הילדים שלי זה לא גורמה כריכים בכלל. מאז שהם קטנים יש להם ריטואל קבוע לכריכים שלהם,
וככל שהם מתבגרים יותר ויותר, הם לפעמים יוצאים אפילו מהבית בלי כריך.
במהלך כל השנים ניסיתי ממש לגוון להם בכריכים, ללא הצלחה כמובן, והערצתי ילדים
שמוכנים לאכול כריך שיש בו גם ירקות או סוגים שונים של גבינות, או כריך עם חביתת ירק למשל,שיא!
כי לצערי אצלנו זה לא עבד. רק הגדולה ידעה מה טעים והיתה לוקחת לבית ספר כריך שיש בו גם ירקות
ולא רק גבינה או פסטרמה נגיד. הקטנים, אוכלים רק גבינה צהובה, עדיף כטוסט, חומוס ופסטרמה,
או פסטרמה וחמאה, (סליחה לשומרי הכשרות) אפשר גם כריך של חמאה וחביתה.
ואפשר לגוון למשל לשלוח אותם עם פיתה זעתר, או בורקסים (יום חגיגה ) .
היתה תקופה שהגור הקטן היה מבקש שניצל תירס
לבית ספר, והמתבגרת היתה מרשה לנו לשים לה קופסא קטנה עם פלפל אדום ומלפפון,
עד שהבנתי שהיא מביאה אותם לכיתה ומחלקת כי כולם מתלהבים ורק היא לא.
יום שישי תמיד היה היום הכי שמיייח שלהם, בו אני מרשה כריך עם שוקולד, שאחכ עבר להיות
הכריך של חמישי כי הם כבר לא לומדים בשישי.
ואז הגיעה הקורנה וכבר הפסקנו להכין כריכים, וכבר לא היו לנו שעות, וזה לקח המון זמן עד שחזרנו
לרוטינה הזו של בית ספר כל יום, וכריכים. ובא לי ממש לגוון, ואני יודעת שאם יש משהו שהילדים שלי
אוהבים, אלו לחמניות גבינה קטנות שנקראות בפי הבולגרים בואיקוס, רק שמעולם לא חשבתי להכין להם אותן
לבית הספר, ועלה בי רעיון להכין אותן קצת ארוכות שמזכירות אולי קצת לחמניה ארוכה, והצלחתי!
הן יצאו כל כך יפות וטעימות, הריח מטורף, והחברים בבית ספר מוכנים לשלם לי שאכין להם גם כאלו:-)
אני נוהגת לשמור את הבלילה שלהן במקרר לילה ולמחרת על הבוקר לגלגל ולאפות. נשבעת לכם שזה קל,
אבל אני עצמאית שעובדת מהבית אז קל לי להשוויץ, אני מניחה שהורים שעובדים וחייבים לצאת עם הילדים
יש להם פחות זמן, אז אפשר להכין ולהקפיא, ולהפשיר לילה ובבוקר הן יהיו מושלמות.
לחמניות גבינה משגעות/ כ 25-30 יחידות
מצרכים למתכון:
מיכל (250 גר׳)גבינת ריקוטה 5% של גד
200 גר׳ חמאה רכה
100 גר׳ גבינה בולגרית מפוררת
1 ביצה גודל L
150 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת
2 כוסות+2 כפות (300 גר׳) קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כפית מלח דק
כוס זיתים פרוסים/ קצוצים
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומפרדים תבנית תנור בניר אפייה.
בקערה גדולה מערבבים עם מרית חמאה רכה ואת הגבינות האחרות לתערובת אחידה.מוספים ביצה ומערבבים
מוסיפים זיצים ומערבבים שוב. מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה ומעבדים שוב ליצירת כדור בצק
גדול. לא מדובר על לישה, רק על חיבור כל המצרכים (זה נראה מאוד דביק בהתחלה) לכדור
אחד גדול.
קורצים מהבצק עיגולים בגודל של כדור טניס ועל משטח ממש מעט מקומח מגלגלים לגליל.
מועכים בעזרת הידיים מעט את הגליל ומשטחים קצת.
מניחים על התבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
מברישים את כל הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
אופים כ 15-20 דק׳ עד שהלחמניות שחומות ואתם לא עומדים יותר בפני הריח!
הלחמניות במיטבן ביום בו אופים אותן, אבל אפשר לעטוף היטב והן יישארו רכות וטעימות גם למחרת.
אפשר גם לחמם מעט לפני האכילה.
הקפאה: אפשר להקפיא את הלחמניות לפני אפייה, פשוט מניחים בקופסא ומפרידים שכבות
עם ניר אפייה ואז ישר לתנור, זה מושלם וחוסך המון עבודה וזמן.
ואפשר גם להקפיא אותן עם יציאצן מהתנור וצינון קל כשהן עוד טריות.
המרות של גבינות :
במקום בולגרית, פטה או גבינת עיזים
במקום מוצרלה, אפשר פרמז׳ן, קשקבל, או כל גבינה צהובה אחרת שיש לכם בבית
**המתכון בשיתוף חברת גד
48 Comments
אפשר לשדרג עם קמח יותר איכותי או במקום חמאה עם שמן זית?
במה אפשר להמיר את גבינת הריקוטה? האם שמנת חמוצה הולך? או גבינה לבנה?
גבינה לבנה או קוטג׳
תודה על המתכון.
אשמח לדעת אם ניתן להכין בצק ולהשאיר ללילה במקרר ובבוקר להכין צורה ולאפות?
היי קרן נראה מעולה
אפשר להכין עם קמח שקדים?
לא יעבוד, אבל קמח ללג יעבטד פיקס באותן הכמויות
צריך ביצה בבלילה או לא?
כן , צריך
יש משהו שאפשר לשים במקום הביצה או שאפשר לוותר עליה? לילד אלרגי…
אפשר לוותר
היי קרן, תודה על המתכון.
האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בכוסמין?
ואם כן, איך זה משפיע על שאר המרכיבים/נוזלים.
תודה
חלקית כן ולהוסיף עוד נוזלים כדי שהבצק לא יהיה יבש
נראה ממש שווה מזכיר מאוד בואיקוס…
האם נראה לך שיצא טוב גם עם כמות מופחתת של חמאה?
שמענו שבקרוב תכנית טלוויזיה בכיכובך 🙂
המון הצלחות ומזל טוב!
מחכיםםםםםם
זה נכון?
קרן אהובה, תודה, יצא פגז! כל כך קל וזריז וטעים..מחר אשים לבת שלי לארוחת עשר לבית ספר :)))
אלופה!
היי. האם יעבוד עם כוסמין מלא?
כן
יצאו לחמניות מושלמות…התענגנו כל כך!
האם ניתן לשים פחות חמאה?
תודה רבה על מתכונים נפלאים
חמאה תשפיע על המרקם הסופי
שלום, האם יש אפשרות להשתמש בקמח ללא גלוטן?
כן לגמרי 1:1
הי,
לילדים שלא אוהבים זיתים, אפשר להחליף בתירס או להשמיט זיתים?
בטח שאפשר גם וגם
היי, אם מקפיאים את הלחמניות לפני אפייה, מפשירים לפני שמכניסים לתנור אוש מכניסים לתנור עוד כשהבצק קפוא??
תודה
אפש ר להכניס קפוא לתנור
האם אפשר לערבל במיקסר ולא ידנית?
בטח, וו גיטרה
לא הבנתי , את ממליצה להכניס את הבלילה למקרר לפני האפייה ? או שזה בסדר לאפות ישר ? וגם … מה האורך של כל גליל בערך ?
ברור שלאפות ישר זו אופציה ראשונה
ואפשר גם להכניס למקרר ולאפות למחרת
אפשר במקום חמאה שמן?
אני מניחה שאפשרי במרקם קצת שונה, בערך 3/4 כוס
לא הבנתי , אני אופה את הבלילה אין בצק?
הבלילה זה הבצק
היי קרן, האם אפשר להכין את הלחמניות קטנות או שנדרשת לשנות את היחסים?
אפשר להכין אותן קטנות או באיזה גודל שרוצים
קרן יקרה, מבקשת להסב את תשומת ליבך שעלות מוצרי החלב כאן היא לפחות 40 שקלים, וזה ממש יקר !!! (לחלק מהאוכלוסייה…) 🙁
הי תמר
מי שיקר לו מן הסתם יעדיף מתכון אחר לא ?
לא הבטחתי מתכון זול
שלום, האם יש אפשרות להשתמש בקמח ללא גלוטן?
הי קרן תודה על כל המתכונים הנםלאים, הלחמניות יצאו אליפות!!!!!!!
תודה קרן על מתכון מעולה! היזהרו ממכר בהחלט ! השתמשתי בקמח כוסמין חצי מהכמות הקמח לא הפריע בכלל.
שמחה לשמוע
היי, הילדים שלי ממש אוהבים אץ הלחמניות האלו. אפשר להקפיא אותן לאחר האפייה ( טסה לחופשה ורוצה להשאיר להם)
בטח , אפשר להקפיא, טיסה נעימה
הי קרן, יש אפשרות להפוך את המתכון לכשר לפסח עם קמח מצה?
יש את המתכון הזה
https://kerenagam.co.il/לחמניות-גבינה-לפסח/
ואת זה
https://kerenagam.co.il/%d7%9c%d7%97%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%95%d7%92%d7%95%d7%a8%d7%98-%d7%9c%d7%a4%d7%a1%d7%97/
היי קרן, אפשר להמיר את החמאה במשהו אחר?
(משתדלים להימנע)