לחמים ומאפיםשבועות

לחמניות גבינה וזיתים משגעות

אוקטובר 10, 2021 31 Comments

 

הילדים שלי זה לא גורמה כריכים בכלל. מאז שהם קטנים יש להם ריטואל קבוע לכריכים שלהם,

וככל שהם מתבגרים יותר ויותר, הם לפעמים יוצאים אפילו מהבית בלי כריך.

במהלך כל השנים ניסיתי ממש לגוון להם בכריכים, ללא הצלחה כמובן, והערצתי ילדים

שמוכנים לאכול כריך שיש בו גם ירקות או סוגים שונים של גבינות, או כריך עם חביתת ירק למשל,שיא!

כי לצערי אצלנו זה לא עבד. רק הגדולה ידעה מה טעים והיתה לוקחת לבית ספר כריך שיש בו גם ירקות

ולא רק גבינה או פסטרמה נגיד. הקטנים, אוכלים רק גבינה צהובה, עדיף כטוסט, חומוס ופסטרמה,

או פסטרמה וחמאה, (סליחה לשומרי הכשרות) אפשר גם כריך של חמאה וחביתה.

ואפשר לגוון למשל לשלוח אותם עם  פיתה זעתר, או בורקסים (יום חגיגה ) .

היתה תקופה שהגור הקטן היה מבקש שניצל תירס

לבית ספר, והמתבגרת היתה מרשה לנו לשים לה קופסא קטנה עם פלפל אדום ומלפפון,

עד שהבנתי שהיא מביאה אותם לכיתה ומחלקת כי כולם מתלהבים ורק היא לא.

יום שישי תמיד היה היום הכי שמיייח שלהם, בו אני מרשה כריך עם שוקולד, שאחכ עבר להיות

הכריך של חמישי כי הם כבר לא לומדים בשישי.

ואז הגיעה הקורנה וכבר הפסקנו להכין כריכים, וכבר לא היו לנו שעות, וזה לקח המון זמן עד שחזרנו

לרוטינה הזו של בית ספר כל יום, וכריכים. ובא לי ממש לגוון, ואני יודעת שאם יש משהו שהילדים שלי

אוהבים, אלו לחמניות גבינה קטנות שנקראות בפי הבולגרים בואיקוס, רק שמעולם לא חשבתי להכין להם אותן

לבית הספר, ועלה בי רעיון להכין אותן קצת ארוכות שמזכירות אולי קצת לחמניה ארוכה, והצלחתי!

הן יצאו כל כך יפות וטעימות, הריח מטורף, והחברים בבית ספר מוכנים לשלם לי שאכין להם גם כאלו:-)

אני נוהגת לשמור את הבלילה שלהן במקרר לילה ולמחרת על הבוקר לגלגל ולאפות. נשבעת לכם שזה קל,

אבל אני עצמאית שעובדת מהבית אז קל לי להשוויץ, אני מניחה שהורים שעובדים וחייבים לצאת עם הילדים

יש להם פחות זמן, אז אפשר להכין ולהקפיא, ולהפשיר לילה ובבוקר הן יהיו מושלמות.

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

לחמניות גבינה משגעות/ כ 25-30 יחידות

מצרכים למתכון:

מיכל (250 גר׳)גבינת ריקוטה 5% של גד

200 גר׳ חמאה רכה

100 גר׳ גבינה בולגרית מפוררת

1 ביצה גודל L

150 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת

2 כוסות+2 כפות (300 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

3/4 כפית מלח דק

כוס זיתים פרוסים/ קצוצים

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומפרדים תבנית תנור בניר אפייה.

בקערה גדולה מערבבים עם מרית חמאה רכה ואת הגבינות האחרות לתערובת אחידה.מוספים ביצה ומערבבים

מוסיפים זיצים ומערבבים שוב. מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה ומעבדים שוב ליצירת כדור בצק

גדול. לא מדובר על לישה, רק על חיבור כל המצרכים (זה נראה מאוד דביק בהתחלה) לכדור

אחד גדול.

קורצים מהבצק עיגולים בגודל של כדור טניס ועל משטח ממש מעט מקומח מגלגלים לגליל.

מועכים בעזרת הידיים מעט את הגליל ומשטחים קצת.

מניחים על התבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

מברישים את כל הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.

אופים כ 15-20 דק׳ עד שהלחמניות שחומות ואתם לא עומדים יותר בפני הריח!

הלחמניות במיטבן ביום בו אופים אותן, אבל אפשר לעטוף היטב והן יישארו רכות וטעימות גם למחרת.

אפשר גם לחמם מעט לפני האכילה.

הקפאה: אפשר להקפיא את הלחמניות לפני אפייה, פשוט מניחים בקופסא ומפרידים שכבות

עם ניר אפייה ואז ישר לתנור, זה מושלם וחוסך המון עבודה וזמן.

ואפשר גם להקפיא אותן עם יציאצן מהתנור וצינון קל כשהן עוד טריות.

המרות של גבינות :

במקום בולגרית, פטה או גבינת עיזים

במקום מוצרלה, אפשר פרמז׳ן, קשקבל, או כל גבינה צהובה אחרת שיש לכם בבית

**המתכון בשיתוף חברת גד

 

Print Friendly, PDF & Email

31 Comments

אורה אוקטובר 10, 2021 at 12:05 pm

אפשר לשדרג עם קמח יותר איכותי או במקום חמאה עם שמן זית?

Reply
שרי אוקטובר 10, 2021 at 2:17 pm

במה אפשר להמיר את גבינת הריקוטה? האם שמנת חמוצה הולך? או גבינה לבנה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 4:46 pm

גבינה לבנה או קוטג׳

Reply
ליאת אוקטובר 10, 2021 at 6:13 pm

תודה על המתכון.
אשמח לדעת אם ניתן להכין בצק ולהשאיר ללילה במקרר ובבוקר להכין צורה ולאפות?

Reply
אולפת אוקטובר 10, 2021 at 7:14 pm

היי קרן נראה מעולה
אפשר להכין עם קמח שקדים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 7:24 pm

לא יעבוד, אבל קמח ללג יעבטד פיקס באותן הכמויות

Reply
שרי פרלברג אוקטובר 10, 2021 at 8:37 pm

צריך ביצה בבלילה או לא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 11:02 pm

כן , צריך

Reply
ליאור שרייבר אוקטובר 10, 2021 at 7:36 pm

יש משהו שאפשר לשים במקום הביצה או שאפשר לוותר עליה? לילד אלרגי…

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 11:02 pm

אפשר לוותר

Reply
מיכל אוקטובר 10, 2021 at 8:22 pm

נראה ממש שווה מזכיר מאוד בואיקוס…

האם נראה לך שיצא טוב גם עם כמות מופחתת של חמאה?

Reply
חן אוקטובר 10, 2021 at 8:34 pm

שמענו שבקרוב תכנית טלוויזיה בכיכובך 🙂
המון הצלחות ומזל טוב!
מחכיםםםםםם

Reply
א אוקטובר 11, 2021 at 6:22 am

זה נכון?

Reply
Ophira אוקטובר 12, 2021 at 10:29 pm

קרן אהובה, תודה, יצא פגז! כל כך קל וזריז וטעים..מחר אשים לבת שלי לארוחת עשר לבית ספר :)))

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2021 at 3:00 pm

אלופה!

Reply
רוזה אוקטובר 11, 2021 at 6:19 pm

היי. האם יעבוד עם כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2021 at 7:29 pm

כן

Reply
גליה אוקטובר 10, 2021 at 8:52 pm

יצאו לחמניות מושלמות…התענגנו כל כך!
האם ניתן לשים פחות חמאה?
תודה רבה על מתכונים נפלאים

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 11:02 pm

חמאה תשפיע על המרקם הסופי

Reply
רויטל אוקטובר 10, 2021 at 11:39 pm

היי, אם מקפיאים את הלחמניות לפני אפייה, מפשירים לפני שמכניסים לתנור אוש מכניסים לתנור עוד כשהבצק קפוא??
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2021 at 7:30 pm

אפש ר להכניס קפוא לתנור

Reply
מורן אוקטובר 11, 2021 at 10:46 am

האם אפשר לערבל במיקסר ולא ידנית?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2021 at 7:30 pm

בטח, וו גיטרה

Reply
נעמה אוקטובר 11, 2021 at 8:01 pm

לא הבנתי , את ממליצה להכניס את הבלילה למקרר לפני האפייה ? או שזה בסדר לאפות ישר ? וגם … מה האורך של כל גליל בערך ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2021 at 9:33 pm

ברור שלאפות ישר זו אופציה ראשונה
ואפשר גם להכניס למקרר ולאפות למחרת

Reply
עדי אוקטובר 12, 2021 at 8:52 pm

אפשר במקום חמאה שמן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2021 at 9:10 pm

אני מניחה שאפשרי במרקם קצת שונה, בערך 3/4 כוס

Reply
ענת אוקטובר 12, 2021 at 12:37 pm

לא הבנתי , אני אופה את הבלילה אין בצק?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2021 at 3:42 pm

הבלילה זה הבצק

Reply
תמר אוקטובר 14, 2021 at 2:56 pm

קרן יקרה, מבקשת להסב את תשומת ליבך שעלות מוצרי החלב כאן היא לפחות 40 שקלים, וזה ממש יקר !!! (לחלק מהאוכלוסייה…) 🙁

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2021 at 3:24 pm

הי תמר
מי שיקר לו מן הסתם יעדיף מתכון אחר לא ?
לא הבטחתי מתכון זול

Reply

Leave a Comment