לחמים ומאפים

לחמניות כוסמין רכות

ינואר 24, 2019 41 Comments
לחמניות ארוחת ערב

לחמניות כוסמין רכות

עוד כמה ימים, כשפה עדיין יהיה קר ואתם תלבשו 3  שכבות לפחות

תישנו עם שמיכת פוך

תפעילו חימום באוטו

תאכלו מרק ותשתו המון תה

ואולי אפילו תאכלו קרמבו

אני מתעופפת לי לדרום הודו, לשלושה שבועות, לחום, לקיץ ולמזג האויר האהוב עליי

( למה לעזעזל אני לא מעבירה באופן קבוע את החורף בקיץ של מדינות אחרות?)

זה המון זמן למישהי שיש לה פה שלושה ילדים, בעל, כלב,חתולה ועבודה לא רעה בכלל.

אני נוסעת להעביר בהודו סדנאות אפייה, ומיד אחרי שאני מסיימת להעביר סדנאות אני יורדת לכיון החוף

לעשרה ימים של סדנת ריקוד Nia, יוגה וגלישה!

אני יודעת שזה נשמע חלום, וזה באמת חלום, אבל התקופה שלפני הנסיעה מורטת לי ולמי שסביבי את כל העצבים,

אני מוטרדת מהמון דברים, שקשורים בעיקר למשפחה שאני משאירה פה בבית.

זה לא פשוט לעזוב אותם לכל כך הרבה זמן, למרות שזו לא פעם ראשונה שאני נוסעת לבד.

אני נוסעת לבד די הרבה, ותמיד השבוע שלפני הנסיעה הוא ספירה לאחור,

ואני מתחילה לדאוג, ולא לישון טוב בלילה, ולבכות פעמיים ביום מגעגעועים עוד לפני שנסעתי,

לאגור אוכל בפריזר, ובעיקר לקיים שיחות מוטיבציה לילדים:

-תתנהגו יפה ותעזרו לאבא (מזל שיש 2 אבות בסיפור :-))

-אל תשכחו להוציא את הכלב פעמיים ביום (אם הם יוציאו אותו פעם בשלושה שבועות אני אהיה בשוק)

-אל תאכלו רק ג׳אנק פוד (ממש)

-אל תריבו על הטלויזיה (אינעל העולם של המשחק המיותר בעולם שנקרא פורטנייט)

-אל תפספסו ימי בית ספר (איזה כייף שיש את אפליקציית webtop, שאפשר לעקוב מרחוק אחרי מעלליהם בבית הספר)

-אל תשכחו להתקשר לסבתא בימי שישי לאחל לה שבת שלום

-תתקלחו כל יום! (זו השריטה שלי)

-אל תשכחו לעשות שיעורים, וללכת לחוגים, להתלבש חם, ולא לזלול יותר מדי ממתקים(באיזה סרט אני חיה?)

אבל שלא תתבלבלו, אני בוכה מלא ביום של הטיסה, בשדה התעופה, במטוס בזמן ההמראה,

ואז אני עוברת למוד של חרדות מהטיסה, ואני שוכחת מהילדים, מהכלב מהחתולה ומכל הבעלים.

ואז אני נוחתת, ולא זוכרת איך קוראים להם.

זאת אני.

(רוצים להיות איתי כל הזמן בהודו? תעקבו אחרי הסטורי באינסטוש, עד שיימאס לכם ממני)

אבל תראו איזה מגש לחמניות יפה הכנתי להם היום, והעברתי בשקיות קטנות לפריזר, שיוכלו לחמם להם כשאני לא פה

(אם הם לא יהיו עסוקים רק בלחמם פיצה, ג׳חנון, מלאווח, נקנקיות, ושניצל תירס)

באנגלית קוראים להן Diner Rolls, ופה אפשר לקרוא להן בשמן העברי, לחמניות כוסמין רכות.

הן רכות, טעימות בטירוף, והן כל כך יפות שממש חבל לאכול אותן!

 

לחמניות כוסמין רכות/ 32 לחמניות

מצרכים למתכון :

1 קילו קמח כוסמין לבן

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

כף מלח

2 ביצים גודל L

60 גר׳ חמאה רכה

1/3 כוס (66 גר׳) שמן קנולה

כוס וחצי ( 360 מ״ל) חלב מעט חמים

לציפוי אחרי אפייה:

50 גר׳ חמאה מומסת

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים יבשים, מתקינים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית

מוסיפים, סוכר, ביצים, חמאה, שמן קנולה, ולבסוף מלח וממשיכים לערבל.

מוסיפים את החלב, תחילה כוס, ואז מוסיפים לאט לאט כמה עוד שהבצק צריך.

(ייתכן ולא תהיו זקוקים לכל כמות החלב וייתכן שתהיו זקוקים ליותר מכוס וחצי, אז לא לפחד להוסיף עוד אם צריך, ולא את הכל בבת אחת.)

לשים למשך 8-10 דק׳, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש הנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו היטב כך שישומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי שעתיים.

מרפדים תבנית מלבנית גדולה בנייר אפייה

מוציאים אויר מהבצק, ומחלקים לארבעה חלקים שווים.

מקמחים היטב משטח עבודה, ומרדדים את החלק הראשון לעיגול גדול,

כמו שמרדדים עיגול לפיצה.

מקפלים את העיגול לשניים ומזיזים הצידה, מכוסה במגבת.

מרדדים עיגול נוסף לאותו גודל כמו הראשון (גם אם זה לא בדיוק זה לא נורא)

מניחים את עיגול הבצק שקיפלנו לשניים מעל העיגול השני, ופותחים אותו כך שהם יושבים אחד מעל השני בדיוק.

מרדדים מעט בעזרת מערוך להשוות עיגולים.

(אם קצת הלכתם לאיבוד, בלינק הזה, תגללו למטה ויש סרטון שמדגים בדיוק איך )

בעזרת גלגלת פיצה, מחלקים את הבצק למשולשים (אמורים להתקבל 16 משולשים)

מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לצר, כמו רוגעלך, ומניחים על תבנית האפייה

חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים.

מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה של 45 דק׳.

לחמניות כוסמין רכות

מחממים תנור ל 180 מעלות

אופים את הלחמניות כ 20-25 דק׳ עד שהן מקבלות צבע שזוף יפה.

ככה הן נראות כשהן יוצאות מהתנור

מוציאים מהתנור, ממיסים חמאה ומורחים את הלחמניות בחמאה המומסת בעודן חמות.

לחמניות כוסמין רכות

וככה הן נראות אחרי שמורחים אותן בחמאה

אוכלים חם, ונזהרים לא לזלול את כל המגש.

לחמניות כוסמין רכות

הערות למתכון:

**אם לא חיסלתם מגש שלם, אתם יכולים להקפיא את הלחמניות כשהן עטופות היטב, ולהפשיר בעת הצורך

**את קמח הכוסמין הלבן אפשר להמיר בקמח לבן רגיל

**לגרסת פרווה אפשר להמיר בבצק את החמאה בעוד 1/4 כוס שמן ואת החלב במים פושרים, ולמרוח אותן בשמן זית כשהן יוצאות מהתנור.

לחמניות כוסמין רכות

לחמניות כוסמין רכות

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

41 Comments

אדוה ינואר 24, 2019 at 11:00 pm

קרן זה מהמם..
רק לא הבנתי על לחמנייה היא משתי שכבות? עיגול על עיגול?

נסיעה מהממת שתהיה..

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2019 at 11:04 pm

תודה רבה!
וכן, עיגול על עיגול, זה יוצר שכבות מהממות

Reply
עדי ינואר 24, 2019 at 11:44 pm

לא כל כך הבנתי את שלב העיגול על עיגול. אמרת שמחלקים לארבעה עיגולים. פורשים כל עיגול כמו פיצה ואז מקפלים לשניים. ואז פותחים שוב? כשהם אחד על השני? 🙁

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2019 at 8:16 am

הי עדי,
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מרדדים חלק אחד, מקפלים לשניים שיהיה נח יותר להחזיר אותו אחכ ומזיזים הצידה.
מרדדים עיגול שני, ואז מעבירים אליו את העיגול המקופל ופותחים אותו כך שהם יושבים עיגול שלם על עיגול שלם.
זה נועד כדי להקל את הפעולה של שינוע העיגול.
חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים.
מקוה שעכשיו זה ברור

Reply
עדי ינואר 25, 2019 at 1:48 pm

אוקי, הפעם הבנתי :)), תודה רבה על ההסבר, אכין ביום ראשון ואעדכן <3

Reply
יפעת ינואר 25, 2019 at 7:16 am

הי קרן,נסיעה נעימה וחזרה גם כייפית.
החלק של העיגולים לא מובן. בסוף נוצרים 2 עיגולים בחפיפה אחד מעל השני? בלי קיפול ואותם חותכים? אם כן אז למה הקיפול? יש לך אולי צילום?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2019 at 8:18 am

תודה רבה יפעת
תחילה מרדדים עיגל אחד וכדי שיהיה נח להזיז אותו הצידה מקפלים אותו לשניים
אחרי שמרדדים את העיגול השני מחזירים מעליו את העיגול המקופל ופותחים אותו כך שישבו במדוייק אחד מעל השני.
ואז מרדדים אותם עוד קצת יחד להשוות צורה וחותכים למשולשים.
אחכ חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים.
מקוה שעכשיו זה ברור

Reply
Danielle konfino ינואר 25, 2019 at 4:52 pm

היי תודה על המתכון, שני עיגולי בצק שמים אחד על השני וחותכים למשולשים ? או כל עיגול בצק בנפרד? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2019 at 5:01 pm

הבנת נכון:-) שני עיגולי בצק אחד על השני ולחתוך

Reply
לאה ינואר 25, 2019 at 11:23 pm

קרן, כמות המים לא נכונה, הכמות צריכה להיות לפחות כפולה

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2019 at 6:54 am

הי לאה, כיון שהכנתי אותן מספר פעמים, הכמות במקרה הזה נכונה.
האם ניסית והתגובה שלך באה על סמך הנסיון לעשות אותן? אשמח לדעת.

Reply
שרי ינואר 26, 2019 at 8:18 am

היי קרן. נראה מבטיח . שניהם… גם הלחמניות וגם הפינוק המשולב בהודו 🙂
המרות:
אפשר כוסמין מלא?
אפשר חלב שקדים/אורז כוסמין
תחליף לחמאה יכול להיות שמן קוקוס?
סוכר לבן אפשר להחליף בסוכר קנים?
החלפתי לך את המתכון עם ההמרות???? חחחח
תודה! תהני

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2019 at 10:34 am

הי שרי, אפשר 50% כוסמין מלא, אני חוששת שבהמרה ל 100% מלא הן לא ייצאו רכות כמו שהן אמורות להיות
חלב שקדים אין בעיה
חלב כוסמין? לא שמעתי על זה …
שמן קנולה עדיף פה כתחליף, הייתי ממירה ב 1/2 כוס
סוכר לבן להחליף בקנים אפשר
וכן, החלפת את המתכון, אבל מי אמר שזה לא ייצא טוב? שווה לנסות:-)))

Reply
שרי ינואר 26, 2019 at 11:17 am

נהדרת!!! תודה .
אנסה את שני המתכונים עם/בלי ההמרות ואשתף אותך בתוצאות.
חוויה ממלאת ואין על ניה….

Reply
קורין ינואר 26, 2019 at 8:59 am

היי קרן..אלו אותן לחמניות שמילאת במוצרלה וקשקבל?
תהני מהנסיעה..

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2019 at 10:31 am

נכון, אותן לחמניות, רק שבין שני העיגולים פרסתי קשקבל ומוצרלה ויצא מוש!
תודה, אהנה בטוח

Reply
לינדה ינואר 27, 2019 at 11:51 am

קרן שלום,
אני רוצה להודות לך על כל המתכונים שאת שולחת לי במייל.
נהנית מכל מתכון ומתוכון.
לחמניות מקמח כוסמין לבן אפשר לעשות אותן מקמח כוסמין מלא?
תודה אשמח לקבל תשובה.

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2019 at 12:48 pm

תודה רבה על המחמאות לינדה ועל השיתוף
אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח מלא ולהוסיף עוד מעט מים לבצק.
לא הייתי ממירה בשלב ראשון יותר מחצי

Reply
נעמה ינואר 27, 2019 at 12:34 pm

אם אני מכינה עם קמח כוסמין מלא 100% זה יצא עדיין טוב?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2019 at 12:53 pm

את יכולה להתחיל מ 50%, להוסיף מעט נוזלים, אני חוששת שהמרה של 100% קמח לבן לקמח מלא תניב תוצאה דחוסה וזה קצת יפספס את הלחמניות

Reply
לירן ינואר 27, 2019 at 3:30 pm

יש אפשרות ללוש ידנית ולא בעזרת וו? ( אין לי )

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2019 at 4:22 pm

אפשר ללוש ידנית, קצת מתיש אבל אין בעיה

Reply
הדס שוורץ ינואר 27, 2019 at 6:03 pm

נראה מהמם!!רוצה להכין
נתקעתי בלי סוכר לבן.
מה עדיף? קנים/מייפל/אבקת סוכר?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2019 at 7:27 pm

קנים אחלה

Reply
אורנית ינואר 28, 2019 at 10:11 am

הי קרן,

הלחמניות נראות מעולה! אשמח להסבר (או סרטון אם יש…) לגבי אופן הגלגול ככה שיצאו אחידות ושמנמנות כמו בתמונה.
בנוסף, האם הן יוצאות מתוקות? או טעם נייטרלי? האם ניתן לשדרג באמצעות מילוי כלשהוא?

תודה, הבלוג נהדר!

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2019 at 12:30 pm

באופן ההכנה יש לינק לסרטון שמראה בדיוק איך להכין, תבדקי שוב? זה מודגש בבולד.
הן די נייטראליות בטעמן ואפשר להוסיף סוכר כדי להפוך אותן למתוקות.
אפשר לשדרג בעזרת מגוון מילויים, השבוע הכנתי אותן עם פסטו ואחכ עם גבינות כמו קשקבל ומוצרלה( מורחים או מפזרים מהמילוי בין שני העיגולים המרודדים ואז חותכים

Reply
אורנית ינואר 28, 2019 at 2:56 pm

תודה:)
דוקא חשבתי על מילויים מתוקים כמו ממרח שוקולד או מילוי של קינמון וסוכר חום. יעבוד טוב עם הבצק?

Reply
מיקה ינואר 28, 2019 at 12:45 pm

היי, נראות נפלא,
רוצה אותן הכי טריות, מה עם הקפאת הבצק לפני תהליך ההרכבה או הקפאתן ל9ני אפיה? תודה.

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2019 at 1:44 pm

תודה מיקה
אין בעיה להקפיא בצק לאחר התפחה ראשונה ואז להפשיר ולהכין לחמניות ( ולהתפיח שוב)
או להכין לחמניות ואז להקפיא, להפשיר ולהתפיח אותן שוב לפני אפיה

Reply
מיקה ינואר 29, 2019 at 6:54 am

תודה על התשובה המהירה.

Reply
תמי ינואר 28, 2019 at 6:04 pm

הי, סליחה על הבורות אבל מה זה אומר ״להוציא אוויר מהבצק״?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2019 at 6:16 pm

ללוש אותו מעט לפני עבודת הרידוד כיוון שהבצק מלא בבועות אויר שנוצרו בזמן שתפח

Reply
Karen ינואר 31, 2019 at 3:43 pm

שלום קרן,
תודה על כל המתכונים הנפלאים והטעימים!!!!
הכל יוצא תמיד כך כך טעים.
יש לך המלצה לאם הייתי רוצה לעשות את הלחמניות הללו ללא גלוטן?
תהני בחופשה….

Karen

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2019 at 12:06 pm

תודה רבה!
אני מניחה שאפשר להמיר בקמח ללא גלוטן, ואין לי כלל נסיון עם קמחים מהסוג הזה , אז קשה לי לתת עצה טובה :-((

Reply
Karen פברואר 1, 2019 at 2:22 pm

תודה רבה על התשובה המהירה!

Reply
Haim Epstein פברואר 1, 2019 at 10:03 am

האם אפשר 50% קמח כוסמין מלא ו 50% קמח לחם?

Reply
Haim Epstein פברואר 1, 2019 at 10:10 am

היי
האם אפשר 50% קמח כוסמין מלא ו 50% קמח לחם?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2019 at 12:06 pm

אפשר תמיד הכל:-)
רק התוצאה תהיה מן הסתם שונה עם שימוש בקמח לחם, אבל זה לא אומר שזה לא ייצא טוב.
שווה לנסות ולהוסיף מעט נוזלים לבצק

Reply
רוג'ט פברואר 21, 2019 at 8:29 pm

שלום
האם אפשר למלא אל הלחמניות בממרח שוקולד או תמרים?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2019 at 6:15 am

בטח, אין בעיה ייצא טעים 🙂

Reply

Leave a Comment