לחמים ומאפים

לחמניות כוסמין רכות

ינואר 24, 2019 206 Comments
לחמניות ארוחת ערב

לחמניות כוסמין רכות

עוד כמה ימים, כשפה עדיין יהיה קר ואתם תלבשו 3  שכבות לפחות

תישנו עם שמיכת פוך

תפעילו חימום באוטו

תאכלו מרק ותשתו המון תה

ואולי אפילו תאכלו קרמבו

אני מתעופפת לי לדרום הודו, לשלושה שבועות, לחום, לקיץ ולמזג האויר האהוב עליי

( למה לעזעזל אני לא מעבירה באופן קבוע את החורף בקיץ של מדינות אחרות?)

זה המון זמן למישהי שיש לה פה שלושה ילדים, בעל, כלב,חתולה ועבודה לא רעה בכלל.

אני נוסעת להעביר בהודו סדנאות אפייה, ומיד אחרי שאני מסיימת להעביר סדנאות אני יורדת לכיון החוף

לעשרה ימים של סדנת ריקוד Nia, יוגה וגלישה!

אני יודעת שזה נשמע חלום, וזה באמת חלום, אבל התקופה שלפני הנסיעה מורטת לי ולמי שסביבי את כל העצבים,

אני מוטרדת מהמון דברים, שקשורים בעיקר למשפחה שאני משאירה פה בבית.

זה לא פשוט לעזוב אותם לכל כך הרבה זמן, למרות שזו לא פעם ראשונה שאני נוסעת לבד.

אני נוסעת לבד די הרבה, ותמיד השבוע שלפני הנסיעה הוא ספירה לאחור,

ואני מתחילה לדאוג, ולא לישון טוב בלילה, ולבכות פעמיים ביום מגעגעועים עוד לפני שנסעתי,

לאגור אוכל בפריזר, ובעיקר לקיים שיחות מוטיבציה לילדים:

-תתנהגו יפה ותעזרו לאבא (מזל שיש 2 אבות בסיפור :-))

-אל תשכחו להוציא את הכלב פעמיים ביום (אם הם יוציאו אותו פעם בשלושה שבועות אני אהיה בשוק)

-אל תאכלו רק ג'אנק פוד (ממש)

-אל תריבו על הטלויזיה (אינעל העולם של המשחק המיותר בעולם שנקרא פורטנייט)

-אל תפספסו ימי בית ספר (איזה כייף שיש את אפליקציית webtop, שאפשר לעקוב מרחוק אחרי מעלליהם בבית הספר)

-אל תשכחו להתקשר לסבתא בימי שישי לאחל לה שבת שלום

-תתקלחו כל יום! (זו השריטה שלי)

-אל תשכחו לעשות שיעורים, וללכת לחוגים, להתלבש חם, ולא לזלול יותר מדי ממתקים(באיזה סרט אני חיה?)

אבל שלא תתבלבלו, אני בוכה מלא ביום של הטיסה, בשדה התעופה, במטוס בזמן ההמראה,

ואז אני עוברת למוד של חרדות מהטיסה, ואני שוכחת מהילדים, מהכלב מהחתולה ומכל הבעלים.

ואז אני נוחתת, ולא זוכרת איך קוראים להם.

זאת אני.

(רוצים להיות איתי כל הזמן בהודו? תעקבו אחרי הסטורי באינסטוש, עד שיימאס לכם ממני)

אבל תראו איזה מגש לחמניות יפה הכנתי להם היום, והעברתי בשקיות קטנות לפריזר, שיוכלו לחמם להם כשאני לא פה

(אם הם לא יהיו עסוקים רק בלחמם פיצה, ג'חנון, מלאווח, נקנקיות, ושניצל תירס)

באנגלית קוראים להן Diner Rolls, ופה אפשר לקרוא להן בשמן העברי, לחמניות כוסמין רכות.

הן רכות, טעימות בטירוף, והן כל כך יפות שממש חבל לאכול אותן!

 

לחמניות כוסמין רכות/ 32 לחמניות

מצרכים למתכון :

1 קילו קמח כוסמין לבן

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

כף מלח

2 ביצים גודל L

60 גר' חמאה רכה

1/3 כוס (66 גר') שמן קנולה

כוס וחצי ( 360 מ״ל) חלב מעט חמים

לציפוי אחרי אפייה:

50 גר' חמאה מומסת

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים יבשים, מתקינים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית

מוסיפים, סוכר, ביצים, חמאה, שמן קנולה, ולבסוף מלח וממשיכים לערבל.

מוסיפים את החלב, תחילה כוס, ואז מוסיפים לאט לאט כמה עוד שהבצק צריך.

(ייתכן ולא תהיו זקוקים לכל כמות החלב וייתכן שתהיו זקוקים ליותר מכוס וחצי, אז לא לפחד להוסיף עוד אם צריך, ולא את הכל בבת אחת.)

לשים למשך 8-10 דק', עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש הנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו היטב כך שישומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי שעתיים.

מרפדים תבנית מלבנית גדולה בנייר אפייה

מוציאים אויר מהבצק, ומחלקים לארבעה חלקים שווים.

מקמחים היטב משטח עבודה, ומרדדים את החלק הראשון לעיגול גדול,

כמו שמרדדים עיגול לפיצה.

מקפלים את העיגול לשניים ומזיזים הצידה, מכוסה במגבת.

מרדדים עיגול נוסף לאותו גודל כמו הראשון (גם אם זה לא בדיוק זה לא נורא)

מניחים את עיגול הבצק שקיפלנו לשניים מעל העיגול השני, ופותחים אותו כך שהם יושבים אחד מעל השני בדיוק.

מרדדים מעט בעזרת מערוך להשוות עיגולים.

(אם קצת הלכתם לאיבוד, בלינק הזה, תגללו למטה ויש סרטון שמדגים בדיוק איך )

בעזרת גלגלת פיצה, מחלקים את הבצק למשולשים (אמורים להתקבל 16 משולשים)

מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לצר, כמו רוגעלך, ומניחים על תבנית האפייה

חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים.

מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה של 45 דק'.

לחמניות כוסמין רכות

מחממים תנור ל 180 מעלות

אופים את הלחמניות כ 20-25 דק' עד שהן מקבלות צבע שזוף יפה.

ככה הן נראות כשהן יוצאות מהתנור

מוציאים מהתנור, ממיסים חמאה ומורחים את הלחמניות בחמאה המומסת בעודן חמות.

לחמניות כוסמין רכות

וככה הן נראות אחרי שמורחים אותן בחמאה

אוכלים חם, ונזהרים לא לזלול את כל המגש.

לחמניות כוסמין רכות

הערות למתכון:

**אם לא חיסלתם מגש שלם, אתם יכולים להקפיא את הלחמניות כשהן עטופות היטב, ולהפשיר בעת הצורך

**את קמח הכוסמין הלבן אפשר להמיר בקמח לבן רגיל

**לגרסת פרווה אפשר להמיר בבצק את החמאה בעוד 1/4 כוס שמן ואת החלב במים פושרים, ולמרוח אותן בשמן זית כשהן יוצאות מהתנור.

לחמניות כוסמין רכות

לחמניות כוסמין רכות

 

 

Print Friendly, PDF & Email

206 Comments

אדוה ינואר 24, 2019 at 11:00 pm

קרן זה מהמם..
רק לא הבנתי על לחמנייה היא משתי שכבות? עיגול על עיגול?

נסיעה מהממת שתהיה..

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2019 at 11:04 pm

תודה רבה!
וכן, עיגול על עיגול, זה יוצר שכבות מהממות

Reply
ניבה נובמבר 23, 2019 at 3:35 am

מילה אחת, מעולה!!! פשוט טעים!!

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2019 at 6:35 am

תודה ניבה

Reply
יוליה אפריל 7, 2020 at 11:39 am

אפשר להוסיף מילוי? סוכר חום וקינמון למשל?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 11:46 am

פחות מתאים להן, תכיני בצק לעוגת שמרים כמו הבצק של העוגת רוגעלך מהבלוג ותמלאי

נאווה ספטמבר 21, 2020 at 8:06 am

היי:)
אפשר במקום כוסמין לבן להשתמש בקמח שמרים/ קמח חצי מלא/ קמח לבן??
תודה (:

קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 8:27 am

אפשר לערבב כן
במידה ומשתמשים בקמח מלא יש להוסיף נוזלים

שי אפריל 11, 2020 at 10:32 am

היי קרן,
זה נראה וואו!!
אפשר להכין בצורת לחמניית שמונה?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 11:15 am Reply
נעם נובמבר 24, 2020 at 2:36 pm

היי קרן!
כמה זה 2 כפות שמרים יבשים בגרמים? 10?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2020 at 2:40 pm

20 גר

Reply
מיכל יוני 10, 2021 at 1:03 am

ללמניות מושלמת

Reply
קרן אגם יוני 10, 2021 at 10:54 am

תודה מיכל

Reply
דנה מאי 31, 2020 at 9:35 pm

לחמניות מעולות, הכנתי כבר כמה פעמים. מתכון מצוין, תודה רבה!

Reply
איריס אוקטובר 17, 2020 at 10:46 am

הי קרו המדהימה
ניסיתי לעשות עם קמח כוסמין מלא . לא מצאתי לבן. ניסיתי עם אותן כמויות אולי עם תוספת של חלב. יצא קשהההה.
האם זורקים לפח? האם הכמויות אותן כמויות לקמח זה? אודה מאוד על מענה. תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 10:48 am

כשעובדים עם קמח מלא יש להוסיך יותר נוסלים ולתת לבצק אולי אפילו 3-4 התפחות במקום 2
אין מה לעשות עכשיו תכיני מהם טוסטים קטנים עם גבינה צהובה:-)

Reply
יובל קורן אוקטובר 26, 2020 at 6:17 pm

היי קרן, אם החלטתי לעבוד עם קמח מלא וסוכר חום במקום, מה הכוונה ל3-4 התפחות? תוכלי לתת הסבר קצר? תודה מראש 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2020 at 11:01 am

הכוונה להתפיח את הבצק בקערה, להוציא אויר ולתת לי שוב לתפוח בקערה לפני שמעצבים אותו, לאחר עיצוב שוב התפחה כמובן

מיה ספטמבר 30, 2021 at 5:02 pm

היי, רציתי לדעת איך עובד עניין ההקפאה, כמה זמן צריך להפשיר ובאיזה שלב מקפיאים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:27 pm

אם רוצים להקפיא אפשר לפני אפייה בתבנית עצמה ולפני התפחה שניה, להפשיר בטמפרטורת החדר ולהתפיח שוב ולאפות

עדי ינואר 24, 2019 at 11:44 pm

לא כל כך הבנתי את שלב העיגול על עיגול. אמרת שמחלקים לארבעה עיגולים. פורשים כל עיגול כמו פיצה ואז מקפלים לשניים. ואז פותחים שוב? כשהם אחד על השני? 🙁

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2019 at 8:16 am

הי עדי,
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מרדדים חלק אחד, מקפלים לשניים שיהיה נח יותר להחזיר אותו אחכ ומזיזים הצידה.
מרדדים עיגול שני, ואז מעבירים אליו את העיגול המקופל ופותחים אותו כך שהם יושבים עיגול שלם על עיגול שלם.
זה נועד כדי להקל את הפעולה של שינוע העיגול.
חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים.
מקוה שעכשיו זה ברור

Reply
עדי ינואר 25, 2019 at 1:48 pm

אוקי, הפעם הבנתי :)), תודה רבה על ההסבר, אכין ביום ראשון ואעדכן <3

Reply
סתיו רוזנבאום אוקטובר 4, 2020 at 8:16 pm

היי קרן ☺️
אם אני רוצה להכין מקמח כוסמין מלא
עדיף לחלק חצי כוסמין מלא חצי קמח לבן ?
והאם צריך להוסיף נוזלים? אם כן איזה וכמה תודה לךךך

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2020 at 8:19 pm

כן חצי חצי עדיף
להתחיל משלוש ארבע כפות מים נוספות ואם יש צורך מוסיפים עוד

Reply
יפעת ינואר 25, 2019 at 7:16 am

הי קרן,נסיעה נעימה וחזרה גם כייפית.
החלק של העיגולים לא מובן. בסוף נוצרים 2 עיגולים בחפיפה אחד מעל השני? בלי קיפול ואותם חותכים? אם כן אז למה הקיפול? יש לך אולי צילום?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2019 at 8:18 am

תודה רבה יפעת
תחילה מרדדים עיגל אחד וכדי שיהיה נח להזיז אותו הצידה מקפלים אותו לשניים
אחרי שמרדדים את העיגול השני מחזירים מעליו את העיגול המקופל ופותחים אותו כך שישבו במדוייק אחד מעל השני.
ואז מרדדים אותם עוד קצת יחד להשוות צורה וחותכים למשולשים.
אחכ חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים.
מקוה שעכשיו זה ברור

Reply
הדס אוקטובר 1, 2020 at 12:58 pm

נראות מעולה! האם יוצאות בסגנון מתוק, או כן יכולות לתפקד כלחמניות "ניטרליות"?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 5:46 pm

לא מתוקות בכלל

Reply
Danielle konfino ינואר 25, 2019 at 4:52 pm

היי תודה על המתכון, שני עיגולי בצק שמים אחד על השני וחותכים למשולשים ? או כל עיגול בצק בנפרד? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2019 at 5:01 pm

הבנת נכון:-) שני עיגולי בצק אחד על השני ולחתוך

Reply
לאה ינואר 25, 2019 at 11:23 pm

קרן, כמות המים לא נכונה, הכמות צריכה להיות לפחות כפולה

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2019 at 6:54 am

הי לאה, כיון שהכנתי אותן מספר פעמים, הכמות במקרה הזה נכונה.
האם ניסית והתגובה שלך באה על סמך הנסיון לעשות אותן? אשמח לדעת.

Reply
אילה ספטמבר 22, 2020 at 11:27 am

היי קרן
קמח כוסמין 70% ייתן את אותה התוצאה או שצריך לשנות כמויות?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 11:37 am

להוסיף נוזלים, ושתי התפחות בקערה לפני עיצוב

Reply
רון ספטמבר 29, 2020 at 2:44 pm

היי קרן, מה זאת אומרת 2 התפחות בקערה?
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 3:20 pm

כשעובדים עם קמחים מלאים עדיף לתת מ לבד תוספת של נוזלים עוד התפחות כדי שהמרקם שלהם יהיה רך ונעים כמו של קמח לבן , התפחה ראשונה בקערה, להוציא אויר, לכסות שוב ולתת לבצק לתפוח פעם שניה. הפעם השניה לוקחת 30 דקות ולא שעה וחצי כמו הראשונה כיון שהשמרים גבר פעילים.

אולגה ספטמבר 26, 2020 at 12:10 pm

שלום קרן. הכנתי הבוקר את הבצק: מיקסר שלי לא לש קילו של קמח, אז הקטנתי את הכל בחצי. עבדתי עם קמח כוסמין של התחנות הגדולות. אחרי 7 דקות של לישה הבצק יצא ממש (אבל ממש!) יבש. הוספתי את כל הכמות של שמן, חמאה וחלב. לשתי עוד 10 דקות, הבצק יצאה הרבה יותר טוב: גמיש ולא יבש. לא הכפלתי כמות של ביצים ושמרים. יצאה לי על 500 גרם של קמח – ביצה, כף שמרים, 50 גרם סוכר, כפית מלח, וכמות כפולה של שמן, חמאה וחלב (במצתבר שמתי בדיוק כמו במתכון). מקווה שהבצק יתפח כמו שצריך…
אני מתה על הבלוג שלך 🙂
תודה על המתכונים, אולגה

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 1:20 pm

הי אולגה תודה!
מחזיקה לך אצבעות, להבא רק צריך עוד מים לא שומן ולא ביצים

Reply
שרי ינואר 26, 2019 at 8:18 am

היי קרן. נראה מבטיח . שניהם… גם הלחמניות וגם הפינוק המשולב בהודו 🙂
המרות:
אפשר כוסמין מלא?
אפשר חלב שקדים/אורז כוסמין
תחליף לחמאה יכול להיות שמן קוקוס?
סוכר לבן אפשר להחליף בסוכר קנים?
החלפתי לך את המתכון עם ההמרות???? חחחח
תודה! תהני

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2019 at 10:34 am

הי שרי, אפשר 50% כוסמין מלא, אני חוששת שבהמרה ל 100% מלא הן לא ייצאו רכות כמו שהן אמורות להיות
חלב שקדים אין בעיה
חלב כוסמין? לא שמעתי על זה …
שמן קנולה עדיף פה כתחליף, הייתי ממירה ב 1/2 כוס
סוכר לבן להחליף בקנים אפשר
וכן, החלפת את המתכון, אבל מי אמר שזה לא ייצא טוב? שווה לנסות:-)))

Reply
שרי ינואר 26, 2019 at 11:17 am

נהדרת!!! תודה .
אנסה את שני המתכונים עם/בלי ההמרות ואשתף אותך בתוצאות.
חוויה ממלאת ואין על ניה….

Reply
הלל יולי 6, 2020 at 10:21 pm

פשוט מושלם!!
פשוט, טעים, רך, בצק נוח לעבודה
טעים ברמות (:

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:19 am

תודה רבה

Reply
קורין ינואר 26, 2019 at 8:59 am

היי קרן..אלו אותן לחמניות שמילאת במוצרלה וקשקבל?
תהני מהנסיעה..

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2019 at 10:31 am

נכון, אותן לחמניות, רק שבין שני העיגולים פרסתי קשקבל ומוצרלה ויצא מוש!
תודה, אהנה בטוח

Reply
לינדה ינואר 27, 2019 at 11:51 am

קרן שלום,
אני רוצה להודות לך על כל המתכונים שאת שולחת לי במייל.
נהנית מכל מתכון ומתוכון.
לחמניות מקמח כוסמין לבן אפשר לעשות אותן מקמח כוסמין מלא?
תודה אשמח לקבל תשובה.

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2019 at 12:48 pm

תודה רבה על המחמאות לינדה ועל השיתוף
אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח מלא ולהוסיף עוד מעט מים לבצק.
לא הייתי ממירה בשלב ראשון יותר מחצי

Reply
אורית פברואר 23, 2021 at 3:56 am

האם אפשר להשתמש בנטורינה במקום בחמאה?

Reply
נעמה ינואר 27, 2019 at 12:34 pm

אם אני מכינה עם קמח כוסמין מלא 100% זה יצא עדיין טוב?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2019 at 12:53 pm

את יכולה להתחיל מ 50%, להוסיף מעט נוזלים, אני חוששת שהמרה של 100% קמח לבן לקמח מלא תניב תוצאה דחוסה וזה קצת יפספס את הלחמניות

Reply
לירן ינואר 27, 2019 at 3:30 pm

יש אפשרות ללוש ידנית ולא בעזרת וו? ( אין לי )

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2019 at 4:22 pm

אפשר ללוש ידנית, קצת מתיש אבל אין בעיה

Reply
הדס שוורץ ינואר 27, 2019 at 6:03 pm

נראה מהמם!!רוצה להכין
נתקעתי בלי סוכר לבן.
מה עדיף? קנים/מייפל/אבקת סוכר?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2019 at 7:27 pm

קנים אחלה

Reply
אורנית ינואר 28, 2019 at 10:11 am

הי קרן,

הלחמניות נראות מעולה! אשמח להסבר (או סרטון אם יש…) לגבי אופן הגלגול ככה שיצאו אחידות ושמנמנות כמו בתמונה.
בנוסף, האם הן יוצאות מתוקות? או טעם נייטרלי? האם ניתן לשדרג באמצעות מילוי כלשהוא?

תודה, הבלוג נהדר!

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2019 at 12:30 pm

באופן ההכנה יש לינק לסרטון שמראה בדיוק איך להכין, תבדקי שוב? זה מודגש בבולד.
הן די נייטראליות בטעמן ואפשר להוסיף סוכר כדי להפוך אותן למתוקות.
אפשר לשדרג בעזרת מגוון מילויים, השבוע הכנתי אותן עם פסטו ואחכ עם גבינות כמו קשקבל ומוצרלה( מורחים או מפזרים מהמילוי בין שני העיגולים המרודדים ואז חותכים

Reply
אורנית ינואר 28, 2019 at 2:56 pm

תודה:)
דוקא חשבתי על מילויים מתוקים כמו ממרח שוקולד או מילוי של קינמון וסוכר חום. יעבוד טוב עם הבצק?

Reply
מור יוני 29, 2020 at 12:46 am

היי
האם אפשר להכין יותר קודם ולהתפיח לילה במקרר?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 11:08 am

כן אין בעיה להתפיח יום קודם במקרר

מיקה ינואר 28, 2019 at 12:45 pm

היי, נראות נפלא,
רוצה אותן הכי טריות, מה עם הקפאת הבצק לפני תהליך ההרכבה או הקפאתן ל9ני אפיה? תודה.

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2019 at 1:44 pm

תודה מיקה
אין בעיה להקפיא בצק לאחר התפחה ראשונה ואז להפשיר ולהכין לחמניות ( ולהתפיח שוב)
או להכין לחמניות ואז להקפיא, להפשיר ולהתפיח אותן שוב לפני אפיה

Reply
מיקה ינואר 29, 2019 at 6:54 am

תודה על התשובה המהירה.

Reply
נויה נובמבר 24, 2019 at 9:50 pm

היי, נראה מתכון מעולה! כבר בתהליך ההתפחה, מייד כשראיתי רצתי לעשות….:)
נראה לך יהיה מתאים להוסיף שוקולד צ'יפס בין שני העיגולים ולהפוך ללחמניות שוקולד?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2019 at 8:27 am

הי נויה
אפשרי, רק שהייתי מורידה בכמות המלח לכפית במקום כף
בהצלחה

Reply
תמי ינואר 28, 2019 at 6:04 pm

הי, סליחה על הבורות אבל מה זה אומר ״להוציא אוויר מהבצק״?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2019 at 6:16 pm

ללוש אותו מעט לפני עבודת הרידוד כיוון שהבצק מלא בבועות אויר שנוצרו בזמן שתפח

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2019 at 6:38 am

אפשר לוותר על ביצים ואז הייתי מוסיפה עוד שומן במקום לבצק כדי לקבל תוצאה טובה יותר

Reply
Karen ינואר 31, 2019 at 3:43 pm

שלום קרן,
תודה על כל המתכונים הנפלאים והטעימים!!!!
הכל יוצא תמיד כך כך טעים.
יש לך המלצה לאם הייתי רוצה לעשות את הלחמניות הללו ללא גלוטן?
תהני בחופשה….

Karen

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2019 at 12:06 pm

תודה רבה!
אני מניחה שאפשר להמיר בקמח ללא גלוטן, ואין לי כלל נסיון עם קמחים מהסוג הזה , אז קשה לי לתת עצה טובה :-((

Reply
Karen פברואר 1, 2019 at 2:22 pm

תודה רבה על התשובה המהירה!

Reply
Haim Epstein פברואר 1, 2019 at 10:03 am

האם אפשר 50% קמח כוסמין מלא ו 50% קמח לחם?

Reply
שני ספטמבר 21, 2020 at 12:38 am

היי קרן. אם יש לי קמח כוס עם מלא ? אפשר חצי ואת החצי השני קמח לבן רגיל ?

Reply
לי ינואר 12, 2021 at 4:58 pm

היי קרן
עשיתי לפי המתכון אחד לאחד רק עם קמח לבן והבצק יצא נורא קשה וגם בלחמניה התייבשה
ממש מוזר
בכל אופן אנסה את מזלי שוב
יש לך טיפים ?

Reply
Haim Epstein פברואר 1, 2019 at 10:10 am

היי
האם אפשר 50% קמח כוסמין מלא ו 50% קמח לחם?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2019 at 12:06 pm

אפשר תמיד הכל:-)
רק התוצאה תהיה מן הסתם שונה עם שימוש בקמח לחם, אבל זה לא אומר שזה לא ייצא טוב.
שווה לנסות ולהוסיף מעט נוזלים לבצק

Reply
רוג'ט פברואר 21, 2019 at 8:29 pm

שלום
האם אפשר למלא אל הלחמניות בממרח שוקולד או תמרים?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2019 at 6:15 am

בטח, אין בעיה ייצא טעים 🙂

Reply
גילי מרץ 13, 2019 at 10:05 am

קרן יקרה,
מתה על הבלוג שלך- כל מה שהכנתי עד כה יצא מעולה! המתכונים ממש ברורים ומתאימים גם לאופים חובבנים בתחילת דרכם, כמוני(-;
שאלה לגבי הלחמניות המעולות האלו:
הבצק יוצא קצת "סרבן" ברידוד ולא נראה אורירי כמו שנראה בסטורי שאת מעלה מהסדנאות. מה אני עושה לא נכון?
תודה

Reply
גילי מרץ 15, 2019 at 10:34 pm

?

Reply
גילי מרץ 17, 2019 at 9:48 am

ממש אשמח אם תוכלי לענות גם לי..
שבוע טוב

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2019 at 11:19 am

הי גילי אני לא רואה ששאלת כלום

Reply
גילי מרץ 17, 2019 at 1:39 pm

הי,
שולחת שוב..
קרן יקרה,
מתה על הבלוג שלך- כל מה שהכנתי עד כה יצא מעולה! המתכונים ממש ברורים ומתאימים גם לאופים חובבנים בתחילת דרכם, כמוני(-;
שאלה לגבי הלחמניות המעולות האלו:
הבצק יוצא קצת "סרבן" ברידוד ולא נראה אורירי כמו שנראה בסטורי שאת מעלה מהסדנאות. מה אני עושה לא נכון?
תודה

REPLY

קרן אגם מרץ 17, 2019 at 3:17 pm

לא ככ הבנתי את הכוונה שלך שהוא סרבן, בזמן הרידוד? פשוט להתעקש איתו ולהמשיך לרדד הוא בסוף מתמסר..
באיזה קמח השתמשת?

ענת מרץ 13, 2019 at 1:51 pm

היי קרן, פסטו בין השכבות , יעשה טוב ? (אולי עדיף לחמניות פסטו רכות ? תודה (:

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2019 at 6:54 am

בטח, זה יעשה מעולה:-)

Reply
ענת מרץ 14, 2019 at 10:31 am

תודה (:

Reply
יערה ברום מרץ 17, 2019 at 9:00 am

קרן האם אפשר להתפיח לילה במקרר?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2019 at 9:08 am

בטח

Reply
יערה ברום מרץ 17, 2019 at 5:19 pm

ואם אני רוצה לשים פסטו, האם למרוח בין השכבות או להוסיף לבצק?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2019 at 9:21 pm

אם את מוסיפה לבצק בערך 3/4 כוס ואז להוריד מהשומן ומעט מהנוזלים אחרת הבצק ייצא דביק מידי .
או שתמרחי על הבצק בין שני העיגולים.
שתי האופציות מצויינות

Reply
לילי מרץ 29, 2019 at 3:15 pm

בבקשה קרן.שמרים טרים יש לי כמה לשים?
תודה כל הדברים שלך משאו משאו

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2019 at 3:20 pm

2כפות שמרים יבשים זו קוביה אחת של שמרים טריים

Reply
אלמוג יהושע יוני 4, 2019 at 5:33 pm

היי קרן, נראה מושלם!
האם אני יכולה להכניס את הבצק למקרר לאחר ההתפחה הראשונה ואז להמשיך כרגיל?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2019 at 5:52 pm

הי אלמוג, לא ככ הבנתי למה להכניס את הבצק למקרר לאחר התפחה ראשונה, ולכמה זמן לפני שאת יוצרת את הלחמניות
את יכולה להתפיח אותו מראש במקרר, ואז לעצב ללחמניות

Reply
אלמוג יוני 4, 2019 at 6:35 pm

העניין הוא שעכשין סיימתי את ההתפחה הראשונה, ואני חייבת לצאת מהבית לשעתיים, לכן רציתי לדעת האם אפשר לעצור את המשך ההתפחה במקרר?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2019 at 6:40 pm

בטח!

Reply
אלמוג יוני 4, 2019 at 6:42 pm

מהמם תודה! אעדכן בתוצאה

Reply
דנה יולי 30, 2019 at 10:23 am

היי קרן לא מורחים ביצה לפני התנור?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2019 at 10:54 am

לא מורחים.
אחרי אפייה אפשר למרוח חמאה מומסת או שמן זית

Reply
לאה ספטמבר 22, 2019 at 2:28 pm

היי קרן,
הכנתי בטעות ב-100% כוסמין מלא, כי לא ידעתי שיש גם לבן ויצא אחלה ולא דחוס בכלל. מילאתי בתרד עם שום ושמן זית ומעל בולגרית, והוסיף המון.
תודה על המתכון המופלא.

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2019 at 2:42 pm

שמחה שיצא טוב, ותודה ששיתפת

Reply
שרה אוקטובר 11, 2019 at 1:22 am

הי,
חייבת לציין שמאז שהכרתי את המתכון הזה הוא הפך להיות המתכון של החלות של שבת שלי. אני משנה לפעמים את הגרסה למלוחה יותר. ויוצא פשוט טעים ביחד עם החריימה…

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2019 at 7:08 am

אחלה רעיון להכין חלות מהלחמניות ! תודה רבה שרה

Reply
יונית אוקטובר 17, 2019 at 4:35 pm

אני מכינה כל שבוע וחצי שבועיים 2 קילו ומקפיאה, מוציאה כל ערב לחמניות לכל המשפחה ובבוקר אין צורך בכלל לחמם! תודה רבה על מתכון מופלא! אני אישית עשיתי פרווה ויוצא מעולה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2019 at 5:52 pm

תודה רבה יונית שמחה לשמוע!

Reply
רות נובמבר 17, 2019 at 2:57 pm

שלום 🙂 יש לי רק קמח כוסמין 70%, האם כדי שיצא טוב צריך לשלב עם קמח חיטה לבן, ואם כן כמה?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2019 at 3:49 pm

אם את רוצה להכין רק מקמח מלא תוסיפי כמה כפות נוזלים
אי שתשלבי 50% קמח לבן

Reply
רות נובמבר 17, 2019 at 5:50 pm

טוב
תודה על התשובה המהירה! ☺

Reply
שירה פברואר 25, 2020 at 6:51 pm

היי הכנתי היום מקמח כוסמין מלא (800 גרם) וקמח לבן, הוספתי עוד כרבע כוס חלב. יצא מעולה!!!!!
מה שכן, ניסיתי ללוש ללחמניות אצבע כדי שיצאים לכריכים לבית ספר – ולא ככ יצא לי. אשמח להפניה או הסבר איך לרדד / ללוש לצורה כזאת. בכלל שהבצק יחסית יבש, הוא לא נטמע בקלות כשניסיתי לייצר צורה אחרת…

תודה!!

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2020 at 8:44 pm

להשתמש במתכון ללחמניות קשר מהבלוג
https://kerenagam.co.il/לחמניות-קשר-ביתיות/
יש בפוסט עצמו קישור לוידאו הכנה באינסגרם שלי

Reply
תמר מרץ 9, 2020 at 9:49 am

היי, הוספתי פחות מכוס חלב והבצק נוזלי מדי. לא נפרד מדפנות הקערה. להוסיף קמח?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2020 at 10:05 am

תוסיפי קצת קמח, אל תפחדי מבצק דביק, לרוב הבצק שותה את בנוזלים במהלך ההתפחה ואחכ יהיה הרבה יותר איכותי

Reply
צביה הלל מרץ 22, 2020 at 8:36 am

היי קרן
אם אני עושה עם קמח כוסמין מלא
זה שונה בכמויות?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2020 at 8:58 am

להוסיף קצת נוזלים שהבצק לא יהיה יבש

Reply
שחר יוני 19, 2020 at 7:57 am

אפשר עם חלב סויה במקום חלב?

Reply
קרן אגם יוני 19, 2020 at 8:00 am

כן

Reply
נאווה אפריל 22, 2020 at 6:54 pm

היי אני יכולה לעשות נגיד הרוב קמח כוסמין וקצת קמח לבן?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 7:00 pm

בטח

Reply
נאווה אפריל 29, 2020 at 10:13 pm

היי אפשר במקום החמאה לעשות פשוט עוד שליש כוס שמן? אני פשוט רוצה אותם פרווה…

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 10:14 pm

בטח אין בעיה

Reply
ליהי מאי 4, 2020 at 9:50 am

תקשיבי… מה זה הדבר הזה?? ואני מדברת על כל הבלוג שלך!
הכרתי אותו לפני שבוע… הספקתי להכין כבר משהו כמו 5-6 מתכונים… עוגות ומאפים…
והבוקר את הלחמניות המטריפות האלה!
ואני בדרכ בכלל לא משאירה תגובות אבל פשוט התאהבתי בבלוג שלך!!!!! זה לא נורמלי!!!!! כל מתכון בול!
הלחמניות הרסו אותנו פה בבית
הכל מ-ו-ש-ל-ם

Reply
קרן אגם מאי 4, 2020 at 10:45 am

הצחקת אותי ואני כל כך שמחה שאת פה ושכתבת לי!

Reply
ענת מאי 11, 2020 at 10:43 pm

תודה קרן על מתכונים מעלפים! מאז שאת אצלי במועדפים אנחנו לא מפסיקים להלל ולשבח. יישר כח!

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 10:50 pm

תודה רבה ענת

Reply
הגר מאי 15, 2020 at 2:09 pm

מתכון מנצח! ניסיתי היום עם כוסמין 70% מלא. יצא לא פחות טוב מהכוסמין הלבן.
תודה על המתכונים המעולים. יש גם תמונה שאין איך להעלות פה…

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:15 pm

תודה רבה
אפשר ללשוח תמונה במייל דרך הצור קשר או בפייס/אינסטגרם

Reply
קלי מאי 16, 2020 at 10:41 am

היי קרן!
בכמה אפשר להמיר שמרים טריים?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:41 pm

אין שמרים טריים במתכון

Reply
Dana Danan מאי 28, 2020 at 2:14 am

וואו וואו וואו איזה בצק מושלם, איזו רכות, איזה תענוג להכין ואיזו תוצאה רכה ועננית ופשוט מושלמת!! תודה ענקית מתכון מדהים ונהניתי להכין וכמובן מהתוצאה! הכנתי עם שמן זית במקום קנולה כי לא היה. יצא נפלא!

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:20 am

את מהממת דנה תודה

Reply
מירב יוני 8, 2020 at 8:28 pm

עוד מתכון מושלם שלך 🙂 יצא מהמם

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 9:38 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
ריטה יוני 21, 2020 at 7:07 pm

פשוט מתכון מוצלח!!!
אני לא נוהגת להגיב אבל מכינה אותו כבר פעם שניה ויוצא פשוט חלום!
מאוהבת בבלוג שלך!!!

Reply
קרן אגם יוני 21, 2020 at 10:28 pm

איזה כייף ריטה תודה

Reply
שרון יוני 25, 2020 at 8:39 am

היי קרן
נראה כמו עוד מתכון מנצח!
את חושבת שיש אפשרות להכין את הלחמניות ללא ביצים?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 10:33 am

אפשר
להוסיף שמן או חמאה במקום

Reply
עדי יוני 28, 2020 at 10:03 pm

קרן מכל המתכון יותר מעניין אותי לאן את טסה בהודו והאם יש משפחות שמגיעות לשם ואת יכולה להמליץ לי אם אפשר להגיע עם 3 ילדים יחסית גדולים.
כמובן שננצל את ההזדמנות ונבוא גם לסדנא שלך!!! כשיחזרו הטיסות…

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 11:10 am

לדרום הודו, לכפר דייגים קטן שעה נסיעה מצ׳נאי ולאורוויל שזה מקום מגהים ואני ממליצה לקרוא עליו, אני נוסעת בעיקר לרקוד, לגלוש, ולטייל, תלוי בילדים שלכם :_)
הז לא איזור מאוד מתוייר אבל מאוד מיוחד

Reply
יואנה יוני 29, 2020 at 7:50 pm

הי קרן! הכנתי את הלחמניות אתמול מקמח כוסמין מלא בלבד ובגרסת הפרווה והן יצאו פשוט מושלמות!היתי צריכה להוסיף עוד מים, אז זה יצא 2 כוסות טיפה יותר אפילו.הילדים טרפו וגם למחרת הן עדין רכות ואווריריות כאילו יצאו מהתנור

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:42 pm

תודה על השיתוף!

Reply
מור יוני 29, 2020 at 10:20 pm

היי
האם אפשר להכין את הבצק ערב קודם?

Reply
רחלי ספטמבר 15, 2020 at 5:08 pm

אפשר לעשות מהמתכון זה חלות במקום לחמניות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:11 pm

בהחלט

Reply
שלומית ספטמבר 20, 2020 at 6:01 pm

היי,
קודם כל המתכון נראה מדהים!
האם ניתן להכין את הבצק ביד ללא מיקסר?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 6:08 pm

בטח
לישה של 10-12 דק

Reply
עפרה ספטמבר 21, 2020 at 12:01 am

היי קרן, אני כל כך נהנת מהסרטונים שלך, איך בקלות כזאת את מכינה את המאפים והמתכונים, נהדרים, כל הכבוד!!! אין לי נסיון עם בצק שמרים, רוצה לנסות את הלחמניות, איפה ניתן לרכוש קמח כוסמין לבן? מקווה להצליח בנסיון הראשון שלי. תודה לך….

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 8:25 am

אני מזמינה און ליין מהחנות של הטחנות הגדולות של ארץ ישראל בחיפה, ממליצה לך גם. כוסמין לבן יש גם בחנויות טבע

Reply
יעל ספטמבר 21, 2020 at 8:22 am

היי
אפשר מקמח כוסמין לא לבן

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 8:24 am

רצוי לערבב חצי חצי עם כל קמח לבן ולהוסיף מעט נוזלים במידה ומשתמשים בקמח מלא

Reply
מעיין אלרואי ספטמבר 21, 2020 at 11:37 am

הי קרן,
האם אפשר להכין פשוט כלחמניות עגולות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 11:52 am

כן

Reply
מיכל ספטמבר 21, 2020 at 2:37 pm

הי קרן, מתה להכין אותם, קנינו בטעות קמח כוסמין מלא, איך אפשר להכין איתו? (פעם ראשונה מתעסקת עם קמח כזה)

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 9:11 pm

כשעובדים עם קמח מלא רצוי לערבב אותו 50% עם קמח לבן ולהוסיף עוד נוזלים לבצק אחרת ייצא יבש

Reply
עדן ספטמבר 22, 2020 at 10:45 pm

היי קרן,
נראה מעולה!
אם אני רוצה לעשות בצורת שבלול, עדיין לבצע את הפעולה של עיגול בצק מעל עיגול בצק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2020 at 6:53 am

מה הכוונה שבלול?

Reply
עדן ספטמבר 23, 2020 at 9:03 am

צורה אחרת לבצק,
כמו חלת 8, או לחמנייה בצורת שבלול

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2020 at 10:00 am

אין בעיה לעצב את הבצק אחרת
אבל אז אין טעם בשתי השכבות

Reply
רגדה ספטמבר 23, 2020 at 4:54 pm

ואאאו .. יש לי שאלה
האם אפשר למרוח שוקולד ואז יהיה לי משהו דומה לרגולך ??
תודה

Reply
תומי ספטמבר 23, 2020 at 9:05 pm

אם אני רוצה לשמור על הטריות- ניתן להקפיא את הבצק לפני/אחרי התפחה ואז להפשיר בעתיד ולאפות?

Reply
רעות ספטמבר 25, 2020 at 12:50 am

וואו איזה לחמניות יצאו! הזאטוטים אמרו שהן הכי טובות שיצאו אי פעם!

Reply
משכית ספטמבר 28, 2020 at 8:21 pm

היי:) קודם כל אגיד שאין על המתכונים שלך בעולם כולו! תמיד יוצאים טובים..
אני מחפשת מתכון ללחמניות קוראסון וכמובן שדבר ראשון חיפשתי אצלך..
האם הלחמניות מזכירות במרקם שלהם קוראסון?
אם אעשה את הלחמניות מיותר שכבות זה יהיה יותר דומה לקוראסון?
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 9:08 pm

תודה
אלו לא באמת קרואסונים
אלו לחמניות בצורת קרואסון אבל כדי להכין קרואסונים. תצטרכי מתכון אחר של בצק שמרים מדופדף שאין אצלי

Reply
מיכל ספטמבר 29, 2020 at 4:55 pm

קרן האלופה הכנתי את הלחמניות. חיצונית הן נראות משגע. אבל קצת דחוסות ולא אווריריות. מדוע??

Reply
Cowgirl08 ספטמבר 30, 2020 at 12:48 pm

הי קרן,
איך אפשר לעשות את הלחמניה פחות על המד המתוק?
אם אפחית סוכר זה יפגע בבצק?
תודה על המתכונים המאלפים שלך!

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 1:06 pm

הי, הן לא מתוקות בכלל הן לגמרי ניטרליות

Reply
נועה ספטמבר 30, 2020 at 4:27 pm

היי קרן,
הלחמניות מעולות!!
יש אפשרות להכין אותן בגרסה טבעונית במקרה?
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 6:03 pm

להוריד ביצה להוסיף שמן ולהמיר חלב בחלב סויה או במים

Reply
נורית אוקטובר 3, 2020 at 1:57 pm

יצא מושלם!!!! איזה כיף לי !!! (גירסת הפרווה) המתכון בול בלי שינויים (קמח כוסמין לבן)

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 4:58 pm

שמחה לשמוע תודה נורית

Reply
סיון משה אוקטובר 11, 2020 at 5:00 pm

היי קרן,
למאותגרת אפיה שכמותי ,האם ניתן לעשות פשוט לחמניות עגולות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2020 at 5:05 pm

בטח!

Reply
לנה אוקטובר 17, 2020 at 5:56 pm

היי קרן.
מאוהבת המתכונים שלך. כמעט אי אפשר לא להצליח 🙂
רציתי לשאול כמה סוכר להוסיף כדי שהן ייצאו מתוקות?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 7:58 pm

תודה! 1/3 כוס נוספת

Reply
Porin Krief אוקטובר 14, 2020 at 5:45 pm

היי קרן, ראיתי שאפשר להתפיח במקרר, השאלה אם אפשר להתפיח יותר מלילה או שזה יהרוס את הבצק?
הזמן המשוער שלי להתפחה במקרר הוא 22 שעות בערך. זה תקין?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2020 at 7:40 pm

אין בעיה במקרר

Reply
נעמי הצופה אוקטובר 23, 2020 at 1:27 pm

היי קרן
אם אני מתפיחה לילה במקרר, ההתפחה אחרי גלגול הלחמניות ארוכה יותר מ45?
תודה(:

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 4:38 pm

אם את מתפיחה במקרר תוציאי שעה לפני שימוש תני לבצק להפשיר מהמקרר ואז ההמשך כרגיל

Reply
נבו נובמבר 13, 2020 at 8:39 am

הי קרן,
הלחמניות נראות מדהימות!
אם ארצה לאפות אותן מוקדם בבוקר,
גם התפחה של לילה במקרר תעשה את העבודה? ( כמובן בלי לחסוך את ההתפחה השנייה והחמימה…)

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 8:52 am

לילה במקרר זה אחלה

Reply
נבו נובמבר 13, 2020 at 1:51 pm

תודה רבה ושבת של שלום…

Reply
חני קריו נובמבר 25, 2020 at 8:34 am

כמה נוזלים לשים אם משתמשים בכוסמין מלא?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 8:44 am

עוד 1/3 כוס

Reply
חני קריו נובמבר 25, 2020 at 8:46 am

תודה לך. ינוסה עוד היום.

Reply
עדי דצמבר 20, 2020 at 10:36 pm

הכנתי היום לפי חצי כמות והיה לי קצת קשה לעבוד עם הבצק, כנראה יצא לי יבש קצת
העניין הוא שהחלטתי להשאיר את הלחמניות עגולות ולא לעשות את הצורה. התפחתי פעמיים ולתנור, מקווה שלא עשיתי טעות. להבא, מהי הדרך הנכונה לפעול במידה ואני רוצה לחמניות עגולות רגילות?

Reply
לי ינואר 12, 2021 at 5:03 pm

היי קרן
עשיתי את המתכון עם קמח לבן רגיל
פעלתי בידיוק לפי ההוראות
הבצק יצא מאוד קשה ולא רך והלחמניות היו יבשות ממש
יש לך טיפ ? להגיד לי מה לא עשיתי נכון ולמה זה יצא ככה ?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2021 at 11:15 pm

כנראה שלא הוספת מספיק נוזלים לבצק

Reply
עודד פברואר 2, 2021 at 6:19 pm

לא יודע אם עלתה פה השאלה, אבל אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר? אולי לא במקרר?

Reply
עודד פברואר 2, 2021 at 6:20 pm

אויש בדיוק ראיתי שאפשר

Reply
עודד פברואר 2, 2021 at 6:20 pm

אויש בדיוק ראיתי שאפשר להתפיח לילה

Reply
אורית פברואר 23, 2021 at 12:36 pm

שלום.
האם אפשר להשתמש בנטורינה במקום בחמאה?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 2:32 pm

אפשר

Reply
Mindi יולי 6, 2021 at 12:49 am

תודה רבה על המתכון, הכנתי ויצאו ממש יפות! (עוד לא טעמתי..)
איך הן אמורות לצאת מלמטה? כי לי יצא חום כהה נוטה לשרוף. (אחרי 25 דקות כשנראה בדיוק כמו שלך למעלה.)
ולמה אצלי יצאו הרבה פחות פסים על הלחמניה?

Reply
Mindi יולי 6, 2021 at 12:51 am

אגב הכנתי עם 50% כוסמין מלא ו-50% כוסמין לבן, והיה צריך עוד המון חלב ושמן וקצת מים כדי שהבצק יצא רך וגמיש.

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 11:43 am

בכוסמים מלא אכן כללי המשחק משתנים , העיקר שיצא טעים

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 11:43 am

השתמשת בקמח מלא זה משנה את מרקם הבצק

Reply
Mindi יולי 15, 2021 at 4:00 pm

מעדכנת שיצאו טעימות, רכות ואווריריות. תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:18 pm

שמחתי לשמוע

Reply
מאי יולי 19, 2021 at 8:50 pm

היי, האם ניתן להחליף את השמרים במחמצת?
אם כן מה החישוב שצריך לעשות?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 11:12 pm

אין לי נסיון עם מחמצת סורי

Reply
הילה אוגוסט 31, 2021 at 10:00 pm

אפשר שמן זית במקום קנולה?
וחלב סויה במקום חלב רגיל?
תודה נראה נהדר 🙂

Reply
Eden ספטמבר 18, 2021 at 8:43 am

הי קרן, אני מעונינת לעשות עם 500 גרם קמח לבן.
פשוט להקטין כל כמות לחצי מהכתוב?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 10:33 am

כן בדיוק

Reply
ליאור נובמבר 1, 2021 at 12:13 pm

היי קרן
אפשר לעשות עם קמח חיטה מלאה?

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2021 at 4:23 pm

אפשר, רק להוסיך עוד קצת מים לבצק

Reply

Leave a Comment