעלות, לא בטורבו.
כשהלחמים תפחו מכיניסים לתנור ואופים 35-40 דק' עד שהלחם זהוב.
מוציאים ומצננים מעט, מעבירים סכין סביב שולי התבנית והופכים את התבנית ומחלצים את הלחם.
הלחם נשמר עד יומיים כשהוא עטוף היטב בטמפרטורת החדר, ניתן להקפיא את הלחם
מומלץ לפרוס אותו קודם, לעטוף היטב ולהקפיא.
**המתכון מתאים לשלוש תבניות אינגליש חד פעמיות במידה ואין לכם רב פעמית
**אפשר להמיר לכל קמח שרוצים, אפשר להתייעץ איתי בתגובות לגבי קמחים אחרים
**דבש אפשר להמיר בסילאן או ב 2 כפות סוכר לבן
**את הגרעינים והפרג אפשר להמיר בכל מה שתרצו, שומשום, קצח, גרעיני דלעת וכו..
**אפשר לוותר על הזיתים או להמיר במה שאתם אוהבים כמו עגבניות מיובשות
**אפשר לעצב את הלחמים לכיכר כדולה ולאפות על תבנית תנור גדולה
**שמן זית אפשר להמיר בשמן קנולה
226 Comments
האם ניתן להחליף את 2 תבניות אינגליש קייק בסיר ג'חנון?
לא ניסיתי ואני חושבת שהכמות גדולה מדי
בוקר טוב קרן.
היחתי רוצה לעשות חצי מהכמות . כמה שמרים לשים במקרה הזה?
1/2 כף
סליחה, התכוונתי לשמן . חצי מ 1/3, כמה כפות בערך זה? תודה
3
אפשרי חצי קמח כוסמין מלא וחצי קמח חלה רגיל ? או עדיף הכל מכוסמין ? לדעתך מה יצא יותר מוצלח ואוורירי.והכי חשוב את אלופה וכיף להתכל וללמוד ממך.
חצי חצי מעולה
קרן הלחם פשוט מעולה, רך וטעים בטירוף! בכלל מתה על המתכונים שלך!
בנוגע לכמות המים, האם לשים את כל הכמות? הפעם שמתי את כל הכמות והעיסה ממש דביקה, אפילו נותרו קצת מים בקערה וחיכיתי כמה דקות עד שהקמח יספוג אותם. אני יודעת שבלחמים אחרים עוצרים עם המים כשהמסה ניתנת ללישה, האם פה זה גם המצב? או שכמות המים היחסית גדולה היא זו שגורמת לרכות הלחם?
הי הילה
אכן כמות המים היא שיוצרת את הלחם המעולה הזה, אבל אם זה יותר מדי אפשר לשחק עם הכמות
זה משתנה לפי סוגי קמחים עונות שנה וכו… תרגישי חופשי להוריד אם נראה לך יותר מדי
היי 🙂
יש לי קמח כוסמין מלא, שיפון מלא וקמח לבן. אם הבנתי נכון הבנתי שאין בעיה להכין את הלחם מכל אחד מהקמחים אבל במידה ואני רוצה לשלב בינהם (שלושתם או רק 2 מבינהם) מה היחס שאת ממליצה עליו? תודה.
כל יחס, תהיי יצירתית 🙂
היי אפשר להמיר לרק קמח כוסמין מלא או שאז יאבד מהאווריריות שלו? תודה
מצטערת ראיתי שענית למטה
היי, האם אפשר לאפות בסיר סוטאז' את כל הכמות ללא מכסה?
או בתבנית קפיצית עגולה של עוגה.
מניחה שכן
היי, הכנתי ויצא מעולה! אני בכלל מכורה למתכונים שלך ! רק מתוך סקרנות, אין הבדל אם לשים את הלחם או לא? אני רגילה ללוש 8-10 דק' בדרך כלל.
את יכולה ללוש אבל כל הקטע שלו זה שלא לשים אותו
אין לי אינסטגרם, האם יש דרך אחרת לראות את הסרטונים שלך? תודה
לצערי לא
היי קרן, האם אפשר להכין מהמתכון הזה גם לחמניות? במידה ואני לשה את הבצק?
לא רואה סיבה שלא
הי קרן
איזה גודל תבנית זה תבנית ללחם?
יש כל מני גדלים ממליצה לחפש בגוגל תבנית לחם
שם תראי דגמים וגדלים
היי קרן
אני אופה את הלחם הזה כל שבוע. הוא מושלם וטעים כל כך אבל בעיה אחת…תמיד החלק העליון סוג של מתנתק באמצע בכל הכיכר
למה זה קורה בעצם? מה אני עושה לא נכון? אופה בתבנית מלבנית רב פעמית
הי,
תודה על המתכון!
אפשר הכל מקמח כוס מים מלא? ואם חייב לערבב אפשר עם קמח ללא גלוטן במקום קמח לחם?
ואחרון.. האם זה יוצא קשה בחוץ ורך בפנים?
תודה
אפשר 100% כוסמין מלא, לא הבנתי מה המטרה בלערבב קמח ללא גלוטן עם קמח כוסמין, מאיזו סיבה.
וכן קשה מבחוץ ורך מבפנים
היי
האם אפשר להשאיר את הבצק לילה במקרר ורק לעצב לכיכרות בבוקר ולתת תפיחה שניה לפני אפייה?
ורק לספר שכל פעם שאני מכינה את הבגטים ללא לישה כולם עפים על זה ולא מאמינים כמה פשוט להכין
אלופה הילה, בטח שאפשר
היי מהממת! קודם כל רציתי להגיד שגילתי את הבלוג שלך לפני כמה ימים והוא מושלם אמלה התמכרתי! הספקתי להכין כבר את העוגת שושנים קינמון ועוגת קצפת נוטלה ויצא וואוו!
בקשר למתכון, יש לי בבית קמח לבן קמח מלא וקמח כוסמין מלא. אשמח שתמליצי לי באיזה מהם כדאי להשתמש ובאיזה יחס.
תודה רבה רבה מראש
ערבבי ביניהם אחלה
אחד הטעימים אם לא ה!!!
עשיתי בדיוק בדיוק כמו שכתוב – יצא נ ה ד ר!!!
תודה ענקית על המתכון
סוף שבוע מקסים
האם אפשר לאפות באופה לחם?
כן מראה לי שאין בעיה
היי קרן
קודם כל תודה ענקית על מתכון שהוא להיט!! פעם רביעים שמכינה
הפעם עשיתי כיכר כדור וכששמתי על תבנית הוא השתטח לי ותפח יותר לצדדים. למה זה קורה?
כשהלחם לא בתבנית הוא משטתח יותר
לפעמים זה גם בגלל כמות מוזלים גדולה מדי בבצק
האם אפשר לעשות את המתכון מקמח כוסמין מלא יחד עם קמח לבן?
כן
היי מהממת מתה על המתכונים שלך ועל האנרגיה
אפשר לעשות רק מקמח כוסמין לבן?
כן
היי קרן
האם ניתן להכין עם כוסמין לבן וקמח לחם לבן?
תודה
יש לי קמח כוסמין לא לבן וקמח מחיטה מלאה. האם אפשרי לשלב את שניהם באותו היחס של המתכון?
כן
הי
האם כל מתכון של לחם יכול להכנס להתפחת לילה במקרר?
תודה
כן
הי קרן, האם ניתן להוריד את הפרג וגרעיני החמניה מהבלילה עצמה?
בטח שאפשר
אפשר קמח לחם רגיל או קמח מלא רגיל במקום הקמח לחם המלא?
אפשר אין בעיה
אפשר להכין חצי מהגמות? ואם כן מה הגמויות?
לחלק הכל בחצי
הכל בחצי
מדהים איך שכל דבר שאת מכינה יוצא שלמות!
אפשרי להכין מקמח כוסמין מלא? אם כן, יש שינוי בכמות המים?
אפשר ואין שינוי במים
זא אפשרי רק עם קמח כוסמין מלא ללא קמח נוסף וכלום לא משתנה? תודה
נכון
אפשר לעצב את הכיכר לצורת רולדה?
היי קרן, בזמן אפיה צריך להוסיף קוביות קרח?
לא אורה אין צורך
יש בנמצא כרגע בבית רק קמח לבן האם אפשר ?
ברור!
היי קרן
המתכונים שלך מעולים אני עוקבת אחרייך באינסטגרם כיף לראות את הסטורי שאת מעלה.
רציתי לדעת אם אפשר להכין את הלחם רק מקמח לבן פשוט?
בטח, בלי שום בעיה, אולי להוריד מעט בנוזלים
אפשר במקום כוסמין שיפון מלא?
אין בעיה
אפשר להתפיח את הכיכרות אחרי עיצוב בתבנית כל הלילה במקרר? בא לי לאפות את הלחם ישר לארוחת בוקר 🙂
לא ולא, אפשר את הבצק במקרר אבל כיכרות לא
היי קרן. היום אשאל את השאלות פה לטובת הכלל. מבינה שאפשר להמיר בכל קמח. הייתי רוצה להתייעץ לגבי שילוב דווקא מבחינת הטעם. האם כוסמין ושיפון הולך יחד מבחינת טעם? הייתי רוצה לשלב קמחים בריאים יותר מקנח לבן. מה עדיף מבחינת טעמים והאווריריות, כוסמין וקמח רגיל מלא, או כוסמין ושיפון? ( לא עבדתי מעולם עם קמח שיפון אז לא יודעת).
הי זו אחלה שאלה כי באמת לכל דגן טעם אחר ולא כולם אוהבים הכל, בעיני אין האם הקמחים הולכים יחד או לא כי זה לגמרי שילובים שיוצרים טעם חדש
ואז זה עניין של טעם, אז אני הכי ממליצה פשוט לעשות נסיונות, מקסימום תגלי שיש קמח מסויים שפחות אוהבים אצלך או שילוב שפחות הולך
היי
תודה על המתכונים הנפלאים
בדיוק עכשיו נשרף לי גוף חימום עליון בתנור (חלקו הקטן ) האם ניתן לאפות בטורבו ?
כל תנור מגיב אחרת אז לא יודעת להגיד אבל שווה לנסות
וואו נראה מטורף!!!! אפשר לעשות חצי כמות לתבנית אינגליש קייק אחת?
כן
אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק שעשויה מפיירקס?
כן
היי קרן.הכנתי כרגע את הלחם עם זיתים, חצי כוסמין וחצי קמח לבן.לחם מאוד טעים ,אכלנו את הכול. אבל הפרוסות מאמצע התפרקו. מה הסיבה? עוד פעם רוצה להגיד לך תודה על המתקונים מדהימים. תודה , תודה
תודה רבה אורהנכון הלחם לפעמים קצת מתפורר זה בעיקר קשור לסוגים שונים של קמחים, הכי חשוב שהיה מוצלח
קרן
קרן היקרה,
הכנתי שלוש כיכרות לחם לחג ומצא מעולה!!
להיט אמיתי, כולם נהנו מקטנים ועד גדולים.
תודה רבה יל מתכון מצוין נוסף,
עינת
תודה עינת
היי נראה מדהים!!! אפשר לעשות חצי כמות לתבנית אינגליש קייק אחת?
כן
היי קרן…
המתכונים שלך תמיד מגיעים בזמן … במיוחד בימים מטורפים אלו … מתכונים מהירים הם עזרה מצויינת …
מנסה להתאים את המתכון ל- 4 ילדים שנמצאים כבר עמעט חודשיים בבית ..
על איזה שילוב קמחים היית ממליצה עבור ילדים שלא אוהבים קמחים מלאים לא חיטה ולא קוסמין מצד שני אני כן רוצה שיאכלו לחם יותר בריא ולא רק קמח לבן… אני משתמשת באפיה בקמחים של ״הטחנות הגדולות של א״י
תודה
עמת
הקמחים של הטחנות מספר אחת, מכירה את הבעיה אותו דבר אצלי הקמח היחיד שמחליף להם לבן זה כוסמין לבן
האם יתאים לאופה לחם?
מניחה שאין שום בעיה לאפות באופה לחם
נראה מדהים! אפשר לדעתך להכין חצי כמות? ואז להשתמש ב400 גרם קמח חיטה מלא?
כן
היי האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר ואם כן מה המינימום ומקסימום זמן התפחה?
אפשר כמה שעות במקרר לא ממליצה יותר מלילה
קרן אהובה, התמכרתי למטבח בזכותך.
כל היום אופה ומנסה ומתמוגגת בהסטורי שלך, הכל כל כך ברור וכייפי בעיקר.
מחר אנסה להכין את הלחם.
אפשר לוותר על הפרג או להחליפו במשהו אחר- לא חובבת פרג גדולה ☺️
להחליף באגוזים, שומשום או לוותר
מה אפשר לשים במקום גרעינים? רוצה שגם הקטנים שלי יאכלו
אז שומשום?
מאתגרת אותך 🙂
אפשר עם שיפון מלא?
הבעיה בשיפון מלא שהלחם מירא מתפורר אחכ
רק אומרת
הי נראה מדהים. מאוד נהנית מהסטוריז שלך. הם לגמרי עושים חשק
אם אני לא אוהבת פרג למה ניתן להמיר אם בכלל את 5 הכפות בבלילה?
אפשר לוותר על הפרג או אגוזים
היי קרן,
זה נראה מעוללהה❣️❣️
אין לי תבניות כאלו, במה אני יכולה לאפות את הלחם?
תודה רבה
תבנית תנור, להניח עליה את שני הכיכרות
היי!
אפשר בבקשה הסבר לאיך את ממליצה להכין אם אין תבנית אינגליש קייק?
לעצב לשתי כיכרות לחם עגולים ולהניח על תבנית תנור עם נייר אפייה
הי קרן! זה יהיה טעים אם אעשה את זה רק מקמח לחם רגיל? אין לי מלא או כוסמין :/ לשנות משהו? מידת נוזלים? תודה!
יהיה מעולה
אולי טיפי פחות נוזלים
מצטרפת לשאלה.יש לי רק אינגליש קייק חדפ. האם עדיף במשהו אחר או חדפ?תודה
הכמות במתכון תתאים לשלוש תבניות אינגליש קייק
היי,
המתכון נראה מדהים!
אין לי תבנית אינגליש 🙁 האם ניתן לעשות את המתכון כלחמניות ולא כיכר לחם?
אפשר הכל , רק לקחת בחשבון שהן לא בטוח ייצאו עגולות יפות
הי קרן
אין על המתכונים שלך ביקום !!! אשפר להכין את הבצק של הלחם זיתים ללא לישה בלילה ולשים אותו במקרר עד הבוקר ? אם כן מה הוראות ההכנה,? כמה זמן הפשרה ?
תןדההההה
תודה! אין בעיה להכניס ללילה במקרר אין צורך להפשיר
קודם כל, הבלוג מהמם! בינתיים כל מתכון שעשיתי יצא מעולהההה (וניסיתי לא מעט ).
לגבי התפחה- לדעתך 2 התפחות יפתחו יותר טעם? או שהוא עלול להחמיץ ועדיף מקסימום לילה במקרר..
תודה!
לא הבנתי את השאלה, יש 2 התפחות
רציתי קודם כל להגיד המון תודה! גיליתי היום את האתר שלך וגם את האינסטגרם ואת מסבירה מעולה והבנתי הרבה דברים שעשיתי לא נכון עד עכשיו כשהכנתי לחם.
רציתי לשאול כמה שאלות לגבי המתכון ולגבי אפיית לחם באופן כללי:
1. לגבי הכמות של המים, צריך לשים בדיוק כמו שכתבת? לא משנה באיזה קמח אני משתמש? שיפון מלא/כוסמין מלא? או שאם אני מחליף את הקמח הלבן במלא אני צריך לשנות את כמות המים? שמתי לב כשיצא לי לעבוד בעבר לדוגמא עם קמח שיפון מלא הוא לא תפח הרבה ביחס לקמח כוסמין וגם היה קשה לי מאוד לעבוד איתו.
2. לגבי התבניות, אם אני משתמש בתבניות סיליקון של אינגליש קייק במקום תבניות לחם זה יכול לשבש את איך שהלחם תופח? הוא עלול לתפוח לצדדים במקום למעלה?
3. האם חייבים לצנן את הלחם על גבי רשת? או על גבי קרש זה מספיק? כי אין לי רשת מתכת ואני שוקל האם כדאי לקנות.
4. ראיתי בכמה מתכונים באינטרנט שהמליצו לאפות את הלחם עם קערת מים, כי הוא מקבל קרום קשה. אבל האמת שאני לא אוהב את הקרום הקשה. האם את ממליצה לשים קערת מים בתחתית התנור? זה תורם במשהו חוץ מהקרום הקשה?
5. האם אני יכול לחתוך את הבצק לשניים עם סכין רגילה ולא עם הכלי שהשתמשת?
תודה!!!
רציתי קודם כל להגיד המון תודה! גיליתי היום את האתר שלך וגם את האינסטגרם ואת מסבירה מעולה והבנתי הרבה דברים שעשיתי לא נכון עד עכשיו כשהכנתי לחם.
רציתי לשאול כמה שאלות לגבי המתכון ולגבי אפיית לחם באופן כללי:
1. לגבי הכמות של המים, צריך לשים בדיוק כמו שכתבת? לא משנה באיזה קמח אני משתמש? שיפון מלא/כוסמין מלא? או שאם אני מחליף את הקמח הלבן במלא אני צריך לשנות את כמות המים? שמתי לב כשיצא לי לעבוד בעבר לדוגמא עם קמח שיפון מלא הוא לא תפח הרבה ביחס לקמח כוסמין וגם היה קשה לי מאוד לעבוד איתו.
2. לגבי התבניות, אם אני משתמש בתבניות סיליקון של אינגליש קייק במקום תבניות לחם זה יכול לשבש את איך שהלחם תופח? הוא עלול לתפוח לצדדים במקום למעלה?
3. ראיתי בכמה מתכונים באינטרנט שהמליצו לאפות את הלחם עם קערת מים, כי הוא מקבל קרום קשה. אבל האמת שאני לא אוהב את הקרום הקשה. האם את ממליצה לשים קערת מים בתחתית התנור? זה תורם במשהו חוץ מהקרום הקשה?
תודה!!!
הי אור
המים זו אותה כמות אולי תצטרך פחות או יותר, תעקוב אחרי ההוראות
קמח שיפון במידה ומשתמשים עדיף ממש לא יותר מחצי כמות אכן זה קמח קשה יחסית
תבניות סיליקון גמישות יותר ולכן אני פחות אוהבת להתשמש בהן אלב זה אפשרי ויש מצב שהלחם קצת יצא מפרופורציה
אין צורך בקערת מים בתחתית
איזה מתכון אליפות! קל קל חלום, כמישהי שאין לה מיקסר ולשה ביד בלבד
הכנתי קמח כוסמין מלא. רק גרעיני דלעת.
מינימום התעסקות
תוצאה תפוחה רכה ומהממת
מהממת תודה
היי
קרן איפה עדיף לאחסן את הלחם אחרי האפייה בחוץ או במקרר ועד כמה זמן הוא נשמר?
בחוץ עטוף היטב אכתוב גם
יישמר יומיים ואפשר כם בפריזר אחרי שפורסים אותו
היי
האם אפשר רק מקמח לבן רגיל?
כן
אפשר לדעתך להכין עכשיו ולהשאיר להתפחה ללילה?
בבוקר לעצב לכיכרות ולאפות?
כן במקרר
היי אפשר להשתמש במחמצת במקום השמרים?
אם כן כמה מומלץ לשים?
לא מבינה במחמצות לצערי
היי קרן
מה לגבי קמח טף? קמח עדשים כתומות?
אותו תהליך? כמות מים?
לא ממליצה הכלל על טף ועדשים לא מתנהגים כקמחים עם גלוטן ואני לא מתמחה בהם בכלל
הי קרן,
תודה על עוד מתכון מדהים כמו כל המתכונים שלך!
שאלה קצת תאורטית – מה ההבדל בין בצק עם לישה לבצק בלי לישה? כלומר, איך הבצק הזה (או הבצק של הבאגטים) מצליח בלי לישה ולמה בצקים אחרים כן צריך ללוש כדי שיצליחו? אני ממש אשמח שתסבירי ☺️
הי, יש המון סוגי בצקים וכל אחד למטרה אחרת
מהבצק הזה אי אפשר להעשות חלות ולחמניות או עוגות לא ניתן בכלל לעצב אותו והוא מתאים רק לדברים מאוד מסויימים
הי קרן,
תודה על המתכונים שאת משתפת אותנו.
מה זה אומר לא בטורבו ?
האם להפעיל תנור למעלה ולמטה ?
תודה וסליחה על הבורות.
חום עליון תחתון
היי, הכנתי אתמול (קמח מלא וקמח לחם לבן, בלי זיתים) ויצא די מתפורר/ מתפרק. חיכיתי שיתקרר ופורסת עבה יחסית.
מה יכולה להיות הסיבה?
היי קרן, האם אפשר להמיר לשמרים טריים?
כן אין בעיה, 25 גר׳
היי אפשר להכין רק מקמח כוסמין מלא?
כן, כתבתי גם
היי,
אפשר להחליף את הזיתים שבתוך הבצק באגוזי מלך ואז בעצם לעשות לחם אגוזים? 🙂
ברור:-)
היי קרן, אפשר להכין את הלחם רק מקמח כוסמין?
כן כתבתי גם
כמה נורא זה עם ההתפחה השניה תהיה בערך שעה וחצי ולא 40 דקות? אני חייבת לצאת עוד כמה דקות לשעה ומשהו ואין לי מי שיכניס לתנור במקומי עוד 40 דקות
מקרר
היי, הכנתי אתמול (קמח מלא וקמח לחם לבן, בלי זיתים) ויצא די מתפורר/ מתפרק. חיכיתי שיתקרר ופורסת עבה יחסית.
מה יכולה להיות הסיבה?
היי קרן! אם מתפיחים לילה במקרר, ההתפחה בתבנית (בבוקר) צריכה להיות יותר מ40 דקות או שזה יספיק?
אותו תהליך של התפחה שניה
היי,
האם זה בסדר לאפוץ את הלחם בתבנית אינגליש קייק מסיליקון?
תודה!
אין בעיה
היי קרן המדהימה !:)
האם תבניות אינגליש קייק חד״פ ישנו משמעותית את התוצאה הסופית?
תודה רבה!
הי שיר
אין בעיה עם חד פעמי, הכמות תתאים לשלוש תבניות
היי קרן, תודה רבה על עוד מתכון נעדר, האם צריך לרפד את התבנית בנייר אפיה? ובתור אופה חדשה יחסית, מה החשיבות של נייר האפייה, שמתי לב במתכונים שלך שאת משתמשת בזה לרוב
כתוב לשמן ולקמח אפשר במקום זה נייר אפייה
אין הבדל
הי קרן, הלחם יצא טעים בטירוף!!! הכנתי אותו ממש לפי ההוראות, אבל הוא התפרק לי מעט בפריסה ובמיוחד לאחר הקפאה. כלומר החלק הקשה משתחרר מהחלק הרך. יכולה לומר למה זה קרה? יש לי תבנית לחם גדולה (31*16) ואפיתי כחלק אחד.
אולי היו חסרים קצת נוזלים? ובכל אופן זה לחם שקצת מתפורר
היי קרן,
האם ניתן להכין את הלחם ללא כל התוספות (זיתים, פרג, גרעיני חמניה)? במקרה הזה, האם הכמויות של שאר המצרכים ישארו אותו דבר?
אפשר בלי והכל אותו דבר
היי, הכנתי אתמול (קמח מלא וקמח לחם לבן, בלי זיתים) ויצא די מתפורר/ מתפרק. חיכיתי שיתקרר ופורסת עבה יחסית.
מה יכולה להיות הסיבה?
יכול להיות סוג הקמחים או שהיו חסרים מים במתכון ?
היי, אפשר החליף את הזיתים במשהו אחר? בצל יבש?
בהחלט
אם אין לי חשבון אינסטגרם הסטורי שלך לא נפתחים. אפשר לשים תמונה/וידאו בפוסט?
לצערי לא ערוכה להעלות וידאו עדיין לבלוג, מקוה שבקרוב.
היי קרן, יכול לעבור גם עם אגוזי מלך?
ברור, היום הכנתי ויצא מעולה
קרן יקרה, פעם ראשונה שאני מנסה לאפות לחם וזה בזכותך כי את גורמת לכל להיראות כל כך קל
האם ניתן להכין את הלחם מקמח מלא (בלי לערבב עם עוד סוג) בלי לשנות כמויות של המצרכים האחרים?
אין בעיה וגם כתבתי את זה:-)
היי קרן
האן ניתן לאפות רק מלחם לבן? כיוון שנגמר הכוסמין ): אני לא יודעת אם התוצאה תהיה טובה.
תודה!
כן בטח
היי קרן, במידה ואני מעוניינת להכין את הלחם בלי תוספות, האם עליי לשנות את הכמויות של שאר המצרכים?
אין צורך לשנות
היי, האם אני יכולה להשתמש בקמח כפרי, יש לי של חברת שטיבל. יום טוב
בטח
היי!
1. האם ניתן לעשות הלחם משילוב של קמח כוסמין מלא וקמח לבן?
2. אם יש לי רק תבנית אינגליש קייק רב פעמית אחת, זה בסדר לעשות חצי כמות ולהכניס לתנור ובינתיים להשאיר את החצי השני בהתחלה ולהשתמש באותה תבנית כשנלחם הראשון מוכן? או שזו תהיה התפחה ארוכה מדי
תודה רבה!!
הי תמר
1.אין בעיה
2.אין בעיה לאפות אחת אחת אבל שבזמן שהראשונה בתנור שהשניה תהיה במקרר
העיסה ממש נוזלית,כן?
די נוזלית אבל לא מדי, אם זה מרגיש נוזלי מדי מוסיפים עוד נוזלים
נוזלי מידי,אז עוד קמח….לא נוזלים…לא?
כן סליחה טעות שלי לזה התכוונתי
היי קרן
הכנתי היום בפעם הראשונה את הלחם ללא לישה. הכל הלך מעולה אבל לאחר ההתפחה השניה באתי להכניס לתנור, הנחתי את התבנית על השיש כדי לפתוח את התנור ופתאום כל האויר מהבצק ירד… עוד לפני שנכנס לתנור.
למה ככה? זה ישפיע על התוצאה הסופית?
הוא כנראה קיבל מכה וירד האויר… אפשר לתת לו לפתוח שוב במקרר או שהוא יעלה בחזרה בתנור
רצה להכין! חושבת שבסדר אם אשתמש רק בקמח 80 אחוז מלא?
ברור שבסדר
מתכון מעולה!
מה הגודל של התבניות שהשתמשת בהן?
תודה 🙂
30*11
יש לי קצת כוסמין 100% אורגני
האם היחס נשאר אותו הדבר בכמויות??
כן
קרן שלום ותודה על המתכונים הנהדרים. האם אני יכולה לאפות את שלושת הלחמים בשלוש תבניות חד פעמיות, יחד? את התבניות לשים בשליש התחתון או באמצע התנור?
איו בעיה יחד בשליש תחתון
הי, אפשר לעשות עם קמח 70%?
בהחלט
איזה כייף למצא אותך!!!!!!
הכנתי את הלחם יצא חלום. בדיוק החלטתי להתנסות בלחמים אחרים (מכינה את אותו אחד כבר קצת יותר מידי זמן)
השתמשתי בקמח מלא בלבד ויצא רך וטעים
תבורכי
שמחה לשמוע תודה
היי קרן שאלה לגבי הגרעינים מעל הלחם פשוט להניח אותם? או שצריך להרטיב את הבצק
אני מצטטת מהמתכון:
מברישים את החלק העליון של כיכר הלחם במים, והופכים בעדינות לתוך הצלחת עם הגרעינים
היי קרן אני רוצה להכין את הלחם לשבועות אפשרי להכין ולהקפיא?
זה יוצא טוב אחרי חימום או שיבש?
עדיף לפרוס לפני יש מצב שהוא יתפורר אחרי הקפאה
קרן מתכון קל להכנה ונראה טעים!
אני מבינה שמים מוסיפים על פי הצורך אבל… האם הגיוני שנשארו בצד בערך מחצית מכמות המים (כ300 מל)? מרגישה שאם אוסיף עוד מים לבצק הוא יהיה לגמרי נוזלי
בפעמים האחרונות שאני מכין הבצק צונח בתנור. אני שם בדיוק הכל לפי המתכון רק חצי כף מלח במקום כף, וזמני ההתפחה בדיוק מה שכתוב, מה יכולה להיות הסיבה לכך?
להפחית בנוזלים כנראה יותר מדי
תודה! אנסה
דרך אגב הלחם יוצא מדהים!!
הכנתי אותו כבר מלא פעמים וכולם ממש מתלהבים 🙂
היי קרן
נחשפתי אלייך לפני מספר חודשים ואני מכינה המון מתכונים שלך. כל המאפים יוצאים מעולה!! איזה כיף! תודה רבבה !!
האם כאשר מכינים ככר עגולה אפשר לשים כציפוי גרעינים כמו בלחמים עם התבניות או שזה יישרף ועדיף לשים רק מים כמו בסרטון שלך?
אפשר לצפות בגרעינים
תודה רבה על הכל…לא כל כך הבנתי לגבי כמות הקמח סליחה.השתמשתי בקמח לבן…אני מודדת בד"כ כוס אחת לפי כוס חד פעמית.חמה..ופה כתבת לפי חישוב כוס אח 3 כוסות זה 400 גרם.בכל מקרה עשיתי לפי 400 ועוד 400 נראה ממש דליל אז הוספתי עוד 2.5 כוסות חד פעמי כדי להשלים ל6 כוסות חד פעמי חם.סליחה על הבילבול…האם זה נכון לעשות 6 כוסות חדפ חם לכל הכמות קמח לבן? תודה רבה
כן זה נשמע הגיוני
הכנתי כבר כמה פעמים עם קמח לחם לבן. יוצא פשוט נהדר. תודה רבה!
אפשר קמח שיפון?
מקסימום כוס אחת, מנסיון שלי זה פחות מוצלח
אין על המתכונים שלך. מוצלחים מדוייקים ותמיד מצליחים!
האם מתאים לאפות את הלחם הזה בתבנית הקסטן שקניתי בזכותך? אם כן , צריך לעשות התאמה מבחינת כמויות?
תודה!
כן בטח שאפשרי, אני מניחה שאין צורך לשנות כלום כי זה זהה בכמויות לכמויות לחם הקסטן בבלוג אז תצא כיכר אחת
מושלם מושלם מושלם!!! כמו כל המתכונים שלך! תודה ❤️
היי קרן,
אפשר קמח מלא עם לבן???
תודה!!!
בטח שאפשר
היי קרן
אני רוצה להכין לחם עגול עם קערת התפחה מראטן.(21 קוטר) שאלה לגבי הכמויות: להשתמש בשליש כמות או חצי לכיכר אחת עגולה?
תודה
מיה
מראה לי שחצי אם הבנתי נכון
הי קרן את הלחם זייתים אפשר לאפות בסיר כמו הלחם יוגורט במקום לחלק לשתי תבניות?
כן זה לחם בסיר
אפשר בהחלט
היי, אפשר להכין את המתכון עם 1 קג׳ קמח לחם מלא 100% ללא צורך בניפוי של הטחנות הגדולות? וכמובן להמיר את הכמויות בהתאם ל- 1 קג׳
תודה
כן אפשר
הי
אפשר עם קמח כוסמת? בגלל הגלוטן.תודה
לא עבדתי איתו לא יודעת להמליץ
הי קרן אפשר לאפות את הלחם בלי שום תוספות ?הכוונה ללחם נקי בלי זיתים וכו
תודה רבה
ח שמח
בטח שאפשר, ייתכן ויהיה צריך מעט יותר נוזלים למתכון
הי. האם אפשרי להשמיט את הדבש…?
מחפשת מתכון ללחם מקמח מלא, ללא סוכר…
אפשר יחד מצב שייצא תפל קצת
הי ראיתי אותך בטלויזיה ומאד מצא חן בעיני. איך אני ממירה את הקמחים בלחם זיתים לקמח ללא גלוטן? תודה
תודה רותי
קמחים ללא גלוטן מתנהגים אחרת וזה ממש סיפור אחר שאני לא מספיק מבינה בו