בימים המשוגעים האלו, שאני לא מאמינה שאנחנו אפילו כולנו עוברים אותם, אני עושה עם עצמי חסד
בכל פעם שאני נכנסת למטבח לאפות. במקום להיות דבוקה לחדשות או לסרטונים שמדברים רק על המלחמה ברשתות,
אני בורחת למטבח, ואופה, והמזל הגדול שלי שיש לי עם מי לחלוק את חדוות האפייה הזו.
ולמרות שנראה היה בהתחלה שזה לא בסדר להתעסק באוכל כשכל המדינה באבל, הבנתי שזה עושה לככ הרבה אנשים טוב
ונותן להם מפלט, המתכונים שלי והמטבח. אז תודה על זה . שאתם תמיד פה.
אני לא יודעת איך להסביר לכם את הרכות של הלחמניות האלו, אבל הן בערך הדבר הכי רך שאכלתי בחיי.
לסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן
לחמניות זעתר וגבינה בולגרית רכות כמו כריות /17 לחמניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לבן/לחם/חלה/מניטובה או פיצה
2 כפות שמרים יבשים
100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן
כף מלח דק
1/3 כוס ( 66 גר׳) שמן זית
1 ביצה גודל L
500-550 מ״ל מי ברז
למילוי:
כוס (200 גר׳) שמן זית
5-6 כפות תבלין זעתר
150 גר׳ גבינה בולגרית או פטה מפוררת
לציפוי:
1/4 כוס שומשום
3-4 כפות שמן זית
להברשה אחרי אפייה:
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוזגים
פנימה מחצית מכמות המים שבמתכון, ואת שמן הזית והביצה, מוסיפים לאט לאט תוך כדי לישה עוד מים עד שהבצק
לא צריך יותר, ולשים אותו למשך 8-10 דק׳ עד שהוא רך וחלק.
אל תפחדו להרשות לעצמכם בצק טיפי דביק, זה יהפוך אותו אחכ למושלם בפה שלכם.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, ומכסים בניילון נצמד ובמגבת לשעתיים בטמפרטורת
החדר או לילה במקרר.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 100 גר כל כדור .
מניחים את הכדורים על תבנית תנור מרופד בנייר אפייה שומרים על מרווחים של 2-3 ס״מ בין הכדורים.
מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להתפחה של 30 דק. עד שהם תפוחים למראה.
בקערה מערבבים שמן זית עם תבלין זעתר עד שמתקבלת תערובת קצת סמיכה.
בעזרת כוס קטנה יותר מקוטר הכדור, לוחצים על כל כדור בצק במרכז שלו ומרחיבים ליצירת גומה קטנה.
דוקרים עם מזלג את הבצק בתוך הגומה שנוצרה, ממלאים בכפית גדושה של ממרח זעתר, ומניחים גבינה בולגרית מפוררת.
מברישים את שולי הלחמניות בשמן זית ומפזרים שומשום. מתפיחים 15 דקות.
מחממים תנור ל 180-190 מעלות, ואופים כ 15-18 דק׳ עד שהלחמניות זהובות למראה.
מגישים חם חם.
**קמח לבן אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן 100% או ב 50% קמח מלא ולהוסיף קצת מים.
**אם הכמות גדולה לכם מדי, אפשר לחלק את כל המצרכים בחצי
**מלית זעתר אפשר להמיר בכל מלית אחרת שתרצו אפילו בבשר, פסטו וגבינות, פטריות או פיצה
37 Comments
האם יש מתכון לבצק ללא גלוטן?
נסי אצל דביר בר
אם אני מכינה במילוי בשר צריך לשים משהו מלמעלה שהבשר לא יתייבש בתנור?
יש מתכון לרולדת בשר תכיני כמו שם את הבשר ותניחי מעל הלחמניות
האם אפשר להקפיא לאחר אפיה?
כן
במה אפשר להחליף את הביצה?
2 כפות שמן
נראה מדהים! אם אני משתמשת בקמח פיצה, צריך בכל זאת שמרים יבשים? תודה❤️
אפ זה קמח פיצה ללא שמרים אז חייבים להוביל שמרים
תודה שאת פה לספק רגע של שפיות בתוך הטירוף והצער. זה כמו חמצן.
היי קרן!
תודה על המתכון יצא פשוט טעים ובצק אוורירי ומושלם!!
רוצה להכין שוב יש לי ביצים m לשים 2?
תודה רבה!!
אפשר כן
היי,
האם את אופה על טורבו או חום עליון תחתון?
עליון תחתון
הי קרן,תודה רבה על מתכון מהמם, לחמניות רכות וטעימות הכנתי חצי כמות, נשאר לי מלא מהתערובת זעתר למרות שחילקתי ל 2
(100 מ"ל שמן ן3 כפות זעתר)ושמתי כפית בתוך כל גומה יש לך מושג מה עשיתי לא טוב?
תודה רבה
האם אפשר להשתמש במתכון של הבצק להכנת פיצה?
כן
תפח לי בצורה מפלצתית אחרי שעה
אפשר לוותר על השעה השנייה?
ברור
הרגיש בצק תפח אפשר ורצוי לעבוד איתו אחרת ייסבול מהתפחת יתר
מי שאין לה מיקסר יכולה ללוש גם עם הידיים?
בטח
אפשר להכין כרולדת בורג אחת גדולה ? צריך אותה כמות מילוי?
הי, האם הבצק מתית למילוי לא נשאר לח ולא אפוי? איך אפשר להימנע מכך (קרה לי פעם, שכל אסור המילוי נשאר רטוב מבאס)
תבדקי שחום התנור שלך התחתון מכוון היטב
נראה מעולה אני הולכת להבין עם מילוי פרג ובצל מטוגן או בשמו המצחיק פלצעלך
היי קרן,
מתכונים מעולים ומדויקים.
ללא ספק המטבח בביתי השתדרג
בזכותך.רכשתי גם את הספר הראשון ברגע שיצא, וכל מתכון שהכנתי קצר מחמאות.
ועל כך יישר כח ותודה.
לשאלתי: לפני מס' חודשים העלית מתכון ללחמניות קפרזה עם פרוסות מוצרלה,
פרוסות עגבניות, בזיליקום וחומץ בלסמי.
משום מה הוא מופיע לאחרונה רק באינסטגרם
ללא המתכון.וגם בבלוג המתכון לא נמצא.
אשמח מאוד שתעלי שוב את המתכון המדהים הזה.
תודה רבה
ושנדע ימים טובים ושקטים.
הי אורלי
אכן הלחמניות עברו לגור בספר החדש שלי
נראה מעולה! האם אפשר להחליף את הבולגרית בכדורי בייבי מוצרלה?
בטח שאפשר
הי קרן,תודה רבה על מתכון מהמם, לחמניות רכות וטעימות הכנתי חצי כמות, נשאר לי מלא מהתערובת זעתר למרות שחילקתי ל 2
(100 מ"ל שמן ן3 כפות זעתר)ושמתי כפית בתוך כל גומה יש לך מושג מה עשיתי לא טוב?
תודה רבה
תשתמשי בהמשך אפשר לאחסן במקרר.
יצא חלום
את פשוט השראה
את מכינה דברים מופלאים וטעימים.
כמה אני אוהבת….❤❤❤❤
תודה בת אל
היי קרן,
אפשר פטה עיזים?
תודה,
מורן
אפילו רצוי
מעולה תודה רבה!