פסח

לחמניות יוגורט לפסח

אפריל 10, 2022 36 Comments

צילום: נופר צור

 

 

ככמו בכל שנה, גם השנה הנסיונות שלי להכין לחמניות מקמח מצה נחלו כשלון מוחלט, והבנתי שאני כנראה

לא אוהבת אותן מספיק כדי לאפות אותן, כי כבר בשלב ההכנה, משהן לא מסתדר לי , ואז אני הולכת במחצית הזמן לכיון

התנור להציץ, ומה שאני רואה בתנור לא מוצא חן בעיניי. אז אני מבינה שזה פשוט חוסר כימיה, ואין לנו חיבור,

וכמו שאני תמיד מלמדת אתכם בכל תחומי החיים, גם פה, מה שלא בא באהבה, עדיף שלא יבוא בכלל 🙂

אז ההן מקמח מצה הלכו לפח (טוב שלא צילמתי אותן או את הפרצוף שלי כשהן יצאו מהתנור), ובמקומן,

פיניתי בלב שלי מקום ללחמניות יוגורט כשרות לפסח. פה כבר הסיפור היה אחר. ההכנה שלהן היתה ממש כיפית

והרגשתי כבר מהרגע הראשון שבו הן נחו על תבנית האפייה, שזה סיפור אהבה.

ואז במחצית הזמן, כשניגשתי לתנור, והתפללתי שהן יראו טוב, הן היו וואו, ואני רקדתי משמחה ואושר, כי

ידעתי שעליתי על המתכון המושלם! הלחמניות האלו, לא רק שהן מיוגורט וזה מעניק להן מרקם אמאלה,

הן ככ יפות, והריח בזכות שאר הגבינות בבית קטלני ביותר. אין מי שיכול להתאפק אפילו לשניה,

אז אם לא חיסלתם אותן כשהן יצאו מהתנור, תוכלו להכין לכם מהן כריכים משגעים.

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

 

לחמניות יוגורט לפסח / 12 לחמניות

מצרכים למתכון:

200 גר׳ קמח ללא גלוטן לפסח

1 כפית אבקת אפייה

(אפשר קמח תופח לפסח ואז לוותר על אבקת האפייה)

100 גר׳ חמאה מומסת

1/2 כפית מלח

250 גר׳ יוגורט עיזים של משק צוריאל

125 גר׳ גבינת תבור של משק צוריאל

100 גר׳ גבינת פטה/בולגרית

120 גר׳ גרנה פדנו של משק צוריאל

1 ביצה גודל L

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצה והחמאה המומסת, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים.

ץץקבל תערובת בצק רכה אך לא נוזלית.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומפרדים תבנית תנור בנייר אפייה.

קורצים מהבצק עיגולי בגודל כדור פינג פונג, אפ הבצק דביק וקשה לכם אתם יכולים לטבול את הידיים במים.

על משטח מקומח בקורנפלור או קמח ללא גלוטן, מכדררים לעיגול ואת העיגול מגלגלים לגליל ארוך וצר.

זה אמור לעבוד מצויין אם יש לכם מספיק קמח על המשטח ואתם עובדים בעדינות עם הידיים.

סוגרים את שני קצוות הגליל כל שמתקבל תורת בייגלה עגול עם חור ומעבירים בעדינות לתבנית האפייה.

חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומקשטים בשומשום.

אופים כ 20 דק׳ עד להשחמה ועד שאתם מתעלפים מהריח בבית.

מגישים חם.

**הפרסום בשיתוף משק צוריאל

**אפשר להקפיא את הבצק ולהוציא אותו לשימוש מתי שנח לכם.

**אפשר להקפיא את הלחמניות לאחר אפייה, ולחמם לפני הגשה, זו אופציה מעולה שאני מיישמת המון

**כיון שהלחמניות בצורת בייגלה אפשר למרוח על אחת מהן מה שאוהבים ולסגור עם אחת מעל לכריך.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

36 Comments

נורית כהן אפריל 10, 2022 at 1:51 pm

היי קרן.
איזו גבינה תשמש כתחליף לגבינת תבור?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2022 at 1:58 pm

טוב טעם, ריקוטה או גבינה לבנה רגילה

Reply
רחל מור חיים אפריל 12, 2022 at 2:17 pm

במקום יוגורט אפשר גבינה רכה אחרת. לא אוהבת טעם עיזים

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2022 at 2:18 pm

בטח, גבינה לבנה או קוטג׳

Reply
Dikla Amar אפריל 10, 2022 at 2:50 pm

איזה גבינה או משהו אחר תשמש במקום גרנה פדנה ומה זה בכלל?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2022 at 4:40 pm

פרמזן

Reply
Carmela אפריל 10, 2022 at 3:46 pm

היי קרן,
המתכון מעניין
מכינים עם אותן כמויות של קמח רגיל?

Reply
אמילי אפריל 10, 2022 at 6:27 pm

הי, האם אפשרי להחליף הקמח בקמח שקדים?

Reply
Neomi אפריל 10, 2022 at 7:14 pm

היי קרן, נראה פצצה. אפשר להחליף לקמח רגיל?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2022 at 4:40 pm

בטח

Reply
יורם חן אפריל 10, 2022 at 7:50 pm

היי האם אפשר שמן במקום החמאה

Reply
דנית אפריל 20, 2022 at 3:07 pm

אפשר קמח תפוא או קורנפלור במקום?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2022 at 5:58 pm

כן אפשר

Reply
נטע אפריל 11, 2022 at 2:39 pm

היי, האם אפשר להקפיא את הלחמניות ולחמם לפני שאוכלים ?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2022 at 4:40 pm

בטח, מיד אחרי אפייה

Reply
לאה אפריל 12, 2022 at 2:50 pm

מה ניתן לשים במקום הביצה. יש אלרגנים

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2022 at 7:04 am

לא ניסיתי ללא ביצה אבל מניחה שאפשר לנסות להשמיט

Reply
עמית בן מוחה אפריל 13, 2022 at 8:56 pm

יוגורט ביו (מעדן) תופס במקום יוגורט עיזים?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2022 at 6:41 am

כן

Reply
רתם אפריל 14, 2022 at 10:23 am

קמח תפוא יעבוד פה? שילוב של קמח תפוא וקמח שקדים?
נראה אש

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2022 at 12:35 pm

שקדיפ פחות מתאים, תפוחי אדמה עם קורנפלור יכול לעבוד

Reply
רתם אפריל 14, 2022 at 12:42 pm

תודה!
קורנפלור אנחנו לא אוכלים בפסח, אבל מקווה לנסות עם קמח תפוא.. אעדכן:-)

Reply
דולית סעידיאן אפריל 16, 2022 at 11:51 pm

ייאלה מחכה לעדכון אם ייצא טוב עם קמח תפוח אדמה. תודה וחג שמח

Reply
עינת אפריל 18, 2022 at 10:56 pm

האם אפשר להשאיר כדורים שיצא כמו בואיקוס?

Reply
מור אפריל 20, 2022 at 10:25 am

הכנתי עכשיו, יצא מעולה! אי אפשר להפסיק לאכול 🙂
לגירסה לא כשרה לפסח פשוט להחליף את הקמח לתופח רגיל?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2022 at 5:58 pm

בדיוק

Reply
קרן אפריל 21, 2022 at 10:19 am

הי קרן, מה אפשר במקום החמאה?
חמאה למריחה או שמן?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2022 at 12:08 pm

חמאה למריחה זה מעולה וגם שמן אחלה עדיף חמאה

Reply
גלי אפריל 21, 2022 at 7:25 pm

היי קרן, קצת מבואסת… המלית יצאה רכה מאוד באופן שלא איפשר שום עבודה איתה מלבד הנחה על תבנית עם 2 כפות. נצמדתי לכמויות ושיניתי גבינות בהתאם לתגובות של קודמי והחלפתי לקמח תפוחי אדמה. מה השתבש? תודה וחג שמח!

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2022 at 8:13 am

מאוד תלוי בסוגי הגבינות ו הקמחים
אין מה להתבאס כי זה בטוח ככה או ככה יוצא טעים

Reply
נורית אפריל 21, 2022 at 11:55 pm

היי קרן,
לחמניות מושלמות. הבת שלי בעייתית באוכל וביקשה שאכין שוב.
בימים רגילים לשים אותה כמות של קמח תופח רגיל?
תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2022 at 8:09 am

כן בטח

Reply
יהודית אפריל 25, 2022 at 7:02 pm

תודה מתכון נפלא
הנכדים ביקשו שאכין להם שיוכלו לקחת לבית ספר.
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:33 am

תודה יהודית

Reply
יהודית אפריל 25, 2022 at 7:05 pm

שאלה
האם קמח תופח אסם באותו הכמות כמו הקמח לפסח?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:40 am

כן

Reply

Leave a Comment