לחמים ומאפים

לחמניות חלה עם בזיליקום ושום

ספטמבר 27, 2020 31 Comments

אתמול ראינו בנטפליקס את הסרט מורתי התמנונית (MY OCTUPUS TEACHER)

סרט נוגע ללב, על איש מדהים בדרום אפריקה שהצליח להתחבר עם תמנונית.

יום לפני שראינו את הסרט, החצי שלי שאל אם בא לי לראות, ואני והילדים אמרנו שנראה לנו סתם סרט.

באותו ערב נתקלתי בפוסט בפייסבוק בקבוצת נטפליקס במישהי ששאלה איזה סרטים משני תודעה

מומלצים, והיו ככ הרבה המלצות לסרט הזה… אז למחרת הודעתי לחצי שאנחנו רואים את הסרט.

וסתם התבאסי שסירבתי יום קודם.

האמת, שזה באמת משנה תודעה, לראות איש מדהים שהתחבר עם אוקטופוסית, תמנונית

הורסת, שאין מצב שלא תתאהבו בה, ובחכמה שלה. הוא נקשר אליה במערכת יחסים שגרמה

לו לרדת יום יום לים ליד הבית שלו לפגוש אותו, והוא אפילו זוכה ממנה לחיבוק.

הרגשתי שזכיתי בעובדה שמישהו צילם את כל זה , וגרם לנו לצפות. אין לזה שום קשר ללחמניות

כאן למטה, יש לזה קשר לשה שתיכף יום כיפור, ושאני ממליצה לכם ממש לראות את הסרט.

ולחשוב, באותה הזדמנות, איך אתם יכולים להיות בנתינה גדולה יותר וחמלה,

כלפי יצורים חיים לא משנה אם הם בני אדם או חיות. ומאחלת לכולכם חתימה טובה.

הלחמניות האלו היסטריות וממכרות במיוחד, מציעה לכם לעשות כמוני, להכין בצאת יום כיפור

ולחלק לשכנים הצמים, זה מעשה טוב שאני עושה כבר 10 שנים, וכיון שאני לא צמה, אני מניחה

שזו הכפרה והסליחה שלי לכל השנה.

לחמניות חלה עם בזיליקום ושום/כ 14-15 לחמניות

(גרסת פרווה + טבעונית בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח חלה או לחם (גם לבן אחלה)

2 כפות שמרים יבשים

ביצה אחת גדולה

כף מלח דק

5 כפות(50 גר׳)סוכר לבן

1/3 כוס (66 גר׳) שמן קנולה (אפשר להמיר בזית)

500 מילילטר (2 כוסות+2 כפות) מי ברז חמימים

להברשה:

ביצה טרופה עם מעט מים

לזיגוג אחרי אפייה:

100 גר׳ חמאה

חופן עלי בזיליקום קצוצים דק

3 שיני שום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק פרט למים, מוסיפים את המים בזרם איטי,

עדיף להתחיל ממחצית הכמות ואז להוסיף עוד כמה שהבצק צריך.

לשים במהירות איטית 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.

מוציאים לבצק את האויר, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 120 גר׳ כל כדור.

אמורים להתקבל 14-15 כדורי בצק.

מכינים תבנית תנור גדולה, מרופדת בנייר אפייה.

מחלקים כל עיגול בצק לשלושה חלקים שווים, ומרדדים כל חלק לרצועה קטנה

קולעים את הרצועות לחלה קטנה משלוש רצועות כמו צמה.

מניחים על תבנית התנור, אין צורך לשמור על רווחים של מעל 1-2 סנטימטר,

חלק מהיופי של מאפי שמרים בתנור זה לראות אותם מתחבקים.

מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את הלחמניות אחרי שתפחו בביצה טרופה.

אופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות שחומות.

בינתיים ממיסים בקערה בינונית חמאה, מוסיפים פנימה שום כתוש ועלי בזיליקום קצוצים,

מערבבים היטב, ומברישים את הלחמניות כשהן יוצאות חמות מהתנור.

**אפשר להוסיף את השום והבזיליקום לתוך הבצק ישירות, במקום אחרי אפייה.

**לפרווה המירו את החמאה בסוף לשמן זית

**לגרסה טבעונית אפשר לוותר על הביצה בבצק ובמקומה להוסיף עוד 2-3 כפות שמן,

ואת החמאה בסוף להמיר בשמן זית.

**את הקמח ניתן להמיר ל 50% קמח מלא מכל סוג ולהוסיף לבצק כמה כפות מים.

**את הלחמניות עוטפים בשקית ומקפיאים בעודן טריות, מפשירים שעתיים על השיש,

הן יהיו כמו טריות

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

31 Comments

ניצן ספטמבר 27, 2020 at 2:40 pm

הי קרן!
נראה מדהיםםםם ברמות.
אם אני רוצה שיהיה למחר בערב מתי כדאי להכין את הבצק להתפחה במקרר? ומתי להוציא מחר לתפיחה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 2:47 pm

תכיני כמה שיותר מאוחר היום הוא יחזיק זמן במקרר עד 24 שעות. להוציא חצי שעה לפני שימוש

Reply
ניצן ספטמבר 28, 2020 at 9:13 pm

מעדכנת שהן יצאו טעימות בטירוף! תודה

Reply
עינב אוקטובר 16, 2020 at 12:27 pm

אם רוצים לעשות רק חצי קילו ניתן לחתוך את כל הכמויות בחצי ? מלבד הביצה להשאיר ביצה אחת ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:04 pm

כן הכל לחצי, להשאיר ביצה שלמה ולהוריד כף שתיים מים

Reply
משה ספטמבר 27, 2020 at 3:05 pm

היי קרן
את מהממת ומרגשת כל פעם מחדש

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 4:33 pm

תודה משה

Reply
סמדר אוקטובר 5, 2020 at 8:29 am

היי, אם אני רוצה להוסיף את התערובת לבצק, באיזה שלב של עשיית הבצק אני מוסיפה אותה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 11:03 am

כשאת מוסיפה את כל שאר המצרכים

Reply
קרן ספטמבר 27, 2020 at 5:26 pm

מתכונים מדהימים!!! תודה ושאלה:
לפעמים מתכונים מאוד דומים וההבדל הוא רק בכמות השמן.
מה כמות שמן גדולה יותר נותנת?
ומה ביצה? ( או היעדרה)

Reply
רעות פרץ ספטמבר 27, 2020 at 6:21 pm

מה זאת אומרת להתחיל מחצי הכמות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 6:26 pm

חצי מכמות הנוזלים
שרשומה במתכון
ואז לאט לאט להוסיף עוד

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 3:36 pm

וטןוטןוט

Reply
קרראטו ספטמבר 28, 2020 at 3:45 pm

טסט

Reply
אורה ספטמבר 28, 2020 at 8:46 pm

איזה לחמניות??? יצאו טעימות אש… בצק מאוד נעים לעבודה. תודה רבה !! שנה טובה.

Reply
תומר ספטמבר 28, 2020 at 9:56 pm

כמה שמרים זה בגרמים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 10:00 pm

כף שמרים יבשים שוקולת 10 גר

Reply
ברכה אלון ספטמבר 29, 2020 at 11:23 am

נראה מדהים וואו

Reply
נועה ספטמבר 30, 2020 at 4:23 pm

היי קרן
עשיתי בגרסה הטבעונית, הבצק יצא מדהים והיה רך וגמיש אבל אחרי ההאפייה החלה עצמה קצת איבדה צורה והרצועות די נבלעו, מה יכל לגרום לזה?
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 6:03 pm

אולי קצת התפחת יתר? ממליצה להבא לקמח את הרצועות לפני קליעה

Reply
אלישבע ספטמבר 30, 2020 at 4:36 pm

ניתן להתפיח ליותר משעה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 6:03 pm

את הבצק? אפשר יותר זמן במקרר

Reply
יפעת אוקטובר 1, 2020 at 2:21 pm

יאמממי רוצה להכין חצי מהכמות? מה עושים עם הביצה?

חג שמייח תודה

Reply
יוסי אוקטובר 1, 2020 at 4:33 pm

מה הסיבה ל"מתיחות"/"קרעים" בין הצמות של החלה? התפיחה השנייה הייתה נראית מעולה, בדקתי בלחיצה שהבצק לא חוזר מהר…

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 5:48 pm

לרוב זה באמת מחוסר זמן התפחה אחרי קליעה אבל לפעמים סתם בא לו להיקרע קצת על החיים, העיקר שזה טעים

Reply
מור אוקטובר 1, 2020 at 7:41 pm

היי קרן!
הבצק מושלם! כמו מתכונים רבים שלך שניסיתי…
חושבת שיעבוד גם בחלות גדולות יותר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 8:14 pm

תודה בטח

Reply
סמדר אוקטובר 5, 2020 at 4:06 pm

רק מוודאת -מתפיחה ראשונה ושניה עם התערובת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 8:53 pm

כן

Reply
קשת אוקטובר 12, 2020 at 7:09 pm

היי קרן אני רוצה להמיר את הקמח לכוסמין מלא כמה נוזלים אצטרך להוסיף?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 7:35 pm

אני מוסיפה על קילו סביב 1/3 כוס

Reply

Leave a Comment