לחמים ומאפים

לחם יוגורט וקוואקר ללא לישה שאופים בסיר

ינואר 4, 2021 114 Comments

לפני שנה חצי שנראית כמו נצח או גלגול אחר התארחתי אצל אפרת לזנוב המדהימה בבולגריה.

אפרת עד חודש פברואר 2020 היתה מארחת בביתה בבולגריה לסדנאות צילום וסטיילינג

וכשהיא בנתה סטודיו חדש ממש ליד הבית הוזמנתי אליה לסדנת צילום כדי לאפות ולבשל.

כתבתי על זה פוסט שלם בזמנו כי זה היה טיול לבולגריה ואמא שלי ואח שלי הצטרפו והיה

כייף גדול ובולגריה עשתה לי חשק לחזור אליה, וזה עוד יקרה. במהלך הסדנה של

אפרת יצא לי במשך 5 ימים לאפות כל יום מאפים שצולמו אחכ במהלך הסדנה, לאו דווקא

מתכונים מהבלוג שלי, ובכל פעם שאפיתי אחד מהם מיד הזכרתי לעצמי שזה מתכון שחייב להיכנס

לבלוג. היו שם  גריסיני, ולחם בסיר ובורקסים ועוגות בחושות ועוד…את הגריסיני ואת הבורקסים

כבר הספקתי להכניס לבלוג ואת הלחם שהכנתי ללא לישה לא הספקתי. כשדודה קורונה

הגיעה לביקור שלה כולם התחילו לאפות בבית ולהכין לחמים ללא לישה בסיר. גם אני התמקדתי

בהכנת לחמים ללא לישה ויצא שעלה המתכון לבגט וולא הספקתי להעלות מתכון ללחם בסיר.

שיתוף הפעולה שלי עם שטראוס (מחלקת קוואקר ומחלקת דנונה) הביא רעיונות לכמה מתכונים

שמשלבים בין השניים, והחלטתי שהגיע הזמן לשלב אותם יחד בלחם, וזו הזדמנות מצויינת

לפתח מתכון משלי ולהכניס אותו לבלוג. אני זוכרת את הפעם הראשונה שהכנתי את הלחם בבולגריה

אצל אפרת, זה היה מתכון מאתר אמריקאי, ואפילו לא שמרתי אותו.

היתה בי התרגשות מטורפת, הכנתי את הבצק בלילה, הנחתי במקרר, ובבוקר פשוט

הפכתי אותו עיצבתי והכנסתי לסירים, וכשהלחם יצא זה היה פשוט וואו. הפשטות הזו, של לחם

בסיר נותנת ללחם מראה הכי הכי ביתי וכפרי שיש, הקראסט שנוצר ללחם בתנור בתוך האפייה

בסיר, נותנת רגע אחד של מסע בזמן ואני ממש יכולה לדמיין איך פעם בבתים כשהיו אופים לחם

על האש בכלי חרס הוא היה יוצא  גס כזה ודחוס והיו טובלים אותו במרק או אוכלים

אותו עם קצת חמאה מעל וזה ואותי זה מרגש.  היום קוראים לדברים האלו קסם,

אבל פעם לא היה משהו אחר. אנשים היו אופים לעצמם לחם בבית הכי פשוט . יש משהו בתקופה הזו של הקורונה שמביא את כולנו לנסות

עוד ועוד מתכונים קלים להכנה, המון אנשים התחילו לאפות את הלחם שלהם בבית, והלחם הזה,

מספק מענה ללחם ביתי מושלם בכמעט כלום עבודה, ויכול להפתיע ממש.

אני בחרתי להכין את הלחם מקמח לחם, אפשר כמובן לשחק עם סוגי הקמחים ולשלב קמחים מלאים,

אפשר לשחק עם התוספות, כתבתי לכם למטה במתכון, ובעיקר בעיקר אפשר פשוט להיות

מוקסמים מהקלות, מהיופי שלו ומהתוצאה, לנו היה מאוד קשה להתאפק עד שנסיים לצלם

אותו ואז לאכול, וכשהלחם נפרס וקולות הפיצוח של הקארסט שלו נשמעו בכל הבית,

התנפלנו עליו ואי אפשר היה להפסיק לאכול ממנו. ואין מושלם מחורף כמו עכשיו,

לטבול אותו במרק חם. תהנו!

שימו לב :

1. הסיר שלי בקוטר 20/21 סמ אפשר קטן או גדול יותר זה בזה ישנה את הצרה של הלחם וכולם אחלה

2. סיר ג’חנון אפשרי אל כיוון שאינו מוליך חום כמו סירי ברזל למשל ייתכן ותצטרכו להוסיף לפחות 10 דק לאפייה

3. אי אפשר להכין את הלחם ללא סיר עם מכסה שמתחמם לפני כן בתנור, אחרת זה לא לחם בסיר וזו תוצאה אחרת לגמרי כשאופים בתבנית אינגליש או על תבנית תנור רגילה, זו אופציה אחלה אבל תוצאה שונה

4. כל ההמרות לקמחים/ תוספות/ ציפויים מופיעות בסוף הפוסט למטה

לחם יוגורט וקוואקר ללא לישה שאופים בסיר/כיכר לחם אחת בסיר בינוני גדול מברזל

מצרכים למתכון:

4.5 כוסות (630 גר׳) קמח לחם

2/3 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה

2 כפיות דבש או סוכר חום 

1/4 כוס גרעינים מכל סוג 

2 כפות פרג

כף מלח

2 כפיות שמרים יבשים

1+1/2 כוסות (360 מ״ל) מים חמימים 

מיכל (130 גר׳) יוגורט בסגנון יווני  

לציפוי הלחם:

3 כפות קווקאר

2 כפות גרעיני חמניה או דלעת 

2 כפות פרג

2 כפות זרעי צ׳יה

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח, שמרים יבשים קווקאר סוכר מלח וגרעינים, מוסיפים יוגורט ומחצית מכמות המים 

ומערבים היטב בעזרת כף עץ, ממשיכים להוסיף את יתרת המים תוך כדי ערבוב. התערובת אמורה 

להיות בסופו של דבר במרקם מעט דביק ולא חלקה. אם התערובת יבשה מוסיפים מים, בכל פעם

קצת, עד שהתערובת מספיק דביקה.

מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך הלילה במקרר.

מחממים תנור ל 230-240  מעלות ומניחים סיר בינוני גדול

במרכז התנור על רשת למשך 30 דקות. (כל סיר חסין חום יעשה את העבודה).

מוציאים את הבצק ישירות לתוך משטח מקומח היטב, ומקמחים אותו בחלקו העליון, על מנת 

שיהיה נח לעבוד איתו.

בעזרת הידיים מוציאים אויר לבצק, ואז מתחילים להרים את הקצוות שלו למעלה למרכז

הבצק עד שמתקבל עיגול בצק כשהקצוות שלו מונחים במרכז שלו למעלה.

הופכים את הבצק על נייר האפייה המקומח כך שחלקו העליון עכשיו מונח למטה,

בעזרת הידיים מיישרים מעט ומחליקים את הבצק לעיגול חלק ויפה.

מברישים את חלקו העליון במי ברז. מקשטים ומפזרים את תערובת הציפוי על חלקו העליון.

מכסים במגבת ומניחים למנוחה עד שהתנור והסיר חמים.

מוציאים בזהירות את הסיר החם מהתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל 220 

 ובעזרת נייר האפייה מרימים את כיכר הלחם ומניחים ישירות בתוך הסיר.

מחזירים את הסיר לתנור, מניחים מעל הסיר את המכסה ואופים כ 40 דקות.

מסירים את מכסה הסיר ואופים כ 15 דקות נוספות.

מוציאים את הסיר מהתנור, מעבירים את הלחם לרשת צינון.

מצננים מעט וטורפים.

**אם אין לכם סיר ברזל שנכנס לתנור גם כלי חרס עם מכסה או כלי אמייל עם מכסה. יש מי שניסה עם סיר ג׳חנון ואמר שזה אחלה

במידה ואין לכם כלל סיר קחו בחשבון שאפייה בכלים אחרים סטייל תבניות אינגליש תניב

תוצאות שונות לגמרי, א בהכרח רעות אבל לא תתקבל אותה תוצאה.

** הלחם במיטבו ביום בו אופים אותו. אפשר לשמור אותו  בשקית אטומה למשך

יומיים ואפשר גם לפרוס ולהכניס לפריזר הוא ממש טעים כצנימים.

**אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח במתכון לקמחים מלאים ואת קמח הלחם ניתן להמיר

בקמח לבן/כווסמין לבן/קמח פיצה או חלה. אפשר 100% קמח מלא ולקחת בחשבון שצריך להוסיף עוד

מים לבצק ושהלחם ייצא דחוס יותר

**עם הכמויות של הגרעינים והסוגים שלהם אפשר לגמרי לשחק ולשנות לפי מה שאוהבים.

**ניתן להוסיף ללחם זיתים או אגוזים קצוצים 3/4 כוס ולהוסיף אותם יחד עם הגרעינים לבצק.

 

Print Friendly, PDF & Email

114 Comments

נטלי ינואר 4, 2021 at 11:40 am

נראה טירוףףףף! ממש לא יעבוד עם קמח מלא בלבד?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 11:47 am

יעבוד

Reply
שחר ינואר 4, 2021 at 11:52 am

איך הכי טוב לשמור? כמה זמן יחזיק?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 12:30 pm

כתבתי למטה

Reply
ליאת ינואר 14, 2021 at 6:48 pm

אפשר לעשות עם יוגורט רגיל 3%? להוסיף משהו?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2021 at 10:21 pm

אפשר ולא צריך להוסיף כלום

Reply
עדי ינואר 9, 2021 at 10:31 am

היי קרן,
האם כשפותחים את הסיר, צבע הלחם כבר אמור להיות כהה ושחום?
משתמשת בסיר ג’חנון, לפי ההוראות. השארתי בתנור עוד עשר דקות סגור עם המכסה, מאחר ומשתמשת בסיר ג’חנון. לא רואה השחמה.
תודה

Reply
שרון אריאלי הרוש ינואר 4, 2021 at 11:45 am

הי. סיר מיוחד?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 11:47 am

סיר ברזל שאין לו ידיות עם פלסטיק והמכסה יכול גם להיכנס לתנור

Reply
Galit ינואר 4, 2021 at 2:39 pm

סיר אלומיניום (כמו סיר של ג׳חנון) יכול להתאים?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 3:16 pm

חושבת שכן

Reply
שלומי ינואר 4, 2021 at 7:11 pm

סירי אלומיניום יעבדו אבל פחות, הרעיון בברזל הוא היכולת שלהם לאגור חום ולפזר אותו באופן שווה, מלבד זאת, הלחם צריך לקבל כווייה ברגע שמניחים אותו, סיר אלומיניום יאבד חום כשיצא מהתנור

קרן אגם ינואר 4, 2021 at 7:59 pm

תודה שלומי

Lior Sigawy ינואר 4, 2021 at 7:17 pm

יש לי סיר אבל המכסה שלו זכוכית. חושבת שאפשר לכבות בנייר כסף במקום?

Harel ינואר 4, 2021 at 12:04 pm

ערך קלורי לפרוסה?
נראה וואו

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 12:30 pm

אם הייתי יודעת ערך קלורי אולי הייתי שוקלת כמה קילו פחות:-)

Reply
אילנית ינואר 4, 2021 at 1:56 pm

תשובה אליפות! העלתה אצלי חיוך… ואני מקווה שאת מרגישה טוב ומחייכת גם….

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 3:17 pm

כמובן:-)

Reply
שלומי ינואר 4, 2021 at 7:12 pm

גדול..

Reply
עדי ינואר 4, 2021 at 12:11 pm

חובה עם סיר או שאפשר גם בלי?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 12:29 pm

בלי סיר זה לא לחם בסיר זה רק לחם

Reply
אורנה ינואר 12, 2021 at 10:33 am

אודה לתשובה, מה אפשר לשים במקום יוגורט ? לטבעונים…

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2021 at 12:17 pm

כתוב למטה במתכון להמיר במים

Reply
Orit ינואר 4, 2021 at 12:15 pm

אפשר עם סיר ג’חנון ?

Reply
Orit ינואר 4, 2021 at 12:18 pm

אפשר עם סיר ג’חנון

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 12:29 pm

כן

Reply
מאיה כדיר ינואר 4, 2021 at 12:25 pm

הי קרן,
ניראה מעולה!
האם צריך לחרוץ את הלחם לפני ההכנסה לתנור?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 12:31 pm

לא

Reply
שירן ינואר 4, 2021 at 12:29 pm

היי קרן,
נראה מושלםםםם כמו כל מתכון שאת מעלה.
אפשר להקפיא לאחר האפיה??

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 12:32 pm

בטח, כתבתי למטה בהערות

Reply
אורנית ינואר 4, 2021 at 12:29 pm

היי קרן:) אפשרי להשתמש בסיר ג'חנון?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 12:31 pm

כן

Reply
מיכל וייזר ינואר 4, 2021 at 12:31 pm

די.. הרגת סופית. אצה להכין. יעבוד גם עם יוגורט רגיל נכון??

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 12:32 pm

כן

Reply
ניקה ינואר 5, 2021 at 2:18 pm

שאלונת, אין לי יוגורט אפשר להמיר בחלב או שמנת לבישול? (אלו הדברים היחידים שיש בבית כרגע ואני בדודה להכין) ואם כן מה הכמויות?

נ.ב
אני מעריצה שרופההה!!! ♥️

Reply
שירן ינואר 4, 2021 at 12:32 pm

עכשיו ראיתי שכתבת שאפשר.
אבל את השאלה הבאה לא 😉 באיזו תכנית לאפות? חום עליון תחתון או טורבו?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 12:32 pm

עליון תחתון

Reply
נתלי ינואר 18, 2021 at 1:48 am

הכנתי אותו בשישי והמתכון סופר מושלם אי אפשר להפסיק לאכול !!מחכה לי עוד בצק במקרר למחר מתכון מושששששששלם!! מחכה כבר להגיע לסדנא אצלך❤️

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 8:18 am

אשמח מאוד שתבואי ועוד יותר שמחה שהלחם הצלחה

Reply
לנה ינואר 4, 2021 at 1:16 pm

אפשר עם שיבולת שועל רגילה? ולא להכנה מהירה?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 3:18 pm

כן

Reply
מרטין ינואר 5, 2021 at 2:21 pm

כוס שלך היא 250 מל ?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 3:19 pm

240

Reply
ניצן חדד ינואר 11, 2021 at 12:40 pm

האם אפשר לוותר על שיבולת שועל? או להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 1:17 pm

לוותר אין בעיה

אורלי ינואר 4, 2021 at 1:36 pm

נראה קטלני…במה ניתן להחליף את יוגורט ?רוצה שהלחם יהיה פרווה .

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 3:17 pm

מים

Reply
רחלי ינואר 4, 2021 at 2:27 pm

יש תחליף ליוגורט? לרגישים ללקטוז?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 3:17 pm

מים, חלב סויה

Reply
עופרה שמואל ינואר 10, 2021 at 2:57 pm

אמרתי כבר שאת אלופה! ביום שישי הכנתי את עוגת התפוזים שיש שלך והיום הכנתי את הלחם…הכל יצא מעולה!
המתכונים שלך מאוד מפורטים ונכונים שזה נדיר!
תודה רבה על הכל!

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 7:42 pm

תודה עופרה שימחת אותי

Reply
דינה סיני ינואר 4, 2021 at 2:47 pm

חייבת לנסות נראה וואווו.
הפרג צריך להיות טחון או לא ?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 3:16 pm

לא ממש משנה

Reply
שרון ינואר 4, 2021 at 2:49 pm

אפשר שמנת חמוצה במקום היוגורט?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 3:16 pm

כן

Reply
מירב ינואר 4, 2021 at 2:49 pm

היי קרן גירסת פרווה?
ואת מקסימה❤️

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 3:16 pm

תודה! להמיר בעוד טיפה מים

Reply
Ophira ינואר 11, 2021 at 10:54 pm

לכל המגיבים בענין סוג הסיר, מניסיון – אפיתי בסיר יציקת ברזל – יצא מעולה. גם בסיר נירוסטה כבד יצא מעולה. פחות ממליצה על סיר ג'חנון, ניסיתי כי רציתי קוטר קטן יותר. התוצאה הרבה פחות טובה בדיוק בגלל מה שקרן כתבה, מוליך חום פחות טוב. איזה מתכון נהדר..תודה קרן אהובה.

Reply
מירי ינואר 4, 2021 at 5:29 pm

היי, נראה אליפות! אפשר גם עם קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 6:53 pm

מניחה שכן

Reply
שרי ינואר 4, 2021 at 6:05 pm

תודה על המתכון האם אפשר לעשות עם קמח קאפוטו ללא גלוטן ? או קמח אחר ללא גלוטן חושבת שיווצר קרסט ? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 6:53 pm

לצערי אין לי נסיון איתו אבל אני בטוחה שזה שווה נסיון

Reply
אפרת ינואר 4, 2021 at 7:34 pm

לחם זו הנחמה הכי גדולה. ואת מותק שאין דברים כאלו!!! מתגעגעת xxx

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2021 at 7:59 pm

אהובה
לא מפסיקה להתגעגע למקום שלך

Reply
ורדית ינואר 5, 2021 at 6:03 am

היי קרן.נראה מעולה.אני לא אוכלת מוצרי חלב.מה אפשר לשים במקום היוגורט?תודה

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 1:10 pm

מים

Reply
יונית ינואר 4, 2021 at 9:31 pm

אולי גם יוגורט סויה?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 1:10 pm

אפשר

Reply
מירית ינואר 5, 2021 at 6:21 am

נראה מעולה וקל להכנה. איך אפשר לאפות הלחם בטאבון? האם צריך לחמם הסיר מראש? האם מידת החום זהה?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 1:10 pm

א ניסיתי את הלחם הזה בטאבון אני מניחה שאפשר ושהסיר חייב ללהיות חם

Reply
רינת אוריאן ינואר 5, 2021 at 10:20 am

היי קרן!
אם אין פרג???

Reply
margo ינואר 5, 2021 at 11:17 am

תודה עבור המתכונים המצוינים בלוג נפלא וכייפי 🙂 איפה משיגים סיר כזה יפה!

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 1:09 pm

זה סיר ממש ישן נסי לבדוק סירים בחנויות כלי בית

Reply
דורית ינואר 5, 2021 at 12:38 pm

היי , תודה על היותךבני ביתי נהנים מיצירותייך.שאלה, מה קוטר הסיר?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 1:09 pm

סביב 15-20, אצלי הסיר היה גדול ואין צורך בגודל כזה

Reply
הילה ינואר 5, 2021 at 6:47 pm

קרן יא מהממת, אחרי התפחה שניה כל הכדור התרחב והפך לגודל של עוגה. קיפלתי שוב פנימה והחזרתי אותו לצורה המקורית. השאלה האם שהוא דחוס יותר זה טוב או לתת לו בפעם הבאה להתרחב?

Reply
שחר ינואר 6, 2021 at 11:21 am

היי קרן, האם אפשר לעשות רק מקמח כוסמין?

Reply
דנה ינואר 5, 2021 at 1:56 pm

נשמע מעולה
אפשר בסיר ג׳חנון?

Reply
Alon Leibovich ינואר 5, 2021 at 2:22 pm

היי קרן,
אם אין פרג?? זה ממש הכרחי לבצק?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 3:19 pm

ממש לא אפשר לוותר או להמיר באגוזים או מה שאוהבים

Reply
Shoshana ינואר 5, 2021 at 5:16 pm

היי קרן המקסימה. כתבת שאפשר להתפיח את הבצק שעתיים בחוץ. או לילה במקרר. מה עדי- לבצק. תודה

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 6:10 pm

אין לך משמעות מה שנח

Reply
הילה ינואר 5, 2021 at 6:52 pm

קרן יא מהממת, אחרי התפחה שניה כל הכדור התרחב והפך לגודל של עוגה. קיפלתי שוב פנימה והחזרתי אותו לצורה המקורית. השאלה האם שהוא דחוס יותר זה טוב או לתת לו בפעם הבאה להתרחב?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 7:24 pm

השולחן ממש מתרחב זה סימן בדרכ שהיו יותר מדי נוזלים בבצק אבל אני מניחה שהלחם מקבל צורה יפה בסיר בתנור אחכ

Reply
נעה ינואר 5, 2021 at 10:19 pm

מה אפשר במקום יוגורט?
אני ממש ממש רוצה להכין היום כבר…

Reply
תומר ינואר 5, 2021 at 10:39 pm

מה היחסים לעשות עם מחמצת?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 7:45 am

לא עובדת עם מחמצות אז קשה לי להמליץ

Reply
מיכל ינואר 6, 2021 at 9:20 am

היי, תודה על המתכון.
האם אפשר "לאפות" את הלחם בסיר ברזל יצוק על כיריים של גז?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 10:03 am

לא ניסיתי אז לא ככ יודעת להמליץ

Reply
ניצן ינואר 6, 2021 at 1:09 pm

כשמחממים את הסיר בהתחלה, לסגור אותו עם המכסה?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 1:15 pm

לא

Reply
חני נגלברג ינואר 22, 2021 at 7:56 am

סיר של food appeal עם מכסה זכוכית, מתאים?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 12:14 pm

אם הוא עמיד בחום גבוה אז כן

Reply
שקד ינואר 6, 2021 at 11:40 pm

נראנ מדהים, חייבת לנסות!
האם זה יכול לעבוד בסירי נירוסטה?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 7:48 am

מניחה שכן ואולי ייצא טיפה שונה בקראסט שלו

Reply
דנה ינואר 7, 2021 at 4:51 am

היי קרן, אין לי סיר ברזל אבל הייתי חייבת לנסות!! אז הכנתי בסיר שהיה לי – מאלומיניום ואכן החום לא התפזר באופן שווה מספיק כך שהבפנים יצא רך מדי.. טורבו יכול לעזור עד שארכוש סיר מתאים?

Reply
דקלה ינואר 7, 2021 at 11:55 am

נראה סוף!! עשיתי חצי כמות, כי יש לי סיא אמייל קטן, הזמנים של האפייה צריכים להישאר אותו הדבר או קצת לקצר?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 12:28 pm

מניחה שקצת מתקצר

Reply
ג׳ני ינואר 7, 2021 at 1:56 pm

קרן היקרה, מה הסיכוי שסיר זכוכית של פעם יתאים פה?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 9:48 pm

מתאים

Reply
הלנה ינואר 7, 2021 at 5:01 pm

היי קרן, התפחה המקרר ללילה -כמה שעות? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 9:51 pm

בין שמונה ל 24

Reply
הילה ינואר 13, 2021 at 2:49 pm

יש לי סיר עם מכסה זכוכית שמוגבל ל 180 מעלות. ממליצה להוריד חום ולהאריך זמן אפיה או להחליף את המכסה בנייר אלומיניום?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2021 at 3:02 pm

לחם כזה לא אופים ב 180 מעלות וחייבים לאפות עם מכסה ונייר כסך לא מהוה תחליף למכסה לכם אני לא ממליצה להכין אותו בתנאים האלו, אלא אולי לחכות
שהיה סיר מתאים

Reply
yasmin Ben Arie ינואר 9, 2021 at 10:38 am

יצא מושלם ממש ! אך הצדדים של הלחם פחות קיבלו את הקראסט. אולי בגלל הצורה של הקדרה שלי…ומה כדאי לעשות בפעם הבאה שנלחם יצא טיפה יותר אוורירי ?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 11:30 am

להגביר אולי חום, יש מצב שזה קשור גם לסיר, ופשוט לאםפות יותר זמן

Reply
טל ינואר 11, 2021 at 2:10 pm

הכנתי עם קמח כוסמין 70% + קמח כוסמין לבן ביחס חצי – חצי.
יצא מושלם!
האם ניתן להחליף חלק מהקמח בסובין?
אפשר להוסיף לבצק צ'יה במקום פרג?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 3:29 pm

ציה זה מעולה אני הוספתי צ׳יה, מניחה שסובין יהיה אחלה אבל מחוסר נסיון לא יודעת על איזו כמות להמליץ

Reply
Mona Nserat ינואר 24, 2021 at 2:07 pm

היי
אפשר להחליף בדנונה 0%??
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 8:37 pm

אפשר

Reply
חזי ליפל קדומים ינואר 24, 2021 at 7:35 pm

אואייי מדהים טעים טעים קיבלתי המון מחמאות פעם ראשונה שעפיתי לחם תודה תודה

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 8:35 pm

שמחה לשמוע חזי

Reply
גיל ינואר 24, 2021 at 9:47 pm

יעבוד גם עם מחמצת במקום השמרים?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 7:07 am

אין סיבה שלא

Reply

Leave a Comment