עוד מתכון מדהים ללחם זיתים מקמח לבן מבצק שמכינים בקופסא ואופים בסיר יציקת ברזל.
לא התכוונתי להכין אותו אבל נשאר שוב בצק במקרר והיה לי חבל לזרוק
בדיוק נסענו לחמותי לחג, אז החלטתי שמבקום לזרוק בצק אאפה אותו בסיר, ולקחתי איתי לחמותי, הוא היה אחרי יומיים עדיין טרי
כל כך שחלק מאיתנו אפילו לא חיממו אותו.
העליתי בסטורי שלי את נתן אוכל ממנו עם חמאה וריבה, והרבה אנשים שאלו אותי איך אפשר לאכול לחם זיתים עם ריבה,
אז אם עוד לא ניסיתם? אתם חייבים ! זה כל כך טעים, השילוב המלוח והמתוק מושלם מושלם.
יש עוד ככ הרבה מתכונים באתר לבצקים ללא לישה, ללחמים בסיר, למאפים של בצק בקופסא, ומספיק לי שכל אחד מכם מאמץ לו מתכון אחד כזה,
אני את שלי עשיתי 🙂
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן
לחם זיתים מבצק ללא לישה בסיר/ כיכר אחת גדולה
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/חלה או קמח אחר עשיר בגלוטן (אםשר גם קמח לבן רגיל)
2 כפיות שמרים יבשים
3 כפות דבש
4 כפיות מלח דק
כוס זיתים ירוקים פרוסים
3-4 כוסות (720-960 מ״ל) מים קרים
לפני אפייה:
מעט קמח
אופן ההכנה:
בקופסא גדולה עם מכסה או בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים, מלח ודבש, מוסיפים זיתים ושלוש כוסות מים ובעזרת כף
מערבבים, סביר להניח שתצטרכו עוד מים, הבצק אמור לצאת מאוד דביק, אז את הכוס הרביעית תוסיפו לאט לאט .
כשהבצק מספיק דביק (אל תצפו לבצק יפה וחלק, מדובר בעיסת בצק מאוד נוזלית) סוגרים את המכסה של הקופסא
(או ניילון נצמד אם אתם עם קערה)
ומתפיחים. פה יש לכם שתי אופציות: התפחה בטמפרטורת חדר למספר שעות עם קיפולים, או התססה של לפחות 24 שעות במקרר.
אם החלטתם להכין את הלחם עוד היום, אחרי שעה וחצי פותחים את המכסה ומבצעים בבצק קיפולים :
טובלים את היד במעט מים ותופסים פינה אחת של הבצק ומקפלים כלפי מעלה למרכז הבצק, חוזרים על הפעולה עם כל הבצק,
סוגרים מחדש את הקופסא, ומניחים שוב להתפחה. אחרי שעה מבצעים שוב קיפול, ושוב מתפיחים לשעה.
אם אתם מכניסים את הבצק למקרר: 24-48 שעות זה מעולה ואין צורך בקיפולים.
כשהבצק מוכן לעבודה, מעבירים אותו למשטח מאוד מקומח. בעזרת הידיים מעט מועכים אותו למלבן גדול ומתחילים לקפל, את החלק התחתון לאמצע
ומעליו את החלק עליון. ואז מסובבים ומקפלים שוב לכיכר לחם עגולה או אליפטית.
מקמחים היטב נייר אפייה, ומניחים את הלחם עליו, מכסים במגבת ומניחים להתפחה.
מחממים תנור יחד עם סיר ומכסה שעמידים בחום גבוהה (רצוי סיר יציקת ברזל) לחום של 250 מעלות.
לאחר כ 30-40 דקו כשהלחם מעט תפח והסיר חם. אפשר בעזרת סכין חדה, לבצע חתך צדדי קל לאורך הלחם.
מוציאים את הסיר מהתנור, מכניסים את הלחם לסיר ביחד עם נייר האפייה בזהירות לא לקבל כוויה.
סוגרים את מכסה הסיר ואופים למשך 35 דקות.
מסירים את המכסה, אם הלחם כבר די שחום זה מעולה, אם עדיין אין לו צבע שזוף, עדיף להשאיר לעוד אפייה עם מכסה.
אופים עוד כ 15-20 דקות ללא מכסה, מוציאים את הלחם מהתנור עם הסיר ומניחים את הלחם על רשת צינון.
הלחם נשמר כשהוא עטוף היטב טרי למשך 3 ימים אפילו.
**אפשר להמיר דבש בסילאן או בסוכר חום
**אפשר להשתמש בקמחים מלאים או לערבב כמה סוגי קמח, במידה והשתמשתם בקמח מלא ייתכן ותצטרכו יותר נוזלים.
**הזיתים הם אופציה אך לא חובה, ניתן להמיר לאגוזים, בצל או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים בבצק.
45 Comments
תודה רבה קרן הנהדרת!
מה עושים אם אין סיר כזה? אפשר בסיר רגיל?
קרן, תודה רבה על המתכון. יש לי סיר חיימר עם מכסה. האם מתאים?
נראה לי שכן
אפשר תבנית רגילה בלי מכסה?
כן, ולאפות ב 210 מעלות למשך בערך 40 דק, רתוי לחלק את הבצק ליותר מכיכר אחת במקרה כזה
אפשר קמח כוסמין ?
כן, כתוב בתחתית המתכון למטה מה לעשות במקרה של קמחים אחרים
קרן המלכה, אפשר בירה אחרת? אם כן, איזו??
חג שמח!!
כל בירה ❤️
תודה רבה על המתכון
מה עושים אם אין את הסיר שציינת? האם אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק
שתי תבניות אינגליש גדולות של לחם, או שלוש קטנות יותר. אפשרי בהחלט, תורידי מעלות ל 210
תודה
תודה קרן
נראה מעולה
האם מתאים לאפות בתבנית קסטן?
בטח
תודה קרן .
לכמה לחלק את הבצק אם אכין בתבנית קסטן בגודל סטנדרטי -לא גדול במיוחד..
לפחות לשלוש
נשמע מעולה.מתה כבר להכין.
שאלה: אפשר להניח את הכיכר על אבן שמוט בתנור במקום בסיר? או שיש חשיבות רבה לכיסוי?
יש משמעות לסיר שכן אז הלחם נאפה כשהוא אטום וסגור מכל הכיוונים אבל אין בעיה לאפות על אבן שמוט, ממליצה להוריד מעט מעלות ולאפות 40 דק, או לפחות עד שהלחם אפוי ושחום
היי קרן
כמה לחמים יוצאים מהכמות הזו במתכון?
אפשר פשוט לשים בתבנית….לא בסיר?
כן, אבל רצוי לחלק את הבצק לכמה כיכרות קטנים ולאפות ב 210 מעלות לפחות ל 40 דק עד ששחום וחלול
אני אפיתי אחד גדול, בסיר לא ייכנסו יותר מאחד
מקילוגרם בצק יוצרים לחם אחד? זה לא כבד?
כבד זה לא, אבל זה לחם גדול
או אני רוצה לעשות פוקצ'ות קטנות. איזה משקל כל פוקצ'ה וכמה זמן בתנור?
היי, הכנתי והייתי חייבת לחזור ולשתף שזה אחד הלחמים הטעימים שהכנתי, ואני אופה לא מעט! יצא מדהים, ממליצה בחום.
תודהההההה
אני מכינה בסיר יציקה רגיל יוצא מעולה
מסכימה לגמרי
תודה על המתכון הזה ובכלל. האם רק 2 כפיות שמרים מספיקות לקילו קמח?
כן
היי קרן מתכונים מעולים
בסיר קובנה גם הולך?
היי קרן מה קוטר הסיר?
אפשר במקום זיתים מינורים עם או בלי אגוזים?
אפשר הכל
אז תחילה תודה על מתכון מושלםםם
אפיתי אתמול ורוצה לשתף
דבר ראשון עשיתי חצי כמות כי קילו היה נראה לי מוגזם (וטוב שעשית כך יצא לי לחם גדול גם עם חצי כמות) דבר שני אפיתי בסיר גחנון.
הרעיון של הסיר גחנון עלה לי כשנזכרתי שבעלי אופה איתו לחמי מחמצת.
קיצר שלמות ושוב תודה
תודה טלי
היי קרן מהממת
ותודה על מתכונים מעולים !
בצק שנשאר 48 שעות צריך גם לעשות לו קיפולים ? ואם כן כמה זמן לפני להוציא מהמקרר עד שיהיה מוכן לעבודה ?
אין צורך בקיפולים בזמן תסיסה ארוך ככ
אפשר להוציא את הבצק שעה לפני שימוש מהמקרר
אם אני רוצה להוסיף לקמח לבן גלוטן, מה הכמות שאני צריכה להוסיף?
היי קרן , האם האפייה היא בטורבו ?
שאלה כללית
מה עושים אם הבצק יצא ממש רטוב ולא באמת מתגבש אלה נוזל לכל הכיוונים?
מוסיפים קצת קמח ועובדים איתו
טעים מאוד, היה שווה לחכות 48 שעות.
עשיתי חצי כמות, ויצא לי לחם ענק…
תודה על עוד מתכון משגע, אין ספק שנכין אותו שוב (ושוב, ושוב)
תודה אפרת