עוד רגע ולנטיינס, הגיע לפה הביתה סיר יציקת ברזל בצורת לב, והחלטתי לפנק את נתן במה שאני הכי טובה בו
ושהוא הכי אוהב!
אם יש דבר אחד שבטוח משותף לשנינו זה האהבה שלנו ללחם עם חמאה וריבה.
עוד כשהכרנו, ישר נסענו לפריז לנסיעה רומנטית , ושם כבר הבנתי שאנחנו חולקים אהבה משותפת לבצק חמאה וריבה.
את מסורת הריבות המשפחתית של נתן כבר כולם מכירים, וגם אצלנו בבית הוא אחראי על הריבות.
היום את הלחמניות הגשתי לנו לשולחן עם חמאה וריבת תאנים שנתן הכין, ותשמעו, סיר מדהים שיוצא מהתנור ויוציא מכם קריאות
התפעלות.
יש משהו בסיר יציקת ברזל שמייצר מאפים מטורפים שלא יקבלו את המרקם והצבע הזה בשום דרך אחרת. והלחמניות,
כאלו שלא תפסיקו להכין.
לחמניות חלב נדירות, לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
לחמניות חלב בסיר יציקת ברזל/ 8 לחמניות בסיר בינוני גדול
מצרכים למתכון:
550 גר קמח לחם/חלה או קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
1/4 כוס מים חמימים
1 כפית מלח דק
מיכל (200 גר׳) יוגורט מכל סוג רצוי יוגורט סמיך כמו יוגורט יווני
70 גר חמאה רכה
1/2 כוס חלב
אופן ההכנה:
בקערה קטנה ממיסים דבש במים חמימים עד שהדבש נמס
מכניסים לקערת המיקסר קמח , שמרים יבשים, את הנוזל עם הדבש, חמאה ומיכל יוגורט ומתחילים ללוש
מוסיפים לאט לאט את החלב, לא הכל בבת אחת כי ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות
מוסיפים כל פעם כף, עד שהבצק הופך תוך כדי לישה לבצק חלק אלסטי וגמיש ולא יבש, סה כלים כ 10 דקות.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומכסים בניילון נצמד להתפחה של שעה
לאחר שעה מקפלים את הבצק בתוך הקערה, ומחזירים אותו להתפחה חוזרת של 30-40 דק.
מקמחים היטב סיר יציקת ברזל
מחלקים את הבצק לשמונה חלקים שווים, מכדררים כל חלק בצק לכדור
את הכדורים מניחים בסיר אחד ליד השני
מקמחים את הלחמניות היטב בעזרת מסננת
בעזרת סכין חדה יוצרים חתך בחלק העליון של כל לחמניה. מחממים את התנור ל 230 מעלות ואין תורך לחכות שיתחמם .
אתם תכניסו את הסיר עם הלחמניות ולאט לאט התנור יתחמם.
סוגרים את המכסה של הסיר ומכניסים לתנור ל אפיה של 35 דק,
אחרי 35 דקות מסירים את המכסה וממשיכים אפייה ללא מכסה לעוד 10-15 דק עד שהלחמניות שחומות למראה
מוציאים ומחלציים מהסיר ומגישים עם חמאה וריבה.
איזה לחמניות וואו!
2 Comments
היי אם אין סיר ברזל איך את מציעה לאפות את זה?
בכל תבנית אחרת ב 200 מעלות בתנור