לחמים ומאפיםעוגות שמרים

לחמניות בריוש ממולאות שוקולד

ינואר 23, 2025 8 Comments

אם אתם מארחים לבראנץ או חבורה של בני נוער שאתם רוצים שיאהבו אתכם יותר (לא משנה מאיפה אני יודעת )

המתכון הזה בדיוק בשבילכם! תבנית של חימניות בריוש קטנות אבל מה זה שובבות, ממולאות שוקולד ציפס ונוטלה, שלא תפסיקו לקבל עליהן

מחמאות! זה בעצם בצק שמרים של עוגת שמרים, שחילקתי לכדורים ממולאים בשוקולד והכנסתי להתפחה ואפייה בתבנית מאפינס

מה שמייצר את צורת לחמניית הבריוש המיוחדת ככ.

מתכון שקשה להפסיק להכין אחכ! כי הילדים יבקשו שוב ושוב, ואגב זו מנה קלאסית להביא לאיזה חגיגה משפחתית. או פיקניק מהמם כזה.

לשלבי הכנה של המתכון בוידאו לחצו כאן

לחמניות בריוש ממולאות שוקולד/ 12 לחמניות

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר) קמח לחם, חלה או קמח לבן רגיל

150 גר׳ חמאה רכה

2 חלמונים מביצה גודל L

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1 כף  שמרים יבשים

1 כפית מלח שטוחה

3/4  כוסות (180 מ״ל) חלב

למילוי:

1 כוס שוקולד צ׳יפס מריר

1/2 כוס ממרח נוטלה

להברשה לפני אפייה:

1/3 כוס (80 מ״ל) מים

1/3 כוס (66 גר)  סוכר לבן

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, חמאה חלמונים מלח ושמרים יבשים, מוסיפים מחצית מכמות החלב ולשים במהירות איטית, מוסיפים עוד חלב, לא את הכל בבת אחת, ייתכן ולא תצטרכו את כל הכמות, עד שמתקבל בצק רך חלק וגמיש, שלא ייצא יבש! זה בסדר שהוא מעט נדבק למרכז תחתית הקערה .

לשים סהכ 10-12 דק׳ עד לקבלת בצק רך מאוד גמיש ומעט דביק.

מעבירים להתפחה בקערה מעט משומנת למשך שעתיים בטמפרטורת החדר, אפשר גם לילה במקרר

מחלקים את הבצק ל 12 כדורים בגודל שווה.

משמנים היטב תבנית מאפינס של 12 שקעים

מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חלק בצק לעיגול שטוח

מניחים במרכז העיגול חופן שוקולד ציפס מריר, וכפית ממרח נוטלה ואוספים את קצוות הבצק פנימה לכדור. צובטים היטב, הופכים ומכדררים

כדי להחליק מעט את החלק העליון,

מניחים את הכדורים בשקעים של התבנית, מכסים במגבת ומתפיחים שוב למשך 45-50 דק עד שהכדורים תפוחים למראה.

בזמן שהכדורים תופחים מבשלים סוכר ומים לסירופ על האש, תחילה מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש בינונית עד שזה מעט מסמיך.

זה לוקח 5-6 דק.מצננים מעט. מחממים תנור ל 180 מעלות

מברישים בעדינות את הכדורים עם סירופ הסוכר

אופים את הלחמניות למשך 20 דק׳ עד להזהבה.

מגישים חם או טרי בטמפרטורת החדר

כאם הלחמניות הצטננו אפשר לחמם מעט במיקרוגל כדי להמיס מחדש את השוקולד בפנים

לגרסת פרווה: ממירים חמאה במחמאה או נטורינה וחלב במים

 

8 Comments

לירון ינואר 28, 2025 at 6:04 pm

האם אפשר לוותר על הביצה או שצריך תחליף

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2025 at 3:32 pm

לא הבנתי, לוותר על הביצה בבצק?

Reply
לירון פברואר 2, 2025 at 9:59 am

כן, יש לי ילד אלרגי לביצים ורציתי לשאות אם אפשר לוותר על הביצה

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2025 at 3:30 pm

אין בעיה

Reply
כריש ינואר 29, 2025 at 6:24 pm

הסרטון מראה הכנת בורקס..

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2025 at 3:29 pm

כנראה אצלך מעביר לשם, נסה לסגור את אינסטגרם ואז להיכנס שוב

Reply
אריאלה ינואר 31, 2025 at 9:39 am

זה לא הסרטון של לחמניות השוקולד

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2025 at 8:43 am

תיכנסי לאינסטגרם שלי לדף הבית תמצאי אותן שם או שתסגרי את אפליקציית אינסטגרם ואז תנסי שוב מהלינק המצורף במתכון

Reply

Leave a Comment