ככמו בכל שנה, גם השנה הנסיונות שלי להכין לחמניות מקמח מצה נחלו כשלון מוחלט, והבנתי שאני כנראה
לא אוהבת אותן מספיק כדי לאפות אותן, כי כבר בשלב ההכנה, משהן לא מסתדר לי , ואז אני הולכת במחצית הזמן לכיון
התנור להציץ, ומה שאני רואה בתנור לא מוצא חן בעיניי. אז אני מבינה שזה פשוט חוסר כימיה, ואין לנו חיבור,
וכמו שאני תמיד מלמדת אתכם בכל תחומי החיים, גם פה, מה שלא בא באהבה, עדיף שלא יבוא בכלל 🙂
אז ההן מקמח מצה הלכו לפח (טוב שלא צילמתי אותן או את הפרצוף שלי כשהן יצאו מהתנור), ובמקומן,
פיניתי בלב שלי מקום ללחמניות יוגורט כשרות לפסח. פה כבר הסיפור היה אחר. ההכנה שלהן היתה ממש כיפית
והרגשתי כבר מהרגע הראשון שבו הן נחו על תבנית האפייה, שזה סיפור אהבה.
ואז במחצית הזמן, כשניגשתי לתנור, והתפללתי שהן יראו טוב, הן היו וואו, ואני רקדתי משמחה ואושר, כי
ידעתי שעליתי על המתכון המושלם! הלחמניות האלו, לא רק שהן מיוגורט וזה מעניק להן מרקם אמאלה,
הן ככ יפות, והריח בזכות שאר הגבינות בבית קטלני ביותר. אין מי שיכול להתאפק אפילו לשניה,
אז אם לא חיסלתם אותן כשהן יצאו מהתנור, תוכלו להכין לכם מהן כריכים משגעים.
לחמניות יוגורט לפסח / 12 לחמניות
מצרכים למתכון:
200 גר׳ קמח ללא גלוטן לפסח
1 כפית אבקת אפייה
(אפשר קמח תופח לפסח ואז לוותר על אבקת האפייה)
100 גר׳ חמאה מומסת
1/2 כפית מלח
250 גר׳ יוגורט עיזים של משק צוריאל
125 גר׳ גבינת תבור של משק צוריאל
100 גר׳ גבינת פטה/בולגרית
120 גר׳ גרנה פדנו של משק צוריאל
1 ביצה גודל L
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצה והחמאה המומסת, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים.
ץץקבל תערובת בצק רכה אך לא נוזלית.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומפרדים תבנית תנור בנייר אפייה.
קורצים מהבצק עיגולי בגודל כדור פינג פונג, אפ הבצק דביק וקשה לכם אתם יכולים לטבול את הידיים במים.
על משטח מקומח בקורנפלור או קמח ללא גלוטן, מכדררים לעיגול ואת העיגול מגלגלים לגליל ארוך וצר.
זה אמור לעבוד מצויין אם יש לכם מספיק קמח על המשטח ואתם עובדים בעדינות עם הידיים.
סוגרים את שני קצוות הגליל כל שמתקבל תורת בייגלה עגול עם חור ומעבירים בעדינות לתבנית האפייה.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומקשטים בשומשום.
אופים כ 20 דק׳ עד להשחמה ועד שאתם מתעלפים מהריח בבית.
מגישים חם.
**הפרסום בשיתוף משק צוריאל
**אפשר להקפיא את הבצק ולהוציא אותו לשימוש מתי שנח לכם.
**אפשר להקפיא את הלחמניות לאחר אפייה, ולחמם לפני הגשה, זו אופציה מעולה שאני מיישמת המון
**כיון שהלחמניות בצורת בייגלה אפשר למרוח על אחת מהן מה שאוהבים ולסגור עם אחת מעל לכריך.
44 Comments
היי קרן.
איזו גבינה תשמש כתחליף לגבינת תבור?
טוב טעם, ריקוטה או גבינה לבנה רגילה
במקום יוגורט אפשר גבינה רכה אחרת. לא אוהבת טעם עיזים
בטח, גבינה לבנה או קוטג׳
קמח תופח של אוסם לפסח מתאים?
בטח
איזה גבינה או משהו אחר תשמש במקום גרנה פדנה ומה זה בכלל?
תודה
פרמזן
היי קרן,
המתכון מעניין
מכינים עם אותן כמויות של קמח רגיל?
הי, האם אפשרי להחליף הקמח בקמח שקדים?
היי קרן, נראה פצצה. אפשר להחליף לקמח רגיל?
בטח
מה אםשר במקום חמאה ?
שמן קנולה או מחמאה
היי האם אפשר שמן במקום החמאה
אפשר קמח תפוא או קורנפלור במקום?
כן אפשר
היי, האם אפשר להקפיא את הלחמניות ולחמם לפני שאוכלים ?
בטח, מיד אחרי אפייה
אפשר להשתמש בקמח מצה?
פחות
מה ניתן לשים במקום הביצה. יש אלרגנים
לא ניסיתי ללא ביצה אבל מניחה שאפשר לנסות להשמיט
יוגורט ביו (מעדן) תופס במקום יוגורט עיזים?
כן
קמח תפוא יעבוד פה? שילוב של קמח תפוא וקמח שקדים?
נראה אש
שקדיפ פחות מתאים, תפוחי אדמה עם קורנפלור יכול לעבוד
תודה!
קורנפלור אנחנו לא אוכלים בפסח, אבל מקווה לנסות עם קמח תפוא.. אעדכן:-)
ייאלה מחכה לעדכון אם ייצא טוב עם קמח תפוח אדמה. תודה וחג שמח
האם אפשר להשאיר כדורים שיצא כמו בואיקוס?
הכנתי עכשיו, יצא מעולה! אי אפשר להפסיק לאכול 🙂
לגירסה לא כשרה לפסח פשוט להחליף את הקמח לתופח רגיל?
בדיוק
הי קרן, מה אפשר במקום החמאה?
חמאה למריחה או שמן?
חמאה למריחה זה מעולה וגם שמן אחלה עדיף חמאה
היי קרן, קצת מבואסת… המלית יצאה רכה מאוד באופן שלא איפשר שום עבודה איתה מלבד הנחה על תבנית עם 2 כפות. נצמדתי לכמויות ושיניתי גבינות בהתאם לתגובות של קודמי והחלפתי לקמח תפוחי אדמה. מה השתבש? תודה וחג שמח!
מאוד תלוי בסוגי הגבינות ו הקמחים
אין מה להתבאס כי זה בטוח ככה או ככה יוצא טעים
היי קרן,
לחמניות מושלמות. הבת שלי בעייתית באוכל וביקשה שאכין שוב.
בימים רגילים לשים אותה כמות של קמח תופח רגיל?
תודה וחג שמח
כן בטח
תודה מתכון נפלא
הנכדים ביקשו שאכין להם שיוכלו לקחת לבית ספר.
תודה
תודה יהודית
שאלה
האם קמח תופח אסם באותו הכמות כמו הקמח לפסח?
תודה
כן
האם אפשר להשתמש בקמח מצה + אבקת אפיה ?
אני מאמינה שאם תשתמשי בקמח מצה דק לעוגות זה יהיה בדר מקוה שלא חנק מדי