מאז שהכנתי את הלחם אני רק מחכה שיגיעו לפה אורחים באיזו שבת ואני אפנק אותם!
לא רק שהלחם הזה טעים, וממש קל להכנה, הרי מדובר בבצק ללא לישה, ברגע שתגישו לשולחן ותפרסו אותו במרכז,
והקממבר תתגלה, ישמעו קולות של שריקות מהאורחים שלכם. זה באמת אחד הדברים המפתיעים, והטעימים שיש.
אני מדמיינת אותנו יושבים סביב השולחן באיזו שבת קצת גשומה, טובלים את הלחם במרק, ונהנים מכל ביס.
בעוד שלושה ימים אני טסה לאיטליה, והחלום של להזמין אורחים יחכה קצת, אבל אתם תנצלו את השבת הגשומה שמתקרבת אלינו,
ואפילו תכינו את הבצק בשישי בערב מבעוד מועד.
לא ככ משנה באיזו גבינת קממבר תשתמשו העיקר שתקנו אחת עגולה יפה כזו.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
לחם ללא לישה עם אורגנו וקממבר/ כיכר אחת
מצרכים למתכון:
2 כוסות (280 גר׳)קמח לחם/מניטובה/פיצה או קמח לבן רגיל
2 כוסות (280 גר׳) קמח דורום רימצ׳ינטה (ראו תחלופות למטה בתחתית הפוסט)
כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח דק
כף סילאן
380 מ״ל מי ברז
עלי אורגנו טריים
עיגול גבינת קממבר
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל מצרכי הבצק, קמחים, שמרים סילאן מלח ומים, עם כף עץ למשך דקה עד שהתערובת אחידה ומאוד דביקה.
מוסיפים קצת עלי אורגנו ומערבבים.
מכסים את הקערה בניילון נמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
(הבצק לא תופח המון וזה בסדר)
מקמחים היטב משטח עבודה ומעבירים את הבצק לקמח, הופכים את הבצק כדי שיהיה מקומח היטב משני הדדים.
מועכים מעט בעזרת הידיים, ומניחים במרכז הבצק את עיגול הקממבר
סוגרים את הקצוות של הבצק מלמטה כלפי מעלה לאמצע מעל הגבינה.
הופכים את הבצק כשהחלק עם ה ״תפרים״ כלפי מטה, ומעט מסובבים אותו לעיגול.
מעבירים לנייר אפייה מעט מקומח, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של בערך 40-50 דק׳.
מקמחים את הלחם מלמעלה בעזרת קמח ומסננת, ואפשר בעזרת סכין או תער לחרוץ חריצים יפים, ממש לא חובה.
בינתיים מחממים תנור ל 220 מעלות ומכניסים פנימה סיר ברזל שיכול להיכנס לתנור גם עם מכסה (שימו לב שאין לו ידיות פלסטיק)
כשהבצק תפח מוציאים בזהירות את הסיר מהתנור, ומכניסים את הלחם פנימה עם נייר האפייה (פשוט מרימים את הנייר עם הלחם )
מכסים את הסיר ומכניסים חזרה לתנור לאפייה של 35-40 דק׳ עד להשחמה. מסירים את המכסה ואופים למשך 5-8 דקות נוספות.
מוציאים ומגישים חם!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**אפשר להמיר קמחים לקמחים אחרים איזה שרוצים, גם מלאים.
**אפשר לוותר על הארגנו או להמיר בעשבי תיבול אחרים
**אפשר להוסיף ללחם גם זיצים בזמן הערבוב של הבצק
**אפשר לוותר על הקממבר, אבל זה שוס.
22 Comments
אפשר לאפות בלי סיר ברזל?
אפשר סיר אחר אבל שנכנס לתנור
אפשר להכניס לסיר של ג'חנון ?
לדעתי כן ולחמם אותו ממש טוב קודם
הי, אפשר להכין פיתות מבצק ללא לישה?
לא ניסיתי אני מאמינה שכן
יצא מדהים ובלי מאמץ, תודה.
האם לדעתך יצליח גם עם קמח ללא גלוטן (לרגישים)? ואם כן על איזה קמח תמליצי ?
לא עובדת בכלל עם קמחים ללא גלוטן, זה סרט אחר לגמרי אני לא ממליצה ללא נסיון להמיר
אפשר להשתמש בקמח תופח?
לא יעבוד את חייבת קמח ושמרים לא קמח תופח
קרן, זה הולך להיות השוס בארוחת שבת
יש לך במקרה רעיון אחר לסיר ברזל?
הי, לצערי אני לחושבת שהלחם יוצא הכי טוב בסיר, לא חייב ברזל אבל כזה שנכנס לתנור
יצא מדהים ובלי מאמץ, תודה.
האם לדעתך יצליח גם עם קמח ללא גלוטן (לרגישים)? ואם כן על איזה קמח תמליצי ?
איזו גבינה מומלצת ללא-אוהבי קממבר וגבינות עם טעמים חזקים?
גבינות צהובות פשוטות יותר
יצא מדהים, תודה.
האם לדעתך ניתן לעשות עם קמח ללא גלוטן ? ואם כן על איזה קמח היית ממליצה ?
תודה
לא לנסות אפילו
קרן אפשר להחליף את האורגנו בעלי טימין טריים?
הם יתרככו באפיה או שיישארו לא נעימים בפה?
אין בעיה להמיר בעלים טריים
יצא מדהים ובלי מאמץ, תודה.
האם לדעתך יצליח גם עם קמח ללא גלוטן (לרגישים)? ואם כן על איזה קמח תמליצי ?
הי קרן. תודה על כל המתכונים הנהדרים. האם ניתן להקפיא את הלחם הזה ?
כן כמובן