עוד כמה ימים, כשפה עדיין יהיה קר ואתם תלבשו 3 שכבות לפחות
תישנו עם שמיכת פוך
תפעילו חימום באוטו
תאכלו מרק ותשתו המון תה
ואולי אפילו תאכלו קרמבו
אני מתעופפת לי לדרום הודו, לשלושה שבועות, לחום, לקיץ ולמזג האויר האהוב עליי
( למה לעזעזל אני לא מעבירה באופן קבוע את החורף בקיץ של מדינות אחרות?)
זה המון זמן למישהי שיש לה פה שלושה ילדים, בעל, כלב,חתולה ועבודה לא רעה בכלל.
אני נוסעת להעביר בהודו סדנאות אפייה, ומיד אחרי שאני מסיימת להעביר סדנאות אני יורדת לכיון החוף
לעשרה ימים של סדנת ריקוד Nia, יוגה וגלישה!
אני יודעת שזה נשמע חלום, וזה באמת חלום, אבל התקופה שלפני הנסיעה מורטת לי ולמי שסביבי את כל העצבים,
אני מוטרדת מהמון דברים, שקשורים בעיקר למשפחה שאני משאירה פה בבית.
זה לא פשוט לעזוב אותם לכל כך הרבה זמן, למרות שזו לא פעם ראשונה שאני נוסעת לבד.
אני נוסעת לבד די הרבה, ותמיד השבוע שלפני הנסיעה הוא ספירה לאחור,
ואני מתחילה לדאוג, ולא לישון טוב בלילה, ולבכות פעמיים ביום מגעגעועים עוד לפני שנסעתי,
לאגור אוכל בפריזר, ובעיקר לקיים שיחות מוטיבציה לילדים:
-תתנהגו יפה ותעזרו לאבא (מזל שיש 2 אבות בסיפור :-))
-אל תשכחו להוציא את הכלב פעמיים ביום (אם הם יוציאו אותו פעם בשלושה שבועות אני אהיה בשוק)
-אל תאכלו רק ג'אנק פוד (ממש)
-אל תריבו על הטלויזיה (אינעל העולם של המשחק המיותר בעולם שנקרא פורטנייט)
-אל תפספסו ימי בית ספר (איזה כייף שיש את אפליקציית webtop, שאפשר לעקוב מרחוק אחרי מעלליהם בבית הספר)
-אל תשכחו להתקשר לסבתא בימי שישי לאחל לה שבת שלום
-תתקלחו כל יום! (זו השריטה שלי)
-אל תשכחו לעשות שיעורים, וללכת לחוגים, להתלבש חם, ולא לזלול יותר מדי ממתקים(באיזה סרט אני חיה?)
אבל שלא תתבלבלו, אני בוכה מלא ביום של הטיסה, בשדה התעופה, במטוס בזמן ההמראה,
ואז אני עוברת למוד של חרדות מהטיסה, ואני שוכחת מהילדים, מהכלב מהחתולה ומכל הבעלים.
ואז אני נוחתת, ולא זוכרת איך קוראים להם.
זאת אני.
(רוצים להיות איתי כל הזמן בהודו? תעקבו אחרי הסטורי באינסטוש, עד שיימאס לכם ממני)
אבל תראו איזה מגש לחמניות יפה הכנתי להם היום, והעברתי בשקיות קטנות לפריזר, שיוכלו לחמם להם כשאני לא פה
(אם הם לא יהיו עסוקים רק בלחמם פיצה, ג'חנון, מלאווח, נקנקיות, ושניצל תירס)
באנגלית קוראים להן Diner Rolls, ופה אפשר לקרוא להן בשמן העברי, לחמניות כוסמין רכות.
הן רכות, טעימות בטירוף, והן כל כך יפות שממש חבל לאכול אותן!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
לחמניות כוסמין רכות/ 32 לחמניות
מצרכים למתכון :
1 קילו קמח כוסמין לבן
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
כף מלח
2 ביצים גודל L
60 גר' חמאה רכה
1/3 כוס (66 גר') שמן קנולה
כוס וחצי ( 360 מ״ל) חלב מעט חמים
לציפוי אחרי אפייה:
50 גר' חמאה מומסת
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים יבשים, מתקינים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית
מוסיפים, סוכר, ביצים, חמאה, שמן קנולה, ולבסוף מלח וממשיכים לערבל.
מוסיפים את החלב, תחילה כוס, ואז מוסיפים לאט לאט כמה עוד שהבצק צריך.
(ייתכן ולא תהיו זקוקים לכל כמות החלב וייתכן שתהיו זקוקים ליותר מכוס וחצי, אז לא לפחד להוסיף עוד אם צריך, ולא את הכל בבת אחת.)
לשים למשך 8-10 דק', עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש הנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו היטב כך שישומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי שעתיים.
מרפדים תבנית מלבנית גדולה בנייר אפייה
מוציאים אויר מהבצק, ומחלקים לארבעה חלקים שווים.
מקמחים היטב משטח עבודה, ומרדדים את החלק הראשון לעיגול גדול,
כמו שמרדדים עיגול לפיצה.
מקפלים את העיגול לשניים ומזיזים הצידה, מכוסה במגבת.
מרדדים עיגול נוסף לאותו גודל כמו הראשון (גם אם זה לא בדיוק זה לא נורא)
מניחים את עיגול הבצק שקיפלנו לשניים מעל העיגול השני, ופותחים אותו כך שהם יושבים אחד מעל השני בדיוק.
מרדדים מעט בעזרת מערוך להשוות עיגולים.
(אם קצת הלכתם לאיבוד, בלינק הזה, תגללו למטה ויש סרטון שמדגים בדיוק איך )
בעזרת גלגלת פיצה, מחלקים את הבצק למשולשים (אמורים להתקבל 16 משולשים)
מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לצר, כמו רוגעלך, ומניחים על תבנית האפייה
חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים.
מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה של 45 דק'.
מחממים תנור ל 180 מעלות
אופים את הלחמניות כ 20-25 דק' עד שהן מקבלות צבע שזוף יפה.
מוציאים מהתנור, ממיסים חמאה ומורחים את הלחמניות בחמאה המומסת בעודן חמות.
אוכלים חם, ונזהרים לא לזלול את כל המגש.
הערות למתכון:
**אם לא חיסלתם מגש שלם, אתם יכולים להקפיא את הלחמניות כשהן עטופות היטב, ולהפשיר בעת הצורך
**את קמח הכוסמין הלבן אפשר להמיר בקמח לבן רגיל
**לגרסת פרווה אפשר להמיר בבצק את החמאה בעוד 1/4 כוס שמן ואת החלב במים פושרים, ולמרוח אותן בשמן זית כשהן יוצאות מהתנור.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
231 Comments
קרן זה מהמם..
רק לא הבנתי על לחמנייה היא משתי שכבות? עיגול על עיגול?
נסיעה מהממת שתהיה..
תודה רבה!
וכן, עיגול על עיגול, זה יוצר שכבות מהממות
היי. אין לי משקל בבית ולא מצאתי בגוגל. כמה זה קילו קמח לבן כיסמין בכוסות?
7 כוסות
מילה אחת, מעולה!!! פשוט טעים!!
תודה ניבה
אפשר להוסיף מילוי? סוכר חום וקינמון למשל?
פחות מתאים להן, תכיני בצק לעוגת שמרים כמו הבצק של העוגת רוגעלך מהבלוג ותמלאי
היי:)
אפשר במקום כוסמין לבן להשתמש בקמח שמרים/ קמח חצי מלא/ קמח לבן??
תודה (:
אפשר לערבב כן
במידה ומשתמשים בקמח מלא יש להוסיף נוזלים
היי קרן,
זה נראה וואו!!
אפשר להכין בצורת לחמניית שמונה?
תודה!
ברור, וגם יש מתכון ללחמניות שמונה בבלוג
https://kerenagam.co.il/%d7%9c%d7%97%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a7%d7%a9%d7%a8-%d7%91%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%95%d7%aa/
היי קרן!
כמה זה 2 כפות שמרים יבשים בגרמים? 10?
20 גר
ללמניות מושלמת
תודה מיכל
לחמניות מעולות, הכנתי כבר כמה פעמים. מתכון מצוין, תודה רבה!
הי קרו המדהימה
ניסיתי לעשות עם קמח כוסמין מלא . לא מצאתי לבן. ניסיתי עם אותן כמויות אולי עם תוספת של חלב. יצא קשהההה.
האם זורקים לפח? האם הכמויות אותן כמויות לקמח זה? אודה מאוד על מענה. תודה
כשעובדים עם קמח מלא יש להוסיך יותר נוסלים ולתת לבצק אולי אפילו 3-4 התפחות במקום 2
אין מה לעשות עכשיו תכיני מהם טוסטים קטנים עם גבינה צהובה:-)
היי קרן, אם החלטתי לעבוד עם קמח מלא וסוכר חום במקום, מה הכוונה ל3-4 התפחות? תוכלי לתת הסבר קצר? תודה מראש 🙂
הכוונה להתפיח את הבצק בקערה, להוציא אויר ולתת לי שוב לתפוח בקערה לפני שמעצבים אותו, לאחר עיצוב שוב התפחה כמובן
היי, רציתי לדעת איך עובד עניין ההקפאה, כמה זמן צריך להפשיר ובאיזה שלב מקפיאים?
אם רוצים להקפיא אפשר לפני אפייה בתבנית עצמה ולפני התפחה שניה, להפשיר בטמפרטורת החדר ולהתפיח שוב ולאפות
לא כל כך הבנתי את שלב העיגול על עיגול. אמרת שמחלקים לארבעה עיגולים. פורשים כל עיגול כמו פיצה ואז מקפלים לשניים. ואז פותחים שוב? כשהם אחד על השני? 🙁
הי עדי,
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מרדדים חלק אחד, מקפלים לשניים שיהיה נח יותר להחזיר אותו אחכ ומזיזים הצידה.
מרדדים עיגול שני, ואז מעבירים אליו את העיגול המקופל ופותחים אותו כך שהם יושבים עיגול שלם על עיגול שלם.
זה נועד כדי להקל את הפעולה של שינוע העיגול.
חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים.
מקוה שעכשיו זה ברור
אוקי, הפעם הבנתי :)), תודה רבה על ההסבר, אכין ביום ראשון ואעדכן <3
היי קרן ☺️
אם אני רוצה להכין מקמח כוסמין מלא
עדיף לחלק חצי כוסמין מלא חצי קמח לבן ?
והאם צריך להוסיף נוזלים? אם כן איזה וכמה תודה לךךך
כן חצי חצי עדיף
להתחיל משלוש ארבע כפות מים נוספות ואם יש צורך מוסיפים עוד
הי קרן,נסיעה נעימה וחזרה גם כייפית.
החלק של העיגולים לא מובן. בסוף נוצרים 2 עיגולים בחפיפה אחד מעל השני? בלי קיפול ואותם חותכים? אם כן אז למה הקיפול? יש לך אולי צילום?
תודה
תודה רבה יפעת
תחילה מרדדים עיגל אחד וכדי שיהיה נח להזיז אותו הצידה מקפלים אותו לשניים
אחרי שמרדדים את העיגול השני מחזירים מעליו את העיגול המקופל ופותחים אותו כך שישבו במדוייק אחד מעל השני.
ואז מרדדים אותם עוד קצת יחד להשוות צורה וחותכים למשולשים.
אחכ חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים.
מקוה שעכשיו זה ברור
נראות מעולה! האם יוצאות בסגנון מתוק, או כן יכולות לתפקד כלחמניות "ניטרליות"?
לא מתוקות בכלל
היי קרן ניתן להחליף את החמאה בנטורינה או מחמאה ?
היי תודה על המתכון, שני עיגולי בצק שמים אחד על השני וחותכים למשולשים ? או כל עיגול בצק בנפרד? תודה
הבנת נכון:-) שני עיגולי בצק אחד על השני ולחתוך
קרן, כמות המים לא נכונה, הכמות צריכה להיות לפחות כפולה
הי לאה, כיון שהכנתי אותן מספר פעמים, הכמות במקרה הזה נכונה.
האם ניסית והתגובה שלך באה על סמך הנסיון לעשות אותן? אשמח לדעת.
היי קרן
קמח כוסמין 70% ייתן את אותה התוצאה או שצריך לשנות כמויות?
תודה
להוסיף נוזלים, ושתי התפחות בקערה לפני עיצוב
היי קרן, מה זאת אומרת 2 התפחות בקערה?
תודה!
כשעובדים עם קמחים מלאים עדיף לתת מ לבד תוספת של נוזלים עוד התפחות כדי שהמרקם שלהם יהיה רך ונעים כמו של קמח לבן , התפחה ראשונה בקערה, להוציא אויר, לכסות שוב ולתת לבצק לתפוח פעם שניה. הפעם השניה לוקחת 30 דקות ולא שעה וחצי כמו הראשונה כיון שהשמרים גבר פעילים.
שלום קרן. הכנתי הבוקר את הבצק: מיקסר שלי לא לש קילו של קמח, אז הקטנתי את הכל בחצי. עבדתי עם קמח כוסמין של התחנות הגדולות. אחרי 7 דקות של לישה הבצק יצא ממש (אבל ממש!) יבש. הוספתי את כל הכמות של שמן, חמאה וחלב. לשתי עוד 10 דקות, הבצק יצאה הרבה יותר טוב: גמיש ולא יבש. לא הכפלתי כמות של ביצים ושמרים. יצאה לי על 500 גרם של קמח – ביצה, כף שמרים, 50 גרם סוכר, כפית מלח, וכמות כפולה של שמן, חמאה וחלב (במצתבר שמתי בדיוק כמו במתכון). מקווה שהבצק יתפח כמו שצריך…
אני מתה על הבלוג שלך 🙂
תודה על המתכונים, אולגה
הי אולגה תודה!
מחזיקה לך אצבעות, להבא רק צריך עוד מים לא שומן ולא ביצים
היי קרן. נראה מבטיח . שניהם… גם הלחמניות וגם הפינוק המשולב בהודו 🙂
המרות:
אפשר כוסמין מלא?
אפשר חלב שקדים/אורז כוסמין
תחליף לחמאה יכול להיות שמן קוקוס?
סוכר לבן אפשר להחליף בסוכר קנים?
החלפתי לך את המתכון עם ההמרות???? חחחח
תודה! תהני
הי שרי, אפשר 50% כוסמין מלא, אני חוששת שבהמרה ל 100% מלא הן לא ייצאו רכות כמו שהן אמורות להיות
חלב שקדים אין בעיה
חלב כוסמין? לא שמעתי על זה …
שמן קנולה עדיף פה כתחליף, הייתי ממירה ב 1/2 כוס
סוכר לבן להחליף בקנים אפשר
וכן, החלפת את המתכון, אבל מי אמר שזה לא ייצא טוב? שווה לנסות:-)))
נהדרת!!! תודה .
אנסה את שני המתכונים עם/בלי ההמרות ואשתף אותך בתוצאות.
חוויה ממלאת ואין על ניה….
פשוט מושלם!!
פשוט, טעים, רך, בצק נוח לעבודה
טעים ברמות (:
תודה רבה
היי קרן..אלו אותן לחמניות שמילאת במוצרלה וקשקבל?
תהני מהנסיעה..
נכון, אותן לחמניות, רק שבין שני העיגולים פרסתי קשקבל ומוצרלה ויצא מוש!
תודה, אהנה בטוח
קרן שלום,
אני רוצה להודות לך על כל המתכונים שאת שולחת לי במייל.
נהנית מכל מתכון ומתוכון.
לחמניות מקמח כוסמין לבן אפשר לעשות אותן מקמח כוסמין מלא?
תודה אשמח לקבל תשובה.
תודה רבה על המחמאות לינדה ועל השיתוף
אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח מלא ולהוסיף עוד מעט מים לבצק.
לא הייתי ממירה בשלב ראשון יותר מחצי
האם אפשר להשתמש בנטורינה במקום בחמאה?
אם אני מכינה עם קמח כוסמין מלא 100% זה יצא עדיין טוב?
את יכולה להתחיל מ 50%, להוסיף מעט נוזלים, אני חוששת שהמרה של 100% קמח לבן לקמח מלא תניב תוצאה דחוסה וזה קצת יפספס את הלחמניות
יש אפשרות ללוש ידנית ולא בעזרת וו? ( אין לי )
אפשר ללוש ידנית, קצת מתיש אבל אין בעיה
נראה מהמם!!רוצה להכין
נתקעתי בלי סוכר לבן.
מה עדיף? קנים/מייפל/אבקת סוכר?
קנים אחלה
הי קרן,
הלחמניות נראות מעולה! אשמח להסבר (או סרטון אם יש…) לגבי אופן הגלגול ככה שיצאו אחידות ושמנמנות כמו בתמונה.
בנוסף, האם הן יוצאות מתוקות? או טעם נייטרלי? האם ניתן לשדרג באמצעות מילוי כלשהוא?
תודה, הבלוג נהדר!
באופן ההכנה יש לינק לסרטון שמראה בדיוק איך להכין, תבדקי שוב? זה מודגש בבולד.
הן די נייטראליות בטעמן ואפשר להוסיף סוכר כדי להפוך אותן למתוקות.
אפשר לשדרג בעזרת מגוון מילויים, השבוע הכנתי אותן עם פסטו ואחכ עם גבינות כמו קשקבל ומוצרלה( מורחים או מפזרים מהמילוי בין שני העיגולים המרודדים ואז חותכים
תודה:)
דוקא חשבתי על מילויים מתוקים כמו ממרח שוקולד או מילוי של קינמון וסוכר חום. יעבוד טוב עם הבצק?
היי
האם אפשר להכין יותר קודם ולהתפיח לילה במקרר?
כן אין בעיה להתפיח יום קודם במקרר
היי, נראות נפלא,
רוצה אותן הכי טריות, מה עם הקפאת הבצק לפני תהליך ההרכבה או הקפאתן ל9ני אפיה? תודה.
תודה מיקה
אין בעיה להקפיא בצק לאחר התפחה ראשונה ואז להפשיר ולהכין לחמניות ( ולהתפיח שוב)
או להכין לחמניות ואז להקפיא, להפשיר ולהתפיח אותן שוב לפני אפיה
תודה על התשובה המהירה.
היי, נראה מתכון מעולה! כבר בתהליך ההתפחה, מייד כשראיתי רצתי לעשות….:)
נראה לך יהיה מתאים להוסיף שוקולד צ'יפס בין שני העיגולים ולהפוך ללחמניות שוקולד?
הי נויה
אפשרי, רק שהייתי מורידה בכמות המלח לכפית במקום כף
בהצלחה
הי, סליחה על הבורות אבל מה זה אומר ״להוציא אוויר מהבצק״?
ללוש אותו מעט לפני עבודת הרידוד כיוון שהבצק מלא בבועות אויר שנוצרו בזמן שתפח
היי קרן ניתן להחליף את החמאה בנטורינה או מחמאה ?
בטח שאפשר
אפשר לוותר על ביצים ואז הייתי מוסיפה עוד שומן במקום לבצק כדי לקבל תוצאה טובה יותר
שלום קרן,
תודה על כל המתכונים הנפלאים והטעימים!!!!
הכל יוצא תמיד כך כך טעים.
יש לך המלצה לאם הייתי רוצה לעשות את הלחמניות הללו ללא גלוטן?
תהני בחופשה….
Karen
תודה רבה!
אני מניחה שאפשר להמיר בקמח ללא גלוטן, ואין לי כלל נסיון עם קמחים מהסוג הזה , אז קשה לי לתת עצה טובה :-((
תודה רבה על התשובה המהירה!
האם אפשר 50% קמח כוסמין מלא ו 50% קמח לחם?
היי קרן. אם יש לי קמח כוס עם מלא ? אפשר חצי ואת החצי השני קמח לבן רגיל ?
היי קרן
עשיתי לפי המתכון אחד לאחד רק עם קמח לבן והבצק יצא נורא קשה וגם בלחמניה התייבשה
ממש מוזר
בכל אופן אנסה את מזלי שוב
יש לך טיפים ?
היי
האם אפשר 50% קמח כוסמין מלא ו 50% קמח לחם?
אפשר תמיד הכל:-)
רק התוצאה תהיה מן הסתם שונה עם שימוש בקמח לחם, אבל זה לא אומר שזה לא ייצא טוב.
שווה לנסות ולהוסיף מעט נוזלים לבצק
שלום
האם אפשר למלא אל הלחמניות בממרח שוקולד או תמרים?
בטח, אין בעיה ייצא טעים 🙂
קרן יקרה,
מתה על הבלוג שלך- כל מה שהכנתי עד כה יצא מעולה! המתכונים ממש ברורים ומתאימים גם לאופים חובבנים בתחילת דרכם, כמוני(-;
שאלה לגבי הלחמניות המעולות האלו:
הבצק יוצא קצת "סרבן" ברידוד ולא נראה אורירי כמו שנראה בסטורי שאת מעלה מהסדנאות. מה אני עושה לא נכון?
תודה
?
ממש אשמח אם תוכלי לענות גם לי..
שבוע טוב
הי גילי אני לא רואה ששאלת כלום
הי,
שולחת שוב..
קרן יקרה,
מתה על הבלוג שלך- כל מה שהכנתי עד כה יצא מעולה! המתכונים ממש ברורים ומתאימים גם לאופים חובבנים בתחילת דרכם, כמוני(-;
שאלה לגבי הלחמניות המעולות האלו:
הבצק יוצא קצת "סרבן" ברידוד ולא נראה אורירי כמו שנראה בסטורי שאת מעלה מהסדנאות. מה אני עושה לא נכון?
תודה
REPLY
לא ככ הבנתי את הכוונה שלך שהוא סרבן, בזמן הרידוד? פשוט להתעקש איתו ולהמשיך לרדד הוא בסוף מתמסר..
באיזה קמח השתמשת?
היי קרן, פסטו בין השכבות , יעשה טוב ? (אולי עדיף לחמניות פסטו רכות ? תודה (:
בטח, זה יעשה מעולה:-)
תודה (:
קרן האם אפשר להתפיח לילה במקרר?
בטח
ואם אני רוצה לשים פסטו, האם למרוח בין השכבות או להוסיף לבצק?
אם את מוסיפה לבצק בערך 3/4 כוס ואז להוריד מהשומן ומעט מהנוזלים אחרת הבצק ייצא דביק מידי .
או שתמרחי על הבצק בין שני העיגולים.
שתי האופציות מצויינות
בבקשה קרן.שמרים טרים יש לי כמה לשים?
תודה כל הדברים שלך משאו משאו
2כפות שמרים יבשים זו קוביה אחת של שמרים טריים
היי קרן, נראה מושלם!
האם אני יכולה להכניס את הבצק למקרר לאחר ההתפחה הראשונה ואז להמשיך כרגיל?
הי אלמוג, לא ככ הבנתי למה להכניס את הבצק למקרר לאחר התפחה ראשונה, ולכמה זמן לפני שאת יוצרת את הלחמניות
את יכולה להתפיח אותו מראש במקרר, ואז לעצב ללחמניות
העניין הוא שעכשין סיימתי את ההתפחה הראשונה, ואני חייבת לצאת מהבית לשעתיים, לכן רציתי לדעת האם אפשר לעצור את המשך ההתפחה במקרר?
בטח!
מהמם תודה! אעדכן בתוצאה
היי קרן לא מורחים ביצה לפני התנור?
לא מורחים.
אחרי אפייה אפשר למרוח חמאה מומסת או שמן זית
היי קרן,
הכנתי בטעות ב-100% כוסמין מלא, כי לא ידעתי שיש גם לבן ויצא אחלה ולא דחוס בכלל. מילאתי בתרד עם שום ושמן זית ומעל בולגרית, והוסיף המון.
תודה על המתכון המופלא.
שמחה שיצא טוב, ותודה ששיתפת
הי,
חייבת לציין שמאז שהכרתי את המתכון הזה הוא הפך להיות המתכון של החלות של שבת שלי. אני משנה לפעמים את הגרסה למלוחה יותר. ויוצא פשוט טעים ביחד עם החריימה…
אחלה רעיון להכין חלות מהלחמניות ! תודה רבה שרה
אני מכינה כל שבוע וחצי שבועיים 2 קילו ומקפיאה, מוציאה כל ערב לחמניות לכל המשפחה ובבוקר אין צורך בכלל לחמם! תודה רבה על מתכון מופלא! אני אישית עשיתי פרווה ויוצא מעולה!
תודה רבה יונית שמחה לשמוע!
שלום 🙂 יש לי רק קמח כוסמין 70%, האם כדי שיצא טוב צריך לשלב עם קמח חיטה לבן, ואם כן כמה?
תודה
אם את רוצה להכין רק מקמח מלא תוסיפי כמה כפות נוזלים
אי שתשלבי 50% קמח לבן
טוב
תודה על התשובה המהירה! ☺
היי הכנתי היום מקמח כוסמין מלא (800 גרם) וקמח לבן, הוספתי עוד כרבע כוס חלב. יצא מעולה!!!!!
מה שכן, ניסיתי ללוש ללחמניות אצבע כדי שיצאים לכריכים לבית ספר – ולא ככ יצא לי. אשמח להפניה או הסבר איך לרדד / ללוש לצורה כזאת. בכלל שהבצק יחסית יבש, הוא לא נטמע בקלות כשניסיתי לייצר צורה אחרת…
תודה!!
להשתמש במתכון ללחמניות קשר מהבלוג
https://kerenagam.co.il/לחמניות-קשר-ביתיות/
יש בפוסט עצמו קישור לוידאו הכנה באינסגרם שלי
היי, הוספתי פחות מכוס חלב והבצק נוזלי מדי. לא נפרד מדפנות הקערה. להוסיף קמח?
תוסיפי קצת קמח, אל תפחדי מבצק דביק, לרוב הבצק שותה את בנוזלים במהלך ההתפחה ואחכ יהיה הרבה יותר איכותי
היי קרן
אם אני עושה עם קמח כוסמין מלא
זה שונה בכמויות?
להוסיף קצת נוזלים שהבצק לא יהיה יבש
אפשר עם חלב סויה במקום חלב?
כן
היי אני יכולה לעשות נגיד הרוב קמח כוסמין וקצת קמח לבן?
בטח
היי אפשר במקום החמאה לעשות פשוט עוד שליש כוס שמן? אני פשוט רוצה אותם פרווה…
בטח אין בעיה
תקשיבי… מה זה הדבר הזה?? ואני מדברת על כל הבלוג שלך!
הכרתי אותו לפני שבוע… הספקתי להכין כבר משהו כמו 5-6 מתכונים… עוגות ומאפים…
והבוקר את הלחמניות המטריפות האלה!
ואני בדרכ בכלל לא משאירה תגובות אבל פשוט התאהבתי בבלוג שלך!!!!! זה לא נורמלי!!!!! כל מתכון בול!
הלחמניות הרסו אותנו פה בבית
הכל מ-ו-ש-ל-ם
הצחקת אותי ואני כל כך שמחה שאת פה ושכתבת לי!
תודה קרן על מתכונים מעלפים! מאז שאת אצלי במועדפים אנחנו לא מפסיקים להלל ולשבח. יישר כח!
תודה רבה ענת
מתכון מנצח! ניסיתי היום עם כוסמין 70% מלא. יצא לא פחות טוב מהכוסמין הלבן.
תודה על המתכונים המעולים. יש גם תמונה שאין איך להעלות פה…
תודה רבה
אפשר ללשוח תמונה במייל דרך הצור קשר או בפייס/אינסטגרם
היי קרן!
בכמה אפשר להמיר שמרים טריים?
אין שמרים טריים במתכון
וואו וואו וואו איזה בצק מושלם, איזו רכות, איזה תענוג להכין ואיזו תוצאה רכה ועננית ופשוט מושלמת!! תודה ענקית מתכון מדהים ונהניתי להכין וכמובן מהתוצאה! הכנתי עם שמן זית במקום קנולה כי לא היה. יצא נפלא!
את מהממת דנה תודה
עוד מתכון מושלם שלך 🙂 יצא מהמם
שמחה לשמוע תודה
פשוט מתכון מוצלח!!!
אני לא נוהגת להגיב אבל מכינה אותו כבר פעם שניה ויוצא פשוט חלום!
מאוהבת בבלוג שלך!!!
איזה כייף ריטה תודה
היי קרן
נראה כמו עוד מתכון מנצח!
את חושבת שיש אפשרות להכין את הלחמניות ללא ביצים?
אפשר
להוסיף שמן או חמאה במקום
קרן מכל המתכון יותר מעניין אותי לאן את טסה בהודו והאם יש משפחות שמגיעות לשם ואת יכולה להמליץ לי אם אפשר להגיע עם 3 ילדים יחסית גדולים.
כמובן שננצל את ההזדמנות ונבוא גם לסדנא שלך!!! כשיחזרו הטיסות…
לדרום הודו, לכפר דייגים קטן שעה נסיעה מצ׳נאי ולאורוויל שזה מקום מגהים ואני ממליצה לקרוא עליו, אני נוסעת בעיקר לרקוד, לגלוש, ולטייל, תלוי בילדים שלכם :_)
הז לא איזור מאוד מתוייר אבל מאוד מיוחד
הי קרן! הכנתי את הלחמניות אתמול מקמח כוסמין מלא בלבד ובגרסת הפרווה והן יצאו פשוט מושלמות!היתי צריכה להוסיף עוד מים, אז זה יצא 2 כוסות טיפה יותר אפילו.הילדים טרפו וגם למחרת הן עדין רכות ואווריריות כאילו יצאו מהתנור
תודה על השיתוף!
היי
האם אפשר להכין את הבצק ערב קודם?
אפשר לעשות מהמתכון זה חלות במקום לחמניות?
בהחלט
היי,
קודם כל המתכון נראה מדהים!
האם ניתן להכין את הבצק ביד ללא מיקסר?
תודה
בטח
לישה של 10-12 דק
היי קרן, אני כל כך נהנת מהסרטונים שלך, איך בקלות כזאת את מכינה את המאפים והמתכונים, נהדרים, כל הכבוד!!! אין לי נסיון עם בצק שמרים, רוצה לנסות את הלחמניות, איפה ניתן לרכוש קמח כוסמין לבן? מקווה להצליח בנסיון הראשון שלי. תודה לך….
אני מזמינה און ליין מהחנות של הטחנות הגדולות של ארץ ישראל בחיפה, ממליצה לך גם. כוסמין לבן יש גם בחנויות טבע
היי
אפשר מקמח כוסמין לא לבן
רצוי לערבב חצי חצי עם כל קמח לבן ולהוסיף מעט נוזלים במידה ומשתמשים בקמח מלא
הי קרן,
האם אפשר להכין פשוט כלחמניות עגולות?
כן
הי קרן, מתה להכין אותם, קנינו בטעות קמח כוסמין מלא, איך אפשר להכין איתו? (פעם ראשונה מתעסקת עם קמח כזה)
כשעובדים עם קמח מלא רצוי לערבב אותו 50% עם קמח לבן ולהוסיף עוד נוזלים לבצק אחרת ייצא יבש
היי קרן,
נראה מעולה!
אם אני רוצה לעשות בצורת שבלול, עדיין לבצע את הפעולה של עיגול בצק מעל עיגול בצק?
מה הכוונה שבלול?
צורה אחרת לבצק,
כמו חלת 8, או לחמנייה בצורת שבלול
אין בעיה לעצב את הבצק אחרת
אבל אז אין טעם בשתי השכבות
ואאאו .. יש לי שאלה
האם אפשר למרוח שוקולד ואז יהיה לי משהו דומה לרגולך ??
תודה
אם אני רוצה לשמור על הטריות- ניתן להקפיא את הבצק לפני/אחרי התפחה ואז להפשיר בעתיד ולאפות?
וואו איזה לחמניות יצאו! הזאטוטים אמרו שהן הכי טובות שיצאו אי פעם!
היי:) קודם כל אגיד שאין על המתכונים שלך בעולם כולו! תמיד יוצאים טובים..
אני מחפשת מתכון ללחמניות קוראסון וכמובן שדבר ראשון חיפשתי אצלך..
האם הלחמניות מזכירות במרקם שלהם קוראסון?
אם אעשה את הלחמניות מיותר שכבות זה יהיה יותר דומה לקוראסון?
תודה רבה!!
תודה
אלו לא באמת קרואסונים
אלו לחמניות בצורת קרואסון אבל כדי להכין קרואסונים. תצטרכי מתכון אחר של בצק שמרים מדופדף שאין אצלי
קרן האלופה הכנתי את הלחמניות. חיצונית הן נראות משגע. אבל קצת דחוסות ולא אווריריות. מדוע??
הי קרן,
איך אפשר לעשות את הלחמניה פחות על המד המתוק?
אם אפחית סוכר זה יפגע בבצק?
תודה על המתכונים המאלפים שלך!
הי, הן לא מתוקות בכלל הן לגמרי ניטרליות
היי קרן,
הלחמניות מעולות!!
יש אפשרות להכין אותן בגרסה טבעונית במקרה?
תודה!
להוריד ביצה להוסיף שמן ולהמיר חלב בחלב סויה או במים
יצא מושלם!!!! איזה כיף לי !!! (גירסת הפרווה) המתכון בול בלי שינויים (קמח כוסמין לבן)
שמחה לשמוע תודה נורית
תודה על המתכון המצויין! אפיתי היום, עוזר לברוח קצת מהמציאות. גרסת פרווה מקמח כוסמין לבן ומלא. הבצק נהדר ואני לא אופה כ"כ טובה. שיחקתי עם כמה ורסיות, באחת פיזרתי בין שני הבצקים שמן זית עם אבקת שום בזיליקום ושמיר ויצא פגז.
אלופה
היי קרן,
למאותגרת אפיה שכמותי ,האם ניתן לעשות פשוט לחמניות עגולות?
בטח!
היי קרן.
מאוהבת המתכונים שלך. כמעט אי אפשר לא להצליח 🙂
רציתי לשאול כמה סוכר להוסיף כדי שהן ייצאו מתוקות?
תודה
תודה! 1/3 כוס נוספת
היי קרן, ראיתי שאפשר להתפיח במקרר, השאלה אם אפשר להתפיח יותר מלילה או שזה יהרוס את הבצק?
הזמן המשוער שלי להתפחה במקרר הוא 22 שעות בערך. זה תקין?
אין בעיה במקרר
היי קרן
אם אני מתפיחה לילה במקרר, ההתפחה אחרי גלגול הלחמניות ארוכה יותר מ45?
תודה(:
אם את מתפיחה במקרר תוציאי שעה לפני שימוש תני לבצק להפשיר מהמקרר ואז ההמשך כרגיל
הי קרן,
הלחמניות נראות מדהימות!
אם ארצה לאפות אותן מוקדם בבוקר,
גם התפחה של לילה במקרר תעשה את העבודה? ( כמובן בלי לחסוך את ההתפחה השנייה והחמימה…)
לילה במקרר זה אחלה
תודה רבה ושבת של שלום…
כמה נוזלים לשים אם משתמשים בכוסמין מלא?
עוד 1/3 כוס
תודה לך. ינוסה עוד היום.
הכנתי היום לפי חצי כמות והיה לי קצת קשה לעבוד עם הבצק, כנראה יצא לי יבש קצת
העניין הוא שהחלטתי להשאיר את הלחמניות עגולות ולא לעשות את הצורה. התפחתי פעמיים ולתנור, מקווה שלא עשיתי טעות. להבא, מהי הדרך הנכונה לפעול במידה ואני רוצה לחמניות עגולות רגילות?
היי קרן
עשיתי את המתכון עם קמח לבן רגיל
פעלתי בידיוק לפי ההוראות
הבצק יצא מאוד קשה ולא רך והלחמניות היו יבשות ממש
יש לך טיפ ? להגיד לי מה לא עשיתי נכון ולמה זה יצא ככה ?
תודה
כנראה שלא הוספת מספיק נוזלים לבצק
לא יודע אם עלתה פה השאלה, אבל אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר? אולי לא במקרר?
אויש בדיוק ראיתי שאפשר
אויש בדיוק ראיתי שאפשר להתפיח לילה
שלום.
האם אפשר להשתמש בנטורינה במקום בחמאה?
אפשר
תודה רבה על המתכון, הכנתי ויצאו ממש יפות! (עוד לא טעמתי..)
איך הן אמורות לצאת מלמטה? כי לי יצא חום כהה נוטה לשרוף. (אחרי 25 דקות כשנראה בדיוק כמו שלך למעלה.)
ולמה אצלי יצאו הרבה פחות פסים על הלחמניה?
אגב הכנתי עם 50% כוסמין מלא ו-50% כוסמין לבן, והיה צריך עוד המון חלב ושמן וקצת מים כדי שהבצק יצא רך וגמיש.
בכוסמים מלא אכן כללי המשחק משתנים , העיקר שיצא טעים
השתמשת בקמח מלא זה משנה את מרקם הבצק
מעדכנת שיצאו טעימות, רכות ואווריריות. תודה רבה!
שמחתי לשמוע
היי, האם ניתן להחליף את השמרים במחמצת?
אם כן מה החישוב שצריך לעשות?
אין לי נסיון עם מחמצת סורי
אפשר שמן זית במקום קנולה?
וחלב סויה במקום חלב רגיל?
תודה נראה נהדר 🙂
הי קרן, אני מעונינת לעשות עם 500 גרם קמח לבן.
פשוט להקטין כל כמות לחצי מהכתוב?
כן בדיוק
היי קרן
אפשר לעשות עם קמח חיטה מלאה?
אפשר, רק להוסיך עוד קצת מים לבצק
תודה קרן על מתכון מטורףףףף. הכנתי עם כוסמין מלא ועירבבתי גם קמח לבן יצאאאאא מעולה!
אלופה לילך תודה
היי. אין לי משקל בבית ולא מצאתי בגוגל. כמה זה קילו קמח לבן כיסמין בכוסות?
היי, עוקבת באדיקות אחרי המתכונים. מחפשת מקלות לחם משובחים עם זיתים וגבינות . תודה
באתר יש מתכון למקלות לחם תוסיפי לבצק זיצים וגבינות :_)
הי קרן
תודה על המתכון
הכנתי יחד עם הבן שלי (למד להכין קרואסונים ועף על עצמו…)
יצא ממש טעים אבל לא במרקם של לחמניה אלא פריך מאוד.
יש לציין שגם לא תפח לי כמו שצריך (למרות שעבדנו על פי המתכון)
אשמח להארותייך או הערותייך כי זה אחלה פיתרון ללחם ביתי או לחמניות לבית הספר
תודה ושתהיה לך שנה אזרחית מוצלחת 🙂
יעל
הייעל
יש מצב שהבצק שלכם סבל ממחסור בנוזלים
מה שמשפיע על יכולת ההתפחה שלו ועל הרכות
קרן היי,
האם אפשר להמיר את הסוכר במתכון במייפל טבעי? באיזו כמות?
כן אפשר בכמה כפות
היי קרן
אשמח לדעת אם לאפות בטורבו או רגיל
חום עליון תחתון
הי קרן
עכשיו סיימתי לאפות ובאמצע "טעימה" בלתי פוסקת…
מתכון מושלם מושלם!!! וזה אני אומרת אחרי ניסיונות כושלים עם קמח כוסמין בכמויות מתכונים שיצאו דחוסים וכו….
תודה גדולה עליו!!
הצלחות!
שמחה לשמוע
היי קרן יש מחסור בחמאה ואני רוצה להחליף בשמן ולהכין עם חלב כרגיל, חושבת שיעבוד?
בטח
היי:)
הכנתי בפעם הראשונה ויצא מושלם !!ממש כמו בסרטון ומאז הכנתי עוד 3 פעמים ולא מצליחה להגיע לאותו בצק הוא לא מגיע לאותה רכות ונקרע ואז גם לא הכי זורם בהכנה שלו , יש לך מושג במה טועה?
אולי החלפת קמח ?
קרן, מתכון נהדר. תודה לך!
במה ניתן להמיר את הביצה במתכון למי שרגיש לביצים?