מפה לשם אנחנו כבר ב 21/8, ועוד 9 ימים בלבד נוכל בשעה 08:00 בבוקר:
לסגור את הדלת של הבית, ולהיות לגמרי לבד!!!
ולצרוח מאושר!
אני כל כך מחכה ליום הזה:
לקפה שאני אשתה בבוקר אחרי שהם ילכו בסלון הנקי והמסודר
שכל הכריות שלו במקום
שאין עליו אף פירור עוגיות
ולא כתמים של חלב מהקורנפלקס
או של שוקולד למריחה
ואף שלט של כבלים, טלויזיה או אקס בוקס וואן לא נתקע לי מתחת ל…כשאני מתיישבת.
ואין על שולחן הסלון קערות מהלילה עם חלב שנשאר מהקורנפלס (תמיד הם שמים יותר מדי חלב!)
או צלחות עם זיתים שהם הוציאו מהפיצה,
בקבוקי שתיה ריקים ( איפה לעזעזל הפקק?)
וכוסות, בערימות.
נקי.ומסודר,ושקט.
ככה אני אוהבת את הבית שלי.
אבל אם יש משהו שנהנתי ממנו מאוד בחופש הגדול,
זה החופש והפטור שקיבלנו מריצה כל יום בשש בבוקר לקנות לחמניות טריות במכולת.
כי אצלינו הילדים (איזה ילדים לא?) אוהבים את הלחמניות שלהם בבוקר טריות.
כאלו שממלאות את המטבח בריח טרי של בוקר.
אז התחלתי להתאמן, והכנתי לחמניות בית ספר
הקפאתי, ובדקתי מה קורה כשאני מפשירה אותן לילה קודם.
הן פשוט נהיות לחמניות טריות, ויש להן ריח משגע.
הן קלות להכנה, והבצק שלהן כל כך כיפי לעבודה.
תכפילו כמויות, תכינו מראש ותקפיאו.
מבטיחה לכם שהילדים יעופו על זה.
לחמניות בית ספר / כ- 15-18 לחמניות
(מבוסס על מתכון מהאתר המעולה הנחתום)
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לבן רגיל
1.5 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
כף גדושה מלח דק
כף שמן קנולה
גביע ( 200 גר') שמנת חמוצה 15% שומן ומעלה
1.5-2 (360-480 מ״ל) כוסות מי ברז
לציפוי:
1/2 כוס (120 מ״ל)חלב
שומשום
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוספים שמרים ומערבבים מעט
מתקינים את וו הלישה,ובמהירות נמוכה מוסיפים סוכר, מלח, שמן ושמנת חמוצה.
תוך כדי לישה איטית מוסיפים כוס וחצי מים.
ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק,
אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים בכל פעם, מכמות המים שנותרה בצד.
לשים כ 8 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים את הבצק מהקערה, ולשים מעט על משטח נח לעבודה להוצאת אויר.
מכינים תבנית תנור גדולה או מגש גדול מרופד בנייר אפיה.
מחלקים את הבצק ל 15-18 כדורים במשקל 105 גר' כל אחד.
מניחים את הכדורים על המגש, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת
כ 20 דק' עד שהכדורים תופחים מעט.
מכינים 2 תבניות או צלחות שטוחות רחבות, באחת מפזרים שומשום ובשנייה חלב.
(אני משתמשת ב 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות מאלומניום, אח״כ אפשר לשטוף ולמחזר)
מכינים את הלחמניות:
מניחים על השיש כדור, מוציאים לו את האויר ובעזרת הידיים משטחים מעט לצורת מלבן/אליפסה
מקפלים מהצד הרחב 2/3 מהבצק כלפי פנים (כמו מעטפה), מעבירים מעל את ה 1/3 שנותר.
מגלגלים מעט לצורת לחמניה וצובטים את התפר כדי למנוע ממנו להיפתח בזמן האפייה.
מגלגלים שוב.
טובלים כל לחמניה בחלב, ומעבירים מיד לצלחת עם השומשום.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
חוזרים על הפעולה עם כל הלחמניות.
מכסים במגבת ומתפיחים שוב 25-30 דק' עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
בינתיים מחממים תנור ל 200 מעלות.
אופים את הלחמניות כ 25-30 דק' עד שהן שחומות.
מצננים על רשת צינון, ואם רוצים מושחים במעט שמן זית.
בתיאבון!
-את הלחמניות אפשר להקפיא בעודן טריות אחרי צינון מוחלט,
כשהן עטופות היטב (אני עוטפת כל לחמניה בנפרד בניילון נצמד, מכניסה את כולן לשקית ומקפיאה)
אפשר להוציא את הלחמניות מהפריזר לילה קודם ובבוקר יהיו לכם לחמניות טריות.
-את השמנת החמוצה ניתן להמיר ב1/4 כוס שמן
-את החלב במתכון ניתן להמיר במים
94 Comments
היי…המתכון נראה מעולה! בדקת במקרה איך עובד עם חצי כמות מהקמח ממירים בכוסמין? או שבמקרה בדקת איך הן כשממירים את כל הכמות בקמח מלא?
קמח מלא אני אישית פחות אוהבת,
אבל אני כמעט תמיד ממירה חצי מהכמות לכוסמין, אפשר לדעתי להמיר את כל הכמות ב כוסמין לבן או חצי חצי עם כוסמין מלא יעבוד נהדר. אוסיף גם הערה במתכון:-)
תודה!
הכנתי את המתכון מספר פעמים והוא פשוט מושלם, רציתי לנסות עם קמח מלא ותהייתי אם יש אני צריכה להוסיף עוד מים או לשנות משהו.
תודה!
חייבת להוסיף מים כדי שהבצק יהיה מעט דביק אחרת הן ייצאו מאוד יבשות
אפשר לעשות כל צורה מבצק הזה? האם חייב לטבול בחלב ? חשבתי להבריש עם ביצה חלשים מעל שומשום
אפשר ואפשר
קרן יקרההה!אין אין עלייך. שנים אני אופה לחמניות. אבל אף אחת לא משתווה לאלו. בדיוק בזמן לתחילת הדנה. התוספת של השמהת החמוצה שוססס
את אלופה בעצמך, תודה רחל יקרה שימחת אותי
בוקר טוב קרן!
הלחמניות יצאו פשוט מדהימות!
מכוסמין 70%
המון תודה על המתכון המושלם!
יש! שמחה לשמוע תודה:-)
היי קרן! אני רוצה לנסות מחצי כמות לעשות לחם כי הבצק פשוט מושלם, כמה דקות צריך להוסיף לזמן אפיה?
הי נונה
ללחם תצטרכי סביב החצי שעה.
תודה☺️
היי, אפשר עם פחות סוכר?
מדובר סהכ בשלוש כפות על קילו קמח, זה ממש לא הרבה, זו כמות ממש בסיסית של סוכר לבצק שמרים, אל תורידי.
היי קרן
רציתי לדעת אם אני רוצה שהלחמניות יהיו פרווהת מה בימקום השמנת?תודה
הי איציק
בתחתית המתכון ( לקרוא עד הסוף )
יש הוראות מדוייקות לפרווה.
בהצלחה
היי! הבצק בהתפחה ראשונה .. מרגש!!
אם אני רוצה שיהיו סגורות ולא עיצוביות-יפות כמו בתמונה אצלך, זה יפגע באפייה? ייצא פחות טוב?
שום דבר לא יפגע באפייה
יקירה איך אני מכינה את הלחמניות מקמח כוסמין מלא 100% תודה רבה לאה קליין
חצי מהכמות בקמח כוסמין מלא בדיוק כמו במתכון.
היי קרן, אפשר להכין את הלחמניות בערב ולהתפיח לילה במקרר? אם כן האם צריך לשנות את כמות השמרים?
אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח תפיחה איטית במקרר.
אין צורך לשנות את כמות השמרים.
האם יצליחו גם בלי מיקסר?
הי גפן, בעקרון אין בעיה ללישה ידנית, רק שזה לוקח מעט יותר זמן והרבה יותר שרירים שמתעייפים:-))
אבל זה אפשרי.
ללוש בין 10-12 דקות
הי קרן,
עשיתי את הלחמניות לבית הספר
יש לך רעיון מדוע החלק החיצוני יצא מאד קשה?
פנים הלחמניות היה רך
בתבנית השנייה שאפיתי הקפדתי שהן ישארו בהירות(כמו בתמונה) ובכל זאת התקשו מעט
כיסיתי את הנגלה השנייה עם ניילון מה שריכך את החלק החיצוני למרקם טוב
הטעם טעים מאד
תודה אסנת
אולי חום תנור גבוה מדי, נסי להוריד מעט את המעלות, ולכסות את הלחמניות במגבת מיד כשיוצאות מהתנור.
היי
רציתי לדעת האם אפשר ליצור את הלחמניות בצורת קשר?
לגלגל לנקניק ואז לקשור….
אני חוששת שבצורה הארכה הלחמניות ישתטחו כי אין תמיכה בצדדים (תבנית ללחמניות ארוכות – כמו בגט)
הן לא אמורות כלל להשתטח, ראי בתמונות אצלי, הן נאפות אחת ליד השניה בתבנית תנור רגילה ונשארות יפות , אבל אין שום בעיה בכל זאת אם תרצי להכין מהן לחמניות קשר, גם יעבוד מצויין.
בהצלחה
אני לא מצליחה לעבוד עם שמרים יבשים, אלא רק עם שמרים טריים, הבצק לא תופח לי עם שמרים יבשים. אשמח לקבל קצת עצות בנוגע לעבודה עם שמרים יבשים.
אולי השמרים היבשים שיש לך לא היו טובים.
לקנות חדשים ולערבב ישירות לתוך הקמח ולהמשיך כרגיל
לא אמורה להיות שום בעיה .
להעביר את השמרים שנותרו לצנצנת ולשמור בפריזר
הי!
רציתי לשאול האם אני מכינה עכשיו את הבצק ואופה עוד שלוש שעות רק, ואני מתכננת לשים את הבצק בזמן הזה במקרר, הן יצטרכו תפיחה נוספת אחרי המקרר?
תודה!
כן הן צריכות התפחה שניה כפי שמצויין במתכון לאחר עיצוב ללחמניות
הבצק יצא מעולה ממש 🙂
אופים אותן על טורבו?
חום עליון תחתון רגיל, אחרת היה מצויין במתכון 🙂
לא
היי קרן, מה שלומך?
אני רוצה להמיר את כל הקמח הלבן במתכון בקמח כוסמין. האם זה אותו יחס של קמח ומים כמו עם הקמח הלבן שבמתכון? והכי חשוב זה האם הטעם יהיה טעים גם עם הכוסמין או שיש צורך להוסיף דבש?
חייבים להוסיף נוזלים לבצק לפחות 1/3 כוס אחרת יתקבלו לחמניות מאוד דחוסות ולא דומות למקור, כמו כן טעם הכוסמין שונה מטען קמח לבן ויש לקחת את זה בחשבון ואולי להוסיף מעט דבש/סוכר אם אוהבים
והייתי ממליצה להתפיח את הבצק פעמיים
פעם אחת התפחה ראשונה רגילה, להוציא אויר בתוך הקערה ולהתפיח שוב לחצי שעה ארבעים דקות ואז רק להכין לחמניות ולהתפיח שוב
מעולה! תודה❤️
היי אפשר לעשות עיגולים עם פופיק? או כמו הלחמניות חלה… 9 q 8 ופופיק? …. ועוד משהו… אפשר לשלב קמחים מלאים? אם כן, לאוסיף עוד מים?
כן וכן
אין על המתכונים שלך,ניסיתי היום בחצי כמות כי רציתי לבדוק שיוצא לי טוב ,מתכון אליפותתתתת,יצאו לחמניות מושלמות
איזה כייף תודה
היי קרן,
1.5 כפות שמרים יבשים, מה יחס ההמרה לשקית שמרים טריים?
תודה רבה
עדי
40 גר
לחמניות שלמות. הכנה דורשת זמן אבל שווה כל ביס. אצלי מאוד אהבו. תודה יקרה
שלום. האם אפשר לשים חלב סויה או שקדים במקום חלב רגיל? ( לאחד מהילדים לא מומלץ חלבי, רק חמאה). תודה
אין בעיה להמיר אפשר גם במים
אם אני משאירה במקרר ללילה ,
באיזה שלב של ההתפחה זה צריך להיות?
תודה!!
מיד כשמסיימת לישה
איזה אלופה, תודה על התשובה המהירה
הי. כמה זה כף וחצי שמרים בגרם?
כף שמרים יבשים=10 גר׳
הי קרן, הכנתי את הלחמניות והן יצאו נורא יפות, אבל הטעם שלהם של מאוד, אפילו ריח טוב אין להן. יש לך מושג למה?
תודה רבה!!
לא ככ הבנתי ממה שכתבת מה הבעיה
אם אין ריח וטעם טובים השמרים התקלקלו בזמן ההתפחה
היי קרן מתכון נראה מדהים אני בידיוק מכינה אותו ורציתי לשאול
הכנתי אותו הוא כבר שעה וחצי בהתפחה ונכנס לי בלתמ שאני חייבת לצאת מהבית לשעה בידיוק שהוא תופח
האם יש פתרון לזה?
להכניס למקרר, בחוץ זה ימות!
האם הגרסה פרווה יוצאת גם טעים כמו החלבי? אשמח לתגובתך
ברור שכן
תודה רבה אני כבר שנים מחפש מתכון ללחמניות מה כבר לא ניסיתי להשאיר במקרר 3 ימים להוסיף מיץ תפוזים לשים הרבה שמרים אפילו חלב קוקוס!
ועדיין אותו טעם מגעיל של קמח נא אולי המרקם היה טיפה שונה אבל הטעם נשאר
אני כבר נהיתי חסר תקווה למציאת מתכון מושלם ללחמניות עד ששמעתי המלצה על הבלוג שלך ניסיתי את המתכון ללחמניות וברגע שטעמתי את הלחמניות הבנתי שמצאתי את המתכון שכלכך הרבה זמן חיפשתי
אני מודה לך על המתכון הנפלא הזה ותמשיכי בעבודתך הנפלאה
דניאל
דרך אגב אני בן 14 חח
רק בן 14 ושנים מחפש?? חמוד
שמחה שמצאת
תודה על המתכון!
אני מגדלת מחמצת. האם ניתן לשלבה בבצק? אם כן באיזו כמות?
מניחה שכן אבל אני לא מבינה כלום במחמצות
סיימתי! וואו מדהימות!! עשיתי חצי קילו: חלק קמח חלה וחלק קמח כוסמין מלא. החלפתי את השמנת בשמן בהמלצתך. יצא מעולה!!!
פיזרתי מעט שומשום ומלח גס במקום מלא שומשום כי הילדות לא אוהבות .
לגמרי הולכת לגזור ולשמור!
אני שמחה לשמוע תודה ששיתפת
,כמה גרם בערך כל לחמניה יוצאת? ואם אני עושה אותן עגולות משתנה זמן האפיה?
אפשר עגולות זמן אפיייה אותו דבר תשקלי 100-110 גר לכל כדור
היי, יש אולי תחליף לשמנת החמוצה אם רוצים שהלחמניות לא יהיו חלביות?..
כתוב בסוף המתכון למטה איך להמיר לפרווה
היי קרן
בסרטון את שמה קודם את המים
מה כדאי ואם קודם מים אז כמה לשים בהתחלה
וגם למה הברשת בחלב ולא בביצה?
אוהבת להתחיל עם מים, זה אוסף את הבצק טוב יותר
אפשר להבריש גם במים לא חובה בחלב
קרן יקרה, ממש אשמח לעצמך. עושה אירוע חלבי לכ30 איש. בגזרת הלחמים יהיה בהמלצתך מיני בייגל ירושלמי, לחמניות שום עגולות ממולאות, ומתלבטת לגבי לחמניות נוספות אולי ניטרליות כלשהן השאלה מה מבחינתך ההייליטס 🙂 אלו או אולי הלחמניות קשר שלך ? או משהו אחר במקום הבייגל ? מה הכי טובות לדעתך? או בכלל את הפוקצ'ה המהירה שלך במקום/בנוסף.. בקיצור מבולבלת מהשפע ואשמח להמלצתך. תודה רבה רבה
לגמרי להוסיף פוקאצה
ולשים עליה ירקות המיני בייגל לגמרי ניטרלי
תודה מותק
מה נותנת הטבילה בחלב לפני השומשום? מה ההבדל מהברשת ביצה? נראה מושלם! מחכה להכין
אפשר גם רק להבריש אין בעיה
עשיתי חצי מהכמות, והאמת? פעם ראשונה שיצאו לי לחמניות כאלה כיפיות! מזכיר מאוד בייגלה, טעים רצח! צריכה להיזהר לא לנשנש הכל בבת אחת!!!
ההתפתחות המרובות כמעט ייעשו אותי. אבל זה היה שווה כל רגע.
מתכון מעולה והסברים מצטיינים!
תודה רבה אני תמיד שמחה לשמוע על הצלחות 🙂
וואו! איזה כיף! הפכתי להיות אמא שמכינה לחמניות בית ספר לבנים שלה!
השתמשתי בקמח כוסמין לבן ובמקום שומשום (כי לא היה) שמתי גרעיני חמניה ודלעת שבורים.. יצא מעולה!!
אלופה כייף להם
מחפשת מתכון לחמניות בית ספר טבעוניות. יש לך?
יש בתחתית המתכון המרות לפרווה ותורידי את הביצה ובמקומה עוד כף שתיים שמן
רגע, אמורה להיות ביצה בבצק? תודה רבה
אין ביצה
אוקי תודה רבה, התגובה הקודמת שלך לגבי טבעון בלבלה אותי עם הביצה! יצאו אחלה לחמניות! פעם הבאה אנסה עם שמנת מתוקה במקום חמוצה כדי לעדן את החמצמצות. תודה על כל ההשקעה וההשראה שאת נותנת!
היי קרן
ראשית תודה על מתכונים נהדרים בזכותך עליתי במשקל, הכנתי את המתכון והוא מושלם מאוד טעים ומתחסל ביומיים, אני רוצה להכין את הלחמניות מ-100% קמח מלא זה אפשרי? ואם כן איך? תודה יקירה
מתכון מאוד מוצלח!! הלחמניות יצאו רכות כמו ענן וקריספיות מבחוץ מאוד טעימות
הכנתי חצי מהכמות במתכון יצאו לי 9 לחמניות
מיד לאחר האפייה כיסיתי במגבת
טוב זו הפעם הראשונה שהפעלתי מיקסר, ופעם ראשונה שעבדתי עם בצק ושמרים והתפחות וכל זה… ובכל זאת – יצאו לחמניות מושלמות!!!! פשוט וואוווווו!!!! עפתי על עצמי הבוקר שהבנות לקחו כריכים בלחמניות אמא טריות! פשוט תענוג. תודה על מתכון מושלם!
אלופה תודה
אם רוצים בלי שומשום? הילד לא אוהב
אז רק טובלים בחלב?
להבריש בביצה
הבצק יצא מושלם, מחכה שהלחמניות יצאו מהתנור מה מונע להכין מהבצק הזה חלה? (חוץ מעניין הכשרות?)
אין שום מניעה