אתמול ראינו בנטפליקס את הסרט מורתי התמנונית (MY OCTUPUS TEACHER)
סרט נוגע ללב, על איש מדהים בדרום אפריקה שהצליח להתחבר עם תמנונית.
יום לפני שראינו את הסרט, החצי שלי שאל אם בא לי לראות, ואני והילדים אמרנו שנראה לנו סתם סרט.
באותו ערב נתקלתי בפוסט בפייסבוק בקבוצת נטפליקס במישהי ששאלה איזה סרטים משני תודעה
מומלצים, והיו ככ הרבה המלצות לסרט הזה… אז למחרת הודעתי לחצי שאנחנו רואים את הסרט.
וסתם התבאסי שסירבתי יום קודם.
האמת, שזה באמת משנה תודעה, לראות איש מדהים שהתחבר עם אוקטופוסית, תמנונית
הורסת, שאין מצב שלא תתאהבו בה, ובחכמה שלה. הוא נקשר אליה במערכת יחסים שגרמה
לו לרדת יום יום לים ליד הבית שלו לפגוש אותו, והוא אפילו זוכה ממנה לחיבוק.
הרגשתי שזכיתי בעובדה שמישהו צילם את כל זה , וגרם לנו לצפות. אין לזה שום קשר ללחמניות
כאן למטה, יש לזה קשר לשה שתיכף יום כיפור, ושאני ממליצה לכם ממש לראות את הסרט.
ולחשוב, באותה הזדמנות, איך אתם יכולים להיות בנתינה גדולה יותר וחמלה,
כלפי יצורים חיים לא משנה אם הם בני אדם או חיות. ומאחלת לכולכם חתימה טובה.
הלחמניות האלו היסטריות וממכרות במיוחד, מציעה לכם לעשות כמוני, להכין בצאת יום כיפור
ולחלק לשכנים הצמים, זה מעשה טוב שאני עושה כבר 10 שנים, וכיון שאני לא צמה, אני מניחה
שזו הכפרה והסליחה שלי לכל השנה.
לחמניות חלה עם בזיליקום ושום/כ 14-15 לחמניות
(גרסת פרווה + טבעונית בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח חלה או לחם (גם לבן אחלה)
2 כפות שמרים יבשים
ביצה אחת גדולה
כף מלח דק
5 כפות(50 גר׳)סוכר לבן
1/3 כוס (66 גר׳) שמן קנולה (אפשר להמיר בזית)
500 מילילטר (2 כוסות+2 כפות) מי ברז חמימים
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים
לזיגוג אחרי אפייה:
100 גר׳ חמאה
חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
3 שיני שום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק פרט למים, מוסיפים את המים בזרם איטי,
עדיף להתחיל ממחצית הכמות ואז להוסיף עוד כמה שהבצק צריך.
לשים במהירות איטית 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
מוציאים לבצק את האויר, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 120 גר׳ כל כדור.
אמורים להתקבל 14-15 כדורי בצק.
מכינים תבנית תנור גדולה, מרופדת בנייר אפייה.
מחלקים כל עיגול בצק לשלושה חלקים שווים, ומרדדים כל חלק לרצועה קטנה
קולעים את הרצועות לחלה קטנה משלוש רצועות כמו צמה.
מניחים על תבנית התנור, אין צורך לשמור על רווחים של מעל 1-2 סנטימטר,
חלק מהיופי של מאפי שמרים בתנור זה לראות אותם מתחבקים.
מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את הלחמניות אחרי שתפחו בביצה טרופה.
אופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות שחומות.
בינתיים ממיסים בקערה בינונית חמאה, מוסיפים פנימה שום כתוש ועלי בזיליקום קצוצים,
מערבבים היטב, ומברישים את הלחמניות כשהן יוצאות חמות מהתנור.
**אפשר להוסיף את השום והבזיליקום לתוך הבצק ישירות, במקום אחרי אפייה.
**לפרווה המירו את החמאה בסוף לשמן זית
**לגרסה טבעונית אפשר לוותר על הביצה בבצק ובמקומה להוסיף עוד 2-3 כפות שמן,
ואת החמאה בסוף להמיר בשמן זית.
**את הקמח ניתן להמיר ל 50% קמח מלא מכל סוג ולהוסיף לבצק כמה כפות מים.
**את הלחמניות עוטפים בשקית ומקפיאים בעודן טריות, מפשירים שעתיים על השיש,
הן יהיו כמו טריות
65 Comments
הי קרן!
נראה מדהיםםםם ברמות.
אם אני רוצה שיהיה למחר בערב מתי כדאי להכין את הבצק להתפחה במקרר? ומתי להוציא מחר לתפיחה?
תכיני כמה שיותר מאוחר היום הוא יחזיק זמן במקרר עד 24 שעות. להוציא חצי שעה לפני שימוש
מעדכנת שהן יצאו טעימות בטירוף! תודה
היי קרן! אם אני מכינה לילה לפני את הבצק אני מכניסה אותו למקרר לפני כל ההתפחות ?
כן בדיוק
אם רוצים לעשות רק חצי קילו ניתן לחתוך את כל הכמויות בחצי ? מלבד הביצה להשאיר ביצה אחת ?
כן הכל לחצי, להשאיר ביצה שלמה ולהוריד כף שתיים מים
היי נראה מעולה! האם יש אפשרות לא לעשות את הצורה של החלה ולהניח כדורים צמודים בתבנית מרובעת כדי שיצאו לחמניות מרובעות/ עגולות?
ברור
היי קרן
את מהממת ומרגשת כל פעם מחדש
תודה משה
היי, אם אני רוצה להוסיף את התערובת לבצק, באיזה שלב של עשיית הבצק אני מוסיפה אותה?
כשאת מוסיפה את כל שאר המצרכים
מתכונים מדהימים!!! תודה ושאלה:
לפעמים מתכונים מאוד דומים וההבדל הוא רק בכמות השמן.
מה כמות שמן גדולה יותר נותנת?
ומה ביצה? ( או היעדרה)
כמות השמן בבצקי שמרים משפיעה על הטעם, על המרקם ועל רמת הדחיסות. בחלות קלאסיות למשל יש מעט מאוד שמן אם בכלל בשביל לשמור אותן קלילות. בבצקים יותר עשירים תוספת ביצה תורמת לייצוב ולהומוגניות של המאפה ואפילו מאריכה מעט את חיי טריות המאפה. את המתכון הזה אני מכינה המון וממש עכשיו:) והוא כל כך מוצלח ומדויק! ולכן נכנסתי למתכון ושוב לתגובות (שריטה שכזאת והמון המון הערכה לקרן). לסיכום, בצקים המכילים יותר שומן (שמן, ביצה, חמאה) מתקבלים עשירים יותר ובעלי מרקם "עוגתי" יותר, מעט דחוס לעומת בצקי שמרים ללא שומן – אך לחלוטין לא פחות רכים וטעימים. מציעה לא לשנות כלום במתכון :)))
מה זאת אומרת להתחיל מחצי הכמות?
חצי מכמות הנוזלים
שרשומה במתכון
ואז לאט לאט להוסיף עוד
וטןוטןוט
טסט
איזה לחמניות??? יצאו טעימות אש… בצק מאוד נעים לעבודה. תודה רבה !! שנה טובה.
כמה שמרים זה בגרמים?
כף שמרים יבשים שוקולת 10 גר
נראה מדהים וואו
היי קרן
עשיתי בגרסה הטבעונית, הבצק יצא מדהים והיה רך וגמיש אבל אחרי ההאפייה החלה עצמה קצת איבדה צורה והרצועות די נבלעו, מה יכל לגרום לזה?
תודה!
אולי קצת התפחת יתר? ממליצה להבא לקמח את הרצועות לפני קליעה
ניתן להתפיח ליותר משעה?
את הבצק? אפשר יותר זמן במקרר
יאמממי רוצה להכין חצי מהכמות? מה עושים עם הביצה?
חג שמייח תודה
מה הסיבה ל"מתיחות"/"קרעים" בין הצמות של החלה? התפיחה השנייה הייתה נראית מעולה, בדקתי בלחיצה שהבצק לא חוזר מהר…
לרוב זה באמת מחוסר זמן התפחה אחרי קליעה אבל לפעמים סתם בא לו להיקרע קצת על החיים, העיקר שזה טעים
היי קרן!
הבצק מושלם! כמו מתכונים רבים שלך שניסיתי…
חושבת שיעבוד גם בחלות גדולות יותר?
תודה בטח
רק מוודאת -מתפיחה ראשונה ושניה עם התערובת?
כן
היי קרן אני רוצה להמיר את הקמח לכוסמין מלא כמה נוזלים אצטרך להוסיף?
אני מוסיפה על קילו סביב 1/3 כוס
היי קרן, תנור על 180 עם פן או בלי?
בלי
היי קרן
האם אפשר להוריד לחצי קילו קמח ? ואותו דבר להוריד חצי מה כמויות כדי לעשות כמות קטנה יותר ?
אם אני רוצה לחמניות חלה מתוקות, כמה סוכר היית ממליצה להוסיף?
לפחות עוד 1/2 כוס ולוותר על השום והבזיליקום
להוריד מלח ל 1/2 כפית
היי קרן!
מה מברישים על החלות במקום ביצה? (טבעוני)
מים עם קצת סילאן
היי קרן! אם ארצה לעשות חצי קילו, איך מחלקים ביצה ל2 ?
משאירים ביצה שלמה ומורידים מעט מכמות הנוזלים
המתכון מעולה ! הכנתי עכשיו בפעם השנייה.
תודה קרן את מהממת !
להגניס בתחלה יחד עם הכל גם את המלח ? זה לא יגרום לשבירה של שהשמרים ולא יתפח ?
רק אם השמרים טריים
ליבשים אין בעיה
היי, ניתן להתפיח לילה במקרר?
היי קרן ואם אני רוצה להמיר לשמרים טריים כמה אפשר לשים?
יחס השמרים הטריים ליבשים:
כף שמרים יבשים=25 גר׳ שמרים טריים
קרן איך מאחסנים את הלחמניות שלא יתייבשו?
להקפיא
מתכון פשוט מושלם !!!!
עשיתי כשתי חלות. רציתי קצת טוויסט לחלות הרגילות של שבת. הכנתי עם הבזיליקום והשום בתוך הבצק. השתמשתי בשומים רכים מקונפי שהכנתי, ובמקום שמן קנולה בשמן זית של הקונפי. קלעתי קליעה של ארבע , לשתי חלות. מושלם. כמו לחם שום קצת . התחסל בארוחת שישי עם הסלטים. תודה !
תודה קרן נשמע טעים!
היי
אם לא רוצים שום ובזיליקום, עדיף לדעתך למרוח רק חמאה מלמעלה בסוף האפייה או כלום?
היי קרן, אם אני רוצה לעשות חצי מהכמות (כלומר למשל 500 גרם קמת) אני צריכה להוריד גם כף מהשמרים? ומה לעשות בביצה?
ועוד שאלה- אני יכולה להכין מכל הכמות חלה אחת גדולה?
תודה מראש:)
אפשר להכין חלה גדולה
אפשר לחלקאת כל המצרכים בשניים, להשאיר את הביצה, ולהוריד קצת מהמים
אפשר להסתדר בלי המיקסר?
ללוש ידנית לפחות 10 דקות את הבצק
היי קרן, אם אני רוצה להתפיח במקרר. כמה זמן את ממליצה? ולהוציא חצי שעה לפני העבודה עם הבצק מהמקרר? תודההה
התפחה במקרר מינימום שש שעות ומקסימום 24
אפשר להוציא את הבצק שעה קודם
הי קרן, רציתי להכין את המתכון בערבוב של קמחים, על מה היית ממליצה? חצי לחן וחצי פיצה ? או עדיף דורום/מינטובה.. עוד מנסה לחמוד איזה קמחים טוב לערבב ולאיזה מתכונים. תודה!❤️
לבן ופיצה זה מעולה